Dialoguri pe Internet februarie 2012: zbaterea civica

1 Intilnirea politicienilor cu ONGuri

IR [Eruptie Anti-Coruptie] Fragmentul filmat la "intilnirea" unor ONG-uri cu raufacatorii politici

http://www.privesc.eu/Arhiva/8808/Organizatiile-neguvernamintale-se-intalnesc-cu-liderii-partidelor-politice-parlamentare-Victor-Ponta--Crin-Antonescu-si-Daniel-Constantin

    imi stirneste urmatoarea reactie :

   Vorbitorii in numele unor asociatii civile au pus probleme civice sanatoase, pertinente si legitime. Nu e rau ca ele sa fie aduse si la cunostinta partidelor mafiote cocotate la putere, macar sa nu se poata spune ca nu le-a trecut prin cap.

   Dar acei vorbitori nu reprezinta decit partea "cuminte" a societatii civile, care admite ca se poate discuta cu aceasta clica politica, ca se poate cere democratie tocmai uzurpatorilor puterii. Le amintesc acestor activisti "delicati" ca exista cetateni revoltati si asociatii (ca aceea pe care o conduc), care nu cred ca actuala clasa politica e reformabila, nu doresc dialoguri cu ea, ci le cer parazitilor inhaitati un singur lucru: sa elibereze Romania, parasind puterea inainte de a fi dati jos violent, pentru a se instaura o democratie reala.

   Sterilitatea intilnirii confirma punctul de vedere "radical". De 22 de ani "reforma" mult visata nu reuseste, dar intelectualii tot nu recunosc ca ar fi trebuit dusa la capat revolutia anticomunista. Ce se spera de la discutia cu ramurile FSN care concureaza colaborativ in jefuirea interna si aservirea externa a Romaniei? Pacat ca "partidele", pe care le-ati distrat cu cererile dv. juste, nu au trimis acolo pe Iliescu, Roman si Basescu- ca farsa sa fie mai usor de perceput.

   Semnificativa- pentru ruptura dintre societatea civila "constructiva" (care cauta inca un consesns iluzoriu intre victima si capusa) si cea intransigenta- este absenta, din patformele "civilizate", a unor deziderate ca : anchetarea abuzurilor si confiscarea averilor ilicite, combaterea aservirii externe si jefuiri interne a Romaniei, judecarea celor care au impiedicat pedepsirea crimelor comunismului.

   Cum as putea sa ma simt reprezentat de asociatiile care se joaca de-a civicitatea ,eu, un grevist al foamei din Piata Universitatii, care ma bat de 22 de ani cu reteaua mafiota cu care mai doriti dialog ? Si care voi fi, si pe 13 februarie 2012, absolut singur, in sala ICCJ unde se judeca deblocarea cercetarilor penale pentru feseniada 1990, dupa ce am pierdut alti ani pentru a scoate in evidenta participarea justitiei la acoperirea crimelor comunisto-feseniste.

   Dv. continuati sa respectati aparentele unei legalitati ilegitime si nocive care intretine evolutia patologica a societatii. Luati macar nota ca mai existam si noi, contestatarii radicali ai sistemului putred. Nu stiu citi.

Ioan Rosca , presedinte CIVES

Ciochina Ion 7.02.2012 vorbesti in dodi, pardon, in necunostita de cauza.

noi, cetatenii care am declansat miscarea din 13 ianuarie (marsul spre Cotroceni) pentru ”A REDA TARA POPORULUI”, am invocat reaua credinta a asa-zisilor reprezentanti ai ”societatii civila...” care doreau stipendii pe spinarea ”Pietii”.

Am cerut, cu ocazia respectiva, sa se inteleaga ca cerem parlamentarilor sa nu mai afirme ca ei reprezinte PUTEREA si OPPOZITIA, ci doar pe cetateni, cei care sunt stapanii tarii. cetatenii nu pot fi in opozitie sau la putere, ei sunt egali si stapani. Daca vrei sa sti mai multe intra pe ”Romania fara Ei”.

P.S:eu sunt cel care am ocupat Radiodivuziunea in 22 decembrie 1989, am contribuit, din balconul Universitatii, impreuna cu Marian Munteanu, la frumuasa miscare, deturnata de DGS, din 24 aprilie - 13 iunie 1990.

IR 7.02.2012 Domnule Ciochina,

Sigur ca va cunosc si ca v-am recunoscut si in acest film, vazind ca incercati sa impiedicati noua "emanatie civica". Dar ati ramas acelasi superficial, din moment ce nici nu reusiti nici sa cititi atent textul meu, care "vorbeste in dodii" exprimind probabil… tocmai punctul dv de vedere. 

Lavinia Andrei            [3] 8 February 08:56 Stimte domnule Ioan Rosca si eu am fost la acea intalnire pentru ca mi se pare normal sa le aducem la cunostinta ceea ce gandim despre ei. Cum credeti ca puteti reforma sau inlatura in totalitate clasa politica din Romania? Daca ati ascultat cu atentie discursurile noastre poate v-ati dat seama ca le-am cerut tuturor aceleasi lucruri fara deosebire de culoare politica. S-a cerut si punctul 8 de la Timisoara. Cine a avut urechi de auzit a auzit ca nu mai dorim sa votam aceeasi oameni si aceleasi politici. Nu ne-a dus capul la mai mult si nici acces la bazuci si kalasnikoave n-am avut. Si personal nici nu cred ca asta ar fi solutia. Dv ce ati fi facut? Nu cred ca putem sterge toti oamenii politici existenti chiar daca asta ne-ar place ci trebuie sa construim si sa gasim oameni integrii pe care sa ii scoatem in fata.

IR 8.02.2012 Nu am spus ca erati rau intentionati sau ca nu ati pus probleme legitime, nu-i asa?.De exemplu dv ati punctat foarte bine pe Rosia Montana si sigur nu le-a convenit celor ce vor sa ne vinda. Dar trebuie sa fiti constienti de candoarea neputinciosa a civismului "civilizat" in fata unei masinarii criminale care a uzurpat statul si doar se face ca discuta cu cetatenii.

    Un exemplu de activism steril este promovarea punctului 8 de la Timisoara acum, dar neactualizat. Noi trebuie sa cerem lustrarea tuturor celor care au distrus Romania in ultimele sapte decenii. Sa fie judecati sau lustrati cei care au impiedicat lustrarea si judecarea criminalilor comunisti, dupa 1990, permitindu-le jefuirea si saracirea Romaniei. Toti liderii partidelor care au participat la aceste guvernari devastatoare trebuie pedepsiti sau macar scosi de la orice cirma, nu numai mosnegii care a mai fi loviti de punctul 8.

   Este un exemplu semnificativ de dezorientare a noului val, datorata lipsei de experienta. Daca noua generatie de contestatari, in loc sa se invirta prin mediul bine hranit al opozitiei de catifea,  ar colabora cu luptatorii anti-sistem perseverenti ca: Valerian Stan, Nicolae Durac, Viorel Tocan, Marius Mioc, Silviu Popescu, Dumitru Iuga, Antonie Popescu, Nica Leon, Constantin Cojocaru, Toader Stetca, Paul Goma, Liviu Stoiciu, Octavian Mihaiescu, Viorel Roventu,   etc. nu ar mai lua-o vesnic de la zero, spre marea bucurie a dusmanilor democratiei reale.

       Mi se pare ciudat ca eu nu am fost contactat niciciodata, de nimeni, in ciuda faptului ca activitatea mea vonuntara, neobosita de 22 de ani, expusa de mult la : www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitatii.com nu poate ramine la nesfirsit necunoscuta. Consider ca sint evitat din cauza "radicalismului" si asta imi de gindit privind tipul de rezistenta al noilor asociatii civice. 

 

Simona Popescu [Eruptie Anti-Coruptie] 9.02.2012 Am promis deschidere totala in privinta Cartei Albe a Bunei Guvernari. Citeste deci pe site-ul nostru despre raspunsul si angajamentul USL, inclusiv textul integral al scrisorii pe care cei doi lideri ai USL au trimis-o Romaniei curate. Asteptam in continuare raspunsul celorlalte partide destinatare. Pana acum au raspuns PNL, PSD, Mircea Geoana si Monica Macovei. Toate raspunsurile sunt pe: www.romaniacurata.ro

USL a anuntat ARC ca doreste sa semneze Carta Alba a Bunei Guvernari - main

IR 9.02.2012 Si eu trebuie sa cred ca ARC crede in asemenea farsa? Sa inghit demagogia celor care au distrus Romania pina a cazut in ghearele ramurii PDL? Pina la urma, ce vrea aceasta "parte a societatii civile", sa le mai dam o sansa criminalilor? Daca nu, de ce nu a pus conditia esentiala ca toti semnatarii sa aiba si trecutul conform principiilor Cartei?

Simona Popescu 10 February at 10:07 Vom dezvolta inclusiv un mecanism de monitorizare. Daca ati fi citit atent Carta, ati fi vazut inclusiv propunerile noastre referitoare la accederea pe viitoarele liste. Va invit deci sa le cititi.

IR 9.02.2012  Este foarte bine ca puneti problema "contractului politic", pe care eu o vadastfel:

- orice partid este obligat sa precizeze, in platforma sa, masurile majore pe care le va lua daca e ales, obtiunile pentru care va vota (obligatoriu la vedere, afisat pe Internet); iar constitutia prevede sanctionarea inselaciunii politice

- orice candidat pus pe lista electorala, semneaza un contract civil (macar cu partidul , daca nu gasim alta solutie) care prevede despagubiri civile pentru daune de imagine; in clipa in care respectivul decide sau voteaza invers decit s-a angajat prin asumarea platformei

Am detaliat problema intr-un text mai vechi:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2009-6

Am citit lista propunerilor societatii civile si am comentat caracterul ei amnistiant.

Eu am negat dreptul ca indivizii care v-au raspuns sa semneze o astfel de Carta. Nu se mai pune problema sa-i credem pe cei care au distrus deja Romania, sistemic, fara sa mai conteze cum a contribuit fiecare la crima. Viitorii conducatori trebuie sa provina din majoritatea care nu au participat la jaf.

Singura solutie reala: lustrarea tuturor celor care au avut functii de decizie in ultimele decenii.

2 Justitia complice

Simona Adam  [ Eruptie Anti-Coruptie]  8 February 08:27 Raportul Comisiei aduce o noutate fata de rapoartele din anii precedenti: noteaza progrese in activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, apreciaza accelerarea judecarii dosarelor si recomanda continuarea reformelor la instanta suprema. Rapoartele anterioare criticau, de regula, absenta progreselor la Inalta Curte si la Consiliul Superior al Magistraturii. In prezent, doar CSM mai primeste o bila neagra. Activitatea DNA si ANI este ca de obicei apreciata ca eficienta. Parte din raport in articol.

EXCLUSIV Raportul Comisiei Europene referitor la progresele din justitie. Pentru prima data este apr

IR 7.02.2012 Complicitati si aranjamente internationale. Mina securitatii ajunge si acolo, la asta o fi lucrat spionii domnului Ungureanu, ca spionaj economic nu mai au de ce face. Cei care au de a face cu ICCJ stiu realitatea.

De exemplu eu,  in dosarele "feseniada" sau "genocidul comunist", am constatat ca ICCJ ramine o institutie criminalizata, pretindu-se chiar sa ascunda dosarele de la procuratura, ca sa poata decide ca nu ai calitatea de parte, sau sa le decline impotriva legii, sperind va deceda un Cicerone Ionitoiu, pina se reia procesul disjuns.

Procesul 5170/1/2011 de la ICCJ- şedinţa din 5.12.2011

Cum acţionează in-justiţia pentru a acoperi crimele comunisto-feseniste

Plingere  http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-5-2011-3

Relatare a modului in care (nu) s-a desfasurat procesul 10635/1/2010  

Declaraţia dlui Cicerone Ioniţoiu pentru termenul din 3.03.2011 - dosar Nr. 10633/1/2010

Preşedintelui completului pentru dosarul Nr. 10636/1/2010

Plingerea din 22 dec 2010

 

Simona Adam 16.02.2012 [Eruptie Anti-Coruptie] "Acum, eu nu sunt Mafalda şi nu pot să vă spun ce va fi īn viitor. Nu pot să vă spun decāt impresiile mele. Prima mea impresie, şi asta e o adevărată idee fixă a mea, este că noi nu putem ieşi din bārlogul īn care ne aflăm de 20 de ani dacă nu se face procesul lui Ion Iliescu. Al lui Ion Iliescu şi al acoliţilor lui, că el nici măcar nu e omul care a inventat „teroriştii lui Ceauşescu". Acel grup al Partidului Comunist care voia să-şi menţină puterea l-a ales pe Ion Iliescu fiindcă ştia că era un fel de... se zvonea de ani de zile că e succesorul lui Ceauşescu. [...]

Enorm ar folosi! Şi să vă spun de ce.Oricum vor rămāne foştii nomenclaturişti şi securişti īn marile afaceri cu statul. Deja aceştia au făcut averi foarte mari...

Păi da, dar ar trebui să-i mai scoatem pe aceştia din bārlog pentru că, īntr-adevăr... Interesul ar fi să-i oprim pe cei din umbră să continue să tragă sforile."

Neagu Djuvara, istoric: „S-a furat pe o scară nemaiīntālnită īn istorie”

Simona Adam "Dar cum credeţi că pot fi scoşi din posturile-cheie oamenii vechiului sistem, care s-au īmbogăţit īn ultimii 20 de ani?

N.D.: Mai īntāi să-i strāngem de gāt ca să scoată toată averea pe care au furat-o.

Poate să facă cineva acest lucru?...

N.D.: Eu sunt convins. Dovadă că se vorbeşte de chestia asta din Justiţie. Ne reproşează Occidentul şi Bruxellesul că nu facem o lege care să ne dea posibilitatea de a scoate bani de la toţi aceştia care au furat cu găleata, de 20 de ani īncoace. O mare parte din sărăcia care continuă la noi e din cauza unor furturi pe o scară nemaiīntālnită īn istorie."

IR 16.02.2012 Si cine a impiedicat pe cineva sa ma sprijine in incercarea de a face acest proces? Daca "civicii subtiri" nu m-ar fi lasat absolut singur, ar fi dat mai greu ICCJ sentinta de pe 13 februarie 2012:

http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detali...i&id=100000000254509

desi depusesem atitea explicatii, ultima fiind sintetica:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2012-2

Simona Adam 17.02.2012 Felicitari pentru curaj, dle Ioan Rosca. Sper din suflet ca in cativa ani sa nu cunoastem de la inceput rezultatul unor astfel de procese. Mai greu, dar dreptatea trebuie sa vina. Sa ne consolam pana atunci cu speranta ca macar cea divina exista.

 

IR 16.02.2012 [Pus in toate gruprile, fara reactie !]

Asa cum puteti vedea la :
http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000254509
ICCJ mi-a trintit inca o data usa in nas, in ciuda explicatiilor pe care le trimisesem:
"Ascunderea datelor de către procuratură v-a condus la citaţii inadecvate- pentru şedinţa din 13.02.2012",
Ocazie cu care va expun sumarul demersurilor mele pentru a demasca complicitatea "justitiei" la ascunderea crimelor comunisto-feseniste:
Justitie si lege - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 12-02-2004
Reabilitarea legalitatii: de la combaterea prescrierii la condamnarea uzurparii justitiei, 12 decembrie 2009
Rolul procuraturii īn evitarea Procesului comunismului, contrarevoluţiei şi tranziţiei criminale - Memoriu adresat Procurorului General - 6 august 2010
Tehnica post-incriminărilor… amnistiante, 3 septembrie 2010
Un mănunchi de scrisori deschise, către jurişti implicaţi in reabilitarea justiţiei, 20 septembrie 2010
(1. Mihai Ciubotaru- judecător 2. Ioan Onisei -jurist 3.Valeriu Ciucă- profesor 4. Vasile Lupu- avocat 5. Adrian Neacşu- judecător, 6. Valerian Stan- justiţiar 7. Lucian Orăşel, 8. Aurel Maricari -avocat, 9. Antonie Popescu- avocat, 10. Dan Voinea- procuror)

Plīngere, parchetul ICCJ, 10 noiembrie 2010
Situatia dosarului "feseniada 1990" Către Parchetul de pe līngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie - secţia de urmărire penală şi criminalistică, 11 decembrie 2010
 Plingere Către preşedintele Inaltei Curti de Casatie si Justiţie, 22 decembrie 2010
Preşedintelui completului pentru dosarul Nr. 10636/1/2010 - reclamant Ioan Roşca
Precizări - pentru termenul de la 25 februarie 2011, 23 februarie 2011

Relatare a modului in care (nu) s-a desfasurat procesul 10635/1/2010, 5 martie 2011
Comunicare a Parchetului de pe līngă ICCJ - secţia de urmărire penală şi criminalistică din 10.03.2011, 10 martie 2011
Plīngere, parchetul de pe linga ICCJ, 25 martie 2011
De la vinovăţia justiţiei la falimentul dreptului-scrisoare deschisă către domnul Valeriu Ciucă- 3.04.2011
Plīngere īmpotriva Rezoluţiei nr. 1251/II/2/2011 a Parchetului de pe līngă ICCJ - secţia de urmărire penală şi criminalistică, 20 iunie 2011
NOTA - si opis documente la dosar- ICCJ, 20 iunie 2011
Cum acţionează in-justiţia pentru a acoperi crimele comunisto-feseniste, 9 septembrie 2011
Presedintelui completului din dosarul 5170/1/2011, 10 octombrie 2011
Procesul 5170/1/2011 de la ICCJ- şedinţa din 5.12.2011, 5 decembrie 2011
Silviu Octavian            17 February 11:18 [Partidul Romānilor Uniți din toata lumea]

Ce ai crezut? Ce te poti astepta de la parsivii actuali, hotii Romaniei?

IR 17.02.2012 Am crezut ca vor proceda mai siret, mai parsiv, mai mestesugit, mai ipocrit, mai discret, mai puţin flagrant.  Se vede că am reusit sa-i destabilizez, sa-i provoc la reactii pripite, sa-i fac sa se demaste, sa demonstrez elocvent complictatea justitiei. Exact asta am vrut. Nu aveam de ce crede ca vor avea curajul la care i-am instigat. Cititi textele semnalate si veti intelege ce si de ce am facut.

3 Bi(bli)ografie - Sumarul eseurilor explicative

IR 18.02.2012 [Pus in toate gruprile, fara reactie !]

Am actualizat astazi site-ul http://www.ioanrosca.com/, sintetizind , pentru cei interesati, cercetarile mele civice din perioada 1989-2012, in sectiunea: "Bi(bli)ografie - Sumarul eseurilor explicative".

Ioan Rosca, 18 februarie 2012

4 Folosirea statului in jaful funciar comunisto-fesenist   

IR [in multe grupuri]   31 January 19:01 http://www.piatauniversitatii.com/news/

Folosirea statului in jaful funciar comunisto-fesenist

- sumarul unui raport explicativ CIVES -

Silviu Octavian            1 February 01:56 Domnule Rosca articolul este de o reala valoare. Te rog prezinta pe scurt concluziile necesare.

IR  01.02.2012 Din pacate, domnule Popescu, mai scurt nu pot, crima lor este prea lunga :)

Am uitat sa semnalez acest aspect: cind crimele sint la scara uriasa, justitia nu mai face fata (nici daca ar vrea, ceea ce nu e cazu, caci ea e vinovata principala).

Si atunci? Ce solutie vedeti dv?

 

IR [Green ] 1 February 18:29 Am totusi o intrebare. A citit cineva mesajul meu despre soarta pamintului? Sau e prea lung? Ca mi-e imposibil sa cred ca nu e in tematica acestui grup    

Negoescu Mihai-Bogdan         1 February 19:07 Am incercat sa il gasesc in Activity la dvs. dar nu dau de el. Link va rog

IR  01.02.2012 http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

Aceasta e sursa. In ce priveste replica pusa ieri pe green, nu stiu daca asa se face link la un text mai vechi:

http://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/293329960727635/#!/groups/ViitorulEsteVerde/permalink/292733164120648/ Ceea ce ma deranjeaza la facebook este acest caracter de actualitate continua, care nu permite cresterea unui fagure tematic, in care fiecare sa puna o contributie unde trebuie .

