Dialoguri pe grupul facebook PNTCD

 

Lilian Ilie 21.02.2012 http://beuca.wordpress.com/2012/02/19/liber-sunt-nesupus/

Ioan Balan 21.02.2012 Binenteles ca trebuie sa ne angajam in campanie, indiferent de presedinte, problema e, daca ne varsa prin PD-L, sau UNPR. E mai mult de discutat, insa foarte posibil pot sa intervina si rasturnari de situatie. Inca mai sunt procese, iar BNC Pavelescu pare in aer, cea mai mare componenta BNC e acum aripa Moiescu (conf statutului cand un BNC are mai mult de jumatate membri cooptati si nu alesi la congres, acel BNC se considera nul si dizolvat de drept), insa am eu o vaga banuiala ca exista de fapt o intelegere si ca aripa Moiescu e artificial creata, vom vedea in timp cum sta treaba.

Talos Mircea 21.02.2012 Sigur ca prezenta noastra in alegerile locale,fara nici un fel de aliante, ar fi fost optiunea ideala,sustinuta in toate sondajele interne de majoritatea "tacuta"a PNTCD. Acum, insa,situatia este atat de jenanta incat aceasta optiune ar situa partidul, prin rezultatul previzibil de 0,1-0,5%  ,in cea mai umilitoare postura posibila.Cu exceptia a 3-4 judete, nu exista structuri locale si nu s-ar putea prezenta candidati, cat de cat onorabili, nici macat in 10% din localitatile tarii(la ultimele alegeri locale, finantate de d-l Milut ,PNTCD a prezentat candidaturi complete in 17% din localitati). Acum nu se mai pot adopta decat solutii de avarie,de alipire brawniana, stanga -centru-dreapla-stanga, dupa deciziile liderilor nostri, care sunt si principala cauza a dezbinarii si dezordinii taraniste.Numai o minune Dumnezeiasca ne mai poate ajuta, la acest scrutin electoral.Mai important ar fi ca gruparile de taranisti autentici din judete sa se inteleaga si sa decida recucerirea PNTCD,de jos in sus. De la nivel national, in cei 22 ani de dupa revolutie, n-au venit(cu exceptiile care intaresc regula)decat ifose, autosuficienta, aroganta, amestec grosolan in teritoriu si foarte, foarte , foarte multe decizii proaste, copilaresti si uneori cu rezultate rusinoase, neasumate de nici un lider, cu exceptia lui V.Ciorbea in 2004(acest gest onorabil nescuzandul de deciziile ulterioare , neintelepte)

Eu voi ramane optimist si putin influentat de noii transfugi, intelegandu-le, dar neapreciindu-le, gestul.

Doamne ajuta!

Cornelia Catana 21.02.2012 te poti alia si dupa alegeri !!!, de ce tre facuta o alianta inainte de alegeri ???

Gheorghe Sanfira 21.02.2012 Bineinteles,dar fara alianta,sincer vorbind,sansele sunt sub 1% ! Am mai participat la campanii si am observat ca alegatorii voteaza partide mari, coalitii ! Nemaivorbind ca o buna parte din electorat accepta cu nonsalanta mita electorala.Pentru 50 de lei este votat si Karaotki.Iar "leii", stiti dumneavoastra unde sunt !

Ioan Balan 21.02.2012 Daca si in ciclul acesta electoral se va accepta mita si frauda voturilor, eu Ioan Balan, ma las definitiv de politica, imi voi vedea numai de familie si viata personala, si-o sa ma doara-n dos de intregul popor roman, nu voi cere nimic niciodata de la statul roman, dar nici nu ma voi inghesui sa sprijin un asa stat, iar copiilor mei le voi recomanda plecarea din aceasta tara. Poate sunt prea cinic in exprimare, dar intr-o asa situatie - pragul dezastrului pentru o intreaga natiune - consider ca pentru romani nu mai e nicio scapare si in final se va ajunge la disolutia statului. Sper insa intr-o ultima zvacnire - macar de orgoliu - a romanului, ajuns cel mai detestat pe plan european si cred chiar mondial. Pe zi ce trece imi pierd sensibilitatea la nevoile semenilor, imi scade orice simtamant patriotic, in fapt aceasta prostituare in masa din timpul campaniilor electorale - pe care am incercat s-o inteleg - m-a intarit, dar m-a si dezumanizat. Cat de prost poate fi un individ, care in anul 2012 merge la urna de vot sa aleaga intre USL si PD-L? Cata umilinta sa induri alegand doar intre rau si rau, mare sau mic si nu cum ar fi firesc: intre bine si rau?! Iata ca-mi veni in minte o anecdota. "Se intalnesc doi evrei: - ce faci mai, intreba primul? Bine mai, dar tu? Si eu fac bine! Lasa mai, asa ne trebuie!".

Talos Mircea 21.02.2012 D-le Balan, Nu aceasta-i solutia.Sigur vor exista cazuri de dare si primire de mita electorala,mai mult sau mai putin mascate,insa taranistii au trecut prin imprejurari electorale si mai grave.Obligatia noastra este sa nu ne lasam invinsi de nici o lovitura sau nereusita electorala. Pana cand recuperam si reconstruim, din temelii si pe fundamente solide, noul PNTCD, tinem aproape, ii sustinem si incurajam pe cei putini care au curajul sa se prezinte in alegeri, ii iertam pe cei ce gresesc fara voie sau isi asuma greselile barbateste si nu-i atacam ranitor nici pe cei ce se aliaza conjunctural (crezand ca asa ajuta partidul).Cat despre incurajarea copiilor nostri de a pleca din Romania sunt sigur ca glumiti ;noi nu avem voie sa lasam tara la voia intamplarii, oricat de ticalosi ar fi cei care au confiscat-o temporar. Toata simpatia pentru taranistii din zona greu incercata de aceasta iarna!

Ioan Balan 21.02.2012 Da, chiar acum am revenit de la lopatat zapada, am de prisos, daca vrea careva, o donez! Cred c-am zis o prostie, mai mare decat mine, dar imi trece, imi revin! Sigur ca nu aceasta e solutia si-n mod normal niciodata un politician nu are nici dreptul si nici voie sa exprime o asa bazaconie, ma aprind repede, dar tot la fel ma sting! Pot sa si sterg acel comentariu, despre cum nu avem voie sa facem politica! Multumesc d-le Talos, imi cer scuze ca am asternut aici, bazaconiile de ganduri ce ma framanta!

Ioan Rosca 21.02.2012 Domnule Balan, va vad deja catranit, nu sintrautacios, asa ca imi iau o masura de precautie. Imi permiteti sa va spun franc ce cred, oferindu-va o alta perspectiva? Ca administrator veti putea da jos textul meu, daca il veti considera nociv. Sau puteti face apel la criticarea lui pertinenta, ceea ce va limpezi poate ideile unora. Inca sper ca nu ma simtiti nici superficial , nici de rea credinta.

Ioan Balan 21.02.2012 Va rog, d-le Rosca! Orice sfat e bine-venit, trebuie sa cumpanim mult, la ceas greu!

Ioan Rosca 21.02.2012 Domnule Balan, mi-e frica ca ma expun la un previzibil cor de invective, desi spuneti ca "[]Orice sfat e bine-venit, trebuie sa cumpanim mult, la ceas greu!" Dar voi spune pe sleau ce gindesc, sperind ca macar unora sa le dea de gindit aceasta interventie, care poate comite si nedreptati, dar, in mare, e concluzia unui martor atent.

Situatia PNTcd (Fara menajamente. Fara rautate. Fara rost?)

1 Multi dintre cei care au activat in PNTcd inainte sau dupa iesirea de la guvernare, nu au responsabilitati, dimpotriva, au dat dovada de abnegatie si consecventa, fiind convinsi ca apara o cauza nobila. Printre ei, au continuat insa sa actioneze si agenti strecurati de securifesenisti si veleitari care au capitalizat mitul PNT, scotindu-l la mezat. De aceea, daca s-ar pune problema federarii fortelor anti-sistem, as recomanda doar participarea acelor taranisti care nu au avut legatura cu guvernarea 1996-2000 si nu s-au imbogatit necurat.

2 In schimb, judec dur "personalitatile" care au acaparat pozitiile de decizie, compromitindu-va partidul fatal.

Parazitii pe care vad ca inca va temeti sa ii contestati, nu pot fi scosi din rindurile celor care au distrus Romania in tranzitie, chiar daca invoca unele circumstante atenuante, si poate ca unii nu au stiut ce fac. Urmati in continuare disciplinat calauzele ce v-au dus in prapastie, daca nu gasiti alta cale, dar noi, cei dinafara partidului, nu le avem de ce sa le iertam greselile. Liderii intre care inca va zvircoliti (prada a unui tulburator cult al personalitatii) ar trebui lustrati/pedepsiti, alaturi de toti cei care au distrus Romania, in acesti 22 de ani.

3. "Stelele" PNTCd (de care nu va indurati sa va debarasati si de la care asteptati inca indrumari) nu sint nici macar vechi sau autentici PNT-isti, nu au la activ nici o lupta eroica, ci sint veleitari vinind posturi. Nu sint nici taranisti, nici nationalisti, nu au continuat vechea doctrina si au adus vreo contribuitie la ea, actualizind-o, in conditiile tranzitiei. Nu au emanat nici macar din revolutia anilor 1089-1990 ci deseori…. din esalonul 3 al PCR. Au aparut suspect in fruntea trupelor dv. Putini stiu procentul fostilor detinuti politici care au fost siliti sa semneze angajamente la securitate pina in 1990 si care au fost apoi santajati cu ele…

4. In timp ce liderii dv. se acomodau concesiv cu puterea fesenista, unii imbogatindu-se, membrilor de rind le-a fost amortit discernamintul cu cultul inaintasilor, deformat de dezinformare prin omisiune, intr-un mod care aminteste de omul format de Cintarea Romaniei. De aceea, tinerii taranisti nu inteleg azi mare lucru, fiind surprisi de divortul intre propaganda eroica, fapte si rezultate. Cum de a iesit atit de rau, daca ati fost condusi atit de bine? Daca nu ar fi fost controlate la virf de servicii, ar fi legitimat "partidele istorice" dupa 1990 falsa democratie securicomunista, participind la distrugerea tarii alaturi de Petre Roman, naruind sperantele in schimbare?

5 Daca ati avea curajul sa priviti realitatea in fata, percepind modul in care v-au trisat, compromis si distrus uzurpatorii partidului dv. , situatia actuala v-ar apare coerenta si explicabila. Procesul de deturnare are radacini vechi. In toamna anului 1990 (cu acordul domnului Coposu), am incercat, prin FDAR, eliberarea opozitiei anticomuniste de liderii colaborationisti de la Bucuresti. Contraatacul a venit imediat: CDR, ca si Alianta Civica, au fost facute pentru a scoate FDAR-ul din priza. Este uluitor ca si azi, in loc sa dati cu fariseii de pamint si sa incercati renasterea partidului, de jos in sus, sinteti blocati in teama ca ramineti fara tatucii de mucava.

6 As mai avea de spus multe, de adus argumente si probe. Faceti ce vreti. Nici in 2004 nu am reusit sa conving taranistii ca frica de a asuma o platforma radicala anti-sistem ii va arunca in umbra. Nu e treaba mea ce veti face din imaginea acestui partid, pe ce usa il veti soate din istorie, desi ma doare ca un Ionitoiu asista. El e atit de devotat, ca nici macar nu se poate uita frontal la ce se intimpla. parerea mea este ca, daca nu va veti delimita convingator de greselile facute de PNTcd in toti acesti ani (dar mai ales la guvenare) veti fi amestecati iremediabil cu ceilalti distrugatori ai Romaniei. Ori ramineti captivii miturilor si liderilor de proasta calitate, ori puneti interesele Romaniei deaspra, dezmeticindu-va.

Ioan Balan 21.02.2012  Multumesc, ma bucur ca ati evitat sa nominalizati. Tinand cont de realitatea cu care se confrunta PNTCD acum, la acest moment prioritatea e de ordin juridic, de a carei rezolvare depinde insasi existenta PNTCD pe viitor. N-am ce face c-o potcoava gasita, visand sa gasesc alte trei, daca eu nu am cal! Lungu Daian Horatiu De ce sa nu dam nume?. Ca poate ii primeste careva inapoi in PNTCD, noi nu aflam asta, vor fi propusi dupa aceea in functii (cum e obiceiul la noi), si la congres ii votam intr-o veselie.

