Dialoguri pe Internet februarie 2012: aservirea tarii

1 Ce este ACTA pentru romani, chiar si pentru tarani si batrini.

[Green, VREAU O TARA CA AFARA, VREAU O TARA CA AFARA , Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA! etc.]

IR 27 01.2012  Putine arme de colonizare sint mai redutabile decit impunerea drepturilor de autor, tarilor aservite. Nimeni nu mai are voie sa descopere roata, chiar daca lucrul asta s-ar face  firesc in lipsa jugului normativ. Becul viitorului nu se va aprinde, fara a reveni un cent unui Edison corportatist.  Desi putine idei vin intr-un singur loc- la 50 de ani, atit va trebui sa astepte al 2-lea descoperitor. Nici pirjoala nu va mai putea fi  prajita, daca undeva, a patentat-o altcineva Nici medicamentele salvatoare nu mai pot fi produse ieftin, de tarile victima a acestor acorduri. Taranii vor fi toti sclavii Monsanto,  iar consumatorii vor fi domesticiti cu tain rational. Nici o formula stiinifica nu va putea fi redescoperita, dupa ce a devenit proprietate in vreo metropola. Imperialismul cauta cu disperare instrumente juridice de mentinere a fluxurilor de explotare. Iar neocoloniile nu cricnesc, pentru ca sint conduse de arendasii stapinilor de aiurea, care simuleaza reprezentarea cetatenilor. Nu inteleg pe ce se bazeaza optimistii şi rabdatorii.

Mioc Marius    [Revoluţia română din 1989] 30 January 15:42

Libertatea de exprimare a fost una din obiectivele revoluţiei din 1989. Tratatul ACTA tinde spre revenirea la un stat poliţienesc, deci cred că e în tematica acestui grup să discutăm asemenea probleme. Am trimis domnului Laszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European, un mesaj prin care i-am cerut să se împotrivească tratatului ACTA.

http://mariusmioc.wordpress.com/2012/01/28/romania-semneaza-tratatul-acta-acceptind-astfel-ideea-de-cenzurare-a-internetului-video/

IR 30 01.2012  In mediile civic-contestatare romanesti, ACTA e criticat pentru efectele distructive asupra Internetului, reducerea libertatii de informare si exprimare,  instalarea lumii prevazute de Orwell. Adica pentru dimensiunea de domesticire a indivizilor capturati de sistemul mondial de exploatare.

Nu stiu de ce nu se vorbeste si despre dimensiunea nationala, a agresiunii neocoloniale asupra tarilor dominate. Caci tinta majora a "acordului" este sa se impieduce dezvoltarea coloniilor, care ar putea miscoara prada imperiilor in criza, asa cum am semnalat deja acum citeva zile: []

 

Romanian Ryder [MISCAREA ROMANIA ALTFEL - FORTA NATIUNII] 5.02.2012 Romania a Semnat pe Data de 26 Ianuarie 2012 Aderarea la ACTA= călăul Internetului liber Cum Actionăm?

Pasul “1″ Semnati Petitiile ... Adunati eMailurile parlamentarilor si inundatii cu mesaje. Puneti mana pe telefoane si sunati-I Consumati-le rolele de FAXIntrati pe paginile lor de FaceBook, Twitter, YouTube etc. si bombardati-i cu mesaje Trimiteti-le scrisori pe adresele cabinetelor (sau acasa daca aveti adresa)

Pasul “2″ Inregistrati mesaje video/audio (poze) cu mesajul: “Ma numesc “…” si dezaprob ACTA!

Inregistrati-va parintii, rudele, prietenii, vecinii! Luati cu asalt paginile “vedetelor”/publicatiilor si lasati acolo cate mesaje puteti cu info si link-uri Cereti ajutorul artistilor preferati, rugatii sa inregistreze si ei astfel de mesaje UpLoadati pe YT si FB Trimiteti email-uri tuturor cunoscutilor

http://www.salvatiinternetul.info/  Citeste, semneaza,implica-te si DA MAI DEPARTE!

