Editoriale şi tablete - August 2012 (2)


Declaratia domnului Cicerone Ionitoiu- pentru dosarul Ioan Rosca trimis la CEDO
"Domnul Rosca are de la mine procura de reprezentare, în orice demers dedicat restabilirii adevarului si dreptatii pentru victimele comunismului si postcomunismului si a actionat si în numele meu (si a altor membri a Comitetului pentru Reprezentarea Victimelor Comunismului –CRVC). Am fost co-reclamant cu domnul Ioan Rosca in procesele penale si in cercetarile de la procuratura, pe care le-am deschis printr-o plîngere comuna, alaturi de multi alti români loviti de sistemul totalitar, revoltati de modul în care au fost protejati vinovatii, dupa 1990. Am fost tinut continuu la curent cu evolutia dosarelor si am aprobat toate demersurile facute. Chiar cînd nu voi mai fi, el ma reprezinta, si cred ca va onora aceasta obligatie morala"
Text integral
Miercuri, 8 august 2012
Intrebări propuse domnului procuror Dan Voinea- pentru dosarul Ioan Rosca trimis la CEDO
IR: "Domnule Voinea , în interesul justiţiei şi pentru sprijinirea tratării cerereri mele către CEDO (pe care v-am pus-o la dispoziţie), avînd în vedere poziţia dv. de martor cheie faţă de faptele pe care le descriu, vă rog să confirmaţi sau să infirmaţi următoarele aserţiuni, făcînd şi scurte precizări/comentarii, unde consideraţi necesar.[]5 Este adevărat că ansamblul celor trei dosare, pe care nu aţi reuşit să le conexaţi, forma o problema unitară dar complexă, pentru rezolvarea căreia nu aţi dispus de resurse adecvate?[]
DV: 5.Confirm. Nu a existat interes politic si nici unul juridic din partea autoritatilor statului postdecembrist pentru finalizarea cercetarilor în cele trei dosare si mai mult decît atit, nu s-a pus problema conexarii acestora ci înca din 1990 fiecare victima a fost tratata in dosare separate, tocmai pentru a masca fenomenul criminal de masa organizat împotriva adversarilor politici, dirijat si executat de catre administratia comunista, care a continuat si dupa 1990. De aceea, nu au fost alocate resursele logistice si umane necesare rezolvarii acestor cauze deosebit de complexe, cu milioane de victime, si cu multe consecinte asupra economiei, societatii, culturii etc."
Text integral
Marţi, 7 august 2012

< Pagina principala Piata Universitatii 2005