 

Ioan Rosca 22.02.2012 O invitatie si o lamurire. In ultimul meu mesaj, am explicat de ce membrii PNTcd au de limpezit o problema, daca vor sa se alature fortelor radicale, care vor sa rastoarne (politic) regimul criminal care a distrus Romania. Pe drept cuvint, contesatatarii nu vor mai accepta pe nimeni care a avut pozitii de decizie in acesti 68 de ani, inclusiv intre 1996-2000, inclusiv din CDR si indiferent de sc...uzele invocate. Daca PNTcd-ul actual se dezice clar de nefasta participare la guvernare, eliminind din partid pe toti cei care ar trebui lustrati alaturi de ceilalti responsabili ai tranzitiei, partidul ar putea fi integrat intr-o federatie de genul celei promovate in proiectul Acţiunea pentru Eliberarea României (AER):

Chiar daca asta nu se va intimpla, orice taranist care doreste eliberarea tarii poate participa individual la discutiile noastre, daca cere acces la discutii (buton dreapta sus). Daca nu, poate doar vede ce se discuta.

Sergiu Barna 22.02.2012 PNTCDul ca partid nu poate fi implicat in asa un proiect, parerea mea........insa putin radicalism este binevenit. Cel mai bun loc de discutat asa ceva ar fi niste scoli de vara ale PNTCD.

Ioan Rosca 22.02.2012 Din nefericire pentru actualii "taranisti" problema PNTcd este cruciala pentru toata lumea. Daca acceptam ca CDR a reprezentat cu adevarat fortele anticomuniste, recunoastem ca in 1990 au fost alegeri corecte, ca dupa 13 iunie regimul a fost legitim, ca in 1996 s-a ajuns la democratie, ca nici "ai nostri" nu au fost mai brezi. Ca sa ne ridicam din mocirla, avem nevoie de adevar, daca vrem ca populatia sa conteste sistemul: de 22 de ani adevaratii anticomunisti nu au ajuns la putere, fiind dati la o parte (marginalizati) ca "radicali", chiar in formatiunile pretins opozante, a caror lideri au cazut la pace cu Tovarasii, pentru a primi resturi din prada.

Daca PNTcd si-ar face curatenie, mea culpa pentru guvernarea 1996-2000 si si-ar declara incompatibilitatea absoluta cu ramurile FSN (USL si PDL) ar putea fi sustinut in viitoarele alegeri de cei nemultumiti de regim

Ioan Balan 22.02.2012 Ce sa mai cureti in PNTCD d-le Rosca, pai nu pare ca s-a "curatat" de tot?

Ioan Rosca 22.02.2012 Si nu vi se pare mai mult decit ciudat ca PNTcd sa dispara acum, cind romanii nu mai suporta regimul si cind refacerea vietii la tara e cheia renasterii Romaniei?

Ioan Balan 22.02.2012  Ba nu mi se pare ciudat, e previzibil ca s-a dorit acest fapt. Dar stati, ca nu ne-am dat sfarsitul, lupta inca e in toi, am pierdut o batalie importanta, dar inca mai credem in victorie. Acum e linistea dinaintea altor si altor batalii, nu se stie de unde "rasare iepurele"!

Sergiu Barna Identitatea PNTCD este de interfata cu "noile" radicalisme, si pe aceasta interfata sa produca liderii de care are nevoie Parerea mea este ca Pavelsecu a fost crescut de Magureanu cam in aceasta idee, de asta pare asa de talentat in ochii Basecului Cine dintre "radicali" nu-i impotriva PNTCD, este cu PNTCD

Ioan Rosca ‎"Cine dintre "radicali" nu-i impotriva PNTCD, este cu PNTCD"

Cu care PNTcd poate fi un radical ca mine? Cu cel care mi-a tradat asteptarile? Cu cel martirizat in puscarii? Cu cel considerat dupa 1989 virful de lance al luptei anticomuniste? Cu cel al declaratiilor de intentii anticomuniste?Sau cu cel care a admis "alegerile" din 20 mai , a ramas in parlament dupa 13 iunie, a jucat in farsa democratiei FSNiste, s-a aliat in 1996 cu Petre Roman, a compromis "speranta" "guvernind" lamentabil, si a sfirsit rupt in bucati care trateaza aliante contra naturii?Nu v-au ajuns 22 de ani sa corectati deturnarea si infectarea partidului?

Szilard-Ivan Csatlos Explozia din Sighetu M. a fost semnalul de curatire a USListilor+PDLeilor din PNT-CD!S-a intamplat la clubul de vis-a-vis a temnitei unde majoritatea taranistilor au fost inchisi!Asa se vor curata si trantorii din acest partid!

Ioan Balan Partidul e in mare cam acelasi, dar oamenii se schimba, acum decidentii PNTCD sunt altii, iara cei vechi ramasi, sunt taranisti de nadejde, cu observatia ca mai sunt si exceptii. Si in aripa Pavelescu mai sunt taranisti de buna credinta, nu putem judeca doar in alb si negru.

Fara acel compromis - numit CDR, gandit de Corneliu Coposu, ce a guvernat intre 1996-2000 - PNTCD nu ar fi ajuns niciodata la guvernare si Romania cel mai probabil ar fi fost si astazi in zona gri, in afara UE si NATO.

Szilard-Ivan Csatlos Eu judec dupa candidatul la primarie din BM!Sanse egale cu 0,plus ca nici capii del tutti nu au o prestatie buna!In plus au cedat si actualul CITY MANAGER (ca sa ma laud ca suntem Nr.1 in tara cu aceasta functie) la PNL!!!

Sergiu Barna Este mult adevar in ce spuneti, dar PNTCDul este mai mult decit aceste adevaruri.........si in plus are potential pe termen mediu si lung de a fi din nou o "structura" cit de cit functionala daca scapa de Pavelescu

Szilard-Ivan Csatlos Am inteles ,din pacate prea tarziu...Eu astept un candidat de valoare din partea PNT,ca sa fiu mandru ca sunt simpatizant (viitor membru) al acestui partid!De am avea un om de talia dvs in MM am fi onorati!

Ioan Balan 22.02.2012 S-ar putea sa scapam de el (de Pavelescu) mai repede decat ne-am putea imagina, in aripa sa e din ce in ce mai singur si va marturisesc ce am aflat, ca nici pedeii nu-l plac, nici Boc, doar Basescu, care gandeste la o strategie pentru a-si salva pielea pe viitor.

Aveti acolo in Maramures oameni valorosi si cu radacina sanatoasa, dl. Beuca a "lunecat", dar mai sunt si alti taranisti, sunt sigur ca veti gasi omul potrivit. Cat despre mine, am facut imprudenta de a candida la Bacau la primarie in 2008 si am obtinut un biet procent de 0,6%, asa ca nu-s nici pe departe bun de candidat pe undeva.

 

Felix Sandu 23.02.2012 Buna ziua dl.Balan, ce credeti este posibila salvarea Romaniei prin uniunea PPDD cu PNTCD aripa tanara si PNL Campeanu intr-un partid national crestin PNCD? nu prea inteleg de ce noua dreapta si-a schimbat denumirea in partidul nationalist. astazi in 2012 romanii sunt foarte dezbinati in multe partidulete stat care au vandut economia Romaniei, resursele strategice ale tarii la terti si jandarmul financiar exploatator fmi, sa nu se mai vand subsolul cu resurse minerale (aur catre canada-insule gen barbados offshore, petrol catre omb petrom si la marati le-a dat doar 300 lei, gaze din platoul marin insula serpilor catre exxonmobilu)

Ioan Balan 23.02.2012 Domnule Sandu, e foarte putin probabil ca taranistii sa se "incumetreasca" cu 'a-l de Dan Diaconescu - iepurele cotrocenilor - dar nu exclud ipoteza, cel mai probabil e ca deja Aurelian Pavelescu sa aiba in schema o asemenea combinatie. PP-DD ca si defunctul PNG, va straluci foarte putin, apoi va dispare la fel de repede precum a aparut.

Ioan Rosca 23.02.2012 Poate ca multi din PPDD nu stiu ca e vorba de o sarlatanie, pentru boicotarea actiunii PP a lui Constantin Cojocaru, periculoase pentru sistem.

 

IR  23.02.2012 Am impresia ca a doua parte a interviului cu Djuvara va va place mai putin:
http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/neagu_djuvara-la_masa_adevarului-george_radulescu_0_650935403.htmr

Stoica Rodica 23.02.2012 Gresala capitala care i-a adus si pieirea, la comanda lui stalin,a Maresalului Antonescu a fost ca in calitatea sa, a ignorat cu desavarsire pe Suveranul Romaniei Regele Mihai.Umarea:am pierdut Basarabia si Bucovina de nord.Rromanii basarabeni in jur de cca un milion jumatate au fost deportati in gerurile Siberiei..Romania a fost decapitata de Regele Mihai prin mijloace miselesti.Coroana Regala simbolul Romaniei independente a Regelui LCarol I a fost aruncata la gunoi si Stema Regala steasa de pe steagul romaesc, spre a nu mai aminti de eroii neamului romanesc. Monarhia Constitutionala a fost daramata ilegal,fara acceptul parlamentului tarii si fara referendum popularIn loc s-a instaurat teroarea bolsevica gestionata de republica nou infiintata ,ilegal fara accrptul parlamentar si referendum. Securitatea a preluat puterea absoluta si care prin mijloace specifice a distrus toata floarea Romaniei. La conducerea statului au venit timp de zeci de ani ciurucurile tari,i speializate in cele din urma in manele de catre manelisti.Multimea a luat in gura "p....." cu care si-a ales si votat presedintii .Din frumusetea caracterului pur sange romanesc nu a mai ramas aproape nimc.A veni slava Domnului Revolutia romana 89.Vitejia si bunul simt al tipului nou de roman nu au avut puterea de a reinstaura legal Moharhia si a-l inscauna fara drept de apel pe Regele Mihai.Puterea a revenit unui comunist imbracat in piele de oaie:dnul tovaras Ion Ilici Iliescu..Zis si facut!Intreaga avere a tarii cu sol si subsol i-a inbogatit pe alesii neamului instantaneu.In 20 de ani,poporul a ajuns sa se ospateze la gunoi,unde este un miros pestilential.Bolnavii de cancer nu mai sunt tratati.Copii flamanzi abandoneaza scollile.In anii de democratie conform constitutiei,proprietatea a devenit sfanta.Tot romanul si-a revendicat averea.cei mai multi au reusit.Era normal ca si Regeleui Mihai sa -i fie restitutita averea mostenitade la bunicii sai.Ar fi fost culmea ca Regele sa nu revendice.In consecinta Regele si-a primit partial mostenirea si proprietatile de la statul roman si nu de la ateul Iliescu.Daca nu i s-ar fi restituit proprietatile Regelui meu,m-asi fi simtit lezata ca cetatean!

IR 23.02.2012 Punctul dv de vedere e clar.Dar mai sint si altele, asa cum vedeti in interviu "„Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat şi nu se cuvine ca..." Regele mi-a tăiat cuvântul: „Da, dar uite că domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, pe când Ion Iliescu îmi restituie". Carevasăzică, Ion Iliescu a avut dibăcia, prin intermediul lui Duda, „să-l cumpere pe Rege"." Sau deodata, domnul Djuvara va pare comunist, asa cum v-am aparut si eu?

 

Pntcd Bacau Pntcd 25.02.2012

Comunizarea şi distrugerea României de către Uniunea Sovietică, 23 august 1944,12 septembrie 1944: C

IR 26.02.2012Va rog sa confruntati cu :
http://www.jurnalul.ro/special/pace-cu-fostii-dusmani-si-razboi-cu-vechii-aliati-62642.htm

 

 

Radu Rizescu 28.02.2012 Presedintele PNTCD, dl Victor Ciorbea, este invitat maine 29 februarie incepand cu ora 16 00 la postul B1 TV.Vizionare placuta! Radu Rizescu

Ioan Rosca 28.02.2012 Domnilor, este imperios necesar sa faceti ceva , de jos in sus, daca e nevoie, ca sa devina clar CINE vorbeste in numele PNTcd. Unul singur. Nu e loc de aripi. Ce naiba ne-am intors in 1946? Daca da, cine va merge cu soarele, ca Alexandrescu?

 

[reluarea firului despre regele Mihai]

Cacovean Adrian 29.02.2012 Nu doar PNTCD trebuie sa mizeze pe Majestatea Sa Regele Mihai, ci toata natia romana.

Apostolescu Lucian 29.02.2012 Monarhia salveaza Romania.......!!!!!! PNTCD la guvernare......!!!!

