Dialoguri pe Internet februarie 2012: farsa politica

1 Zvircolirile PNTcd intre ramurile FSN

Amelia Galetar[ PNTCD] 8.02.2012 Actualitate :: Ţărăniştii, în discuţii cu USL pentru alegerile locale şi generale

Serban Anghel 8.02.2012 http://www.tion.ro/ciuhandu-negociaza-o-alianta-electorala-cu-usl/1053554

Alin Timofte USL=PDL-JEG

IR 8.02.2012 Mi-am tot zis ca nu sint adevarate aceste zvonuri. Adevaratii "taranisti", care nu s-au bagat in partid doar ca sa prinda o ipotetica ocazie de catarare ( in contextul nemultumirii populatiei) trebuie sa previna remorcarea partidului la una... din aripile FSN (PDL sau USL). Decit vinduti celor care au zdrobit rezistenta anticomunista pentru ciolane otravite, mai bine ramineti in opozitie demna, alaturi de fortele anti-sistem, incepind sa ridicati o alternativa. Dati la o parte canaliile care tradeaza PNT. Nu va mai incredeti in cameleoni. Nu uitati ce era Ciorbea in 1990. Aflati ca PNTcd a fost intesat si deraiat de cameleoni fara legatura cu nationalismul sau taranimsul. Eu mi-am dat demisia in 1996 datorita asocierii cu banda lui Roman-Basescu. Am gresit, sau a fost o miscare urita, suspecta si extrem de nociva? Atita mai trebuie, ca PNTcd sa se cupleze si cu aripa Iliescu, ca batjocorirea inaintasilor sa fie deplina.

[]

Rusu Silviu 9.02.2012 Nici eu nu sunt bucuros de acesta alianta,DAR,daca se prevede un acord clar cu PNTCD atunci putem accepta o asa zisa mana de ajutor,ca sa intram in Parlament,pentru ca Singuri,nu avem sanse,datorita proceselor interminabile...

Lucian Ioan 8.02.2012 PNTCD are o conducere statutara ,legala reprezentata de catre PRESEDINTE LUPU VASILE.Aceasta emite documente,tine contabilitatea,raspunde legal pentru deciziile care le ia,reprezinta partidul institutional in raport cu celalate institutii ale statului. Aceasta conducere a hotarat ca partidul nu v-a face alianta cu nici o formatiune politica,si v-a participa la alegerile care vor urma,singur.

Serban Anghel 8.02.2012 oricum nu ne-ar avantaja nici un fel de alianta, toti ne-ar trata ca a cincea roata la caruta, doar ne-am compromite... ce a mai ramas de compromis...

Horea Dan 8.02.2012 Halucinant - ieri negociau cu PDL - oamenii acestia nu-si mai consulta membrii sau PNTCD este plantatia unuia dintre acestia ?

Ovidiu-Adrian Marinescu 8.02.2012 Ciorbea zis şi startreku-klingonian...mai există?

Cristina Andrei 9.02.2012 Oare Aurelian Pavelescu cu cine negociază?

Lucian Ioan 9.02.2012 Nu santem curiosi,intrebati-l personal...daca aveti anumite nelamuriri...Deocamdata Pavelescu face parte din conducerea PNTCD,nefiind desemnat sa negocieze cu cineva...In cazul in care se vor desemna anumite persoane sa participe la anumite negocieri,acest lucru se v-a face de catre CNC care totodata v-a face si analiza negocierilor pentru a se lua o hotarare legala,si statutara.

[]

NewsTimisoara Timis 8.02.2012  http://www.newstimisoara.ro/stiri/schimbare-de-strategie-la-pn%C8%9Bcd-%E2%80%9Enegociem-o-alian%C8%9B%C4%83-cu-usl%E2%80%9D

Schimbare de strategie la PNȚCD: „Negociem o alianţă cu USL” | News Timisoara

Ilie Bratu Mare eroare!...

Ioan Balan Le-a ramas unora "ciolanul" in gat! Asa este: CEA MAI MARE EROARE, care in plus descalifica si PNTCD, daca taranistii nu vor reactiona in aceeasi masura. Pacat, degeaba ani la randul ne-am uzat!

Angella Dumitrascu înaintaşii se vor răscoli în mormânt, mare păcat... dacă vreţi ciolanul, treceţi la USL şi lăsaţi PNTCD-ul curat... rusine...

IR 8.02.2012  De ce? Datorita garantiei "taraniste" aduse de acest sef al sindicatelor comuniste, dupa 1990? A performentelor sale ca prim-ministru? Sau a gindirii mediocre si incetinelii cu care si-o exprima? Poate cineva preciza cum s-a potcovit si cu ...el PNTcd? De ce a fost considerat, ca si Constantinescu sau Manolescu , un exponent legitim al revolutiei anticomuniste? Ca in 1990 nu l-am vazut implicat in lupta contra feseniadei.

Ioan Balan D-le Rosca, va rog sa incetati cu atacul la persoana, altfel cu toata simpatia voi fi nevoit sa va banez/exclud din acest grup si chiar n-as dori. Va rog nu uitati, ca unii sunteti musafiri pe un grup a carei administrare este in sarcina unui membru PNTCD. Se poate comenta orice, cu argumente si in limita bunei cuviinte, dl. Ciorbea e presedintele PNTCD ales de noi, de buna voie. Deocamdata nimic din ce s-a vehiculat ca zvonistica nu e oficial confirmat, va asigur ca si eu sunt impotriva oricarei asocieri cu PSD, sau PD-L! Va multumesc!

IR 8.02.2012  Ajutati-ma atunci sa inteleg unde vorbesc. Care sint in clipa asta factiunile PNTcd si de cine sint conduse? Aici este gruparea Ciorbea, incit parerea mea proasta despre el, sa fie less-majestate? Trebuie sa admiteti ca din exterior nu se ...mai intelege mare lucru, din moment ce partidul este atit de scindat.

Dv imi vorbiti ca taranist din ce perioada? Eu v-am spus deschis ca va vorbesc "taraneste" din 1990-1996, perioada in care nu am remarcat actiunile anti-feseniste ale domnului Ciorbea, care l-au recomandat ca premier. Va voi fi recunsocator daca-mi semnalati ce mi-a scapat din traseul dumnealui.

Ioan Balan D-le Rosca, nu-s vreo "feceoara" care sa roseasca la o vorba ceva mai dura, doresc doar sa pastrez o anumita rigoare in exprimare, va place sau nu - e doar problema dvs. - dar dl. Ciorbea e presedintele ales al PNTCD, indiferent cate aripi ...si ce artificiu ar mai gandi unii strategi, va asigur ca originalul - adica trupul sanatos al PNTCD - il are pe dl. Ciorbea in frunte. Orice atac la dl. Ciorbea, poate fi considerat un atac la adresa PNTCD si va asigur ca oricare alta persoana din afara partidului, era de mult amintire pe grup. Va respect si din acest motiv va rog nu rupeti puntile, caci forte greu sunt de refacut!

Szilard-Ivan Csatlos Din ce stiu eu ,USL au problemele lor,daca 'tatuca" l-a "urecheat " pe Ponta ....Orice asociere cu FSN,PDSR,PSD conduce la dezastru!Iar cat despre guvernul CDR pe care il aminteste dl.Rosca,doar atat ,daca romanul vroia sa scape de ciuma ro...sie nu votau CDR ci PDSR si in momentul de fata nu exista USL sau alte aliante de tip struto-camilo-maimute!A fost plasa intinsa de Iliescu ,din pacate am servit-o cu totii ,din care doar alunecosii liberali au scapat nu cei din PNT... :((

Simona Dumbravescu 8.02.2012  Alianta cu USL e inevitabila. Din pacate. 8 February at 23:30 ·E logic, PNTCD se aliaza acum cu USL pentru ca sa-i traga la fund si sa scapam definitiv de ciuma rosie :) Nu radeti, s-ar putea sa vi se serveasca si explicatii mai bizare decat asta ...

Constantin Condurache 9.02.2012  CITAT : " Partidul National Ţărănesc s-a născut în vâltoarea cea mare a luptei pentru Unirea cea mare, dusa de Iuliu Maniu si a luptei pentru dreptate sociala continuata de Ion Mihalache, reprezentantul autentic al ţărănimii. Amândoi, ctito...ri de Tara supuşi permanent persecuţiilor tuturor dictaturilor, au fost exterminaţi de regimul comunist, instaurat de ocupaţia sovietica, prin barbaria masurilor securităţii impuse de ocupant, si slugile lor. " O punere la punct in vederea restabilirii adevarului istoric - Cicerone Ionitoiu Situatia PNTCD – informatii din presa : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1382

Ilie Bratu 9.02.2012  Fraţilor! Ca român basarabean, care-şi leagă realizarea idealului de Reîntregire a Ţării de PNŢcd, în jurul căruia ar putea să se strîngă şi alte partide de orientare naţional-patriotică, îndrăznesc să vă sugerez că ar fi cazul să constitui...ţi de urgenţă un Grup de Iniţiativă (celulă de criză) pt reîntregirea Partidului care ar avea ca obiectiv purtarea unor discuţii cu toate facţiunile existente în Partid, desemnarea delegaţilor din partea acestora la un eventual Congres Extraordinar unificator, identificarea unui lider, acceptat de toate facţiunile, organizarea şi desfăşurarea acestui Congres. Iniţiatori, în opinia mea, aţi putea fi chiar Dvs, cei mai activi în acest grup pe facebook. Doamne ajută!

Gheorghe Sanfira 9.02.2012  Usor de zis, greu de facut, domnu' Bratu! Ati vazut ca , uneori, intr-o familie se omoara si fratii ! Cam pe acolo suntem, noi,acum!

 

Florin Puşcaş 8.02.2012 Ţărăniştii lui Ciuhandu vor o alianţă cu USL

Ioan Balan "Prima dată să se stabilească la nivel naţional, să se dea de acolo semnalul, noi ştim ce avem de făcut aici,...”, "spune Viorel Sasca,..." - In realitate e taman pe dos! PNTCD va exploda, dar nu va face alianta cu PSD, care taranist poate sprijini o asemenea aberatie?!

Bogdan Ioan 8.02.2012 asa din placerea unui dialog , pot sa exprim si eu un punct de vedere , desigur personal fara pretentia unei judecati de valoare. cu asemenea trecut istoric PNTCD, trebuie sa fie atent la pasii urmatori privind aliantele , daca vrea neapara...t sa apara in prim plan. dupa guvernarea din perioada 1997-2000 gratie unor aliante mai putin inspirate , dar mai ales datorita implicarii lui Basescu , a ramas in afara parlamentului, adica a disparut din prim planul politic. luptele intestine din partid, dorinta unor oameni iresponsbili ,fiecare dorind sa-si faca propriul partid au condus la atomizarea partidului. procesul nu este incheiat nici azi.repet inca odata , privesc evolutia PNTCD ca simpatizant al partidului, gratie unor fruntasi taranisti (Mihalache ,Coposu, Diaconescu), dar la ce asistam astazi este ceva trist . cu oameni ca Milut, Pavelescu(ala mic cu capul mare , vorba unui clasic in viata ), de buna seama PNTCD va chibita de pe margini. personal consider ca Ciorbea , este unul din putinii lideri taranisti care poate agrega in jurul sau niste forte .exprim acest punct de vedere din exteriorul partidului

Florin Puşcaş UPDATE Preşedintele PNŢCD Timişoara, Adrian Orza, califică declaraţiile făcute de Sasca şi Hehn drept „hazardante”

IR 9.02.2012 Daca ii trimiteti lui Ionitoiu o asemenea veste, dupa o viata dedicata partidului, il terminati:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-4-2009-12 Tradatorii strecurati in PNT vor avea de a face si cu mine, care le-am urmarit perse...verent jocul. Credeti ca daca nu disparea Coposu s-ar fi facut alianta impotriva naturii din 1996, din care s-a tras dezastrul PNT si al tarii? Sau ca ipocritii care l-au bocit pe "senior" ca sa-i confiste capitalul de imagine vor pacali istoria?

Razvan Boaca 9.02.2012 Haideţi să fim serioşi, PNŢCD la nivel de Timişoara are nevoie de o alianţă electorală locală. Cu USl ar fi bine pentru domnul Ciuhandu, deoarece l-ar anihila pe rectorul Robu, un contracandidat cu destule şanse în contextul politic actual.... Şi aici nu e vorba de ciolan, e vorba de buna administrare a oraşului, unde e necesară o majoritate. Cealaltă majoritate vă las pe dumneavoastră să o găsiţi având în vedere că Alianţa PNŢCD-PNL-UDMR de abia a reuşit în 2008 să ia 18%.

IR 9.02.2012 Apreciabila luciditatea mesajului dv. Poate cavorbaria despre valori si doctrine e numai pentru visatori. Dar de ce mai sint chemati fraierii sa sprijine o banda contra alteia, "in numele cauzei"?

Ioan Balan Nimeni nu e vesnic primar, povara acestei functii l-a obligat pe dl. Ciuhandu in timp la prea multe compromisuri. Or mai fi ei si alti gospodari in toata Timisoara, PNTCD s-a cramponat mai toti anii acestia de functia d-lui Ciuhandu, limita...ndu-si unghiurile de actiune, intr-un fel de autocenzura distrugatoare. Nu poti lupta cu "sistemul", daca tu insati faci parte - deci sprijini indirect - acest sistem.. Se vor gasi unii care sa ma combata, cu argumentul ca Timisoara e un fel de varf de lance si un cap de pod al PNTCD, pe care nu trebuie sa le cedam orice s-ar intampla si cu orice pret (vezi nefireasca propunere de alianta cu USL), o sa le raspund insa ca la acest moment, suficient de multi romani au inteles in sfarsit ca ceea ce li se intampla rau de 22 de ani, are ca singura cauza principala aceasta impostura FSN - cu ramificatii in mai toate partidele si care face toate jocurile politice murdare, numai sa alterneze la guvernare cu una din cele doua ramuri principale PSD si PDL. E vremea sa rupem "coada la pisica" si sa punem bazele intrarii in normalitatea unui stat de drept, european si sa distrugem iremediabil tentaculele acestei caracatite politice, cu ramificatii oneroase, anti-romanesti, inclusiv cu lumea interlopa. Pentru a putea reusi, e nevoie ca tot mai multi romani, insetati de dreptate si doritori de normalitate sa puna "umarul" la intarirea unicei forte politice capabile sa lupte cu acest sistem mafiot, atragand atentia ca unul din principalele motive pentru care indivizi precum Marian Milut, sau Aurelian Pavelescu au patruns asa de sus in PNTCD, a fost si inca e, arzatoarea chestiune a lipsei finantarii actiunilor politice.

Cristina Andrei Nu credeţi că dl. Ciuhandu ar avea şanse ca independent? Oare nu ar fi cazul să încerce, dacă pe listele PNȚCD (reprezentat juridic de AP) nu doreşte? Pe de altă parte, în Timişoara dl. CIUHANDU ESTE PNȚCD! INDIFERENT cine are ştampila la c...entru! Iar eu cred că încrederea populaţiei în el va spori dacă merge singur (ori în numele PNȚCD). Pe de altă parte... dacă pierde, în aceste condiţii,asta e, nu trebuie să ne asumăm şi câte un eşec din când în când? Asta e, atâta putem, poate data viitoare va fi mai mult sau altceva, însă eu cred că o alianţă, de orice fel, e mai distrugătoare pentru noi chiar decât autodistrugerea asta la care ne supunem de peste 3 ani... Lumea vrea ALTCEVA, momentul e propice pentru noi de a le oferi acest altceva, în plus NU e normal ca ţara să fie împărţită între două hidre, din care una să ne anexeze şi pe noi...

Octavian Zabava Daca toata tevatura proceselor nu o sa se sfarseasca la timp, PNTCD o sa mai traiasca decat in carti si in comemorarile noastre.In ceea ce priveste o alianta cu USL, nu am nimic de obiectat,Fireste ca PNTCD pe liste propri suna formidabil , dar comunicarea rep. cheia, ori cetateanu nu stie nimic, membri nu cunosc nimic asadar sper sa nu ne alegem cu un MARE nimic.

Sever Dudau Eu sunt pentru alianta cu USL la scara nationala. Fragila noastra democratie o cere. Interesele noastre ca popor primeaza inaintea intereselor de partid. De fapt interesele de partid se subordoneaza interesului populatiei.

IR 9.02.2012 Asa. E bine ca scoateti  capul , tineri "taranisti", cerind groparilor partidului sa cada la pace cu jefuitorii, in numele intereselor "tarisoarei". Dar ciolanele sint departe. Si poate se va indeparta si vremea provocatorilor stecurati in partidele care nu trebuie sa se ridice la lupta.

Bogdan Ioan chiar ca devine interesanta lupta asta pentru putere din cadrul a ceea ce a mai ramas din PNTCD. mai sint circa doua trei luni pina la declansarea alegerilor locale ,in care PNTCD trebuie sa prezinte candidati proprii, barometru pentru alegerile generale .din exterior privita vinzoleala asta din PNTCD , da prost

Ioan Balan 9.02.2012 Nu e nimic asa de interesant, vad ca unii stiu doar socoteala votului - dar nu tin niciodata cont de ce vor in fapt alegatorii. Vor fi alegeri si daca PNTCD nu va intra in Parlament - un fapt previzibil - scena politica va fi tot mai altera...ta, se vor declansa alte alegeri anticipate, pana cand se va limpezi pe deplin situatia, asa de fapt functioneaza democratia, asa se fac corectiile. Pana la urma vom finaliza si procesele interne si vom intra si-n Parlament, dar una e sa intri cu demnitate pe "usa din fata" si alta e sa te strecori prin impostura, ramanand obligat tocmai celor impotriva carora natural trebuie sa lupti.

Sever Dudau Ioane, eu tie iti spuneam ca prefer o alianta cu USL(de fapt cu PNL si cine-o mai fi acolo), pentru ca ai exprimat o idee hazardata, ceva de genul "care taranist poate sprijini o asemenea aberatie". Inteleg ca Viorel a zis ce-a zis, poate ca are motivele lui locale... nu stiu.

Ca a sarit alt Ioan cu ton suparat e treaba lui :) Pana la urma singurul lucru pe care nu-l accept in ruptul capului este vreo bruma de apropiere de PDL, UDMR sau ailalti care nu merita sa fie numiti.

Ioan Balan 9.02.2012 Sever, nu pot decat sa ma bucur ca dupa luni de amortire, in sfarsit ne invrednicesti cu cateva postari. Iata ca evenimentele politice par a se precipita si configurarea unei asazise noi puteri pare ca s-a creionat deja - ramane in suspans,... doar pentru unii, sustinerea acestei guvernari, care firesc are nevoie de o opozitie viabila. Vom vedea cum se vor repozitiona ramurile fesenistoide, poate ne ridica o minge la fileu si se aliaza.

Octavian Zabava 10.02.2012 Ioan Balan "Pana la urma vom finaliza si procesele interne si vom intra si-n Parlament, dar una e sa intri cu demnitate pe "usa din fata" si alta e sa te strecori prin impostura, ramanand obligat tocmai celor impotriva carora natural trebu...ie sa lupti."- asta doresc si eu, dar este destul de greu(cel putin pentru mine) sa te afisezi inaintea cetateanului "incercat"(jucand un rol mantuielnic) doar cu cateva saptamani inaintea votului(sau cand s-or rezolva trebiile interne).

 

Falcan Dan     2 February 12:48 În sfârşit, vede calea cea bună! Victor Ciorbea vrea să-i ducă pe ţărănişti alături de USL | www.act

Falcan Dan Miscarea asta mai are o logica.Putea insa sa lipseasca episodul prezentarii la Cotroceni.

Provincia Crisana Decât Tovarăşii din FSN=PCR=KGB, actualmente USL şi PD, care mi-au Ucis Părinţi sus în Munţii Bihorului care luptau cu arma-n mână împotriva Tovarăşilor Comunişti conduşi de Jidani care au venit în România „Călare” pe Tancurile Sovietice, mai bine UDMR-ul....

Falcan Dan Omeneste va inteleg ,dar nu inteleg ce treaba au Antonescu si Ponta cu drama dvs?Nici macar nu erau nascuti atunci.

Provincia Crisana Aceşti 2 Tovarăşi, sunt Păpuşile Tov. ion Crimalul de Români, că doar nu credeaţi că cei 2 Tovarăşi îi conduc cu adevărat pe USL-laşi?

Falcan Dan Ba chiar sunt convins ca ei conduc USL.Rolul lui Iliescu e din ce in ce mai mic.Iliescu a fost contra grevei parlamentare.E,uite ca s-a facut.

Daniel Iovanov As prefera sa mergem singuri la alegeri (inpreuna cu aliantele civice ,monarhiste si ong-uri) , as fi super bucuros daca am intra in parlament ,unde vom putea demonstra verticalitatea noastra , dar daca alege pntcd alaturi de usl , voi urma decizia dar nefericit , o voi face mecanic (doar pentru ca urmez partidul )

Falcan Dan Pai cam asta zic si eu.

Ilie Bratu 03.02.2012 Pt început PNŢCD ar trebui să-şi rezolve problema liderului şi să pună capăt dezbinării, dacă vrea să fie credibil. După asta ar trebui să facă o Alianţă (sau să fuzioneze) cu acele Partide şi Mişcări din România care au ca obiectiv Reîntre...girea Ţării! Denumirea ar putea fi: Alianţa (Mişcarea, Partidul) pt Reîntregirea Naţională! Vă asigur că multă lume aşteaptă o asemenea Mişcare şi în mod sigur, basarabenii cu cetăţenie română vă vor susţine! Doamne ajută!

IR 03.02.2012   Domnule Falcan, dumneavostra mi-ati combatut opinia despre Mihai de pe pozitii pro-PSD? M-am certat aici cu persoane care au sustinut tratativele de unire a PNT cu PDL? Atunci intr-adevar m-am ratacit aici. Inca sper ca ma combateti de pe pozitii anticomuniste (deci antifeseniste)- fie ele si foarte slab informate. Daca sinteti insa multi printre cei care s-au bagat intre resturile PNTcd ca sa confiscati un simbol, pentru una dintre aripile FSN-ului, compromitind mortal imaginea fostului PNT, atunci eu sint cel care va va cere socoteala, nu voi mie! Sper ca articolul citat aici sa fie o farsa.

