Editoriale şi tablete - Februarie 2014 (3)
Inchidere a spaţiului facebook AER
Se împlinesc doi ani de cînd am deschis spaţiul facebook AER, şi un an de cînd ar fi trebuit să opresc această acţiune, conform planificării iniţiale. M-am văzut obligat la această prelungire, pentru ca să nu trag o concluzie pripită. Dar nu mai pot şi nu mai are rost să continui. Cei care consideră că este utilă o astfel de activitate, îşi pot face propriile spaţii de difuzare/dialog, mai mult sau mai puţin similar orientate.
[..]
Am muncit mult în aceşti doi ani pentru a mă achita de sarcina asumată. Probabil că nu a meritat. Lumea nu e schimbată dintr-un punct şi cel care vîsleşte singur în contra-curent nu produce decît efecte simbolice. Constatînd că expunerea sinceră a concluziilor negative, lămurirea mecanismelor înfrîngerii şi cauzelor neputinţei, în loc să orienteze mai bine noile valuri, produce descurajare şi iritare, mă voi abţine deocamdată de la comentariile pe care aş fi vrut să le fac. Ele pot fi deduse din documentul Obstacole, publicat mai demult....
[..]
Ioan Roşca, 23 februarie 2014
Text integral
Sâmbătă, 22 februarie 2014
Observaţii privind constituţia meritocrată (CM) comparată cu constituţia cetăţenilor (CC)
Această lucrare remarcabilă (expusă la http://meritocratia.ro/constitutia-meritocrata/ si explicată la: http://meritocratia.ro/2014/02/constitutia-meritocrata-video/) ar merita comentarii mai ample, aşa cum am făcut în cazul propunerii MCC, ocazie cu care am comentat şi versiunea actuală a constituţiei: http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2013-4. Consider că mi-am expus deja ideile în textele precedente, aici recurgînd la adnotări punctuale. Remarc, ascultînd explicaţiile domnului Primo (mai interesante decît textul comentat- sper că nu e vorba de un truc populist) faptul că optica Meritocrată coincide în multe puncte cu viziunea mea, fapt care demonstrează adecvarea acestor idei faţă de situaţia actuală a societăţii. Iar dacă în redactarea Constituţiei Meritocrate au fost folosite şi eseurile mele (sau munca altora, cum ar fi a celor din MCC) este un semn că se ivesc zorii unor convergenţe. E bine că toată lumea să înţeleagă importanţa războiului pentru Constituţie. Voi semnala aici, telegrafic, rezonanţele şi diferenţele de opinie.
[..]
Ioan Roşca, 20 februarie 2014
Text integral
Joi, 20 februarie 2014
Contrarevoluţia FSN şi tranziţia criminală - polemici cu Marius Mioc în grupul facebook AER
[..]Dupa cum ati vazut, de ani de zile v-am lasat sa ma sabotati, plin de o rivna greu de inteles. Am tolerat, pentru activitatile dv. pe care le apreciez. Dar acum am sa fac ce trebuia sa fac demult, pentru ca ati trecut linia rosie, in cazul lui Paraschiv. O sa interup dialogul cu dv. Si asa nu produce nimic util- pentru problemele care ma intereseaza-aici. De altfel, ar fi nedemn sa continui si dupa ce ati refuzat sa raspundeti , a nenumarata oara, la intrebarile majore pe care vi le-am pus, despre motivele pentru care sustineti aberatia ca in Romania revolutia anticomunista a invins.
Text integral
Marţi, 18 februarie 2014

< Pagina principala Piata Universitatii 2005