Editoriale şi tablete - Iulie 2011 (1)

Gîlceava prefăcuţilor

[..]   Cum aş putea să mă las azi convins (păcălit) de ultima "volută" făcută de domnul Ilieşiu, care îşi atacă brusc, cu expresivă nonşalanţă, coechipierul mîrşavei operaţii de confiscare a anticomunismului?
[..]Băsescu nu poate fi iertat şi ar fi pedepsit alături de "adversarii săi" din FSNx, dacă sistemul, printr-un accident al istoriei, ar cade cu adevărat (şi dacă ar apare altfel de români). Oricum, acest om nu are autoritatea morală de a judeca istoria României.
[..]Las microbiştilor incurabili viciul de a susţine o echipă dintr-un campionat de putere putrezit în ticăloşie. Să meargă ei veşnic la vot ca să aleagă răul mai mic, pînă nu o mai rămîne nimic omenesc în această ţară. Să se bată admiratorii lui Carol cu ai lui Antonescu, ai lui Antonescu cu ai lui Mihai, ai lui Mihai cu ai lui Dej, ai lui Dej cu ai lui Ceauşescu, al acestuia cu ai lui Iliescu, ai lui Iliescu cu ai lui Constantinescu şi ai acestuia cu ai lui Băsescu. Plecînd de la fapte şi rezultate, tratate în bucătăria mea de sensuri - eu îi detest pe toţi, pentru motive dureros de variate.
[..]nutresc pentru toţi distrugătorii ţării o echitabilă lipsă de respect, îi detest fără discriminare, regret la fel de mult nepedepsirea unuia sau altuia.[..]
[..]Iar domnul Ilieşiu, care iată, colectează din nou imediat mii de semnături pe ultima sa contorsiune, nu mai îndrăzneşte să o adauge pe a mea. Şi nu mă poate număra printre păcăliţii sau făţarnicii săi suţinători, în gîlveava prefăcuţilor. Încă sper să însemne ceva.
   Ioan Roşca, 6 iulie 2011
Text integral
Joi, 7 iulie 2011

< Pagina principala Piata Universitatii 2005