Falcan Dan     3 February 21:24 Eu v-am combatut opinia de pe pozitiile adevarului istoric,domnule Rosca.Daca aveti contraargumente expuneti-le.Daca nu,lasati speculatiile deoparte.

IR 03.02.2012 Adevarul istoric al mariajului dintre Mihai si FSN (PSD)?

Falcan Dan     3 February 21:53  Asta ce rahat mai e ?Ati trecut de la fantasmagorii istorice la minciuni ordinare?Cine vorbea de scoala securitatii?De cate ori postati ,domnule Rosca,nu aduceti nicio dovada,niciun argument.Va ascundeti in spatele domnului Ioanitiu pentru a da mai multa greutate afirmatiilor dvs.si improscati tot ce are mai valoros aceasta tara cu noroi.

IR 03.02.2012 Dumneata crezi ca ai sa ma determini sa-ti amintesc 20 de ani de istorie recenta? Dar cine te impiedica sa te informezi? Vrei concluzia unui expert pe subiect? Ma ai in fata. De ce sa ma ascund in spatele domnului Ionitoiu, daca el considera ca pentru perioada 1990-2010, i-am preluat stafata de istoric angajat?  Pretinzi ca acum afli cum a revenit Mihai in Romania in 2001 ( dupa ce a sters-o in decembrie 1990 din fata Contrerevolutiei FSN , cu aceaisi lasitate ca in 1947), ca nu ai auzit ce a obtinut pentru a cutreiera cu Iliescu si Teoctist prin tara, sau pentru a-si prezenta omagiile armatei ruse la Moscova. Nu te cred.

Ioan Balan      3 February 22:41 Doi istorici discuta totusi pe baza de argumente, nu?!

IR 03.02.2012 Va mai dau o data adresa documentatiei difuzate de mine:

http://www.procesulcomunismului.com/

http://www.piatauniversitatii.com/

Nu va pot rezuma in citeva cuvinte cercetarile mele. 

Falcan Dan 04.02.2012  Am parerea ca sunteti confuzi domnilor .Acum domnul Rosca a ajuns la stadiul de minciuni sfruntate .Cum adica Regele Mihai "a sters-o" in 1990 in fata contarevolutiei FSN?Ati uitat cum a fost oprit si luat pe sus de pe autostrada Bucuresti-...Pitesti si imbarcat cu forta in avionul de Elvetia?Cum puteti minti in halul asta?Despre ce contrarevoluitie FSN vorbiti?FSN-ul castigase (din pacate )cu 5 luni inainte alegerile cu 66% iar Iliescu (tot din pacate )cu 85 %.Atunci ce contrarevolutie sa faca?Contra cui?Ce a obtinut Regele pentru a cutreiera tara cu Iliescu si Teoctist? Va rog sa-mi aratati o singura imagine sau stire cu Regele Mihai ,cutreierand tara cu Iliescu si Teoctist.In caz contrar cereti-va imediat scuze.Regele Mihai ,ca si reprezentantii Angliei, S.U.A.,Germaniei,Poloniei,Frantei a primit la Moscova defilarea trupelor ruse,engleze,franceze ,cu ocazia a 60 de ani de la terminarea celui de al doilea razboi mondial.Deci reprezentantii TUTUROR statelor implicate in razboi ,au primit defilarea unor trupe apartinand statelor victorioase in cea de-a doua conflagratie.Aici mintiti prin omisiune acreditand ideea ca doar Regele a primit defilarea doar a armatei ruse.Astept imaginile cu Regele" cutreierand" tara cu Iliescu si Teoctist.

IR 04.02.2012 Este greu sa va fac trimiteri pe Internet, pentru ca functioneaza conform schemei lui Orwell: sterge trecutul, incit tinerii sa afle mereu un adevarul actualizat, crezind ca se pot cultiva de pe google, wikipdia si facebook. Cel care vrea s...a stie trebuie sa faca un efort de informare serioasa, sa merga de exemplu la biblioteca si sa caute in colectia ziarelor reflectarea sirului de vizite prin tara ale echipei Iliescu- Mihai- Teoctist, care au adus PSD-ului respectabilitate externa si lui Mihai retrocedarea averii. Despre asta ar merita scrisa o carte.

Totul a inceput cam asa:

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/regele-mihai-s-a-intilnit-cu-patriarhul-teoctist~ni20dj

"Fostul suveran Mihai I si regina Ana a Romaniei au avut ieri o intilnire privata de doua ore si jumatate cu Preasfintia Sa Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.[] Presedintele Ion Iliescu l-a invitat pe fostul suveran in Romania in luna martie, pentru a participa la deschiderea Galeriei de Arta Moderna a Muzeului National de Arta. Fostul suveran s-a scuzat ca nu poate participa si a comunicat, ulterior, ca va da curs invitatiei presedintelui, stabilind data vizitei pentru 18 mai. La intilnirea de ieri a regelui cu patriarhul nu s-au facut declaratii de presa, fostul suveran dorind sa pastreze o discretie totala asupra actiunilor sale."

http://www.romanianconsulate.com/r-let_news.htm

textul integral al "Apelului catre toti romanii din tara si din lume", semnat la data de 11 iunie de Regele Mihai I, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Ion Iliescu, presedintele Romaniei:[]

http://origin.europalibera.org/audio/Audio/314256.html Europa Libera. Pe marginea Apelului

[] Schimbarea de atitudine a puterii de la Bucureşti faţă de majestatea sa, regele Mihai I, începută anul acesta, pe 10 mai, cînd a avut loc prima întîlnire dintre preşedinte şi fostul suveran şi cînd s-a luat decizia retrocedării palatului Elisabeta şi a altor proprietăţi care au aparţinut Coroanei, a devenit cu atăt mai evidentă astazi, cu prilejul omagierii a 400 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul.[] În aula Academiei Romane, au intrat, umăr la umăr, preşedintele Ion Iliescu, majestatea sa, regele Mihai şi preafericitul Patriarh Teoctist.
http://www.gds.ro/Eveniment/2001-09-10/Mihai+Viteazu+a+fost+comemorat+la+Tirgoviste

Presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, IPS Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Regele Mihai si Regina Ana, presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, si fostul sef al statului, Emil Constantinescu, au participat simbata, la Tirgoviste, la manifestarile de comemorare a 400 de ani de la moartea lui Mihai Viteazu.

http://www.gov.ro/comunicat-de-presa__l1a6665.htmlMarti seara, Ateneul Roman s-a umplut si nu prea, la inaugurarea oficiala a Institutului Cultural Roman.[] Regele Mihai - premiat de presedintele Iliescu Chiar daca au ramas destule locuri libere, cei care au ocupat scaunele au fost alesi pe spranceana. In primul rand din loja oficiala au stat presedintele Iliescu, regele Mihai, premierul Nastase si Patriarhul Teoctist. In spatele lor s-au aflat presedintii celor doua Camere, Nicolae Vacaroiu si Valer Dorneanu, regina Ana, principesa Margareta si principele Radu, in timp ce in celelalte loji au luat loc parlamentari si ilustri oameni de cultura. [] Dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, i-a inmanat un premiu premierului Nastase pe scena Operei Nationale din Bucuresti, regele Mihai a primit, marti seara, la Ateneu, Marele Premiu din mainile presedintelui Iliescu.

http://www.apropo.ro/news/cavalerii-ordinului-mihai-viteazul-si-regele-mihai-dejun-cu-iliescu-2192064

Preşedintele Ion Iliescu a oferit, luni, la Palatul Cotroceni, un dejun cavalerilor Ordinului Mihai Viteazul, la care au participat Regele Mihai şi Regina Ana, patriarhul Teoctist, preşedintele Senatului, ministrul Apararii şi consilieri prezidenţiali.[] Ion Iliescu a menţionat ca întîlnirea are loc în preajma alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, care arata, în opinia sa, valabilitatea sistemului democratic românesc.

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1251711-regele-mihai-aniversare-mina-oameni.htmNumai in jur de 150 de romani au venit ieri, pe o vreme inchisa, pina la Palatul Elisabeta din Bucuresti, pentru a-i ura Maiestatii sale Regele Mihai I “La multi ani!” cu ocazia onomasticii. []La prinz, Regele Mihai I a fost invitat de presedintele Ion Iliescu si de Patriarhul Teoctist la masa, la Palatul Cotroceni, impreuna cu detinatorii titlului de Cavaler al Ordinului “Mihai Viteazul”.

IR 4.02.2012 Nu vad ce motive onorabile poate invoca Mihai ca s-a lasat expulzat in decembrie 1990, cind noi, plebea luptam impotriva Contrarevolutiei. Iar l-au amenintat comunistii ca ne pe impusca pe noi, cei din strada, asa cum pretinde ca s-a intimp...lat in 1947? Sau l-au santajat cu vechile aranjamente pe care le-a respectat atitea decenii? Sau i-au promis o revenire fructuoasa (material) cind se vor linisti apele (asa cum s-a intimplat in 2001). Pina mai adaug eu trimiteri la probe privind lasitatea colaborationista a lui Mihai (cu FSn-ul lui basescu, printre altele) rog pe sustinatorii lui patetici, sa raspunda argumentat la urmatoarele trei intrebari:

1. Intre 1990 si 2012 am fost victimele crimelor neocomuniste. Ce a facut Mihai ca sa le combata?

2. Intre 1948 si 1989 am fost victima genocidului comunist. Ce a facut Mihai ca sa ne elibereze?

3. Intre 1944 si 1947 am fost cotropiti de URSS. Ce a facut Mihai ca sa apere independenta noastra?

Falcan Dan. Domnule Rosca ca un adevarat securist mintiti in continuare.Imi postati o stire despre o intalnire privata dintr Rege si Patriarh.Si inca o stire despre o invitatie a lui Iliescu refuzata de Rege.Va rog postati imagini cu Regele Mihai cutre...ierand tara cu Iliescu si Teoctist.Intre 1944-1947 nu eram independenti,eram ocupati de rusi din cauza unui nenorocit de razboi in care ne bagase Antonescu si pe care il pierdusem.Intre 1948 -1989,ce am facut noi sa ne eliberam?Ce au facut marile puteri sa ne elibereze?In ultima instanta a facut cineva ,ceva?

IR 4.02.2012 Refuzata de rege? Va sa zica din asta imi esti, domnule istoric Falcan? Te faci ca nu stii nimic si nici linkurile pe care le-ai cerut nu le poti deschide?

Falcan Dan Am cerut si mai cer o data sa vad imaginile sau stirile cu Regele Mihai "cutreierand " tara impreuna cu Iliescu si Teoctist.Deschideti dvs.toate linkurile si aratati-mi care dintre ele se inscrie in aceasta categorie.

IR 4.02.2012 Domnul Falcan face parte din generatia care nu intelege texte, ci numai imagini si emisiuni TV. De aceea nu reuseste sa gaseasca printre linkurile propuse relatarea unei vizite de lucru ca aceea de la Tirgoviste. Spera ca restul spectacolel...or prin care a platit Mihai pomana fesenista sint sterse de pe siturile Internet si ca nici un tinerel nu se va obosi la biblioteca. Inteleg acum de ce a fost atit de surprins de ce am scris. Desi intre timp stiu ca el nu citeste, pentru cei care vor sa-si faca o idee diferita de ce li s-a varsat in cap prin media controlata de sistem, mai propun un link.

http://www.gandaculdecolorado.com/dosar/6-dosar/2223-temnita-comunista-ultimul-domiciliu-al-multor-eroi-romani-ai-celui-de-al-doilea-razboi-mondial

Pina la urma, s-ar putea sa ma las tirit in diversiune, dind indicatii de lectura... .

IR 4.02.2012 Am uitat sa mentionez in sinteza mea ultima miscare necinstita:

http://www.romaniantribune.net/a495_Principesa_Margareta_numita_succesor_dinastic_si_sef_al_Casei_Regale_dupa_moartea_regelui_Mihai.aspx

Falcan Dan In chestia cu Principesa Margareta,nu vad ce e necinstit.Seful Casei Regale poate schimba regulile de succesiune.[] Mai sus imi trimiteti o serie de articole continand jumatati de adevaruri si elogii aduse maresalului Antonescu.Cand va cer dovezi privitoare la complicitatea Rege-Iliescu -Teoctist imi spuneti ca nu le mai gasiti.Au fost sterse de pe inter...net.Va descalificati,domnule Rosca cu astfel de afirmatii.Va mai intreb inca odata : de ce au intrat Polonia,Bulgaria,Cehoslovacia,Ungaria in sfera de influenta sovietica? De ce au fost comunizate iar elitele lor bagate la puscarie?Pe ele cine le-a tradat? Care a fost 23 Augustul lor?

Ionut Daniel Tomoiaga D-ul Falcan....admiratia fata de ilici iin primul dumneavoasta post, citrz....""miscarea asta mai are o logica"" .......care logica ? A dumeavostra poate ?

Falcan Dan Miscarea are o logica din perspectiva PNTCD ,nu a lui Iliescu.E atat de greu de inteles? Nu cititi bine?Articolul presupune ca Victor Ciorbea vrea alaturi de USL,nu ca Iliescu vrea PNTCD-ul in USL.

Stoica Rodica Regele Mihai este indreptatit sa numeasca pe cine doreste ca mostenitor la tron,si pe cine crede mai complect pregatit.Noi cei de aceias credinta o dorim ca urmasa la tron pe ASR Principesa Mostenitoare Margareta.

 

 

Lilian Ilie         19 February 21:07 http://beuca.wordpress.com/2012/02/19/liber-sunt-nesupus/

IR 19.02.2012 Circul continua. Si nu se va opri pina cind "taranismul de tranzitie" nu e compromis pina la fund.

Talos Mircea   19 February 21:11 Nici un argument din lume nu poate fi credibil atunci cand un crestin practicant,ce declara public"la botez"ca-si va urma Mantuitorul,se alatura unei miscari liberale,asociata politic cu partide comunisto-securiste,declarate social-democrate,respectiv umaniste,adica un conglomerat de partide ce-l trateaza "liberal"pe Dumnezeu,iI contesta existenta(socialistii)sau sustin absurditatea nevoii de existenta a Creatorului(umanismul) .

Daca ati fi luat aceasta decizie ca urmare a viitorului "protocol"pe care l-ati sustinut la Sugatag,cu scopul de a sprijini PNTCD,revenind dupa alegeri in partid,asa cum se va conveni probabil,ar fi fost de acceptat,desi eu nu agreez nici aceasta varianta decat din respect pentru V.Ciorbea si exclusiv pt colegii care si-ar respecta aceasta promisiune.

Nu va pot felicita d-le Beuca pentru ca n-as fi sincer;pot exprima doar dezamagirea fata de decizia dvs.

Numai bine si ganduri bune taranistilor moroseni!

Lilian Ilie         19 February 21:18 Nu pot sa cred ca un om poate sa stearga cu "buretele" de pe blog-ul sau Imnul lui Maniu si sa-l posteze pe cel al lui Crin Antonescu! Incredibil! De la Blog de taranist maramuresean la Blog de national liberal maramuresean!

Alin Timofte     19 February 21:36 bafta in lupta pentru apararea democratiei alaturi de PSD..HI..HI...

 

Cacovean Adrian         19 February 21:01  Ma doare sufletul sa vad ca un partid de care tara are nevoie atat de mult, este tarat in aliante cu satrapul securisto-basist si in tribunale.

Inchisoarea in care este tarat acum PNTCD este mai ucigatoare de ideologie si doctrina si partid decat inchisoarea comunista. Maniu si Coposu se rasucesc acum in mormant cand vad paduchi care se folosesc de PNTCD si-l trateaza manelist, ca sa le iasa si lor o afacere.

IR 19.02.2012 L-am rugat pe domnul Ionitoiu sa faca un gest hotarit impotriva farsei care va sluti istoria PNTcd . Ultimii seniori ar fi trebuit sa se demarce de mult de veleitarii concurenti care au confiscat partidul, rupindu-l in ramuri. Sa le inchida sandramaua. Sa se pupe cu PDL si USL sub alta sigla, nu tirind PNTcd in rusine. Imi pare rau ca pe acest subiect nici domnul Cicerone (ca si Coposu) , atit de lucizi altfel, nu au avut curajul sa ia taurul de coarne si sa-si curete ograda. Au tinut probabil atit de mult la partidul care le-a fost familie, incit nu s-au indurat sa stirpeasca impostorii… de gura lumii. Si poate, nici nu i-au mai sesizat pe toti.

Cacovean Adrian         19 February 22:05 cine vrea sa se pupe cu PDL este invitat afara din PNTCD

Lilian Ilie         19 February 22:09 Dar cu care se pupa cu USL, adia cu Iliescu si Natase, ce faceti dl Cacovean?

Cacovean Adrian         19 February 22:10 le vine randul si lor, lasati USL sa-si spele pacatele[]pai PNL se pupa acum cu FSN si Iliescu. Ardem cotete cu paduchi cu tot. Pana acum paduchii au ars cotetele dupa ce au migrat, au ars arhive intregi, au participat daca nu au fost primii care au ars arhivele

IR Si altceva decit sa colobaoreze cu ramurile FSN-ului care ne calareasc alternativ, taranistii nu mai cred ca se poate face?

Cacovean Adrian 19 February 22:20 taranistii adevarati stiu ce este de facut. Sunt convins si particip la trezirea din amnezie a taranistilor si poporului, dupa atatea lovituri la cap securiste, acum ale hotilor de neam.

 

2 Diversiunea regala   

IR 27.01.2012 [PNTCD]Domnului Balan. Da, am vazut ca acesti tineri sint entuziasti, dar tocmai amintindu-mi de tineretea mea irosita intr-un razboi trucat, trebuie sa le dau, fara patima, vesti proaste. Ca nu cunosc istoria reala, pentru ca au fost manipulati ...prin omisiune, asa cum am fost si noi, in 1990. Nu de propaganda comunisto-fesenista, pe care o combateam, fara a o crede o clipa. Ci de unii veterani ai partidelor istorice, care le-au ascuns fetele penibile ale modului in care a cazut Romania, selectind numai aspectele laudabile, pentru a provoca doar compasiune si admiratie. Problema pusa de mine aici nu ar supara atit de mult, daca fruntasii PNT nu ar fi fost partasi, intre 1944 si 1945, la unele dintre erorile regelui Mihai, care au costat urias pe toata lumea. Taranistii nu au dezgroapat adevarul, chiar daca au fost chiar ei apoi victimele lasitatii lui Mihai (in 1946 si 1947)- pentru ca si-au aparat imaginea cu orice pret. E omeneste. Dar nu e patriotic si a fost nefast. Modul in care tipa tinerii aici la un om care si-a distrus cariera pentru a face dreptate victimelor comunismului, spune tot despre indoctrinarea lor. Nu ma mir ca nu mai inaintati, cu asemenea trupe. Presupun ca ma veti sterge din acest grup. Asta nu ma va impiedica sa imi fac publice experienta si concluziile. Ce frumos ar fi fost daca nunai securicomunistii ar fi fost vinovati…

Falcan Dan 27.01.2012 Antonescu a fost judecat si condamnat pentru crime de razboi.Oricare tribunal din lume l-ar fi condamnat.Comunistii au transformat procesul intr-adevar intr-o mascarada deoarece vizau ca prin declaratiile facute de martori sa-i incrimineze ...in viitor pe liderii partidelor istorice ,in primul rand pe Maniu.Da,Antonescu a murit demn ,dar asta nu inseamna ca nu era vinovat.Si Ceausescu a murit demn,n-a plans,nu s-a tanguit,a cantat Internationala.Il face asta mai putin vinovat pentru halul in care a adus tara?

[] Propaganda asta cu Antonescu a luat amploare in ultimii ani ai regimului Ceausescu.Antonescu fusese un lider autoritar ,antisovietic ,adica exact modelul cu care Ceausescu vroia sa se identifice.Dupa 1989,odata cu aparitia "pericolului mon...arhic",in viziunea FSN,s-a dezlantuit o intreaga campanie de murdarii si calomnii la adresa Regelui Mihai I. Reabilitarea lui Antonescu si contrapunerea sa Regelui ,a facut parte din acest plan de decredibilizare a Monarhiei.Iar la cei care habar n-au de istorie ,se pare ca tine.

Ionut Daniel Tomoiaga ‎@ Falcan ...era vreme de razboi si Antonescu a incercat sa recupereze teritoriile pierdute si dumneavostra ziceti ca a fost judecat de crime de razboi ? de cine ? de comunistii care sunt cei mai mari criminali ? atata va rog nu mai faceti pe marele istoric si aveti putin respect pt un roman adevarat ca maresalul Antonescu !

Falcan Dan Ce legatura are recuperarea teritoriilor pierdute cu crimele de razboi?Si Hitler a vrut sa recupereze teritoriile pierdute de Germania dupa primul razboi mondial si a aruncat omenirea in cea mai mare catastrofa a istoriei.Nici el nu a fost criminal de razboi?Scopul nu scuza mijloacele,domnule Tomoiaga.

Ioan Balan      27 January 15:22  Aveti puterea sa va expuneti opiniile, fara a va implica emotional? Vreti sa va spun parerea ma? Decizii gresite, adica erori au fost, nici nu se putea altfel, cu siguranta a gresit si Maresalul Antonescu, dar si Regele Mihai, amandoi insa sunt ai nostri, eroi romani - cu calitati si slabiciuni umane, nu e firesc sa argumentezi in favoarea unuia, pentru a-l descalifica pe celalalt. Inca odata amintesc ca trebuie luat in considerare presiunea momentelor razboiului si stresul provocat de pericolul real al instaurarii bolsevismului in Europa. Regele Mihai traieste inca si e un simbol viu al acelor vremuri nebuloase, el reprezinta pentru noi varianta cea mai fireasca privind forma de guvernamant potrivita Tarii si poporului roman, iar Maresalul Antonescu e de departe simbolul si chiar exponentul darzeniei, al curajului, al militarului capabil de sacrificiu suprem pentru cauza romaneasca - o Romanie Mare si Neatarnata. E mare pacat - la crestini - sa nu recunosti meritele eroilor neamului tau, cu atat mai grav sa-i blamezi!