Negoescu Mihai-Bogdan 01.02.2012 Felicitari d-le Rosca mai ales pentru expunerea de la punctele 13 in sus, intre timp reusisem sa gasesc si eu materialul. Problema cea mare este sa nu se dea drumul robinetului final, adica jetului de apa de la WC care va spala la canal tot... fondul funciar romanesc. Stim cu totii ca o revenire dupa improprietarirea strainilor nu va fi niciodata posibila fara o schimbare radicala a sistemului social, facuta de cele mai multe ori - din nefericire - prin razboi... Sa speram ca urmasii tineri ai "bastanilor" destepti care s-au latifundiarizat, vor fi cel putin neo-comunisti si nu kominternisti de moda veche aidoma taticilor lor.

Gabriela Craciunescu 01.02.2012 Va felicit domnule Rosca pentru studiul dumneavoastra despre jaful funciar din Romania. Avem nevoie sa stim ce s-a intamplat ca sa stim cu ce ne luptam.

5 Cladiu Craciun-  suspect din oficiu

Neagu Sorin-Constantin          [MISCAREA INDIGNATILOR]  4 February 22:54      

ASA CUM L-AM RUGAT PERSONAL IN PIATA UNIVERSITATII, CLAUDIU CRACIUN (tanarul lector universitar atat de “discutat” in aceste zile, dupa ce a cuvantat in Parlamentul de la Bruxelles in calitate de participant la proteste) A SPUS CLAR LA B1 TV CA PRINCIPALUL MESAJ CARE REPREZINTA PIATA UNIVERSITATII ESTE "JOS BASESCU" !...

Asta seara am avut ocazia in Piata Universitatii sa stam de vorba cu atat de discutatul Claudiu Craciun (tanarul lector universitar care a vorbit in calitate de participant la proteste si in Parlamentul de la Bruxelles), nu cu mult inainte de a pleca la emisiunea lui Vlad Pietreanu de la B1 Tv, unde era invitat… Inainte de a pleca, probabil si in urma discutiei avute cu noi, Claudiu Craciun a intrebat tinerii din Piata Universitatii care ar fi mesajul principal pe care ar dori sa-l transmita la tv… Luati pe nepregatite, dupa o ezitare, mai multi au strigat celebrul apel “ROMANIA TREZESTE-TE !”… Eu am strigat cat am putut “JOS BASESCU !”, iar in momentul in care s-a desprins sa plece, l-am mai rugat odata, personal, sa spuna clar ca principala dorinta si scandare in Piata Universitatii este acest “JOS BASESCU !”, “cheia” care ne uneste pe toti…

Am avut placerea, prinzand ceva din emisiune, sa constat ca a ascultat si a spus asta in emisiune… QED.

IR. 4.02.2012 Este pacat daca acesta devine principalul mesaj.

Era mult mai bine daca ati fi ramas lucizi, intelegind ca toate aripile FSN trebuie date jos.

Leon Nica 5.02.2012 Sorine, nu īnţeleg de ce strigi jos băsescu acum, cīnd şi acest alogen, criminal-comunist, a fost ales de atītea ori de prostime?! Ţin minte că eu am atras atenţia gloatei să nu īl voteze pentru că şi el va continua distrugerea şi jefuirea ...Romāniei. Din păcate nici ziariştii, cărora le adresasem scrisorile şi nici cei pe care numai naivii mai spera să īi trezească nu au vrut să mă asculte, iar astăzi au ajuns iarăşi la vorbele mele. Şi eu l-am văzut pe Crăciun, care nu a fost īn stare să propună o alternativă la cei ce au tīlhărit, pīnă acum, Romānia, ceea ce īnseamnă că īncă nu are minte şi ar fi mai bine să tacă, pentru a nu vă compromite protestul. Te rog să te gīndeşti şi să īmi spui cīnd au fost deştepţi şi patrioţi nemulţumiţii de azi, cīnd au votat cu īndīrjire, īn ultimii 22 de ani, numai cu criminalii-comunişti sau acum, cīnd īi vor jos?

Dă, Doamne, mintea romānului cea de pe urmă sau măcar o brumă de bun simţ!

 

Emil Mihai [VREAU O TARA CA AFARA]   1 February 20:52

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=316G0jcjJPc

            Claudiu Crăciun īn PE despre protestele din Piaţa Universităţii

IR  01.02.2012 Nu stiu nimic despre domnul Craciun sau despre modul in care a ajuns sa vorbeasca acolo. Dar discursul sau mi-a facut bine, e o surprinzatoare raza de lumina. Sa fie intr-un ceas bun. 

 

Cristian Calin  [grupul Green] 1 February 22:55  Am numeroase motive care ma fac sa nu am incredere in Claudiu Craciun (tanarul care a vorbit in Parlamentul European in numele celor din Piata Universitatii). La o cautare mai atenta, am aflat ca tanarul din Piata Universitatii este un sustinator al ideilor promovate de Open Society (celebra fundatie a lui George Soros). Mai mult, conform The International Policy Fellowship, in perioada 2005/2006 tanarul cu pluover din PE, Claudiu Craciun, a fost in " a research trip in the World Bank Headquarters in Washington D.C.". Asadar, tanarul Claudiu Craciun, care conform propiilor declaratii "se afla din intamplare la Bruxelles"(sac!!!!!), nu poate reprezinta Piata Universitatii. Cum se face ca domnul Craciun in toate aparatiile domniei sale de la TV, nu scoate o vorbulita despre faptul ca in Piata Universitatii oamanii au strigat JOS ACTUALA CLASA POLITICA ??? Pe cine reprezinti domnule Claudiu Craciun???

Răzvan Constantinescu N-am īnţeles nimic. Ce hibă are Claudiu Crăciun, de ce e dubios?

Ovidiu Hurduzeu Nu are nimic dubios in afara de faptul ca se prezinta ca o "emanatie" a Pietei. Nu este.

IR  01.02.2012 Nu stiu nimic despre domnul Craciun sau despre modul in care a ajuns sa vorbeasca acolo sau la TV. Dar discursul sau mi-a facut bine, e o surprinzatoare raza de lumina.Eu il felicit pentru pozitia luata.  Sper sa nu ma insel, nu mi s-a intimplat des in acesti ani sa-mi placa o interventie publica, sa o simt ca pe ceva proaspat.. Si in plus, nu am putea sa discutam ideile expuse de cineva si nu numai despre persoana lui? 

Cristian Calin Va rog sa revedeti cu mai multa atentie discursul domnului Craciun ..acesta a afirmat nici mai mult nici mai putin, ca "after 20 years people don't trust democracy". WTF...Cum adica nu credem in democratie? Ce vrea domnul Craciun? Dictatura??? Poate el nu crede in democratie si de aceea promoveaza ideile lui George Soros.[]  Cel mai mult ma enerveaza ca nu incercati sa verificati afirmatiile mele. De ce nu dati un simplu search pe google? Crezi ca daca mergem noi l aPE ne baga cineva in seama? Si eu vreau sa vorbesc de mafia din sistemul financiar -bancar, dar credeti ca o sa ma invite cineva in parlamenul European sa vorbesc despre asta? In privinta declaratiei ca oamenii nu mai cred in democratie, va rog insistent sa cautati discurlui lui pe youtube si atunci os avedeti daca am sau nu dreptate..Craciun a spus cat se poate de clar ca oamenii nu mai cred in democratie..Pai in ce sa credem/ In societatea deschisa a lui George Soros???? [] Mai mult, individul cu pluover din PE chiar crede ca suntem idioti...la TV spune ca se afla in Piata Universitatii din prima zi si ca nu lipseste, iar mai tarziu vine si spune ca se afla intamplator la Bruxelles?? Bai nene, eu nu sunt idiot sa cred minciunile lui Craciun.

Alex Imreh      2 February 00:17 E normal sa fim suspiciosi, pina acum totul a fost infiltrat si deturnat. Logic mie mi se pare dubios cind cineva are acces la instrumentele mass media controlate. Ce sa mai vorbim de parlamentul UE? O sa dau un exemplu: am promovat pe acest grup pe Nicusor Dan si inca il sustin. Ca om el in continuare pare cit se poate de ne-vopsit. A aparut pe sticla in zilele trecute ceea ce .. il face dubios conform logicii de mai sus. O pasarica imi spune ca madam Pipidi i-a facut acces la Culcer sau asa ceva. Si ce-i cu asta zic unii, ca doar madam Pipidi e reprezentanta onorabila a societatii civile. Pai cam are pt unii dintre noi, pt ca mamdam Pipidi se cam erijeaza in Emanatie a societatii civile si tot asa unele guri rele spun ca are sarcina sa lucreze pt Alba Ca Zapada care sa reprezinte ''noua societate civila'', in colaborare cu onorabila Madam Macovei care inca o fi avind niscaiva legaturi cu vajnicul nostru presedinte. Ok poate toate astea sint prostii, teoria conspiratiei varianta dimboviteana. Dar de aceea sintem aici mai mult sa judecam impreuna, sa functioneze inteligenta colectiva. Sa judecam de un milion de ori inainte de a mai vota pt a bate in cuie urmatorii 4 ani.

Oana Andreea 2 February 00:09 Hai, ca am impresia ca exageram...Nu stiu cine zicea pe aici ca de nu a fost el la Bruxelles . Pai sa iti zic de ce: pt ca noi nu ne implicat in decursul timpului...Normal ca daca esti lecotr, ai fondat un partid inseamna ca vrei sa fii implicat. Acum ca o fi malefic sau nu..habar nu am.

IR  01.02.2012 O secunda. Revedeti clip-ul. Unde vedeti dv pledoaria contra democratiei? Dimpotriva, tinarul atrage atentia ca daca politicienii continua sa o compromita, o vor inmorminta. Lupta impotriva parazitilor interni si externi o fi cerind vigilenta, dar nu si lipsa de discernamint. Il rog pe domnul care il stie pe Craciun un impostor sau un agent (ceea ce nu e exclus niciodata, si este periculos) sa ne indice si noua adresa informatiilor relevante. Daca nu o face, cade in birfa si pizma fata de o actiune frumoasa a altcuiva.

In cu totul alt registru, as vrea sa stiu daca acest grup anti-sistem este si anti-alte-grupuri antisistem?

Cristian Calin  2 February 00:36 Ion Rosca/...ai reusit sa ma scoti din sarite...ce este atat de greu sa cauti pe google claudiu craciun?????uite aici documentul cu logo-ul Open Society si numele lui Craciun....http://www.policy.hu/document/200808/craciun_f2j.pdf&letoltes=1         

Ovidiu Hurduzeu Am o foarte mare indoiala asupra scolilor politice gen SNSPA din Romania. Soros sustine stanga globalista asa ca nu-i de mirare Open Society e de partea "stangii de catifea" din Romania, unele cauze "verzi". As fi interesat sa stiu ce preda domnul Craciun la SNSPA.

Cristian Calin  2 February 00:37 Claudiu Craciun este marioneta lui George Soros.[] @ Ovidiu Hurduzeu..te rog sa verifici linkul acesta http://www.policy.hu/document/200808/craciun_f2j.pdf&letoltes=1

IR  01.02.2012 Domnului Imreh Cind discuti o problema , e bine sa discuti ideile in joc. Daca poti. Cind alegi un lider sau votezi un om, atunci se pune problema persoanei. Numai ca atunci,  conteaza faptele facute in trecut, nu vorbele, oricit ar fi ele de frumoase, de bine prezentate- in media sau grupate in carti. Vorbele se aseaza oricum. Faptele, in situatii expresive, in momente decisive, cind se vede si caracterul, si pe o anume lungime de observatie, caci oamenii mai cad deseori si uneori se ridica. Numai ca un tinar nu dispune de astfel de capital. Nu putem deci sa aratam incredere numai celor cu bogat capital civic, mai ales ca ... eu nu prea cunosc. Acorzi incredere pina la proba contrara. Cit priveste speculatiile, ca cercetator vechi,  prefer argumntatiile solide si dovezile. Eu am trait distrugerea organizarii Pietii Universitatii prin banuiala reciproca , mai eficace stingator de coerenta decit diversiunea si infiltrarea reala. 

Ovidiu Hurduzeu Nu uitati ca la inceputul anilor 90, Patapievici tinea discursuri in fata unor sali pline, trecea drept om anti-sistem.

IR  01.02.2012 Care informatii de pe gogole sint demascatoare pentru Craciun? Am fost un pic pe link-ul propus. Evident nu cit sa pot analiza aceasta teza de student care a prins o bursa acum citiva ani. Citi dintre dv ati fi refuzat-o? (nu vorbesc cu musca pe caciula, cercetarile mele socio-politice si manifestele mele civice numai m-au costat, nici macar un articol nu am publicat pe bani, nici macar o zi nu am profitat de vreo "oportunitate" ) . Apropierea de Soros miroase, dar nu la un bursier de-abia iesit din adolescenta, in cautare de afirmare. Cum de asta vi se pare suspect , dar ati intels faptul ca domnul "Calin Georgescu este secretar general al reprezentanţei din Romānia a Clubului de la Roma, a cărui preşedinte este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu" (sau aceasta informatie este falsa?). 

Alex Imreh      2 February 01:08  Eu recunosc ca nici nu m-am uitat la video, la discursul celui disecat aci. Daca e sa analizam mai departe cred ca ar trebui urmarit acest aspect - Cum se face ca domnul Craciun in toate aparatiile domniei sale de la TV, nu scoate o vorbulita despre faptul ca in Piata Universitatii oamanii au strigat JOS ACTUALA CLASA POLITICA ??? Deci domnul Craciun sustine sau nu sustine ideea 'pdl+usl=aceeasi mizerie'?? Dupa parerea mea au fost clar doua categorii de protestatari in pta univ, cei pe care noi cei de aici ii recunoastem ca autentici, care sustineau jos actuala clasa politica in corpore si cei care doar au facut campanie electorala pt usl. Daca d.Craciun sustine ca 'pdl+usl=same shit' atunci ca idei, (nu neaparat ca persoana), putem spune ca a trasmis ideile protestatarilor autentici.

IR  01.02.2012 Sindromul celor o mie de mesaje pe zi. Nu mai aveti timp sa adinciti. "Eu recunosc ca nici nu m-am uitat la video, la discursul celui disecat aci". Pai daca sase minute sint prea mult- ca sa va exprimati la obiect, sa mai sper ca veti raspunde ceva la provocarea mea la analiza de pe 31 ianuarie, privind evolutia pamintului la noi, lansata intr-un grup care are probabil chestiunea asta in prim plan? Sper sa nu va cambrati, dar sa stiti ca pentru o miscare civica, problema consistentei ideatice este la fel de importanta ca "politica de cadre". Si repet intrebarea anterioara, ca sa inteleg pina unde doriti federarea in actiuni concrete cu alte forte : sinteti numai anti-sistem sau si anti-alti-antistem? Ati putea coopera , ca sa salvati o padure si cu tipi de alta orientare care vor sa o apere?  Reactia fata de mine in grupul "liga distributista" si "demnitate nationala" ma face sa ma tem de un exclusivism pe care l-am mai trait, observindu-i esecurile .

Dan Melinte     2 February 14:55  Daca mi-as fi facut si eu studiile pe banii Open Society si as fi mancat o paine datorita ONG-urilor lui Soros, poate ca si eu le-as fi luat apararea. Dar cum nici una din acestea nu e valabila, consider ca aceste ONG-uri care propvaduiesc "toleranta" unidirectionala, in care noi trebuie sa fim toleranti fata de diferitele minoritati, iar minoritatile sa fac orice vor muschii lor, sunt simple instrumente in mainile speculantului Soros.

IR  02.02.2012 Din pacate, e mult mai complicat! Imi este tot mai clar ca unii dintre dv forteaza scaparea din complexitatea sufocanta, incearcind sa o rezolve simplist, sperind ca se poate actiona fara a intelege mare lucru. Fara a scruta pina la fund mecanismele raului (nici nu stiu daca se mai poate) va veti repezi sa va sfisiati unii pe altii, convinsi fiecare ca aparati Adevarul,  de ceilalti revoltati, agenti perfizi ai Minciunii. Cita ura au contestatarii "de dreapta" fata de deviatii la stinga. Cita dusmanie poarta "stingistii" instinctelor de dreapta. Aiureala continua, desi unii pretind a fi inteles ca infruntarea doctrinara a devenit o cacealma.   Superficialitatea, adevarata otrava indusa de sistem, isi produce efectele. In spatele ei, vanitatea si veleitarismul isi fac jocul, impiedicind anticorpii societatii sa-si coordoneze eforturile. Exclusivismul mediocru, intransigenta in detalii si toleranta fata de crimele majore nu promit nimic bun.

Alex Imreh  02.02.2012 Sa acuzi pe cineva de rea-credinta, sa faci pe cineva miner si paranoic doar pt ca are retineri ce fel de atitudine este? Noi nu am condamndat pe Craciun doar am exprimat retineri. Ne-am mirat ca a ajuns in Parlamentul Europei samd si am zi...s ca nu ne entuziasmam, ca niste legaturi ne pun pe ginduri. Cei ce recunosc deschis ca au legaturi cu Open Society sint nedoriti aici. Cei care cred ca Open Society e o organizatie buna la fel sint nedoriti aici. Eu personal NU as accepta o bursa de la Open Society si nu recomand tinerilor sa se lase mituiti si angrenati in acest fel. Aceasr grup are tot dreptul sa se selecteze sa nu accepte persoane ca Sandra Pralong sau altii ca dinsa. Eu pledez pentru structurarea societatii civile in multe grupuri care sa fie clar structurare fiecare pe principii clare. Ca aceste grupuri vor creste sau vor scadea, ca aceste grupuri directii, vor colabora sau pe anumite chestiuni nu vor fi de acord e ok. Mi se pare esential sa nu ne improscam cu noroi, dincolo de anumite diferente sa ne tratam cu respect. Unele persoane vor fi in mai multe grupuri, vor exista suprapuneri si diferente inrte aceste grupuri. Fiecare persoana va alege unde rezoneaza mai mult, moderatorii grupurilor sint datori sa dea un cadru grupurilor ca oamenii sa poata sa aleaga.

IR  02.02.2012 Domnule Imreh, Sint juste observatiile dv, dar incercati sa fiti atent la context. V-a propus cineva sa-l inscrieti pe Craciun in acest grup? Sau sa-l adoptati de lider sau sustineti civic?  Sau acest fir de discutie a fost demarat printr-o invitatie, fara baze serioase,  sa-l infierati ca provocator si dusman perfid? Impotriva acestei provocari spre micime am intervenit.

Alex Imreh      2 February 15:43  Domnule Rosca s-au exprimat niste retineri. Aceasta este rostul exercitiilor de democratie participativa de pe Facebook sa judecam colectiv si sa nu ne entuziasmam fara sa cintarim toate aspectele. Eu nu m-am entuziasmat nici cu omul in uniforma militara care dintr-o data a fost promovat ca mesia, nu ma entuzismez nici cind acest tinar in pulover ajunge la Parl Eu, nu vreau sa cred in lideri locomotiva, in persoane charismatice, vreau sa cred intr-o armata de oameni cu simt critic care aleg si sprijina in cunostinta de cauza niste vectori de imagine sau purtatori de cuvint. Omul a fost prezentat ca ar putea fi ''speranta pe care o asteptam'' la fel ca si celalalt om in uniforma. Cind cineva care are si ''relatii'' este promovat dintr-o data poate ca e mai bine sa vedem cu spirit critic despre ce este vorba nu sa sarim sa-l adulam fara sa judecam. Si da eu personal il acuz ca a facut parte din...           

[] Si da eu personal il acuz ca a facut parte din Partidul lui Cernea, ca a contribuit la formarea acestui partid. Nu poate sa spuna ca doar cind a iesit Cernea la miting USL a aflat in ce era bagat. El ca lider al acestui partid facatura stia prea bine despre ce este vorba, daca nu stia atunci era naiv si nici asa nu prea are rost sa-l adulam. Eu personal nu pot sa am mare incredere in aceasta persoana pt ca a fost alaturi de Cernea intr-un instrument de manipulare care e anexa PSD.

IR  02.02.2012 Domnule Imreh. Intr-adevar nu are rost sa continuam discutia. Nimic din ceea ce v-am scris pe acest fir nu pare a va atinge. E treaba dv. Si a mea sa iau nota. Eu doresc o lume in care fiecare mesaj e judecat in el insusi, pentru ceea ce contine. Si e comentat, dupa ce e citit Si oamenii, mai ales cind  pretind sa reprezinte si pe altii, sint cintariti, intelept,  dupa ansamblul faptelor lor. De aceea pot saluta/lauda o interventie utila, fara ca asta sa ma opreasca a critica alte gesturi ale persoanei respective. Daca "vigilenta" mea de radical,  era bazata pe ingustime exclusivista , poate nu ma alaturam nici grupului dv. , cu speranta ca gasim rezonante fertile. Caci numai dictaturile pot creea consensuri totale.  De aceea va vorbeam de "federare" si nu de unire: sa poti colabora punctual pentru obiective comune, fara a te pune la acelasi numitor cu celelalte grupuri si curente.

