Cercetarea tranziţiei criminale - jaful funciar şi regresul agriculturii

- semnale şi discuţii pe facebook īn spaţiul AER -

 

Ileana Andersson posted in Green 14.03.12 14 March 17:00

http://www.badpolitics.ro/un-mare-tradator-de-tara-ministrul-agriculturii-stelian-fuia-isi-doreste-jefurirea-la-sange-a-poporului-roman/

Ioan Rosca 14.03

 Floarea rara acest articol. Pacat ca nu e asumat sub numele in clar, ca sa pot felicita autorul.

Cu o observatie: unele masuri luate de acesti agenti coloniali vor fi greu de remediat. Mai bine ar fi impiedicati sa le ia.

………….

Nicolae Tudor     16.07.13  19:03

Raspunsul lui Nicolae Tudor dat celui pe care-l admira, Raclau Constantin Remus:

Sfantul Vasile ce Mare a scris undeva ca "dreptul la supravietuire prevaleaza celui de proprietate." Ce inseamna asta? ca daca un om nu are o proprietate, are dreptul sa ia mancare de pe alta proprietate fara ca gestul lui sa fie o infractiune pedepsita de lege. In America atunci cand este prins cate unul ca a furat si zice ca a furat de foame nu este anchetat. Sa urmarim acest principiu intinzand elasticul spre absurd. sa presupunem ca jumatate din comunitate este improprietarita cu pamant si jumatate nu. cei care au ii folosesc la munca pe cei care n-au si, intr-o faza de democratie poate fi corect, daca cei fara sunt munciti cu respect si retribuiti astfel incat familiile lor sa se poate dezvolta normal. Acum sa intindem elasticul si sa ne inchipuim ca aceia care au proprietate folosesc masini pentru a obtine productia dorita. cei care n-au proprietate ce pot sa faca? se roaga de cei bogati, de-acum, sa le dea o munca oricat de grea si oricat de exploatata pentru a duce acasa blidul cu mancare, ori parasesc teritoriul comunitatii si se stabilesc in alt tari. daca jumatatea saraca, de-acum, sau partea ramasa incalca dreptul de proprietate si ia ce gasestec pentru a supravietui, este oare drept? Sf Vasile cel mare zice ca, in acest caz, nu mai conteaza dreptul de proprietate. adica jumatate din oameni sa munceasca iar jumatatea care sta, sa manance.

Atunci cand eu cer reimpartirea pamantului nu o fac populist, pentru ca saracilor nici prin cap nu le trece ca ar putea primi din senin asa ceva. Eu vrea sa le dau ce au dreptul, si anume bucata de pamant mostenita din creatia divina, adica sa facem dreptate noi, creatiile lui Dumnezeu, inainte de a face El insusi aceasta cand, dupa oricat timp trecut de la raiul biblic, raiul biblic va redeveni o realitate pe pamant, la sfarsitul lumii, si atunci "alesii Sai vor sadi vii, dar nu sa manance altcineva strugurii, ci fiecare se va bucura de rodul muncii sale" (biblie). In aceasta lume anormala, organizata de om, ni se pare straniu sa dam venit de supravietuitor unuia care sta. Totusi dv faceti o concesie: ii dam pana refuza un loc de munca. Ce inseamna asta? Ca omul are obligatia sa munceasca. Si cine a facut aceasta regula? Oamenii destepti, Statul. De ce sa munceasca? pentru a se intretine si a da bani Statului. Stat carea a pus mana pe proprietatile comunitatii, pe pamantul celui sarac, pe care a facut sosele, cai ferate, combinate, cladiri, blocuri si are nevoie de bani multi pentru a fura o mare parte si de a face cate ceva, de ochii prostimii. Dar care nu are grija de cei desproprietariti si nici nu pune biruri suplimentare celor care au mai mult pamant decat li s-ar cuveni prin impartire si sa asigure supravietuirea celor care n-au posibilitatea de a supravietui. Le zice: municiti, faceti ceva, nu ne intereseaza! Ce munca poate primi un sarac? una pentru care este este pregatit, ziceti dv. Acum, neavand "pregatiti", fac munci necalificate, adica mizerabile. Ce se va intampla daca generatia urmatoare va dori sa se califice toata ca... doctori? Va mai putea Statul sa ofere locurile de munca? Veti spune ca va scoate la concurs o paleta de meserii. si daca meseria disponibila nu corespunde pasiunii individului, inseamna ca el va face o scoala in care nu crede si va presta o munca ce nu-i va produce placere, ci suferinta? Si ce spuneti dv: mergi la munca, altfel nu-ti mai dau venitul de supravietuitor! astfel, unu cate unu vom forma jumatatea acelei comunitati din exemplu, care nu va avea nici pamant, nici venit de supravietuitor. si am facut dreptate, va intreb? Este dreptate asta?

Cred ca este gresit rationamentul dv ca un om primeste venit de supravietuitor pana refuza un loc de munca. Normal este sa-i oferim acel venit pana vom reusi sa-i dam ce-i al lui: pamantul. Si atunci, pe acel pamant poate sa fie ce vrea el: doctor, agricultor, poet, lautar..., iar comunitatea nu va avea nici o pretentie de la el, cum nici el de la comunitate. pentru a stabili o relatie el va trebui sa munceasca acolo pentru el si sa contribuie benevol atata timp cat statul ii ofera protectie, sanatate, invatamant samd,. daca nu face asta, isi rezolva in familie aceste necesitati.

Ioan Rosca 16.07.12

 Vedeti domnule Tudor? Nu va puteti abtine sa insistati sa ne aduceti catre convingerile dv. E omeneste. Dar daca si ceilalti tot de asta intra in dialog? Sau mai rau, numai ca sa va contrazica? Sau ca sa va oblige sa va contraziceti, in acel meci in care degenereaza asa zisele discutii constructive? Si daca nu ma conving de loc consideratiile dv. despre pamint, proprietate , munca? Subiecte despre care se pot articula mii de teorii. Si daca nici indemnurile domnului Teava sa ne centram pe daci nu conving? Sau apelul domnului Cojocaru sa i-i sustinem legea? Si daca nici indemnurile altuia sa punem in frunte educatia, nu pica bine unora? Si asa... oricit de mai departe.... Eu as vrea mult sa-mi spuneti cum vedeti depasit obstacolul asta? 

Remus Constantin Raclău 17.07.12

Şi mai ales ce vă faceţi atunci cānd numărul populaţiei va depăşi cu mult densitatea optimă pe km pătrat?

Adică hai să exagerăm şi să zicem: un om are 10 hectare, pe care-i īmparte la zece fii. Rezultă cāte un hectar pe cap de fiu, adică 10.000 metri pătraţi. Īntinzānd coarda şi păstrānd raţionamentul, la următoarea generaţie cu cāte zece fii, vor avea cāte 1000 metri pătraţi de fiecare, iar la următoarea generaţie cāte 100 metri pătraţi şi nu mai continui ca īn ritmul ăsta după īncă două generaţii n-or să aibă loc nici să şadă, dară-mi-te să se mai şi hrănească de acolo...

Ca bun creştin vă īnţeleg pe deplin mărinimia şi altruismul, dar ca fiinţa socială mi-ar plăcea să avem īnţelepciunea de a ne organiza, fără să īntindem coarda, īn conformitate cu realitatea īnconjurătoare şi cu stadiul de evoluţie tehnologică a societăţii omeneşti contemporane.

    Ioan Rosca  Am studiat citiva ani minutios evolutia proprietatii taranesti dintr-o comuna, de linga Buzau, intre 1864 si 1948. M-a izbit faptul ca, in ciuda reformelor agrare din 1864, 1881, 1921- s-a ajuns inexorabil la saracirea taranilor datorita inmultirii populatiei, tocmai pentru ca nivelul de viata crestea. Pe cele circa 1000 ha ale comunei, au fost la inceput circa 200 de persoane si a fost viabil, s-au ridicat un pic taranii. Spre sfirsit insa, erau citeva mii si pur si simplu nimic nu a mai putut readuce bunastarea, taranii trebuind sa plece spre oras. In 1945 improprietarirea comunista a mai distribuit cite un pogon. Acum acolo sint vreo 8000 de locuitori, tot pe 1000 de hectare. Si daca traiesc rezonabil, ar trebui sa se inmulteasca, nu? Dincolo de tema asupririi / perfect valabila- exista complicatii de care ar cam trebui sa se tina cont. Eu consider ca discutiile despre dreptate sociala trebuie sa plece de la urmatoarea analiza: cit pamint ar fi necesar unei familii ca sa poata trai acceptabil de pe urma lui? Dupa care se poate vedea la citi oameni ar ajunge totalul.

    Ioan Ionuţ Dar mai e o problema: exploatarea optima a pamantului. Adica productivitatea/ pret de cost, desi pretul de cost e un parametru variabil functie de pretul de cost in industria conexa.

    Remus Constantin Raclău probleme sunt multe si complexe. tema articolului era combaterea saraciei prin improprietarirea cu pamant si am incercat sa ofer o viziune proprie, cat de cat logica. restul, in alte articole, pe alte teme, la timpul cuvenit.