Alina Marian   27 January 16:30 Imi pare rau dar nu o sa pun niciodata alaturi de Regele Mihai un dictator fascist care si-a aplicat si in viata personala doctrina supremasista inumana. Antonescu a avut un copil cu handicap mintal si motor pe care l-a abandonat, un copil nevinovat care a murit singur si neiubit. Pentru ca tatalui lui ii facea prea rau sa il vada... A-l admira pe Antonescu e ca si cum ar trebui sa il iertam si pe Hitler. Doar si Hitler a fost patriot. Eu cred ca trebuie sa ne fie rusine cu Antonescu, daca nu ne dezicem de fascisti vom fi intotdeauna asociati cu ei. In schimb asocierea cu Regele Mihai si prestigiul Sau international ma fac sa ma simt mandra ca sunt romanca.

IR 27.01.2012 Ati observat formularea mea dea punctul 2? "Da lovitura de la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei romane, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu." Vedeti aici vreo pozitie fata de faptul (discutabil) ca regele a iesit din alianta cu Germania atunci? Vreo pledoarie pentru sau contra lui Antonescu? Nici macar despre faptul ca in loc de a se opri, a intors armele in sens contrar (si mai discutabil) eu nu am comentat. Am atras atentia privind MODUL dezastruos in care regele si partenerii sai au facut miscarea. Un suveran responsabil are alte cai de a scoate o tara din razboi (dovada e ca nu s-a mai intimplat asa ceva nicaieri, vreodata) decit sa anunte trupele ca s-a facut un armistitiu imaginar, incit sa-si expuna iresponsabil soldatii deportarii in Siberia, rusii tratindu-i ca la Cotul Donului. E cineva aici capabil sa comenteze rational acest aspect? Cit despre efectele actului de la 23 August, le traim si azi. Nu inteleg cum puteti absolvi responsabilii, chiar daca au facut-o din culpa.

Alina Marian   27 January 17:22 A-i pune consecintele negative ale actului de la 23 Aug in carca Regelui Mihai e ca si cum am acuza un medic de amputarea unui picior gangrenos. De vina nu e medicul ci acela care a cauzat gangrena. Fara amputatie pacientul ar fi murit, asa macar isi mai poate pune o proteza. Fara 23 Aug ne uneam cu Moldova in RSS Romania, si pierdeam si Ardealul. Iar pacientul - Romania - ce a facut sa anihileze influenta bolsevicilor dupa ce au iesit armatele ocupante din Tara? Nimic. Romanii s-au inscris in PCR si au inceput sa se toarne unii pe altii, in loc sa protesteze ca ungurii si cehii. Sau macar sa se abtina din turnat si furat.

Falcan Dan     27 January 18:22 Domnule Rosca,cu fiecare postare va afundati si mai rau in eroare.Afirmati ca un suveran responsabil avea alte cai de a scoate tara din razboi si ca sa va citez ce a facut Regele Mihai "nu s-a mai intamplat nicaieri,niciodata".Gresiti amarnic.Nu mai departe de un an in urma (25 iulie 1943 ),regele Italiei Victor -Emanuel ,l-a chemat la palat pe Mussolini,l-a demis si l-a arestat.Apoi pe 3 septembrie a incheiat armistitiul cu Aliatii ,anuntat public la 8 septembrie.Este exact ceea ce a facut si Regele Mihai in 1944.Afirmati ca rusii i-au tratat pe soldatii romani ca la Cotul Donului.Dar ce cautau soldatii romani la Cotul Donului,domnule Rosca?O sa-mi spuneti ca era esential ca rusii sa fie batuti si atunci trebuia sa mergem pana in Caucaz si pana pe Don ca sa-i infrangem.Cu ce ,domnule Rosca?Cu o armata neechipata,fara tancuri,fara artilerie ,fara armament greu,fara logistica,fara nimic.O armata trimisa la moarte de un iresponsabil orgolios care credea ca isi va asigura recunostiinta lui Hitler ,trimitand la moarte sute de mii de romanii.Asa cum facuse si in oct.1941 ,cand in pofida chiar a sfatului lui Hitler de a nu ataca frontal Odessa .a trimis la masacru 98.000 dintre cei mai buni soldati ai Armatei Romane doar pentru a-si satisface orgoliul de "mare comandant".Reveniti-va domnule Rosca si mai ales reveniti la adevarul istoric.

IR 27.01.2012 Si citi italieni au ajuns in Siberia datorita modului de a gestiona rocada? Stiti citi romani au fost urcati in camioane sau umiliti, furati si ucisi pina la 12 septembrie? Imi puteti arata un singur document prin care Mihai a cerut eliberarea lor, noilor "aliati", care macinau romanii pe frontul de vest si in tara? Cit priveste raspunderile lui Antonescu, va osteniti degeaba cu mine. Nu sint admirator al sau, nu am studiat atent greselile/meritele sale, pentru ca ma ocup de 22 de ani doar de genocidul comunist. Stiu  suficent cit sa-l consider si pe maresal responsabil de aruncarea Romaniei intr-o aventura perdanta. Dar el a platit cu demnitate, iar Mihai nu numai ca nu , dar vad ca il doriti si rasplatit. In general, nu acord "conducatorilor" dreptul de a macelari oamenii simpli, care nu au cum influenta deciziile lor mortale.

Alina Marian Cei care invadeaza tarile altora si vor sa le subjuge popoarele nu mai au dreptul sa planga cand au pierdut. Si nici cei care ii sustin. Daca ar fi castigat Hitler si Mussolini, ar fi fost mai rau! Deci nu-i plang pe Italieni.

Mircea Negulescu habar nu aveti d-le , ramaneti asa in intuneric" sa nu va vada nimeni'!De ce postati pe acest grup?noi suntem MONARHISTI!         

Falcan Dan     27 January 21:37 Se pare domnule Rosca ca uitati ,pur si simplu ,ca Romania a participat la un razboi pe care l-a pierdut.Asta e adevarul.Facem, sau faceam mereu caz in timpul comunismului de participarea noastra alaturi de Aliati ,dupa 23 august dar mereu uitam de razboiul pe care l-am purtat timp de 3 ani impotriva U.R.S.S. ,Angliei si Statelor Unite.Un razboi pe care Antonescu l-a decis de unul singur (Regele va afla de la radio de intrarea in razboi ),fara niciun tratat de alianta sau intelegere cu Germania.Dar oare stiti domnule Rosca ,ca prizonierii luati de catre rusi in perioada 23 august -12 septembrie ,nu sunt imputabili nici Regelui si nici macar U.R.S.S ?Marea Britanie a intarziat semnarea armistitiului deoarece avea nevoie sa ia acordul dominioanelor (Noua Zeelanda,Canada,Australia,Africa de Sud) ,pentru termenii armistitiului.Regele Mihai si guvernul Romaniei au cerut eliberarea prizonierilor romani ,fapt care s-a si intamplat cu cei mai multi dintre ei .Unchiul meu ,cazut prizonier in 1942 ,la Cotul Donului ,a revenit acasa in 1946,deci in timpul domniei lui Mihai.De ce sa plateasca Regele ,pentru o" aventura perdanta "din moment ce nici macar nu fusese incunostiintat?       

Lungu Daian Horatiu  27 January 21:43 Otrepele si lumpenproletarii, pesudo intelectualii si semidoctii nu sunt in stare sa emita judecati de valoare (ca si autorul acestor 10 scrieri). Baiatule, tu si cei ca tine simtiti cumva ca pierdeti?. Ei sa stii ca orice e posibil. Deobicei de ce te temi nu scapi

IR 27.01.2012 Voi consemna interesantele dv reactii, pentru ca sa se stie cine impinge azi la impotmolita caruta PNTcd.

Stoica Rodica Mai mari aberatii ca cele insirate si trase de par , la adresa MS Regele Mihai de catre dnul Ion Rosca nici ca se poate.Ajunge cat a fost mintit poporul !Mergeti in Piata universitatii si spuneti acolo adevarurile dv.Protestatarii nu mai vor minciuni.Aveti curajul?

 

[Green, PNTCD]

IR        1 February 15:59  Gresiti mizind pe (fostul) (rege) Mihai

Vad ca se amplifica propaganda pentru salvarea tarii prin revenirea fostului rege Mihai, ceea ce imi aminteste dureros de aiurelile cu care "opozitia politica si civica" a impotmolit revolutia anticomunista. Revin si eu cu citeva explicatii.

1. Dupa ce Germania a impins Romania intr-o aventura catastrofala, tara a fost distrusa de mafia care a uzurpat statul si-l mentine in gheare, instalata de rusi cu acordul Aliatilor, dupa 1944. URSS si SUA s-au luptat apoi pentru sfere de influenta, in cadrul "razboiului rece" , Vestul instigindu-ne impotriva celor pe care ii lasasera sa ne cotropeasca, spolieze si macelareasca. Acum, ca s-a facut partial "rocada", nici occidentul nu are interes sa "dezgropam mortii", aratind lumii cum s-a terminat de fapt al 2-lea razboi mondial: cu genocidul comunist. Corporatiile care piloteaza politica occidentala au nevoie de liniste, de piete de desfacere, de "oportunitati" pentru jaful colonial. Mihai, instrument si simbol major al supunerii fata de Aliati (intii rusi apoi vestici), chiar daca ar fi neutru fata de fosgaiala interna, ar fi in schimb garantul aservirii fata de noii nostri stapini. Caci nu s-a remarcat de loc ca luptator neinfricat pentru independenta Romaniei, ci ca un rege slab si un demagog stilat, capabil de lasitati, compromisuri si chiar tradari- cu efecte grave.

2 Nu mai reiau concluziile mele privind pacatele lui Mihai, care ma determina, dupa 22 de ani dedicati cercetarii crimelor regimului comunist sa-l vreau inculpat si pe el. Am observat ca sustinatorii sai patriotarzi nu pot fi treziti din habotnicie, perorind isteric teze gaunoase, cu spatele la documente, si arborind cu patima clisee raspindite fara discernamint. Nu vor sa afle/inteleaga ce a facut Mihai intre 1944 si 1947, ce nu a facut intre 1948 si 2000, ce a facut din 2000 pina acum. Microbistii sai vorbesc despre cum ar fi trebuit sa fie, ca si cum ar fi fost. Nu poti trezi le realitate pe cine nu vrea, iar somnambulii devin agresivi, pentru ca risca sa cada de pe sfoara iluziilor. M-au amuzat candizii care m-au demascat drept : comunist, securist, basist, etc. Mitul salvatorului Mihai, este expresia incrincenarii in proiect a celor care nu au putut sa faca fata adevarului crud: nici "prietenii" de la vest nu ne-au dorit libertatea sau dezvoltarea, ci au incercat doar sa ne foloseasca in agendele intereselor lor. Pacat ca au murit atitia in munti si puscarii asteptindu-i pe americani… Au venit numai dupa desfiintarea lagarului , ca sa nu rateze prada. Revedeti in Orwell schema celor trei puteri care se infrunta ciclic complice, pentru a-si mentine patriotic supusii in jug. Nu inchideti ochii in amagire. Nu indoctrinati cu false adevaruri tinara generatie, insetata de demnitate (nationala).

3 Obsesia dinastiei straine tradeaza deruta cumplita in care are loc revolta dezmostenitilor tranzitiei. Agentii neoimperialismului predau romanilor lectii de supunere fata de interesele externe, catalizind instinctul domesticirii, adincind credinta ca nu avem de facut decit un singur lucru: sa ne alegem bine stapinii si sa-i ascultam fara cricnire. Cum ar vindeca monarhia cancerul societatii noastre- nu ne explica nimeni de fapt. Nici macar faptul ca Mihai nu are urmasi (daca nu validam inrudirea cu "casa de FSN" prin Radu Duda) nu opreste isteria "increderii in El". Asta ma face sa intuiesc ca e vorba de o noua diversiune, ca romanii sa nu caute iesirea in directia nedorita de parazitii lor- a democratiei reale, sa nu se apuce sa combata tehnicile de exploatare, luptind pentru o lume schimbata profund. Nu de monarhi care sa stabilizeze lagarul simte nevoia omul cu dor de libertate si fraternitate, ci de formule politice noi, care sa scoata farsa din scena. Acesta e motivul pentru care, desi ma roaga si prietenii sa ma opresc, nu o voi face. caci tot ei mi-au spus sa tac din 1990 pina in 2000, ca sa nu facem rau "alor nostri". Care au facut praf "speranta". Dupa atitea probe de veleitarism, marginire, inadecvare, fatarnicie si necinste pe care le-au dat cei ce pretind a lumina ideatic contestatia anti-sistem, eu nu mai pot sa ma abtin, cind vad cum sint difuzate "intelepciuni" impotmolitoare.

Ma pot inseala si dupa 22 de ani de studiu si implicare. Dar nu veti gasi in urma semne ca sint neserios sau nesincer. Daca "regalismul" ar fi sanatos , m-ar contrazice cu argumente solide, nu cu fluieraturi. Dar cind a fost altfel, in piata publica?

IR 1 February 16:01

Daca nu mai poate accepta mesajele mele (despre regele Mihai) administratorul sa le stearga. Dar ar fi mult mai util sa le combateti consistent.

Ilie Puşcaş       1 February 16:15

Astfel de mesaje nu au ce căuta aici...foarte urâte cuvinte, să vă fie ruşine.

Octavian Paul Draja   1 February 16:22

Asta e paranoia ... urmare a gunoiului de istorie invatat in ultimii 70 de ani + o posibila influenta sau educatie tip "Stefan Gheorghiu" ...

Valentin Ciortea           1 February 16:38 Ar fi de preferat sa nu mai insistati in ignoranta. E jenant...zau.Daca aveti o problema, tratati-o.

Octavian Paul Draja   1 February 17:18 "Este in traditia PNTCD si in traditia poporului roman sa se regaseasca si sa se recunoasca cel mai firesc in monarhie. Este forma istorica cea mai “naturala“ care i se potriveste tarii cel mai bine. Cele mai mari momente ale istoriei noastre nationale au fost cele infaptuite sub monarhie. Doua decenii de regim prezidential, cu alunecari inspre dictatura si politie politica, au demonstrat indeajuns superioritatea monarhiei, mai ales dupa o perioada de postcomunism." - Victor Ciorbea Concluzie: care are alta parere despre institutia Casei Regale sa se autoejecteze din orice grup sau pagina ce are legatura cu PNTCD.

Lumpan Maria cui ii e frica de monarhie ? ... va disparea maneaua si otv ?? Doamne ajuta !

IR 01.02.2012 www.procesulcomunismului.com, www.piatauniversitatii.com. Asa cum am spus , trebuie sa ma sterga de aici aceia care nu vor sa ma mai auda. Dar eu nu am de ce sa las in pace genul acesta de "taranisti".  Cine dintre cei care ma asalta cu lozinci gaunoase, pseudo-cunostinte si atacuri la persoana a facut mai mult decit mine pentru cauza pe care pretind ca o reprezinta? Mergeti inainte .Nu va lasati pina nu cumpromiteti PNT-ul de tot. Am mai incercat  sa trezesc acest partid, incit sa iasa din 1% . Vedeti ca exemplu dialogul meu public cu Ciuhandu in 2004. Nici atunci nu am fost ascultat.

Domnule Rosca, aveti suficient spatiu pe...         

Ioan Balan      1 February 18:42  Domnule Rosca, aveti suficient spatiu pe facebook, sa combateti cate si ce doriti, acest grup are alta menire si cum aici sunteti doar oaspete - e drept unul deosebit si de calibru - respectos va rog nu profitati de bunavointa gazdei. Din respect pentru suferinta dvs, dar mai cu seama pentru capacitatea de sacrificiu in aflarea si salvarea adevarului, in lupta comun anticomunista, nu va voi sterge aceasta postare, dar va avertizez ca nu voi sacrifica acest grup, pentru a va satisface orgoliul putin prea excitat, chiar exaltat, in raport cu venerabila varsta pe care o aveti. Nu sunt istoric de profesie, multe date si informatii incerc sa le discern prin corelare si din mai multe surse credibile si profesionale, dar'a la dvs. nu e vorba de informatii, ci e clar, ca aveti convingeri anti-monarhiste, iar vehementa cu care incercati sa ne impuneti crezul dvs. anti - monarhie - ridica unele semne de intrebari. Functie de reactia dvs., voi hotari si ce voi face ca administrator de al acestui grup!

Marina Stefan 01.02.2012 ioan rosca are dreptul sa aiba o parere si sa o exprime. monarhia trebuie sustinuta cu argumente si nu cu vorbe, sloganuri sau lozinci. altfel nu exista un dialog la ceas de cumpana. fara argumente nu poti convinge pe nimeni. cred ca atat pntcd cat si gruparile promonarhiste trebuie sa-si contureze argumentatia racordand-o la situatia si nivelul actual al populatiei tarii. referirile la epoci ce preced wwII nu sunt utile ca argumente de prim plan, caci incepand cu wwII s-au schimbat complet atat raportul de puteri, cat si mentalitatile.

IR 01.02.2012 Domnule Balan. Va referiti din nou la "virsta mea venerabila" ceea ce arata ca nu ma cunoasteti, totusi. Nu sint un fost detinut politic! Aveam numai 32 de ani ca fondator al asociatiei Dialog Piatra Neamt, Aliantei Civice si Forumului Democratic Antitotalitar Neamt, prim presedinte al CDR Neamt, grevist al foamei in Piata Universitatii, candidat independent (pe proclamatia de la Timisoara) pe lista PNTcd din 1990, contestatar al alegerilor din 20 Mai ,  initiator al Apelului pentru Procesul Comunismului in urma descoperirilor de la Dealul Marului, etc. Am intrat in PNTcd in 1992 la 34 de ani - numai ca sa scot partidul din mocirla in care-l duceau veleitarii si agentii puterii. Si am iesit din el in noiembrie 1996, la 38 de ani, pentru ca deturnatorii care au capturat partidul au tradat cauza revolutiei anticomuniste, asociindu-se cu aripa Roman/Basescu a FSN-ului .

Cind v-am spus sa ma stergeti daca nu va convine ce scriu, nu am facut-o ritos. E dreptul dv sa va gestionati grupul, conform obiectivelor avute. Doar sa nu va inselati, crezind ca va sabotez. Incerc pentru a multa oara sa impiedic deraierea compromitatoare a PNTcd,  sau sa contribui la iesirea din infundatura in care se zabate neputincios- si nu din cauza mea. Este penibil cine-mi tine lectii de istorie aici, dupa cite discutii grave am avut pe  subiectul abordat cu martori ai evenimentelor de talia lui Coposu si dupa ce, de peste 20 de ani, caut adevarul in documente. Sint eu de vina ca acest adevar nu corespunde propagandei monarhiste? Ca Mihai si-a pus semnatura pe toate actele majore (guvernul Groza, alegerile din 1946, etc) care au lansat urgia comunista? Ca nu s-a expus nici cind au intrat fruntasii PNT in puscarie, dupa ce atitia tineri taranistii isi riscasera viata pentru el ? Ca a respins cererile diasporei de a lupta impotriva regimului comunist? Ca a venit in Romania ca sa cada la pace cu Iliescu?

Este jenant ca, in timp ce domnul Cicerone Ionitoiu (oare stiu toti flacaii entuziasti de pe aici cine este??) ma trimite singur la tribunal, ca deblochez procesul comunismului (incit am putut scoate din tainitele justitiei un mare numar de volume, de interes extrem si pentru istoria crucificarii PNT), un pluton de microbisti neotaranisti ma huiduie, latra pur si simplu la mine . Desi nu i-am vazut pe nici unul dintre acesti declamatori, in toti acesti ani, pe terenul luptei reale pentru adevar, care se da in justitie, nu pe bloguri. Daca sinteti atit de "strins uniti in jurul partidului", de ce nu miscati un deget pentru pedepsirea celor care l-au distrus? Macar aveti decenta sa nu-i venerati.

Acesta este raspunsul meu. Faceti ce trebuie.

Ioan Balan 1 February Sunt tineri, in cautare de modele, abordarea fata de ei ii face sa se distanteze de dvs., fara a mai avea rabdarea parcurgerii argumentelor. Nu e suficient sa ai dreptate, conteaza cand iti expui opinia si mai ales cum o expui, ori la dvs. d-le Rosca, pareti ca vreti sa o impuneti mult prea fortat, ca si cum ai bate un cui intr-un lemn de esenta tare, cuiul se indoaie, ori batisul (ciocanul) e inadecvat. Sunteti o personalitate cunoscuta, iar cand m-am referit la venerabila varsta nu o comparam cu a mea ci cu a tinerilor care se aprind foarte usor. Si pentru ca unele intrebari m-au vizat direct, va pot spune despre mine ca foarte tarziu m-am abatut pe taramul politicii, adica mai exact din dec. 2004, pana atunci chibitam crezand ca e suficient, am incalcat inclusiv o promisiune facuta tatalui meu, care-mi recomanda sa nu intru vreodata in politica, promisiune facuta in 1995 cand l-am prapadit, caci ma vedea prea aprins si cam prea necugetat in confruntarile cu diverse persoane, care ca tot romanul nu fac politica, dar o chibiteaza zilnic. Am crezut ca pot fi de ajutor, asa m-am angajat fata de colegii mei de la Bacau, ca vin sa-i ajut, apoi m-au pus in situatia, ca, mai ca-mi venea, sa strig eu dupa ajutor, dar ce sa-i faci, asa este viata, acum politica m-a prins prea tare, iar inapoi nu mai pot da, asa ca fac si eu ce pot, dupa posibilitatile si capacitatea cu care m-a inzestrat Cel de Sus! N-am pretins si nu voi cere nimic la schimb, decat loialitate intre colegi, sinceritate si onestitate fata de alegatori!

Corneliu Sicoe 1 February 22:11 Raspuns pt dl.Rosca: sunt unul dintre tinerii "neo"taranisti si pentru ca intrebarea referitoare la dl.Cicerone Ionitoiu am simtit ca ma vizeaza si pe mine,am sa va raspund: DA,am auzit de dl.Cicerone Ionitoiu si de Remus Radina,ii cunosc personal pe amandoi si cred ca opiniile celor doi cu privire la Majestatea Sa Regele Mihai nu sunt identice cu opiniile dvs.Va stau la dispozitie cu precizari.

IR 01.02.2012 Domnule Sicoe, Da, m-ar interesa precizarile, daca stiti ce gindesc ei pe subiectul MIhai. Eu am discutat mai putin tema cu domnul Ionitoiu (ultima data acum 2 zile)  dar presupun ca vechii taranisti nu vad problema ca mine. Deci astept lamuririle dv.