Ovidiu Hurduzeu 03.02.2012 Un mic istoric. La inceputul anilor 90, capitalismul (neoliberal) a intrat in Romania via Soros. Tradusi in termeni neaosi, asta ar inseamna stanga FSN-ului globalist. Foarte multi, daca nu majoritatea intelectualilor de "dreapta" a lui B...asescu au trecut prin scolile lui Soros din tara si din strainatate. Un exemplu este Patapievici. Altfel spus, la inceputul anilor 90, elita noastra "pro-occidentala" era de stanga in sensul sorosian al cuvantului. In momentul in care la Casa Alba, vin la putere neoconii lui Bush junior, in Romania se da semnalul ca o parte din intelectuali sa treaca pe "dreapta". Falsa ruptura ideologica este marcata de cartea "Omul recent" al lui Patapievici - o carte care m-a entuziasmat si pe mine intrucat ataca dur "corectitudinea politica" si "multiculturalismul" ( fiind ocupat cu studiile doctorale, nu urmaream atent ce se intampla in tara, habar n-aveam de cameleonismul lui Patapievici). Tismaneanu, omul lui Ilici, devine brusc "neocon" si incepe sa sustina "dreapta romaneasca" prin PDL. Intre timp, "stanga de catifea" lanseaza si ea un manifest prin cartea "Boierii mintii" al lui Sorin Adam Matei si astfel incepe o ciorovaiala in plan intelectual intre FSN-ul de dreapta si cel de stanga. Astazi vantul umfla din nou panzele "stangii de caviar" si "societatile deschise" se reactiveaza printr-un nou discurs si o noua inginerie sociala a carui "target" este generatia pustilor nascuti dupa 90.

IR 3.03.2012 Just si grav. Dar ce e de facut ca sa impiedici ca tinerii in cautare de iesire sa cada in capcanele intinse peste tot? In nici un caz ofensarea celor care adera la un fals steag, cu (alta) buna credinta, nu e calea. Mai ales ca farsele sin...t oricit de sirete, aparentele oricit de ascunse- ca doar s-a trecut la ingineria temeinica a constiintelor, stiinta care se preda intens in facultati. Altfel, raminem in capcana din care nu a iesit din 1944 exilul romanesc: de a considera ca orice crictic de stinga din occident este un gunoi uman, un agent al Moscovei, un dusman de combatut. Simetric, contestatarii de stinga a capitalsimului occidental au inchis ochii la crimele regimurilor comuniste. Problema transcederii binomului pseudo-antagonic (vezi Furet) este mult mai grea decit isi dau seama activistii de toate culorile. De unde indemnul meu la vigilenta toleranta, evitind sectarismul insularizant.

Cristian Calin 3.03.2012 Hai ca nu sunt tampit deloc. In aceste momente, marele revolutionar din Piata Universitatii a declarat, citez " am fost invitat in Parlamentul European de domnul Cristian PARVULESCU". Pentru cine nu stie, Cristian Parvulescu este presedinte...le Asociatiei Pro-Democratia. Daca mergem pe siteul oficial al Asociatiei pro democratia o savedem ca printre finantatorii aceste asociatii se regaseste si Open Society Institute Budapest. Cum naiba se face ca de cate ori incercam sa aflam ceva de Claudiu Craciun dam peste Open Society Institute si George Soros? Mai crede cineva ca este o simpla coincidenta? Eu nu.[]  Claudiu Craciun e marioneta lui George Soros. Exact cum e si Cristian Parvulescu. Acesti mascarici imi provoaca greata.[]

Soros asta crede ca suntem tampiti...potrivit "sondajului" realizat de Fundatia lui George Soros "aproape jumătate (46%) dintre cetăţeni consideră că Parlamentul ar trebui să fie format doar din candidaţii partidului care obţine cel mai mare număr de voturi "(?????) wtf is that??? Nu cred nici in ruptul capului ca romanii isi doresc asa ceva.Cu alte cuvinte spooke dude Gerogica Soros nu doreste pluripartitism? Au murit oameni in '89 pentru ca sa vina progresistul de George Soros sa ne spuna ca e mai bine sa avem un parlament alcatuit numai din cei care castiga/fura alegerile? De ce Claudiu Craciun nu scoate o vorbulita despre acest sondaj mincinos? Pau uite de ce. Sondajul respectiv este in concordanta cu ceea ce spunea domn profesor Claudiu Craciun acum cateva zile in parlamentul european: romanii nu mai cred in democratie. Voi intelegeti cine sunt oamenii acestia? Sper sa nu mai vina un idiot pe aici si sa-l sustina pe craciun. Aam spus idiot pentru ca trebuie sa fii absolut cretin sa crezi ca individul in pulover e doar un simplu protestatar. Tot ce este am spus in postarea anterioara: o marioneta. Asta e Claudiu Craciun.

IR  04.02.2012 L-am ascultat din  nou. Si din nou mi-a placut tot ce a spus. Ma intereseaza cit o s-o mai tineti asa, pina unde veti merge cu demascarea mic birfitoare, fara nici o referire la mesajul prezentat de acest om pe care , pare ca il detestati mai tare ca pe vinovati. Pizma? Vanitate? Micime? Concurenta? Nici daca s-ar afla ulterior ca baiatul asta e o canalie, nu ar fi o scuza pentru pozitia pe care ati luat-o acum. Nu va obositi sa imi predati lectii despre Soros. In anii in care ma opuneam "ocultei" care penetreaza Romania de la vest, eram destul de singur. Si nu are legatura cu interventia pe are o comentati incorect. 

Cristian Calin 04.02.2012 Domnule Rosca, care este mesajul idolului dumneavoastra?

IR  04.02.2012 Va asteptati sa va raspund? Nu sint un microbist care face politica atunci cind stadionul e inchis.Nu ati vazut ca nu intru in dialog cu dv.? Ati ratat ocazia sa faceti pasul inapoi al unui om de caracter, care comite o greseala. Eu celorlalti le atrag atentia sa nu coboare nivelul prea tare, in goana dupa aderenti..

Alex Imreh 04.02.2012 Cu siguranta o sa-l urmarim pe d.Claudiu Craciun sa vedem daca retinerile exprimate aici se confirma sau nu. Un lucru e sigur, si e un lucru pozitiv care nu a fost mentionat aici. Omul a vorbit in Parlamentul Europei despre Rosia Montana!! ...Ceea ce este mai mult decit minunat avind in vedere cenzura pe care o impune mass media romaneasca. Restul mesajului..., este spus frumos dar fara continut, nu intimplator i s-a prezis acolo viitor politic. Dar faptul ca a vorbit despre proteste si despre Rosia Montana fac ca mesajul lui sa fie intr-adevar pozitiv.

[] Am zis ca vom urmari subiectul. Iata ce verdict am primit de la un ''o pasarica'' bine informata care s-a interesat: - <<Craciun este un ateu filominoritati format de Soros ca sa preia Piata si chiar sa intre in prima liga politica. Si-au ...dat seama ca nu pot cu Cernea, acum incearca varianta mai buna. Mi-a fost confirmat asta.>> Desigur ca e doar ''o alta parere'' dar de data asta e ceva mai mult decit o parere, intuitie personala. Sa mai vedem. Repet totusi, faptul ca CC a vorbit despre Rosia Montana acolo e un lucru foarte bun indiferent de orice altceva.

IR 04.02.2012 E bun exemplu. Sa zicem ca apare un grup de atei

anti-sistem, sau de filo-minoritati sexuale, care impartasesc numitorul comun

al federarii. Ce faceti?

Dar daca dati peste adepti ai magiei si hipnozei, de tip Bivolaru?

Dar daca aveti de a face cu un partid neo-legionar?

Dar un partid care lupta pentru interesele clasei muncitoare saracite?

Dar niste libertarieni , insetati de deregularizari sau anarhisti care detestra dictatura statului?

Sau poate niste fundamentalisti religiosi neoprotestanti ?

Un grup care lupta pentru interzicerea intoxicarii mediatice, prin inchiderea televiziunii?

Niste ecologisti radicali, care nu mai accepta taierea nici unui copac?

O grupare filo-tehnologizanta si una anti-tehnologica?

Grupul ungurilor anti-securisti? A eradicarii anti-semitismului?

Asociatia de aparare a provincialilor de explotarea Bucurestiului?

Un pluton energic de feministe? Asociatia legiferarii bordelurilor sau a drogurilor?

Miscarea pentru reintroducerea pedepsei cu moartea sau pentru imbunatatirea vietii detinutilor?

Clubul dreptului de a urla pe stadioane si miscarea pentru interzicerea fotbalului?

Liga interziecerii alcoolului sau a legalizarii prostitutiei si portului de arma?

Aparatorii memoriei vremurilor fericite Ceausiste si sindicatul fostilor securisti.

Miscarea pentru menajarea eforturilor scolare sau pentru cresterea

autoritatii parintesti.

Etc.

Culmea e ca nu glumesc. Sus puterea e coerenta. Jos , supusii sint in turnul Babel.

 

InLinie Dreapta           [Patriotii] 2 February 14:12  "Discursul apolitic" si mobilizator tinut de Claudiu Crăciun la sezătoarea USL din Bruxelles a fost īntīmpinat cu entuziasm de moguliziunile USL si comentatori. Cīt de apolitic e Claudiu, nu stiu, dar stiu că acum cīteva luni făcea cu ochiul PSDului, iar discursul lui īmi aminteste de Ion iliescu. http://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-la-claudiu-craciun/

IR  02.02.2012 Nu stiu nimic despre domnul Craciun sau despre modul in care a ajuns sa vorbeasca la Bruxelles sau la TV. Este posibil şi sa fie vorba de o noua diversiune "civica", dar lucrul asta trebuie sa se manifeste efectiv, nu sa fie prezumat răutăcios, din pizmă faţă de o acţiune onorabilă. Vreţi oameni noi dar nu-i suportaţi dacă apar?  Vreţi partide curăţite, dar nu susţineţi īnlocuirea garniturilor putrede? Deocamdată, discursul său mi-a facut bine, e o surprinzatoare raza de lumina. Ce nu e just īn ce a spus ? Īl felicit, pīnă la proba contrară. Pe care cer celor care īl "demască" pe Crăciun să o aducă.

daca nu stii nimic despre Claudiu, eu am...         

InLinie Dreapta           2 February 15:01 daca nu stii nimic despre Claudiu, eu am incercat sa aflu cite ceva, si am incercat sa inteleg si de unde e inspirat discursul lui. citeste articolul, daca te intereseaza. Claudiu nu este demn de admiratia ta, iar problemea mea cu el nu este ca e un om nou care si-a facut aparitia, ci dimpotriva, ca NU este noi. Are aceleasi idei invechite, aceleasi atitudini gresite si daunatoare. Inafara de haine si tineretea lui, nu este nimic nou in acest domn craciun --costin

IR  02.02.2012 www.piatauniversitatii.com , www.procesul comunismului.com va ajung ca sa nu incercati un atac si la persoana mea , ca sustinator al comunismului si fesenismului? Am citit textul care ma trimiteti si nu am gasit in el decit speculatii si aluzii fara suport faptic , afirmatii fara probe, banuieli fara acoperire.  Totul bazat pe ura fata pe "deviatia spre stinga" care face ravagii in oocidentul ratacit. Se pare ca si dv nu vreti ca esafodajul capitalist al securicomunistilor sa nu fie darimat de vreo minie populara?

InLinie Dreapta           2 February 15:31 Ioan, omul se insoteste cu Dan Voiculescu si Victor Ponta. Daca pe tine acest lucru nu te face sa iti pui intrebari, nici o problema, inseamna ca articolul nu este scris pentru tine. --costin

IR 02.02.2012 E bine sa (ne) punem intrebari tot timpul. Numai sa nu le prezentam ca raspunsuri.

 InLinie Dreapta  Eu am tras concluziile mele din ce am gasit. Tu poti citi si trage propriile concluzii. Pentru mine Claudiu Craciun este un actor. Bun, dar actor si nimic altceva. Si va avea succes, Remus Cernea e la fel de fals ca el, si are un relativ su...cces, Crin si Ponta sint infinit mai scabrosi, si au si mai mult succes. in acest domeniu nu e nevoie de autenticitate. Poti vorbi de cai verzi pe pereti iar daca o faci convingator,l audienta cade ca mustele --costin

 

Lucian Florescu  [Grupul Civic-Liberal - grupul romanilor liberali fara de partid] 05.02.2012 De cind a aparut la Bruxelles mizerabilul asta de Craciun am tot spus ca este servantul lui Dan Diaconescu, am rugat imperativ pe cei din Piata sa-l forteze sa admita la tv ca esenta protestelor este JOS BASESCU si acest claudiu craciun, de trei ori invitat la tv, a evitat sa admita asta, iar a patra oara i s-a impus sa admita asta si de-abia a ingaimat ceva, dar este clar, chiar daca se mai supara si alti orgoliosi orbi (ca Neagu Sorin-Constantin) amici cu craciun, ca acesta este NEREPREZENTATIV si ca nu trebuie lasat sa aresteze scopul principal al Pietei: JOS BASESCU!!!

IR 05.02.2012 Dumneata incerci sa confisti (deturnezi) aceasta miscare, ca nu cumva sa se intoarca impotriva tuturor celor care au distrus tara 22 de ani. De ce numai Basescu? Poti explica?

Tabara Marian 05.02.2012 spre fericirea lor eterna vor face doar un schimb de fotolii si va vor mai servi inca 10 ani de aici filme politiste de prost gust cu arestarea coruptilor.pdl=usl=unpr=ppdd am uitat vreun partid salvator de neam?

Robert Iulian Ticleanu 05.02.2012 scopul oamenilor normali din tara asta este inlocuirea unei clase politice cu radacini in sistemul comunist; comunistii de nivel 2, 3 etc sa mai plece si acasa chiar daca sunt de la putere sau din opozitie

Lucian Florescu 05.02.2012 Daca Neagu Sorin-Constantin il mai sustine si acum pe amicul sau impostorul Craciun, inseamna ca el insusi este un impostor.

Clubul Bloggerilor Liberali: Parerea unor bloggeri liberali pe subiectul "Claudiu Craciun"

IR 5.02.2012 Nu am vazut in aceasta discutie decit un tipic exemplu de birfa romaneasca rautacioasa.

Se pare ca supararea vine din faptul ca se exprima respingerea intregii clase politice care a distrus Romania, inclusiv USL... deci PNL.: "Neagu Sorin-...Constantin... nu te lasa pacalit. Acum aproape doua

saptamani el a fost cel care a strigat prima data in Piata "PD-L si USL / Aceeasi mizerie"... si a facut treaba asta stand cocotat pe suportul ceasului de la fantani cu o portavoce in mana... In momentul acela noi

eram la 5 metri de el cu portavocea noastra si faceam "concurs" de sloganuri... auzeam tot ce striga... asa ca..." Credeam ca tinerii liberali fara de partid vad altfel ca aliatii FSn-ului.

Robert Iulian Ticleanu Voiculescu, Iliescu, Nastase,cei care au lucrat in comertul exterior, toti cei care au parazitat partidele istorice, toti informatorii si colaboratorii Securitatii din PDL, PSD, PNL, UDMR, PC etc ...cum sunt? impostori ai democratiei cumva?

 

Lucian Florescu  6.02.2012 ROMANI ADEVARATI, IESITI URGENT IN PIATA UNIVERSITATII! TOCMAI VI SE FURA SI VOCEA CU CARE PROTESTATI IMPOTRIVA BASESCULUI! LA ACEST MOMENT NIMENI, NICI MACAR MASS-MEDIA, NU VA MAI SUSTINE, DIMPOTRIVA, PINA SI ANTENA 3 TRADEAZA INTERESELE PROTESTATARILOR ADEVARATI DIN PIATA UNIVERSITATII, CARE VOR DEMISIA LUI BASESCU! ANTENA 3 PROMOVEAZA INTERESELE LUI DAN DIACONESCU PRIN PORTAVOCEA LUI DIN PIATA, MEMBRUL DE PARTID AL DD, CLAUDIU CRACIUN, UN IMPOSTOR CARE NU MAI ARE CURAJUL SA VINA IN PIATA PT CA LUMEA L-AR LINSA. ANTENA 3 A FOST ACAPARATA DE GRUPAREA LUI MIHAI GIDEA CARE ESTE IN SOLDA DUSMANILOR USL-ULUI, PRINTRE CARE SI DINU PATRICIU, PRIETENUL BASESCULUI.

Credibilitatea Antenei 3 s-a prabusit in ultimele zile. Un sondaj intern comandat de PDL (!!!) arata, orintre altele, ca Antena3 - ac...aparata partial de fortele negre ale basescului - a ajuns la jumatatea audiomatului cu care se lauda acum trei saptamini, adica d ela un rating de 10 si chiar peste a ajuns la 5 puncte all time, ceea ce inseamna ca de la un milion doua sute de mii de gospodarii au scazut la sase sute de mii, datorita permanentei promovari pe post a unui impostor care a arestat vocea Pietei Universitatii si i-a schimbat mesajul, din JOS BASESCU in JOS USL. Asta se intimpla numai intr-o Romanie in care protestatarii s-au imputinat si lumea nu mai stie ce sa creada, timp in care fortele negre ale basescului au lucrat din plin!

JOS BASESCU!!! JOS IMPOSTORII!!! ALEGERI ANTICIPATE!!! ROMANI, VENITI IN PIATA UNIVERSITATII!!! LUPTAM PENTRU ROMANIA ADEVARULUI!!!

IR 6.02.2012 Ca si Antena3, si dumneavoastra sinteti tipator in impostura. Nu-i asa ca vreti anticipate ca sa nu aiba timp sa se ridice vreun partid de eliberare? E clar ca rotativa parazitilor politici vrea sa evite o contestare in bloc.

 

6 Noii revolutionari nu stiu nimic din trecut

[]

Leon Nica [Alianta Cetatenilor]31.01.2012 Minerva, nu te lasa pacalita sau influentata. Tu ai datoria sa astepti... cum asteapta si ceilalti, care au inca impresia ca cineva le datoreaza lor ceva. Poate doar un scuipat in ochi! Ce ce crezi tu ca cei putini, care au si creier ar trebui sa faca ceva?! Pentru ca apoi gloata sa ii injure sau sa ii persecute?

Silviu Octavian 31.01.2012 Minerva alatura-te armatei de eliberare a lui Garibaldi. Pe Nica Leon il numesc general si ii dau comanda unui corp al armatei noastre. La fel procedez si cu domnul Ioan Rosca. Domnului Marius Mioc, revolutionar cu diploma ii acord conducerea unui batalion de Revolutionari decembristi, cu diplome.

Leon Nica Nu am īnteles dacă atunci cīnd v-aţi trezit era dimineaţă? Auzi gogomănie, "Societatea Civilă trebuie" ... adică cine, vitele alea obediente ar putea avea reaţii. Īn loc să vă pierdeţi timpul cu prosti, mai bine aţi face ceva, concret, acum cīnd tīlharii votaţi de prostime au pus la cale să prăduiescă iarăşi o bună parte din avuţia naţională. Cu profundă greaţă....

Minerva Grama ‎Leon Nica, daca mai jignesti persoane si nu-ti corectezi vocabularul vei fi supus regulamentului grupului...Cred ca tu citesti printre randuri si faci niste afirmatii gratuite, pe care cred ca nu le intelegi...Articolul d-lui Mircea Vintilescu, este bun si la obiect...Dar, pricep cei care au creier...

Leon Nica Minerva dacă ai dovedi puţină inteligenţă ai īnţelege, poate, că ceea ce am scris este absolut corect. Dacă vă supără adevărul este numai vina voastră, care refuzaţi să vedeţi că vă aflaţi īn căcat tocmai din cauza prostiei pe care aţi şi o dovediţi.Cīnd vei avea puţină minte vei putea īnţelege cīt adevăr am spus.

