Forum:
 Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului. 

Moderator: Marius

de Octavian Mihaescu » Mie Dec 24, 2008 2:51 pm  

Tuturor camarazilor de lupta din Decembrie 1989 le doresc sarbatori fericite, se intelge ca in oridne cronologica Timisoara îsi are partea ei binemeritata.
  Ma refer la luptatori autentici care nu alearga dupa titluri si slava desarta, luptatori de care nu mai vorbeste nimeni pentru ca trebuiesc preamariti ceei care tipa mai tare, mai nou aud ca marele erou al revolutiei din 89 este Romulus Cristea , in fiecare an rasare câte unul care "intâmplator" a fost, este juranlist sau fost securist ori recent SRI-ist cazul acestu R.C. Nu ma mira ca ne trezim cu eroi facuti peste noapte ce pare ca vor lua locul iliestilor cât timp noii si azi ne acuzam /contestam reciproc. 
  Am urmarit juranlele din aceste zile cu precadere 21, unde am observat ca se incurca premeditat eroi,morti, autentici luptatori din acea zi. Tovarasi noi si vechi nu se mai multumesc cu 22 si si-au propus confisca si 21, sau 16-21, in care singurullor aport a fost sa ucida cu sânge rece, aresteze iar in cel mai bun caz iliesti stateau pititi dupa perdea in cadduroasele/somtoasele birorui de inalti demintari comunisti. 
  Am mai observat un fenomen foarte ciudat, mai bine de 50% dintre tineri de azi au asimilat teza lui Iliescu. Eu cred ca un Dumitru Dinca, Nica Leon, Dan Iosif ca sa vorbim de ceei mai reprezentativi din acele zile curând vor intra in umbra, nimeni nu va mai sti nimci despre ei, pentru ca asa cum spuneam apar noi figuri, care au si posibilitatea supermediatiza, fiind clar ca este vorba de confiscarea meritelor acelor zile pâna mai ieri daca nu igonorate trecute pe un plan secund,iata ca unor baieti destepti li sa sculta de o nouo garnitura dupa ce ceea a lui Iliescu va da ortu-popi, pentruca cu sigurnata dupa ce moare Iliescu astia vor da intreg adevarul pe piata, oficializa si, pentru acele zile se pregatesc asidu garnitura doi,trei, asa cum s-a întâmplat cu protestul din P-ta Univ,confiscat de o sleata de fi si fice de bolsevici vopsiti in anticomunisti si pe care noii in naivitatea noastra i-am sutinut, fruntas pe lista tov Emil Constantinescu, iar lista este mai lunga decât ne lace sa credem. 
  Acesta este motivul pentru care am deschis acest nou topic in speranta ca voi pune pe gânduri camarazi din acele zile si,inidferent de opinia noastra privind acele evenimente, ar fi cazul sa ne indentificam reciproc si nu permitem unei noi garnituri de impostori (la papion) sa confiste aceea zi. Ma tem ca acestia vor optine avantaje mult mai mari in comparatie cu garnitura Iliescu, din acest motiv si cauta as fabrica dosare de luptatori din 16-21.
  Ar fi cazul sa se termine cu mascarada diin fiecare an privitor la revolutie, sa se ocupe istorici onesti de ea, iar drepturi, recompense sa nu mai ceara nimeni si nici sa le optina , exceptie sa faca doar raniti si urmasi celor ucisi. 
  Daca se va continua cere drepturi, mascaradele anuale, am ferma convingere ca vor avantaja intrusi de dupa Iliescu.
  Sunt sigur ca nimeni nu va da curs acestui mic apel. In ziua când vom vedea pus in practica aceasta facatura, sa nu aud pe unul ca mârie daca nu ia taurul de coarne acum! 19 ani cred ca au fost mult prea multi,iata ca si dupa 19 cu toate ca aproxiamtiv ne cunoastem , continuam contesta reciproc, injura, acuza ca pi la noi bre.... 
  Adevarati luptatori sunt igonorati si din vina noastra a celor care continuam dezbina in loc sa ne unim si creeam o forta capabila opune impostorilor. 
  Va doresc toate cele bune cu urarile specifice pe care nu le mai repet!
  Doamne ajuta  

- 
				Octavian Mihaescu

-  

- 

de Marius » Vin Dec 26, 2008 2:00 am  

Sărbători fericite pentru toţi forumiştii! 