Corneliu Sicoe 02.02.2012 Il trateaza cu veneratie pe Majestatea Sa!Iar relatia de absolut respect dintre d-l Ionitoiu si Corneliu Coposu(ale carui pareri legate de MS Regele si institutia monarhica erau arhicunoscute) spune absolut totul! As incheia,citandu-l pe MS Regele :"Cel mai bun prieten al meu a fost Corneliu Coposu!",declaratie facuta destul de recent,apropo de cat de "la distanta" s-a tinut MS de partidele politice si in special de PNT! Putem continua,daca doriti...

Cristina Andrei Domnule Roşca, istoria va judeca şi ne va judeca. Deocamdată, PNȚCD sprijină monarhia şi o consideră o soluţie pentru vindecarea ţării, la fel ca şi o parte din electorat (10-15%, ori poate mai mult, în orice caz în creştere, cine poate şti, propaganda oficială funcţionează bine în sensul ascunderii acestei tendinţe / opţiuni). Ideea este că pe forumul unui partid monarhist nu cred că îşi au locul idei (atacuri) antimonarhiste, de vreme ce însuşi programul partidului cuprinde revenirea la monarhia constituţională. Nu ştiu dacă mai sunteţi membru PNȚCD, înţeleg că sunteţi doar simpatizant, însă şi într-un caz, şi în celălalt, cred că ar trebui să militaţi în sensul coagulării în jurul ideilor fundamentale în care ţărăniştii cred şi pentru care aceştia luptă. Printre acestea se numără şi ideea de monarhie. Simplu. Aşa cum subliniază dl. Bălan, Internetul e mare şi deocamdată liber, aveţi loc suficient de desfăşurare a ideilor antimonarhiste. Grupul acesta este destinat să ne unească, eventual să ne ajute să găsim soluţii la diverse probleme, vă rog ca pe acest grup să acţionaţi în acest sens. Oricum, cred (sper) că sunt mai multe punctele care vă apropie de noi decât cele care ne despart, haideţi să le urmărim pe acestea, să ne împărtăşim ideile comune şi să căutăm împreună căi de a ieşi din situaţia actuală, ce ziceţi? Să mai şi construim ceva, dacă putem...

Daniel Iovanov Legat de ''piata publica'' , dl. Rosca ,tin sa va informez cea ce dv. stiti deja ca de acolo au iesit cele mai serioase idei filosofice , asa cu fluieraturi , etc . Discursul dv. este unul bine pus la punct dar aveti un anume tip de discurs iar dv. aparent nu puteti trece peste , deci dv. aveti ochelari prin care vedeti lucrurile nu neaparat noi , asa cum spunea un mare om :''limbajul meu , limita universului meu '', limita dv. este acest discurs si acest mod de abordare secreto-pseudoistoric , nu zic ca este neaparat rau . eu vad aceasta lupta anticomunista, sunt deacord cu ea ,dar dupa 20 de ani suntem in acelas punct , ideile si fosti comunisti sunt infiltrate peste tot . am ales acest partid si cred ca foarte multi poate la fel ,deoarece sustine punctul 8 de la Timisoare si este pro-monarhist ,pentru care tatal meu striga in Piata Victoriei , iar dupa 20 de ani cu toata lupta dusa nu avem aceasta cerere pentru care uni au murit . de acea aleg PNTCD , aleg monarhia cu toate scazamintele ei ,pentru ca este fobia comunistilor ,pentru ca spita neamului meu au iubito , fiind chiaburi (catalogati tot de comunisti cu acest apelativ), Deci va rog frumos nu ne mai otraviti mintea cu baliverne ,iar daca pntcd nu va satisfacut , in ideile dv. treceti peste mergeti in alta parte ,nu mai spuneti ca vreti sa ne ajutati ,pt ca nu o faceti deloc , din contra . daca partidul meu nu are aceleasi idei cu dv. lasatine va rog in pace . Programul PNTCD '' CALEA DREAPTA ''implica si monarhia constitutionala ,este primul partid ce spune direct acest lucru , nu inteleg atuncea ce doriti de fapt dv. pe acest forum , spunand de fapt ca vreti sa ajutati PNTCD ,haideti dl. ca nu sunt chear asa de tampit .

Constantin Condurache PRECIZARE: Toate luarile de pozitie/afirmatiile vor fi citite/analizate de domnul Cicerone Ionitoiu (le-am cules)

Corneliu Sicoe 02.02.2012 D-le Condurache,sa le luam pe rand: 1.)Nu am inteles interventia dvs.anterioara,reproduc citand "Corneliu Sicoe ...hmmmmmm!".2.)Din discutiile avute,atat cu dl.Ionitoiu,cat si cu dl.Remus Radina,nu am dedus altceva decat respect fata de MS Regele.3.)Mentionarea persoanei mele in comunicatul dat de dl.Ionitoiu nu s-a facut la sugestia cuiva si nu poate decat sa ma onoreze intr-un mod cu totul deosebit.Mai departe caracterul temporar sau nu al increderii acordate de dl.Ionitoiu, este o chestiune ce va fi apreciata exclusiv de dl.Ionitoiu.4.)Nu sunt purtatorul de cuvant al d-lui Ionitoiu,deoarece nu l-am citat NICIODATA pe dumnealui, in concluziile trase de mine in urma discutiilor cu dumnealui si cu dl.Radina(rog pe aceasta cale sa aduceti documente care sa ateste pozitia d-lui Ionitoiu fata de MS Regele - asa cum este ea descrisa de dl.Rosca) 5.)Nu inteleg,de asemenea intrebarea: "Domnule Sicoe,ati citit volumul-II-(cu autograf)!?" si mai ales semnul exclamarii si al intrebarii de la finalul acesteia ! 6.) Ma bucur,ca toate aceste comentarii vor fi analizate de dl.Cicerone Ionitoiu,caruia ii doresc si pe aceasta cale sanatate,dupa recenta iesire din spital si il asigur de intregul si sincerul meu respect.

IR 2.02.2012 Continui sa fiu interesat de pozitia domnului Ionitoiu si a altor veterani taranisti in legatura cu regele Mihai. Vor prelungi ei o tacere protectoare, care a facut rau tarii si partidului si e pe cale de a lasa loc unei diversiuni? Il voi ruga si eu sa-si faca publice concluziile.

IR 2.02.2012  Sa inteleg , din ce spune domnul Sicoe , ca face parte din grupul care a reusit de curind, la Paris, sa-l faca pe domnul Ionitoiu sa creada in buna credinta a unei aripi PNTcd, incit sa nu demaste compromiterea multilaterala a partidului, ocupat de valuri de falsi taranisti ce se cearta pentru a pune mina pe un steag tradat? Vad ca si pe aici unii se simt legitimi ratoindu-se la mine, pentru ca au auzit ce a facut tata lor in 1990, sau ce a indurat bunicul lor inainte. Ar mai merge, daca ati fi inteles mai bine de ce am luptat eu linga tatal dv, pentru dreptatea bunicului dv. Care au fost , nu numai reprimati de comunisti si post-comunisti, ci si mintiti de unii lideri PNTcd, incapabili sa faca publice adevaruri stinjenitoare .

Corneliu Sicoe Nu fac parte din niciun grup care l-a convins de curand pe dl.Ionitoiu de buna credinta a cuiva! Dumnealui,insusi,este convins de anumite lucruri si a demonstrat-o prin mesajul trimis Congresului PNTCD din 18 iunie 2011,care l-a ales pe dl.Ciorbea drept presedinte si pe care il puteti gasi postat mai sus de catre dl.Condurache!

Falcan Dan Domnul Rosca habar nu are de istorie.I-am demontat acum cateva zile toate afirmatiile mincinoase privitoare la Rege si acum o ia de la capat.Consecventa nu e neaparat o calitate si l-as cita aici pe unul dintre liderii PNT dintre cele doua razboaie ,Al.Vaida-Voevod :"numai boul e consecvent".Cine are urechi de auzit ,sa auda.

Daniel Iovanov 2.02.2012  Normal ca ma simt legitim , eu si familia mea am avut si avem coloana vertebrala domnule , si nu a fost 1990 ci dec 1989 ca la noi in tm atunci a inceput sau va scapa amanuntele dl ROSCA , si va asigur ca nu ati luptat alaturi de tata pentr...u binele bunicului sau stra bunicului meu , am ramas la fel , si n ici despagubiti dupa ce ne-au luat tot , dar nu doream despagubire , aia sa fie pacatul lor , dar macar un scuze ''ne pare rau '' , asfel ce lupta duceti va fi absorbita si data uitari in decursul timpului , dar cel mai rau dati in farama nostra de demnitate si onoare (MAJESTATEA SA REGELE ROMANIEI ) PACAT CA ATI FACUT FILOZOFIA CA NU VAD INTELEPCIUNEA . si da nu ma ratui la dv. fara motiv , dv . ati intrat cu bocanci peste noi si cel mai rau ne faceti neinformati ca doar adevarul absolut il detineti dv. , dar eu ma retrag din discutile fara de sfarsit va las pe dv. infiltrat in kgb in cia sau io mai stiu ce organizati masonice

Stoica Rodica Este dezolant ca mai exista oameni cu asa zise documente care continua sa deformeze istoria romanilor.Unul din tovarasi la revolutie avea 32 ani si pretide ca detine adevarul legat de Regele Mihai si anii 44-47.iar noi care am trait cele mai atroce timpuri si evenimente concomitent cu Regele Mihai,nu detinem adevarul.FALS!Stim tot adevarul .Dle Balan politetea nu trebuie sa va permita sa-i mai suportati.

IR 06.02.2012  Deduc ca in 1944 aveati cel putin 20 de ani, felicitari pentru virsta la care ati ajuns.

Mai deduc ca sinteti in masura sa raspundeti celor trei intrebari ale mele:

1. Intre 1990 si 2012 am fost victimele crimelor neocomuniste. Ce a facut Mihai ca sa le combata?

2. Intre 1948 si 1989 am fost victima genocidului comunist. Ce a facut Mihai ca sa ne elibereze?

3. Intre 1944 si 1947 am fost cotropiti de URSS. Ce a facut Mihai ca sa apere independenta noastra?

Pntcd Cluj http://www.youtube.com/watch?v=VUv2kB06rxQ Corneliu Coposu - Traiască Regele!

IR 06.02.2012  Multumesc pentru link. Nu raspunde intrebarilor mele. Ci arata , pentru mine, una din erorile de strategie care au dus PNTcd-ul unde a ajuns. Sigur ca in 1992 contextul era altul, era de inteles speranta ca monarhia ar ajuta rasturnarea s...istemului fesenisto-comunist, in lipsa altei iesiri. Se adauga dorinta de a justifica activitatea partidului in 1944, incapacitatea de a recunoaste greselile si a invata din ele. S-a dovedit insa o inertie in iluzii, ca si alte judecati perdante ale seniorilor PNTcd (fostii juniori din 1945)- depasiti de sarcina renasterii Romaniei. Realitatea a infirmat "sperantele" exaltate. Vad ca nici in 2012 taranistii nu opteaza pentru luciditate. Vor sa combata comunismul sub steagul unor calaborationisti.

Alina Marian Dl Rosca, in afara de a ne convinge ca aveti o animoziatate acerba fata de Regele Mihai, nu prea ati reusit sa realizati mare lucru cu peroratiile dvs. Eu am respect pt trecutul dvs, aveti si dvs respect pt trecutul Romaniei si adevarul istoric.Adevarul despre ce s-a intamplat in 1944 il aflati din articolul "Neagu Djuvara: misterul telegramei de la Stockholm" de pe www.adevarul.ro (va invit sa dati click pe postarea mea referitoare la acest articol). Dl Juvara este un istoric respectat, de inalta reputatienationala si europeana, domnia sa insusi ranit la Odesa, si pe deasupra un diplomat de finete care a fost implicat direct in tratativele de la 23 August 1944.

IR 06.02.2012 Pentru actiunile in care a fost implicat direct, nu are obiectivitatea necesara. Relatarea lui arata un joc dublu, discutabil ca onorabilitate. Pentru evenimentele pe care nu le-a trait si nici nu le-a studiat nu are in schimb expertiza. ...Domnul Djuvara, ajuns in Africa, nu a fost martor direct la ce au trait romanii dupa 23 August si de aceea scrie (in acest text partizan) enormitatea ca militarii romani nu au fost deportati din cauza modului defectuos in care s-a capitulat. Trateaza tema superficial, caci nu este istoric dedicat acelei perioade.

Alina Marian 06.02.2012 Dl Rosca, sunt de acord cu Dl Falcan, nu aduceti nici un argument istoric ca sa contracarati argumentele altora. In loc de argumente logice, dvs recurgeti la atacuri personale. Pe mine nu ma ma convingeti cu patima dvs, eu sunt prin ambel...e mele profesii adepta a logicii si ratiunii bazate pe fapte si asasinarea caracterului oamenilor ma lasa rece. In schimb ar trebui sa aveti grija, cand contestati onorabilitatea unui erou de razboi, intelectual de o finete rara si care a avut privilegiul sa cunoasca direct circumstantele diplomatice ale actului de la 23 August, atunci riscati contestarea propriei dvs credibilitati si onorabilitati.

IR 06.02.2012 Nu stiu care sint cele doua profesii ale dv doamna, deci ce gen de logica va ascut. Si presupun ca nici dv nu stiti nimic despre profesiile mele, daca vi se pare ca ar trebui sa fiu intimidat de finetea intelectuala a domnului Djuvara. Pe c...are nu am contestat-o, caci nu asta discut aici. Chiar declaratia sa arata ca nu este impartial pe subiect. A facut parte din micul complot anti-antonescian, nu foarte loial functiei sale in acel moment, nu se poate pretinde obiectiv. Nobletea domnilor Coposu si Djuvara nu sint argumente la obiect - cel putin in logica cu care sint obisnuit eu. Recurg la autoritatea altora, cei care nu au argumente privind subiectul in discutie.Credeti ca remarca dv raspunde la cele trei intrebari puse de mine? Ce va impiedica sa semnalati actiunile regelui Mihai impotriva regimului pre-comunist, comunist si post-comunist? Ca sa le pot comenta.

Aida Minerva Tanasescu ‎Ioan Rosca, de cate ori dau de comentariile d.voastra mi-e greu sa m-abtin sa nu vad in spatele numelui un TROLL. Pentru un troll, cearta si zanzania sunt ca un drog. El nu vine intrun forum sa discute, sa schimbe idei. Nu, asta cred doar naivii fara experienta, trollul vine numai sa provoace, sa calomnieze, sa-si creeze astfel doza zilnica de drog.

Alina Marian  Dl Rosca, intr-adevar nu pot sa stiu ce pregatire aveti pt ca nu le-ati facut publice pe fb. In privinta pregatirii mele, nu mi-e rusine cu ea si nu am nimic de ascuns. Sper ca sunteti de acord ca cel putin ca medic, nu pot sa accept barfe si bazaconii pe post de anamneza!!! Nu pot sa va diagnostichez junghiul pe ce imi zice vecina dvs, ci pe examen clinic si radiologic riguros. De aceea cand imi spuneti ca Dl Juvara are "joc dublu" si alte aberatii ca argument care contesteaza faptele relatate in articol de domnia sa ca martor ocular, nu pot avea respect pt parerea dvs.

Aida Minerva Tanasescu ‎Alina Marian, nu cred ca maerita sa-i dai replica, nu-l hranii! Cred ca acesta e motivul pentru care rataceste pe fb. sa-si ia drogul.

Alina Marian Ai dreptate Aida. Insa nu pot suporta manipularea adevarului, de oriunde vine... M-am abtinut deja cateva zile :)

Aida Minerva Tanasescu ‎Alina, acest individ se dezice crunt, cere altora dovezi clare dar Ioan Rosca a fost martor la evenimente si oameni pe care ii incrimineaza (ca numai asta face)??

IR 06.02.2012 Da doamna. Doamnul Djuvara povesteste despre un joc dublu. Lucra in minister pentru regim si era chiar un om de incredere pentru Antonescu,dar in ascuns participa la complotul opozitiei. Ca sa intelegeti asta din textul sau va trebuie poat......e o alta pregatire, sau sa aveti contextul intimplarilorrelatate. Macar sa stiti ce rol au avut agentii comunisti ai NKVD-ului in conspiratia palatului, din care iata ca si domnul Djuvara a facut parte. Cit priveste calificarile mele, ati spune ca veau sa epatez daca le-as enumera. Si nu acesta e un argument pentru subiectul tratat, poate doar o garantie pentru detinerea unui aparat logic, unei rigori de cercetare si argumentare. Vad ca nu sinteti obsinuiti insa cu asta. De aceea nu-mi raspunde nimeni celor trei intrebari, decit cu tipete neputincioase de revolta. Nu va puteti trezi dintr-o intoxicatie intelectuala.

Ioan Balan  06.02.2012 D-na Tanasescu: atentie la exprimare si limbajul folosit! Va asigur ca dialogul poate clarifica unele aspecte, care nu prea au fost atinse si ca urmare consider acest dialog benefic. Va rog respectati opiniile, chiar cand sunt diametral opu...se fata de convingerile proprii, toata lumea castiga. La randul meu am convingeri monarhiste, asta nu ma impiedica sa vad adevaratul interes al d-lui Duda, care a facut tot ce a putut sa-l domine pe Rege! Domnule Rosca, am rugamintea ca in argumentatia dvs - daca eventual aveti documente/dovezi certe si nu doar speculatii - scoateti-le la iveala, caci avem si noi atata putere de discernamant in a trage unele concluzii. Va asigur ca si eu sunt nedumerit/nemultumit de cotitura ce a avut loc dupa 2000, cand PSD si-a implantat oameni in jurul Regelui, pe care il izgoneau in anii ,90 si asupra caruia aruncau hardaie de mizerii. Noi taranistii/ anticomunistii, nu avem voie sa actionam in acelasi mod si cu aceleasi arme pe care le-au folosit bolsevicii, iar cine stapaneste/ cunoaste date/ detine documente despre adevarul istoric, e obligat sa-l faca cunoscut, indiferent de optiunile sale privind regimul politic de guvernare.

IR 06.02.2012 Domnule Balan, nici nu doresc altceva decit o analiza serioasa a realitatii, bazata pe buna informare si dicernamint. Materialele de pe Internet sint partizane (pro sau contra monarhiei), truncate si superficiale. Nici cartile publicate nu ...sint obiective, depind de orientarea autorului, intr-o disputa care dureaza de decenii. Nici eu nu pretind neutralitate- sint prea iritat de mitul clocit regelui Mihai, din dorinta de a avea repere, cu orice pret. Am studiat multe documente, din arhiva unor istorici specialializati in perioada. Cind voi avea putin timp (acum sint ocupat cu procesul feseniadei si a genocidului comunist) voi pune pe site-ul meu o colectie de documente , pe care trebuie intii sa le digitalizez. Va pot deja semnala citeva piste. Puteti gasi in alte surse documente semnate si de Mihai, incepind cu 23 August 1944, pina la abdicare: capitularea brusca- prezentata romanilor ca armistitiu , armistitiul de la Moscova din 12 septembrie- cu urmari cumplite, legile promovate de Patrascanu (de pedepsire a fascistilor, etc.)- cu consecinte groaznice, decretele de decapitare a armatei, hotarirea de deportare a germanilor sau de expatriere a basarabenilor, validarea guvernelor Sanatescu/Radescu- controlate deja de comunisti, recunoasterea guvernului Groza, recunoasterea alegerilor din noiembrie 1946, slaba reactie fata de primele arestari si procese politice (cum ar fi cel inscenat conducerii PNT in noiembrie 1947 etc). Stenogramele sedintelor de guvern dupa 23 August spun suficent despre slabiciunile rezistentei politice opuse comunistilor. Dupa care, sa fac eu dovada ca mitica rezistenta regala anticomunista nu a existat? Sau e cazul ca aceia care sint convinsi ca regele Mihai a luptat cu regimul comunist intre 1948 si 2011- sa ne arate ei la ce actiuni se refera?

Ioan Balan 06.02.2012 Am inteles, vedeti dvs. tinerii sunt in cautarea de repere morale, politica actuala n-a generat macar un roman, care sa fie model atat pentru tineri, dar si pentru ceilalti romani, care vad laolalta actuala clasa politica ca o cloaca de hot...i. Monarhia e un simbol, un simbol al legaturii dintre popor si Cel de Sus, deci al credintei, al onestitatii, cinstei, onorabilitatii, intr-un cuvant al moralei crestine - promovate de PNTCD si nu in ultim rand al unui nivel de trai decent. Nu trebuie sa amagim tinerii vanzandu-le vise, dar trebuie sa tineti cont ca Regele Mihai ca simbol, a ramas cam printre putinele modele pe care tinerii si le pot singuri alege, ori dvs., nu faceti alceva decat sa le maculati simbolul, implicit sa le distrugeti unica speranta si din acest motiv devin foarte agresivi, nu e de inteles? Cu bune si rele, Monarhia/ Regele - sa nu uitam niciodata, era un copilandru la acea vreme - poate reprezenta acea samanta de speranta, care de departe e de acceptat, in raport cu ce ne ofera republica, instaurata impotriva vointei nationale, deci abuziv. Avem o alta cale de ales?

IR 06.02.2012 Nu ma indoiesc ca majoritatea celor care au lucrat la infrumusetarea simbolului Mihai au fost minati de bune intentii, disperati ca nu am avea alte repere. A fost o orbire, Romania avea in 1989 multi cetateni respectabili si capabili, desigur nu cei promovati mediatic. Dar nimeni nu a vrut sa-i vada, caci opozantura care a confiscat puterea, opozitia si contestatia nu era interesata in punerea in discutie a scarii valorilor. Si azi se face totul pentru ca romanii "de rind" sa nu creada in puterea lor comuna, ci sa astepte un mesia salvator, ahtiati dupa "conducator". Eu cred ca acest cult pasivizant al basmelor eroice si personalitatilor providentiale, in locul implicarii largi, democratice, active, e o calea rea. Nu pot admite mai ales ca renasterea Romaniei se poate baza pe propaganda mincinoasa (prin omisiune), fie ea si bine intentionata. Noi nu sintem comunisti cu semn schimbat, sa manipulam tinerii ca sa-i indemnam la o lupta careia doar cred ca-i inteleg sensul. In fine , ultimul meu argument e realist- pragmatic daca vreti. Nu a venit nici azi momentul sa luati nota ca politica PNTcd din acesti 22 de ani a fost falimentara? Nu a dus ea in circa si regalismul?