Dar, chiar tu dovedeşti că nu ai, cīnd ţi-ai permis obrăznicia să mă ameninţi pe mine, binefăcătorul tău şi a vitelor care te īnconjoară, care nu s-a speriat nici de toată banda de criminali-comunişti ce īl pupau īn cur pe dictatorul ceauşescu, pe care l-am răsturnat de la putere, darmite de un regulament tembel, bun numai pentru cei fără coloană vertebrală, ce nu ştiu măcar ce este demnitatea! Şi apoi, tu vorbeşti de creier, de ce nu te uiţi īn oglindă sau ţi-e frică?

Mircea Vintilescu ‎Leon Nica. Rămān surprins de simplitatea gāndirii abordate. Da, eu cred īn SOCIETATEA CIVILĂ din care fac parte şi mă preocup ca ea să evolueze. Dacă Dumneavoastră vă consideraţi atipic pentru această formulă puteţi continua protestul sub formula gāndită īn felul care vă avantajează, respectiv ca persoană singulară care faceţi parte dintr-o societate inexistentă. Īn momentul cānd se ajunge la jigniri, presupun că nu mai aveţi alte argumente. Eu unul nu mă supăr că educaţia Dv. se reduce doar la a eticheta pe unul sau altul, sper ca să vă autoeducaţi īn sprijinul respectului reciproc, al solidiraţii cetăţeneşti, sau pentru binele tuturor. Refuzul de a face acest efort vă va marginaliza, iar autoīnstrăinarea nu vă ajută la nimic. Trăim īntr-o colectivitate şi trebuie să īnvăţăm să ne respectăm reciproc.

Silviu Octavian Eu nu pot sa nu ma amestec, cind vad tineri care nu aveau nici un an la revolutie si sugeau la tita mamii, vin acum si il contrazic, pe Nica Leon. Daca nu stiti cine a fost si este Nica Leon, care va poate fi tata, renuntati sa mai comentati. Este rusine ca oameni care au totul acum de-a gata, sa critice oameni care si-au sacrificat viata, viata linistita de familie pentru tara, pentru ca voi sa veniti aici sa il bacalariti, sa il luati in deridere.

Leon Nica Domnule C.C. Partidele au fost formate de tembelii locuitori ai Romāniei, care, după ce le-am dăruit libertate, au dat fuga să se īnscrie, iniţial īn gaşca criminalilor ce fondaseră f.s.n. Puţini dintre tovarăşii cotizanţi la p.c.r. şi o mică parte dintre ageamii ce fuseseră odinioară membrii şi simpatizanţi ai partidelor aşa zis istorice, au primit sarcina să reīnfiinţeze P.N.L şi P.N.Ţ, cu care au dat fuguţa să le afilieze la f.s.n. Aşa că, acele clase de care pomeniţi, iarăşi şi-au dat mīna, peste ţară, pentru a o sugruma şi a mīna spre gloriosul drum a falimentului şi deznădejdii. Cred că scăpaţi din vedere că membrii claselor respective se cam săturaseră să fie muncitori şi ţărani şi, īn măsura posibilităţilor, s-au transformat brusc īn hoţi, tot la comanda duşmanilor neamului romānesc. Astfel au īnceput să fure sculele, componentele şi subansamblele maşinilor care pīnă atunci le asiguraseră pīinea, pentru a le vinde īn Turcia, īn propriul lor beneficiu. Desigur, pentru aceste activităţi profitabile numai pentru ei, au mai fost şi bine plătiţi, cu salarui acordat pentru distrugere şi nemuncă. Ţăranii, cu aburii alcoolului vinovat chiar şi de naşterea lor, pentru că pe atunci penele de cauciuc erau mai rare, cu convingerea adīnc īnradăcinată īn căpăţīnile lor invadate de alcool, că ar fi fost proprietari, producători şi consumatori, au trecut frenetic, tot la ordin, să fure, să distrugă şi să īşi īmpartă ei īnşişi o parte din avuţia naţională, creată īnsă prin munca, cu contribuţia şi cu finanţarea celor ce munceau atunci. Īn asemenea condiţii, cine credeţi dvs. că ar fi fost īndreptăţit să constituie partide de masă, aşa cum a īmpus chiar şi Curtea Constituţională a Romāniei? Nu am īnţeles īnsă despre ce curente ar fi vorba? Aveaţi īn vedere cumva hora tilharilor şi a criminalilor, desprinşi din f.s.n.ul original, din cauza vitezei cu care a fost jefuită şi distrusă romānia, cu largul concurs al prostimii, botezate, apoi, de naivi, societate civilă? Ce ar putea să exprime criminalul-comunist boc sau băse despre adunătura p.d.l.? Dar beizadeaua ponta, ce a fugit din sala, luīndu-şi şi tovarăşii, pentru că Doru Măries a avut īndrăzneala să le amintească că jos ilici iliescu este un criminal-comunist, aflat la originea răului imiţial?

IR 03.02.2012 http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/nica_leon/ Doamna Grama, avind in vedere buna dumneavostra credinta si bunele dv intentii , sint silit sa va atrag atentia ca acesta este stilul domnului Leon, modul lui brutal , intolerant, sfidator si chiar nepoliticos, de a trezi oamenii din vise, de a-i trezi la realitate. Eu am reusit insa sa descopar in spatele acestei atitudini negative (care, asa cum spune domnul Vintilescu, ii mareste domnul Leon singuratatea si amaraciunea, miscorindu-i eficacitatea actiunilor si opiniilor) uriasa frustrare unui erou care si-a riscat si dedicat viata pentru idealuri pe care populatia romaneasca a fost facuta sa nu le spijine. Pentru a-si putea indura resentimentele legitime, domnului Leon nu-i mai este mila, ca mie, de bietele victime ale alienarii securi-comuniste si scuipa in fata pe cei prabusiti sau pe care ii crede prefacuti sau lunatici. Dar poate ca si dusul usturator pe care il administreaza cui merita si cui nu merita, isi are rostul lui. Prea e plina piata civica de aerieni. Imi va pare rau daca voi asista aici la un nou episod de infruntare divergenta fratricida. Va voi ruga sa luati aminte cit de greu se produc rezonante intre contestatarii insularizati.

Minerva Grama Atunci sa se ia de cine vrea nu de mine...Pentru ca in primul rand nu ma cunoaste...Daca dumneavoastra va place limbajul dansului OK...am sa ma retrag...

IR 03.02.2012 De ce sa va retrageti? Daca domnul Leon ridica o problema cruciala de fond , (starea dezastruoasa a constiintei nationale ) e mai putin important limbajul.Inseamna ca activistii civici de azi se pot pacali ca noi in 1990, facindu-si iluzii si risipindu-si energiile .Eu nu pot decit sa il rog si pe el sa sustina fondul cu tact si eleganta, tinind cont ca nu toata lumea accepta sa fie bruscata in limbaj. Pe mine mai tare ma ingrozeste ce spune domnul Leon , decit cum o spune. Sint convins ca si pe el. Romania produsa de tranzitie e degradata patologic. Are cineva leac la dezumanizare?

Vali Sarbu 04.02.2012 Leon, nu o cunosti pe Minerva, eu zic sa te abtii in ceea ce o priveste.

IR 03.02.2012 Nici dumneavoastra nu-l cunoasteti pe Nica Leon, daca va imaginati ca ati intervenit constructiv. Facusem o incercare sa evit o ciocnire regretabila , intre doi oameni din aceeasi tabara. Asta e.

Vali Sarbu Am sa-i sugerez doamnei sa va lase cu Leon al dumneavoastra.

IR 04.02.2012 De curiozitate doar, stiti despre cine vorbiti, sau sinteti din noua generatie?

Florin Simion 04.02.2012  faptul ca nu il cunoastem nu ii da dreptul sa arunce cu ironii si cu jigniri in restul putzin respect nu ar strica atat putea sa fie si frate cu papa dar cu asemenea atitudine e un nimeni

IR 04.02.2012 Faptul ca nu il cunoasteti inseamna ca nu stiti mare lucru despre lupta in care probabil ati vrea sa intrati. Unde sperati sa ajungeti fara cunoastere, fara context si fara criterii ? Din superficialitate nu poate iesi nimic. Nu ar fi asa grav ca emiteti minime de genul "Leon , tu stii cine e Minerva Grama" (cu tot respectul pentru eforturile doamnei, cred ca si ea considera intrebarea penibila, pentru ca banuiesc ca ea stie cine e Nica Leon). Desi in felul asta dati dreptate pe fond lui Leon, care afirma ca nu e cu cine lupta, oamenii fiind lipsiti de discernamint. Grav e ca sinteti o prada usoara pentru orice diversiune.

Florin Simion 04.02.2012  bai nene sa iti fie clar astea care ne catalogatzi fara creier da si eu am citit ceva tratate sunt scrise ok si documentate dar si eminescu daca imi spune ca restul romanilor nu il merita si ca deja a facut destul pt aceste vite turbate .tot un nimeni ramanea .ok a scris cateva tratate dar sa fim seriosi nu e NICI EMINESCU NICI MAFAR DINESCU DECI MAI LASATZINE CU INCERCARILE ASTEA DE A FACE PE AVOCATUL DACA NU IL MERITAM DE CE SE OBOSESTE SA POSTEZE AICI SAU DE CE MAI STA IN CIREADA ASTA DE VITE TURBATE E SIMPLU ACUM SA EVADEZE DINTR NOI MURITORII DE RAND

Mircea Vintilescu 04.02.2012  Frumoasă diversiune se īncearcă. Pentru cei care īncearcă să se acopere cu plapuma istoriei trebuie să le spunem SOMN UŞOR. Pentru cei care vor să fie avocaţii lipsei BUNULUI SIMŢ le putem spune că au pierdut procesul. Foarte mulţi cred că pe această pagină de FB se poate pune māine de o revoltă spontană, īn care cei care strigă mai cu foc HUO ajung īn locul ocupat de Ion Iliescu īn decembrie 1989. Vă īnşelaţi domnilor. Aici īncercăm să ne autoeducăm toţi īn ceea ce suntem deficitari din 1944, adică īn problemele de civism. Nu ştim ce drepturi avem, nu ştim ce īndatoriri, nu ştim cum să reacţionăm la abuzuri etc., dar mai grav este că unii dintre noi cetăţenii refuzăm cu stoicism să facem apel la cei 7 ani ai copilăriei. Trebuie cu toţii să facem eforturi mari ca să recuperăm din neştiinţa care ne diferenţiază de cetăţenii Europei Occidentale, trebuie să īnţelegem că numai lăsānd ferentarismele verbale şi adoptānd limbajul corect şi respectos al cetăţeanului educat putem să transformăm īn bine societatea Romānească. Nu este necesar ca Leon Nica să de lecţii eronate referitoare la SOCIETATEA CIVILĂ, indiferent dacă a stat la Jilava pentru lucruri meritoase pentru evenimentele din 1990, Dānsul trebuie să ştie că de acolo tot SOCIETATE CIVILĂ aşa ca vitele cum o consider, a pus umărul esenţial de a ieşit ca revoluţionar sadea. Că nu a reuşit să se impună pe eşicherul politic cu partidul Dānsului arată că mai are de īnvăţat arta comportamentală. Acum are această ocazie, dar cu condiţia să se adapteze la cerinţele minime de bun simţ ale comunităţii pe care doreşte să o contacteze īn vederea unei posibile integrări ca cetăţean respectabil. Dacă nu doreşte acest lucru cu noi, mai are ocazia să se mute īn Cişmigiu unde poate găsi audienţă din belşug.

IR 04.02.2012 Domnule Vintilescu

Daca aveti disponibilitati de comunicare civica, va rog sa explicati dv domnului Simion de ce mesaje de gen "Noi muncim nu gindim" pot irita un om ca mine mai mult decit orice injuratura. Povestiti-i putin si despre tezele PCR privind superioritatea celor fara multa carte. Daca stiti bine ce a facut Nica Leon (nu m-ati convins inca) ajutati-i pe miniosii care-i cer respect sa-si regleze tirul, caci iata, unul crede ca Leon e… un autor de tratate.

Apoi intorceti-va (spre mine) , pentru a ma lamuri privind valoarea elegantei. Cum sa fac sa uit tradarea revolutiei de catre intelectualii rafinati ai Aliantei Civice, care vorbeau minunat si au fugit toti de lupta? E greu linga un om ca Leon pe timp de pace, dar in caz de razboi, tocmai pe el l-as vrea alaturi.

Dar inainte ca sa stricam si mai rau atmosfera, va rog sa-mi semnalati unde pot urmari activitatea dv combativa de pina acum, ca sa inteleg din ce postura abordati discutia.

In ce ma priveste, imi puteti urmari stilul, parerile si faptele la:

http://www.piatauniversitatii.com/    http://www.procesulcomunismului.com/

Veti intelege de ce "tolerez" pe toti cei care au platit tribut indelungat pentru libertate si nu ma conving eroismele virtuale. Nu sint partenerul domnului Leon in vre-o miscare. Regret stilul sau impulsiv, pripit, dispretuitor, provocator - in primul rind pentru el.

Dar cred ca toti din acest grup, adunati, nu au experienta lui Nica Leon in a infrunta sistemul… si a fi tradat de cei pentru care a luptat. Mizerabil s-a comportat poporul roman. Si probabil tot asa se va comporta in continuare. Fata de domnul Leon- care nu mai incearca sa-l trezeasca (decit insultind) , fata de domnul Popescu- care-l crede trezibil, eu am o pozitie intermediara: imi fac datoria, fara urma de optimism.

Nica Leon 4.02.2012 Dle. Mircea Vintilescu tot nu aţi reuşit să spuneţi unde este şi cu ce se ocupă concret aşa zisa societate civilă, atīt de turmentată şi de mioapă că nu reuşeşte măcar să īnţeleagă că se pune de un nou şi uriaş jaf naţional. Să nu fi aflat telectualii societăţii civile că Hidroelectrica, Nucrearelectrice ş.m.a. sīnt valori inestimabile, ce fac parte din īncă avuţia naţională, bunuri inalienabile ş.a.m.d.?

Probabil este vina mea, pentru că am reuşit să le dăruiesc doar libertate, nu şi minte.

Aşi scris: "Dānsul trebuie să ştie că de acolo tot SOCIETATE CIVILĂ aşa ca vitele cum o consider, a pus umărul esenţial de a ieşit ca revoluţionar sadea."

Să īnţeleg că aţi īnceput să gīndiţi şi aţi īnţeles, īn sfīrşit şi dvs. şi v-aţi convins că cei din aşa zisa societate civilă sīnt doar nişte vite tembele, după cum afirma, documentat şi scriitoarea şi ziarista austriacă Antonia Rados?Nu am īnţels īnsă ce aveţi cu Jilava! Dar nici cu eliberarea mea de la Rahova, unde mă aruncaseră mult iubiţii şi stimaţii aleşi ai boborului, după o Revoluţie anticomunistă făcută de cīţiva oameni şu de telectoalii care au lipsit cu desăvīrşire, că de viaţa lor insignifiantă era mai importantă decīt dreptatea, libertatea, demnitatea şi adevărul unui neam prost, de palmieri.

Sīnteţi total aerian şi cīnd emiteţi pretenţia, falsă desiguri, că microcefalii curajoşi ca păduchii ar fi fost cei ce au forţat gaşca de criminali-comunişti conduşi de jos ilici iliescu să mă elibereze. Dacă nu v-aţi fī īmbătat cu apă rece şi aţi fi dovedit că sīnteţi măcar bine informat, trebuia să fi aflat deja, pentru că au trecut numai 22 de ani, că sīngeroşii criminali, puşi de prostime la putere, au fost forţaţi de Preşedintele S.U.A. dl. George Bush tatăl, de membrii Camarei Comunelor, care au discutat cazul meu, īn urma căreia Primul Ministru al Marii Britanii, dna. Margaret Thatcher l-a urechiat vīrtos pe şeful criminalilor uns la Cotroceni de un bobor cretinoid, habarnamist şi imatur. Dacă veţi fi curios veţi găsi pe Net inclusiv roportul īnaintat Casei Albe de Congresul S.U.A. despre mine.

Desigur, ştiu că vă este greu să percepeţi realitatea, chiar dacă ea a devenit istorie, acesta fiind, probabil, motivul pentru care aţi scris: "Că nu a reuşit să se impună pe eşicherul politic cu partidul Dānsului arată că mai are de īnvăţat arta comportamentală." Pentru corecta dvs. informare menţionez că eu īmi propusesem să răstorn bestiala dictatură comunistă, să vă dăruiesc libertatea şi dreptul de a sări din haznaua pestilenţială īn care se bălăcea tăcută populaţia Romāniei şi să preiau puterea īn stat, ceea ce am şi reuşit pīnă au năvălit gloatele tembele, hoţii şi activiştii ciumei roşii, care m-au copleşit, declanşīnd astfel contrarevoluţia, pentru că avusesem neruşinarea să īmi subordonez toate forţele īnarmate ale ţării, să īl arestez pe dictator şi pe sinistră, să pun īn emisie TVR, să arestez şi să īnchid īntr-o camera, din sediul fostului c.c, toată gaşca criminalilor-comunişti inclisiv pe jos ilici iliescu. Niciodată īnsă nu am avut ilizia că voi fi alesul tembelilor hrăniţi, pīnă atunci, cu foarte mult căcat, pe care īl savurau īn voie, la toate mitingurile, īn familie, pe stradă, la tv., ca şi īn īntrecerile tovărăşeşti.

Am avut īnsă speranţa că voi reuşi să găsesc 100 de oameni, īn Romānia, cu care să pot conduce āara spre progres, dreptate, demnitate, prosperitate şi civilizaţie. Īntre timp am īnţeles că Romānia nici astăzi nu are 100 de oameni. Speram că ştiţi că un om care a reuşit să dăruiască umililor locuitori ai Romāniei, libertatea, adică cel mai preţios dar făcut de Dumnezeu oamenilor de pe Tera, dacă nu ar fi dovedit cīt de tembeli sīnt, să īl aleagă īn frunte tocmai pe acela. Crunta realitate a arătat īnsă hidoşenia şi īnapoierea romānilor, ei votīnd numai cu călăii.

Apropos, dvs. aţi susţinut partidul dīnsului, adică partidul ce s-a īnfiinţat īn timpul focului şi al măcelului din faţa Interului, adică primul partid creat īn ţara dominată atunci īncă de criminalii-comunişti sau eraţi ocupat să vă plătiţi cotizaţia la b.o.b.?

Aţi mai scris: "Acum are această ocazie, dar cu condiţia să se adapteze la cerinţele minime de bun simţ ale comunităţii pe care doreşte să o contacteze īn vederea unei posibile integrări ca cetăţean respectabil."

Nu cred că m-am senilizat pentru a mă contopi cu gloata, ce colcăie īncă. Dacă aş fi fost asemegloatei şi dacă m-aş fi comportat ca ea ar fi fost mai simplu să accept favorurileşi funcţiile cu care ma īndemnau reprezentanţii ciumei roşii, pentru a nu-i mai critica sau acceptam biletele de avion şi banii cu care ma īmbiau atunci şi după cei votaţi de gloata cu care mă īndemnaţi să mă ameste.

Dacă aţi fi fost inteligent aţi fi īnţeles, probabil, că nu am avut niciodată nevoie de audienţă, pentru că, altfel, aş fi acceptat propunerile făcute de iubiţii voştri conducători, pe care īi meritaţi cu prisosintă.

Dă, Doamne, mintea romānului cea de pe urmă, ceva mai repede, pentru că altfel vor trăi ca proştii!

Pentru dl. Ioan Roşca. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi confirmat că īn această ţară tembelă adevărul rostit de mine este considerat īncă a fi jignitor. Nu am īnţeles īnsă pe cine am jignit! Cumva pe cei pentru a căror libertate eu am īnfruntat dictatura şi gloantele, risīndu-mi viaţa şi punīndu-mi īn pericol de moarte familia, viermi care apoi au votat numai şi numai cu criminalii-comunişti, aşa cum i-a numit criminalul-comunist traian băsescu, de la tribuna parlamentului, la date de 18 12 2006, cu ocazia asumării Reportului Comisiei prezidenţiale pentru condamnarea comunismului?Doar tembelii şi microcefalii nu vor să-şi afle boala, pentru că nu vor nici să se lecuiască, preferīnd numai să colcăie.

Vali Sarbu Domnule Nica, lasa-ne sa traim cu prostia noastra.Ca vad ca esti cel mai destept din Romania. Noi suntem "prostimea" si tu esti "dumnezeul". Cum poti sa spui asemenea cuvinte? Esti "citav" la cap ?

