Forum:
 Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului. 

Moderator: Marius

de Ioan Rosca » Vin Noi 30, 2007 12:34 pm  

Probabil ca tonul pe care se scrie pe acest forum va surprinde observatorii neimplicati direct in evenimentele din decembrie. Explicatia violentei,amaraciunii, scirbei, scepticismului, mizantropei, intolerantei unora- este insa simpla: cei carora "revolutia" (mai exact confiscarea ei) le-a distrus viata si sperantele de Adevar si Bine nu mai sint dispusi la dizertatii istorice si nici la prea multe dragalasenii. 

Marturisesc ca , dincolo de regretul ca nu putem fi mai solidari, mai intelegatori fata de diferentele caracterelor si destinelor noastre- m-as bucura daca in acest loc s-ar stringe cat mai multi luptatori, ca sa se racoreasca de otrava din ei, dar mai ales ca sa caute din nou o solutie, pentru ca lucrurile sa nu ramina asa. 

Fara a respinge dimensiunea clarificarilor istorice si chiar teoretice, as fi vrut ca acesta sa devina in primul rind un loc de reorganizare a rezistentei. Asa cum ar fi trebuit sa fie si Piata Universitatii - daca nu ar fi fost deturnata spre ritualuri si spectacole sterile.

Ioan Rosca 

- 
				Ioan Rosca

-  

de marco » Vin Noi 30, 2007 12:55 pm  

poate ca pe celalat topic ne-am putin distantiat de ceea ce era ideea initiala si imi asum toate responsabilitatile de rigoare. Oricum cum sunt mai departe si n-am avut nicio implicare directa cu evenimentele, va rog sa ma iertati si sa acceptati scuzele mele. Ma pun din nou la dispozitie cu traducerea documentelor. 

- 
				marco

-  

de Marius » Vin Noi 30, 2007 1:08 pm  

marco scrie:Ma pun din nou la dispozitie cu traducerea documentelor.  
Dorinţa dv. de a ajuta cu traduceri în italiană e binevenită. Vă propun să vă uitaţi peste ce documente există şi să hotărîţi singur ce credeţi că e interesant de tradus pentru cititorul italian.  

- 
				Marius

-  

- 

de marco » Vin Noi 30, 2007 1:32 pm  

numai o informatie la invel organizativ.
 O data ce voi termina cu documentele, ar trebui sa vi le trimit la adresa de mail de la procesul comunismului? 

- 
				marco

-  

de Ioan Rosca » Sâm Dec 01, 2007 2:10 pm  

Orice veti decide sa traduceti, va fi apreciat - fie ca e vorba de texte dedicate etapei dinainte de 1989, Revolutiei din decembrie  si Contrarevolutiei din 1990, sau Tranzitiei. 

Le puteti trimite pe emailul Pietei Universitatii Distribuite
 administrator@piatauniversitatii.com
sau al Procesului comunismului, Contrarevolutiei si al Tranzitiei Criminale:
 contributii@procesulcomunismului.com
mesaje@procesulcomunismului.com
Deasemenea , le puteti plasa si pe un forum-vitrina, pe care vi l-as putea dedica, dindu-va drept de administrare. 
 Ioan Rosca  

- 
				Ioan Rosca

-  

de marco » Sâm Dec 01, 2007 3:32 pm  

Cu permisul dumneavoastra, am inceput cu documentele privind experimentul Pitesti, punct fundamental-dupa parerea mea-pentru a intelegere cit de adanc a influit comunismul asupra spiritului natiunii.
 In ceea ce priveste forumul vitrina, ramane totusi sa ne intelegem daca este vorba de o sub-structura a acestui site, sau ceva de indipendent.

Pentru mine,n-am nicio preferenta: as fi multumit cu ambele varinate. 

- 
				marco

-  

de Ioan Rosca » Sâm Dec 01, 2007 3:57 pm  

Si eu cred ca fenomenul Pitesti este cheia problemei. Nu numai pentru ca arata cit de departe au mers in represiune si "reeducare". Ci pentru ca, in forme mai subtile, l-au aplicat intregului popor roman dresat. Astfel se explica reactia stranie dupa 1989, cind multi dintre cei "eliberati" nu au luptat pentru libertate, ci si-au sustinut calaii. 

Nu stiu cu care carte ati decis sa incepeti. Toate sint elocvente:
 http://www.procesulcomunismului.com/mar ... lt.asp.htm
Cind veti avea fragmentele traduse, le putem adauga , pe de o parte, chiar acolo, inga documentul original (am prevazut de la inceput aceasta posibilitate). Priviti exemplul versiunii franceze, realizate ca test , pentru o pagina din dictinarul domnului Ionitoiu (in coloana traduceri existente, marcat cu fr):
 http://www.procesulcomunismului.com/mar ... lt.asp.htm
(adevarul este ca si traducerea acestui dictionar , care spune, intr-o forma foarte simpla -totul- ar fi o mare contributie)
 In ce priveste standul dv. el ar fi deschis aici , in sectia Procesul Comunismului (puteti vedea standul domnului Nica Leon, ca exemplu)
 Ioan Rosca  

- 
				Ioan Rosca

-  

Înapoi la Revolutia din decembrie