Folosirea statului īn jaful funciar comunisto-fesenist

-Īntrebări care aş fi dorit să (mi) se pună-

 

 

Au trecut două zile de cīnd am publicat la http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1 raportul "Folosirea statului īn jaful funciar comunisto-fesenist", care m-a costat cīţiva ani de studiu, trimiţīndu-l pe email la foarte mulţi activişti civici şi replicīndu-l pe multe grupuri facebook, dedicate căutării unei ieşiri din īnfundătura īn care se află Romānia. Nu am primit īncă nici o observaţie de conţinut, nici o sugestie despre cum am putea depăşi situaţia descrisă, doar cīteva saluturi īncurajatoare şi o īntrebare globală: "Ce-i de făcut?". Ceea ce mi se pare simptomatic- neliniştitor.

Nu e suficient să fii revoltat, mai trebuie să ştii foarte bine de/pe ce. Inclusiv īnţelegīnd tributul plătit complexităţii, care ne paralizează mai eficace decīt represiunea. Cīnd trece dincolo de scara inteligibilităţii, crima nu mai poate fi contracarată clasic, cerīnd un uriaş efort de īnţelegere sistemică. Ori tocmai de simplitate ne este, firesc, dor…. Şi eu detest alienarea labirintică a intelectului. Şi eu aş vrea să trăiesc la scară umană, scăpīnd din mega-muşuroiul mondializant. Dar văd că aripa progresului domesticitor m-ar găsi oriunde aş īncerca să fug. Nu pot face altceva pentru coagularea unui sens eliberator decīt să īncerc explicarea a ce am īnţeles, muncind mult, pentru a uşura sarcina altor īnsetaţi de cunoştere. Resemnīndu-mă la postura de interpret subiectiv al realităţii, care īncearcă să stīrnească rezonanţe.    

Revin ( īntrebīndu-mă dacă īn epoca bombardamentului cu mii de mesaje zilnice, mai pot capta atenţia asupra unui text lung şi dens) formulīnd īntrebari pe care mă aşteptam să le provoace raportul meu, celor care vor să oprească decaderea ţarii şi a omului.

 

Ştiu luptătorii pentru o Romānie curată cum se īmpletesc mecanismele distructive expuse īn raportul meu, provocīnd evoluţie socială patologică? Au īnţeles activiştii civici cu ce fel de boală se luptă, ce mecanisme degenerative combat, cum se produce degradarea fiziologiei comunităţilor? Sau vor să o ia de la capăt, fără a se mai uita īn urmă, sperīnd că se poate urca spre viitor cu spatele la trecut? Nu e important să se īnţeleagă, ca exemplu de macro-proces nociv,  ce s-a īntīmplat cu fondul nostru funciar? Cum se poate sprijini explicarea civică, la scară naţională, pentru astfel de subiecte-ţintă? Cum ar trebui reorganizată educaţia şi eliberată media, astfel īncīt să asigure cetăţenilor dreptul la cunoaşterea faptelor, īnţelegerea fenomenelor şi perceperea sensurilor, adică să mărească priza asupra realităţii (īn loc să catalizeze evaziunea anesteziantă īn "virtualitate"), īncīt democraţia să nu mai fie o farsă?

 

Trebuie stavilită presiunea paraziţilor spre vinderea pămīntului romānesc străinilor, de către latifundiarii creaţi de tranziţie sau de către micii proprietari descurajaţi? Este această spoliere inevitabilă, o consecinţă firească a "integrării in Europa", o "daună colaterală" la care trebuie să ne resemnăm? Sau e o lovitură colonială tipică, pe care trebuie să o combatem energic, dacă vrem să ne păstrăm libertatea individuală şi demnitatea naţională?  Cum putem opri tăvălugul "pieţei funciare", zăgăzui potopul speculaţiilor imobiliare, contracara "cosmopolitismul" prădalnic? Putem folosi, printre altele, faptul că marii vīnzători au achiziţionat pămīntul doar aparent licit? De ce nu au putut fi anulate pīnă acum titlurile de proprietate nelegitime, făcute cadou de FSN acoliţilor şi societăţilor comerciale privatizate ulterior? De ce nu am putea face de acum īncolo corecţiile de rigoare? Ca să nu ajungem la naţionalizare, nu ar trebui să definim un program coerent de verificare şi confiscare a averilor (funciare) acaparate după 1989, īn urma unor sentinţe drepte, date īn procese conduse de o justiţie deparazitată?