[]

IR 5.02.2012 Domnule Nica, lamuriti contradictia intre doua afirmatii. 1 Ca ati facut bine romanilor, aducindu-le libertatea 2. Ca nu a iesit nimic, caci nu-s liberi nici azi. Poate ca formularea justa ar fi "Ati incercat sa le faceti bine, dar romanii nu au sprijinit eliberarea" ?

Leon Nica Nu este nici o contradicţie!  Le-am făcut bine pentru că am răsturnat, de la putere bestiala dictatură comunistă, dăruind romānilor dreptul de a fi liberi, ca şi pe cel de a face singuri, īn deplină siguranţă, necesarul (consideram eu) salt din haznaua īn care colcăiau tăcuţi şi umili, īn rīndul oamenilor liberi, īn rīndul cetăţenilor.De ieşit a ieşit exact aşa cum plănuisem eu.

Silviu Octavian Este bine sa nu ridem de oameni care incearca sa intreprinda ceva pentru tara, egal unde, iar noi lasii sa comentam , sa ii luam in deridere. Asa se distruge definitiv Romania.

Leon Nica Silviule, dacă nu ar fi fost doar un stol de lăcuste sau doar o turmă migratoare, gata oricīnd să se mute, după ce distruge definitiv Romānia, poate că nu ar fi fost atīt de fuduli![] Īn acest deşert aceste acţiuni ar putea părea suficiente, dar ... această ţară, aflată īn descompunere, are nevoie acută de OAMENI! Aveţi idee unde să īi găsim?[] Mai rău ne trebuie, pentru că prostimea īşi merită soarta. Dacă ar fi avut o brumă de bun simt şi m-ar fi ascultat acum romānia ar fi fost foarte departe, adică o ţară pe care ar fi invidiat-o foarte multi.[] Vlade, bine zici că ar trebui să faceţi şi voi ceva concret. Eu am făcut, iar acum este rīndul tinerilor![] Răspunsul e simplu. Să te adunci şi să te organizezi cu unii ca tine. Ieştitul ăsta īn stradă, la īndemnul duşmanilor ţării, nu este o dovadă de maturitate![]

Puscasu Vlad   5 February 14:42 legionarii vin din urma,si pe viitor in UEuropeana diabolica se va forma un curent nationalist de dreapta.Pentru ca oamenii sunt satui de coruptie,cel putin in Romania. Sunt multe Partide,si asta e problema ca nu sunt uniti. Insa si din societatea civila se pot realiza multe lucruri pentru neam si tara! Asociatii,ONG-uri. Orice actiune e binevenita intr-o Romanie amortita si abandonata de puterea actuala. L-am auzit pe BLANCULESCU care se vrea premier acum in locul lui BOC,cum visa la Trilaterala,si lauda pe BILDERBERG ,pentru ca a avut prilejul sa dea mana cu el. Vai steaua lui,FMI-ul lui,si toti masonii lui care ne-au vandut tara!

IR 5.02.2012 Nationalistii care se declara neolegionari au ales sa atace… cu o ghiulea de picior. In loc sa lupte dezinvolt contra actualei aserviri a tarii, atacind agresorii fara nici o retinere, lasind polemicile dezbinante pentru istorie, ei si-au auto-paralizat patriotismul, facilitind campania contra lor a fortelor filosemite, care nu trebuie subestimate. E o eroare prea grava ca sa banuiesc ca securitatea si-a bagat coada.

Leon Nica Vă rog să mă scuzaţi. Nu am īnţeles cu ce se ocupau "legionarii" şi ce au făcut ei efectiv, cīnd eu luptam singur cu odioasa dictatură comunistă şi cu aleşii acestui neam tembel, după contrarevoluţie. 

Puscasu Vlad   5 February 16:36 Domnule Rosca,ca ati adus mingea la fileu,legat de Miscarea Legionara v-am mai spus ca vorba de sionaj in special.Respectiv cei din Fundatia george Manu ( fgmanu.ro ) sunt in mare majoritate cetateni americani,iar batranii fosti colaboratori ai CIA,agenti CIA contra comunismului si Securitatii. Insa in tara s-au creat si asa zis cuiburi in realitate securiste. Aceste cuiburi securiste acuza pe Ovidiu gules ca ar fi tradat in Ungaria,tara si ca ar fi dat ardealul la Unguri.Nu-i adevarat de loc,Gules a plecat din Timisoara pentru ca a fost amenintat cu moartea si i s-a incendiat redactia ziarului legionar Gazeta de vest.A fost practic atacat de aceeasi securisti. Si deci, a plecat in Ungaria pentru ca acolo si-a gasit job,adica sa lucreze la o revista crestina din Ungaria.A facut si proiecte europene de voluntariat acolo.Deci despre asta este vorba.De spionaj si nimic mai mult.La legionari e o varza,securisti,KGB-isti, agenti CIA batrani de-ai lui Horia Sima.Nu mai intelegi nimic,e o harababura.Tocmai de aceea e bine sa se separe neghina de grau.Exista legionari de buna credinta! pe acestia trebuie sa-i contactam.

IR 5.02.2012 Si atunci la ce foloseste propaganda pro-legionara? Nu se poate lupta pentru eliberarea tarii decit infundindu-te in certuri istorice? Chiar Codreanu, asta ar fi facut acum, s-ar fi tavalit in discutii si dispute despre trecutul nationalismului?

Leon Nica Dle Rosca, dacă Codreanu ar fi avut ceva minte nu s-ar fi dus niciodată la tribunal, unde l-au umflat oamenii lui carol II. Dar, vorba aia, de morţi numai.... Dacă mişcarea legionară ar fi avut oameni puteţi să īmi spuneţi de ce am fost nevoit eu să īnfrunt dictatura comunistă, pe care am şi răsturnat-o de la putere, īn mai puţin de 24 de ore, exact aşa cum īl avertizasem chiar şi pe ceauşescu?

După, am cunoscut mulţi "viteji", foşti legionari, pe care nu se putea pune nici un preţ, fiind total duşi.

Ca şi Romāniei, nu presa īi lipseşte mişcării, ci oameni, care pe aceste meleaguri sīnt, din păcate, extrem de puţini.

Silviu Octavian 5.02.2012 Lasati certurile, comentarile, istoria, ce a fost si ginditi la prezent si viitor. Mobilizati poporul, pentru al urma pe Lt.col. Ing. Popescu Silviu Octavian, Garibaldi al nostru sa terminam odata, pentru totdeauna cu noii comunisti si securisti profitori, hoti, ascunsi in partidele Ex-FSN.

Minerva Grama Corect Silviu Octavian, trebuie sa vorbim mai mult de ce avem de facut...Sau cum vede fiecare schimbarea clasei politice existente?!!

Leon Nica Silviule, probabil că tu locuieşti īn austria undeva sus la munte şi din această cauză, cīnd te uiţi spre Romānia, cu telescopul, desigur, vezi "poporul" romān. Dacă este aşa cīnt te mai uiţi incoace fă bine şi roagă-i să-ţi dea şi adresa, unde aş putea şi eu să īl găsesc.

7 Paraschiv

Despre Demnitate [Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA! , PCCSIADNADC- Partidul Celor Care S-ar Intoarce Acasa, Dar , Partidul Romānilor Uniţi din toata lumea, Green]4.02.2012 A trecut 1 an de la moartea lui Vasile Paraschiv...

http://despredemnitate.wordpress.com/2011/12/17/de-ce-nu-s-a-putut-altfel/

IR 4.02.2012  Pentru mine, a fost cel mai frumos rezistent roman.

Este semnificativ cit de putini l-au cunoscut si ajutat.

Stefana Bianu Omagiul meu acestui remarcabil si curajos dizident al tarii, pe care am avut sansa sa-l cunosc si sa-l intalesc la comemorari in Timisoara, Brasov si Bucuresti!

8 Doru Maries moare fara rost

Stefana Bianu 16.02.12 [Green] Apel umanitar pentru salvarea vieţii lui Teodor Mărieş care se află īn a 88-a zi de grevă a foamei pentru adoptarea Legii lustraţiei, a Legii imprescriptibilităţii crimelor īmpotriva umanităţii şi a Legii recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste.

 

Apel adresat d-rei Roberta Anastase - preşedintă a Camerei Deputaţilor, d-lui Vasile Blaga - preşedintele Senatului, precum şi demnitarilor regimului Băsescu, semnatari ai apelului meu pentru condamnarea comunismului:

Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Sever Voinescu,

Horia-Roman Patapievici, Cristian Preda şi Ioan Stanomir.

 

Stimată Doamnă, Stimaţi Domni,

 

Īn situaţia īn care condamnarea oficială a comunismului de către preşedintele Băsescu nu a fost o farsă cinică şi abjectă, vă cer imperativ să acţionaţi de urgenţă şi cu hotărāre pentru salvarea vieţii lui Teodor Mărieş care se află īn a 88-a zi de grevă a foamei pentru adoptarea Legii lustraţiei, a Legii imprescriptibilităţii crimelor īmpotriva umanităţii şi a Legii recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste.

Este un miracol că Teodor Mărieş mai trăieşte. Oricānd poate muri. Vă rog să fiţi conştienţi că timpul rămas disponibil este sever limitat. Greva foamei este un protest extrem la care au recurs diverşi luptători pentru cauze civice, umanitare sau politice şi a cărui consecinţă a fost nu de puţine ori fatală. Să nu uităm că au existat grevişti au foamei care au decedat după numai 54 de zile de protest, īn timp ce recordul absolut este de 116 zile.

Unii dintre dumneavoastră sunteţi direct răspunzători pentru adoptarea legilor pentru care liderii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 protestează, alţii sunteţi răspunzători doar din punct de vedere moral. Această răspundere va apăsa greu asupra umerilor dumneavoastră īn cazul decesului lui Teodor Mărieş sau al colegilor lui solidari cu el, aflaţi şi ei īn greva foamei: Vlad Ciobanu (vicepreşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, 67 de zile de greva foamei), Firimiţă Marian (54 de zile de greva foamei) şi Savin Eugeniu (51 zile de greva foamei).

Recentul comunicat al consiliului director al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 este extrem de alarmant: « Noi, membrii Asociaţiei 21 Decembrie 1989, īi declarăm direct răspunzători pe membrii Parlamentului Romāniei pentru agravarea stării de sănătate sau decesul vreunuia dintre cei mai sus menţionaţi. Pe această cale, faţă de indiferenţa condamnabilă a autorităţilor statului romān anunţăm că Asociaţia 21 Decembrie 1989 ia īn calcul să recurgă la măsuri de protest mergānd pānă la sacrificiul suprem (”ne dăm foc pe grupuri, īn faţa Palatului Cotroceni, Palatului Parlamentului şi Guvernului Romāniei”, au declarat unii dintre protestatari).

Īn concluzie trebuie adoptate īn regim de urgenţă de către Camera Deputaţilor următoarele legi: Legea Lustraţiei – iniţiator PNL, cu amendamentele propuse de Societatea Timişoara şi Asociaţia 21 Decembrie 1989; Legea imprescriptibilităţii – iniţiator Sever Voinescu, deputat PDL cu sprijinul fostului ministru al justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei; Legea Recunoştinţei – iniţiator, Viorel Balcan, deputat PDL cu amendamentele aduse de SSPR şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. »

Ieri, d-l parlamentar Eugen Nicolăescu, iniţiator al Legii lustraţiei din partea PNL, m-a asigurat că parlamentarii USL vor vota din nou această lege dacă d-ra Roberta Anastase va binevoi să o supună la vot (aşa cum ştiţi, Legea lustraţiei a fost votată acum aproape doi ani cu o largă majoritate, dar a fost declarată neconstituţională de către CCR. Legea a fost modificată astfel īncāt să fie constituţională, dar de peste un an d-ra Roberta Anastase, membră de onoare (!!!) a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, amānă inexplicabil să o supună votului.

Cu disperare,

Sorin Ilieşiu – autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

IR 16.02.2012 Este desigur foarte grav daca Maries se stinge , in aceasta noua greva a foamei. Evident ca puterea securicomunista, care a blocat justitia, va raspunde in primul rind. Dar vor raspunde si cei care il incurajeaza pe Doru pe drum sinucigas, ...in loc sa-l trezeasca din incrincenarea sa dezorientata. Sa mori in eroare e mai mult decit tragic, e penibil.

Poate reuseste cineva (eventual domnul Iliesiu, intr-un moment de luciditate si omenie) sa-l faca pe Maries sa inteleaga ca:

1 Nu are rost lustrarea din 1990, ci una actualizata, care sa atinga pe toti cei care au protejat vinovatii, evitat lustrarea pina acum si impiedicat procesul comunismului. Adica… tocmai clasa politica careia i s-ar cere sa se auto-lustreze.

2 Legea "imprescriptibilitatii crimelor impotriva umanitatii" e o aiureala civica nociva, marca Macovei. Daca

admitem (gresit) ca, pina acum, crimele comunistilor si fesenistilor nu ar fi fost imprescriptibile (sau neprescrise, din cauza suspendarilor si intreruperilor de rigoare) atunci nu mai pot fi pedepsite, pentru ca legea noua… s-ar aplica retroactiv. E o capcana.

3 Legea "recunostintei" este nelegitima si inoportuna, din multe puncte de vedere. Stiu ca Maries vrea sa dovedeasca devotament revolutionarilor mercenarizati, care ii reproseaza ca din cauza luptei lui pentru adevar au pierdut privilegiile, dar restul romanilor sint scirbiti si revoltati, pe drept cuvint, de asemnea pretentii.

4. Nu poti forta votarea unor legi, prin greva foamei.

Nu este suficent ca sa-l opreasca cineva?

Ioan Rosca, 16 februarie

Stefana Bianu Pentru cei ce citesc "apelul umanitar" de mai sus: sa nu se inteleaga din nou pe dos, eu personal NU l-am incurajat si nu-l incurajez pe Maries in acest demers sinucigas!

IR 16.02.2012 Iar eu i-am spus, de cite ori l-am intilnit, sa se limpezeasca. Poate stiti dv. pe cineva care sa-l convinga?

Eu sint cu Iliesiu in relatii foarte reci, dupa scrisorile deschise: www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2010-8 http://

www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-7

Stefana Bianu 17.02.2012 Nu stiu pe nimeni care sa-l poata convinge! Asta este dle Rosca, regret, "in relatii f reci" este greu sa avansam!!![] Este cred ceva din martiriul inoculat si care s-a dovedit sfasietor si inutil in lupta cu "diavolul"

 

Mircea Bozan [Revoluţia romānă din 1989] 17.02.2012 Dle. Rosca.sunt destui si pe forumul nostru care s-ar bucura din suflet pentru un astfel de deznodamant..

Mioc Marius 17.02.2012 Chiar azi e anunţat un caz cīnd un cetăţean a murit după 56 de zile de greva foamei. Lustraţie cu Mihai Răzvan Ungureanu, cel care ţinea cuvīntări pro-Ceauşescu īnainte de 1989, primministru, e bătaie de joc, mai bine fără. Să recunoaştem d...eschis că poporului romān īi place să fie condus de foşti comunişti (i-a ales democratic), nu să dăm posibilitate foştilor comunişti să creeze falsa impresie că s-a realizat o ruptură majoră cu trecutul, iar apoi neīmplinirile să fie reproşate anticomuniştilor

http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/proxenetul-dinu-damaschin-a-murit-la-tribunal-254058.html

Mircea Bozan 17.02.2012 cred ca in cazul Maries lucrurile sunt mai complicare. Fara actiunile sale extreme, nu am fi fost nici astazi in situatia de a avea parte din documentele "revolutiei" sau "mineriadelor". La dansul, constiinta functioneaza cu totul altfel de...cat la multi alti romani, scufundati comod in letargia comoditatii capatate prin diferite "motivari". Exista oameni care lupta pentru o cauza pana la capat. Pana se gata mosorul... Precum Vasile Paraschiv. Demn si vertical pana la capat. Fara sa accepte compromisul momentului... Alaturarile insa m-i se par, usor jignitoare...

IR 17.02.2012 Si alaturarea lui Maries cu Paraschiv e discutabila, pentru mine,  cunoscindu-i bine pe amindoi. Paraschiv a stiut totdeauna pentru ce lupta. Maries nu prea are discernamint, care sa-i orienteze curajul, abnegatia si ambitiile. Actuala greva a foamei, greu de justificat, e un bun exemplu de dezorientare- care ii poate compromite si actiunile din trecut.

9 Marian Munteanu nu face doi bani

Victor Negara 17.02.2012 [Revoluţia romānă din 1989]

http://www.youtube.com/watch?v=1PfPZZiNHZM&feature=related

IR 17.02.2012 Asta e Marian Munteanu, groparul revoltei. Neschimbat. Nici in 1990 nu facea doi bani. Adularea lui a fost turnesolul gaunoseniei contagioase. Am mai scris despre asta:
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p1989-1990/docs/contrarev_11.ht...m
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p1989-1990/docs/marianmunteanu.htm
Amintesc ca pe 19 mai 1990 am parasit mitingul adresind lui MM un mesaj de protest pentru ce facea acolo.

 

10 Kemenici si tratativele in decmebrie 1989

Mioc Marius    21 January 16:56 Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate īi reprezintă pe cei aproximativ 10% pensionari militari care au pierdut prin reforma pensiilor (căci majoritatea au cīştigat) - adică pe cei care n-aveau vechime completă fiindcă au ieşit din armată la cerere, cu nu ştiu cīte salarii compensatorii, cīnd s-a redus personalul din armată ca urmare a renunţării la serviciul militar obligatoriu. Şeful sindicatului e colonelul Dogaru, cunoscut apărător al criminalilor din decembrie 1989 http://mariusmioc.wordpress.com/2011/01/27/mircea-dogariu-aparator-al-criminalilor-din-decembrie-1989/

IR  27 January 01:05 Reprezinta si securistii carora li s-au promis pensii mari in 1990 , ca sa nu mai lupte.

Mircea Bozan  27 January 08:36 striga tocmai acei care au tras in noi. Aceiasi care au pactizat cu sistemul represiv al lui Ceausescu, iliescu, militaru. O generatie de ofitzeri criminali. Era mai bine daca v-ati fi impuscat intre voi. Sa nu mai ramana unul in viatza...

Gigga Adrian Tudor    2 February 05:27 Ioan Rosca, 'sa nu mai lupte' impotriva cui si pt ce?

IR 02.02.2012 Intre 22 si 25 s-au dus tratativele in urma carora securistii au obtinut garantii ca nu vor pati nimic, daca nu zdrobesc revolta si accepta facatura fesenista. De aceea l-au trimis pe Ceusescu la pazitorul lui personal,  pus de Stanculescu la usa lui Ceusescu in 1968, tovarasul Kemeves botezat operational Kemenici. Am mai scris despre acest lucru, pentru mine esential, din sursa certa (colegii de clasa de la liceul Petru Rares din Piatra Neamt carora fostul Kemenici le-a povestit rolul sau in 1968). Dar nimeni nu a dat atentie problemei.             

Gigga Adrian Tudor    2 February 17:19 mai ai si alte detalii la sub asta? argumente/indicii suplim. care sa sustina varianta? sau orice altceva.

IR 02.02.2012 http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=820          

Gigga Adrian Tudor    2 February 17:32 si atunci, daca plecam de la premisa asta, cine a mai tras dupa 22? si de ce? si la cmd cui?

IR 02.02.2012 Puteti urmari perspectiva mea si in comentarea cartii lui Stanculescu:

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/irosca/carti_comentate/stanculescu_generalul_coment.htm

Deasemenea am atins problema in comentarea cartii lui Sergiu Nicolaescu:

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/irosca/carti_comentate/nicolaescu_revolutia_coment.htm

Cred ca si aceasta discutie de pe forum este pertinenta:

http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1011&start=0

Atacul problemei este si in comentarea cartii lui Iliescu:

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/irosca/carti_comentate/iliescu_revolutie_coment.htm         

Gigga Adrian Tudor    2 February 17:41 multumesc, dar, pn sa apuc eu sa citesc cartile, puteti da un rsp sintetic? bun si ipotetic [n`am uitat rsp dvs de mai demult: "nu am pretentia a sti", dar vad ca...]

IR 02.02.2012 Faptul ca asa-zisul Kemenici a fost plantat in 1968 in garda personala a lui Ceausescu de catre Stanculescu (care a recunoscut ca s-a ocupat atunci de organizarea pazei in jurul conducatorului speriat de rusi) este aproape sigur (doa daca nu s-a laudat cu asta la revederea fostilor colegilor de clasa) si poate fi usor verificat, nu? Daca se confirma consecintele vin in cascada.