- 
				Marius

-  

- 

de V.Cojocaru » Vin Dec 26, 2008 3:32 pm  

In contextul actual se observa   o  regrupare  a  clasei  politice  ce tine  cu  orice  pret  sa  pastreze  impotriva  evidentei  dominatia  asupra  statului  prin  institutiile  reprezentative .
 Se  cred  mai  presus  de  legile universale  ale  democratiei,  cramponindu-se  in  a  decide  viitorul statului  si  al  poporului  intr-un  continuu  conflict  de  interese  cu  valorile  republicane,  punind  inaintea  intereselor  natiunii  interesele  grupurilor  socio-economice  paralele  ce  le  dirijeaza  activitatea  din  umbra .
 Plecind  de  la  ideea ca  prin  mecanismul  votului  se  poate  reinnoi clasa  politica,  ajungem  sa  constatam  ca  exista  o  contradictie  majora  care  se  evidentiaza  dupa  cum  urmeaza :
 Structurile  ce  intretin  din  umbra  clasa  politica  nationala  sint  partidele  politice  ce  urmaresc  obtinerea  unei  influente  prin  reprezentantii  lor  ce  acced  in  functii  legislative  sau  executive  . 
 Legaturile  paralele  transpartinice  indica  faptul  ca  aceste  pseudo  partide  cu  titulaturi  pompoase  si  orientari  false s-au  metamorfozat  dintr-o  singura  orientare  ideologica  ce  
 si-a  lasat  adinc  amprenta  asupra  membrilor  , ce  revendica  astazi  dreptul  de  a  a-si  impune  directivele, erijindu-se  in  stapinii  statului .
 Aceste  structuri  politice  sint  inchise ,  membrii  lor  provin  din  esalonul  doi  si  trei  al  fostului  partid , matca  ce  s-a   multiplicat  la  inceputul  anilor  ’90 intr-o  puzderie  de  partide , membrii  lor, dupa  ce  au  suferit  mutatii, au  devenit  apostolii  patriotismului  si  al  generozitatii daruindu-se  toti  cauzei, autoproclamindu-se  strajerii  poporului  impotriva  ipoteticilor dusmani  si  de  nu  exista  pericol  ei  il  urzesc  pentru  a-l   combate servind  maselor  dupa  un scenariu  bine  rodat  iluzii  si  amagiri  .
 Exista  in  sinul  acestor  partide  si  persoane  juste ce  cred  ca  pot  sa  aduca  servicii  poporului  din  pozitiile  in  care  se  afla , prin  manipulare , profitind  de  naivitatea  lor  structurile  transpartinice  le utilizeaza  cunostintele si  imaginea  publica  .
 Urzelile  conspirative ce  s-au  produs  la  sfirsitul  mileniului  trecut  si  inca  odata la  inceput  de nou  mileniu , au  fost  posibile din  prisma  faptului  ca  nu  a  existat  si  nu  exista  deocamdata  o  forta  politica  reformatoare (nealterata  de  vechea  garda  comunista ) care  sa dea  lovitura  de  gratie  acestui  sistem  retrograd  . rotatie  a  cadrelor  de  nadejde  ce  este  prevazuta in  planificarea  transpartinica  pentru  a  intretine  iluzia  unui  mecanism democratic .

Tinerii  revolutiei  din ’89  au  dat  dovada  de  daruire  si  bravura  in  acele  zile  de  decembrie  , chiar  daca  nu  au  putut  invinge structurile  definitiv  au administrat o  lovitura  teribila   sistemului autocrat , ideologiei  comuniste , impunind  respect . 
      Teama de posibila  anihilare totala  a  structurilor   fostului  partid  unic , a  adus  planificatorii  conspiratiei  nationale  la adoptarea unui  plan diabolic , pe  care  l-au  pus  in  aplicare  utilizind cu  viclenie mijloacele  de  informare  a  vremii  .
  Acest fapt le-a  permis  sa  distruga  unitatea  solidara  a  ideilor  si  sperantelor  generatiilor  tinere  ale  revolutiei  ,  creind  dezbinare  si  antagonisme  ,  divizind-o , pentru  a  o  putea  controla  si  supune .
 Privind  inapoi  fiecare  din  noi  putem  constata  ca  planul  a  functionat  perfect ,  am  fost  dezbinati  si  divizati  ,  am  fost  infrinti,  e  evident , dar  nu  invinsi  si  supusi  ,  am  ales  pribegia  pentru  a  ne  simti  liberi  si  a ingriji  ranile  sperantelor .
 Sintem  ceea  ce  sintem ,oameni  modesti , mindri  patrioti ,  o  forta  colosala  si  ei  stiu  acest  lucru.
 De  aceea  iau  masuri  de  protectie  prin  interpusi ( marionete)  , dau  hotariri  si  ordonante  incercind  sa  traga  de  timp  cit  mai  mult  ,  asteptind  resemnarea  noastra . Atunci  sint  siguri ca  au  cistigat  …………….              Ne-au  invins  definitiv  spulberind  ultimile  sperante  ale  generatiei   tinerii  revolutiei . .………………………………………………………………..………………………………..
 Sunteti  resemnati ?  Va  considerati  invinsi ?  Uitati  eroii ce  s-au  sacrificat  in  lupta , cei  mai  bravi  si  demni  dintre  toti ?       Intoarceti  spatele  patriei  care  are  nevoie  de  noi  toti  mai  mult  ca  oricind ?        Renegati   neamul  caruia  apartineti ?  
 Cu  stima. 

- 
				V.Cojocaru

-  

Înapoi la Revolutia din decembrie