Un simplu like nu e suficient, ACUM E TIMPUL CA FIECARE sa-si aduca contributia la pastrearea libertatii si a drepturilor.

IR 5.02.2012 Nu ajunge "Dezaprob ACTA!". Cum adica "Romania a semnat"? Am semnat noi?  Nu a venit timpul sa denuntam acest mod de a fi "reprezentati"? Propun: " Dezaprob ACTA, cer pedepsirea celor care au semnat in numele romanilor fara sa-i consulte si pretind masuri impotriva falsei reprezentari, care deturneaza democratia".

 

Partidul Românilor Uniti din toata lumea

[IR 5.02.2012]

Silviu Octavian Da acest lucru este folosit in tarile democrate, unde poporul este intrebat si rapunde la intrebarile conducatorilor politici in probleme de mare insemnatate. Dar Romania nu este un stat Democrat, ci un stat dictatorial.

IR 5.02.2012 Din pacate nici in "tarile civilizate" nu functioneaza "reprezentarea" decit ca o farsa. Sistemul pe care l-am propus ar permite revelarea discrepantei intre ce vor conducatorii si condusii, si prin asta ar micsora plaja de manevra a vinzatorilor de tara , care profita de non-transparenta

Silviu Octavian Este vorba de plebiscit

 

Pascal Adrian [Alianta Cetatenilor] Un mesaj exceptional! Va rog sa-l dati mai departe!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yn7-umK6wUs

RObotzi.S02.Ep.Special.ACTA

Semneaza petitia online http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp

Proteste Cluj: http://www.facebook.com/events/318417421533389/

[IR]

Puscasu Vlad   5 February 11:11 o sa raspunda ca democratia are limite,si ca exista pericolul terorist,neo-nazist ,islamist, si de aceea vor trece la cenzura. eu sunt pentru cenzurarea internetului. [] Sa cenzureze toate site-uriile islamiste, toate site-uriile sionistiilor evrei extremisti, toate paginiile pornografice care distrug tineretul cu milioanele.

IR 5.02.2012 Nu aceasta este tinta majora ACTA . Documentati-va. Este vorba de o dura lovitura colonialista: impunerea patentelor , incit sa nu mai poti concura corporatiile.

Leon Nica Şi aşa se cenzurează prea mult şi cu mare tupeu, de au ajuns adevărul şi dreptatea tot nişte păsări rare. Eu vreau să nu se cenzureze nimic!

IR 5.02.2012 Cenzura zero ! Chiar si in limbajul interventilor publice. Cui nu-i place cum/ce se vorbeste, reactioneaza, daca are gura. Nici macar calomnia nu as penaliza-o, intr-o perioada ca aceasta. Si nu as proteja nici o informat...ie. Transparenta totala. Libertatea de exprimare prevazuta in constituitie, fara restrictii. Nici comunistii nu trebuie interzisi. Sa se exprime. Si sa fie pedepsiti cei vinovati. Altfel nu se poate elimina pegra, marea profitoare a "discretiei" si calusurilor in gura. Toate micile avantaje ale cenzurii (clasificarii etc) in unele situatii nu pot echilibra faptul ca duc la domesticirea omului. Armele majore ale uzurparilor de putere trebuie combatute fara nici o retinere. Altfel, profetiile lui Orwell ne ajung din urma.

Leon Nica Aveţi dreptate, dle. Roşca, cu o singură observaţie - în privinţa calomniei prin mass-media- care trebuie pedepsită penal, pentru că altfel acest procedeu perfid, deosebit de periculos, va putea fi folosit tocmai de promotorii minciunii pentru a lupta teribil tocmai împotriva oamenilor adevăraţi, ce se sacrifică pentru binele general şi care, folosindu-se minciuna, pot fi desfiinţaţi.         