Devine imposibil de crezut povestea cu elicopterul, adica faptul ca Ceusescu ar fi ajuns tocmai la Kemenici din pura intimplare, dus de niste gura casca. Se explica de ce nu s-a agitat, de ce a crezut ca e pe miini bune si de ce s-a mirat ca Stanculescu nu a venit pe 25 ca sa-l elibereze (fapt povestit chiar de Stanculescu in carte) si la ce tradator s-a referit Elena la proces.

Mai sus cu un pas, putem intui ce s-a intimplat in spatele confuziei generale. S-au dus tratative intre cei care ar fi putut zdrobi revolta populara si cei strecurati la putere. Pigmentate de diversiuni si actiuni de sah, pentru  a forta conditii cit mai bune la masa verde.

Cind au inteles ca  nu li se va intimpla nimic (inclusiv ca vor primi pensiile despre care Magureanu declara de curind ca "nu pot fi atinse" securistii au dat drumul la schimbare.

Acesta ar fi rezumatul concluziilor mele, dar atrag atentia ca nu-mi plac simplificarile si certitudinile neverificate.

Gigga Adrian Tudor    2 February 18:18 dar vad ca nu pomeniti nimic de mai-marii armatei; daca acele negocieri au avut loc, nu erau si ei pe acolo? poate chiar in cea mai buna pozitie? aveau tot interesul, vb aia.

[] si tot ca o intrebare care decurge din ipoteza dvs: nu a mai luptat nimeni DOAR pt a`l sprijini pe NC? pe baza planului [care cu siguranta a existat] sau nu; despre arabi ce stiti?

IR 02.02.2012 Nu vad nici o contradictie  intre ce am scris si orice alt fenomen desfasurat in paralel. Dimpotriva imi explic continuarea luptelor, pe linga debandada si diversiune,  tot prin dorinta partilor (garniturilor PCR) de a-si arata muschii, pina cind s-a batut palma.

In ce priveste distinctia partid-armata-securitate-etc , mai ales la nivel inalt, cercetarea mea despre comunism  nu ma indeamna sa o tratez decit ca relativa. In partidul stat, masina represiva era unica, in ciuda diferitelor roluri. Inclusiv justitia, pe care multi o uita.

Eu analizez cauzele fenomenelor prin efect , teleologic, pe princiul "ce a rezultat" . Cred ipoteza expusa corespunde evolutiei lucrurilor.

Altfel cum explicati incetarea totala a oricaror ostilitati, trecerea securitatii in corpore de partea FSN?   

[] Stanculescu fiind cheia, nu e din fruntea armatei?

De altfel aceste doua corpuri ale aparatului represiv au fuzionat atunci si formal. De-abia dupa diversiunea de la Tirgu Muresc securistii au fosr relegitimati. Sper ca stiti ca si pina atunci, au fost la vechiul servici, toti, zi de zi, in timp ce Iliescu ne garanta ca au disparut si intelectualii  isi aratau fericirea ca s-au evaporat miraculos. Ei sa-u razbunat in Piata Universitatii. E ceea ce tot incerc sa reamintesc domnului Mioc, care opreste revolutia la 22 decembrie, probabil ca sa nu admita ca a fost infrinta in 1990.

[]

Gigga Adrian Tudor    3 February 21:35 totusi, analiza si/sau cautarea cauzelor [doar] prin efect nu cred ca e suficienta; mai ales in chestiuni atat de complexe [nu mai zic si f grave].

[] ca a venit vorba de modul de analiza si abordare: cercetarea d`lui Rich Hall mi se pare f. solida; dvs?

IR 03.02.2012   Nu am studiat lucrarile dumnealui. Eu nu sint specializat in istoria revolutiei ci ma ocup cu relansarea ei. Fara succes.

Gigga Adrian Tudor    3 February 21:45  : ) da, va inteleg; si va apreciez. va recomand cu toata increderea lucrarea d`lui Hall; sau, daca vreti o sinteza pe aspectele esentiale, am facut`o in Docs; din cercetarea dumnealui si alte surse; cel mai imp Doc e "Marturii relevante"; dar si celelalte au inf. utile si foarte utile.[] sunt foarte convins ca, daca ati combina ceea ce stiti dvs [plus modul de analiza] cu inf. amintite, ar iesi ceva..... foarte(!); pt toti [cei interesati]; aveti timp? intenionati?

IR 03.02.2012   Are cine sa o faca. Au aparut acum un stol de istorici ai comunismului si revolutiei, ploua cu conferinte, cercetatori si granturi - pe la IICC de exemplu. Si mai sint si cei care s-au dedicat total acestei teme- ca domnul Mioc. Fiecare cu sectorul lui- in razboiul  pentru sens.

Cit priveste publicatiile, va marturisesc, cu riscul de a irita , ca nu am de gind sa cistig nici un leu, nici un laur, publicind vreo carte politica. Non-conformismul meu a devenit anarhism cultural.

Nici pina acum nu am facut-o, bucurindu-ma ca unii s-au inspirat din eseurile mele difuzate pe Internet, au descarcat documente gasite de mine in arhive si carti digitalizate cu mult efort, chiar si daca au uitat sa ma citeze. Le consider manifeste. Oricine raspindeste idei in care cred si eu, imi face un serviciu.

Daca vedeti si niste dispret in aceasta atitudine ... nu va inselati. Mi-e putin sila de mercenarii adevarului.

bine - bine, una`i una, alta`i alta; va...     

Gigga Adrian Tudor    3 February 22:12 bine - bine, una`i una, alta`i alta; va inteleg, dar.. nu va inteleg: a cauta un adevar nu cred ca depinde [chiar deloc] de ceea ce fac [sau nu fac] altii; n`o facem pt constiinta noastra? iar ce gasim, nu`i firesc si chiar obligatoriu sa spunem?

eu asa gandesc.

IR 3.02.2012 Mercenarii adevarului, domnule Tudor, sint persoanele care fac bani sau capital civic din temele justitiare, care simuleaza pasiunea pentru subiect ca sa se aburce, care vineaza bursulite si fondulete prin IICC, carieristii cauzelor nobile. Nu m-am referit la persoanele care sint pe aici. Evident ca papica dulce se ciupeste in alta parte.

Gigga Adrian Tudor dupa atatea metafore, hai sa va intreb asa, prozaic :) : intentionati sa cititi [eventual partial] teza de doctorat a d`lui Hall? si/sau Docs? stiti marturia procurorului Marian Valer? anchetator oficial al evenimentelor de la Sibiu; dar ale carui concluzii se pot extrapola si la evenim. din alte orase.

IR 4.02.2012 Intrebarea e inedita, pentru mine. Intentionez sa citesc multe, mai trebuie sa am si timp si sa fie prioritar pentru mine. Nu credeti ca formularea "va recomand sa cititi "era suficenta"?

Va raspund la fel... Intentionati sa va implicati in... procesul de la CSCJ de pe 13 februarie,

in care incerc sa retrimit dosarul mineriadei la procuratura? Va dau si eu linkul explicativ:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale-2011-12

Stiu ca ma provocati din entuzism, dar hai sa ne pastram calmul.

Gigga Adrian Tudor ‎:)) nu, nici nu provoc, nici nu mi`am pierdut calmu`;'entuziasm'... mici crize, care trec f repede :)ma gandeam doar ca, din analizele dvs + ale dl. Hall, poate iesi ceva.. adevar; asta recunosc ca m`a entuziasmat [cat de cat];scz daca v`a deranjat ceva din ce am zis mai sus; fara intentie.

11 Manolache e contrazis greu de pe pozitii obtuze

Mioc Marius    3 February 01:13  "Terorist, erou martir". O replică a lui Cornel Mihalache şi răspunsul meu. http://mariusmioc.wordpress.com/2012/01/23/terorist-erou-martir-o-replica-a-domnului-mihalache-si-raspunsul-meu/

IR 3.02.2012 Sint de acord cu observatiile dv. privind misiunea filmelor domnului Mihalache, unul dintre cei care tes virtos la pinza reabilitarii securitatii, cine stie la ce comanda sau pornire. Va apreciez pentru incapatinarea cu care le stati in cale mistificatorilor ce vor sa compromita ideea ca poporul roman isi poate rasturna stapinii.

Dar va atrag atentia, inca o data, plecind de la dialogul semnalat, ca pierdeti teren din cauza incapatinarii de a ataca problema numai bottom-up, ducind razboi de uzura pentru fiecare detaliu, dar pierzind din vedere lupta pentru imaginea globala.

Daca ati "decomprima" revolutia din perioada 15-22 decembrie 1989 si ati adopta coerent ca fundal intregul rezistentei anticomuniste dintre 1944 si 2012, ati fi contrat mult mai greu.

Nu vi s-ar spune cu atita nonsalanta ca USLA a fost o institutie legitima, patriotica etc- si nu una criminala, ca parte integranta a securitatii, care inca distruge poporul roman.

Nu vi s-ar vorbi cu atita neobrazare despre legitimitatea Curtii Constitutionale feseniste, care acopera vinovatii de 22 de ani.

Nu vi s-ar face observatia - aparent justa- ca si altii au primit diplome de erou numai pentru ca i-a lovit un glont accidental. Intr-adevar, ar trebui distinse victimele (care au dreptul la despagubiri, recuperate de la responsabili) de eroi, fiind insa greu sa stii de ce a iesit in strada cineva, chiar dupa 22 decembrie. Dar nu se poate prezuma revolutionarismul la membrii fortelor de ordine. Iata insa ca vi se spune : "De ce nu ar primi si securistii lauri, nu sint si ei oameni?".

Aici sinteti dus, in frecusurile minore la care va pretati cu un fel de voluptate chitibusara, pentru ca lasati sa se estompeze sensul global al revolutiei careia incercati sa-i prelungiti viata (reducind-o insa la sase zile…).Cu cei care nu considera/recunosc ca razboiul s-a dus impotriva aparatului represiv, reprezentat prin multiple institutii  (partid, securitate, militie, armata, procuratura etc) nu avem ce discuta, ce negocia, ce stabili. Cum sa ajungem la concluzii comune cu propagadistii legitimitatii legalitatii comuniste, daca pornim de la ipoteze contrare? Mai raminea atunci sa incercam consens si cu Ceusescu, daca nu era scos prematur din joc, pentru a netezi calea puilor sai.

 

12 Revolutie sau lovitura de stat

Mioc Marius [Revoluţia romānă din 1989] 11.02.2012 Deschid un subiect nou unde domnul Paulescu să aducă demonstraţia pentru afirmaţia: "“revoluţia” romānă a fost o operaţiune controlată din exterior. Franta, Germania, Ungaria şi īn special Statele Unite ale Americii au fost implicate īn evenimente. Strategiile pe care acestea le-au folosit au variat de la propaganda anti-Ceauşescu pānă la instruirea organizată a civililor ca revoluţionari īnarmati".

Eu am apreciat afirmaţia "minciună", domnul Paulescu "adevăr cunoscut şi demonstrat", "adevăr incomod care nu mai poate fi ascuns multă vreme". Cine nu recunoaşte adevărul domnului Ovidiu Paulescu e "lipsit de curajul de a spune lucrurilor pe nume", "lipsit de credibilitate", insistă pe linia cu "revoluţia" pt că sună frumos şi cel mai probabil e "motivat de anumite privilegii de care a beneficiat şi mai beneficiază īncă". (īn urma sublinierii motivelor neoneste a celor care insistă pe linia cu "revoluţia" se realizează intimidarea celor care ar susţine acest punct de vedere).

IR 11.02.2012 Lasati loc si la combinatia intre cele doua fenomene/teze (plus multe altele)? E vreo indoiala ca unii au complotat? E vreo indoiala ca unii s-au rasculat? E vreo indoiala ca fenomenele paralele si interferente s-au impletit in moduri si i...n doze care nu se vor putea stabili cu prea multa precizie si siguranta?

Evitati simplismul daca vreti sa faceti cercetare stiintifica, lasati-l pentru propagandistii mercenari. Evitati-l si daca vreti sa faceti dreptate celor ce au participat. Si daca vreti sa lamuriti si sa instigati la libertate pe cei care vin.

Intreaga discutie este innecata in ambiguitati, confuzii, reductionisme, speculatii, microbism. Am incercat sa va semnalez asta de mai multe ori, cu bune intentii. Cind termenii unei probleme sint prost definiti, rezolvarea e o risipa de energie.

Mioc Marius Domnule Ioan Rosca, e īndoială că comploturile unora au contribuit, fie şi parţial, la răsturnarea lui Ceauşescu. Mă rog, acum fiecare care a zis vreodată un banc cu Ceauşescu se consideră dizident şi crede că a contribuit la răsturnarea ac...estuia, eventual explică cīt e de nobil că n-a cerut certificat de revoluţionar. Să lămurim cum a fost totuşi răsturnat Ceauşescu e o temă a acestui grup. Dar aştept să vină domnul Paulescu cu demonstraţia dīnsului şi să comentez ulterior. http://mariusmioc.wordpress.com/2010/02/19/silviu-brucan-daca-un-complot-ar-fi-fost-organizat-atunci-noi-conducatorii-frontului-am-fi-fost-primii-care-sa-ne-laudam-cu-aceasta/

IR 11.02.2012 E foarte bine ca demascati comploturile inventate de raspindaci si gustul penibil pentru

complot, in dauna fenomenelor sociale. Sa nu cadeti doar in extrema opusa, crezind ca in spatele fenomenlor vizibile nu au fost si aranjamente, infiltrari, provocari, diversiuni, instigari etc . Adevaratele

comploturi vor ramine probabil necunoscute, cele vinturate public fiind aproape sigur diversiuni , brum sau hrana vandabila pentru prosti.

Emil Vladesan Succes in munca voastra asidua in a abera. Pentru cei care povestesc povesti avand senzatia ca au habar despre ce vorbesc tot inainte mandri pioneri, multe "succesuri" cum ar spune fica Preaiubitului vostru conducator. Pentru cei care ati p...articipat la evenimente si aberati nu pot sa va spun altceva decat pacat dragi camarazi ca fabulati pe aceasta tema dar este posibil si sa fi fost voi mari agenti ai unor state straine. Eu unul si astfel mie toti aproape adevaratii luptatori din Timisoara am participat la o adevarata Revolutie.

Leon Nica Am convingerea că ai deschis o cale deja... īnchisă. Şi din acest motiv eu sufăr de greaţă cronică, provocată de atīţia urechişti ce vorbesc doar īn somn, ceea ce, cīteodată, poate fi scuzabil.

Ovidiu Paulescu  Mioc Marius, am sa incerc sa raspund la intrebarile dvs. Eu prefer sa vorbesc doar despre lucruri pe care le cunosc. In momentul in care Roland Dumas declara ca Franta este dispusă să trimită o brigadă de voluntari, un grup de intervent...ie, acest grup se afla deja pe teritoriul Romaniei. Am intrat in contact cu comandantul acestui grup francez la Bucuresti inainte de "fuga" lui Ceausescu. 2. Personal nu pot acorda credibilitate acestui Bernard Kouchner, din mai multe motive. Nu intru in detalii pt. moment. Acest Bernard Kouchner, unul din fondatorii Medici fara frontiere si de Médecins du Monde, a fost de altfel primul care a sugerat in 1991 in timpul atacurilor aeriene a lui Saddam impotriva minorantei curde “originalul” concept "droit d'ingérance humanitaire" . Tot acest Kousner a pus pentru prima data in discutie si principiul de sovranitą al Statelor si a deschis astfel o poarta pentru interventii militare in teritorii “controversate” moderna terminologie "guerra umanitaria" sau daca preferi "misiune militara di pace". Nu intentionez sa intru in detalii in “problema Kosovo”.

Leon Nica Se vede treaba că ai experienţă, Ovidiule! Ce număr de legitimaţie, de la gaşca de criminali-comunişti adunaţi īn c.f.s.n., ziceai că ai avut?

Ovidiu Paulescu din "gasca" de care vorbesti (CFSN), au facut parte multi altii, unii adevaratii anticomunisti, altii mai putin. Eu am demisionat in ianuarie si motivatia mea este cunoscuta. După 22 decembrie 89, si Doina Corntea a facut parte di CFSN. Din cate siu eu a demisionat din acelasi motiv ca si mine in momentul in care fsn a devenit partid politic in ianuarie 90.

Ovidiu Paulescu Mioc Marius, sambata am propus celor interesati o videoconferenza. Nu a raspuns nimeni acestei propuneri. Obiectivul meu era cel de a simplifica acest dialog. Sunt constient ca pentru unele persoane o astfel de confruntare ar putea sa nu ...fie tocmai placuta dar daca exista dorinta reala de a lamuri anumite momente din 89 - 90, nu vad de ce ar evita o astfel de confruntare cei care pretind ca au ceva de spus. Sa inteleg ca acesti “revolutionari” care incearca sa impuna “adevarul” lor nu au curajul necessar pentru accepta aceasta propunere ? Sa inteleg ca Mioc Marius nu dispune de suficient curaj pentru a pune cartile pe masa public? Azi, Mioc cel viteaz afirma ca lui Ovidiu Paulescu ii este frica sa se intoarca in Romania desi Iliescu nu mai este de mult la putere. O provocare mizerabila care merita un raspuns pe masura

IR  14.02.2012 Domnule Paulescu, care e problema dv mai exact? Nu credeti ca discutati cu cei care semneaza mesajele aici? Eu va asigur ca vorbiti cu Marius Mioc si Nica Leon. Altii pot confirma alti participanti. Iar anonimii si pseudonimii pot fi respin...si. In ce priveste conferinta, se poate face pe skype sau yahoo messenger, o combinatie de chat, whiteboard si voce, dar daca se trece de 10 persoane devine greoi. Am experienta. Ca sa nu mai vorbim de video. Nu vad ce aveti cu textul, care e economic si ramine ca memorie.

Adaug o propunere mai veche. O conferinta despre revolutie. In carne si oase. Cu comitet de organizare si invitati. Ca in lumea stiintifica.

Ioan Emilian Istrate Da, domnule Ovidiu Paulescu, pentru duneavoastră şi alţii asemenea, īn decembrie 1989 n-o fi fost Revoluţie, dar pentru mine a fost REVOLUŢIE cu majuscule şi fără ghilimele. Şi nu veţi putea schimba adevărul pe care l-am trăit oricāte teorii aţi produce īn scris, vorbit sau... dānd din māini. Punct.

 

13 Patriotismul lui Ceausescu

Ziaristi Romani 10.02.2012 [Revoluţia romānă din 1989]

Ciocnirea sovieto-romana pentru Istorie, Identitate si Suveranitate. Larry Watts pentru Woodrow Wils

Romān D. Rānd 10.02.2012 Dovezi irefutabile ca Ceausescu avea in plan unirea cu Basarabia.

Leon Nica Nu īnţeleg ce este cu prosteala asta?! Aveţi impresia că nu sīnt destui zăpăuci pe meleagurile tīlhăritei noastre patri?!

Leon Nica P 10.02.2012 Ce dovezi irefutabile? 25 de ani de domnie Ceauşescu reprezintă dovezile irefutabile. Erau 2 rīnduri despre Basarabia īn manualele de istorie şi se mai scria cīte ceva īn cīteva publicaţii cu circuit restrīns. Regimul Ceauşescu n-a făcut nimic pentru Basarabia, mişcarea naţională de acolo s-a dezvoltat īn perioada Gorbaciov prin forţe interne, nu cu ajutor din Romānia.

Pt. Romān. Vă e cumva ruşine cu numele dvs.?! De ce folositi un pseudomim?! Vă este īncă frică sau nu aţi auzit că am avut o Revoluţie anticomunistă?

11.02.2012 Apoi, nu ar trebui să uitaţi ce cească avea īn plan şi finalizarea, īn doi ani, īncepīnd din anul 1985, a centralelor atomoelectrice, a bombei atomice şi a unei alte bănci mondiale!

Romān D. Rānd  11.02.2012 Leon Nica Este alegerea mea personala(si dreptul meu) sa folosesc un pseudonim.Nu ma ascund in spatele lui sa jignesc sau amenint pe cineva.Frica am doar de Dumnezeu.

Gigga Adrian Tudor 11.02.2012 in "frica de Dumnezeu" nu se include si sustinerea fatisa a unui criminal scelerat? apropo, si fara... Dumnezeu?