Lungu Daian Horatiu Dar exemple care sa fie recunoscute si pe plan international si care au fost formate de scoala romaneasca intre 1945-2012

IR 06.02.2012 Am dat chiar si mai jos (pe linga mesajul initial), pentru perioada initiala : "capitularea brusca- prezentata romanilor ca armistitiu , armistitiul de la Moscova din 12 septembrie- cu urmari cumplite, legile promovate de Patrascanu (de ped...epsire a fascistilor, etc.)- cu consecinte groaznice, decretele de decapitare a armatei, hotarirea de deportare a germanilor sau de expatriere a basarabenilor, validarea guvernelor Sanatescu/Radescu- controlate deja de comunisti, recunoasterea guvernului Groza, recunoasterea alegerilor din noiembrie 1946, slaba reactie fata de primele arestari si procese politice (cum ar fi cel inscenat conducerii PNT in noiembrie 1947 etc)." Am amintit fuga nejustificabila din fata FSN, in decembrie 1990 si am dat linkuri pentru acordul cu Iliescu dupa 2001."

Dar dv, imi dati exemplele cerute de mine?

"1. Intre 1990 si 2012 am fost victimele crimelor neocomuniste. Ce a facut Mihai ca sa le combata?

2. Intre 1948 si 1989 am fost victima genocidului comunist.Ce a facut Mihai ca sa ne elibereze?

3. Intre 1944 si 1947 am fost cotropit de URSS. Ce a facut Mihai ca sa apere independenta noastra?"

Sinteti in masura sa justificati imaginea lui Mihai ca luptator anticomunist, cu fapte-exemplare?[]

"scoala romaneasca intre 1945-2012"?- aveti pareri prea bune despre istoriografia comunista si post-comunista sau de cea anticomunista de popularizare "recunoscute si pe plan international"? - aveti pareri prea bune despre interesul ... Aliatilor de a se spune adevarul despre genocidul cu care s-a incheiat razboiul mondial. Exemplele nu trebuie sa fie recunoscute decit de marturii , coroborate cu documente. In care relatarile sau semnaturile sint incontestabile.

Lungu Daian Horatiu D-le Rosca, nu va mai straduiti. Nu sunt . Scoala romaneasca nu a mai produs valori cam de mult. Tare demult. Sugestia mea e aceasta. Nu mai aruncati petarde fumigene gen "sunt azi oameni de valoare".Poate ca inca mai sunt oameni morali.

Corneliu Sicoe 06.02.2012 Traiasca Regele! Jos Republica criminala,care a dezumanizat si imbecilizat poporul roman dupa 1948! Jos comunismul,care a facut (il citez din memorie pe Senior)"mai mult rau Romaniei,decat ambele razboaie mondiale la un loc!"

Emil Vasile Domnule Rosca,exprimati Dumneavoastra,aici,o formula politica instare sa scoata Romania din haosul saraciei si a neputintelor de tot felul si eu imi scot palaria (clopul) in fata Dumneavoastra.Cu mult respect,Emil

IR 06.02.2012 Nu pretind ca as detine solutii, constient de dificultatea situatiei in care a fost adusa Romania. Semnalez doar saracia de idei a pseudo-rezistentei anticomuniste, care iese in evidenta si prin insistenta jenanta cu care va propune res...tauratia regelui Mihai- ca salvare. De 22 de ani sustin ca nu trebuia mers pe prudenta, colaborationism si compromisuri cuminti, ci trebuiau ridicate ferm formatiuni politice radicale anti-sistem, cu programe clare de eliberare a tarii (pedepsirea celor care au blocat judecarea crimelor comunismului, cercetarea jafurilor tranzitiei, confiscarea averilor ilicite, protejarea Romaniei de aservire externa, democratie reala etc). Partidele si miscarile patriotice trebuiau sa se federeze, lasind la o parte fleacurile, veleitarismul gaunos si orgoliile meschine, pentru a oferi o alternativa democratica romanilor (lasati captivi intre ramurile FSN, de catre neputinciosii care au monopolizat contestatia politica si civica).

Total izolat de "opozantura" conformista, nu am putut face altceva, in toti acesti ani, decit sa ma bat cu injustitia, sa studiez mecanismele distrugerii tarii si sa lansez manifeste explicative, expuse la :

http://www.piatauniversitatii.com/news/ sau http://www.piatauniversitatii.com/ico/

sau http://www.procesulcomunismului.com/

O formulare sintetica a ideilor mele despre problema eliberarii, mai veche, dar inca valabila, este la:

http://www.piatauniversitatii.com/paer/

Nu invit la lectura pe nimeni. V-am raspuns la solicitare. Mai scurt nu pot fi.

Minerva Grama Domnul Rosca Ioan are dreptate...Cred ca multi dintre dumneavoastra sunteti prea "veninosi"...Nu cred ca in secolul in care traim mai putem vorbii de monarhie... Ar trebui sa ne deschidem un pic mintile si sa mergem mai departe cu valorile ce erau odata in PNT !!

Rusu Silviu In ceea ce privesc punctele mentionate de dl Rosca,acestea se pot combate,insa nu este cazul..pentru ca noi sustinem Monarhia si asa precum ati observat anterior, si seniorul Coposu a sustinut-o..

 

Radu Rizescu 15.02.2012 [PNTCD]

P.N.Ţ.C.D. se solidarizează iarăşi cu Regele

Ne însuşim şi susţinem în totalitate distanţarea Majestăţii Sale, Regele Mihai, de decizia din justiţie care priveşte apartenenţa lui Paul Lambrino la Casa Regală a României.

În nici un caz această decizie nu are şi nu poate avea vreo influenţă asupra Casei Regale şi a statutului ei.

Nu se poate invoca nici o pretenţie referitoare la sucesiunea la Tron, cu atât mai mult cu cât nici Carol al II-lea, nu a recunoscut şi nu a acordat vreun titlu lui Carol Mircea Lambrino, tatăl lui Paul Lambrino.

... Această decizie şi, mai ales, intensa mediatizare a lui Paul Lambrino- năşit de Traian Băsescu- are drept scop în mod indiscutabil denigrarea în continuare a Monarhiei Constituţionale în România, acţiune urmărită cu obstinaţie şi consecvenţă de Traian Băsescu şi fosta Securitate de la Revoluţie şi până în prezent.

Fără success însă!

Tot mai mulţi români se îndreaptă către Monarhia Constituţională, ca singura soluţie de ieşire din criză.

Creşterea numărului celor care văd în Majestatea Sa, Regele Mihai, remediul pentru revenirea la normalitate, este demonstrat de locul fruntaş ocupat de Rege în toate sondajele de opinie netrucate.Credibilitatea sa este uriaşă.

În Piaţa Universităţii şi în toate oraşele ţării manifestanţii poartă portretul Regelui Mihai, deopotrivă cu doleanţa “ Monarhia salvează România ! “.

Prin destin, nu întâmplător, două dintre instituţiile cele mai vechi ale ţării, care au cizelat România Modernă, Casa Regală şi P.N.Ţ.C.D., se găsesc, iarăşi , într-o nobilă vecinătate, urmare a folosirii justiţiei ca instrument politic de către structurile postcomuniste ale României.

Victor Ciorbea

Preşedinte P.N.Ţ.C.D. 15 februarie 2012

Catalin Avramescu [Proiectul Crestin Democrat]15.02.2012

Declaraţia Alteţei Sale Regale Prinţul Paul al României privind pronunţarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul de Exequatur

Salut cu entuziasm şi responsabilitate decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a recunoaşte o sentinţă pronunţată în urma cu 57 de ani în Portugalia. Procesul din România, care s-a încheiat, după 21 de ani, a fost unul de onoare pentru familia mea.

Îmi exprim speranţa că ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă un prim pas spre reconciliere şi pace în Familia Regală.

Îmi pare rău că tatăl meu nu a avut şansa să trăiască acest moment. Mă bucur însă că fiul meu s-a născut într-o Românie liberă şi democrată.

Poporul român a câştigat dreptul de a-şi cunoaşte adevărata istorie. A beneficia de o justiţie corectă este un drept sacru al fiecărui cetăţean, într-o democraţie autentică.

Cu toţii suntem martorii unui eveniment istoric, democratic, care sper să ajute în procesul de evoluţie pozitivă a României.

Respect faptul că trăim într-o Republică, de aceea voi continua să îmi dedic viaţa necondiţionat, ca şi până acum, acţiunilor de sprijinire şi promovare a imaginii României în lume. Este o datorie de onoare a fiecărui membru al familiei Regale.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

http://www.printulpaulderomania.ro/

IR 15.02.2012 Fara a reveni la polemica privind activismul pro-monarhic, si fara a intra in labirintul genealogiei si normelor aplicabile, ajutati-ma sa inteleg putin logica domnului Ciorbea.

Daca acest Paul (pe care nu il cunosc si nu il sutin) este respins, nu ramine pro-monarhismul fara obiect, Mihai neavind mostenitor legitim? Sau efectiv se doreste ajungerea lui Duda (de PDS) la cirma tarii?

Ar fi preferabil sa ma lamuriti , ca sa nu ramin cu impresia ca domnul Ciorbea e aerian (incoerent, inoportun nerealist) deci incapabil sa relanseze PNTcd.

(Sper ca ati luat nota din istoricul expus azi, ca nu sint sub nici o forma de partea liderilor pro-pdl sau pro-psd, ci am ramas, de 22 de ani credincios revolutiei anticomuniste, pe care prea multi "taranisti" au tradat-o).

Szilard-Ivan Csatlos [PNTCD] Stimabile domn exista succesor la tron si nu Duda de PSD!

IR 15.02.2012 Cine, pe ce linie si pe ce baze? Lamuriti-ma de tot.

Catalin Avramescu [Proiectul Crestin Democrat] Nu pot sa comentez opinia PNTCD prin Victor Ciorbea, pentru ca acesta nu face parte din PNTCD. Am vazut insa si eu ca a scos un comunicat prin care "se dezice" de hotararea justitiei. Ma pot astepta pe viitor la comunicate prin care se va d...ezice de legile votate de parlament sau chiar de Constitutia Romaniei. Imi pare rau ca multi taranisti de buna credinta si-au pus sperantele intr-un astfel de personaj. Hotararea din justitie se respecta. Punct. Printul Paul este oficial membru al Casei Regale.

Victor Negara 16.02.2012 D-le draga ! Dumneata stii cum s-a facut asa zisa Constitutie a Romaniei de dupa caderea lui ceasca ? Asa pentru dumneata. Suveranitatea casei regale nu se discuta in instante de justitie. Este ca si cum ai pune in discutie "suveranitatea ...Neamului Romanesc", ca popor. Casatoria lui Carol II cu Lupeasca nici nu a fost recunoscuta de romani. Carol al II-lea a fost sters de ferdianad din cartea Familie Regale. Este Iliegala. Iuliu Maniu si celelate partide de atunci nu a recunoscut aceasta casatorie. Nu prea vad ce fel de "proiect" crestin-democrat faceti pe aici, daca admiteti astfel de "idiotenii". Ciorbea ? ... Un nevenit care copiaza ce zic altii.

Catalin Avramescu 16.02.2012 1955, Portugalia – ASR Prințul Carol Mircea al României câștigă procesul împotriva fratelui său mai mic, fostul rege Mihai I al României. Decizia Tribunalului din Lisabona îl recunoaște pe Prințul Carol Mircea drept prim fiu legitim al MS ...Regele Carol II al României. În cadrul acestui demers juridic, Mihai I al României recunoaște legitimitatea fratelui său mai mare. Se deschide procesul de succesiune iar moștenirea regală este divizată potrivit Codului Napoleonic: 37,5% îi revine Prințului Carol Mircea, fiul cel mare al MS Regele Carol al II-lea, 37,5 % îi revine lui Mihai I al României, fiul cel mic iar 25% îi revine văduvei, Prințesa Elena, născută Lupescu. Aceeași decizie definitivă și executorie recunoaște căsătoria Regelui Carol al II-lea cu Prințesa Ioana Valentina, născută Lambrino, ca fiind legală și ne-morganatică.[]

IR 16.02.2012 Domnule Negara. Pareti slab informat pe subiect. Nu din Lupeasca se trage Paul (cel nasit de Basescu) ci din Zizi Lambrino. Iar incercarile lui Mihai de a scapa de legea salica, pentru a ne potcovi cu Margareta Duda sint penibile.

Sau informatiile publice sint gresite?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Linia_de_succesiune_la_tronul_din_Rom%C3%A2nia

http://www.gandul.info/news/decizie-istorica-in-romania-printul-paul-a-fost-recunoscut-membru-al-familiei-regale-ca-nepot-al-regelui-carol-al-ii-lea-9235161

Victor Negara Bine am inteles. Nu stiu de ce am ramas cu impresia de Lupeasca. Eu ramn la ideea unei monarhii constitutionale.Probbil ca sunt in discutie acele 300 de zile. De ce nu le-a facut teste ADN. Cred ca testul ADN este singurul care ar rezolva problema. Dar probabil ? treaba cea mai buna, ar trebui gasita o alta Casa Regala, daca cumva Romani ar voi forma de guvernamant moharhic-constitutionala ?

Catalin Avramescu Exista varianta cu printul Charles al Marii Britanii, care a fost deja in atentia presei britanice. E o varianta excelenta pentru Romania pe care o voi sprijini daca se va concretiza. Insa in acest moment, sansele cele mai mari ca sa-i succeada regelui Mihai le are printul Paul.

 

IR 9.02.2012 [Partidul National Taranesc Crestin Democrat]

Din Interviul cu Părintele Justin Pârvu, realizat de monahia Fotini, 25 ianuarie, 2012

http://www.facebook.com/groups/169670969730418/permalink/346639768700203/

[Nota : ulterior cei care au difuzat acest interviu au sustinut ca e fals, ca a fost un experiment mediatic !]

"[] Unii protestatari văd o soluţie în venirea monarhiei. Credeţi că este o soluţie? Nu, nici vorbă. E o altă ramură a masoneriei. Iar ca să ai o monarhie, trebuie să ridici un popor la concepţia aceasta. Apoi, şi regii sunt la fel de manevraţi după cum sunt manevrate şi partidele politice. Cine-i Anglia? Cine-i Franta? Cine-i Germania? Nu toţi sunt Hohenzollern şi neamurile lor? … grecii chiar. Şi să ai un rege măcar ca Ferdinand, dar cu progenituri ca aceştia ce să faci, poţi să mai ai încredere în reprezentantii de azi ai regalităţii?"

Iata ca mai sint si altii care nu au cazut in plasa. Si nu pot fi banuiti nici de filocomunism nici de lipsa de patriotism.

Ovidiu-Adrian Marinescu 10.02.2012  Ce ai Ioane? Te doare stomacul? Ia un furazolidon sau bicarbonat! Ai uitat că PNŢCD este un partid susţinător de monarhie? Cu ce ar fi rău un monarh, atâta timp cât e' mai ieftin decât un preşedinte! El are o funcţie simbolică, nu mănâncă b...ani de la bugel că-i bogat de generaţii şi toate cheltuielile le face din banii personali...că poate-şi mai găseşte un sponsor? Treaba lui...în orice caz, eu sunt de partea lui Charles...cum ar fi să conducă România, moştenitorul tronului britanic? Când prezinţi un paşaport românesc cu coroană? Cum este? Să ai un asemenea rege...

IR 10.02.2012 Eu am exact acea coroana pe pasaportul canadian- si nu am vazut niciodata cel mai mic cistig. De ce ar ajunge Charles stapinul meu simbolic si in Romnia? Cred ca miza la noi nu este joaca de-a heraldica ci scoaterea tarii din ghearele siste...mului comunisto-fesenist. Care nu s-a instalat in 1948 , cum poate cred unii, ci la 23 August 1944- primii ani fiind decisivi. Cum regele Mihai nu a facut nimic notabil contra lui nici dupa 1948, cei care pretind ca monarhia (reprezentata de el si apoi de Duda -caci asta e urmarea previzibila) va elibera Romania , se/ne amagesc la nesfirsit cu iluzii. Parintele Iustin Pirvu (despre care speram sa se stie cite ceva, dar mai stii?) in loc sa ne vorbeasca de "ungere", ne aminteste ca e vorba aici de aranjamente straine, punind punctul pe i: o casa regala de import nu garanteaza de loc neatirnarea tarii, scoaterea ei din statutul de neocolonie, infruntarea imperialismului mondialist. Cit priveste "dezinteresul" fata de averea personala, nu l-au manifestat de loc, dimpotriva- pentru asta au facut pactul rusinos cu PSD.

 

 Mihai Guran   [Sansa pentru Romania] 1 February 15:38 Eu sustin monarhia si iti spun si de ce: sunt satul de sefi de stat care sunt si sefi de partid. Prefer sa am un monarh cu putine atributii si un premier care sa aiba in mana toate parghiile puterii. Macar stiu pe cine trag la raspundere. In plus, republica a esuat in Romania. Am tot incercat diversi indivizi. Solutia fireasca, pe care as fi dispus sa o incerc, este regele.

IR 01.02.2012 Pe cine am incercat? Pe Dej, Ceusescu, Iliescu, Constantinescu si Basescu?

Au fost acestia liderii unei adevarate republici? Am avut noi, in ultimii 70 de ani, o tara libera si democratica? Are vreo importanta cum se acopera formal un stat uzurpat de paraziti?     

Mihai Guran    1 February 19:48 Nu au fost liderii unei adevarati republici, dar la vremea lor, unii au aparut ca salvatorii neamului. Mai bine regele, stim la ce sa ne asteptam, decat alte "surprize".

IR 01.02.2012 Va inteleg. Eu scriu ca unul care vrea cu totul altceva, care vrea o revolutie politica, nu revenirea la formulele care ne-au adus aici. Si care citeste, de multi ani, cu interes, mesajele de pe Internet despre democratie directa, puterea cetateanului etc.

           

Victor Negara  [Fără PSD+PC, PD, PRM.]. 1 February 16:02

Domnule noi vorbim de "monarhie-constitutionala" si nu de o persoana. Regele Mihai este ca si : Corneliu Coposu, Iuliu Maniu, Ioan Antonescu, etc. personaje trecute in Istoria Romaniei. Catastrofa Nationala in care traim adusa de sovietici si de evreimea comunista aceea trebuie schimbata. Romania nu poate sa stea intr-o forma de guvernamant improprie ei. Despre Occident ? Ce vrei tot timpul sa vina strainii sa-ti faca ordine in Tara ? NU AU AVUT SI NICU NU AU NICI UN INTERES !. Ion Antonescu a fost si el om orgolis, un roman care-i nu-i ajungeai la "varful nasului". De aceea a si peirdut. Armata si militarii nu mai vroiau sa lupte cu nemtii. trebuia sa fi colaborat cu regele Mihai I nu sa-l dispretuiasca. Era totusi Suveranul Romaniei, chiar daca avea numai 24 de ani. Noi vorbim de restabilirea a ceea ce s-a stricat in acesti 50 de ani. Si refacerea, pentru martirii Romaniei, daca ne iubim martirii, a ceea ce a stricta comunistii, inclusiv indtitutiile statului asa cum il aveau romanii pana la venirea comunistilor. Este o boala un virus care nu are ce cauta in corpul national roaman.

IR 01.02.2012 Vorbim de monarhie, dar nu de Mihai?

Vorbim de colonizarea Romaniei si de crimele comunismlui, dar nu de Mihai?

Vorbim de independenta si neaservire si vrem monarhii straine?

Vorbim de democratie reala si de revolutie politica, si vrem monarhi?

Vorbim de patologia sociala care rapune Romania, si vrem sa o vindecam cu o institutie simbolica sau perimata, perfect compatibila cu plutocratia?

Vorbim despre solutii, fara argumente?

Victor Negara 01.02.2012 Mergeti pe o "republica" tembela creata prin teroarea mineriadelor. ce sa va fac ? Si alte state din Europa au monarhie-constitutionala. Si duc forte bine merci si nu sunt state cu simboluri perimate.

           

Johny Kiki       [Green] 1 February 15:48

Tovarase, da-ne o alternativa cu care nu am gresi.

Piersec Mihaela           1 February 15:54  Cred ca tot actualul este solutia?!

Oana Andreea 1 February 15:58  @Johny Kiki Vai, nu fi rautacios. Si-a spus o parare si argumentat-o. Acum nu trebuie sa fie comunist :) Bunica mea era cu regele si eu , mult timp si nici acum nu sunt neaparat impotriva. Slava Domnului, nimeni in casa mea nu a votat stanga...dar , in ultimul timp, citind mai multe ma cam cutremur. Au fost niste vremuri pe care cu greu le poti patrunde. Daca erau uniti (partidele istorice, MIhai I, legionarii, Atonescu) nu ii faceau comunistii (nationali sau straini). Asa ca trebuie sa ne aflam istoria asa cum este ea mai ales ca am aflat ca data de 23 august 1944 fusese deja stablita intre Antonescu si Stalin dar in conditii infinit, infinit mai bune decat ce s-a intamplat prin tradarea maresalului. Mihai era un copil, comunistii niste perversi care au jucat pe toate fronturile posibile....

Alex Imreh      1 February 16:08  Am mai zis, dupa parerea mea multi activisti psd sustin in acest moment moment monarhia nu atit pt ca ilici si ai lui l-au plantat pe duda in familie ci pentru ca monarhia astfel sprijinita este un mod ideal de a face oamenii sa se certe. In acest grup care e facut pt o solidarizare contra partidelor provenite din fsn, din fosta aristocratie rosie, am rugat sa se evite polemicile despre monarhie mai ales ca sintem cit se poate de departe de o majoritate parlamentara care sa schimbe forma de guvernamint. Mai fac o data apel, sa nu facem polemici pe acest subiect in acest grup, discutati oriunde altundeva in alte grupuri despre monarhie. Pareri moderate pro si contra sint normale dar divizari pe acest subiect doresc sa le evit in green. Ca moderator voi face tot ce este necesar pt a evita pareri extreme si polemici despre acest subiect.