Puscasu Vlad 6 February 18:15 cum adica sa nu cenzureze nimic? nici paginiile site-uri pedofile,zoofile, necrofile? copii violati,mutilati? pagini extremiste,sovine ,anti-romanesti? sa le dam apa lamoara,sau sa le taiem macaroana? eu sunt PENTRU cenzurarea internetului! sa cenzureze ce trebuie cenzurat,insa sa nu se atinga de LIBERTATEA de exprimare!

IR 6.02.2012 Domnului Puscasu : "sa cenzureze ce trebuie cenzurat,insa sa nu se atinga de LIBERTATEA de exprimare!" Puneti semnul :) daca e o gluma. Daca nu e , e mai neplacut.

Domnului Nica. ... E important ca oricine stie ceva de o furaciune, sa -si poata face

publice suspiciunile, ca sa se poata verifica, fara riscul de a fi acuzat de calomnie. Poate fi pedepsit numai acela care afirma ca stie sigur un fapt ireal, nu ca banuie ceva, sau ca are o parere despre cineva. Altfel se pune pumnul in gura tuturor, juridic. In Canada, din cauza proceselor pentru calomnie, daune de imagine, ofensa, reclama negativa etc, care se termina cu penalizari uriase, nu am auzit nici o critica impotriva a nimeni si a nimic. Nu poti spune ca un politician e genul lui Hitler, ca un doctor e nociv, nici macar ca un vin e prost. Pentru ca un judecator a spus unei inculpate ca si-a ucis sotul mai barbar ca la Auschwitz… a fost dat afara din magistratura. Stiu ca in Romania nu s-a inteles inca efectul catastrofal al legilor de acest gen. Prefer sa se spuna despre mine orice, decit sa nu pot spune nimic despre nimeni.[]

Se va gasi un judecator care sa considere ceea ce spun eu de Iliescu sau Mihai ca o calomnie. Mai bine nu le creem aceasta ocazie. Recunosc ca eu nu cred in actuala justitie.

Leon Nica  7.02.2012 Domnule Roşca, se pare că mai trebuie să vă reamintesc că pe mine nu mă interesează deloc cum gîndesc, cum acţionează şi cum fac cei din Canada. Dvs. chiar mai credeţi că judecătorii din România ar putea avea minte şi conştiinţă, ca cei din... Canada?!

Dar pentru a vă aduce cu picioarele pe pămîntul României, ţară dorită de multe lifte păgîne, voi imagina următoarele:

Dvs. sînteţi cel mai bun român care există pe suprafaţa pămîntului şi care doreşte să candideze la o funcţie importantă în stat, funcţie care pe mine, ca rabi, dacă aţi obţine-o m-ar încurca foarte tare.

Atunci, ce fac? Din timp am înţeles pericolul şi am avut grijă să îmi infiltrez supuşii în toată mass-media, ba, chiar şi să o stăpânesc, prin ajutoarele mele supuse.

Aşa fiind, voi da poruncă ca de dvs. să se ocupe cîte o echipă din presa scrisă, care să vă toace sistematic. Astfel vor fi publicate zilnic sau periodic, funcţie de necesităţi, articole în care voi afirma că sînteţi un sot depravat, ce îşi terorizează familia, că aţi avut patru neveste şi şase copii, pe care i-aţi abandonat, că sînteţi un prost, că aţi fost miliţian, apoi maior de securitate, ba chiar rudă cu unul sau cu mai mulţi dintre cei ce au subjugat ţara, că vă împotriviţi bunului mers al vieţii societăţii pe care doar pretindeţi că aţi dori să o reprezentaţi, că v-aţi împotrivit ca oamenii dintr-un judeţ să primească buteli, că sînteţi un impostor, un infractor şi un alienat mintal ş.c.a.

In tot acest timp am grijă ca supuşii mei din presă să laude, în respectivele ziare pe cel sau pe cei pe care eu vreau să îi bag pe sub pielea alegatorilor, pentru ca ei, o dată aleşi, de cei pe care îi voi păcăli, să îmi îndeplinească toate ordinele, pentru ca astfel să pot distruge o ţară, să îi iau, pe mai nimic, bogăţiile, băncile, fabricile, să îi gonesc locuitorii, să o îndatorez la băncile mele, fără să îi dau însă nimic etc.