Romān D. Rānd 12.02.2012 Gigga Adrian Tudor Ipocrizie?Categoric nu.Nu ma simt jignit,este parerea dvs..Am mai discutat despre asta,"criminalul scelerat" a avut foarte putine victime directe.."prostimea" in cea mai mare parte a ei,nu a beneficiat de tratamentul preferantial de care au beneficiat victimele directe..cat despre lipsa mea de credinta,va inselati profund,insa nu tin absolut deloc sa va demonstrez acest lucru.

Mioc Marius Domnule Romān D. Rānd, dv. personal, īn decembrie 1989, eraţi printre cei bucuroşi sau trişti fiindcă a căzut Ceauşescu?

Romān D. Rānd ‎Mioc Marius La revolutie nici macar la liceu nu eram..revolutia m-a prins la bunici la tara,zapada mare,joaca de copii..nu stiu daca am fost bucuros sau nu,ma depaseau complet lucrurile.Am participat insa "indirect" la revolutie, pe 23 dec...embrie dimineata,bunicu si satenii ne-au trimis pe mine si pe inca 2 baieti de varsta mea,cu 3 traiste cu mancare de la sateni sa le ducem soldatilor care asigurau paza de cateva zile a unui releu important de telecomunicatii..Am mers 2 ore prin zapezi pana la genunchi,soldatii ne-au primit inauntru,sa ne incalzim putin,ne-au zis sa le multumim satenilor si atat.Bunicii si parintii mei insa se bucurau.Toti eram satui de rationalizarea mancarii,de cozi,pene de curent electric,etc.Speram toti la o viata mai buna..care viata buna dupa 22 de ani s-a dovedit a fi o iluzie desarta.

Mioc Marius Domnule Romān D. Rānd, deci inclusiv familia dv. s-a bucurat de căderea lui Ceauşescu. Adevărul istoric e că īn 1989 marea majoritate a romānilor - eu zic vreo 95% - voia căderea lui Ceauşescu. Īn cercul meu de prieteni nu aveam nici măcar ...unul care să vorbească īn favoarea lui Ceauşescu. Că ulterior o parte din romāni şi-au revizuit părerile (īncă din '90 era o lozincă īn Piaţa Universităţii: "Ceauşescu să ne ierţi că-n decembrie am fost beţi") nu schimbă adevărul istoric că īn decembrie 1989 īnlăturarea lui Ceauşescu a fost voinţa poporului romān. La fel cum ulterior, Iliescu, Constantinescu sau Băsescu au fost votaţi de milioane de oameni ca să ajungă la putere, nu au ajuns la putere cu ajutorul unor oştiri străine.

Romān D. Rānd  12.02.2012 Mioc Marius Sunt complet de acord cu cele scrise de dvs mai sus.Toti am vrut sa scapam de Ceausescu.Dupa 22 de ani realizam insa ca am cazut din lac in put.Nu eu il reabilitez pe Ceausescu,ci politicienii postdecembristi..prin jaful si nep...asarea lor fata de "prostime".Azi aproape nu mai exista clasa de mijloc,cei 60% din cei ce il regreta pe Ceausescu sunt la limita saraciei.Parintii mei intra in categoria asta.Cu o pensie de 600 de lei dupa 35 de ani de munca,cum sa faci parte din clasa de mijoc?

Leon Nica Pt. Romān D. Rānd, care a scris:" Toti am vrut sa scapam de Ceausescu." Da!? Şi ce aţi făcut concret? Dovadă de prostie crasă -

Mioc Marius 13.02.2012 După ce o să moară Iliescu şi mai trec vreo 20 de ani, să mai uite lumea cum a fost, o să se spună că şi Iliescu a fost antirus: nu a recunoscut "limba moldovenească", a organizat "podul de flori de la Prut" şi a semnat integrarea Romāniei īn NATO. Mă rog, nu se putea opune ursului chiar făţiş, n-aşa?

Romān D. Rānd  Mioc Marius Nu-i asa.Iliescu a fost este si va ramane in istorie ca fiind cel mai nefast om politic roman din ultimii 150 de ani.[]  Nu neaparat,sau in orice caz,nu a fost parerea majoritatii populatiei. Ceausescu a fost pana la sfarsitul anilor 70 pupat in fund de toate tarile capitalist democrate..iar pe plan intern a fost sustinut de majoriate.Romania,pe vremea ai...a,a fost un exemplu de tara comunista de succes.Incepand cu anii 80,situatia a inceput sa degenereze..mai ales odata cu inceperea platii datoriei externe.In 89 Ceausescu nu era in toate facultatile fizice si mentale..nu se poate face comparatie intre Iliescu si Ceausescu.Unul s-a dovedit a fi un tradator ordinar,pe cand celalalt,devine tot mai evident azi,ca a fost un destul de bun roman.

Gigga Adrian Tudor Mai Romāne, acum, ca ai zis varsta, si ce`ai mai spus, sa zicem ca inteleg putin mai bine [dc ratacesti]; dar:

1. "n-are multe victime directe" :)))[amar] deci ai spus tot: ARE.

2. spune`mi si mie, de ce ai intrat [tocmai] in grupu` asta?

a...ici sunt si victime, "directe" si indirecte, ale animalului ala si a clicii lui de javre; chiar nu realizezi ca, fie si "indirect", ii ofensezi?

3. de ce sa alegi intre 2 rele?! si implicit sa mai speli unul din ele;

raporteaza`te la valori adev.; mai ales ca [zici ca] esti credincios.

Leon Nica Marius, īn istorie va rămīne ca perioada ce a demonstrat tembelismul "omului de tip nou", creaţie a odioasei ciume roşii, cīnd gloata a reimpus la conducere ţiganii, jidanii şi ungurii.[]

Ţi cu tot dinadinsul să ne faci să īnţelegem că ai făcut o pasiune pentru criminalul-comunist ceaşcă, ce mie īmi sporeşte teribil greaţa.

Romān D. Rānd Dl.Gigga Adrian Tudor Numele grupului este "Revolutia romana din 1989"..nu revolutia victimelelor x sau a victimelor y.Am fost adus aici de cineva,doar pentru a discuta pe tema grupului.Nu toti trebuie sa avea aceeasi opinie fata de ce s-a ...intamplat in 89.Eu imi expun opinia mea,dupa cum bine l-a citat Dl.Paulescu pe Montaigne.Am aflat multe noutati,grupul functioneaza,dupa parerea mea.

Imi cer sincer scuze daca am ofensat pe cineva.Pe cuvant de onoare ca nu asta am dorit sau doresc sa fac aici.Realitatea face insa sa nu fiu singurul care il considera pe Ceausescu mult mai putin rau decat cei ce l-au urmat.Cu cine ati vrea sa-l compar pe Ceausescu?Cu Mihai Viteazul sau Carol I?Compar cu ce am trait si cu ce cunosc deci,nu cu perioade diverse din cartea de istorie.Vorbesc din ce stiu si vad...60% din populatie considera ca pe timpul lui Ceausescu se traia mai bine decat azi.Asta e adevarul.

IR 14.02.2012 Domnul "Roman d Rind" o fi Daniel Tomozei redivivus, cel care ne-a vorbit exact la fel

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-11

pina la 26 ianuarie, cind si-a aratat prea strident stima pentru Ceausescu si s-a vazut silit sa se retraga? Sau un coleg de-al lui de misiune (un inlocuitor cu acelasi caiet de sarcini)? Nu-mi pare firesc ca admiratorii securitatii sa-si faca veacul pe aici.

[] Se pare ca am simtit bine cine este "omul de rind". Caci imediat dupa ce am semnalat aici cit de mult seamana cu fostul "Tomozei" , am primit in cont mesajul: Daniel Tomozei 14 February 02:35 "Cainele moare de drum lung,si, Ioan Rosca de grija altuia"

Nu mi-e grija de raspindaci ci de eforturile lui Mioc ca sa mentina in viata discutia despre revolutie. Si mi-e scirba de postacii prostiti sau platiti.

Romān D. Rānd  14.02.2012 Ioan Rosca M-ati deconspirat la fel cum l-ati deconspirat pe Ceausescu..sa treceti faptul asta la lista dvs de "succesuri".Nu il cunosc pe Daniel Tomozei,probabil se bucura si el ca si mine la argumentele dvs infantile. Pentru mine este un... lucru pozitiv sa vad ca ajungeti la aberatii din astea.De ce?Pt simplul fapt ca demonstreaza cat de putin cunoasteti realitatea din Romania de azi.Sunt milioane de Tomozei si Roman D.Rand..Pur si simplu nu vreti sa concepeti acest lucru.Ne considerati pe toti niste prosti,cretini,viermi,etc.. http://www.ires.com.ro/articol/93/romanii--i-nostalgia-comunismului Nu acceptati si alte opinii decat ale voastre?Voi,cei 5-6 care comentati aprig aici,cunoasteti adevarul absolut despre revolutie?Ma indoiesc sincer.Ar trebui poate schimbat numele grupului in "Revolutia noastra,a celor stim adevarul despre 89".

In ciuda jignirilor aduse,nu va voi da satisfactia de a parasi grupul.Imi place sa dezbat subiectul,ma informez,si argumentez cum pot.

Mioc Marius 14.02.2012 Domnule Romān D. Rānd, pe acest grup chiar există oameni care ştiu mai multe despre revoluţie decīt dv. Eu de pildă am fost prezent īn 16 decembrie 1989 īn mulţimea de līngă casa pastorului Tokes, sīnt pe grup alţi oameni care au făcut part...e din comitetul revoluţionar de la Timişoara "Frontul Democratic Romān", īnfiinţat īn 20 decembrie 1989 cīnd īn restul ţării era linişte completă. Avem şi oameni care au fost īmpuşcaţi īn revoluţie sau urmaşi de eroi martir membrii īn grupul nostru. Intenţionat am făcut invitaţii de a se alătura grupului unor persoane despre care ştiam că s-au implicat īn revoluţie, ceea ce n-a exclus primirea ca membri şi a unora ca dv. care īn decembrie 1989 erau copii şi stăteau la ţară. Deci sīnt oameni pe acest grup care chiar ştiu despre ce vorbesc, au trăit evenimentele personal, nu doar au citit presa.[]

Romān D. Rānd Mioc Marius Nu imi pareti a fi arogant,fara nici o grija.In schimb eu nu am afirmat niciodata,aici sau in alta parte,ca as fi expert in revolutia din 89.Comentez doar acolo unde am loc de comentat.Nu pot sta insa cu mainile in san cand romanii sunt tratati de prosti din cauza ca au votat x sau y,sau ca n-au votat x sau y.Adevarul despre decembrie 89 trebuie sa fie undeva la mijloc.

IR 15.02.2012 Sub nici o forma adevarul nu este la mijloc, intre securisti si revolutionari ! Macar atit cred ca nu pot nega diversii banalisti pusi sa reabiliteze regimul comunist. Ca intre 16 si 22 decembrie 1989 cei care au avut curajul sa iasa in str...ada (o foarte mica minoritate din populatia Romaniei) au infruntat regimul securicomunist. A vorbi aici despre "victimele" aparatului represiv este o impietate prea flagranta ca eu

sa o banui de buna credinta.

Romān D. Rānd 15.02.2012 Ioan Rosca Nu am zis ca adevarul se afla la mijloc intre securisti(!) si revolutionari,ci la mijloc undeva intre toate teoriile expuse in presa/internet.Probabil ma banuiti a fi (fost) securist:)ma amuza sincer astfel de acuzatii intrucat ...sunt total nefondate.La fel l-ati acuzat si pe dl.Tomozei.Inteleg deci ca toti cei care au o opinie diferita de cea a dvs sunt (au fost) securisti?Pe de alta parte nu va voi ascunde admiratia mea fata de un securist celebru,Mihai Caraman.

Victor Roncea Fratilor, chestiunea e simpla: nu ar trebui sa fie acceptate in grup persoane cu pseudonime. Simplu! Administratorul trebuie sa verifice si sa lase in grup doar persoane cu identitati reale. Asa evitam curajosii anonimi...

Mioc Marius 16.02.2012 Dacă s-au acceptat de la īnceput persoane cu pseudonime, nu cred că are rost să mai schimbăm ceva. Oricum eu nu cunosc toate persoanele din grup, nici măcar cele pe care le-am adăugat eu īnsumi (am aprobat toate cererile de īnscriere pe car...e le-am văzut) şi chiar dacă cineva şi-a dat un anume nume nu pot fi sigur că e numele real. Ideea a fost de a aduna īn acest grup pe cei interesaţi de revoluţia din 1989, am trimis invitaţii unora pe care īi ştiam şi considerau că sīnt interesaţi şi au ceva de spus pe subiect, dar am acceptat şi īnscrierea unor necunoscuţi. Ba chiar am īndemnat, şi īncă īndemn membrii grupului, să-şi invite cunoscuţii pe care īi ştiu interesaţi de subiect să se alăture grupului.

IR 16.02.2012 Un grup poate creste numai prin cunoscuti, daca doriti sa pastrati consistenta discutiilor. Fiecare adauga pe cine cunoaste, iar daca apare cineva necunoscut tuturor, se prezinta credibil. Altfel iese bilci. Priviti va rog forumul www.piatauniversitatii.com/forum Veti vedea ca au participat la discutii (conflictuale) doar citeva persoane. Si tocmai de aceea au lasat ceva util in urma.

Ovidiu Paulescu Dl. Ioan Rosca, am verificat lista membrilor grupului. Cunosc personal mai mult de 10 persoane. Pe unii ii cunosc din 89, pe altii mai de mult. Am constatat ca in lista se afla si persoane cu care sincer nu cred ca as avea prea mult de dis...cutat. Un exemplu ar fi cineva din Timisoara care locuieste la Roma. Faptul ca nu avem aceasi culoare politica in general nu ma impiedica sa discut cu nimeni dar aici este vorba de o persoana care nu este doar o nostalgica comunista dar mai este si o admiratoare a lui iliescu. In acest caz ma intreb si va intreb si pe dvs. care este de fapt scopul real pentru care a fost creat acest grup ???

Raven RX Majoritatea scriitorilor au publicat sub pseudonime. La fel, multi jurnalisti publica sub pseudonime. De injurat se poate injura sub orice nume, inlusiv sub numele real. Deci problema e ce zice & face fiecare, nu sub ce nume. FaceBook nu e ...tocmai mediul potrivit de lasat amprente personale ca-n pasaport. In discutiile pe web (asa ca pe FB sau forumuri), numele de inregistrare il dai intai celor care administreaza site-ul web (deci unor necunoscuti de regula), apoi tuturor celor care acceseaza paginile unde postezi (alti necunoscuti in majoritatea lor) si abea apoi interlocutorilor. Sigur, la persoanele publice e alta situatie, oricum au amprentele luate & lasate peste tot. Dar nu toti sunt persoane publice.

14 Criza de cadre nu a existat

Eva Gheorghiu [HAI SA SCHIMBAM ROMANIA] 9.02.2012   Este evident ca Romania este intr-o criza de cadre( oameni politici).

O mare parte dintre ei sunt compromisi prin legaturile lor(de sange sau interese) cu fostii nomenclaturisti!

Este absolut evident, in acelasi timp, ca profesionistii acelor vremuri (directori de companii sau functionari din ministere si alte institutii )nu putea sa fie altfel decat membrii de partid sau colaboratori ai securitatii! Era natural!!! Mi-as dori sa cred ca o parte chiar erau profesionisti! Pe vremea mea se intra cu pile sau bani la liceul militar, sanitar sau pedagogic!!!!!::))) Chiar si astazi trebuie sa fii naiv sa te gandesti ca cei ajunsi functionari prin ministere sunt intrati acolo ca rezultat al vreunui concurs,ca cei ajunsi la conducerea vreunei institutii publice(directie de finante inspectorat scolar, primarie ,chiar si o banala scoala ),sunt acolo in baza vreunui concurs!

Nu s-a schimbat nimic! Doar PCR cu PDL(in ziua de azi) sau PSD in trecut! Este o boala veche a noastra!Si a contaminat si sistemul privat(asta e mai grav) -la fel se intra in sistemul bancar, in firmele mari gen PETROM sau intr-o banala firma privata! E adevarat ca se utilizeaza eufemisme gen "recomandare" sau "networking"

Si o alta boala hm SALATA DE DIPLOME de parca ar putea sa-ti compenseze lipsa de experienta intr-un domeniu(asta e doar pentru fraierii din privat care sunt purecati la sange cautandu-se "THE PERFECT MATCH") sau sa justifice "arsul"etapelor.DE PARCA 5 DIPLOME AR PUTEA SA CERTIFICE O INTELIGENTA SUPERIOARA!!!! DISCURSURI SFORAITOARE si MINCIUNI SCLIPICIOASE PE CARE NIMENI NU MAI STA SA LE VERIFICE pentru ca DA suntem cazuti in admiratie cand ni se arunca in fata diplome de Oxford!

Oare ne dam seama cat suntem de snobi? Noi care nu suntem in stare sa gasim SOLUTII SIMPLE :LIZIERE DE PADURI SI PARAZAPEZI la probleme pe care le vom avea si peste 20 de ani de acum incolo-O IARNA BANALA,GREA DAR TOTUSI O IARNA?Ninge de cand lumea pe acest pamant si "specialistii "nostrii"ministrii"nostrii nu sunt in stare sa gasesca solutii simple, obscen de simple!!!!! Ridicol!Revoltator!

SCOALA DE CADRE? NU SUNTEM IN STARE SA CRESTEM ELITE,ASTA E ADEVARUL!!!

NU APRECIEM INTELIGENTA SI BUNUL SIMT!Nu stim sa lucram intr-o echipa fara sa ne sapam unii pe altii! Sa ne demonstram competentele in alt mod decat evidentiind lipsa de competenta a altora!

APRECIEM BANUL, INFLUENTA SI,HILAR "ORIGINEA SANATOASA-DATA DE ACEASTA DATA DE CULOAREA POLITICA DUPA CAZ"!!!! APRECIEM TUPEUL OBRAZNICIA SMECHERIA SI FURTUL! Suntem atat de obtuzi orgoliosi si creduli!!!! De curand au ajuns la urechile mele o replica ATRIBUITA(redata aici mai mult sau mai putin fidel)a unei mari doamne a politicii!!! "INAINTE era vorba despre a FACE CEVA, ACUM e despre a incerca sa FII CINEVA" EI BINE, eu asta vad acum in salata de diplome, gramezile de bani stranse cu rapacitate, simbolurile bunastarii afisate cu nerusinare-INCERCAREA DISPERATA DE A FII CINEVA!!!ATAT!!

Si mai cred ca a trecut suficient timp pentru noi intre INAINTE si ACUM!!!!

Suficient ca UNII care pretind ca SUNT CINEVA sa realizeze ca NU POTI FII CINEVA fara SA FACI CEVA!!!

IR 9.02.2012 De acord in mare parte cu dv. Cu doua observatii conexe. Spuneti ca

"Este absolut evident, in acelasi timp, ca profesionistii acelor vremuri (directori de companii sau functionari din ministere si alte institutii ) nu putea sa fie altfel d...ecat membrii de partid sau colaboratori ai securitatii!". Ca unul dintre "profesionistii acelor vremuri" (ingineri, profesori, medici etc) va semnalez ca se putea, ca tehnician serios, sa produci (e drept, pentru regimul comunist) fara sa faci compromisurile semnalate. Si eram multi. Dar uzurpatorii ne-au tinut pe tusa, pretinzind ca numai activistii pot gestiona tara, aprobati tacit de "intelectualitatea umanista", care se cam compromisese, din cauza specificului activitatilor care interferau cu propaganda.

In fine, in ce priveste valoarea invatamintului, depun marturie ca in 1992, cind m-am exilat in Canada, am fost socat de nivelul scazut al educatiei , fata de cel din Romania (inainte de 1990). pentru ca , revenind in Romania dupa zece ani, sa fiu socat de nivelul educatiei de trnazitie, mult inferior celui canadian. Aceasta prabusire uluitoare nu e justificabila prin "greaua mostenire" ci prin distrugerea economiei, combinata cu

masuri sabotoare - cum a fost eliminarea concursului de admitere in facultati.

Eva Gheorghiu 9.02.2012 M-am referit la conducere de varf......directori de companii sau functionari din ministere si alte institutii- se presupune ca astia erau cei mai buni profesionisti nu?

Si da sunt de acord si eu cu reintroducerea admiterii...

IR [mesaj cenzurat] 9.02.2012 Intreprinderile aveau un director general, politruc si unul tehnic, adevaratul manager al productiei, deseori extrem de capabil. Imediat dupa 22 decembrie, sefii comunisti au fost debarcati de oamenii care credeau ca au venit alte vremuri. Apoi FSN a decis ca vechii tovarasi sa fie plantati inapoi la conducere. Asa a lucrat contrarevolutia in fabrici.

