Editoriale şi tablete - Decembrie 2007 (2)
Revoluţia şi Contrarevolutia din România
Am depus astazi la procuratura militara, domnului procuror Voinea, pentru dosarul P75/97 (in care este plasata si plingerea pentru represiunea din Piatra Neamt- din 1990) primele doua parti ale raportului "Revolutia si Contrarevolutia" - rezultatul cercetarilor noastre documentare, facute in sprijinul anchetelor dedicate evenimentelor din decembrie si iunie, care formeaza un tot unitar:

Ioan Rosca - 21 decembrie 2007
Text integral
Vineri, 21 decembrie 2007
Prinsi in clestele FSN1-FSN2, cu concursul pseudo-opozitiei

In toamna anului 2007, la alegerile pentru Parlamentul European , primele partide au fost PD si PSD- reunind peste 50% din voturi. Cum s-a ajuns ca aceste doua ramuri ale FSN sa ocupe spectrul politic, de la "stinga" (PSD=FSN1= "aripa conservatoare") la dreapta (PD= FSN2= "aripa reformista")? Ruperea, in 1992, a celor doua aripi (care pina atunci operasera complementar in cadrul FSN), s-a dovedit o strategie cistigatoare.[..]
Cine intelege modul in care a plamadit societatea clestele FSN1- FSN2 - nu va mai avea impresia de haos. Si poate, va intrezari vreo iesire din ghearele lui. Deocamdata, nici o formatiune politica nu si-a propus sincer aceasta evadare. O crima politica devine impenetrabila- cind depaseste un anumit nivel de subtilitate si nocivitate. Justitia ajunge - pe linga paralizia datorata subordonarii fata de uzurpatorii puterii- intr-un blocaj operational- datorat complexitatii. Intelegind asta, am incercat sa construiesc, pornind de la o vasta colectie de texte, o imagine coerenta a modului in care a fost distrusa societatea romaneasca in Tranzitie, in interesul protejarii si imbogatirii vinovatilor din timpul regimului comunist, printr-o campanie lansata de Contrarevolutia din 1990.

Voi depune la procuratura si voi publica acest Raport. Pina atunci voi difuza fragmente din aceasta explicatie vasta, care arata cum a fost posibila o crima de asemenea proportii.

Ioan Rosca - 8 decembrie 2007
Text integral
Sâmbătă, 8 decembrie 2007

< Pagina principala Piata Universitatii 2005