Tiberiu Kovacs 29.02.2012 Iata ca am sa ma expun si eu pentru ca expunerea pro ori antimonarhica este foarte greu de abordat. In primul rind daca facem analogie cu alte monarhii constitutionale europene atunci subscriu ca monarhia ar putea constitui o solutie, asa cum de altfel a fost monarhia pentru Romania o solutie. Prezentul insa, care deriva din actele si faptele noastre istorice parca nu sustin teoria monarhiei constitutionale in Romania doar pentru simplul fapt ca inca cel putin 70 % din populatia tarii este analfabeta si semianalfabeta a carei scop in viata este sa manince, sa bea si sa procreeze pentru a nu spune altfel. Daca populatia tarii noastre ar cuprinde o populatie de cel putin 60 la suta indivizi civilizati si constienti de necesitatea producerii plusvalorii social- umane prin comportament si activitate profesionala. Romanul insa are nevoie de un sistem de organizare aparte pentru ca nici o forma de guvernamint nu i - se potriveste din pacate. Monarhia constitutionala nu este inteleasa de roman asa cum nu intelege de ce merge la biserica. Ca urmare Romania are nevoie de o forma de guvernamint care sa construiasca un sistem de referinta al valorii umane fundamentat pe onoare, cultura si demnitate umana si apoi am putea discuta despre o forma de guvernamint pro ori antimonarhica. Formarea unui sistem de referinta al valorii umane asa cum am mentionat necesita maca 100 de ani. Deci imi pare rau, dragi porieteni, dar noi astia citiva am putea sa analizam sa gindim si sa actionam dar poporul Roman din pacate se mindreste cu miorita si fiecare dintre acestia este destept in toate cele pe fundamentul unor prejudecati ori stereotipii care pentru mine la 48 de ani nu reusesc sa le inteleg si cum le-au dobindit. Romanul nu stie sa spuna ca nu stie, el se pricepe la orice. Va pup pe toti cu prietenie

Stoica Rodica 1.03.2012 Pana se lamureste dnul Tiberiu Kovacs,noi trebuie sa instalam Monarhia constitutionala.Traiasca Regele! Am trait in focul incrucisat al evenimentelor din 1940 si in prezent si impreuna cu familia si intregul popor roman am fost si ramas alaturi de Regele Mihai.Aceasta nu inseamna "saracie de argumente promonarhice".daca nu crezi in ceia ce vezi cu claritate incontestabila ,privind evenimentele istorice sau de alt ordin,inseamna ca ai probleme grave de perceptie.O mica gresala de informare sau perceptie si te-ai pomenit in rapa.Acesti subiecti au tendinta sa duca la derapaj si pe cei aflati in sarcina lor.Pacatul mare este ca sunt romani pentru care, executarea fara judecata a sutelor de mii sau milioane de valori ai natiunii ,ca urmare a instaurarea regimului comunist la ordinul lui stalin,nu mai prezinta importanta. Dr. Cacoveanu are dreptate.Curatenie generala!Doriti ca si aceasta pagina taranista sa fie distrusa de intrusi tot la fel cum a fost distrus din interior PNTCD?Daca nu,salvati pagina!

Cornelia Catana Rosca pct. 3 -"stapani" am tot ales de 22 ani si nu mai avem de unde alege , sunt tot aceiasi , chiar daca am avea de unde alege " stapani "mai buni acestia nu pot ajunge ajunge sa candideze pentru ca "stapani " care ne conduc de 22 ani au pus stapanire pe tara si nu mai lasa sa se apropie nimeni de conducerea tari . -zicala : "in tara orbilor , chiorul este rege "

Cristian Fifor Intre 1944-47 Regele a fost singura noastra speranta si stavila in calea bolsevismului, insa din pacate era singur, occidentalii abandonand Romania in mainile rusilor. Regele a trimis o scrisoare extrem de cuprinzatoare americanilor in care radiografia exact situatia tarii, insa rusii au interceptat atunci totul. Greva regala exact pe asta s-a bazat, pe faptul ca britanicii si americanii se vor implica, insa jocurile erau deja facute, sferele de influenta trasate, cu celebrele procente scrise pe servetel. Regele nu era "Dumnezeu pe pamant" sa poata de unul singur schimba ceva semnificativ, nu putea el sa schimbe planurile marsave ale marilor puteri. Nici macar la 23 august nu a fost singur, a fost un colectiv foarte devotat care l-a ajutat intr-un moment de mare cumpana pt. tara, in care maresalul cu devotamentul sau obsesiv pt. Hitler si nu pt. tara ne ducea spre o catastrofa. \

Dupa 1990 a vrut sa revina in tara, nu a fost lasat, a fost fugarit pe drumul spre Curtea de Arges, un moment penibil pt. Romania, intors la aeroport si trimis inapoi la Zurich cu un avion militar, de unde trebuia sa se descurce, era treaba lui cum ajungea la Versoix. Pana in 96 n-a avut voie in tara, ulterior s-a implicat in campania de aderare a Romaniei la NATO, era normal sa vrea sa-si ajute tara. N-a fost vina lui ca politicienii aveau alte planuri, nicidecum vreun interes pt. monarhie, de aici si conul de umbra in care a fost izolat. Regele nu e procuror, nu e Justitie, sa se implice in diversele jafuri institutionalizate care s-au petrecut in ultimii 22 de ani, el poate sa semnaleze neregulile generale, privind modul cum e administrata tara, privind directia gresita in care se indreapta, in discursul de anul trecut din Parlament a semnalat exact problemele cu care se confrunta Romania, la nivel institutional. In momentul in care ar fi mai direct, mai hotarat de atat, imediat ar sari ca arsi toti sacalii din clasa politica sa-l acuze ca se amesteca in politica si isi depaseste rolul de "observator" impartial. Propaganda oricum e in continuare intacta, se vede ca le e o frica teribila de initierea de dezbateri pe tema monarhiei, cum n-au avut curajul de a organiza un referendum in '90 pe tema republica vs. monarhie.

In perioada comunista de asemenea s-a zbatut pentru functionarea Comitetului National Roman, acel guvern din exil al Romaniei, pe unde s-a dus a pledat pentru cauza Romaniei, intotdeauna cu speranta ca occidentalii vor face ceva pentru popoarele de dupa cortina de fier. Evident, planurile erau altele, el a ramas din nou singur, Comitetul a inceput sa-i deranjeze chiar pe americani la un moment dat, a fost o perioada cand mesajele sale au fost sabotate la Europa Libera, doar cum sa trimita asemenea mesaje, sa deranjeze puterea de la Bucuresti care era chiar frecventabila, nu?, din moment ce chipurile Ceausescu condamnase actiunea de la Praga din 68!, devenise dintr-o data "disident" fata de Moscova. Din pacate si opinia publica din tarile occidentale a fost indusa in eroare in ce priveste adevarata fata a comunismului, in mod constient. Altfel cum ar fi reactionat sa afle ca guvernele lor au hotarat printr-un troc jenant cu sovieticii un genocid moral si fizic pt. atatea popoare est-europene.

 

Cacovean Adrian 29.02.2012 punctul pe i, detractorii regelui sunt cei ce tin PNTCD in tribunal acum, cei ce au scos PNTCD din schema pragului electoral, cei ce au dus PNTCD in alianta si mai vor alianta cu satrapul basist si securist, cei ce se dau PNTCD-isti si in fond sunt detractori ai istoriei, adevarului, demnitatii umane., misuna pe acest site si pe alte site-uri, infesteaza si lovesc la cap repetat populatia Romaniei si sar ofticati cand se posteaza cate un adevar, opariti la fundul lor netrebnic, primitor de sula comunista si securista, perversi ai istoriei, scarbavnici si imputiti, sleiosi si scursuri bolnave ale bolii mintale care conduce acum Romania

Ioan Rosca 29.02.2012 Inainte! La lupta cea mare! Sint voturi de cules. Nu va lasati! Faceti praf obstacolele de parcurs. Iesiti din mica criza si din 2%. Luminati din nou calea. Continuati gloriosul traseu din acesti 22 de ani. Cu orice pret. Se poate vinde bine PNTcd-ul acum. E rost de aburcare. Cum de ceilalti nu-si dau seama ? E la mintea cocosului. Lasati taranismul si nationalismul pentru comemorari. Intoarceti fata catre viitor, catre solutii noi. Mihai va zdrobi napirca, are experienta cu comunistii. Va scoate tara din statutul de colonie, o va curata de cangrena interna. Daca nu apuca el, atunci o face Radu Duda, care va aduce singele proaspat fesenist de care e nevoie. Iliescu va binecuvinta. Gata cu Basescu, partenerul rau din 1996, din cauza caruia nu ati reusit minunatele lucruri promise. Poate doar Roman- ca punte spre PNL. Nu precupetiti nici un efort. Sinteti toti , fii seniorilor (sau nepotii, oricum urmasii lor legitimi) plini de curaj politic, garanti de demnitate, pastratori ai traditiilor patriotice, izvor de intelepciune. Aveti merite pentru suferintele altora din anii '50. Nu ati facut voi si revolutia? Va dati seama ce s-ar fi intimplat daca nu se asezau partidele istorice in calea Contrarevolutei? Daca nu apareau, salvator: un Lup, un Gionea, un Gabrielescu, un Diaconescu, un Constantinescu, un Ciorbea, un Radu Vasile… si atitia altii mai mici? Cu atita tineret neotaranist si post-anticomunist, cine va poate sta in cale? Jos circotasii !

 

Florin Puşcaş 29.02.2012 interesant cum pe că acest grup, care poartă denumirea singurului partid declarat monarhist din România, mişună detractorii Regelui nostru...

Cacovean Adrian 29.02.2012 punctul pe i,. detractorii regelui sunt cei ce tin PNTCD in tribunal acum, cei ce au scos PNTCD din schema pragului electoral, cei ce au dus PNTCD in alianta si mai vor alianta cu satrapul basist si securist, cei ce se dau PNTCD-isti si in fond sunht detractori ai istoriei, adevarului, demnitatii umane., mmisuna pe acest site si pe alte site-uri, indesteaza si lovesc la cap repetat populatia Romaniei si sar ofticati cand se posteaza cate un adevar, opariti la fundul lor netrebnic, primitor se sula comunista si securista, perversi ai istoriei, scarbavnici si imputiti, sleiosi si scursuri bolnave ale bolii mintale care conduce acum Romania

Ioan Balan 29.02.2012 Pe acest grup nu sunt doar monarhisti, aceste dezbateri - mai mult sau mai putin argumentate - pe tema monarhiei au un anumit temei, nu exista detractori, ci doar opinii si optiuni diverse. Eu de exemplu am repulsie la lingaii d-lui Duda, mai ales cand il "onoreaza" ca print de Romania - care e tot atat de print precum "prins- Pool", caruia totusi ii curge ceva sange albastru regal prin vene. Paradoxal cei doi ce-si zic printi de Romania, desi sunt adversari, au acelasi interes! Un alt paradox e ca cei carora dvs. le spuneti detractori, s-ar putea sa fie mai monarhisti, decat toata plebea ce incearca sa faca jocul d-lui Duda! Mai documentati-va domnule Puscas, calatoria pe bajbaite e riscanta si nu are un final previzibil.

Ioan Rosca 29.02.2012 Cred ca va referiti numai la mine. Nu am vazut al 2-lea. Si va desfid sa explicati de ce sinteti mai legitim ca mine in a recomanda ceva PNTcd-ului actual.

Tiberiu Kovacs 29.02.2012 Domnule Rosca momentele de care vorbiti au fost posibile din cauza noastra a tuturor si nu a monarhiei. De ce nu vorbiti de greselile lui Iorga de exemplu. Dar Monarhia Romaneasca a adus Romaniei mai mult decit orice roman de-a lungul istoriei cu citeva exceptii d.p.v. al actelor si faptelor istorice. Eu nu sunt monarhist dar trebuie recunoscut ca monarhia a salvat Romania sa nu fie o anexa a rusieim a turcilor ori a ungurilor.

Ioan Rosca 29.02.2012 Domnule Kovacs, daca veti urmari discutia care s-a purtat pe acest grup, veti vedea ca nu a fost vorba de loc despre rolul istoric al monarhiei. Ci despre rolul jucat de Mihai si cel pe care l-ar mai putea juca acum:http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2012-1 [zona "Zece pacate ale lui Mihai] http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-5-2012-2 [capitolul Diversiunea regala]

Motivul interventiei mele aici este : consider ca orientarea sterila a celor ramasi in PNTcd ii impiedica sa isi revina.

Tiberiu Kovacs 29.02.2012 diferentele de opiniei este un drept foarte greu cistigat. Vei care sustin monarhia au argumentele lor si ca urmare il sustin pe Regele Mihai . Mai mult. aparitiile publice ale regelui mIhai au fost mult superioare mizerabililor din politica romaneasca. Daca Regele Mihai a dovedit umanitate, ciar daca nu sunt monarhist, este normal sa recunosc o valoare umana deosebita. Daca a gresit in tinerete sa stiti ca nu a gresit mai mult ori mai putin decit ION ILIESCU ori IORGA. erarae humanum est, Important este altceva capacitatea de a conietui alaturi de ceilalti diferiti de tine si sa poti cinstrui impreuna cu acestia o tara o societate.