 

15 Refacerea de jos in sus

Gabriel Gruionu  [Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA! ]10.02.2012 De ce sa nu facem doua Romanii? De ce nu facem un oras de oameni normali care sa reprezinte conceptul de Romania Noastra? Asa este Boston in SUA (unde locuiesc acum) de exemplu unde este mai mult spirit civic, se lupta pentru sustinerea micilor afaceri locale, este mai liberal si mai ingaduitor cu strainii si cu minoritatile, mult, mult mai activ in dezvoltarea de afaceri, are cele mai bune universitati din lume Harvard si MIT, etc. Sunt o multime de romani de valoare asta cred ca este clar. Daca nu ne putem uni sa facem un oras model si modern chiar credem ca o sa schimbam o tzara intreaga? Pentru asta nici nu ne trebuie un partid politic ca pentru a conduce Romania. Eu propun sa facem Sibiul Orasul Schimbarii pentru ca deja este pe acest drum cu un primar excelent. Sau poate aveti alte p...ropuneri, nu pot sa spun ca cunosc toate orasele din Romania. In Sibiu ma duc in fiecare an (cu toate ca sunt din Craiova) si am vazut eforturile constante de imbunatatire. Este un oras mediu ca marime dar care este foarte activ economic. Sibienii sunt foarte mandri de cine sunt si de ce au realizat si asta mi se pare un punct de plecare foarte bun. Si sibienii si multi romani zic ca in Sibiu e "altfel". In fine, asta este propunerea mea. Care ar fi candidatul vostru pentru Orasul Schimbarii? Cred ca este o idee foarte buna sa schimbam Romania pe rand din oras in oras si din sat in sat decat sa vrem sa schimbam toata tzara peste noapte.

IR 10.02.2012 Ideea renasterii unei parti din intreg este esentiala si merita completata si rafinata. Cea mai mare greseala pe care am facut-o dupa 1990 a fost sa tragem de tot poporul roman inspre emancipare. Lipsa de realism si , poate, de spirit democ...ratic profund. Masa care-si venereaza spoliatorii (cu care seamana moral) are dreptul sa degenereze, daca atita poate. Un pro-democrat poate incerca sa combata politica sistemic nociva, manipularea mediatica prin care se intoxica poporul, distrugerea economiei care-l alieneaza, si fiziologia sociala corupatoare. Dar in incercarea de a salva toata Romania urita, noi am distrus pe cei frumosi , in lupte zadarnice, din cauza raportului de forte. Era mult mai fertil sa ridicam comunitati de oameni vrednici si drepti, nu neaparat definite geografic, care sa creasca natural. Decit razboi civil perdant, mai bine competitie antropologica. Problema e daca avem o metodologie viabila pentru acest gen de proiecte . Caci extinderea continua a "celulei sociale" (de la familie la trib, la tirg, la judet, la tara, la federatie, la lumea conexata) impiedica genul acesta de coagulari. Daca Utopia ar reusi intr-un spatiu, ea ar fi distrusa din exterior.

Danciu Ioan Viorel Buna ideea, dar daca am aplica-o in fiecare oras, atunci am putea schimba incet si Romania. In Romania noastra. Daca tot vin alegerile locale, cine dintre noi putem pune unamrul la asta. Fara politica si fara arnjamente. Dar trebuie sa iasa in fata cei care vor sa-si asume aceasta schimbare. A dori schimbarea dar a astepta s-o faca altii pentru noi, ati vazut pana acum unde am ajuns. Deci la treaba...

Gabriel Gruionu Proiectul "Romania Noastra: Pas cu Pas, Oras cu Oras, Sat cu Sat, Om cu Om" este la firul ierbii (grass roots) bazat pe principiul (care cred ca este general acceptat pe acest grup) ca Romania trebuie schimbata de jos in sus. Tintirea direc...t la presedentie este plecata de la premisa gresita ca daca s-ar gasi o persoana super desteapta si cu spirit de initiativa ar schimba lucrurile peste noapte. Nici macat Domnul Iisus Hristos nu a vrut sa schimbe lucrurile peste noapte (desi putea!) pentru ca fiecare individ trebuie sa se schimbe de buna voie nu impus de presedinte sau chiar si de Dumnezeu. Deci tina nu este "preluarea puterii" este schimbarea societatii.

Cel mai simplu lucru pe care il putem face chiar astazi este sa alegem un oras pe luna si sa postam pe acest grup numai despre acel oras pentru a descoperi si promova eforturile de schimbare a societatii locale. De exemplu propun ca Martie ...sa fie luna Sibiului: Orasul Schimbarii. Dar trebuie sa ne concentram numai pe Sibiu timp de o luna ca sa ajungem in discutiile noastre la miezul unor probleme si al solutiilor. Ganditi-va ca daca toti cei 10.000 de membri ai acestui grup ar pune o poza cu Sibiul si ar posta mesajul "VIZITATI SIBIU!" pe Facebook si am tine cont de cate "like" si comentarii primim putem spune imediat cu date concrete ce impact am avut cu aceasta initiativa. Teoretic daca toti cei 10.000 de membri ar merge in vizita la Sibiu si ar cheltui 100 de dolari pe cazare si masa pentru o zi sau 2 ar insemna ca am generat 1 milion de dolari pentru economia locala a orasului care ar ajuta sa se dezvolte micii intreprinzatori. Mai tarziu am putea (cu ceva efort e drept!) organiza "Marsul Schimbarii" unde am putea merge pe jos din centrul Sibiului pana la Muzeul Satului Astra (pana in 10km cred) si banii care ii strangem din taxa de participare sa ii donam pentru un proiect de dezvoltare locala ales prin concurs. De asemenea putem lua legatura cu Primaria Sibiu si sa ne voluntariem expertiza pentru consultatii in anumite domenii unde am putea ajuta. Sigur din cei 10.000 de membri ai acestui grup sunt oameni care ar putea sa ajute concret cu consultanta in dezvoltare de afaceri pentru cetatzenii Sibiului care vor sa faca o afacere dar le lipsesc cunostiintele de specialitate. Si asa mai departe. Daca ne concentram pe o comunitate relativ mica care este pregatita pentru schimbare dar are nevoie de ajutor, atunci putem avea un impact masurabil.

IR 10.02.2012 Abordarea bottom-up se poate impleti cu top-down, daca, asa cum am semnalat in alt mesaj, pe linga miscarea la care va referiti este lansat un partid, avind ca platforma:

"Lustrarea tuturor celor care au ocupat pozitiile de decizie in ultimele decenii [vezi la firul "Programul care nu se poate ridica"] Vreau sa vad partidul cu asa ceva in platforma ! Numai dupa aceea, i-as lua in serios lamentarile ca nu se poate face cunoscut sau ca nu e urmat de popor."

Aparitia unui astfel de partid, urmata de coagularea fireasca in jurul sau (prin rezonanta ideatica, in locul dar proximitatii fizice) ar cataliza si emergenta comunitatilor locale curate. Din cite vad insa , nu apare nici partidul descris de mine, nici miscarea descrisa de dv.

Si asta, pentru ca nu sint lasate. Sa nu eludam fortele care ne sufoca.

IR 10.02.2012 Continui sa am indoieli ca se poate obtine o concentratie de valoare, pe criterii geografice. Patologia societatii romanesti e difuzata destul de uniform. La Sibiu sau aiurea veti da peste poporul roman format de tranzitie, pe care poate il... vedeti mai optimist din Boston.

Pe de alta parte, in propunerea dv exista si un alt simbure de mare importanta, iesirea de sub pulpana Bucurestiului, centrul parazitarii Romaniei, care vede intersele nationale doar pina la marginea capitalei.

Gabriel Gruionu 10.02.2012 Sigur ca ce ziceti e bine intentionat si suna bine dar este o initiativa mult prea complexa pentru acest grup. Putem face ceva ca un grup pe Facebook pentru ca efectiv in acest moment asta suntem? Avem totusi destui membrii (aproape 11.000)... datorita Alexandrei Svet careia ii multumesc pentru initiativa. Intrebarea este putem genera o actiune oricat de mica care sa aiba un impact concret? Cred ca trebuie plecat din succes in succes in directia unei schimbari pana sa ajungem sa facem partid politic in care majoritatea poporului roman sa creada. E usor de pus niste cuvinte frumoase pe hartie, nu avem insa nici o credibilitate (ca si grup vreau sa spun) ca putem si realiza ce am pus pe hartie. Din nou spun, poporul roman nu este pregatit sa mearga in directia cuvintelor frumoase. Are nevoie urgenta de transfuzie de actiune. Trebuie sa se intample lucruri bune pentru omul de rand nu pentru partidele politice si asta cat mai repede.

Gaby LegionarUl domnilor,ma indoiesc profund ca mai mult de 5-6% din acest grup de 11000 de oameni au curajul sa si actioneze concret,

Gabriel Gruionu Sigur ca da, este un element foarte important independenta fata de Bucuresti. Din cate am vazut si din cate mi-au povestit socrii mei din Sibiu, sibienii au fost tot timpul mandri de faptul ca nu depind de Bucuresti care ii ajuta foarte put...in. De exemplu cand au fost capitala culturala europeana ajutorul de la Bucuresti a fost complet nesemnificativ dupa cum a spus chiar primarul Sibiului. La fel se intampla in fiecare an cu festivalul de teatru care este al doilea ca marime in Europa dar pentru care nu primesc nici un ajutor de la Bucuresti de la Ministerul Culturii. Eu sunt un observator extern al Sibiului pentru ca sunt oltean cum am zis, din Craiova dar vad clar ca diferenta o face tocmai oamenii din Sibiu care sunt orgoliosi si foarte mandri de ce au realizat si de ce vor sa realizeze chiar numai ca sa arate ca sunt mai buni decat altii. Ei sunt pregatiti pentru schimbare si au aratat ca o pot face dar normal ca au resurse limitate fiind oras destul de mic sau mediu cel mult. Daca ii ajutam si noi cu eforturi concentrate vom arata ca ce vorbim de mai mult de un an pe acest forum nu sunt vorbe goale.

Gabriel Gruionu 10.02.2012 5% din 11000 inseamna 550. Ar fi super superb ca sa avem 550 de oameni care vor sa faca ceva concret.

16 Dezapezirea se pregateste prin revolutie

Rossenberg Alfred VR [Vocea Romaniei] 10.02.2012  Dragi politicieni, parerile dvs. oneste si profund social-liberale-democrate, nu va indeamna sa faceti un apel catre toti politicienii care indiferent de culoare sa iasa dracului la deszapezit? Parerile dvs., nu au nicio remuscare cand oamenii sunt blocati in casa, fara curent, fara caldura, fara mijloc de comunicare, fara apa, fara mancare si deseori cu mortul pe masa, cu bolnavul zacand...si vin ca un usl-ist inteligent si militez pentru greva parlamentara, militez pentru show-uri TV, militez pentru anticipate si mai mult decat atat militez pentru boicot national si sunt disperat ca pierdeti si aceste alegeri? Nu credeti ca este incredibila nesimtirea si prostia care exista in capul USL-lui din care facem parte? Chiar nu credeti asta? Ati avut o zi in viata dvs., doar o zi in care sa ave...ti temperatura in casa de -10 grade, 24 ore, sa nu aveti curent, sa nu aveti caldura, sa nu aveti apa, sa nu aveti un colt de paine, sa ai bunica moarta pe masa, sa ai copilul bolnav, sotia cu probleme fiziologice, necesitatile sa le faci in casa, sa le mirosi si sa le si mananci daca este cazul?...ati avut o singura zi de acest fel in viata dvs.? O zi in care sa revezi viata secvential, sa fii convins ca vei muri si sa-ti doresti orice numai copilul sa scape cu viata? Si abia apoi sa tastezi in fata unui calculator si sa faci politica? Nu! Cu siguranta nu! Altfel si sa respiri cand altii mor, nu ai mai indrazni. Mult succes in campania electorala virtuala a politicienilor de orice culoare! Sa va fie rusine!

IR 10.02.2012  Scrieti din unghiul bunului simt, ranit de atita impostura, amintind pseudo-politicienilor ca rolul lor tradat era sa apere cetatea de calamitati: naturale, economice sau sociale. Sigur ca trebuia salvata urgent viata celor expusi gerului ...de mizerie, nu dansat nerusinatul balet dupa ciolane. Dupa care insa , ar trebui sa facem tocmai politica, in sensul fast al cuvintului, eliberindu-ne de uzurpatori. . Altfel , si viitoarele ninsori, inundatii , secete, cutremure - vor lovi mult mai dur decit ar fi cazul.

 

Theodora Marinescu 10.02.2012 [MISCAREA INDIGNATILOR]

http://theodora0303.wordpress.com/2012/02/10/se-intampla-in-romania-10-februarie-2012-stat-membru-ue-si-nato-aproximativ-65-000-de-oameni-din-vrancea-si-buzau-sunt-izolati-57-de-romani-decedati-morti-neinmormantati-de-8-zile-oameni-fara-el/

IR 10.02.2012 [si la freeex@yahoogroups.com] Am asistat, acum citeva zile, la bascalia facuta de Antena3 ministrului care afirmase ca vin vremuri ca in 1954. Extrem de agresiv, ii cereau explicatii pentru ca panicheaza populatia, ca sa nu maai iasa la manifestatii. Ati auzit vreo scuza din partea respectivilor "ziaristi"? Cit mai crede aceasta tagma ca

romanii nu vor sesiza ca face rau tarii in cirdasie cu clasa politica care o intretine?

 

17 Rosia Montana si Tatulici

Luminita Dejeu [VREAU O TARA CA AFARA]5.02.2012 Dumitru Cornel Vilcu: Emisiunea "Patrimoniul nimănui", realizată de Mihai Tatulici īn după-amiaza aceasta, pentru Realitatea TV, a fost cea mai ruşinoasă mostră de jurnalism la care am asistat vreodată īn Romānia - şi aceasta īn condiţiile īn care presa autohtonă atinsese deja, oricum, un nivel dincolo (īn jos) de jenant. Manipulare grosolană, aducerea īn piaţa publică a Roşiei a unor mase muncitoreşti de manevră, un mic documentar prost documentat şi părtinitor, cuvāntul dat unor persoane care nu aveau nici o legătură cu subiectul (a vorbit vreme de vreo trei minute un tinerel din Abrud care voia musai loc de muncă de la RMGC), culminānd cu o serie de calomnii la adresa profesorului Piso, a lui Ştefan Bālici; recomandarea specialiştilor de la aşa-zisul 'grup independent' plătit de compani...a canadiană drept deţinători ai adevărului absolut, şi trecerea sub tăcere a poziţiei Academiei Romāne sau a ICOMOS etc. etc. ... vă spun cu toată sinceritatea că mi-e greu să-mi revin, mi-e pur şi simplu greaţă fizică. Īn fine, īmi voi scoate cāinii la plimbare ca să mă calmez. Dar nu īnainte de a vă mai spune o dată lucrul pentru care, nu-i aşa, mi-am 'luat-o' īn cāteva rānduri de la prietenii plictisiţi de activismul meu: īncetaţi să mai fiţi nepăsători. Īncetaţi să mai permiteţi această minciună, acest jaf, această bătaie de joc la adresa inteligenţei noastre. Şi mai cu seamă, acest şir de ilegalităţi de domeniul incredibilului. Deschideţi ochii, citiţi, interesaţi-vă; dacă veţi deveni fani RMGC, asta este! Īnsă numai pe fundalul nesfārşitei voastre nepăsări această catastrofă are şanse să se īntāmple. Vă previn că īn primăvara asta va fi revoluţie. Poate că, deocamdată, e mai comod să ne adăpostim de ger şi să sperăm că lucrurile vor fi bine de la sine. Īnsă nu vor fi. Din alte motive decāt cele specificate de nu-ş-ce calendar vechi, anul 2012 nu va fi unul obişnuit, vă asigur. Iar cānd va īncepe, să nu vă miraţi. Să nu vă miraţi. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2976672769461&set=o.2461691487&type=1&theater

IR 5.02.2012 Cit mai asteptam revolta impotriva imposturilor care au ocupat media? Degeaba contestati clasa politica daca "vectorii de opinie" care o slujesc, nu sint impiedicati sa mai otraveasca telecetatenii.

18 Rodica Culcer, doar in "ultimii cinci ani?"     

Vladimir Dumitru  2 February 23:23 O PALMĂ mai dură nici că i se putea da Rodicăi Culcer ! Iar palma primită nu e demisia/demiterea de la stirile TVR ci SCRISOAREA DESCHISĂ a distinsei d-ne Lucia Hossu Longin (realizatoare a cutremurătorului si exceptionalului documentar "Memorialul Durerii" care trebuie īnteles mai mult decāt oricānd de către toti romānii) ! Era exact mesajul pe care īl merită din plin fosta (pentru mine!) ...doamnă Culcer (cea din epoca BBC-ului si Europei FM) , azi reducāndu-se doar la statutul de băsistă jalnică, de duzină !) Scrisoarea Luciei Hossu Longin, după ce Rodica Culcer a demisionat de la conducerea DEIS a TVR

IR 02.02.2012 Ba da s-ar fi putut si ar fi trebuit. Caci doamna Culcer nu are, din punctul meu de vedere, un trecut atit de onorabil, daca nu o renastem la BBC .

Adaug o informatie punctuala. M-a scirbit refuzul ferm al celor lasati de ea de garda la TVR, pe 22 decembrie 2010, de a transmite  stirea ca domnul Cicerone Ionitoiu, impreuna cu mine, am depus plingere la ICCJ pentru blocarea cercetarilor despre crimele comunismului:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-6-2010-12

Nu le-a placut denuntarea jocului dublu al lui Basescu, care condamna demagogic comunismul, (ca sa culeaga voturile noastre si sustinerea "telectualilor") si pe ascuns, bloca judecarea si pedepsirea vinovatilor

Vladimir Dumitru        2 February 23:56 in cazul acesta a pactizat ,arc peste timp, cu calaii ! ceea ce e foarte grav ! [] stimate domn Ioan Rosca , sper ca nu vreti sa-mi spuneti ca ati sperat ceva din acea declaratie de condamnare a comunismului din partea presedintelui Romaniei ! Se stia foarte clar ca joaca dublu dar numai in beneficiul fostilor !

IR 02.02.2012 Nu am sperat nimic. Dar am fost lovit de procuratura pilotata de oamenii lui Basescu tocmai cind irosisem citiva ani ca sa imping inainte cercetarile:
Povestea e lunga : http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale-2011-12
Cit priveste farsa , am denuntat-o chiar cind s-a produs: http://www.youtube.com/watch?playnext=1&index=0&feature=PlayList&v=7nHE53jHoQQ&list=PL2F2D5795ADD9181E
De atunci nu am mai putut patrunde nici un minut , pe nici un post.          

Vladimir Dumitru        3 February 00:16 vedeti dvs. eu inteleg foarte bine ! Dar din pacate basescu s-a demascat chiar prin metodele securistice de lucru in toata viata publica pe care a avut-o din 1990 incoace ! Important ,astazi , este sa-l demolam complet pana in aprilie 2012 ! In caz contrar, o sa avem o Romanie sleita pt. multi ani de-acum inainte !

IR 02.02.2012 De acord, evident. Doar ca eu nu vad in el singura tinta..Despre farsa alegerii intre ramurile FSN am scris de mult:  http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2007-12

 

19 Plesu e mult mai vinovat ca sotia lui

Victor Roncea 17.02.2012 [Patriotii, Alternativa Civica, Alianta Cetatenilor ]

Noi documente CNSAS in Cazul Plesu si Securitatea. In ce consta vinovatia doamnei Catrinel Plesu, re

IR 17.02.2012 Ce a facut Plesu in 1990, legitimind Contrarevolutia, in solda lui Iliescu, e incomparabil mai grav decit lipsa de caracter a adolescentei ariviste cu care s-a potrivit (caci nici el nu are scrupule). Si pe citi nu a molipsit maestrul spre... compromisuri, cu "dilemele" sale lase, abil promovate. Din pacate, nu este singurul intelectual caruia ii datoram decaderea… intelectuala, in tranzitie. Poate ca nu e bine sa-i dati acestui fariseu ocazia sa se victimizeze.

Ioan Popsor 17.02.2012 [MISCAREA INDIGNATILOR] iar pe urma a transferat-o din miinile lui Iliescu in miiniile lui basescu