Johny Kiki       1 February 16:08 Oana, nu sunt rautacios dar sunt constient ca Regele daca a gresit, nu a gresit cu rea intentie. Am citit mai multe relatari sau interpretari despre evenimentele din 1947 si dupa, care oglindesc in mod diferit atitudinea Regelui. Chiar daca nu mi-ar surade ideea de monarhie, alta optiune nu mai sunt dispus sa incerc. (Parerea mea) 

Alex Imreh      1 February 16:10 Kiki ai fost rautacios, prin ironia ta. Ar trebui sa stii cite ceva despre d.Rosca te rog mai citeste si alte texte scrise de dinsul si apoi vei ezita si tu sa folosesti acest apelativ nepotrivit. http://viitorulesteverde.wordpress.com/2011/09/13/ioan-rosca-22-09-2010-scrisoare-deschisa-catre-doina-cornea/

IR 01.02.2012 Domnule Imreh, in mesaj am scris clar de ce intervin .  Remarc propagarea intensa a unei "solutii" care nu duce nicaieri, inclusiv in mesaje puse pe acest grup, o campanie la care am vrut sa replic global. Traiesc de 22 de ani efectul propagandei civice gaunoase. Cu speranta ca nu voi irita prea tare, mai remarc dialogul superficial, reactiile necumpanite, parerile facute dupa 2-3 lecturi "scurte", rezultat al culturii moderne de suprafata/ fara adincime (o mie de mesaje pe zi),  lipsa de grija fata de rigoare, de respect fata de cei care au studiat indelungat un subiect, inlocuirea argumentelor cu atacuri stupide la persoana, zbuciumul patetic intre nazuinte confuze . Acest tip ce de civism isteric nu promite mare lucru, oricit de multi nepriceputi s-ar implica. Vad ca nimeni nu ma contrazice temeinic. Mi se pare expresiv si faptul ca analiza mea despre jaful funciar, care mi-a luat multi ani de studiu, nu a primit nici o replica, de 24 de ore, pe nici un grup unde am postat. Nu-mi mai fac iluzii ca am convins. Probabil ca demonsratia mea e prea lunga si prea "tehnica" pentru discutii in "piata virtuala". Ne agitam steril intre manipulatori academici si activisti slab informati.

Alex Imreh 01.02.2012 Domnule Rosca cu toata stima, cred ca faceti o confuzie. Una este lucrul cu ideile si altceva este lucrul cu oamenii. Daca dvs va concentrati pe analize aici in acest grup ne concentram nu pe concepte ci pe oameni. Conceptele au valoare in masura in care sint sustinute de oameni, ca sa aiba o finalizare. Acest grup nu este forum de specialisti este grup de solidarizare.

IR 01.02.2012 Cu ce fel de oameni vreti sa lucrati? Care lupta sa schimbe lumea fara a intelege cum functioneaza? Aici nu e vorba de "concepte" ci de fenomene patologice. Medicina fara anatomie , heirupism orbesc?

 

Alex Imreh      1 February 18:18 Deci cum spuneam, o sa opresc va rog, aceasta polemica fara rost. Pe acest grup nu ne vom certa pe acest subiect! Pentru monarhistii adevarati monarhia este o credinta si respectam credinta lor. Cit timp sintem foarte departe de o posibila schimbare a formei de guvernamint, cit timp nu putem vorbi nici macar de un partid cu 5% care sa sustina oficial monarhismul avem alte chestiuni mai importante. Eu personal nu cred in conducere facute de elite dar stiu ca impreuna cu Radu Iulian care e monarhist trebuie sa stam umar linga umar pt ceea ce este esential. Simt ca rezonez cu Radu Iulian la mai toate chestiunile esentiale ca putem face echipa si stiu ca trebuie sa ne concentram pe ce este urgent. Daca nu ma insel si Radu care este monarhist nu este deloc simpatizant al lui Duda, din contra, sint sigur ca nu ar fi de acord cu o monarhie controlata de psd. Sper ca Radu sa-mi impartaseasca rationamentul si sa ne vedem de treaba. Daca se va continua aceasta polemica voi sterge postul cu toate comentariile si imi asum riscul de a fi acuzat de cenzura. Eu personal nu cred in monarhie, mi se pare normal sa fie posturi pro si contra monarhiei, dar nu sint de acord cu polemici unde se ajunge la jigniri care fac ca oamenii buni din acest grup sa se certe. Nu cred ca se pune acum problema schimbarii de guvernamint, fiind prea departe de asta putem lasa problema la o parte, vom putea reveni cind problema va fi reala si dupa ce vom fi schimbat ceva in sistem daca se va putea, sa fim pragmatici. Subiectul poate fi dezbatut in alte locuri, acest grup nu este nici grup de studiu al istoriei nici grup pro sau contra monarhiei. E ca si cum am vorbi de religie si ar trebui sa decidem ca acest grup este grup care e doar cu credinciosi sau doar cu agnostici, grup contra altor religii si care accepta doar ortodocsi samd. Nu, asa cum nu sint normale separari pe baza de credinta nu va fi normal nici sa condamnam aici oameni care cred in ideea de monarhie ca intr-o credinta. Toti care iau pozitii extreme pe tema acestui subiect vor trebui sa plece din grup, acest grup este de centru din toate punctele de vedere, toate pozitiile si exprimarile extreme sint innacceptabile.

 

3 Piatra Neamt sub Pinalti

Stork Echelon 27 January 23:43 [Romania fara EI! (Romania without THEM!) etc]Ce spuneti despre prestatia liderului PSD Piatra Neamt? Cum vreti sa castigati alegerile in Neamt daca pana si liderii PSD spun ca nu considera ca Pinalti ar face ilegalitati in activitatea sa de primar?

Opozita nemteana nu se cearta cu puterea ca sa nu isi strice imaginea si nu poate da nici un exemplu

IR 27.01.2012  Piatra Neamt este o feuda jalnica in care parazitii inhaitati prin primarie distrug orice (paduri, copaci seculari, vestigii arheologice, centrul orasului, borduri ras-schimbate) fara nici un fel de oprelisti din partea unei populatii apatice, luminate continuu de oceanul de beculete contractate de cine trebuie, cu pietoni care au admis lungi ocoluri pentru a trece strada… ca sa se fluidizeze circulatia ciocoilor motorizati sau a slugilor revenite din Europa calare pe rable, sau a fudulilor care au facut credite terminatoare ca sa se afiseze in masini noi, ce parcurg frenetic kilometrul ce traverseaza urbea cu economia extirpata si educatia eradicata . Nu e loc aici pentru adversitati politice reale, rotativa merge fara hopuri mari, plasa de relatii e comuna. Toata lumea "se descurca" cu "capul plecat", victimele scotind rareori cite un icnet, pina cind fecundeaza cimitirul prosper, dupa ce zac neingrijiti prin "spitale". Turistii care ar vrea sa vada de sus sinistrul spectacol social, sint asteptati de gondole care circula goale pe cer- dar noroc ca nu vin, pentru ca nu mai exista decit un singur tren,  Pentru locul in care am incercat eu prosteste sa fac revolutie, politica nu are alt sens decit de piata de negocieri pentru hoti, in mareata opera de transformare a orasului intr-un cimitir de masini, parcate in locul copacilor smulsi. 

 

IR 5.02.2012  La postul sau de televiziune din Piatra Neamt, primarul PDL Stefan, jefuitorul si distrugatorul orasului, a trecut la pedagogie. Explica moldoveneste aceasta nulitate rapace multe lucruri pe care poporul ar fi bine sa le inteleaga. Ca trebuie sa ne stringem cureaua, ca bietul statulet sa nu intre in incapacitate de plata. Ca si nemtii si japonezii s-au ridicat asa, dupa razboi. Ca alegerile nu vor schimba nimic, pentru ca Basescu are dreptul constitutional sa puna la cirma ce partid vrea el (chiar daca nu e votat decit de 5%)- daca nu exista un cistigator cu peste 50% din voturi. Asa ca degeaba se agita protestatarii, sperind prosteste in schimbare. Ca justitia va stavili incercarile de confiscare a averilor ilicite si de pedepsire a parazitilor. Spectacol total. Pacat ca nu-l vedeti si auziti pe sfatosul capatuit nemtean. Dar am considerat ca va intereseaza intentiile actualei puteri. Termin reamintind ca si cealalata aripa a FSN (PSD) e la fel de putreda si ca dincolo de galagia de diversiune, rotativa care macina Romania va incerca sa nu o scape din gheare.

Szilard-Ivan Csatlos [PNTCD] Pe Giga tv cumva?"Pinalty" nu era candva liberal?Atunci inteleg de ce explica lucrurile cu o asa ardoare...;)

IR 5.02.2012  Nu stiu ce face pe GIGA. Eu l-am vazut pe postul sau din Piatra Neamt , care a devenit feuda sa. O fi fost si PNL ist, nu are decit culoarea banilor.

Szilard-Ivan Csatlos Probabil am confundat postul tv.Credeam ca GTV este a lu' Pinalty!Sorry....

IR 5.02.2012  Cred ca a lui Pinalty este. Dar eu am vorbit de alt post

 

[IR…]

BlindGirl Nevermore [Basescu nu e presedintele meu ! 5.02.2012  datorie si strans cureaua my ass... exista o alternativa mai simpla in care ar fi trasi la raspundere doar ei, nu toata populatia!!! Daca nu stiti cum au scapat alte popoare si ce masavii au mai facut FMI ul cu guvernele altor tari va recom...and sa urmariti http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z2nxxhfMU5E -vedeti mai ales despre "illegitimate debt", Ecuador, etc . Alte tari au ales sa bage banii in sanatate si educatie si nu sa vanda viata populatiei

IR 5.02.2012  Nu e intimplator ca la noi nimeni nu discuta despre "odious and illegitimate debt". Nici chiar cei ce se pretind combatanti civici. E un subiect tabuu, un adevarat turnesol pentru a repera falsa contestare a sistemului.

BlindGirl Nevermore 5.02.2012  trebuie sa stie cat mai multi... mi se pare o solutie numai buna daca tot e de iesit in strada, pica si Base si guvernul si scapam si de datorii, ne pastram resursele, ne putem redirectiona banii spre sanatate si educatie si sa iesim din cacat cat ai zice peste

 

Cristina Andrei  [PNTCD] 7.02.2012 Prezenţă media - dl. Alexandru Herlea  In aceasta dupa-amiaza domnul Alexandru Herlea este invitat la emisiunea "In dialog", la postul Giga TV, incepand cu ora 15:30.

IR 7.02.2012 La GIGA TV a lui Pinalti? Sper sa nu pateasca la fel cu Constantin Cojocaru, care si-a expus ideile la OTV...

Cristina Andrei Domnule Roşca, toate televiziunile sunt aservite unuia sau altuia, nu-i aşa? Până la apariţia unei televiziuni conduse de vreun (pro)ţărănist mai curge multă apă pe Dunăre [] În orice caz, discursul domnului Herlea a fost absolut EXCELENT, sunt MÂNDRĂ ca fac parte din acelaşi partid cu domnia sa şi aş vrea să fie mai mulţi oameni ca dumnealui în acest partid

 

4 Escrocheria PPDD

Bratianu Razvan [Alianta Cetatenilor] 4.02.2012 Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate cu ce formatiune politica ati vota?

Vili Rupa cu proiectul lui Dan Diaconescu ,este unul care va pune in miscare tara cu locuri de munca si va ajuta populatia saraca .

Minerva Grama Domnule Vili Rupa, eu te credeam un om cu "scaun la cap" dar, vad ca ai luat-o pe cai gresite...Cum poti sa faci politica unui om care minte zi de zi cu nerusinare si vrea sa manipuleze prostimea ca sa-si atinga el obiectivul cu inca 2-3...Bietul "soricel" cum poate sa va zgarie la MINTE pe unii "mai slabi de ingeri" sa nu spun altcumva, sa devin malitioasa...

IR 4.02.2012 Nici acum nu ati aflat cine este DD si cum a parazitat initiativa lui Constantin Cojocaru? In alta ordine de idei, pentru Bratianu Razvan, de ce nu lasati in pace grupurile care s-au saturat de "rotativa" partidelor jefuitoare? Ati fost cu PDL, sinteti cu PSD , ati fost si singuri contra lor. S-au cam epuizat schemele nu?Sa va fie rusine pentru tradarea PNL-ului intemnitat,voua, complici ai securicomunistilor.

Vili Rupa daca voi nu aveti idei mai bune cu cine sa votez ,eu pe cine sa aleg ,unul care a mai fost la putere si a furat ,sau votez un reporter de televiziune care spune pe fata adevarul .

IR 4.02.2012 Domnule Rupa, ati cazut intr-o capcana cu OTV-PPDD!

A securitatii, pentru distrugerea initiativei adevaratului PP, fapt de care sint sigur 100%.... Am dat niste explicatii pe site-urile mele

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-4-2006-1

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2010-6

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2010-7

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-4-2010-8

Vili Rupa un an de zile a durat sa infiinteze partidul ,si eu cred in libertatea de exprimare ,astazi Dan Diaconeste munceste la privat nu la stat si o face destul de bine ,sper sa o faca si cand va ajunge la puterea statului ,si mai ganditi ca nici ...o alta televiziune nu va da voie in direct sa va spuneti opinia fara sa fiti intrebat despre ce vrei sa vorbesti ,eu am incredere in el si pe programul lui am sa-l votez maine daca ar fi alegeri .

IR 5.02.2012 Domnule Rupa, daca dv. sinteti cel care a trimis si la www.piatauniversitatii.com/ mesaje despre modul in care ati fost nedreptatit de justitie, e si mai pacat sa cadeti in plasa securitatii. Probabil ca nu ati citit explicatiile mele. Ext...rag un episod decisiv. In ziua in care Miron Cosma, adus cu duba din penitenciar la procuratura, s-a decis sa depuna impotriva lui Ion Iliescu (am participat la aceasta confruntare cu Voican Voiculescu) Dan Diaconescu a transmis pe OTV, o ora , amenintarile asasinului Clita (cel care l-a omorit si pe Ursu si in final o norvegianca ). Din interiorul unui penitenciar de maxima siguranta, Clita il ameninta pe Voinea si pe Cosma cu moartea, daca nu isi va tine gura !. Era ora 16, nu trecuse o ora de cind Cosma isi incepuse declaratia. Mult mai odios este insa modul in care DD a furat milionul de semnaturi pentru legea Cojocaru, avind sarcina sa puna pe butuci incercarea acestuia de a rasturna sistemul care exploateaza colonial Romania.

 

Irina Driment [Vocea Romaniei]14.02.2012 VOTATI PP-DD CA DEVENITI BOGATI, JUDECATORI SI ...etc.....:))))) Acestea sunt cele 20 de puncte pe care Partidul Poporului trebuie sa le impuna odata cu venirea la putere:

Miscarea Legionara [Partidul Reîntregirii Naţionale] 14.02.2012 Să plângi, să râzi?! Parcă este platforma USL dar prezentată grosolan.

1. CATE 20.000 DE EURO PENTRU FIECARE ROMAN CARE VA DESCHIDE O AFACERE.

2. MARIREA TUTUROR SALARIILOR SI PENSIILOR.

3. ANULAREA TUTUROR TAXELOR SI IMPOZITELOR ACTUALE.

4. INTRODUCEREA UNUI SINGUR IMPOZIT PE VENITURI SI PROPRIETATI.

5 CONFISCAREA AVERILOR ILICITE OBTINUTE DIN AFACERI CU STATUL.

6. JUDECAREA DE CATRE UN TRIBUNAL AL POPORULUI A TUTUROR GUVERNANTILOR CARE AU JEFUIT ROMANIA.

7. REDUCEREA TVA LA O COTA (MINIMA PENTRU UE) DE 10 LA SUTA.

8. INTERZICEREA SUBVENTIONARII PARTIDELOR POLITICE.

9. ELIMINAREA SALARIILOR PENTRU PARLAMENTARI, MINISTRI, PRIMUL-MINISTRU SI PRESEDINTE.

10.EVACUAREA DEMNITARILOR DIN PALATUL PARLAMENTULUI, PALATUL VICTORIA SI PALATUL COTROCENI.

11. INFIINTAREA COMPANIEI NATIONALE “AVEREA POPORULUI” . SEFUL ACESTEI COMPANII VA FI ALES DIRECT DE POPOR.

12. “AVEREA POPORULUI” VA DISTRIBUI DIVIDENDE EGALE LUNARE CATRE TOTI CETATENII.

13. STATUL VA CUMPARA PAMANTUL NELUCRAT SI VA INVESTI MASIV IN AGRICULTURA BIO.

14. SIMPLII CETATENI VOR DEVENI JURATI IN INSTANTE, ALATURI DE JUDECATOR.

15. INTRODUCEREA RASPUNDERII MATERIALE PENTRU JUDECATORII SI PROCURORII CARE GRESESC.

16. CETATENII NU VOR MAI PLATI RATE LA BANCI TIMP DE 12 LUNI.

17. INTERZICEREA ARESTULUI PREVENTIV (SI A CATUSELOR) CU EXCEPTIA FAPTELOR VIOLENTE.

18. FIRMELE NU VOR PUTEA FI CONTROLATE DECAT ODATA PE AN.

19. STATUL VA CONSTRUI 200.000 DE LOCUINTE, CARE VOR FI INCHIRIATE CELOR SARACI.

20. INTERZICEREA TAXEI PENTRU RADIO TVR

partidul-poporului.ro

IR 14.02.2012 Un program propus de escrocii care au facut PP-DD ca sa saboteze adevaratul PP- al lui Constatin Cojocaru nu e decit o farsa, menita sa compromita ideile pe care pretinde a le promova.

Georgeta Suciu 15.02.2012 Mare este gradina Domnului! Chiar il crede cineva pe escrocul de DD??? Daca si asta este crezut, atunci aceia isi merita soarta.Tot asa l-au votat si pe Basescu cu sloganul ''Sa traiti bine".Si traiesc.

Irina Driment 15.02.2012 Dar voi credeti ca astea mai au frica de Dumnezeu sau se mai gandesc la constiinta??? Ii intereseaza puterea si sunt dominati de satana :)))

 

Vitalia Pavlicenco 17.02.2012 Partidul Reîntregirii Naţionaleî

http://www.pavlicenco.md/2012/02/17/discursul-unionist-privind-basarabia-al-lui-e-mihalache-la-congresul-ppdd/

IR 17.02.2012 Nu stiu cine este Eugen Mihalache, cel care va face reunificarea, alaturi de escrocul Dan Diaconescu. Nu stiu de ce persistati intr-o gafa compromitatoare, legind cauza reintregirii de o farsa. Imi amintiti de modul in care basarabenii au cazut in plasa PRM si PSD dupa 1990. Se pare ca de la Chisinau nu se pot vedea formatiile anticomuniste si patriotice autentice. Altfel ati fi dat si peste adevaratul PP, care este tot unionist, dar nu are securitatea in spate. Ca sa nu ma mai intrebe alde' Mihalache de ce ma bag, va semnalez mesaje mai vechi:

Tradarea Basarabiei, publicat pe s.c.r. la 25 martie 1994

Protest fata de imperialismul rus, 25 martie 1995

Ginduri despre situatia din Modova, A Refuzul scenariilor- publicat S.d.M. la 29 noiembrie 2003, B Nedumeriri - S.d.M. la 30 noiembrie 2003  C. Sinteza - S.d.M. la 1 decembrie 2003

A Pozitia CMR fata de "proiectul de autonomie" al CNS: intrebari pentru domnul Cojocaru, publicat in SDM la 20-01-2004

B. Raspuns pentru Diana, publicat in SDM la 21-01-2004

C. Intrebari si mai clare pentru domnul Cojocaru, publicat in SDM la 22-01-2004

D. Tema Basarabiei ca exercitiu de ipocrizie: raspuns domnului Apahideanu,  SDM la 22-01-2004

E. Drept istoric, publicat in SDM la 22-01-2004

F. Referendum, publicat in SDM la 22-01-2004

G. Tema Transnistriei si alte diversiuni, publicat in SDM la 22-01-2004

Un text mai vechi despre Basarabia, publicat in SDM la 13-02-2004
Scrisoare deschisa catre Iurie Rosca, publicat in SDM la 13-02-2004

Introducere a textului " Cicerone Ionitoiu Despre Basarabia. Omagiu martirilor: 27 martie 1918", replica publicata pe S.D.M la 19- 03-2004

Provocarea lasitatii - si la Chisinau, 4 iulie 2009

Procesul comunismului, contrarevolutiei si tranzitiei criminale - forum

Scrisoare deschisă ministrului de externe al României O Brega

Reactie la un text a domnilor Roncea

 

5 Partidul Poporului- Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru    [Partidul reintregirii nationale] 28 January 11:56 Domnule Mircea Popescu …1. Mulţumesc pentru oferta de cooperare pe care o faceţi. Vă aştept cu toată dragostea.

2. Vă invit să intraţi pe site-ul www.variantacojocaru.ro. Se deschide chiar cu "Legea Cojocaru privind construcţia economiei democratice". Dacă veţi citi cu atenţie acest proiect de lege, veţi constata că eu nu propun "unui segment al populaţiei române nişte avantaje materiale pentru a câştiga loialitatea". Eu propun poporului român, pur şi simplu, să adopte, el, poporulul român, acest proiect de lege. Nu propun "avantaje materiale" pentru un "segment al populaţiei".

Propun preluarea a 20% din PIB-ul României la un Fond de Investiţii al Poporului. Propun ca, din acest fond, să se finanţeze, gratuit, proiecte de investiţii propuse de cetăţenii României, tot aşa cum, de peste 20 de ani, Uniunea Europeană finanţează, gratuit, proiecte de investiţii propuse de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene. Scopul urmărit de Uniunea Europeană, prin aceste finanţări gratuite, este acela de a reduce decalajele între nivelele de dezvoltare ale statelor membre.

Scopul urmărit de mine este CONSTRUCŢIA ECONOMIEI DEMOCRATICE, o economie în care MAJORITATEA CAPITALULUI să intre şi să rămână în proprietatea PRIVATĂ a MAJORITĂŢII cetăţenilor, această MAJOROTATE constituid CLASA MIJLOCIE a viitoarei societăţi româneşti.

După cum puteţi vedea, nu se pune problema "cumpărării de conştinţe", nu se pune problema că se crează "precedentul ca oricine oferă mai mult". Nu se pune problema de "mai mult", ci de ALTCEVA. Alternativele la ECONOMIA CAPITALISTĂ DEMOCRATICĂ, propusă de mine, sunt ECONOMIA CAPITALISTĂ OLIGARHICĂ, aceea care funcţionează, acum, în România, şi, cu mici corecţii, în aproape toate ţările lumii, sau ECONOMIA COMUNISTĂ, pe casre o găsţi în Cuba şi în Coreea de Nord.