Am, de asemenea, grijă să vă pedepsesc şi cu conspiraţia tăcerii, pe care o vor aplica permanent toate reţelele de radio şi tv., locuri de unde, însă, voi transmite emisiuni în care atunci cînd nu veţi fi înfierat cu mînie proletară, pentru tot ceea ce apare scris în ziare, veţi fi luat în derîdere.

Ce veţi face dvs. în acest caz?

Vă veţi adresa redacţiilor ziarelor şi veţi cere dreptul la replică, prin scrisori adresate la rtv., de la care nu veţiprimi însă nici un răspuns. Apoi, după uriaşul timp necesar scrierii scrisorilor şi după ce cheltuiţi, pe timbre, puţinii dvs. bani pe care îi aveţi de cheltuit, pentru a vă putea apăra astfel populaţia pe care doriţi să o apăraţi şi să o reprezentaţi, vă veţi adresa justiţiei (iarăşi scrieri, bani, timp etc) şi aşa veţi ajunge în faţa unui judecător care timp de 20 de termene nu "reuşeşte" măcar să îl aducă, conform procedurii, pe autorul unui singur articol, din sutele sau miile publicate, aşa cum am arătat, în toată presa.

Apoi, după alte 10 termene se pune la dosar o copie a unei legi ce nu are absolut nici o legătură cu speţa, fără nici un fel de probă care să fi dovedit o cît de mică vină a dvs.

Procedînd astfel, judecătorul român, fără coloană vertebraşă. fără conştiinţă şi fără morală, ci numai cu dorinţa de a parveni, va pronunţa o sentinţă de achitare a calomniatorului.

Ce veţi face? Probabil apel, apoi recurs, ce vor dura alţi cîţiva ani.

Între timp alegerile au trecut de mult, iar eu am reuşit tot ceea ce îmi propusesem, iar dvs. aţi rămas pe dinafară, ba chiar şi ponegrit.

Şi după mulţi ani unii, mulţi la număr, îşi vor mai aminti de dvs. numai că aţi luptat pentru ca el să nu primească butelia după care îi ardea buza, pentru că puterea cuvîntului timprit şi mintea prostului sînt enorme.

Aşa fiind, vă rog ca în aceste condiţii să îmi mai spuneţi că nu aţi fi de acord cu pedepsirea penală şi materială a calomniei prin mijloacele mass-media. Amintiţi-vă, înainte de răspuns, de aria calomniei!

 

IR 12.02.2012 [diverse grupuri]

Strigati "Jos ACTA!" si pentru tarani si batrini.

Media aservita impiedica tele-cetatenii sa inteleaga ca problema ACTA este miezul cancerului social, instalat insidios, progresiv, acaparator, care degradeza aventura sociala. Intelectualii de profesie si alte categorii de mercenari informationali riposteaza slab, pentru ca multi dintre ei traiesc din "drepturile de autor". Scriitorii sint beneficiari vechi ai ideii multiplicarii magice a valorii muncii creatoare, prin copiere in masa. Si nu sint singurii partizani ai recompensei proportionale cu popularitatea. De ce sa cistigi cintind la cite o nunta sau la un concert, cind poti primi acasa bani la fiecare reproducere, dac ai cintat o singura data, in fata unui microfon. De ce sa nu cistigi un milion pentru un gol, daca stadionul este plin sau meciul e transmis in toate zarile? De ce sa nu iei zeci de mii de euro pe luna, emitind stupiditati la televiziune?. Nici Bill Gates nu ar fi putut face 100 de miliarde de dolari prin copy/paste, pentru o munca de citiva ani, daca parazitarea prin "proprietatea intelectuala" nu ar fi fost legitimata complice. Juristii (principala toxina a cetatilor) au cladit plasa "normelor" care sa permita paianjenului proprietar al ideii "patentate", sa-si paralizeze victima si culeaga prada. Victimele au fost facute sa creada ca e firesc ca unii sa cistige nelimitat, desi muncesc o singura data. Taranul insa nu-si poate multiplica oricit , fara cheltuieli, porumbul, cartoful si laptele, iar producatorul de bunuri materiale se loveste de bariere firesti . Dar boierii cuvintelor, cultivatorii conceptelor, stapinii formulelor si speculatorii retelelor se pot imbogati fara restrictii, cit timp ocupantii legii le apara "drepturile". Mai trebuie doar ca tentaculele birului pe ginduri sa ajunga in orice tara, impuse prin conventii neocoloniale.