    Nicolae Tudor Spuneti ca nu suntem sfinti. Ca o gluma, considerati ca eu sunt. Problema este nu daca sunteti sau nu sfint, ci gandirea pusa in discutie. si anume daca e adevarat ca dreptul la supravietuire atarna mai mult la fata dreptului la proprietate, ceea ce dv puneti la indoiala. Ceea ce nu mi se pare in neregula, ne indoim si de Dumnezeu, doar. Insa ce puneti dv in balanta? Puneti o premiza de vinovatie, cum ca oamenii se vor inmulti nu cate 2 si vor inlocui batranii care mor sau 3, daca alta familie va avea doar 1 copil, ci cate... 10! La nivel planetar ne cam inmultim, intr-o suta de ani ne-am inmultit de 3 ori. Dar inmultirea are la radacini tocmai organizarea proasta a statelor care au facut atractiv dezmatul sexual iar prin educatie a apropiat omul mai mult de animal, prin anularea aproape a constiintei, fiindca faptura umana s-a trezit de la nastere haituita in citadele industriale in care traieste si se imbogateste cine poate, iar faradelegea a devenit carticica din buzunar care a luat locul bibliei. Pe dv va deranjeaza, probabil, tiganii (ca ei se imnmultesc cate 10) ori fiindca cersesc si nu muncesc. si aveti convingerea egala cu prejudecata ca ei n-ar munci pamantul, deci am risipi resursele tarii si am suferi toti fiindca n-am mai avea, bunaoara, patrunjel la piata. Uitati ca omul are spirit si, daca am ajuns in milioane de ani aici, avem de-a face cu un fenomen social l degradarii pe care nici nu facem efortul sa-l intelegem macar, altfel am sti ca orice invat are si dezvat, iar oamenii irecuperabili social de azi pot deveni niste oameni exceptionali intr-un timp foarte scurt, daca se face ce trebuie la varful comunitatii.

    Dar dumneavoastra negati dreptul la supravietuire confundandu-l cu pomana, ceea ce este extrem de grav. Asta este alt fenomen care se manifesta instinctual in randul... ajunsilor! astfel politistul mi-a dat carnet de sofer nu pentru ca aveam dreptul si-l meritam ca m-am pregatit, ci pentru ca a vrut el, mi-a facut el favorul de al avea! asa cum si garda financiara nu mi-a retras dreptul de a continua o afacere pentru ca a vrut ea, ca eu nu fac de capul meu, ci dupa capul lor si mi se face favoarea, mi se da ingaduinta de a intreprinde ceva. Dv va aratati marinimia acordand celor handicapati dreptul de a supravietui, si nu pentru ca ar avea dreptul acesta. Avem aci o nuanta extrem importanta: adica un handicapat, care se vede ca nu poate sa faca nimic, poate primi ca un drept cand el nu poate munci? Legea nescrisa a lumii a devenit chiar scrisa in acest caz. Pentru ca nasterea si accidentele vietii sunt un fenomen care nu poate fi rupt de ansamblu. Astfel un copil se poate naste fara o mana si se intampla asta datorita unui stres puternic avut de mama, probabil cand seful tarii a anuntat sau chiar a luat alocatia copiilor, sau ca efect al radiatiilor de la cernobal, poate a fost lovita accidental in burta de un trecator grabit, poate de seful statului ingestul lui de a trece prin multime sau a da o palma unui copil, sau de cei care-l apara ori de mascatii care fac prapad cand intra, de multe ori abuziv in case oamenilor. Iar dv acordati... mila, cand el are dreptul de a supravietui fiindca este, ca noi toti, o creatie divina si nu putem lua o viata sau condamna la moarte daca nu putem crea alta in locul ei. Aici se arata Credinta, prin atitudinile omului si nu prin cuvintele rostite in biserica, rugi care in fond cersesc mila cereasca.

    Se pot spune foarte multe si, daca lasati portita intredeschisa, poate mai vorbim. Ceea ce e limpede, ca o concluzie, este ca omenirea este alcatuita stramb, iar o forta antisistem este o sansa pentru o lume un picut mai buna. Pomana pe care dv intelegeti sa o dati astazi unei parti din intregul fiintelor umane poate fi interpretat ca un castig, bogdaproste pentru ea.

    Gilbert Dragos Dumitru pista asta e falsa. va reamintesc ca populatia Romaniei este in scadere.

    Ioan Rosca Domnule Tudor, aici e problema rigorii. Aratati dv cu un citat, unde ati vazut ca eu sustin prevalenta proprietatii fata de dreptul la existenta? Asa se poate spune orice.

    Si eu cred ca A FI e net prioritar lui A AVEA si asta trebuie recunoscut printr-o politica solidarist existentialista . Ba chiar, spre deosebire de dv, nu cred ca oamenii au dreptul sa aiba Pamintul in proprietate, in dauna celorlalte vietuitoare, pe care le consuma, folosesc si stirpesc... ca sa se intinda ca o molima. Iar pentru existenta, toate fiintele lupta, inghitindu-se una pe alta, asociindu-se uneori, ciocnindu-se cu alte haite . Ramine sa-mi spuneti dv de ce a facut dumnezeu astfel lumea, daca e atit de framintat sa nu agreseze nimeni pe nimeni, sa traiasca toate fiintele intr-o mare de iubire.

    Domnule Gilbert, nu stiu cum va continua demografia in Romania. Nu va lasati pacalit de statistici care ascund faptul ca romanii pleaca in masa, nu mai fac copii si mor masiv. Are cine veni in locul lor, pamintul e tot mai neincapator.

    Dar deja 8000 de oameni pe 1000 de hectare scot din cursa visul domnului Tudor. Dumnealui nu vrea sa atace problema de fond : si daca nu e de ajuns pentru toata lumea, ce devine morala? Desigur ca o alta mare intrebare este: este de ajuns? Dar aceste intrebari ar trebui abordate stiintific, nu ideologic.

    Nicolae Tudor romania are 235000kmp, daca il impartim cate 1 ha/persoana, consumam 180kmp. si avem dreptul sa impartim pamantul fiindca Romania este tara noastra iar noi sunt locuitorii ei. Americanii, atunci cand alergau cu carutele sa ocupe pamant ziceau ca un sfert de mila patrata este suficienta pentru o familie. 1 mila are 1,6km, adica 16x16 ha, deci 50-60 ha. Nu stiu cate familii are Romania, probabil 6 milioane.Asta inseamna ca o familie ar putea avea 3-4 ha. Eu am vecini sarbi (gradinari) si nu are nici unul 3 ha, dar cultiva intens legume, le vand si au de toate pe langa case: masini, pasari, porci, caruta cu cai... Nu cumpara de la magazine decat foarte rar. Cred ca 3 ha este suficient pentru o familie sa traiasca independent, pentru ca atat pamant are tara si nu crestem vaci.

………

Octavian Nedov 5.10.12

Mega-afacerea deputatului Preda: centrală solară de 25 de milioane euro - Exclusiv EVZ

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mega-afacerea-deputatului-Preda-central-solar-de-25-de-milioane-euro-1004124.html

Ioan Rosca 5.10.12

 Iata de ce proprietarii terenurilor chiaburesti acaparate in anii 50 nu-si pot recupera pamintul, pazit strasnic de "comisiile locale", de ce judecatorii nu inteleg nimic din dosare, Arhivele "nationale" impiedica sistematic aflarea actelor lamuritoare si OCPI (cadastru) apara secretul ingineriilor funciare.

…….

Ioan Rosca 26.11.12

Exista vreun subiect mai important ca asta? Dar "partidele" nu zic nici pis.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/revoltatorul-pret-al-vanzarii-de-tara-la-propriu-si-la-bucata-87108.html

Revoltătorul preţ al vānzării de ţară. La propriu şi la bucată

Declaraţiile halucinante ale economistului şef al BNR, Valentin Lazea, despre ”interesul de a-i scoate din agricultură pe agricultorii de subzistenţă, pe cei care sunt prea mici” şi asta printr-o măsură absolut aberant㠖 supra-taxarea – aţi mai avut ocazia să citiţi pe VoxPublica (aici şi

    Ioan Rosca 26.11.12 O reactie....

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/11/16/sfarsitul-taranului-roman-prin-distrugerea-micii-proprietati-agricole-cum-se-pune-la-cale-in-forme-mascate-exproprierea-taranilor-in-favoarea-marilor-latifundiari-i/

    SFARSITUL TARANULUI ROMAN prin distrugerea micii proprietati agricole. Cum se pune la cale, in forme

    Ioan Rosca 26.11 Dar cui ii pasa cu adevarat de suferintele lor?

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/12/06/patimirile-grupului-de-rezistenta-de-la-nucsoara-marturiile-zguduitoare-ale-elenei-arnautoiu-93-de-ani-cat-valoreaza-un-popor/

….

Ioan Rosca 6.12.12

Schema isi arata coltii... Este clar pentru mine (care am dedicat citiva ani studierii fenomenului)

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

ca totul a fost premeditat de mafie, de la inceput. Numai Ei puteau garanta pionului Ceteras ca nimeni (comisii, prefectura, arhive etc) nu se va mai opune retrocedarii, daca cumpara el procesul. Si chiar cel care a initiat lovitura, a fost sigur asistat, incit sa se poata trece de la cele 9% la insfacarea integrala.

De aceea in judetul Buzau nu se poate retroceda nici o palma proprietarilor, siliti sa paseze dosarele la "recuperatori".

Restul e gargara sau reverie despre o Romanie imaginara.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/prefectura-buzau-a-pacalit-statul-roman-vacarul-satului-a-ajuns-regele-padurilor-101445.html

    Ioan Rosca 7.12.12

http://www.evz.ro/detalii/stiri/afacere-gigant-a-udmr-165000-ha-sunt-pe-mana-barbierului-de-paduri-traian-deleanu-1011343.html

……

Alexandrinna Mihail  26.12.12

Ati citit despre acest abuz? Cititi cu atentie articolul, urmariti filmul si comentati!