3. Economia democratică ar fi putut fi creată, în România, începând cu anul 1990, atunci când am propus, prima dată, construirea unei asrtfel de economii. MECANISMUL propus de mine atunci corespundea stării de atunci a economiei româneşti. Acum, propun un alt mecanism. Unul care pleacă de la starea actuală a economiei româneşti. Din 1990 până astăzi, Legea Cojocaru a cunoscut multe versiuni. Schimbările în titlul şi în textul proiectului de lege au fost determinate atât de schimbările făcute în starea economiei româneşti căt şi de schimbări în propria mea viziune asupra economiei româneşti şi asupra economiei din alte ţări ale lumii.

Vă invit, din nou, să intraţi pe www.variantacojocaru.ro. La secţiunea LEGEA COJOCARU, veţi găsi rubrica "Versiuni în timp". De acolo, ajungeţi la versiunile proiectului de lege din anii 1990, 1997, 2008, 2012. Veţi constata că titlul şi textul legii s-a schimbat, dealungul anilor, însă scopul urmărit a rămas acelaşi: ÎMPROPRIETĂRIEA cetăţenilor, ca MIJLOC de creare a ECONOMIEI DEMOCRATICE. La aceiaşi secţiune, găsiţi şi rubrica "Versiuni. Traduceri". Acolo, găsiţi proiectul de lege tradus, deocamdată, în limbile engleză, spaniolă, germană şi rusă. Aştept de la românii din diasporă să ne ajute să traducem propictul de lege şi în alte limbi străine.

4. Eu nu propun niciun fel de "naţionalizare". Propun confiscarea averilor dobândite prin încălcarea legii, prin infracţiuni, permisă atât de Constituţia României, cât şi de Constituţia Uniunii Europene. Propun impozitatea cu 100% a averilor care nu pot fi justificate, permisă, de asemenea de cele două constituţii. Propun impozitarea progresivă a marilor averi. Şi acesta permisă de cele două constituţii. În România, marile averi au fost dobândite nu pe calea firească a economisirii şi investirii economiilor, ci prin aşa-zisa privatizare, adică prin transferul gratuit, sau qvasi-gratuit al capitalurilor din propriatatea statului în proprietatea guvernanţilor, a camarilei acestora şi a străinilor. Transferul acestor averi de la stat s-a făcut legal. Statul român şi-a însuşit, însă, aceste averi prin Legea 15/1990, lege adoptată prin încălcarea Constituţiei în vigoare la acea dată. Eu propun anularea Legii 15/1990, răscumpărarea capitalurilor "privatizate" şi trecerea acestor capitaluri în proprietatea cetăţenilor României, prin mecanismul propus în Legea Cojocaru.

5. Deabea după începerea apălicării Legii Cojocaru, România se va bucura de o reală credibilitate pe plan internaţional şi numai atunci va deveni atractivă pentru veritabilii investitori străini. Vă rog să reţineţi că, din 1990 până în prezent, INVESTIŢIILE din CAPITAL STRĂIN în România nu totalizează nici 2 miliarde de euro. Aşa spune Anuarul Statistic al României. A nu se confunda INVESTIŢIILE DIN CAPITAL STRĂIN cu banii daţi de străini Guvernului Româniai pentru a deveni stăpâni pe capitalul românesc. Aceei bani nu au fost INVESTIŢI, au fost "păpaţi" de guvernanţi. Asta în condiţiile în care statul român a furat, de la ccetăţenii săi, prin Legea 15/1990, un capital de peste 300 de miliarde de euro. În ultimii 22 de ani, acest capital a produs PROFITURI în valoare de peste 1.000 de MILIARDE de euro, cea mai mare parte părăsind ţara, în conturile celor care au devenit proprietari asupra capitalului românesc, prin "privatizare".

6. Da, domnule Mircea Popescu. Sutele de miliarde de euro(dolari) chiar pot fi generate de economia românească. Cu o singură condiţie. Să se aplice Legea Cojocaru, adică să nu mai plece, anual, în afara ţării, peste 50 miliarde de euro, nedeclaraţi şi neimpozitaţi. Să reţinem din aceşti bani şi să investim, anual, cel puţin 25 miliarde de euro, în economia românească. Nu vă faceţi griji. Vom avea şi unde şi cui să vindem. Vom vinde românilor, în România. Numărul salariaţilor români va creşte de la 4 milioane la 10 milioane. Salariile şi pensiile vor creşte, astfel că va creşte şi CEREREA românilor, pentru PRODUCŢIA realizată de români.

După cum ştiţi, am ajuns la un export de 30 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă echivalentul a 1/3 din PIB-ul României. Deci suntem competitivi. Vom fi şi mai competitivi după ce vom realiza programul de investiţii de peste 600 miliarde de euro, în următorii 10 ani.

Referitor la "investitorii străini", vă propun să luaţi în considerare şi comentariul Domnului Gheorghe Giovanni Ţeavă.

IR 28.01.2012 Cred ca domnul Cojocaru abordeaza actiunea politica bottom-up, dinspre interventii de vindecare a bolilor actuale, spre principii de echiibru, misiuni de fond si stretegii de evolutie, integrate intr-o doctrina. Eu functionez top-down , cautind "De ce"-ul din care sa derive "Ce"-ul si apoi "Cum"-ul. De aceea si eu i-am cerut domnului Cojocaru sa dea mai multa atentie inchegarii unui proiect de societate complet si coerent- ceea ce ar reclama implicarea imediata, alaturi de el, a unor buni experti in alte domenii.

Ma intreb insa daca aceste asteptari nu sint neproductive. Acela care a studiat intens problema influntarii evolutiei unei natiuni, si-a dat seama ca pragul de complexitate analizabila e depasit net, deci ca pretetiile doctrinarilor ca au gasit solutii care ar trebui 'aplicate"- sint farse suspecte. Intr-un furnicar uman emergent e posibil ca sa fie preferabila resemnarea la a inlantui progresiv ameliorari consistente, progresive, sau chiar, la nevoie, revolutionare. Intelepciunea poate lucra si global, ca fundal de polarizare a creatiei sociale.

 

IR [http://www.variantacojocaru.ro/] 29.01.2012 Asa da! Am urmarit dialogul dv cu Braia , care a fost si el la inaltime azi. Ma bucur ca ati avut in sfirsit o ocazie sa va explicati, ca nu ati ratat-o, ca ati aparat cu demnitate nevoia de dreptate si ati exprimat idei de justitie pentru care militez. Sper ca sa iesiti din capcana pusa la punct de securitate ca sa saboteze schimbarea de care le e frica, printr-o diversiune in care Diaconescu nu e decit un pion. Acum sper ca, fara a va lasa deturnat de posibili provocatori si veleitari strecurati prin PP sa fiti atent ca sa poata si altii sa participe la constructia cu adevarat populara a partidului dv. Nu veti reusi daca nu vi se alatura repede oameni de foarte buna calitate, morala si intelectuala. Va urez sa va puteti percepe si corecta erorile, la timp.

Constantin Cojocaru 29.01.2012

Domnule Ioan Roşca,

1. Mulţumesc pentru aprecierile la adresa mea şi a domnului Doru Braia.

2. Îmi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să ies, SINGUR, din capcana pusă, mie şi poporului român, de forţele antiromâneşti ca să saboteze schimbarea pentru care lupt de peste două decenii. Nu vom ieşi din acestă capcană decât dacă vom fi MULŢI şi UNIŢI.

3. Eu nu mă voi lăsa deturnat de provocatori şi veleitari şi voi fi cât se poate de atent ca toţi românii cinstiţi şi competenţi să poată participa la construcţia cu adevărat populară a Partidului Poporului.

4. Ştiu că nu voi reuşi dacă nu mi se vor alătura repede oameni de foarte bună calitate, morală şi intelectuală. Aveţi o listă cu astfel de OAMENI DE CALITATE? Cu nume şi prenume, număr de telefon, adrese de email? Să-i invităm aici, pe acest site, să ni se alăture. Să ne spună de ce stau de o parte, de ce nu ni se alătură. Aşteaptă să câştigăm războiul şi să vină la plăcinte?

5. Mulţumesc pentru urare. Cei care muncesc, mai şi greşesc.

 

6 Sondaje anti-eliberare

Corina Tomescu [in multe grupuri]     31 January 20:03 Sondaj: Cine vreti sa fie urmatorul primar al Bucurestiului? Sorin Oprescu http://facebook.com/SorinOprescu2012 sau Elena Udrea http://facebook.com/EUdrea ? Luati in considerare faptul ca numaratoarea pentru Sorin Oprescu a inceput de la 0, iar pentru Elena Udrea de la 30 de mii. Pana acum conduce Elena Udrea. Dati LIKE paginii candidatului pe care il sustineti!

IR 31.01.2012 Doamna, ar fi bine sa luati nota ca in grupurile pe care postati, incearca sa se organizeze contestatarii anti-sistem, care nu mai vor sa ramina in capcana vechilor alegeri. Cu astfel de sondaje , care induc ideea ca nu avem alternative decir PDL sau USD,  deturnati aceste nazuinte. De ce Udrea sau Oprescu? De ce nu Nicusor Dan sau atitia altii, curati?               

Corina Tomescu          31 January 20:23 Pai i-am luat pe candidatii primelor 2 partide in sondaje. Mie chiar imi place de Nicusor Dan, dar nu il vad sa aiba vreo sansa in fata unor blocuri politice.

IR 31.01.2012 Si de ce i-ati luat pe ei? Nu doriti sa scapam o data? Daca da, nu ati gasit metoda. Daca nu, nu ati gasit locul adecvat.           

Corina Tomescu          31 January 20:28  Este un sondaj care trebuie sa fie realist. Indiferent cat de mare ar fi schimbarea, ea nu se poate produce pana in luna iunie.

IR 31.01.2012 Si cine v-a pus pe dv sa faceti sondaje "realiste" cu numai doi candidadati "sistem", care dezavantajeaza noii candidati, intarind impresia ca nu se poate altfel? Nu aveti altceva mai bun de facut?

Corina Tomescu 31.01.2012 Nu contest acest lucru. Era vorba de preferintele reale ale romanilor, indiferent de locul unde au domiciliul. Majoritatea sondajelor sunt comandate de un partid sau altul, iar credibilitatea lor lasa de dorit. Aici se poate vedea reala preferinta a oamenilor.

IR 31.01.2012 Vad ca sinteti in grupul de sprijin al lui Adrian Nastase. Treaba dv. Dar lasati-o balta cu "sondajele". Sprijiniti-i altfel.

 

IR 31.01.2012  [VREM UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA] Pentru ca vad ca doamna Tomescu continua difuzarea sondajului Oprescu-Udrea, reactionez si eu postind dialogul nostru in grupurile in care sper ca nu se mai doreste promovarea vechilor politicieni. Nu ca sa o impiedic - e libera sa actioneze cum ii place. Dar si eu sint liber sa nu-mi placa ce face.  Daca ma insel, sa-mi spuna administratorii. Daca nu as considera important sa ne impotrivim "continuitatii" , macar noi, contestatarii puterii impartita in partide complice , nu as fi intervenit.

 

Corina Tomescu [Basescu nu e presedintele meu ! 7.02.2012 Daca si voi va doriti un primar eficient care sa gestioneze al doilea buget al tarii, dati Like Fan Page-ului Oficial Sorin Oprescu 2012 http://facebook.com/SorinOprescu2012 Este cel mai mic lucru pe care il putem face pentru a contribui.(click pe poza si like dupa aceea) SALVATI BUCURESTIUL DE ELENA UDREA!

IR 7.02.2012 Iar incepeti intoxicarea? Sinteti platita sau actionati ca activist din grupul de sustinere a lui Adrian Nastase

Deless Andrei dar...trebuie sa alegem raul cel mai mic. Si deocamdata Sorin Oprescu este raul cel mai mic pentru Bucuresti.

IR 7.02.2012 Exact asta e intoxicarea. Ca trebuie sa alegem raul mai mic.

Deless Andrei ba da. sunt. dar nu in politica.

IR 7.02.2012 Doar ca exemplu. De ce nu Nicusor Dan?

Deless Andrei pare intersant..dar cum poate un om sa aiba datorie 90.000 de euro la banca? credeam ca numai udrea poate imprumata 2milioane..asa tzac pac...sincer nu am auzit de banci care sa ofere asemenea sume unor persoane fizice, decat dak au avere calculta la macar 150% din valoarea imprumutului.[] la prima vedere pare a fi perfect...dar as vrea sa stiu mai multe detalii...

IR 7.02.2012 Vedeti pe Internet detalii. Eu il stiu ca matematician de forta si ca luptator pentru salvarea parcurilor din Bucuresti.

Deless Andrei Daca nu este captat de Pdl-isti...ar putea fi o varianta. i si MR Ungureanu la prima vedere e bun de prim-ministru, dar cand te gadnesti ca poate fi membru al "Mossad"...prea multe a obtinut pe baza suportului evreilor. De asta zic...trebuie sa cunosti toata istoria unu om atunci cand il votezi, cum e la americani. i si MR Ungureanu la prima vedere e bun de prim-ministru, dar cand te gadnesti ca poate fi membru al "Mossad"...prea multe a obtinut pe baza suportului evreilor. De asta zic...trebuie sa cunosti toata istoria unu om atunci cand il votezi, cum e la americani.

IR 7.02.2012 Istoria lui Ungureanu e elovcenta: un politruc care a crescut sub cele mai dubioase pulpane (straine) fiind plantat in fruntea serviciilor, ca intr-o colonie. Nu vad legatura cu CV-ul unui om de valoarea lui Nicusor Dan. Credeti ca olimpiadele de matematica se cistiga in acelasi fel ca postuletele politice bazate pe calificari in ... studii evreiesti?

Deless Andrei nu. am si eu colegi de facultate care au castigat prestigioase concursuri/olimpiade internationale. stiu ce inseamna. dar am si unele semne de intrebare datorita faptului ca politica presedintelui este una simppla"divide et impera"...si asta include si afisarea de noi oameni care sa intre in cursa pt primar/senator/deputat etc... 2 dintre membri ai asocitaiei din care face parte "asociatia salvati bucurestiul"sunt din alte localitati decat bucurestiu,inclusiv nicusor dan. Cum vine asta?

IR 7.02.2012 Daca in cineva nou nu credeti, va ramin cei vechi :)

 

           

Bratianu Razvan         3 February 18:04

VOTEAZA -> http://www.facebook.com/questions/245644198844079

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate cu ce formatiune politica ati vota?

IR 03.02.2012  Protestez pentru manipularea prin sondaje care imping populatia spre vechile partide, intarind credinta fatala ca nu se pot ridica forte noi.

Bucuresti Romania      3 February 21:24 La noi doar inainte de alegeri ne gandim la forte noi, unde am fost in ultimii 8 sau 4 ani?

IR 03.02.2012  Ma intrebati pe mine? Ati dat-o in bara.

 

[Mişcarea Virtuală DACIA]

IR 03.02.2012  Ar fi bine sa luati nota ca in grupurile pe care postati, incearca sa se organizeze contestatarii anti-sistem, care nu mai vor sa ramina in capcana vechilor alegeri. Cu astfel de sondaje , care induc ideea ca nu avem alternative decir PDL sau USD, deturnati aceste nazuinte.

Gheorghe Giovanni Ţeavă  ‎Ioan Rosca... din păcate PP-LC cu care inteţionăm să stabilim un protocol de convergenţă pentru viitoarele alegeri, nici nu este trecut printre opţiuni. De asemenea vă aduc la cunoştinţă că NICIUN GRUP FACEBOOK nu a răspuns afirmativ la in...vitaţia noastră de CONVERGENŢĂ !!! Sunt toate (cele majore şi politicizate) ... neinteresate de CONVERGENŢĂ !?!? ... eu mai sper în continuare, deşi văd că nici „acasă la mine” nu reuşesc să „mişc apele din albiile tradiţionale” ( a se citi psd, pdl, pnl, monarhism, etc.). Este drept că suntem încă în faza iniţială, dar am intenţia să „fac curăţenie” în curând, cu riscul de a rămâne PUŢINI, DAR DE ÎNCREDERE ! Se pare că Fakebook nu este o sursă bogată de oameni serioşi... cei mai mulţi intră numai cu gândul de „a se face citiţi” şi prea puţini pentru A-ŞI DESCHIDE MINTEA !? Este foarte probabil să ies din toate celelalte grupuri, deoarece prezenţa mea este inutilă şi să rămân cu acei PUŢINI DAR BUNI, care dau semne că SUNT DE ÎNCREDERE ! O să produc un EVENIMENT pentru toţi aderenţii, cu două trei întrebări clare, după care voi transfera pe cei ce răspund corespunzător, în grupul „Mişcarea Dacia”, iar pe acesta o să-l închid ! O să public pentru o săptămână AVERTISMENTE în acest sens, după care „voi face selecţia” !!!

IR 05.02.2012  Facebook ar putea fi folosit numai in combinatie cu activtatea pe teren, cu emailuri, cu forumuri de coordonare si cu sisteme de crestere fagure de idei.  Mie imi apare ca e un mediu complet innecat de zgomot, superficialitate, false identit...ati, eschibitionism, teribilism, diversiune, propaganda. Reflectarea babiloniei din pietele publice unde protestele isi risipesc energiile. Cu avantajul ca, ramanind urme , se poate observa calitatea revoltatilor, in general pustani formati de tranzitie si deccadenta, fara cunostinte dar inginfati, roiul de microbisti mutati de pe stadion simtindu-se bine pentru ca pot sa se racoreasca pe mizeria la care s-au resemnat. Macar putem sesiza care este situatia reala, evitind exaltarile.

Gheorghe Giovanni Ţeavă ‎Ioan Rosca „Macar putem sesiza care este situatia reala, evitind exaltarile.” ... cel puţin nu ne îmbătăm cu apă rece !!! ... eu sunt convins că „o mână de oameni conştienţi, competenţi şi responsabili” pot face mai mult decât o masă amorf...ă de postaci ! ... FAKEBOOK, se demonstrează ca fiind o altă UNEALTĂ A SISTEMULUI DE ÎNDOBITOCIRE/MANIPULARE ! Păcat, deoarece acest „instrument” ar putea fi folosit cu eficienţă, dar se pare că nu de aici va porni MAREA (R)EVOLUŢIE ! ... puţini au priceput acest lucru !

Marinela Nicoleta Fierut 05.02.2012  Poate ca nu va porni de aici,dar ,cel putin,vad ca sunt si altii care cred ca e timpul sa se schimbe soarta Romaniei.Confruntarea de idei este benefica.Problema este ca multi romani,cel putin cei pe care ii cunosc,sau resemnat si au pierdu...t speranta.Am facut tot posibilul sa am computer ca sa pot intra pr fb din doua motive:1-pot sa vorbesc si sa-i vad pe ai mei,si 2-vroiam sa am acces la MD.Cred ca am multe de invatat,dar ceea ce stiu este ca as vrea sa pot sa fiu de ajutor.Cred ca sunt multi altii ca mine.

 

Lilian Ilie [PNTCD] 05.02.2012 

http://www.econtext.ro/q/viata-politica-din-romania-este-in-plina-agitatie-cu-impact-asupra-electoratului-daca-maine-ar-fi-alegeri-cu-cine-ati-vota.html

IR 05.02.2012  Sondaj diversionist. De ce apare PP-DD si nu adevaratul partid al poporului?

Ioan Balan 05.02.2012  De ce v-ati pus in card o vreme cu Dan Diaconescu, e din acelasi aluat cu Pavelescu, oameni fara caracter si fara scrupule. Acum suportati consecintele, snapanul vrea sa faca bani si din politica, pana la urma va vinde probabil aceasta adunatura numita pompos PP-DD!

IR 05.02.2012  Domnule Balan. Va referiti la mine? Am dat niste explicatii pe site-urile mele

 http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-4-2006-1

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2010-6

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2010-7

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-4-2010-8

Sper ca e clar. Dar cum, nu vad de ce nu va aliati (federati) cu adevaratul PP sau cu alte formatiuni anti-sistem, intr-un pol care sa ofere nemultumitilor o alternativa din capcana PDL-USL?

Ioan Balan Sa fiu sincer eu m-am gandit si la aceasta posibilitate, ieri am participat la sedinta CNC, dar pe skype, iar la finalul sedintei am vrut sa pun aceasta chestiune in discutie, dar sedinta s-a oprit brusc, la fel si contactul. Pot aborda problema cu dl. Ciorbea, sunteti dispusi la o intalnire?

IR 05.02.2012  Atentie domnule Balan , eu nu reprezint nici un partid, doar incerc sa catalizez federarea fortelor anti-sistem. Intrati direct in contact cu PP la http://www.variantacojocaru.ro/

Ioan Balan 05.02.2012  Domnule Rosca, recunoasteti sau nu, dar sunteti taranist cu state vechi, dezamagit ca multi alti simpatizanti taranisti, de abaterile petrecute in perioada anilort ,90, dar sunt convins ca sufletul va este inca la "dragostea dintai!", eu n-...am contacte stranse cu nimeni din PP, e si dl. Cojocaru pe grup, poate se pronunta, solicit doar o intalnire si o discutie de principiu, daca se poate lega ceva - benefic pentru tara - atunci toata lumea are doar de castigat. Ce ziceti, de rolul de mediator?

IR 05.02.2012 Am spus eu ca nu sint profund dezamagit de ce s-a intimplat cu singurul partid in care m-am bagat vreodata, pentru ca il vazusem ca virful de lance al eliberarii Romaniei? Dar nu pot sa nu constat in ce hal a ajuns, incit acum mi-e frica de... minjirea trecutului sau prin capturarea de catre o aripa FSN.  Daca va uitati prin raportul meu despre jaful funciar (care nu a stirnit nici o reactie nici aici, la cei ce se pretind taranisti), veti observa cit de profund ma preocupa problema taraneasca.
http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1
http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2012-2
Va rog sa-mi semnalati viziunea actualului PNTcd in aceasta problema. De unde a doua mea dezamagire uriasa: modul cum a tatat-o PNTcd dupa 1990, e o tradare a spiritului Mihalache.
Pe ce adresa sa va caute domnul Constantin Cojocaru?