 

Ioan Balan 1.03.2012 Atentionare!!!

D-nii: Ioan Rosca, Adrian Cacovean;

Daca veti continua in acelasi mod, nu va mai exista avertisment si voi purcede la excludere!

Multumesc!

Ovidiu Slimac 1.03.2012 Care e modul care te pune în aşa situaţie de critică, Ioane ?

Ioan Balan 1.03.2012 Necesitatile administrarii, altfel grupul e in pericol!

Ioan Rosca 1.03.2012 Uitati-va cu atentie. Veti vedea ca un fir de discutie mai vechi despre regele Mihai a fost reanimat brusc de domnul Cacoveanu (si de altii) - nu de mine, ca sa-si exprime minia proletara, ca indivizi de genul meu au patruns "in birlogul taranist". Numai ca eu consider ca "taranist" adevarat sint eu, nu cohorta de debusolati care a ocupat partidul, deturnindu-l si compromitindu-l, incapabili de discernamint (lucru bine scos in evidenta in polemica despre Mihai), capitalizind meritele sau suferintele altora, care isi aclama sforatitor adeziunea la un trecut la care nu au contribuit cu nimic, aclamind gaunos valori pe care nu le inteleg si doctrin pe care nu le pot imbogati sau actualiza.

Cu cine ma confrunt eu aici, cine imi cere poza? (www.ioanrosca.com) Eu nu am nevoie de fotografii. Insa ii rog pe "taranistii e bine" sa-si expuna traseul de luptatori. Al lor, nu al bunicilor lor.

Incep eu , pentru cei care ma tot declara fesenist.

Seracin Ioan 1.03.2012 De ce vă deranjează comentariile domnului dr.Cacoveanu, domnule Bălan ???!!!

O fi şi PNTCD Bacău afiliat pedeliştilor şi noi nu ştim ???? M-aş bucura sincer să-mi comunicaţi motivele *ATENŢIONĂRII* Cu stimă, I Seracin

Seracin Ioan Domnule Roşca, am apreciat multe dintre părerile şi atitudinile dvs. pentru care meritaţi toate laudele, deoarece susţineaţi cu ardoare principiile înaintaşilor noştri ţărănişti. Dar... atitudinea dvs. faţă de monarhia constituţională este un derapaj inexplicabil de la aceste principii. Iuliu Maniu, Ioan Mihalache, Sever Bocu, etc. n-au cunoscut mizeriile republicane, impuse cu...tancurile ruseşti, în care ne zvârcolim de câteva decenii,(peste 50 de ani în mocirla comunistă şi peste 20 de ani în cea zisă...democratică şi mai nou portocalie). Ei au trăit în monarhia tradiţională, continuatoare a domniilor anterioare, sistem pe care l-au susţinut cu toată convingerea, aducându-şi aportul la modernizarea acestuia.

Ei nu au fost de acord cu atitudinea şi comportamentul regelui Carol al II-lea, (pe care l-au determinat chiar să abdice), dar monarhia, ca sistem statal, nu a fost niciodată renegată de ei. De ce oare ?

Poate... şi pentru că... în Europa de atunci şi până în zilele noastre, nici o ţară care este monarhie constituţională sau parlamentară nu o duce mai rău decât vreo republică europeană, cu atât mai mult, decât România.

Imaginaţi-vă cum ar fi arătat România, dacă în decembrie 1989 ar fi fost reinstaurată, cu înţelepciune, monarhia, cu Majestatea sa regele Mihai, repus în drepturi, cu adevărul istoric cel puţin reparat?! Nici astăzi nu ar fi, încă, prea târziu!

În 1989 nimeni nu ştia de Radu Duda sau ...Paul. Astăzi, doar cei care şi-au lăsat creierul spălat de propaganda securisto-comunistă, mai cred că ei pot avea un rol determinant în vreo formă de monarhie românească! Primul nu pate fi nicidată rege al României, fiind doar soţul fiicei regelui Mihai, iar al doilea, prinţul impostor, nu a făcut şi nu va face parte niciodată din familia regală!

Sunt convins că dacă atitudinea dvs. faţă de ideia monarhică ar fi reîncadrată în principiile înaintaşilor noştri, nici domnul dr.Cacoveanu , nici eu şi nici alţii ca noi, nu ar precupeţii nimic pentru a vă aduce laudele cuvenite.

Cu speranţe sincere şi deosebită stimă, I.Seracin

Ioan Rosca 2.03.2012 Domnule Seracin. Tonul dv. retinut imi permite sa abordez problema constructiv, dind acum la o parte polemica iritanta privind meritele sau vinovatiile lui Mihai (nu pentru ca nu ar fi legitima, dar poate ca nu e oportuna, constructiva). Ramin urmatoarele intrebari, care merita tratate serios, nu repezite cu lozinci pro sau contra:

1. Cine este persoana care ar urma sa conduca Romania spre bunasatare, daca nu Mihai sau Radu Duda? Din moment ce Maniu a patit ce a patit cu Carol (vad ca v-ati referit la asta) iar regalitatea de slaba calitate nu a facut fata nici situatiei din 1940-41 nici celei din 1944-47, se mai poate spune ca nu conteaza persoana regelui? Cum de monarhistilor cu care incerc sa discut rational, nu raspund nimic intrebarea asta? Credeti ca oricine ar fi regele si orice ar face, va salva Romania de azi? Prin ce minune? Credeti ca PNTcd, in loc sa atace marile si grelele probleme ale societatii, mai ales cea taraneasca si cea nationala, trebuie sa propuna ca prioritate solutii miracol, cu fata la un trecut mitologizat? Intelegeti de ce ma sperie exaltarea lipsita de luciditate, lipsa de consistenta si adecvare politica, daca nu cumva e vorba si de diversiune spre false piste?

2. Stiu foarte bine devotamentul si iubirea romanilor pentru regele Mihai. Si ca le-au platit cu riscuri, suferinte si puscarie. Problema e daca Mihai a intors acelasi devotament si iubire. Raspunsul la care m-a dus cercetarea mea (nu superficiala, am vorbit cu martori si istorici pertinenti, am citit documente de arhiva etc) este foarte negativ. Eu am descoperit incet incet ca Mihai s-a dovedit , de la un capat la altul, un om slab, care a inselat asteptarile rezistentei, facind compromisuri cu comunistii si urmasii lor. Ceea ce nu-l recomanda ca stegar al unei revolutii anticomuniste reaprinse, chiar daca ar mai fi in putere. Nu pretind numanui sa-mi impartaseasca aceasta concluzie. Dar mi se pare de rau augur ca, in loc sa fiu contrazis rational, de persoane care accepta o dezbatere pe subiect, primesc doar injurii si atacuri la persoana. Faptul ca respectivii nu pot admite ca exista critici anticomunisti ai regelui Mihai, ca nu ma pot imagina decit securist provocator, imi arata o indoctrinare si intepenire in proiect pe care nu le cred faste pentru viitorul PNTcd.3. In fine, sa nu uitam contextul dicutiei. Cine reprezinta PNTcd in acest moment? Cine e de vina de erorile comise, de compromisurile compromitatoare, de aliantele rusinoase, de ruperea in ramuri la care s-a ajuns? Nu cumva partidul a fost deturnat de tot felul de neotaranisti, nepotii sau admiratorii "seniorilor" care au facut puscarie pentru credintele lor, care insa au iesit din fabrica de oamenii noi a comunismului si nu au participat nici macar la lupta de dupa 1989? Nu vi se pare in neregula ca atitia invoca adoratia fata de Maniu, Coposu etc, capitalizindu-le crucificarea, pentru a sustine strategii care nu servesc cauza renasterii PNTcd, sau a-si acoperi saracia de idei? Nu va intriga modul cum sint tratat de "oamenii de bine", dupa ce am expus aici povestea colaborarii mele fecunde cu liderii PNTcd?

Seracin Ioan 2.03.2012 Domnule Roşca, vă respect opiniile, chiar dacă nu sunt de acord în totalitate cu unele din ele. 1.Mă bucur să constat că nu monarhia v-ar *deranja*, ci persoana regelui este problema. De acord cu dvs. că datorită vârstei, slăbiciunile omeneşti ale Majestăţii sale, regele Mihai sunt explicabile, dar verticalitatea, democraţia, consecvenţa, bunul simţ, etc. dovedite de comportamentul regal sunt preferabile, mojiciilor, minciunilor, hoţiilor şi jafurilor în care, cu voia sau fără voia noastră, ne-au înconjurat şi ne înconjoară şi acum, cei care ne conduc. Avem obligaţia morală, ca naţiune, să repunem în drepturi monarhia constituţională şi pe reprezentantul său regele Mihai, pe care regimul comunist sprijinit de tancurile ruseşti ne-au vitregit, fără voia bunicilor şi părinţilor noştri.

Nu vă speriaţi de Radu Duda, care oricum nu va putea să fie rege, chiar dacă prin comportamentul său civilizat şi format pe lângă casa regală este preferabil multor politicieni ai vremurilor noastre. Soţia lui însă, prinţesa Margareta, la început ar fi un sprijin destoinic pe lângă tatăl său şi tot ea ar putea să-l pregătească, cu răbdare şi responsabilitate, pe nepotul său Nicolae, pentru a deveni un rege respectat şi un arbitru corect, într-o democraţie românească şi europeană. Nu ne trebuie nici o minune care să schimbe starea de lucruri din România! Ne trebuie doar voinţă politică sănătoasă pentru a reveni la normalitatea la care am fost obligaţi de alţii să renunţăm la 31. dec. 1947.

2. În legătură cu cei pe care îi numiţi *neoţărăniştii din PNŢCD* sunt de acord cu dvs. şi mă revoltă că la vârfurile partidului se află încă, traseişti politici sau infiltraţi securisto-comunişti, a căror acţiuni stagnează dezvoltarea partidului nostru, din interese meschine, care nu au nimic cu dezvoltarea normală a vieţii sociale, culturale şi politice din România.

Dar...speranţa moare ultima şi am convingerea că PNŢCD-ul, având la bază doctrina creştin democraţiei europene, va răzbi în faţa impostorilor mai sus amintiţi. Nu se poate să uităm că Partidul Naţional din Transilvania şi Banat, a stat în afara politicii, peste 50 de ani şi datorită ideilor revoluţionare şi moderne pe care le-a susţinut, a revenit cu mult succes în activitatea de vârf a a politicii româneşti.

Cu stimă, I.Seracin

 

Ioan Rosca 2.03.2012 Poate si unele dintre textele mele difuzate pe Internet in anii trecuti pot contribui la discutia despre nocivitatea neoliberalismului si despre fata oportunista a modelelor care se agita in plan teoretic pentru a acoperi metodologiile explotarii omului de catre om. La mine, tema este impletita strins cu aceea a neocolonialismului, neocomunismului si postmodernismului. De la probleme epistemologice si ale conditiei umane, la realitatile Romaniei distruse de tranzitie. Am marcat cu + textele in care problema neoliberalismului e tratata mai direct. Celelalte eseuri au pertinenta secunda (in sensul lui Barbu).

[]

Iata subiecte pe care as fi preferat sa discut cu actualii doctrinari ai PNTcd, daca exista.

Sergiu Barna 2.03.2012 foarte interesante articolele.........si caut doctrinari in PNTCD :-)

Maria Ratiu 2.03.2012 Domnule Rosca, am citit cu interes ce ati postat aici pe grupul nostru si ma bucur ca in sfarsit au aparut si postari - analiza ca a d-voastra. Mi-e teama insa ca daca vreti sa vorbiti doar cu "doctrinarii" din PNTCD veti avea putini interlocutori... In ultimul timp in PNTCD se reuseste putin a distrage atentia de la frica vinderii Partidului de catre cei care il conduc, special de catre Pavelescu, incat este dificil sa mai gasesti pe cineva cu care sa ai o discutie ca in urma cu 15 - 20 de ani...

 

 

Ioan Rosca 2.03.2012  http://www.ziare.com/gheorghe-ciuhandu/primar-timisoara/ciuhandu-s-a-despartit-definitiv-de-usl-vezi-din-partea-cui-candideaza-1153872

Nu se mai poate! Rezolvati-va domnilor problemele interne, ca vin alegerile si le veti rata, desi populatia vrea altceva.

Maria Ratiu 3.03.2012  Mi-e teama ca da, se vrea ca PNTCD-ul sa nu participe nici la aceste alegeri, decat intr-o alianta nenaturala cu FSN...Daca aveti vreo propunera de negociere dati-ne-o sau...cred ca o analiza nu ar strica.

