O PUNERE LA PUNCT ÎN VEDEREA RESTABILIRII  ADEVĂRULUI ISTORIC
Subsemnatul  Cicerone  Ionitoiu  domiciliat  în Franţa,cu  dubla naţionalitate, membru PNT-CD, fost  secretar  general  în exil  si vicepreşedinte ales  în Congres dupa  199l, fac  unele precizări:
Ca unul  dintre  cei mai  vechi membrii  ai  PNT-ului, având  înaintas  supravieţuitor numai  pe  ing. Ion Diaconescu, am datoria si de drept  si morala, sa  protestez  energic  împotriva manipulării continuatorilor  fostei  securităţi, care prin unii, ca un oarecare Pavelescu, caută sa uzurpe Partidul  National  Ţărănesc, creştin  si democrat, anunţând  tinerea unui  zis Congres PNTCD.
Partidul National Ţărănesc  s-a născut  în vâltoarea cea mare a luptei pentru Unirea cea mare, dusa de  Iuliu Maniu  si a luptei pentru  dreptate  sociala continuata de  Ion Mihalache, reprezentantul autentic al  ţărănimii.  
Amândoi, ctitori  de Tara supuşi permanent persecuţiilor  tuturor dictaturilor, au fost exterminaţi  de regimul comunist, instaurat  de ocupaţia sovietica, prin barbaria masurilor securităţii  impuse  de ocupant, si  slugile lor.
Dreptul  la protest  îl  am în calitatea  de membru  permanent al P.N.T-ului, de  la vârsta de 20 de ani, trecut  prin torturile NKVD-ului  ce  ne  invadase  tara (venit  odată cu trupele de  ocuptie), am continuat  activitatea P.N.T.   si  acţiunile  anti  comuniste  si anti rusesti, suferind  6 condamnări  din 1945, dar niciodată nu mi-am negat  apartenenţa  si n-am adus  defăimarea partidului, cu  toate 
presiunile  la care am fost supus.
Împotriva acestei  politici  de aservire am continuat  a ma manifesta,fapt  ce  a  deranjat  pe  zbirii  asupririi  poporului  român si pentru  care am fost  căutat pentru internarea în azilul psihiatric, dupa cele  6 condamnări  penale, pâna când  am reuşit  sa comunic forurilor  internationale, care au  intervenit  si m-au salvat.
În străinătate am sprijinit  activitatea PNT, fiind  singurul partid  ce-si  onora menirea, pe baza unui  program si  statut în numele căruia  se  ţineau alegeri  democratice din  2  în  2 ani.
Si-a respectat menirea de partid  politic aducând  la cunostiinta opiniei publice şi  forurilor  internaţionale, nu numai metodele şi  victimele regimului  comunist, dar  si  publicând  lucrări  documentare  prin care a scos  la suprafaţa adevărul,contribuind la înlăturarea falsificărilor  istorice  dintre  1945 pâna la 1990.
Si mai  presus  de toate, pe  6  Ianuarie  1990, am contribuit din plin  la  reînscrierea PNT-CD-ului  ca primul  partid  ce-si  cerea dreptul  la  viata politica si  social-economica, la care  nu  renunţase nici-o  data de  la înfiinţarea  lui din  1926, prin unirea ramurei lui Simion Barnutiu de  la  1848,  adusa de  Iuliu Maniu  si  altoita pe bransa  ţărăneasca a lui  Ion Mihalache scoasa din  tranşeele dela Marasesti  învelita în Pelerina Mihai Viteazu.
In  faţa acestui  trecut  atât  de  strălucit  pus  în  slujba neamului românesc, ma alătur, solidar cu  prietenii  de  o viata dăruita Tarii si  Partidului  National Ţărănesc, creştin  si  democrat, si protestam împotriva impostorilor, sprijiniţi  de  rămăşiţele comunisto-securiste care încearca înabusirea voinţei nationale, de a se simţi sigura, si  la ea acasă.
La acest  demers al  redeşteptării naţionale menţionez documentatiile  depuse  la Procura Generala si  la  doua biblioteci, iar prin dl.Liviu Tudoras  pot  fi  oricând dovedite.
În  deplina conştiinţa, jur  ca am spus adevărul, Cicerone IONITOIU, 14 iulie 2010, Paris