Ioan Balan Ma poate suna la[] , am vorbit adineauri cu dl. Herlea, care va transmite salutari, dar si cu dl. Ciorbea, de la care am aflat ca e posibil ca PP-LC sa nu fi depus liste cu semnaturile de sustinatori, insa dl. Ciorbea a spus ca e deschis la orice discutie.

7 Ce e de conservat?  

InLinie Dreapta           3 February 17:38  "Conservatorii recunosc că ordinea socială este greu de atins şi uşor de distrus, că ea este menţinută prin disciplină şi sacrificiu şi că indulgenţa faţă de infracţionalitate şi viciu nu este un act de bunătate, ci o nedreptate pentru care toţi vom plăti. De aceea, conservatorii susţin poziţii stricte şi – pentru mulţi – neatrăgătoare. Sunt în favoarea pedepselor retributive în legislaţia infracţională; afirmă cu tărie căsătoria tradiţională şi sacrificiile pe care le presupune; cred în disciplina şcolară şi în valoarea muncii şi a serviciului militar. Cred în familie şi consideră că tatăl are un rol important în cadrul ei. Văd măsurile asistenţiale ca necesare, dar şi ca potenţiale ameninţări la filantropia autentică, o modalitate atât de a recompensa comportamentul antisocial, cât şi de a crea o cultură a dependenţei. Pun preţ pe moştenirea constituţională, greu câştigată, a ţării lor şi consideră că şi imigranţii trebuie să o preţuiască dacă vor să le fie permis a locui aici. Conservatorii nu cred că războiul este declanşat din forţă militară, ci dimpotrivă, din slăbiciune, una care îi tentează pe aventurieri şi pe tirani."

IR 03.02.2012  Fiecare punct de aici e valabil, sanatos. Dar ansamblului ii lipseste ceva crucial, garantia ca severitatea (legalitatea, disciplina) este in miinile Binelui, ca integrarea in destinul colectiv nu sufoca creatia individuala. Caci si Raul poate fi riguros , poate face apel la ordine. Iluzia "dreptei" ca se poate impune emanciparea de sus se tot confrunta cu iluzia "stingii" - ca poate emerge justitia de jos. Istoria demasca necrutator faptul ca nu s-a gasit inca o formula pe masura aspiratiilor.

8 Liberalul Petre Roman

Robert Iulian Ticleanu  [Grupul Civic-Liberal - grupul romanilor liberali fara de partid] 5.02.2012 De cind dl.Petre Roman este liberal? credeti ca aduce servicii sau deservicii prezenta dansului in cadrul PNL?

IR 5.02.2012 Am semnalat un prieteni liberali ca adoptarea lui Roman este fatala. Si s-au vazut efectele. Asa s-a ratat si ocazia CDR. Roman este probabil veriga care a legat PNL de PSD- o mezalianta insuportabila.

Ciprian Calinescu 5.02.2012 Lasa ca miine poimiine o sa ne spuna ca taica-su a fost defapt taranist

9 USL versus PDL, falsa alternativa

Cacovean Adrian [Crin Antonescu Presedinte] 7.02.2012 CONVERSATIE CU LIVIU, MEMBRU GDS, ANGAJAT LA TELEVIZIUNEA PDL-ISTA VALCEANA ETALON TV, ACUM 2 MINUTE:

Popescu Liviu ... Doctore...USL e pe făraş! Slavă Cerului! Antonescu e mai bolnav psihic decât era Vadim Tudor 

Cacovean Adrian   nu este vorba de USL nicaieri, este vorba de dreptate in Romania si scaparea Romaniei de bolnavul psihic numarul 1 si toate jigodiile care in loc sa puta, isi fac numarul liber

Popescu Liviu  bolnavul psihic numărul 1 deja e Antonescu delirează

Cacovean Adrian Antonescu nu este bolnav psihic, sunt medic

Popescu Liviu  face bube este, doctore

Cacovean Adrian   toti securistii si postacii care spun din astea sunt psihopati

Popescu Liviu uită-te bine la el, şi lui Ponta i se face silă uşor de acest individ

Cacovean Adrian  ce treaba am eu cu Antonescu?

Popescu Liviu securiştii sunt la PNL securiştii sunt deja la PNL

Cacovean Adrian sunt peste tot

Popescu Liviu mă rog vorba vine PNL, că acest partdi e dde dreapta cum sunt eu astronaiut

Cacovean Adrian nu a scapat nimic neinfiltrat si cu dosar si necalomniat

Popescu Liviu s-a dus dracu PNL-ul

Cacovean Adrian s-a dus dracu Romania

Popescu Liviu mi-e ruşine de membrii PNl care sunta lături de Roşca Stănescu. România îţi revine doctore

îşi uşor dar sigur

Cacovean Adrian fara securisti si fara basescu si PDL

Popescu Liviu atunci primul care trebuie să disparîă e PNL plin de securişti Voiculescu al doilea

Cacovean Adrian rahat, intai sa plece hotii actuali, aia care fura acum apoi ne ocupam si de ceil,.alti

Popescu Liviu ca să vină penibilii de USl Doamne fereşte apără România de USL

Cacovean Adrian ca sa plece hotii in curs, aia care sunt cu buzunarul in mainile noastre

Popescu Liviu ţi-am spus doctore apără România de USL sau de Antonescu ţi-o spune un membru GDS, eu, alături de Pleşu, Cornea, stiu...noi GDS-ul suntem slugoi dar nicuodată nu vom fi acolo unde e Voiculescu, Roşca Stănescu şi Antonescu şi ai fost la mine la emisiune..ai văzut că sunt normal [:)]

Cacovean Adrian  ce-i aia GDS?

Popescu Liviu Grupul pentru Dialog Social, Alianţa Civică DREAPTA! Revista 22, Dilema

Cacovean Adrian postul la care lucrezi este PDL. sindicatele, alianta civica, sunt mijloace de zadarnicire a oricarei miscari, dumneata postezi in apararea lui Basescu si PDL

Popescu Liviu niciodată nu vom fi de partea USL

Cacovean Adrian dupa ce cade PDL ce veti face?

Popescu Liviu da, suntem anti-USL

Cacovean Adrian va veti mai sustine pozitia?

Popescu Liviu vom fi anti-USL eu da GDS elitele da

Cacovean Adrian sa va fie de bine

Popescu Liviu elitele vor fi anti-USL sper că această mizerie politică să nu ajungă vreodată să conducă ţara

aici am încredere în Ponta care se va delimita de anomalia psihică numită Antpenscu

IR 7.02.2012 Habar nu am cine sint partenerii dv de dialog, nu mi-i amintesc din 1990, o fi fost intre civici.

Dar ce e clar, e ca dv nu intelegeti (sau va faceti) ca a venit momentul sa scapam de toate aripile FSN-ului. Intre care nu exista diferente. ...Jefuirea Romaniei nu a inceput cu PDL.Cit timp PNL se complace alaturi de PSD (dupa ce a coabitat si cu PDL) nu poate pretinde simpatie de la romanii care s-au saturat de sistemul criminal. Crin Antonescu este groparul partidului sau, dar nu ar fi reusit daca acesta nu ar fi fost deja deturnat de securisti si ciolanari. Cine merge cu Roman alaturi nu poate demasca pe cei care defileaza cu Iliescu.

Dana Neagu Astea seamana a idei de la 'Romania Liberala' - extremiste, din punctul meu de vedere...Hm...Crin Antonescu, groparul PNL, despre ce vorbim domnilor, si mai ales unde? Cred ca suntem pe o platforma de sustinere Crin Antonescu Presedinte, ce... fac administratorii, nu iau nici o masura in acest sens? De obicei, unii dintre ei baneaza pentru mult mai putin. De fapt, ca sa fiu mai concreta, au inceput sa te baneze pentru ca-l sustii prea mult. Cunosc o anomalie de acest tip!

 

10 Programul care nu se poate ridica

IR 10.02.2012 [Proiectul Crestin Democrat]

Singura solutie: lustrarea tuturor celor care au ocupat pozitiile de decizie in ultimele decenii (in parlament, guvern, administratie, justitie, politie, SRI etc). Dupa care, se poate trece la cercetarea, judecarea si pedepsirea vinovatilor pentru protejarea si imbogtirea criminalilor comunisti, distrugerea economiei, jefuirea populatiei si genocid social. Urmarind recuperarea (atit cit se mai poate) a avutiei muncite de romani si jefuite mafiot de la stat, anularea privatizarilor, vinzarilor si concesionarilor incorecte, reperarea averilor ilicite scoase din tara.Recucerirea autonomiei nationale- politice, economice si finaciare si dezafectarea agentilor aservirii neocoloniale (care ne leaga la FMI, Monsanto, ACTA etc). Distributie democratica a capitalului productiv, incit romanii sa po...ata participa demn si motivat la reconstructie. Combaterea parazitismului (ocupatiilor speculative, intermediarilor verosi, pseudo-profesionalismului etc) si incurajarea muncii si valorii, recompensate corect. Apararea sanatatii publice (spitale, medici, medicamente ieftine) si a mediului (paduri etc). Dezintoxicare mediatica si reabilitarea educatiei. Democratie reala, cit mai directa si descentralizata, bazata pe cunoastere, cu prevenirea uzurparii puterii si pedepse pentru manipulare si pseudo-reprezentare. Transparenta totala a activitatii institutiilor (monitorizindu-se si serviciile secrete, reduse la strictul necesar) si protectia vietii private- nu invers.

Vreau sa vad partidul cu asa ceva in platforma ! Numai dupa aceea, i-as lua in serios lamentarile ca nu se poate face cunoscut sau ca nu e urmat de popor

Partidul Dreptătii 10.02.2012 Nu ne spui cine sa o faca.

Catalin Avramescu Totul se rezuma la o idee: inlocuirea elitelor comuniste care au administrat nu foarte bine tara cu alte elite mai corecte si mai competente. Aceste elite de rezerva nu exista in momentul de fata, deci trebuie construite iar asta cere timp si reforme pregatitoare, in special in invatamant.

IR 10.02.2012 Cei care vor sa ridice un partid justitiar, care sa ceara romanilor puterea, ca sa poata opri patologia.

Partidul Dreptătii Partid justitiar gen Garda de fier? Legionari?

Catalin Avramescu Legionarii nu au putut fi niciodata o elita, nici macar cand nazismul bantuia Europa ei tot n-au fost in stare sa fie la putere. Au fost intr-o anumita masura simpatizati doar pentru ca au oferit posibilitatea multor idioti sa se creada importanti.

IR 10.02.2012 Partid dedicat refacerii Romaniei azi-punct. Pe o platforma ca aceea expusa. Nu vad relevanta trimiterilor sterile spre istorie, care ne paralizeaza de 22 de ani. Din trecut ne vin sensuri si valori fundamentale. Mobilurile concrete emana din prezentul infipt in trecutul recent. Dupa 22 decembrie 1989, trebuia sa ne concentram pe episodul comunist, care ne-a distrus viata, nu sa ne lasam deraiati in dispute despre rebeliunea legionara, Lupeni si Grivita, fanarioti etc.

Partidul Dreptăţii 10.02.2012 Am avut ocazia in 1996.

Virgil Antonov 11.02.2012 Concurez la comentariul lui Catalin Avramescu. Plaga comunista a luat toate măsurile sa distrugă selectiv si adânc fără capacitatea de regenerare a fostei clase educata de politicieni, oameni de ştiinţa, economişti si alte valori naţionale. Asa ca acum se aleg tot intre ei, comuniştii.....

 

[IR 10.02.2012…] Partidul Românilor Uniţi din toata lumea

Pascal Adrian e posibil sa mai treaca multi ani pana ve-ti vedea un partid cu o astfel de platforma...

Carmen-maria Bucur Asa ar trebuii facut,dar cu cine????Natiunea nu se increde pe cei ce vor sa faca intradevar ceva pentru Tara,natiunea se lasa condusa mai departe de mafioti si hoti.Nu se vrea inteles,ca pana nu se scapa de toti acei ce au jefuit Tara,nu va fi bine pentru noi toti

Silviu Octavian 10.02.2012DRAGA IOAN ROSCA aceasta este plaforma partidului nostru, programul Partidului Tuturor Romanilor de Pretutindeni, intitulat PARTIDUL ROMANILOR UNITI-PRU Vezi daca nu citesti totul

 

[IR 10.02.2012…] Grupul celor ce vor sa faca un Partid Nou

Ovidiu Slimac  11 February 07:24 Foarte tare frate !     

Marian Stoian 11 February 11:58 asta e singura si cea mai credibila treaba

Silviu Moldovan          11 February 13:35 Adica intai ii executam pe toti si abia dupa aceea ii judecam, ca sa vedem care au fost vinovati cu adevarat?!

IR 11.02.2012 Intii ii dam jos de la putere pe cei care fac imposibila judecarea vinovatilor. Ceea ce dv va pare "executie", nu-i asa?  Ceea ce ma face sa cred ca sinteti solidar cu cei vizati de propunerea mea , securicomunistii care au executat, intr-adevar, o mare de oameni nevinovati.

[Dupa care, platforma a fost stearsa din acest grup… ]

IR 19.02.2012 Va rog sa trageti concluzii din faptul ca urmatorul mesaj al meu a fost sters din acest grup, nu si din celelalte, care nu pretind a dori noi platforme " Singura solutie: lustrarea tuturor celor care au ocupat pozitiile de decizie in ultimele decenii []"

Grig Grigore comentariu corect dar politica cere diplomatzie, cel putzin in fazele incipiente. cu bocancii faci politica doar daca portzi 47. eu o sa prezint saptamana ce urmeaza, asha cum am promis, o schitza de statut. acelashi lucru il ashtept shi de la tine. comparam, discutam shi adoptam. daca stai doar la ashteptare, n-o sa faci partid niciodata. implica-te efectiv. o zi superba.

[]ashteptam deci,pana vineri, o schitza de proiect de statut de la tine, ioan. doar asha potzi demonstra bunele tale intentii fata de neamul tau cel romanesc.[]

tot pentru ioan, sa shti ca orice problema are cel putzin doua solutzii. tu faci afirmatzia ca "singura solutzie..." da-mi voie te rog sa-tzi spun ca gresheshti. solutzii sant "n". sa nu ne batem cu pumnul in piept ca solutzia noastra ar fi unica, iar noi, promotorii ei, genii. bun, ajung atatea vorbe, la treaba. ne auzim vineri seara la ora 9, aici, in grupul celor care vor sa faca un nou partid. cu temele facute.

Partidul Dreptătii 19.02.2012 Toate ideile sunt binevenite si isi vor primi voturile ce le corespund. Important este sa nu pierdem din vedere ierarhia prioritatilor. Electoratul este interesat mai intai de buzunar, adica daca putem mari aceste cele mai mici salarii din U.E., daca putem mari aceste amarate de pensii, daca suntem in stare sa cream locuri de munca, sa oprim plecarea in bejenie, daca....

IR 19.02.2012 Imi raspundeti sau nu cine si de ce mi-a sters mesajul?

Grig Grigore administratorul grupului poate sa-tzi dea un raspuns. sau poate adminul facebook-ului.

Partidul Dreptătii Postati orice ideie, spre desbatere, pe care o considerati necesara, pentru formarea acestui partd. Orice alta postare, de reclama comerciala, informatii despre ce fac partidele actuale, despre actiuni de strada, etc vor fi sterse, avem alt...e grupuri pe FB care abia le asteapta si le postam acolo. Aici vor fi considerate diversiune, distragerea atentiei etc. Aceasta regula de lucru este nenegociabila. Grupul este ca o sala de intruniri. Discutam ideile le votam democratic. Civilizat si in liniste.

Grig Grigore daca ai shters comentariul lui ioan, spune-i omului deschis, Da sau NU. asta daca vrei sa fii credibil.

Partidul Dreptătii Nu avem timp de tribunale, de cercetare, judecare, pedepsire in aceasta faza. Aceasta se poate face in faza in care, in teorie avem, de la noi, ministru de justitie, director sr.....etc...etc. Noi nu avem pantofi 47 cum spunea Grig, noi suntem in faza butuseilor, noi trebuie sa crestem. Este foarte necesar sa respectam ordinea prioritatilor.

Grig Grigore alba sau neagra , DA sau NU !!!

Partidul Dreptătii I-am dat raspunsul la intrebarea de ce l-am sters.

Putem noi sa vorbim, de lustrare, in cazul celor care au lucrat la sri, la politie, la justitie, cand nici nu ne-am inscris? Putem in aceasta faza sa ne luam de ,,elefanti"? Nu mai bine hai sa ne concentram pe organizare, inclusiv in teritoriu?

Daca vrem un partid, nu trebuie sa respectam, prezumtia de nevinovatie? Avem noi un probatoriu? In acearsta faza avem noi timp de asa ceva?

A trecut mai mult de o ora si ne ocupam cu altceva decat cu ce trebuie.

Grig Grigore te cred, dar am facut shi eu o afirmatzie shi trebuie sa shtiu ce decizie sa iau. repet. daca cenzurezi, ma retrag. eu vreau sa construiesc un partid liber, nu controlat.

Partidul Dreptătii Postarile despre actiuni de strada impotriva PDL,PSD etc trebuiesc sterse?

Grig Grigore shtiu ce vrei sa spui, lasa-i sa posteze. santem capabili sa discernem noi ce valoros shi ce nu. vrei partid al dreptatzii, actzioneaza drept. asculta-ma shi o sa reushim !

Partidul Dreptătii Daca punem in platforma cercetarea, judecarea, pedepsirea, celor care au lucrat in politie, sri, justitie in ultimii 22 ani (in grup!!!), vom fi inscrisi ca partid?Vom fi intrebati: ce probatoriu aveti? Nu vom fi ridicoli?

IR 19.02.2012 Catre cenzorul meu fara nume:

Multumesc pentru raspuns. Nu ma satisface. Nu va mai cred de buna credinta. E ultimul meu mesaj aici. Pe care va rog sa nu-l stergeti.

Scoteti-ma apoi imediat din acest grup, altfel o fac eu.

1. Una e sa nu-mi... impartasiti ideile, alta e sa le ascundeti celorlalti.

2. Nici macar nu doream sa-mi adoptati platforma- numai va oferisem niste idei. Ati reactionat tradindu-va veleitarismul.

3. Nu ma mira insa ce s-a intimplat. Nu cred ca aveti experienta mea in problema pe care ati propus-o: www.ioanrosca.com

4. E bine ca ati precizat ca nu vreti sa va razboiti cu uzurpatorii statului. Asta arata imediat incompatibilitatea noastra, deci faptul ca trebuie sa ma retrag de aici.

5. Altfel, va urez succes , cu conditia sa atrageti linga dv. persoane cu care sinteti in rezonanta si sa nu fiti cumva un diversionist sau un aiurit.

Ioan Rosca

PS Am mai fost eliminat numai din Demnitatea Nationala si din Miscarea Euro-Civica. Nu stiu daca are vreo legatura.

Partidul Dreptătii Corect Noi putem discerne, dar nu uita ca acest Grup, este urmarit de mii de pe FB, nu numai de membrii, este grup deschis. Este cunoscut de peste alte 30 Grupuri.Nu avem pe locul 1 razboirea. Pe locul 1 daca vom castiga suficiente voturi, este buzunarul cetateanului, apoi locuri de munca, apoi privatizare 50% din tot ce s-a autoprivatizat, etc ,,Razboirea" este tema preferata a actualelor partide. ,,Voi conduce cu mitraliera"... ti-aduci aminte. ntelege ca suntem in ,,butusei"Daca vom ajunge sa purtam 47 cum zicea Grig, te propunem ministrul justitiei.

Grig Grigore dragi membri ai grupului, ma vad nevoit sa va parasesc datorita atitudinii cu tendintze totalitare a moderatorului. ne intalnim in conditii civilizate in grupul : Noul Partid federal.

 

Stefan Budianu 12.02.2012 [Alianta Cetatenilor]

URGENT Piata Universitatii cere legea LUSTRATIEI

Celor care au facut parte din aparatul de represiune comunista si celor care nu isi pot justifica averile, sa li se interzica prin lege sa candideze pentru o functie publica timp de 20 de ani.

Ia si da mai departe daca esti de acord.

[IR 12.02.2012 Singura solutie: lustrarea tuturor celor care au ocupat pozitiile de decizie in ultimele decenii…]

Minerva Grama  12.02.2012 Poporul roman vine cu o zestre ancestrala privind comportamentul sau: este vorba de un soi de lene de a decide singur pentru el. Ii place sa delege autoritatea, riscul, actiunea, unui tatuc atotputernic si apoi sa se lase pe mana lui oricat...e prostii ar face acesta. Din acest punct de vedere poporul roman se simte mult mai linistit, mult mai “cu sentimentul datoriei implinite” dupa ce-si inscauneaza un lider, fie el si analfabet, fie el si hot, fie el si mincinos, decat intre inscaunari sau in situatii de disipare a autoritatii. Nu vezi cum, dupa biciuiala fara precedent a masurilor aberante “anticriza” luate de tatuc, poporasul nostru (cu foarte mici exceptii) s-a vaitat putin, cu o determinare de priveghi, iar acum sta linistit in pridvor hranindu-se din nefericirea vecinului?

Eu cred ca este corect sa sustii ca poporul roman “are nevoie de un lider”. El, fara lider, nu-si gaseste azimutul. A, ca principial vorbind, din perspectiva unui analist transnational care judeca lucrurile prin ecuatii si teoreme solutia optima ar fi – nu un lider fabricat artificial ci mai multi politicieni devotati si harnici – pot fi de acord. La noi insa mai e mult pana sa se ajunga aici si, odata ajunsi, sa si dea rezultate...

11 Migratia politica

Ariciuc Horatiu 17.02.2012 [Green]

Ar trebui interzisă prin lege migrația politică?

IR 17.02.2012 Pină la legiferarea acestei interdicţii , nimic nu opreşte partidele să facă un contract civil (cu specificarea daunelor de imagine datorate pentru migrare) cu cei pe care-i pun pe lista. Am tratat

mai mult tema la:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2009-6

Alex Imreh exista si un revers al medaliei. stiu activisti independenti care ar putea merge pe listele unui partid mic dar le este teama ca apoi vor fi conditionati de interese de partid, daca nu fac ce li se zice zboara. erwin albu de la codlea care a fost consilier pe listele germanilor la codlea este un exemplu. ar trebui sa candideze ca independent, la fel ca si nicusor dan la bucuresti.