Astfel de situatii se inmultesc (vezi Agapia Veche, Timisoara si cate or mai fi). De la 01.ian, intra in vigoare legea exproprierilor!

"Statul" nu mai protejeaza proprietatea! Care "stat"? Mai avem asa ceva? Poate doar pentru colectarea birurilor!

Cum se vor apara romanii de mafioti, de abuzuri,... daca nu ne solidarizam?

Ce este azi intr-un loc, maine poate fi in toata tara! Cititi si comentati!

http://adevaruldespredaci.ro/ne-am-unit-sa-oprim-dezradacinarea-unui-intreg-sat-de-romani-din-ardeal-impreuna-vom-reusi/

Ne-am unit să oprim abuzul asupra sătenilor din Nadăş.Īmpreună vom reuşi

adevaruldespredaci.ro

un articol de Valentin Roman Īn mod cert, cei mai mulţi dintre dumneavoastră nu aţi auzit de satul Nadăş din comuna arăd

    Ioan Rosca O reactie imediata (fara o analiza aprofundata):

    1. Este salutara initiativa de a sprijini satenii- nu numai prin legitimitatea ei ci si ca incitativ la solidaritate justitiara

    2. Va recomand multa atentie in relatiile cu avocatii, care sint cam toti: a. dependenti de sistem -si deci nedispusi sa treaca de o anumita linie, in apararea celor nedreptatiti 2. Ahtiati dupa bani - capabili de multe ca sa scoata mai mult dintr-un caz 3 Extrem de incuiati,obtuzi la fond si repliati pe forme, formati la scoala dreptului comunist (domnul Kovacs poate da detalii).

    3. Nu ar strica ca aceia care vor sa intervina sa se puna la punct pe subiectul evolutiei (legilor) fondului funciar. Va recomand in acest sens si studiul meu:

    http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

    care e rezultatul a multi ani de cercetare si implicare.

    4 Veti observa mai usor, intelegind problema complet, ca exista in cazul Nadas mai multe aspecte noduroase:

    - discriminarea taranilor romani fata de imaginarii urmasi ai unor grofi maghiari (si evrei-din cite se pare)

    - stergerea cu buretele a reformelor agrare legale si chiar a vinzarii terenului catre acea societate comerciala

    - recuperarea in integrum - desi respectivii ar fi putut la limita- avea dreptul la o parte, ca urmasi ai unor actionari ai acelei societati

    - rostul legilor tranzitiei: sa creeze oportunitati pentru retelele de recuperatori

    - postura dezarmata a cetateanului roman fata de un stat cangrenat de o mafie care controleaza si justitia, in conditiile in care judecatorii pot face absolut orice, fara a fi trasi la raspunedere penala sau civila.

    etc

    Mult succes.... Sper sa va mearga mai bine ca mie, pe acest front.

Alexandrinna Mihail multumim!

……

Ioan Rosca 28.12.12

Priviti va rog rezultatul "bataliei cu agricultura" cistigata de oastea lui Petre Roman. Observind cum apar de peste tot suprafete uriase, propuse acum ieftin strainilor, veti intelege de ce nu a fost restituit cu nici un pret pamintul taranesc confiscat "chiaburilor" si dosit prin IAS-uri (si alte institutii). Recuperatorii ies acum la iveala fara jena, stiind bine ca nu risca nimic. Monumentala operatie de jaf funciar

(http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1)

a fost facuta impreuna cu complici din Comisii, Judecatorii, Arhive, Cadastru, Procuratura, Parlament etc. Un masiv strat de romani mafiotizati a participat la acest jaf, ca si la altele. In Romania hotii, mari sau mici, s-au inmultit virotic- asta e fenomenul Pitesti. Cei ce "s-au descurcat" pe cai necurate nu vor sustine un partid care ar dori anchetarea si repararea furaciunilor, confiscarea, anularea etc. De aceea nu vedeti astfel de obiective in platforme, ci numai promisiuni de mai bine. S-ar speria alegatorul cotcar daca i-ai vorbi de judecata. Si sint tare multi ...

Nu contest patetismul celor care ar dori sa insanatoseasca societatea romaneasca, dar le recomand sa plece de la realitatea degradarii in masa a populatiei. Ceea ce nu face casa buna cu exaltarea frumusetii "poporului". Una e sa intelegi producerea de victime-vinovat in cascada, pentru care stim cine sint marii vinovati, sau sa scoti in evidenta stratul marilor escroci, si alta sa debitezi aberatii lirice despre calitatile unor indivizi coboriti la un nivel inspaimintator de primitivism, uritenie, miselie,asocialitate si vulgaritate.

Dar va las la fereastra unei Romanii greu de privit in fata:

http://www.free-land.ro/oferte_terenuri_agricole.php?pagina_select=2

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romania-tara-cu-cele-mai-ieftine-terenuri-agricole-din-europa-preturile-inca-mai-scad-171396.html

    Ioan Ionuţ Domnule Rosca sper sa ma scuzati.. Am timis articolul dvs la APIA inainte sa va cer permisiunea. Mea culpa! Mi s-a parut necesar sa vada si ei acest punct de vedere, sa vada cam cati bani se platesc fara rost.

……..

Ioan Rosca 13.1.13

Se fac banalistii ca nu stiu despre ce este vorba:

- fostii propreitari nu primeau nimic pina cind nu vindeau drepturile (cesionau) retelei de recuperatori

- o data pusa la punct aceasta schema de imbogatire a securicomunistilor- au fost clocite retrocedari fictive

- ca sa se faca asta adevaratii pagubiti (taranii chiaburi de exemplu) au fost sistematic impiedicati sa-si recupereze pamintul

- la miere au aparut si "intreprinzatori" de afara, carora li s-au atirnat de git strabunici convenabili

http://www.cotidianul.ro/gafa-mare-a-lui-ponta-sau-gand-rau-pus-fostilor-proprietari-204209/

Gafă mare a lui Ponta sau gānd rău pus foştilor proprietari?

4 miliarde euro „plecate īn străinătate” care sunt de fapt 200 de milioane

    Mioc Marius "restituiri către persoane din Romānia care au avut proprietăţi īn acele state (mai puţin Ungaria) īn perioada interbelică şi care s-au refugiat/repatriat, īn 1940 şi 1944". Este o mare aberaţie faptul că Romānia şi-a luat angajamentul de a plăti despăgubiri pentru proprietăţi din afara Romāniei. Refugiaţii respectivi trebuie să ceară despăgubiri de la statele unde au avut proprietăţile. Nu e exclus că au cerut şi de acolo, dar sīnt miei blīnzi care sug de la 2 oi. Eu n-am auzit ca, de pildă, statul Israel să plătească despăgubiri pentru cetăţenii săi care au avut proprietăţi īn Romānia.

Ioan Rosca 16.1.13

 Principala problema scociorita fin de Ponta este cea a averilor evreilor, confiscate inainte si dupa 1944. Putini stiu ca ei detineau in 1938 proprietati si capital in proportie covirsitoare, deci restitutio in integrum inseamna practic o -reinzestrare a evreilor cu cheag, plecati dupa ce colegii lor comunisti au pus umarul la instalarea lagarului romanesc.  Ahtiati dupa recuperarile lor, in cirdasie cu reteaua recuperatorilor securisti , s-au apucat si taranistii sa-i asmuta pe evreii din Israel sa-si ceara proprietatile. Nu era greu sa-i convinga….
Cum nu pot crede sub nici o forma ca banda lui Ponta a fost apucata de patriotism, este vorba aici de un joc secund. Ori cei ce trebuie si-au facut plinul si acum se cauta justificare la inchiderea robinetului, ori se agita putin amenintarea cu inchiderea lui, pentru ca baietii cei mai destepti, din alte zari, sa cedeze la alte capitole. E troc la nivel inalt.

…..

Ioan Rosca 16.1.13

Ah, eficacitatea economiei occidentale ....Dar cine i-a prevenit pe romani ca se poate si pierde modernizind/industrializind agricultura si trecind la productia alimentara de serie?

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/01/15/riscam-sa-ne-otravim-cu-mercur-mancand-frecvent-peste/

    Ioan Rosca http://directproprietar.ro/Carnea-de-pui--BOMB-ALIMENTAR--Dezvluiri-OCANTE-despre-hormonii-de-cretere-din-carnea-alb

……

Ioan Rosca 18.1.13

Reamintesc si studiul meu:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

http://www.cotidianul.ro/restituirile-un-tun-politic-si-o-ghiulea-de-picioarele-tuturor-204600/

…..

Ioan Rosca 6.02.13

Un documentar foto exceptional. Bravo domnului Calinescu.

http://www.mandriesibeton.ro/fotografii.php#1

Doar cu concluziile textuale eu nu pot fi de acord.

Putea fi mai nociva evolutia Romaniei decit transformarea celor mai vrednici fii ai ei in salahori pe aiurea, indurind umilinte pe care numai necunoscatorii le pot numi "realizare" numai ca sa ridice "acasa" niste viloaie fudule si inutile (din ce vor trai cei reveniti in ele?) in timp ce batrinii li se stingeau parasiti si copii cresteau fara familie?