Alin Timofte 3.03.2012  Cine sa le rezolve..Pavelescu e cum e,CALEA DREAPTA a devenit calea spre usl..toti se cred sefi autentici..

Adrian H. Todea 3.03.2012  Preferabil singuri decat in aliante aiurite...

Ioan Rosca 3.03.2012  Propunerea mea este:

1 PNTcd isi reface doctrina : taranista , nationala, anticomunista (antifesenista), mutind accentul dinspre evocarea miturilor trecutului spre problema eliberarii si refacerii Romaniei

2 Isi face curat inauntru, trimitindu-i pe PDL-isti si PSD-isti la locul lor. Reuneste pe cei care simt national-taranist., deci nu pot face, cu dusmanii poporului si ai tarii decit razboi, nu aliante

3 Isi cere scuze romanilor pentru greselile din trecut, pentru compromisurile facute de unii lideri neotaranisti , recunoscind ca alianta din 1996 si guvernarea care a rezultat din ea au fost nefaste.

4 Isi arata deschiderea catre o alianta cu toate fortele anti-sistem autentice, carora le ofera un vehicul electoral la viitoarele alegeri (adica locuri pe listele PNTcd, pentru orice candidat anti-fesenist de maxima calitate)

Dar desigur, e o parere din exterior. Numai dv stiti daca asa ceva e (de) dorit sau daca se poate.

[] Doamna Ratiu: Aici e buba. Numai limpezirea si asumarea unei doctrine permite evitarea deturnarilor. Altfel discutiile devin meschine, permitind tuturor incapabililor sa deraieze partidul, in numele unor socoteli de maidan.

Maria Ratiu 5.03.2012  Sunt de acord cu aceasta mica "sinteza generala" (stiu ca suna ca si "curat murdar" a lui Caragiale) si am incercat sa facem dar am cateva obiectii: la pct.1 asa este dar o doctrina este o doctrina si nu poti decat sa faci enuntul si nu sa faci opozitie fsn-ului...Miturile nu sunt decat asumarea trecutului anticomunist si aici este o continuitate clara pe care nu vad de ce ar trebui sa o elimin... Miturile (chiar daca realistii comunistii liberali si pavelistii nu vor recunoaste in ruptul capului) sunt pretextul, motivatia, mobilul si baza noastra spirituala...Nu cred ca se poate renunta la asta... Cat priveste accentul spre refacerea si eliberarea Romaniei: va referiti la refacerea politico - economica sau teritoriala? Sau la amandoua...da cred ca va referiti la amandoua... De aia am scris "sinteza generala". Nu sunt de acord cu termenul antifesenista pentru ca de fapt este anticomunismul care mi se pare un termen mai cuprinzator iar in loc de antifesenista as propune termenul de antifanariot... Cam aici suntem ca procedura. De ce sa nu punem accentul si pe Monarhie, insa. Mai discutam si m-as bucura sa citesc si alte opinii.

La pct 2 : avem Calea Dreapta la care doar un tampit ar renunta dupa ce am facut o intreaga organizatie cu adeptii ei...Nu se renunta domnilor, stati linistiti. Este motiunea care sta la baza reformarii PNT si nu cred ca este cazul sa facem altceva decat sa o rescriem aici pe grup cu titlul: ASTIA SUNTEM. Pe baza acestei motiuni ne-am unit, ne-am stabilit o strategie in care selectam membri si facem aliantele de mers in alegeri. Daca se vor incheia procesele in favoarea acestei motiuni... Daca nu partidul e pierdut ca brand si va fiinta doar ca grup pe internet... Ma rog la Dzeu sa nu fie asa.

pct.3 Cerem scuze romanilor fara nici o indoiala pentru toate greselile din trecut si promitem ca nu le vom mai repeta...desi e f. f. greu sa faci asa o promisiune... In politica e sinucidere curata dar cerem scuze, asta sigur pentru ca primi care regreta greselile facute suntem noi, PNTCD-isti ca si primii care platesc si acum bunul simt, asumarea raspunderii si onestitatea politica. Nu cred ca este vre un lider taranist care a fost consilier local sau primar care sa nu ceara scuze... S-a gresit si s-a gresit enorm si pentru ca nu aveam scoala politica sau macar treining politic de comunicare, de negociere, de gestiune a conflictelor, de elaborare de politici s.a.m.d. Pct 4: daca veti citi Calea Dreapta veti vedea ca avem aceasta deschidere Pct 5: sigur ca se poate sa facem liste deschise. Partidul nostru asa a facut si in '96 dar nu trebuie sa uitam si valorile noastre ca si pe membri fruntasi PNTCD. Nu pot sa te prezinti ca Partid cu membri exceptionali din toate aliantele si sa lasi la o parte membri fruntasi care au muncit si sunt devotati partidului ca atunci nu am facut nimic... In primul rand este de dorit ca fruntasii nostri sa-si asume raspunderi in administratiile publice, in rezolvarea problemelor din teritorii si nu in ultimul rand in a face si a fi prezenti in campania electorala in teritoriu. Sunt multe de spus...As vrea sa trecem la treaba, insa.

Dragan Dan Marius 6.03.2012  Cheia articolului prezentat este legata de faptul ca desi pavelescu a castigat in instanta, domnul Ciuhandu si apropiatii sai continua lupta impotriva PNTCD!!! va rog sa-mi spuneti ce am putea intelege de aici? Ca principalul adversar al domnului Ciuhandu si a apropiatilor sai este tocmai PNTCD? Acum cand are foarte serioase sanse sa se ridice din nou? Oare nu ar trebui sa ne gandim la reconstruirea organizatiilor noastre decimate de acest razboi fratricid, care dureaza de 12 ani? Oare nu ar trebui sa ne ocupam de alegeri? Apoi, nu avem decat sa convocam congrese legale, sa propunem proiecte politice si sa alegem viitorii conducatori! precis vor fi alesi cei care reprezinta partidul cel mai bine!

Maria Ratiu 6.03.2012  Dle Dragan, Pavelescu a castigat in instanta...? Pavelescu a negociat cu Basescu...? Pavelescu este vicepresedinte devenit presedinte a doua oara...? Pavelescu vrea... Pavelescu da... Pavelescu aduce... Pavelescu face...Pavelescu are...s.a.m.d. Cine e frate cu pavelescu, domnule Dragan? Cumva surorile Coposu pe care le-a exclus din Partid obligandu-le sa se reinscrie? Pavelescu vrea sa vanda brandul partidului PDL-ului sa faca un alt hibrid pe baza caruia sa-si reimprospateze imaginea si sa se prezinte la alegeri. Deviza lui Pav.-Basescu este "ori cu noi ori morti". Este o prapastie conceptionala care ne separa, sunt mortii nostri din munti si martirii din inchisorile comuniste care ne separa. Aici este vorba de ideologie si de principii, domnule Dragan si nu de o lupta de maidan pe care dumneata si ceata lui Pav in mod fals va faceti ca nu o mai intelegeti... Este vorba de faptul ca nu se negociaza cu principiile pe cand voi puneti pe masa negocierilor tot: viata, moarte, spiritualitate, istorie, durere, suferinta, bucurie, mama si tata...Tot, fara discernamant si fara constiinta. Iata de ce ceea ce numesti dumneata "razboi fraticid" nu este un "fraticid" ci doar un razboi impotriva unui concept, unui mod de viata, de comportament politic pe care noi il numim comunisto - securist si pe care "Piata Universitatii" il numeste neocomunist si neoliberal... Noi nu vrem sa fim "neotaranisti" de culoare rosu - portocaliu...Sper ca am fost destul de clara...

Cornelia Catana 6.03.2012  pavelescu a castigat in instanta pentru ca .....instanta e a lui basescu ...,iar pavelescu nu e taranist daca vrea sa se alieze chiar cu basescu [miscarea populara -alias miscarea mafiota ] !!!!!!!!

Ioan Rosca 6.03.2012  Domnilor. Daca cred ca sinteti de acord ca situatia confuza din PNTcd nu mai poate continua asa, tocmai inaintea alegerilor. Daca nu sinteti capabili sa o lamuriti cumva urgent, voi, membrii de buna credinta, ce veti spune celor care va vor acuza ca ati fost partasi la scufundarea partidului "istoric" in derizoriu si rusine? Probabil ca unii isi spun ca pot continua jocuri duble, triple, ambigui, meschine, in speranta ca vor prinde o ocazie de catarare sau chilipir, prin capitalizarea nemultumirii populatiei si a istoriei partidului. Poate.Dar cei ca mine isi vor spune si ei cuvintul, intru istoria acestei Tranzitii Criminale.Chiar vreti sa iesiti si perdanti si patati, din aceasta lupta tragica?

O intrebare punctuala. Inteleg ce ati patit cu alde 'Pavelescu si alti politruci care v-au invadat. Puteti sa numiti acea persoana din PNT-cd care are calitatile si legitimitatea necesare relansarii partidului? Recomandat de un trecut impecabil anticomunist (si mai ales antifesenist- caci, doamna Ratiu, in politica, istoria se priveste dinspre prezent). Sau macar conceptorul unor texte national-taraniste actuale si consistente? Rugindu-va sa nu mi-o mai luati in nume de rau, va atrag atentia ca nu un Ciorbea corespunde acestui profil- si eu cred ca din cauza asta v-ati infundat. Deschiderea spre colaborationism, nu-i poate fi reprosata lui Pavelescu sau Ciuhandu, de catre persoane care au facut si ele aliante si compromisuri cu cei care au distrus Romania. Daca nu mai gasiti un singur lider anticomunist si national-taranist autentic, care sa conduca batalia, atunci ginditi-va bine ce si de ce faceti. Eu vad in obsesia unora pentru Mihai marturisirea neputintei la care v-a adus deturnarea partidului. Miturile , doamna Ratiu, trebuie valorizate activ, nu folosite ca justificare, anesteziant si drog pentru a se ascunde micimea prezentului.

Maria Ratiu 6.03.2012  Sunt de acord cu d-voastra dle Rosca. MIturile nu justifica ci indeamna, sunt suport. Adevarul este ca ne-am pierdut in padure si nu mai gasim decat carari mici care se infunda...Suntem in mijocul unui cerc vicios si eu fac mereu referire la mituri tocmai ca sa aduc aminte niste repere care sa ne ajute sa gasim drumul...Din pacate la intrebarea dvoastra raspunsul este NU, nu avem un astfel de lider...ar trebui sa-l identificam si sa-l crestem dar cu toate hartuielile si luptele sterile din Partid este greu de identificat si este si mai greu de crescut. Am propus o serie de teininguri organizate pe intreg teritoriul tarii in speranta ca vom putea sa identificam o personalitate puternica dar si aici m-am izbit de lalaiala din tribunale si din anturajele liderilor vechi sau noi... Marturisesc cu durere ca sunt obligata sa astept sa se decida intr-un fel in justitie si apoi sa vedem ce se mai poate face...Ar fi multe de spus... Suntem multi care nu mai suntem in tara dar inca putem comunica, nu ar fi o problema...

Cornelia Catana 6.03.2012  sa nu uitam ca suntem multi care am trait in comunism atatia ani ...., nu e de mirare ca fiecare gandeste altfel ....., pe dealta parte pot fi infiltrati [pusi de sri<basescu ]sa dezbine !!!!

Maria Ratiu 6.03.2012  Da Cornelia sunt multi pusi sa dezbine...Ce sa mai dezbine, ma intreb eu ca prostul uneori. Partea asta e facuta de mult acum suntem la stadiu de a impune un conducator...Vorbesc in termenii lor pentru ca asta e obiectivul lor acuma.

 

Ioan Rosca 6.03.2012 Eu am invitat si pe cei din PNTcd care ar vrea relansarea luptei anti-sistem securisto-comunisto-fesenist si in spatiul de dialog AER: http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Aici am afisat lista partidelor ce au depus semnaturile pentru ar putea candida la aceste alegeri (verzi, social-democrate, etc) Printre ele, am remarcat unul, apropiat doctrinar de PNTcd, PNDC. http://pndc.com.ro/

http://www.amosnews.ro/2004/Partidul_Ardelenilor_a_fuzionat_cu_Partidul_Crestin_Democrat-52350

http://tmb.ro/wp-content/uploads/2011/11/nr211.doc

Iata ce am primit de la domnul Coja, care sprijina PNDC, cu lista nationala: http://listanationala.ro/

Din cite stiu, PNDC s-a desprins in 1990 din PNTCD, domnul Oprea nefiind de acord cu compromisurile facute cu puterea fesenista. Asta ar fi , dupa mine , un merit, nu o tradare. Au tradat cei care au legat taranismul la remorca aripilor FSN. Cum vedeti alianta cu PNDC? Dar cu o personalitate ca Ion Coja?