 

Ce măsuri trebuie luate pentru a īnceta descurajarea sistematică a micului producător, lehămitirea şi lepădarea de pămīnt? Cum poate fi el sprijinit, pentru a nu-şi vinde lotul decent, ci a putea să şi-l valorifice, muncind cu folos şi īntreţinīndu-se din asta? Dorim apropierea producător-consumator sau īngroşarea pungii şi păturii intermediarilor? Nu se poate sprijini distribuţia producţiei agricole interne? De ce nu punem la punct o reţea de birouri informatizate pentru optimizarea achiziţiilor şi valorificarea produselor - īn fiecare comună? Nu se poate desfiinţa mafia pieţelor, eliberīnd primăriile şi poliţiile locale de complici corupţi?  Nu se pot pune la punct spaţii de depozitare pentru iarnă, īncīt micii producători să nu mai fie siliţi să-şi vīndă recolta pe nimic? Nu se pot īnfiinţa centre locale de sprijin, de la informare pīnă la utilaje? Nu se poate organiza un sistem naţional de creditare, bazat pe solidaritate? Nu se poate provoca asocierea sănătoasă, pe baza unor statute solide, cu garanţii reale īmpotriva escrocheriilor? Nu se poate scăpa de modelul  sifonării avuţiei spre "centru", creīnd şi la ţară condiţii decente de viaţă? Cum ar trebui pedepsiţi cei care fac să nu se poată, sabotīnd renaşterea agrară a romānilor, refacerea satului romanesc?

 

Cum se poate repara distrugerea delictuală a activelor CAP īn 1991, īnstrăinarea lor prin pseudo-licitaţii, naţionalizarea unei părţi de către stat? Cine şi cum plăteşte (pentru) pensiile refuzate foştilor cooperatori, pentru viaţa de mizerie care i-a condamnat practic la moarte lentă? Cine şi cum plăteşte pentru suferinţele celor cărora Legea, Comisiile sau Justiţia le-a tergiversat sau refuzat retrocedarea terenului ţărănesc, după 1989? De ce a căpătat prioritate restituirea sau concesionarea unor proprietăţi mari, unor persoane aflate īn afara Romāniei, faţă de refacerea gospodăriilor de la ţară? Cum reparăm nedreptăţi ca aceea făcuta lui Şteţca, ca să reabilităm lupta pentru justiţie socială? Lăsăm victimele să mai aştepte cīteva decenii repararea "reducerilor" dolosive sau compensarea dubioasă prin fondul "Proprietatea"? Ce facem cu cei care au profitat de jaf, īmbogăţindu-se? Dar cu cei care au distrus multe active, ca să le poată acapara ? Cum pot fi cercetaţi şi pedepsiţi cei care au comis sau pus la cale operaţia de spoliere a adevăraţilor proprietari, de către mafia fesenistă? 

 

Nu se pot cerceta dosarele tratate īn batjocură de Comisiile de fond funciar, sau judecate strīmb īn instanţe (şi nu numai pe fond funciar), īncīt să fie reparate nedreptăţile, pedepsite persoanele care le-au comis, scoşi din funcţie judecătorii nocivi, care şi-au folosit libertatea pentru a decide injust? Nu se pot face acţiunile īn regres cerute de lege, pentru ca pierderile statului "comitent" să fie recuperate de la prepuşii necinstiţi sau indolenţi? Nu se pot găsi cei care au legiferat perfid, sau care au indicat discret ca reparaţiile să fie limitate, sau au cerut ca dosarele (de la comisii, judecătorii , tribunale, procuraturi, etc) să nu fie păstrate, ca să se ştergă urmele? Cum trebuie eliberate Arhivele Nationale din ghearele paznicilor, puşi de mafie să ascundă urmele, să īmpiedice găsirea probelor?  Ce legi anti-transparenţă trebuie īnlăturate din calea dreptăţii sociale?

 

Lăsăm īn continuare să ne vrăjească propagandiştii juridici interesaţi, care predică dogma legitimităţii legii (o prezumţie absolută pe care ar vrea să o respectăm chiar şi cīnd e contrazisă de realitate) şi vor să nu observăm legile concepute cu intenţii şi efecte criminale, de către cei care au pus mīna pe maşina legislativă? Putem demistifica ideologia juridică a ocupanţilor comunişti, concepe mecanisme de penalizare a delictelor supra-legale (folosirea legii īn dauna societăţii)?  Īnţelegem că statul (romān) nu ar fi putut fi transformat īntr-un instrument de dominare, domesticire şi exploatare a cetăţenilor, dacă pretinsele garanţii contra deturnării, propăvăduite de teoreticieni, ar fi altceva decīt farse? Luăm notă că o bandă a putut face ce vrea din noi, din 1944 pīnă azi, numai pentru că a putut captura statul?  La ce scară şi cum poate fi reorganizată cetatea, īncīt să fie īngreunată uzurparea ei progresivă sau ocuparea ei bruscă?  Observăm că nimeni nu a apărat "micile interese" ale robilor sapei,  că ţăranii sīnt prea departe de parlament ca să conteze politic, că aşa-zisa "reprezentare" e o făcătură? Demontăm apărarea Sistemului prin ridiculizarea "teoriei conspiraţiei", explicīnd cum se produce capturarea conduşilor de către conducători, īn societatea modernă?

 

          Etc. Etc. Etc. Īntrerup aici lista, căci nu mi-am propus să epuizez subiectul, ci doar să-l deschid. E rīndul altora să gīndească sau să facă. Nu (mai) cred că pot face pentru Bine, altceva decīt să descriu cum funcţioneză Răul.

 

Ioan Roşca, 2 februarie 2012