Avem de ce ne mindri cu romanii care se fudulesc ca au masina, oferind un debuseu industriei de automobile si umplind Romania cu viitor fier vechi?

….

Ioan Rosca 23.02.13

De ce nu sint date imediat cele 59 mii de hectare celor carora li se spune ca nu mai este pamint pentru reconstituiri la legea 247 (18) si ca atare , trebuie sa astepte ceva de la fondul Proprietatea?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cadou-regal-de-la-stat-baronul-culita-tarata-iertat-de-o-datorie-de-milioane-de-euro-1.html

Mircea Serban Tarata asta e penal de prin 1992! ...tarata nu se da la porci?

Ghita Mariana Daca justitia a intrat intr-o panza de paianjen si nu mai reuseste sa se destalenesca, sa -si redea credibilitatea , moare Culiţă Tărāţă si urmasii lui si lucrurile tot nu vor intra pe un fagas de normalitate.

Mircea Serban stimata dna. Ghita Mariana justitia romaneasca este specifica celei medievale, doar citirea titlurilor creeaza oarecari confuzii dar, pt. lamuriri iata o sursa destul de buna: http://www.prisa.md/rom/info_rm-justice-history

….

Ioan Rosca 9.03.13

Nu cred ca se va face asa ceva securicomunistilor recuperatori ai tranzitiei. Ca doar nu degeaba au trudit: parlamentul, Comisiile, arhivele, judecatoriile, cadastrul etc- ca fostii proprietari sa nu-si poata primi terenul sau compensatia, decit daca isi vind drepturile cui trebuie. O "afacere" imensa, adevaratul ax al tranzitiei.

http://directproprietar.ro/Guvernul-pregtete-o-lovitur-pentru-samsarii-imobiliari-IMPOZIT-URIA-pentru-tranzaciile-speculative--La-ct-va-ajunge

…….

Ioan Rosca 29.03.13

Cum vine asta? Gajarea cu terenul agricol la bancile straine va proteja pamintul romanesc? Si care e noutatea? Din datele aflate de mine in cercetarile anevoiase de la OCPI, mecanismul de gajare a adus deja in ghearele bancilor ocupante foarte multe terenuri, gajate de jefuitorii adevaratilor proprietari.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/terenuri-agricole-gaj-banca-640190.html

Terenurile agricole vor putea fi puse gaj. Măsura e menită să favorizeze fermierii romāni cānd se va

Competitivitatea dintre agricultorii romani si cei straini va creste din 2014, an in care Romania este obligata sa liberalizeze piata funciara, de aceea este analizată posibilitatea ca terenurile agricole sa poata fi...

    Sorin Fitu Mai degraba vor ca in urma unor speculatii financiare sa le ia pamantul la un pret simbolic romanilor care se vor incumeta sa gajeze pamantul.

    Antonie Popescu Daca vor credit si garanteaza doar cu Teren...unii vor risca sa piarda terenul (subevaluat de practica bancara, inca de la acordarea creditului) si sa ramana si datori dupa executarea silita a terenului ...

…….

Ioan Rosca 10.04.13

Si astfel pamintul furat de reteaua "recuperatorilor" a fost dat deja strainilor... De aceea e atit de greu accesul la cadastru (OCPI), sa nu vada poporul cum a fost jefuit.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/180425.html

……..

Ioan Rosca 111/03.13

Totul e porcos in acest proiect de lege:

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_32538/Noua-lege-a-retrocedarilor-a-fost-adoptata-de-Guvern-Vezi-forma-finala-a-documentului.html#axzz2QAM3LiSI

Scurte comentarii :

1. Este clar ca vulturii mari (de afara si dinauntru) si-au facut plinul (luat deja prada) si acum vor sa inchida festinul, trintind usa in nas, cu binecuvintata discriminare, celor care au fost impiedicati de legiuitori, Comisii si judecatori sa-si faca dreptate- de 23 de ani. Clientela servita, pleaca cu proprietatile date pe acte inventate, sau cu banii platiti din buget, conform unor evaluari "internationale" (probabil de asta au si impins cit mai sus bula speculativa, pe perioada despagubirilor preferentiale) . Fraierii ramasi pe tusa - vor primi praful de pe toba ....conform grilei notarilor .

2. Te-ai astepta ca o cladire neretrocedata proprietarilor initiali, care a fost compensata urmasilor lor prezumtivi cu bani din buget, sa ajunga macar in proprietatea statului (mai exact- a poporului) platitor. Nici pomeneala - in casute ramin copilasii activistilor, securistilor si bisnitarilor plasati in ele de PCR-FSN, pe mai nimic. Interesant e ca "samsarilor" ar urma sa li se puna taxe , recunoscundu-se altfel ca respectivele afaceri au fost potlogarii. Ce nu vor recunoaste stapinii mafiei este ca in combinatie au fost si judecatoriile- care nu au recunoscut drepturile decit ... dupa cesionare si primariile- care nu au gasit pamint liber.... decit dupa ce a fost cerut de cine trebuie.

3 Si CEDO? Si Europa cea dreapta si curata? Se vor lasa ei pina cind.... nu este devalizata toata Romania, in numele dreptatii? Dupa ce este satisfacuta capusa externa , nu vor avea nimic impotriva sa fim impuscati, daca insistam sa luam si noi, urmasii taranilor romani ceva inapoi, sau sa ne fie si noua evaluate perderile-echitabil. Caci sa nu uitam : 75% din proprietati nu erau ale romanilor si asta pentru ca si inainte de 1944 se faceau averi nu din munca ( cam ca dupa 1990).Si cine va vrea altfel, ca doar pe bucaticile bune de pe linga orase s-au descurcat atitia oameni de bine de la centre....Si suprafatele insfacate chiaburilor de CAP, au ajuns la atitia baieti destepti....

Este dosarul cel mai expresiv , radiografia cea mai buna a Tranzitiei.

Mai semanalez strategia lor: "punctele" se calculeaza la data adoptarii legii.... Au dus preturile sus- au dat despagubiri la amici pe virful valului, au coborit piata cit s-a putut, la minim calculeaza punctele, si dupa aia dau drumul iar in sus, cu grija ca stupid people, aia care nu s-au inteles la timp cu recuperatorii, sa primeasca in anul 2025 banii , conform valorii stabilite ... pe grila notarilor in 2013.

Serban Popa TOTULl este ILEGAL īn acest proiect de lege atāta vreme cāt statul NU este proprietarul bunurilor pe care le donează unora şi altora. Īn loc să pierdeţi timpul cu analiza efectului, mai bine aţi pisa asupra cauzei - LEGEA 15/1990 - şi a felului īn care ea trebuie eradicată/eliminată : CONFISCAREA.

Ioan Rosca E mai complicat aici. Poporul roman e proprietar pe ce a construit , prin munca de lagar. Dar nu e proprietar pe ce s-a confiscat abuziv de catre comunisti.

Serban Popa Ce este complicat aici, domnule Roşca ? De ce vreţi să prostiţii lumea īn continuare ? De ce o fac comuniştii, ţărăniştii, liberalii, regaliştii şi alte lifte asta este simplu de īnţeles. Dumneavoastră pretindeţi īnsă că nu (mai) sunteţi de partea lor, că nu (mai) faceţi parte din tagma lor.

Atunci de ce le susţineţi interesele īn detrimentul poporului romān ?

Doar aşa, de dragul de a contrazice adevărul ? Doar aşa ca să vă daţi competent, să zică lumea : domle, ce deştept e, cum le ştie el pe toate ! Sau, totuşi, aveţi şi dumneavoastră, sau rudele ori amicii dumneavoastră niscaiva păduri de tăiat, ori niscaiva case de vāndut ?

Nu este adevărat domnule că articolele 5 şi 6 din Constituţia RSR din 1965 erau ĪN VIGOARE la data promulgării legii 15/1990 ?

Ba da.! Este adevărat !!!

Nu scrie acolo, īn Constituţie, că toate aparţin īn proprietate socialistă poporului romān ?

Ba da! Scrie !!!

Īn cazul asta, nu este legea 15/1990 un act lovit de nulitate absolută ?

Ba da ! Cu siguranţă că este !!!

Şi atunci, bunurile pe care statul le-a FURAT de la poporul romān, prin promulgarea respectivei legi nu trebuie CONFISCATE īn proprietatea comună a acestuia ?

Ba da ! Trebuie confiscate, altă rezolvare NU există !!! Toate celelalte "soluţii" sunt nişte făcături

Că după aceea, poporul romān hotărăşte ca foştii proprietari să-şi ia īnapoi bunurile expropriate şi/sau confiscate după 1945, este o altă discuţie.

Care NU "complică" cu nimic procedura confiscării

Şi să vă fie foarte clar, o dată pentru totdeauna.

Cine are o altă "opţiune mai complicată, mai nuanţată", n-are decāt.

Să ştie īnsă că, īn acest caz, este un DUŞMAN DE MOARTE AL POPORULUI ROMĀN.

Inclusiv poporul romān, dacă nu gāndeşte şi nu acţionează potrivit celor de mai sus, este propriul său duşman de moarte.

Ceea ce, deocamdată, se şi dovedeşte cu prisosinţă : emigrare, spor negativ, criză economică, politică, socială şi morală, subdezvoltare....

Lăsaţi deci, domnule Roşca, fiţele de primadonă pe post de guru şi īnhămaţi-vă la adevărata luptă, nu vă mai hārjoniţi ca pānă acum

Altfel, veţi rămāne de ocară !!!

