Editoriale şi tablete - Iunie 2012 (2)

Cazul Ponta sau falsificarea în Tranziţie

[..]Dar nu cunosc un loc şi un moment în care renunţarea la orice dram de nobleţe, adoptarea filosofiei neruşinării fără limite, să atinga cotele din România de azi. Acesta e rezultatul reeducării, într-o societate care îşi croieşte sensurile urîte din mers.
[..]Cel care a trecut prin liceu -cumparănd notele de la profesori degeneraţi- şi apoi prin facultate- fără a pierde timp să studieze ce copie- nu are cum fi revoltat că primul ministru îi seamăna.
[..]Aşa că un Ponta se arată mirat de scandalul iscat de revelarea modului în care şi-a procurat doctoratul. Mizează pe complicitatea generală, care nu e un subiect la modă.
[..]Ce uşor s-ar putea face analiza lucrărilor de diplomă validate de escrocii academici, de către o comisie specializată, cu ajutorul unor experţi din fiecare domeniu… Dar asta nu se va întîmpla.[..]
Să vedem însă dacă se vor găsi mulţi care să protesteze că un plagiator ostentativ rămîne prim ministru…
Sau, aşa cum mă tem, nu mai are cine să treacă nici acest Prut.

Ioan Roşca, 22 iunie 2012
Text integral
Vineri, 22 iunie 2012

Cazul Năstase sau reeducarea prin Tranziţie

   Ca şi recentele alegeri locale, turnesolul cazului Năstase scoate in evidenţă degradarea socială şi intelectuală, reeducarea realizată în Tranziţia Criminală, printr-un proces îndelungat de compromitere în lanţ, de tip "Piteşti". [..]
   Ar fi fost bine dacă realizam, după 1990, că puţinii români însetaţi de emanciparea condiţiei umane au de înfruntat- şi nu de convins- o majoritate complice.
[..]Credeţi că această masă demoralizată, imoralizată si amoralizantă mai poate simţi o revoltă curată în faţa făcăturilor uzurpatorilor, care au alienat-o sau domesticit-o? Priviţi atunci reacţia publicului in faţa cazului Năstase, atitudinea aparent paradoxală a majorităţii în faţa accidentului prin care unul dintre marii responsabili pentru genocidul postdecembrist a fost- un pic- condamnat.
[..]Solidaritate cu Adrian Năstase? Dar cine s-a solidarizat cu victimele comunismului, batjocorite 22 de ani de justiţia complice postcomunistă, infestată de oamenii securităţii?[..]

Ioan Roşca, 22 iunie 2012
Text integral
Vineri, 22 iunie 2012

< Pagina principala Piata Universitatii 2005