Personal il admir pentru unele interventii patriotice, dar am rezerve fata de alte pozitii ale sale, cum ar fi aceea fata de patriotismul securist, gen PRM. Unii zic ca nu mai e loc de aceste nuante, in fata colonizarii Romaniei. Eu le amintesc ca securitatea ne-a adus aici.

Dar nu conteaza ce cred eu despre o alianta cu PNDC. As dori reactia taranistilor actuali. De ce aceasta apropiere, care pare fireasca, nu se produce? Sint doua partide cu acelasi scop, despartite de orgolii si interese meschine, sau e vorba de altceva?

 

Ioan Rosca 8.03.2012

http://www.cotidianul.ro/rau-a-ajuns-pdl-dupa-unpr-si-taranistii-pun-conditii-175352/

Sergiu Barna 8.03.2012 vedeti domnule Rosca, merita stat in jurul PNTCD :-)

Ioan Rosca 8.03.2012 O fi meritind, dar e foarte greu sa stii unde e, sau mai exact... care e :)

Sergiu Barna 8.03.2012 pai asa un nume ca PNTCD este ff greu de reprezentat in generatiile de dupa cei care au suferit in comunism........se pare ca-l vom accepta si pe pavelescu ca fiind unul de-al "nostru"........de asta este nevoie de fortze anti-Stabilimentul comunist/postcomunist in PNTCD

Maria Ratiu 8.03.2012 lol... Ati facut bine dle Barna sa puneti "nostru" in ghilimele cand este vorba de Pav... In rest va dau dreptate: intr-adevar e greu sa ne adunam poate si pentru ca il asteptam prea mult pe Fat Frumos din Lacrima sa vina si sa ne adune sub aripa calului lui nazdravan...

 

Ioan Rosca 8.03.2012  De ce problemele jefurii resurselor romanesti (Rosia Montana, Chevron, petrol, gaze, pamint etc.) nu sint abordate juridic (plingeri penale pentru participatie la tradare- inclusiv prin instigare publica- etc.) pornind de la prevederile codului penal? Nu ar fi mai bine decit sa va rezumati la a cere dreptate in strada… complicilor ? Chiar daca justitia, si ea ocupata de criminali, ar reactiona protector, lupta ar intra mai adinc in terenul adversarului. S-ar lumina calea masurilor de luat , daca parazitii distrugatori pierd puterea, care trebuie cuprinse in platformele-program, in numele carora gruparile anti-sistem pot cere sprijin poporului roman in eliberarea tarii.

Art. 23. – Participantii

Participanti sunt persoanele care contribuie la savârsirea unei fapte prevazute de legea penala în calitate de autori, instigatori sau complici.

Art. 24. – Autorul

Autor este persoana care savârseste în mod nemijlocit fapta prevazuta de legea penala.

Art. 25. – Instigatorul

Instigator este persoana care, cu intentie, determina pe o alta persoana sa savârseasca o fapta prevazuta de legea penala.

Art. 26. – Complicele

Complice este persoana care, cu intentie, înlesneste sau ajuta în orice mod la savârsirea unei fapte prevazute de legea penala. Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul savârsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savârsirea faptei promisiunea nu este îndeplinita.

Art. 27. - Pedeapsa în caz de participatie

Instigatorul si complicele la o fapta prevazuta de legea penala savârsita cu intentie se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se tine seama de contributia fiecaruia la savârsirea infractiunii, precum si de dispozitiile art. 72.

Art. 155. – Tradarea

Fapta cetateanului român sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului român, de a intra în legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, în scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboi contra tarii sau de înlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase împotriva sigurantei statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 165 - Subminarea economiei nationale

Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 145, ori de a împiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.Daca fapta prevazuta în alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 167. – Complotul

Initierea sau constituirea unei asociatii sau grupari în scopul savârsirii vreuneia dintre infractiunile prevazute în art. 155 - 163, 165 si 1661, ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unei astfel de asociatii sau grupari se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Pedeapsa pentru complot nu poate fi mai mare decât sanctiunea prevazuta de lege pentru cea mai grava dintre infractiunile care intra în scopul asociatiei sau gruparii.

Daca faptele prevazute în alin. 1 au fost urmate de savârsirea unei infractiuni, se aplica regulile de la concursul de infractiuni.

Nu se pedepseste persoana care, savârsind fapta prevazuta în alin. 1 sau 3, o denunta mai înainte de a fi fost descoperita.

Art. 1681. - Comunicarea de informatii false

Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranta statului, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art. 170. – Nedenuntarea

Omisiunea de a denunta de îndata savârsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute în art. 155 - 163, 165, 1661 si 167 se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Omisiunea de a denunta, savârsita de sot sau de o ruda apropiata, nu se pedepseste.

Nu se pedepseste persoana care mai înainte de a se fi început urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, încunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a început urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a înlesnit arestarea acestora.

Art. 248. - Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Art. 249. - Neglijenta în serviciu

Încalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasa, daca s-a cauzat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

Fapta prevazuta în alin. 1, daca a avut consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Art. 253.1. – Conflictul de interese

Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publică pe durată maximă.

Dispozitiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Art. 254 - Luarea de mita

Fapta functionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Fapta prevazuta în alin. 1, daca a fost savârsita de un functionar cu atributii de control, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Banii, valorile sau orice alte bunuri care au facut obiectul luarii de mita se confisca, iar daca acestea nu se gasesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.

Art. 255 - Darea de mita

Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în modurile si scopurile aratate în art. 254, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Fapta prevazuta în alineatul precedent nu constituie infractiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de catre cel care a luat mita.

Mituitorul nu se pedepseste daca denunta autoritatii fapta mai înainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru acea infractiune.

Dispozitiile art. 254 alin. 3 se aplica în mod corespunzator, chiar daca oferta nu a fost urmata de acceptare.

Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat în cazurile aratate în alin. 2 si 3.

Art. 256 - Primirea de foloase necuvenite

Primirea de catre un functionar, direct sau indirect, de bani ori de alte foloase, dupa ce a îndeplinit un act în virtutea functiei sale si la care era obligat în temeiul acesteia, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confisca, iar daca acestea nu se gasesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.

Art. 257. - Traficul de influenta

Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, savârsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra în atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Dispozitiile art. 256 alin. 2 se aplica în mod corespunzator.

Art. 263. - Omisiunea sesizarii organelor judiciare

Fapta functionarului public care, luând cunostinta de savârsirea unei infractiuni în legatura cu serviciul în cadrul caruia îsi îndeplineste sarcinile, omite sesizarea de îndata a procurorului sau a organului de urmarire penala, potrivit legii de procedura penala, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

Daca fapta este savârsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.

Art. 298. - Divulgarea secretului economic

Divulgarea unor date sau informatii care nu sunt destinate publicitătii, de către cel care le cunoaste datorită atributiilor de serviciu, dacă fapta este de natură să producă pagube, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent este săvârsită de altă persoană, oricare ar fi modul prin care a ajuns să cunoască datele sau informatiile, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Tiberiu Kovacs 8.03.2012 din pacate probatoriul nu poate fi administrat pe considerentul comparativ ori analogic. Astfel ar trebui sa se sesizeze din oficiu pentru producerea de tigari, pentru toate fabricile poluatoare inclusiv fabricile de masini, producatorii de alimente cu aditivi chimici. etc.

Ioan Rosca 8.03.2012 Nu pot decit sa va mai recomand o data sa cititi atent articolele de cod penal citate mai sus. Daca e vorba sau nu de tradare, de subminare, de instigare sau complicitate- stabileste un procuror, pe baza unei plingeri penale. Dupa ce acesta incheie cercetarea, previzibil cu NUP, respingind incadrarea actelor publice denuntate la articolele respective, se poate face plingere in justitie, pentru cercetarea penala nesatisfacatoare. Intregul traseu permite ridicarea prafului de pe tema tradarii si subminarii, adica apropierea de procesul tranzitiei criminale. Eu nu la problema poluarii m-am referit! Ci la aceea a loviturilor grave date economiei romanesti.

Chestiunea cere insa implicarea unor economisti si juristi buni si patrioti. Ori dv. domnule Kovacs, ati aratat ca nu e usor de gasit asa ceva. Dar tot trebuie sa fie citiva.

Tiberiu Kovacs 8.03.2012 atitudinea este corecta doar in idealul perfect, starea de fapt a realitatii, elimina de facto si de jure propunea juridica pe care o faceti, domnule Ioan Rosca.

De ce nu se procedeaza la initierea procedurii IMPECHMENTULUI adica trimiterea in judecata a presedintelului pentru inalta tradare?

Ioan Rosca 8.03.2012  De ce? Eu am trecut prin aceste etape in acesti ani. Am facut plingere penala, am participat la cercetare, am facut plingere impotriva deciziei de NUP, am facut apoi plingere penala la ICCJ si am avut ocazia sa apar acolo cauza procesului pentru genocidul comunist si feseniada.

Nu-mi pare rau de timpul consumat- am scos in evidenta pozitia reala a justitiei romane.

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

Tiberiu Kovacs 8.03.2012  Aveti dreptate. Insa imi permit o singura opinie probabil nemultumitoare. Nu este foarte greu de gasit specialisti care sa peregateasca o actiune. Problema este la judecatori. Rxista vreun judecator ori procuror in Romania care sa procedeze la o urmarire penala inceiata cu rechizitoriu de trimitere in judecata si o condamnare definitiva?

Oricum eu ma simt onorat ca mai exista oameni in Romania ca dumneavostra carora le pasa si care sunt gata de lupta pentru dreptate. Va felicit.

Ioan Rosca 8.03.2012  Asa cum puteti vedea si in documentatia generata de experienta i cercetarea mea- se pare ca deocamdata, nu! Dar asta nu inseamna sa-i lasam sa ascunda aceasta realitate sub pres. Cred ca trebuie provocati. Va imaginati ce ar fi daca mii de romani ar face asta?

Tiberiu Kovacs 8.03.2012  O sa va invit la primavara anului viitor la publicarea carti mele ROBELE ROSII ORI RAHATUL CU APA RECE DIN SISTEMUL JURIDIC ROMANESC

sA NU UITATI O EXPRESIE FRUMOASA:" MAMELE PROSTILOR SUNT MEREU GRAVIDE."

Ioan Rosca 8.03.2012  In 2006 am incercat sa lansez o structura civica nationala de "solidaritate justitiara" , in care istoricii, economistii, informaticienii, etc- aveau rol activ in a ajuta echipe de avocati sa sprijine un val exploziv de procese. Nu am gasit ajutorul sperat atunci- toti voiau sa fie ajutati ca victime ale "justitiei" dar nu sa si ajute pe altii, intr-o structura de mutualism justitiar.

Tiberiu Kovacs 8.03.2012  lA FEL SI EU DE LA VIRSTA DE 15 ANI

Ioan Rosca 8.03.2012  Multumesc. Va rog deja sa consemnati ca m-am bucurat MULT ca a aparut un jurist care sa scrie ce ati scris dv.

Tiberiu Kovacs 8.03.2012  Din pacate noi stim sa luptam decit individual ori grupuri foarte mici.

Ioan Rosca 8.03.2012  Asta a fost si intuitia mea. Ca e pacat ca fiecare victima a justitiei sa lupte singura, pentru documentare, argumentare etc- desi cauzele sint similare, sau macar organizabile pe citeva categorii. O fi fost o obsesie de informatician , dar am sperat ca sa pot instiga la organizarea unui intreg sistem de sprijin reciproc, in care citiva avocati, dedicati, sa poata sta in spatele a mii , poate zeci de mii de procese similare! Un fel de tsunami judiciar voiamsa declansez. O iluzie.... Nu e cu cine.

Maria Ratiu 9.03.2012  Incerc sa-mi explic acest individualism romanesc si cu cat merg sa sap mai adnc in istoria societatii romanesti cu atat imi dau seama ca asta este o tara a sistemului educational din Romania... Acest individualism nu se manifasta doar acum ci dintotdeauna: in perioda anebelica, interbelica, comunista si acum...Cred ca singura diferenta este faptul ca acum, cu ajutorul mijloacelor de comunicare ne dam seama ca individualismul, ca manifestare sociala, apartine in spacial romanilor mai mult ca oricarui alt popor...

Ioan Rosca 9.03.2012  Individualismul ar fi rezonabil. Dar e mai grav, e vorba de o forma acuta de egotism, veleitarism si asocialitate.

Maria Ratiu 9.03.2012  Egotismul, veleitarismul, asocialitate sunt elemente care creaza individualismul... Suntem un popor de egocentristi dar atunci cum explici gregarismul, atunci...