Şi să nu mă luaţi iară cu ilegitimitatea regimului comunist, care duce la irelevanţa legislaţiei comuniste şi la alte alte prostii de felul ăsta pentru a renunţa la procedura confiscării că, de data asta, vă iau cu huo

Ioan Rosca 12.03.13 Daca va concentrati putin evitati aceasta iesire penibila. V-am mai semnalat ca superficialitatea , ca raspuns la complexitate, e si ea dusman, nu numai securi-comunismul sau colonialismul.

Si aici nu e nici macar complicat.... Repet: Poporul roman NU este proprietar pe ce au confiscat comunistii de la detinatori legitimi, din exact acelasi motiv pentru care statul nu era proprietar pe ce a muncit si detinut in devalmasie poporul roman.

Pamintul luat fara acte de la chiaburul hartuit NU este al poporului roman , ci al urmasilor chiaburului jefuit. Poporul roman nu trebuie facut complice si la crimele comunismului. De la securisti si profitori trebuie sa-si recupereze pierderile, NU din averea PERSONALA a unor tarani spoliati de comunisti si fesenisti. Si tot de la securistii profitori trebuie sa se despagubeasca persoanele jefuite personal, nu din buget, pe spatele poporului roman. Ceea ce se poate face, prin mecanismul de actiune in regres si prin anularea titlurilor acordate dupa 1990 "baietilor destepti", pe pamintul altora.

Sinteti atit de bucurestean incit nu intelegeti problema funciara?

Sau, ca sa observati/concedeti asta, trebuie sa deveniti de buna credinta in acest dialog. Ceea ce nu pare- din moment ce dv  afirmati in continuare ca eu nu as fi de partea confiscarii a tot ce s-a jefuit populatiei (din proprietatea comuna, nu personala furata)- dupa 1990.

Mi se pare semnificativ ca la precizarile mele la acest capitol pe marginea articolelor din Constitutie propuse de MCC (art135 si urmatoarele) nu ati reactionat:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2013-4

Asta probabil ca sa puteti pretinde in continuare, ca eu as avea alta pozitie decit am,  "că nu (mai) sunteţi de partea lor, că nu (mai) faceţi parte din tagma lor".

Aveti si alt scop decit defaimarea mea? Nu veti reusi, cit timp sint de fata. Pentru ca, din tagma lor , am facut si mai putin parte decit dv. Sau mai exact, am combatut-o mai mult.

Ioan Rosca 12.04.13

 Un articol mai consistent. Cine va plati pentru anularea cucerilor neamului , pina in 1944, pentru falsificarea drepturilor "istorice" in dezavantajul romanilor de azi? Asta e problema, nu perpetuarea nedreptatii facuta taranilor romani.

http://www.cotidianul.ro/diktatul-grofilor-horthysti-asupra-codrilor-ardealului-211073/

Ioan Rosca 12.04.13

 Naivii vor spune iar: ce bine combate UE, pentru dreptate ....

In realitate e un joc de aparente.

Priviti de exemplu cum e tratata problema stabilirii valorii despagubirii la data emiterii legii, conform grilelor notariale ... si platii , peste multi ani.

UE cere indexarea.... Ca si cum asta ar fi lovitura banditeasca operata prin legea proiectata si nu saltul maiestru peste 1.01.2014, cind se liberalizeaza vinzarea terenurilor spre europeni, deci preturile vor exploda. Hotia e stravezie: stabilim acum evaluarea prin puncte, aruncam apoi preturile in aer, dupa care punem oamenii sa liciteze... Cu punctele acordate astazi pentru hectarul compensat, miine vei putea cumpara a zecea parte din el.

UE , care are interesul de a nu supara puterea, ca sa nu se opreasca vinzarea terenului gratis catre exterior, dar sa o preseseze (santajeze) in numele justitiei, "nu vede" problema reala , cu toti expertii de care a dispus, ci se agata de... indexarea cu inflatia- ca sa spuna naivii ca se lupta de afara, pentru dreptate.

Ca sa nu mai vorbim ca nu au aflat ca "grila notarilor" nu reflecta sub nici o forma corect preturile terenurilor de la sat, deci nu corespunde de loc recomandarii formale de despagubire echitabila.

Si baletul continua gretos, cu pasul Bucurestiului. Acesta, vazind ca e somat de UE sa precizeze cine va primi terenul in caz ca s-au acordat doua titluri, a transat: il vor primi hotii carora le-a fost facut cadou terenul de amicii din Comisii si NU proprietarii de drept, care au obtinut al 2-lea titlu, dupa indelungi batalii in justitie.

Si masina va merge inainte.

E greu sa eviti depresia/ furia....

http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/execution/News/H-Exec%282013%291_Strain_fr.pdf

Ioan Rosca 12.04.13 Si-au insusit pe dracu .... Ori mai stii?

http://adevarul.ro/news/politica/ce-negociat-autoritatile-labucuresti-cedo-privinta-legii-caselor-nationalizate-1_516811e8053c7dd83ffffadc/index.html

Ioan Rosca http://jurnalul.ro/stiri/observator/guvernul-considera-ca-restituirea-imobilelor-nationalizate-s-a-transformat-intr-o-mare-afacere-imobiliara-641143.html

Ioan Rosca Ce-o fi intelegind banalistii tineri din acest dosar?

Ce serios discuta fara a atinge esenta problemei. Care este:

Puterea nu vrea sa anuleze titlurile ilicite (marea prada funciara a tranzitiei) si CEDO nu vrea sa o oblige, ci numai sa o preseze, pentru a obtine de la jefuitorii interni garantii pentru jefuiala externa

http://aa.mg4.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=796884588&clmigstart=20110815#mail

Ioan Rosca 17.04.13 Text primit pe email de la domnul Serban Popa, care a incercat fara succes sa-l trimita pe AER ca atasament.

Domnule Roşca

Voi fi din nou cāt se poate de preocupat de a rămāne la obiect şi de a vă răspunde punt cu punct.

Obicei pe care dumneavoastră nu-l aveţi, căci reacţionaţi aproape fără excepţie potrivit zicalei : "Eu te īntreb unde mi-e oaia, tu īmi răspunzi că vine ploaia."

Degeaba v-am atras atenţia asupra acestei predispoziţii la fandări şi eschive.

Oricum tot este bine, pentru că dumneavoastră, īn lipsa argumentelor, măcar nu treceţi, ca alţii, la īnjurături, calomnii şi denigrări

Aşadar :

1. Nu am comentat, comentariile dumneavoastră privitoare la modificarea Constituţiei pentru că nu le-am citit. Şi nu le-am citit pentru că nici propunerile MCC nu le-am citit. Şi nu am citit propunerile MCC pentru motivul că eu consider respectivul demers ca unul FUNDAMENTAL greşit prin aceea că el īşi propune să dreagă o constituţie existentă, concepută programatic pentru a edifica o societate oligarhică. Ceea ce īnseamnă nimic altceva decāt că MCC a căzut īntr-o cursă. Ce trebuie făcut, este o NOUĂ constituţie, fundamental diferită de cea pe care MCC ţşi propune să o revizuiască. De fapt, dacă MCC vrea să facă o constituţie pentru cetăţeni - pentru a-şi onora titulatura - atunci soluţia este o constituţie nouă.

2. Referitor la observaţiile/sugestiile dumneavoastră la propunerile MCC şi pe care, īmpreună, le reproduc mai jos.

Propunerea MCC:

95. După articolul 134.4, se introduce un nou articol, 135.5, astfel:

Denumirea articolului va fi: „Regiile autonome”

Cuprinsul articolului va fi:

“Articolul 135.5

(1) Regiile autonome sunt instituţii publice, cu personalitate juridică, avānd ca obiect de activitate administrarea capitalului aflat īn proprietatea publică a poporului romān.

(2) Regiile autonome se constituie īn acele sectoare ale economiei naţionale care au carater de monopol natural sau care prezintă importanţă strategică pentru poporul şi statul romān.

(3) Regiile autonome se īnfiinţează, prin lege, īn subordinea Guvernului sau a autorităţilor publice locale.

(4) Toate societăţile naţionale şi companiile naţionale provenite din regii autonome īnfiinţate prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990 se reorganizează ca regii autonome.”

Observaţiile/sugestiile mele:

Evident - un articol foarte important. Salut folosirea sintagmei clare "proprietatea publică a poporului romān", pentru care a militat domnul Şerban Popa.

Cum rămīne īnsă cu Legea 15/1990? Ea apare aici ca un act valid (cu toate consecinţele sale), operīndu-se īn sens invers (īn măsura reversibilităţii remanente) - prin prezenta prevedere. Nu mi se pare o astfel de abordare nici corectă, nici fastă. Aşa cum domnul Cojocaru a demonstrat necruţător, Legea 15 NU a fost un act acceptabil, ci un jaf prin care avuţia poporului comun a fost declarată a statului, apoi a "societăţilor şi companiilor naţionale", care trebuiau numai să o administreze, şi care au privatizat-o, fără a avea acest drept, nefiind adevăraţii proprietari.

Eu aş denunţa această ilegalitate monumentală şi aş declara că toate actele care au decurs din ea sīnt lovite (imprescriptibil) de nulitate absolută şi cei care s-au pretat la ele, ştiind foarte bine ce fac, nu s-au comportat ca nişte cumpărători de bună credinţă - ci ca agresori economici ai poporului romān.