Aceasta este esenta ACTA. Cei care vor fi loviti fatal de astfel de "acorduri" (stabilite fara consultarea "prostimii") stau in casa, pentru ca nu inteleg tehnicile moderne de dominare si exploatare. Nici nu le explica nimeni. Daca ar pricepe bietul Ion ca ACTA ii va interzice folosirea semintelor de porumb sau rosii din recolta de toamna, crescuta din semintele cumparate in fiecare primavara (sub licenta !) de la Monsanto (pentru ca soiurile normale nu mai fac fata daunatorilor modificati de aparitia soiurilor "inginerizate")… Stiind cum a ocupat Monsanto agricultura din India, ar ingheta vazind un Fuia protapit la cirma agriculturii. Daca ar sti baba Maria ca ACTA va sufoca producerea de medicamente autohtone ieftine, condamnind la moarte dezmostenitii tranzitiei… Ar ingheta, stiind ce au facut multinationalele farmaceutice in Africa de Sud, vazind ca guvernele Romaniei devin tot mai fatis fanariote. Dar bietul Ion si baba Maria nu stiu, nu inteleg, nu conteaza. Nu-i veti vedea iesind din bordeiul acoperit cu zapada, cu o pancarta: "Jos ACTA!"

Protesteaza tinerii care s-au speriat de ultima etapa a inrobirii noastre, contestind efectele, fara a combate cauzele. ACTA este consecinta logica a unor principii putrezitoare, pe care multi nu au curajul sa le infrunte. Daca concedam ca ideile nu mai trebuie partajate, ca un bun comun al umanitatii (recompensidu-se autorii rezonabil) ci admitem ca trebuie privatizate mercantil, atunci de ce ne mira masurile ca ele sa nu fie "furate"? Daca a pune trei cartofi, linga un snitel si o muratura inseamna a fura nu stiu care reteta culinara, protejata undeva pe glob, nu e firesc sa avem in bucatarie o camera de luat vederi, ca sa nu cumva sa gatim intr-o zi respectivul fel… pe furis? Nu e necesar un dispozitiv in calculator care sa ne pindeasca necontenit, ca nu cumva sa duplicam o forma fara a plati birul "proprietarului" ei, daca admitem multinationalelor monopolul pe minte ?

Nu reduceti scandalul ACTA la chestiunea supravegherii orwelliene a populatiei, aservita prin decizii ne-democratice.

Aparati si interesele taranilor si batrinilor care nu mai sint capabili de vreo reactie.

Ioan Rosca, 12.02.2012

Luchian Melnic           [Save Rosia Montana] 12 February 16:40 Nu inteleg cum ...ACTA ii va interzice folosirea semintelor de porumb sau rosii din recolta de toamna, crescuta din semintele cumparate in fiecare primavara (sub licenta !) de la Monsanto (pentru ca soiurile normale nu mai fac fata daunatorilor modificati de aparitia soiurilor "inginerizate")…pls detaliaza …  nu pot sa utilizeze propriile seminte generate din recolta Monsanto ?

IR 12.02,2012 Nu pot. Au dus mai departe schema coloniala Microsoft, a cumpararii "licentei" de utilzare limitata, fara drept integral de proprietate. Platesti pentru dreptul de a insaminta o singura data. Apoi, trebuie sa cumperi alta licenta. Informaticienii cunosc mai bine aceste tehnici, pe care Monsanto le aplica deja cu succes.