Ioan Rosca 9.03.2012  Nu usor. Gregaritatea egoticilor ne trimite la logica dinamica a contradictoriului (Lupascu). Sau la... o interpretare putin magulitoare a gregarismului si egotismului, ca doua fete ale aceleiasi cecitati.

Maria Ratiu 10.03.2012  Suntem duplicitari, vrei sa spui? Ceea ce in popor se spune:"cu doua fete" sau ceea ce in psihatrie se zice "dubla personalitate"...? (am exagerat un pic, recunosc, dar as vrea sa-ti "ascult" parerea)

Ioan Rosca 10.03.2012  Se aduna mai multi, ca sa se afiseze spre mai multi, sa-si sporeasca publicul si influenta. Nu ca sa-i asculte pe ceilalti ci ca sa fie ascultati. Nu-i intereseaza ce au altii de zis. E o gregaritate aparenta. Nu formeaza un unu din o suta, ci o suta de unu.

Maria Ratiu 10.03.2012  In intimitatea fiecaruia dar nu socio - politic... Este o tara in educatie si este un tribut platit sistemului de promovare comunist...Mediocritatea morala ridicata la rang de cinste... Imi amintesc de frumoasele activitati pionieresti cu idei educationale pe cat de bune pe atat de frumos exprimate...Si apoi, imi vin in minte sedintele de UTC unde cu cat erai mai prefacut si stiai mai multe citate din marele Ceasca erai mai apreciat de profesori si de colegii din clasele mai mari...La sfarsitul liceului stiai deja cum trebuie sa fii si ce trebuie sa faci daca vrei sa faci Dreptul sau Filosofia si cum trebuie sa fii daca vrei sa faci doar Literatura sau Politehnica... Dar cum ne explicam individualismul manifestat in diaspora romaneasca in perioada interbelica, de exemplu... sau in perioada de dupa al doilea razboi mondial cand era vitala unirea si sustinerea reciproca...

 

Ioan Balan 13.03.2012

http://www.certitudinea.ro/articole/clubul-presei-transatlantice/view/scrisoare-deschisA-cAtre-doina-cornea-cine-si-cum-ne-a-adus-in-acest-punct

Talos Mircea 13.03.2012 Stimate d-le Rosca, Nu va cunosc si de aceea prezumtia de bunacredinta o am in vedere,in ceea ce va priveste,desi simt o revolta interioara,care-mi sugereaza ca ceva nu-i in regula cu paralela pe care o sugerati,intre dvs si d-na Cornea. Este posibil sa fi realizat ceva exceptional in specialitatea dvs.si va cer scuze ca,avand limitele unui om obisnuit,nu va cunosc opera. Mahnirea mea vine din senzatia pe care mi-a trezit-o scrisoarea deschisa,ca v-ati compara cu d-na Cornea,privind luciditatea manifestata in diferite momente ale intoriei noastre recente. Doina Cornea e un COLOS,un simbol al curajului, demnitatii,onoarei, modestiei,clarviziunii, blandetii si constantei in atitudini. A fost,este si va ramane astfel,putine personalitati din istoria Romaniei asemuindu-i-se. Va rog,continuati sa produceti binele in specialitatea dvs.lasandu-i pe cei care-au salvat onoarea neamului romanesc(si sunt putini cunoscuti,cei mai multi murind in anonimat)sa fie judecati de Dumnezeu.Numai El are dreptul sa-i judece pe acesti martiri.

Numai bine si Doamne ajuta!

Ioan Rosca 13.03.2012 Nici eu nu va cunosc domnule Talos, ca sa pot judeca de pe ce pozitie (din ce experienta) analizati dv prestatia mea sau a doamnei Cornea, din 1990. Inca astept sa discut cu cineva implicat in batalia de atunci cu Contrarevolutia FSN.

Stoica Rodica 13.03.2012 Foarte curios!Dnul Ioan Rosca este impotriva Regelui Mihai din considerente launtrice.Este liber sa gandeasca cum vrea.dar ca sa pomeneasca numele ilustrei si eroinei neamului romanesc a doamnei Doina Cornea fara a ingenunchia,mi se pare o impietate!

Ioan Rosca 13.03.2012  Nici pe dv nu v-am vazut actionind in razboiul din 1990, doamna Stoica, sa pot judeca de pe ce pozitie (din ce experienta) analizati dv prestatia mea sau a doamnei Cornea. Inca astept sa discut cu cineva implicat in batalia de atunci cu Contrarevolutia FSN. Nu inteleg de unde ati aparut atit de multi taranisti patetici, daca atunci am fost atit de putini activi... Cei mai tineri e clar. Dar ceilalti , ce faceau in timpul luptelor cu FSN-ul? Stateau in genunchi pentru a adula diverse personalitati ? Si nu vor azi sa inteleaga ca altceva trebuia facut?

Cristina Andrei 13.03.2012  Domnule Ioan Rosca, m-am abținut până acum de la intervenții pe comentariile / postările / articolele dvs. din mai multe motive: 1. De regulă sunt foarte lungi – iar eu, meticuloasă fiind de felul meu, ar fi trebuit, pentru a vă răspunde, să citesc tot în amănunt, apoi să vă răspund punct cu punct, deci, tot în comentarii lungi și elaborate, ca ale dumneavoastră, ceea ce de regulă timpul nu îmi permite. 2. Am crezut că sunt doar răbufniri ocazionale, nu am vrut să cred ceea ce intuiția îmi spunea, totuși, și anume că aveți un spirit demolator deosebit de pregnant, de constant, pe alocuri acerb, din păcate fără un scop precis de a construi ceva pe ruinele dărâmăturilor pe care le provocați (în afară, desigur, de acela de a vă sublinia mereu și mereu meritele, faptele dumneavoastră înșivă). 3. Radicalismul dvs. excesiv (atenție! Până la extremism mai e un pas!) adeseori nu suportă replică, pentru că e evident – pentru mine – că nu sunteți deschis la polemici oneste, deschise, cu respect față de interlocutor, dimpotrivă, sunteți gata tot timpul să atacați în dreapta și în stânga, tot timpul reproșând acțiunea sau non-acțiunea unuia sau altuia, având grijă, desigur, ca tot timpul să subliniați activitatea dvs. revoluționară prodigioasă. Într-un cuvânt, nu vă arătați a fi un om al dialogului, de aceea am considerat inutil orice demers în sensul de a iniția o eventuală discuție cu dvs. 4. Impresia mea constantă a fost că vreți să provocați pe toată lumea, să vă certați cu toată lumea, să reproșați câte ceva tuturor, să aruncați o sămânță a răului și să așteptați, eventual, să vedeți cum aceasta crește și dă roade. Ba chiar – mă scuzați, dar am în minte această imagine foarte plastică – îmi dădeați impresia că după fiecare postare vă frecați palmele, satisfăcut: na! Că le-am zis-o de Regele Mihai! Na, că le-am zis-o și de infiltrați etc. OK, vă mulțumim că ne-ați atras atenția și asupra altor puncte de vedere (ca și când noi n-am fi știut de ele), vă mulțumim pentru intențiile – sincere, nu mă îndoiesc – de a face ordine și curățenie în partid și în țara asta în general. Vă asigur că sunteți apreciat în calitatea dvs. de revoluționar, anticomunist convins, idealist și adept al politicii fără compromisuri. Din păcate, dumneavoastră înșivă vă umbriți aceste calități, prin intervenții și demersuri uneori nepotrivite. Cum este acesta care o privește pe doamna Doina Cornea, asupra căruia voi reveni într-un comentariu separat, căci pentru mine aceasta a fost picătura care a umplut paharul și pe care chiar îl consider o impietate, în cel mai propriu sens al acestui cuvânt…

Domnule Roșca, pentru mine (și pentru mulți alții) doamna Cornea face parte dintr-o categorie de OAMENI în fața cărora eu (ca și mulți alții) nu mi-aș permite nici să suflu. În fața domniei sale eu nu pot decât să mă înclin și să tac. Doina Cornea face parte din SIMBOLURILE acestui neam, iar faptele acestei DOAMNE A POPORULUI ROMÂN nu vor suporta NICIODATĂ comparație cu ale dumneavoastră sau ale multor altora ca dumneavoastră, în ciuda calităților incontestabile pe care le aveți. E UȘOR să deschizi gura să vorbești, de cele mai multe ori doar ca să reproșezi, când nu riști să ți-o închidă nimeni, e ușor să fii revoluționar anticomunist după ce comunismul a trecut. Etc. Acesta nu este un reproș vis-ŕ-vis de dumneavoastră sau alții ca dumneavoastră, ci este constatarea unui fapt, atât. Dar Doamna Cornea a deschis gura într-o vreme în care cineva era pregătit tot timpul să i-o închidă, Doamna Cornea și-a asumat consecințele luptei sale într-o vreme în care majoritatea oamenilor de abia îndrăzneau să se gândească sau să viseze că și-ar putea ridica glasul împotriva acelui regim odios. Și este de înțeles și această atitudine, căci teroarea și-a pus amprenta pe noi mult mai adânc decât recunoaștem noi înșine, și ea ne urmărește încă pe unii dintre noi, fiind țesută, din păcate, în ființa noastră…

Domnule Roșca, Doamna Cornea avea onorabila vârstă de 60 de ani la Revoluție, dar s-a implicat în viața publică a țării cu o vivacitate și o luciditate, cu o vigoare și voință, cu o speranță și dârzenie de invidiat și de către cei MULT mai tineri. Domnule Roșca, "cine nu muncește nu greșește", iar politica este implicit tributară compromisurilor și greșelilor de tot felul, pentru că NU poți să împaci și capra, și varza, și lupul, și vânătorul, și… pușca acestuia fără a face compromisuri și chiar, eventual, greșeli. Domnule Roșca, TOTUL trebuie judecat contextual și, mai ales, în deplină înțelegere a faptelor, fenomenelor, proceselor în desfășurare, mai ales când s-au scurs destui ani pentru ca acest lucru să fie posibil, când patima aferentă timpurilor acelora s-a stins sau diminuat. Domnule Roșca, scrisoarea dvs. deschisă se adresează unei Doamne aflate la venerabila vârstă de 81 de ani în acel moment, căreia îi cereți să mai lupte încă (!!!???), unui SIMBOL AL ACESTUI POPOR CARE ȘI-A FĂCUT DATORIA CU VÂRF ȘI ÎNDESAT FAȚĂ DE ACESTA. Eu înțeleg și nevoia dvs. (și a altora) de raportare la aceste simboluri, toți vrem, avem nevoie să ne agățăm de ele cât mai mult timp, dar cred că ar fi cazul să preluăm ștafeta de la ei, să le ducem lupta mai departe, nu să-i întrebăm, în amurgul vieții lor, unde le e spiritul de luptător, când fără spiritul lor luptător, în vremuri în care acesta lipsea aproape în totalitate, nu am fi avut dreptul de a ne numi popor… Repet părerea mea de la finele primului meu răspuns: scrisoarea dumneavoastră deschisă, atitudinea dumneavoastră vis-ŕ-vis de Doina Cornea, un simbol al românilor, constituie o IMPIETATE…

Mirela Alis Dobrescu 13.03.2012 "taranisti patetici" ,d-le Rosca? Hmm..! oare de ce va mai aflati printre noi? Ciudat! In acest grup ,cred ca toti o pretuim pe Doina Cornea.

Sergiu Barna 13.03.2012 dreptatea istorica trebuie combinata cu o minima victorie politica...........de asta merita luptat in/pentru PNTCD

Ioan Rosca 13.03.2012 Nu am cum sa va contrazic, pentru ca nu discutati la obiect ci numai la persoana, cu superficialitate si exaltare.

Nici macar nu ati inteles ca, in timp ce o admirati (dar steril) pe doamna Cornea (si pe altii) eu am incercat sa-i ajut, sa ma alutur lor intr-o lupta pe care altii au chibitat-o doar. De aceea nu intelegeti mare lucru din ce scriu. De exemplu, de ce m-a lovit apelul public semnat si de doamna Cornea, din 2001, la votarea lui Iliescu (ca sa nu iasa Vadim). Cind asa ceva vine de la un om pe care il admiri (respecti) si cu care ai cooperat strins si rodnic, iti pica mult mai greu decit atunci cind il cunosti numai din media. Ar fi bine macar sa stiti ca doamna Cornea si-a facut public regretul pentru apelul pe care l-a facut la 26 decembrie 1989 (sa nu se iasa in strada impotriva FSN). Dar asta e- aplaudacul e mai catolic decit papa.