Ca atare, aici este vorba de anularea legii 15 şi de reconstituirea , şi nu de constituirea regiilor autonome (chiar dacă vor fi altfel structurate, ca urmare a schimbări situaţiei), ca administratore repuse īn funcţie a avuţiei recuperabile a poporului romān. De unde - obligaţia ca să fie cercetate şi pedepsite toate manevrele abuzive de privatizare comise de la emiterea ilegalei, neconstituţionalei şi letalei legi 15. Să fie anulate toate actele subsecvente, cumpărătorii care se vor dovedi totuşi de bună credinţă (īn sensul că au achitat sume rezonabile), fiind despăgubiţi de cei care i-au īnşelat. Cu aplicarea, īn această speţă , a prevederilor internaţionale privind cooperarea īntru combaterea crimei organizate. Cu cercetarea daunelor irecuperabile şi imputarea lor vinovaţilor (repatriind sumele scoase de ei īn afara ţării) şi cu pedepsirea lor, conform codului penal.

Astfel, zestrea regiilor autonome ar creşte şi autoritatea statului romān s-ar reface. Dacă poporul romān vrea, se poate impune această soluţie justă, īnvingīnd democratic opoziţia reţelei criminale care se opune reparării marelui jaf, şi prin aceasta, fac ca Romānia să nu poată deveni "un stat de drept"

Şi de această dată ele sunt, fie eronate, fie nu vă aparţin, pentru că :

a. eu nu militez pentru "proprietatea publică" a poporului romān, ci pentru păstrarea resurselor īn proprietatea comună a poporului romān. Resurse pe care statul nu trebuie īn mod automat/neapărat să le administreze (prin regii autonome, companii naţionale, monopoluri de stat ori mai ştiu eu ce alte găselniţe de prăduit)

b. NU dl Cojocaru a "demonstrat necruţător" că Legea 15 a fost un jaf, ci subsemnatul. Eu sunt cel care am formulat perfect coerent, negru pe alb, pentru prima dată, īn textul Manifestului National publicat īn 1996 (după ce, anterior, făcusem referire la acest subiect īncă din 1994), caracterul fraudulos al Legii 15. Nicidecum dl Cojocaru. care, la acea dată īncă vorbea de īmproprietărirea salariaţilor şi care, de altfel, nu cu mult timp īn urmă,- printr-un act de trădare incalificabil - renunţase să susţină această teză a mea pe care, anterior, şi-o īnsuşise (ca fiind a lui) īn mod nemeritat. Act de trădare prin care se rezuma la a spune că Legea 15 a fost doar un abuz prin care statul şi-a trecut averea, din proprietate socialistă īn proprietate privată. Aţi "uitat " cumva acest "amănunt" dle Roşca ? Dacă l-aţi uitat, nu-i nimic, vi l-am reamintit eu acum, ca să nu mai dezinformaţi. Oricum, bine măcar că īntre timp dl Cojocaru a revenit la teza mea (pe care continuă să o prezinte ca fiind a lui), pentru că probabil şi-a dat seama īn ce postură imposibilă s-a pus singur, doar ca să mă poată (crede dsa) combate.

Pentru dl Cojocaru, Legea 15 este, dimpotrivă, acceptabilă (ba chiar indispensabilă) pentru că, doar urmare a acceptării ei, legile privatizării sunt LEGALE, aşa după cum afirmă respectivul domn.

c. Nu dumneavoastră sunteţi īn postura de a "denunţa această ilegalitate monumentală" şi de a "declara că toate actele care au decurs din ea sīnt lovite (imprescriptibil) de nulitate absolută", pentru simplul motiv că eu am făcut-o deja de mult. Onest, măcar din punct de vedere intelectual, ar fi fost să puneţi ghilimele şi să indicaţi sursa. Faptul că (nici dumneavoastră, asemeni altora) n-aţi făcut-o, nici măcar īntr-o situaţie cu consecinţe/impact major, mă lămureşte acum pe deplin de ce militaţi pentru eradicarea dreptului de proprietate intelectuală, pentru "anonimatul" ideilor (altora).

Īn fond, domnule Roşca, eu nu cred nici o secundă īn blazarea dumneavoastră, īn dezamăgirea dumneavoastră. Un om aflat īn postura īn care pretindeţi că sunteţi n-ar studia cu atāta atenţie un material aproape homeric, scris de către un personaj despre care ştim şi care ne şi dovedeşte, chiar şi la respectabila vāstă la care a ajuns, că este un ambiţios irecuperabil şi un egocentric feroce. Nu cred deci, domnule Roşca, că un om aflat īn postura īn care lăsaţi să se īnţeleagă că sunteţi ar fi capabil de efortul titanic pe care īl faceţi zilnic, ca administrator şi, mai ales, ca animator al site -ului AER

Īn realitate, domnule Roşca, cred că vă pregătiţi revenirea (de fapt, ieşirea) la rampă, deşi nu cred că pot să spun că şi bănuiesc cum ...

Īn ceea ce mă priveşte, este evident că dacă pānă acum aş fi urmărit intervenţia dumneavoastră legată de propunerile MCC (intervenţie despre care ştiam că s-a produs dar, aşa cum spuneam, nu m-a interesat, pentru că nu m-a interesat demersul MCC) replica de astăzi ar fi venit imediat, īncă de atunci.

3. Referitor acum la pămānt, temă pe care, după obiceiul dumneavoastră de care nu vreţi să vă dezbăraţi, o introduceţi īn mod parazitar. Nu pot să vă tratez decāt aşa cum l-a tratat Farfuridi pe Tipătescu (sau pe Trahanache, nu mai ţin minte) : "Moncher, iar te faci niznai ". Chiar nu ştiţi domnule Roşca că proprietatea asupra pămāntului făcea obiectul proprietăţii socialiste cooperatiste, distinctă de proprietatea socialistă a īntregului popor ? Păi sigur că ştiţi. Şi atunci de ce vă comportaţi după dictonul pus īn practică de către Theodore Roosvelt care preconiza că "dacă nu poţi să-ţi dovedeşti duşmanii, atunci īncurcă-i !. " Cine sunt, de fapt, duşmanii dumneavoastră ? Jefuitorii neamului despre care afirmaţi că trebuie scoşi de pe scena istoriei, sau ţăranii şi muncitorii cărora le transmiteţi că unul ca mine, care gāndeşte "superficial," le vrea răul. Dar dacă chiar dumneavoastră recunoaşteţi că lucrurile nu sunt complicate, atunci de ce folosiţi astfel de denumiri/atribute, de ce puneţi problemele īn astfel de termeni ?

4. Aşa după cum spuneam data trecută, referitor la ilegitimitatea comunismului, nu mai continui că ajung la huiduieli.

5. Desigur, am şi alte scopuri īn afară de defăimarea (probabil aţi vrut să spuneţi decredibilizarea) dumneavoastră care, de altfel, nici măcar nu este un scop al demersului meu. Ea, decredibilizarea dumneavoastră, fiind, de fapt, o rezultantă a ezitărilor, confuziilor, greşelilor de apreciere. Lucruri care, de regulă, nu se iartă cuiva care se aşează īn postura de lider de opinie. Chiar dacă, sau cu atāt mai mult cu cāt nu recunoaşte că rāvneşte şi lucrează la o astfel de poziţie.

Īn mod normal, pentru că mă folosesc de site-ul dumneavoastră (acesta este scopul meu) pentru a promova ideea confiscării - la care v-am determinat să aderaţi - ar fi trebuit să vă linguşesc, să vă perii. Ca īn bancul cu "bade ce fain eşti !"

Pentru că nu am interese materiale de nici un fel, am ales ca, dimpotrivă, să vă atac şi să vă sancţionez ori de cāte ori īmi oferiţi prilejul, pentru ca să vă determin să staţi īn banca dumneavoastră.

Să vedem cāt vom rezista.

Eu mi-am făcut datoria de a vă atrage atenţia asupra pericolului (care există inclusiv pentru cei bine intenţionaţi, căci şi drumul spre iad este pavat cu bune intenţii, nu-i aşa ?) de a deveni duşman al propriului popor, chiar şi după ce, īn trecut, aţi "combătut" mai mult decāt alţii.

Şi, la urma urmei, aveţi dreptate ! Astfel de dialoguri/dispute sunt cu adevărat penibile īntre doi oameni care nu s-au văzut niciodată, nu se cunosc şi n-au, practic, nimic īn comun unul cu altul.

Adevărul este că tot acest episod nu este altceva decāt o manifestare a alienării individuale a fiecăruia dintre noi, ca şi a noastră ca grup, ca comunitate care a īncetat să mai fie comunitate.

Ioan Rosca 17.04.13

Domnule Şerban Popa,

Sīnt extrem de ocupat īn aceste zile, īncīt nu vă pot răspunde decīt succint.

Īncep cu sfīrşitul: da, am fost alienaţi şi insularizaţi de ce ne-a fost dat să trăim şi aflăm despre oameni. Dv. de exemplu, aţi ajuns să mă acuzaţi că vă cenzurez replica, numai pentru că nu aţi putut ataşa un fişier la un mesaj trimis spre facebook prin mail (īn loc să-l plasaţi īn acel email cu copy-paste, sau să mergeţi direct la adresa spaţiului AER: https://www.facebook.com/groups/367470513272109/ )

Nu-mi explic decīt astfel că īmi scrieţi ca unui adversar sau competitor, īncercīnd să mă faceţi "să stau īn banca mea", deşi faceţi aluzii la colaborări potenţiale. Nu era nevoie să mă linguşiţi, pentru că v-am găzduit intervenţiile şi mijlocit dialogul cu domnul Cojocaru , prin AER. Era suficient să-mi răspundeţi decent, abţinīndu-vă de la a mă īmproşca cu venin, cu aluzii şi cu falsuri.