Iar ACTA este cadrul in care se va impune respectarea tuturor acestor clauze. De exemplu, politia romana va incepe sa lucreze pentru Microsoft, verificind licentele softului instalat. Vor lasa vreo babuta sa-si refoloseasca semintele pastrate in hambar, dar in mare agricultura tarii va intra sub controlul tele-ocupantului.

Cercetati pe google problema. Un exemplu: http://healthfreedoms.org/2011/04/28/monsantos-great-seed-robbery-of-india/

Diana Constantinescu Aruxandei asta e culmea, acum ne legam de batranii tarani de la tara care normal ca habar nu au de ACTA, internat si altele. Hai sa fim seriosi si sa ne legam de cei care nu au nici un motiv sa fie ignoranti.

 

IR 12.02.2012 [diverse grupuri]

Strigati "Jos ACTA!" si pentru tarani si batrini.[]

Petru Iliesu 12.02.2012 [Revoluţia română din 1989] De acord cu prima parte, dar cu scriitorii ar trebui s-o lasati mai moale.Motivul ACTA este cu totul altul, ar trebui sa vedeti mai departe de tocmai ceea ce s-ar insinua ca protejeaza. Inamicul este printre randuri...

Ovidiu Paulescu  Dl. Ioan Rosca, am citit postarea si as dori sa cunosc propunerea dvs. referitor la "recompensarea autorilor rezonabil". Dupa ce criterii si eventual cine sa decida ce este "rezonabil"

IR 12.02.2012 Se pot cauta tot felul de solutii, in locul actualei viziuni care favorizeaza imbogatirea fara just temei, intr-o societate americanizata in care tocmai asta e telul promovat. De exemplu, un soft de utilitate publica poate fi cumparat de s...tat (din buget). Cu citiva programatori buni, intr-un an doi, se face un sistem de operare, sau un pachet de aplicatii de baza, gen Office, care apoi e livrat tuturor cetatenilor ca serviciu public. De ce sa plateasca romanii miliarde, exportindu-si in schimb programatorii?

Daca s-ar dori, s-ar gasi modele de achizitie colectiva a produselor intelectuale, sau de distributie cu anumite limitari , incit sa nu se produca cresteri exponentiale ale cistigurilor, prin nimic justificate. Dar pentru asta credinta inoculata interesat, ca ideile trebuie sa aiba un stapin- trebuie depasita.Nu ma indoiesc ca intelectualii care-si vind marfa se vor simti amenintati de abordarea mea, dar e loc de compromisuri rezonabile pentru democratizarea economiei spiritului, daca nu ne place atit de mult sindromul "Harry Poter". Caci azi , in numele geniului unor autori, succesul se fabrica in oficine de manipulare a pietei culturale, care-si iau partea leului.

Eu mi-am difuzat toate textele gratis.

Ovidiu Paulescu  Ioan Rosca, dvs declarati a publicati textele gratis. Ok. Sa inteleg ca sunteti scriitor ? In acest caz din ce traiti ? nu cunosc textele dvs. Unde pot fi gasite ?

IR 12.02.2012 Traiesc din celelalte meserii ale mele. Profesorul meu de literatura din scoala generala m-a sfatuit sa nu traiesc din scris: 1 Ca sa nu scriu pentru bani, ci numai pentru ca ma arde 2 Ca sa am ce scrie, avind o viata plina. Desi am iubit scrisul, asa am facut si ma bucur. Mi-am cistigat piinea ca : inginer electronist, profesor de matematica, informatician , cercetator arhitect de sisteme de instruire etc. Asa ca , tot ce am scris , a fost FREE pentru toata lumea, eseuri-manifest. Daca vreti sa vedeti ce/cit am produs gratis, puteti arunca un ochi la : http://www.piatauniversitatii.com/ si www.procesulcomunismului.com