Intr-adevar, va lipseste contextul, dar asta e scuzabil numai la cei tineri. Pe vechii microbisti anticomunisti, da , ii provoc sa raspunda : unde au fost , in acesti 22 de ani? Desi nu au participat la vreo lupta, acum vor sa participe la dialoguri si alegeri... Vad ca va scoate din fire ca indraznesc sa va pun in fata destinul unui om care care nu s-a dat pe brazda, nu s-a acomodat, nu s-a descurcat, nu s-a adaptat, nu a acceptat, nu s-a culcat in pat cu dusmanul, nu a facut nici un ghiseft cu el. Ar fi bine sa nu existe indivizi ca mine, ca sa va admirati nestingheriti pasivitatea acoperita cu vorbe mari, nu-i asa?

Cristina Andrei 13.03.2012 Da, domnule Roşca, am înţeles, am înţeles: Doamna Cornea era de condamnat, la 81 de ani, că nu mai are spirit de luptătoare, iar dumneavoastră sunteţi dintre puţinii (de fapt, din spusele dvs. reiese că sunteţi singurul) care mai au viu acest spirit... Dumneavoastră nu vedeţi că vă raportaţi tot timpul numai la dumneavoastră, totul se învârte în jurul dvs., al trăirilor dvs., al experienţelor personale, al faptelor dvs. lăudabile, brave, cu spiritul viu de luptător! CONTEXTUL NU ÎNSEAMNĂ experienţele cumulate ale domnului Roşca şi ale doamnei Cornea. Ţineţi seamă de faptul că vremurile erau foarte tulburi, creierele foarte spălate etc. etc., ţineţi seama de date, fapte, mentalităţi etc. etc. Cum am spus, eu vă înţeleg suferinţele şi lupta, precum şi aşteptările - evident, neîmplinite - vis-a-vis de Doamna Cornea sau de alţii. Dar este o EXAGERARE aproape monstruoasă să-i reproşezi lipsa spiritului de luptătoare unei femei aflate la o vârstă venerabilă, şi, la urma urmei, să-i ceri socoteală după ce acest OM a luptat în condiţiile ştiute şi pentru idealurile ştiute... Dacă faptul că mă înclin cu respect în faţa acestei DOAMNE, că îmi tremura sufletul în mine când vorbeam cu domnia sa la telefon, că o consider într-adevăr un simbol al acestui popor mă încadrează în categoria "aplaudacilor" domniei sale, atunci mă declar oficial aplaudacă a Doamnei Cornea şi a altor OAMENI ca domnia sa! Chiar dacă, în calitatea lor de oameni, au mai făcut şi greşeli şi l-au dezamăgit pe domnul Roşca ori pe alţii... Şi, a propos, domnule Roşca, sunt MULŢI care "nu s-au culcat cu duşmanul", dar nu se bat cu pumnii în piept, sunt destui luptători constanţi (şi dezamăgiţi) care nu se grăbesc, totuşi, să arunce cu noroi într-o mână de oameni într-adevăr CURAŢI, care mai sunt printre noi. Cât despre pasivitate... mă scuzaţi, dar vorbiţi în necunoştinţă de cauză, mai sunt pe aici şi câte unii care fac câte ceva, doar că nu se dau cu pumnul în piept... şi poate că încearcă să pună cap la cap cioburile produse de alţii înaintea lor, poate sunt mai preocupaţi să facă asta decât să reproşeze la nesfârşit când una, când alta, unuia sau altuia...

Dumitru Iancau 14.03.2012 II DORESC LA DOAMNA DOINA CORNEA ;CREDINTA,SANATATE SI DOMNUL DUMNEZEU SO MANTUIASCA .

Ioan Rosca 15.03.2012 Da domnilor, toţi greşim. Şi cele rele (care trebuie denunţate) nu s-ar şterge cu cele bune (care trebuie lăudate)- dacă am fi obişnuiţi să reacţionăm la obiect, nu la persoană. Dacă am comis ceva grav şi sîntem de bună credinţă, ne pare rău- public, admiţînd că naivitatea poate provoca daune. Căci "personalităţile" au şi răspunderi, pentru că au influenţă.

Gestul comis de unii disidenţi în anul 2000 , de a îndemna electoratul să-l voteze pe Iliescu, este condamnabil, orice ar fi făcut respectivii înainte: http://www.observatorcultural.ro/Apel-GDS.-Votati-impotriva-dictaturii*articleID_4219-articles_details.html Oricît de respingător ar fi fost Vadim, numai forţe dinafara României îl puteau considera mai vinovat decît pe Iliescu.

"Niciodata, din decembrie 1989, situatia Romaniei nu a fost mai dramatica decit in aceste zile dintre cele doua tururi de scrutin prezidential. In acest moment crucial, nu mai avem de ales intre reforma lenta sau rapida, intre un partid sau altul, ci intre democratie si dictatura, intre libertate si tiranie. In consecinta, va chemam:

1. La mobilizarea intregului electorat democratic pentru a participa la votul din 10 decembrie 2000.

2. La un vot masiv impotriva candidatului PRM, Corneliu Vadim Tudor, care, prin agresivitatea si extremismul sau iresponsabil, reprezinta cea mai grava amenintare din ultimul deceniu la adresa libertatii individuale si a institutiilor democratice. Un vot dat acestui periculos demagog va duce la conflicte interetnice, anarhie si la destabilizarea tarii, adica la o noua Iugoslavie.

3. La coalizarea tuturor fortelor democratice – cetateni, partide, sindicate, organizatii non-guvernamentale – pentru evitarea izolarii internationale a tarii, ceea ce va accentua dificultatile economiei si saracia oamenilor. Sa nu ratam continuarea democratizarii Romaniei si a integrarii ei in structurile euro-atlantice, singura sansa a bunastarii noastre!

Apel initiat de Grupul pentru

Dialog Social, Alianta Civica si Solidaritatea Universitara

si semnat de:

Doina CORNEA, Alexandru PALEOLOGU, Gabriela ADAMESTEANU, Radu FILIPESCU, Stefan Aug. DOINAS, H.-R. PATAPIEVICI, Dan OPRESCU, Andrei PLESU, Octavian PALER, Andrei OISTEANU, Ioan GROSAN, Mariana CELAC, Mihai SORA, ECKSTEIN Kovacs Peter, Sorin VIERU, Rodica PALADE, Sorin ILIESIU, Magda CARNECI, Mircea DIACONU, Alexandru ZUB, Andrei CORNEA, Dan PERJOVSCHI, Cristian PREDA, Radu BERCEA, Paul CORNEA, Costea MUNTEANU, Sorin MARCULESCU, Adrian ALUI GHEORGHE, Annie BENTOIU, Aura CHRISTI, Dan CRISTEA, Gabriel DIMISIANU, Marius GHICA, Ioan HOLBAN, Nora IUGA, Mircea MIHAIES, Simona POPESCU, Ion Bogdan LEFTER, Ion POP, Cornel MORARU, BANYAI Peter, Ioan MOLDOVAN, Adrian POPESCU, Cassian Maria SPIRIDON, Mihai SIN, Petre STOICA, Liviu ANTONESEI, Mihai URSACHI, Lucian VASILIU, Andrei CODRESCU, Mircea IORGULESCU, Adrian NICULESCU, Vlad ALEXANDRESCU, Alexandru CISTELECAN, Sorin ALEXANDRESCU, Adriana BABETI, George Radu BOGDAN, George VOICU, Nicu GAVRILUTA, Ioan VIERU, Daniel VIGHI, Emil BRUMARU, Alex. STEFANESCU, Mircea Horia SIMIONESCU, Livius CIOCARLIE, Alexandru VLAD, Adrian CIOROIANU, Calin ANASTASIU, Stere GULEA, Emil NICOLAE, Lucian VASILE, Nicolae SAVA, Valeriu STANCU, Emil IORDACHE, Cristian MIHAESCU, Simona CIOCULESCU, Bogdan GHIU, Eugen NEGRICI, Gheorghe SCHWARTZ, Cornel UNGUREANU, Ion MURESAN, Monica SPIRIDON, Stelian TANASE, Vladimir TISMANEANU, Anca OROVEANU, Mircea MARTIN, Victor NEUMANN, Marta PETREU, Alex. Leo SERBAN, Calin DAN, Smaranda VULTUR, Ioan VULTUR, SELYEM Zsuzsa, Liviu PAPADIMA, Dana PAPADIMA, Carmen MUSAT, Leonard OPREA, Caius DOBRESCU, Al. ANDRIESCU, Gabriel CUCUTEAN, Gabriela GAVRIL, Lucian Dan TEODOROVICI, PAPP Sandor Zsigmond, Radu ANDRIESCU, Michael ASTNER, Florin LAZARESCU, Radu Pavel GHEO, Antonela CAPPELLE-POGACEAN, Dan LUNGU, Luminita Sofone, Catalin-Corneliu GHEORGHE, Serban ALEXANDRU, Constantin ACOSMEI, Pavel SUSARA, Pavel CAMPEANU, KONCEI Csilla, Ioan MUSLEA, Liviu MALITA, Stefan BAN, Augustin TAMAS, Savel CHEPTEA, Liliana BOCU, Mircea BOCU, Oana MINDRUT, Radu MARES, Ion VADAN, MAGYARI Nandor, MAGYARI-VINCZE Eniko, Virgil ENATESCU, Ileana TURKAS, Mihai JALOBEANU, Maria Ruxandra LUPA, Madaras PETER, Cornel CUNA, Ciresica JALOBEANU, Stela CUNA, Vasile V. MORARU, Adrian PAMULA, Mihai DRAGOLEA, Calin STEGEREANU, Liviu MAN, Monica GHET, Ruxandra CESEREANU, Mircea POPA, Aurel PANTEA, Virgil PODOABA, Iulian BOLDEA, Dumintru MURESAN, Alexandru MUSINA, Andrei BODIU, Nicolae I. BOIERIU, Gabriel RUSU, Marius ABRUDAN, Ion Gr. NICOARA, VISKY Andras, Ion MACAVEI, Vasile GOGEA, Florin POPA, Virgil LAZAR, Marian CHIRCIU, Eugen IONDA, Florin CIORNEI, Liliana RUSU-MARTA, Nicolae VLASIE, Carmen CRISTIAN, Petre MARGINEANU, Ghe. MIHAILESCU, Nicolae ALDEA, Radu ROSCAU, Eugenia POPESCU, Brindusa ARMANCA, Marcel TOLCEA, Viorel MARINEASA, Eugen BUNARU, Marius LAZURCA, Daciana BRANEA, Dorian BRANEA, Alexandru RUJA, Virgil CIOMOS, Corin BRAGA, Mihaela URSA, Doru POP, Horea POENARU, Mircea CRACIUN, Cornel VALCU, Calin TEUTISAN

ASOCIATII:

Pro Democratia, Fundatia „ICAR“, PEN Club Centrul Roman, AICA (Asociatia Internationala a Criticilor de Arta – Sectia Romana), Fundatia „Memoria“, ATAC (Asociatia Tinerii pentru Actiune Civica)"

Maria Raţiu 15.03.2012 Va inteleg foarte bine dle Rosca, nici nu stiti cat de mult va inteleg!! Am ramas la fel de singura ca si d-voastra in demersurile de a face ceva concret si clar ca sa ne delimiteze de FSN-istii din FSN dar si de FSN-istii din afara FSN-ului care ne mancau din interiorul partidului...Si la Organizatia din Neamt si acum pe plan national... Sa speram ca intr-al noulea ceas nu se va intampla dezastrul si orbirea politica a celor care am mai ramas pe baricadele ridicate in '89 si in Piata Universitatii in '90. Marturisesc ca si eu am fost socata dupa revolutie de declaratiile dnei Cornea si ma intrebam ce se intampla cu ea dar am incetat de mult sa o mai judec si sa o mai iau in serios in lupta ei pentru "ceva" care s-a concretizat in apeluri publice daunatoare miscarilor anticomuniste si celor anti Ilici de dupa "revolutie"... Mi-ati dezvaluit aici miscari de culise pe care le intuiam, insa si nu ma mai mira ca intelectualii romani au tacut... Tacerea, spuneau este arma ingerilor dar la cate se intampla in zilele acelea, paradoxal sa fii "inger" tacand, era proprio un pacat... Herta Muler are dreptate sa acuze intreaga intelectualitate de lasitate, deci nu suntem singuri. Cred ca o intreaga Europa au inteles cam cine suntem ca intelectuali si de aceea ne trateaza cum ne trateaza pe la cam toate intalnirile culturale din cadrul UE... Nimic de zis ca si comportamentul lui Base ne "ajuta" sa fim mereu obiectul dispretului general.

 

Ioan Rosca 21.03.2012

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/zambetul-care-troneaza-peste-rege-si-mostenirea-lui-coposu-257818.html