Aţi ajuns să mă acuzaţi şi pe mine că v-am furat ideea confiscării … Ca să v-o compromit… Deşi vă plagiez fără ruşine…. Aţi cam īnnebunit şi dv. de eşec, degeaba v-aţi cambrat cīnd v-am spus că mi-e milă de noi toţi. Dar măcar eu, care par a fi īnţeles situaţia mai profund decīt dv., nu vă consider duşman, chiar după aceste tirade duşmănoase, ci o victimă faţă de care simt compasiune şi solidaritate. Fragmentul de mai jos e aproape o capodoperă, de autodemascare a unui complex obsesiv/orgoliu bolnăvicios:

"Nu dumneavoastră sunteţi īn postura de a "denunţa această ilegalitate monumentală" şi de a "declara că toate actele care au decurs din ea sīnt lovite (imprescriptibil) de nulitate absolută", pentru simplul motiv că eu am făcut-o deja de mult. Onest, măcar din punct de vedere intelectual, ar fi fost să puneţi ghilimele şi să indicaţi sursa. Faptul că (nici dumneavoastră, asemeni altora) n-aţi făcut-o, nici măcar īntr-o situaţie cu consecinţe/impact major, mă lămureşte acum pe deplin de ce militaţi pentru eradicarea dreptului de proprietate intelectuală, pentru "anonimatul" ideilor (altora)."

Ce să pun īn ghilimele domnule Popa ? Gīndirea mea, difuzată public de atīţia ani? Bine fac că militez ca să nu se permită fiecărui exaltat, care crede că e singurul care poate emite o idee de bun simţ despre realitatea īnconjurătoare, să conteste altora dreptul la propriile opinii, emise de-a lungul unei īndelungate activităţi civice şi analitice. Ce-ar fi să caut şi eu anumite idei expuse public pe undeva, īn 1990, ca să va acuz că m-aţi plagiat?

Dar să lăsăm fleacurile şi să trecem la problemele de fond. E treaba dv. că vă spuneţi părerile despre părerile altora, fără a catadicsi să le citiţi. Aveţi două măsuri ale civilităţii... Aţi pretins domnului Cojocaru să vă răspundă la admonestări, dar nu binevoiţi să citiţi propunerea sa de Constituţie şi nici comentariile mele pe marginea ei. Dispreţul şi aroganţa, după părerea mea, nu vă aranjează. Numai după ce studiaţi respectivele materiale veţi putea aprecia dacă propunerea MCC (aţi trecut prea uşor peste faptul că iniţiativa e asumată de mai mulţi)- este o diversiune, nedemnă de lectură sau adnotare. Şi numai după ce ne puneţi īn faţă noua Constituţie, compusă de dv., veţi putea pretinde că ideea atacării - temeinic justificate- a fiecărui punct din Constituţia existentă- este o aberaţie.

Atitudinea dv. īn această īmprejurare īmi aminteşte că nu m-aţi īntrebat niciodată dacă am nevoie de ajutor īn acţiunile mele justiţiare reale. Deşi mă tot provocaţi să mă alătur la nu ştiu care campanie virtuală, pe care o proiectaţi.  Se pare că ne credeţi pe toţi obligaţi să vă sprijinim. Nu cumva universul dv de solidaritate… e cam egocentric?

Nu-mi place cum aţi reacţionat atunci cīnd v-am semnalat o gafă. Īncercaţi să ascundeţi faptul că v-aţi pripit , insultīndu-mă pentru că v-am atras atenţia că pamīntul confiscat de comunişti NU intră īn proprietatea comună a poporului. Īn loc să vă admiteţi eroarea şi pripa, reveniţi la atac prin teza absurdă că eu nu susţin, fără rezerve confiscarea averilor jefuite īn tranziţie. Să lăsăm diversiunile celorlalţi. Eu nu am creat nici o confuzie, discuţiile dintre noi fiind clare:

https://www.facebook.com/groups/367470513272109/files/

Am spus şi repet: există mai multe temeiuri pentru care confiscarea se poate face, ceea ce ne lipseşte este numai puterea. Motivele invocate de domnul Cojocaru (restituirea muncii din lagăr, clădirea unei economii democratice), cele pe care le accentuaţi dv (proprietatea zisă "de stat" era de fapt a īntregului popor) şi cele pe care le subliniez eu (jaful tranziţiei trebuie rezolvat penal, reprezentarea īn alb- fără contract clar- produce jefuirea reprezentaţilor)- nu se exclud ci ar trebui combinate. Dacă dorim altceva decīt să ne arogăm merite.

Credeam că vă va satisface faptul că , īn comentariile mele la propunerile MCC pentru articolele constituţiei legate de economie, mi-am confirmat poziţia pro-anulare şi pro-confiscare. Că doar asta mi-aţi cerut cu o insistenţă destul de obraznică. Dar tot nu e bine….Mă tem că nu veţi fi mulţumit niciodată. Nu ar fi nimic, că mă pierdeţi de aliat, dar dacă aşa veţi proceda şi cu alţii, vă pot prevedea un total insucces īn īncercarea de a coagula un grup de acţiune.

Aproape amuzantă este următoarea ieşire a dv:

"Nu cred deci, domnule Roşca, că un om aflat īn postura īn care lăsaţi să se īnţeleagă că sunteţi ar fi capabil de efortul titanic pe care īl faceţi zilnic, ca administrator şi, mai ales, ca animator al site -ului AER Īn realitate, domnule Roşca, cred că vă pregătiţi revenirea (de fapt, ieşirea) la rampă, deşi nu cred că pot să spun că şi bănuiesc cum ..."

Mă siliţi să vă amintesc că nu sīntem toţi la fel. Veţi aştepta pīnă la paştele cailor să mă vedeţi pe mine reintrīnd īn arena politică/civică. Nici eu nu cred că pot să spun de ce dv. nu puteţi bănui cum poate cineva să nu se mai ocupe decīt de īnţelegerea şi explicarea unui fenomen, sperīnd că efectele negative ale revelării adevărului sīnt mai mici decīt cele benefice.

Ioan Rosca 17.04.13 http://www.cotidianul.ro/s-a-declansat-razboiul-contra-samsarilor-retrocedarilor-211455/

Ioan Rosca http://adevarul.ro/news/politica/guvernul-isi-asuma-raspunderea-legea-retrocedarilor-1_516e55d9053c7dd83f18ae71/index.html

Ioan Rosca 17.04.13

 Degetul ala sa si il bage Ponta in alta parte... Ce tupeu are lepadatura pesedista! Ca si cum nu mafia fesenista s-ar fi imbogatit din aceasta sinistra afacere, batindu-si joc de proprietarii romani, ca sa imparta prada cu sacalii de afara.

http://adevarul.ro/news/politica/ponta-contestatia-depusa-pdl-ccr-estecel-mai-inconstient-gest-politica-ultimilor-23-ani-1_516e97c5053c7dd83f1a31ee/index.html

Ioan Rosca 18.04.13

 Operatiunea continua. In sensul ca jaful e acoperit in continuare.

http://www.cotidianul.ro/asumarea-si-fraudele-uriase-pierdute-pe-drum-211534/

……..

Ioan Rosca 12.04.13

Le pot scoate cu un pumn in gura, dar mai curind ii vor omori inainte de a scapa de toti dintii....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/campania-medicul-de-garda-au-taiat-banii-pentru-cei-care-isi-scot-ultimii-dinti-1032411.html

Ioan Rosca 12.04.13
 Aici tinta optima ar fi : sistem national - public - de producere de medicamente.Oricit s-ar impotrivi multinationalele farmaceutice.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/campania-medicul-de-garda-unifarm-contract-preferential-ca-sa-aduca-citostatice-in-sp.html

Ioan Rosca 12.04.13

 Nu inteleg de ce ne-am astepta ca medicii sa nu fie in armonie cu societatea?

http://www.ziardecluj.ro/sms-ul-unui-medic-clujean-catre-un-bolnav-de-cancer-ai-atat-de-putin-sa-te-bucuri-de-viata-hai-pa-nesimtitule/

…….

Ioan Rosca 16.04.13

O trimitere remarcabila....

http://irinamonica.wordpress.com/2013/03/30/geneza-satului-romanesc-contestarea-tezei-boieresti-ii/

……..

Ioan Rosca 16.04.13

Ori Monsanto, ori noi...

http://www.avaaz.org/ro/monsanto_vs_mother_earth_loc/?bufWXbb&v=23968

O companie īncearcă să transforme Natura īntr-o fabrică de bani

Ioan Rosca 16.04.13 http://worldtruth.tv/usda-forces-whole-foods-to-accept-monsanto/

……..

Bucur Mihai Cosmin

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.314957765286364.76776.263216097127198&type=1

INCREDIBIL - şmecherii de la Monsanto, creatorii de seminţe modificate genetic, ...See more

    Ioan Rosca 23.04.13 Vorbiti cu orice taran care s-a lasat pacalit in ultimii ani si a a trecut la noile seminte, fara a mai pastra soiurile vechi, din cauza minunatelor calitati ale produselor ingineriei genetice. NU SE MAI POT FOLOSI SEMINTELE PENTRU UN NOU AN!!! Inainte , iti tineai din recolta cit era nevoie, si mergea oricit. Acum, ONE USE- ca la umbrele si pahare de plastic. Daca incerci sa pui seminte din recolta unui an, al 2-lea an... nu iese nimic.

    Asta e progresul cel mare. Am ucis soiurile care aveau perenitate naturala si permiteau replantare nelimitata, si acum avem soiuri la care trebuie inginerizate an de an. Evident-cumparind de la cine trebuie.Deci probabil-premediat.

    Bine-ati venit in bunastarea moderna, tehnologizata, propagandizata, in epoca de aur a capitalismului nemilos.

……..

Ioan Rosca 25.04.13

Cititi cu atentie!

Scopurile "reprezentantilor" poporului roman sint sa umfle buzunarele marilor jefuitori (mosierilor rosii) si sa faca imposibila supravietuirea micilor producatori, pentru a forta vinderea pamintului la straini, via "consolidatorii" locali...

http://adevarul.ro/economie/bani/statul-vrea-sa-i-lase-subventii-micii-fermieri-plafonul-minim-acceptat-creste-1-15-hectare-sute-mii-agricultori-vor-afectati-1_5176a8c7053c7dd83f3c3249/index.html

Exploataţiile de un hectar şi cele īmpărţite pe mai multe loturi mici vor pierde subvenţia pentru că Guvernul va creşte plafonul de eligibilitate la 1,5 hectare. Riscul vizează 400.000 de agricultori.

Cristian Bereanda 25.04.13 Asta a fost de la inceput politica lui Ponta, evident la ordinul "Europei".

......

Ioan Rosca  6.05.13

Cauzele ? Ciocoii tranzitiei au avut interes sa ne transforme in colonie. Altfel nu puteau ramine la putere, in pozitii care sa le permita sa ne tradeze "reprezentindu-ne". Iar populatia, nu face politica, nu-i asa?

http://www.antena3.ro/romania/agricultorul-roman-este-inca-sarac-si-vinde-mai-mereu-in-pierdere-mai-poate-fi-romania-granarul-europei-213202.html

.......

Ioan Rosca 7.05.13

Ne-am integrat mai dihai ca altii in noua industrie a hranei semi-artificiale....

http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/dieta-adevaruri-dureroase-romani-romania-32771.html

........

Ioan Rosca 7.05.13

Aceasta e lovitura cea mai cumplita. Romanii vor fi capsunari la ei acasa, un fel de vite pe doua picioare.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/land-grabbing-sau-cum-ne-vindem-tara-strainilor-642546.html

Presa occidentală, despre “Romānia, noul Eldorado pentru cumpărarea terenurilor agricole”Calitatea pămāntului, preţul foarte bun şi posibilitatea de a obţine ajutoare atrag investitorii străini către un...

    Ioan Ionuţ Cred ca ne onoreaza aceasta perspectiva. Sa fim fericiti ca ni se ofera ocazia.

........

Ioan Rosca 8.05.13

Adaug ca in tot acest timp, adevaratii proprietari au fost impiedicati de Arhive, cadastru, Comisii, judecatorii, legiuitori sa-si gaseasca actele si recupereze bunurile. Acesta e complotul tranzitiei si multi au intrat in acest joc.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/mazare-este-asteptat-la-procesul-in-care-este-acuzat-de-dna-de-retrocedari-ilegale-1036088.html

........

Ioan Rosca 8.05.13

Oraseanul nu se lasa tulburat de povesti din astea....

http://adevarul.ro/news/societate/minunea-pastelui-intamplataintr-un-catun-uitat-lume-baragan-1_518a5188053c7dd83f7faedd/index.html

........

Ioan Rosca 9.05.13

Cu o floare nu se face primavara....ci doar se tine in friu victima iernii prelungite....

http://adevarul.ro/news/eveniment/razbunare-pacalitii-dosarul-henri-coanda-fotino-condamnat-definitiv-16-ani-inchisoare-1_518b8fb0053c7dd83f83e1ff/index.html

........

Radu Domokos 9.05.13

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.373498919384622.90083.201293409938508&type=1

Atac premeditat asupra vieţii!!! Pericolul este uriaş şi iminent

Ioan Rosca De ce nu si-au aparat oamenii vechile seminte? De ce statul nu a facut o astfel de conservare strategica?

......

Ioan Rosca 14.05.13

Asa sa fie? Parca nu se simte....

http://www.agrointel.ro/8534/romania-e-in-top-10-mondial-la-36-de-produse-porumb-mustar-tescovina-prune-mac-canepa-carnati-piei-de-vita/

Cristian Bereanda Pai le exportam ca atare, ca materii prime. De aia si aparem de exemplu ca producatori de piei sarate si uscate in loc de mari producatori de incaltaminte.

.......

Ioan Rosca 15.05.13

Marturisesc ca nu am sesizat acest produs, desi m-ar fi interesat. O fi avut probleme de marketing?

http://www.cotidianul.ro/olandezii-distrug-singura-branza-romaneasca-cu-aroma-frantuzeasca-213517/

.......

Ioan Rosca 15.05.13

Basescu a promulgat mizeria uriasa numita lege a restituirilor....

Fara a clipi a laudat calitatile acestei noi porcarii monumentale, in care cei care au fost impiedicati sa-si recapete terenurile arabile valoroase (date altora en gros) vor fi tratati, la calendele grecesti, "cu grila notarilor".

E clar?

1. Jefuitorii interni s-au facut deja plinul si nu mai vor decit "pace sociala", adica sa-si poata calari sclavii, capitalist, la adapostul "dreptului de proprietate".

2. Nu au nici o problema de rezistenta interna. Dar au absoluta nevoie de legitimitate internationala, mai ales daca vor trebui sa zdrobeasca revoltele previzibile ale burtilor pacalite.

3. Pentru a-si stabiliza pozitiile cucerite prin jaf , au oferit si vor oferi strainilor tot ce vor din Romania, pe mai nimic. De exemplu paminturile, de care chiar trebuie sa se descotoroseasca, ca sa nu riste confiscari, si sa implice vulturii externi in "circuitul civil".

4 . Circul "luptelor interne" acopera intelegerea "aripilor" securisto-feseniste- in a impiedica romanii sa-si apare tara.

Oricit am vrea sa ne salvam optimismul, nu putem scapa de uritenia infernala a realitatii.

    Ioan Rosca 15.05.13 http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-promulgat-legea-restituire-proprietatilor-1_5193bbf0053c7dd83f9f1010/index.html

.......

Ioan Rosca 16.05.13

Ce inseamna venit? Daca un cultivator nu vinde nimic nimanui, ci foloseste tot ce culege pentru hrana lui si a animalelor sale, se considera ca face venit si e taxat pentru acele culturi, mai mari de 2 hectare?

http://www.antena3.ro/romania/vesti-bune-pentru-agricultorii-romani-scad-taxele-pentru-culturile-de-legume-fermierii-care-au-pana-la-50-de-oi-nu-mai-platesc-impozite-214399.html

Ioan Rosca Poate dupa ce vor lua pamintul, unii vor incepe sa apere valoare muncii la cimp....

http://www.agrointel.ro/2337/fermier-francez-din-romania-revoltat-de-pretul-mic-primit-de-la-un-procesator-francez-din-romania-mai-bine-las-o-gaura-in-acoperis-decat-sa-mai-investesc-aici/

Ioan Rosca http://www.agrointel.ro/8662/un-belgian-face-agricultura-de-top-la-periam/

Ioan Rosca Nu e ciudat?

http://www.agrointel.ro/2319/se-cauta-andive-dar-nu-mai-are-cine-le-cultiva-tinerii-din-gheraiesti-le-fac-pe-leafa-in-spania/

Ioan Rosca Cine vor fi proprietarii care fac export?

http://www.agrointel.ro/1872/cerealele-ecologice-romanesti-solicitate-in-sua-si-canada-la-preturi-fara-precedent/

   Cerealele ecologice romāneşti, solicitate īn SUA şi Canada la preţuri fără precedent

Ioan Rosca Gaini libere?!

    http://www.agrointel.ro/7843/bogdan-parvu-21-de-ani-creste-2000-de-gaini-free-range-si-vinde-ouale-la-piata/

......

Ioan Rosca 16.05.13

Ce sens au concesiunile pe 49 de ani?

http://www.agrointel.ro/2363/cum-a-luat-latifundiarul-poienaru-milioane-de-euro-pe-blat-cu-ads-si-apia/

Omul de afaceri s-a īmproprietărit singur cu 1.000 ha, n-a plătit redevenţă şi a luat şi subvenţii pentru această suprafaţă, scrie EVZ. Īn decembrie 2000, omul de afaceri Ştefan Poienaru a primit de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), prin...

Cristian Bereanda Puscarie, nimic? Sau astea-s doar pentru saraci ?

........

Ioan Rosca 17.05.13

Urma sa nu ramina din semintele adevarate....

http://www.cotidianul.ro/ue-vrea-sa-interzica-sadirea-de-seminte-din-gospodariile-fermierilor-213667/

Cristian Bereanda Asta va insemna sfarsitul UE.

.......

Ioan Rosca 20.05.13

Chiar trebuie sa credem ca nimeni nu stie cum a fost furat fondul de pensii al cooperatorilor?

http://adevarul.ro/news/politica/dacian-ciolos-comisar-european-agricultura-1_5198c72d053c7dd83fafc57d/index.html