Mioc Marius Există şi susţinători ai ACTA, cum e europarlamentarul PDL Traian Răzvan Ungureanu. E adevărat că niciunde nu scrie în ACTA că se interzice libertatea de exprimare, dar reamintesc păţania proprie: am pus pe youtube înregistrări din emisiune...a TVR din decembrie 1989, cu tîmpeniile care le ziceau atunci: apă otrăvită, mii de terorişti care atacă etc. Eu zic că n-am încălcat legea, am dat “scurte citate în scop de analiză, comentariu sau critică sau cu scop de exemplificare” (art. 33 din legea 8/1996) dar TVR m-a reclamat la youtube şi o parte din înregistrările puse de mine au fost şterse. N-am resurse să mă judec cu TVR ca să arăt că totuşi m-am încadrat în lege (n-am încasat nici un ban de pe urma punerii la dispoziţia publicului a acelor înregistrări), şi nu sînt sigur de rezultatul unui asemenea presupus proces.

Dacă era în vigoare ACTA, TVR putea nu doar să mă reclame la youtube că am încălcat dreptul de autor şi să obţină ştergerea înregistrărilor, ci şi să mă dea în judecată şi să-mi ceară despăgubiri, ca să mă lase pe drumuri. Acte false pentru ACTA (I)

 

IR 12.02.2012 [diverse grupuri]

Strigati "Jos ACTA!" si pentru tarani si batrini.[]

Dumitru Zburlea [Mişcarea Euro-Civică Română] 12.02.2012 Apărarea intereselor ţăranilor şi bătrânilor n-au nimic de-a face cu ACTA. Exact cum aţi spus, ACTA CHIAR se reduce la chestiunea supravegherii orwelliene a populaţiei. Exerciţii se fac de mult, chiar anul trecut, Romtelecom mi-a întrerupt ...conexiunea la Internet, iar în browser mi-a apărut un mesaj prin care eram anunţat că scadenţa facturii telefonice a fost depăşită şi că nu am achitat suma de plată (optasem pentru transmiterea facturii online în detrimentul celei printate din motive ecologice, şi pur şi simplu uitasem de mesajul de pe mail referitor la plată). În ultima perioadă, de câte ori sunt conectat la reţelele sociale, nu pot accesa anumite link-uri din Internet Explorer, care se pare că este hackerit cel mai frecvent de Secu (folosesc Internet Explorer 9 pentru Windows 7 care este mai rapid decât multe alte browsere, însă pentru siguranţă sporită, în situaţii limită folosesc Safari care încă nu poate fi hackerit de băieţii cu ochi albaştri, şi care este aproape la fel de rapid ca IE9). Cât desprem drepturile de autor, am scris într-un post anterior, cei ce sunt îndreptăţiţi să beneficieze de pe urma acestora, nu fac bani din vânzările pe Internet, ci din vânzările fizice, în magazine specializate, sau live, în concerte (exemplu, regretata Whitney Houston, care numai dintr-un album a vândut 170 milioane de copii, plus alte sume provenite din concerte). Concluzia, ACTA este concepută ca mijloc de monitorizare a activităţilor tuturor celor ce ar putea exprima o opinie contrară curentelor politice, care ştiut este că folosesc ca mijloace de manipulare mass media. Internetul face parte din acea categorie care nu poate fi plătită şi nu poate fi controlată şi atunci a fost nevoie să se inventeze ACTA. La drept vorbind, câţi dintre dumneavoastră au acces, sau vor avea vreodată ocazia să-şi exprime punctul de vedere într-o anumită problemă prin intermediul mass-media convenţională???

IR 12.02.2012 De acord cu ce ati scris despre intentia sugrumarii informarii libere. Dar tocmi de aceea va rog sa va informati liber. Veti afla toate fatele acordului ACTA si cum va lovi fatal pe taranii si batrinii din colonii ca Romania, via MONSANTO si multinationalele farmaceutice.

Dumitru Zburlea 12.02.2012 Poate că nu am citit integral legea respectivă, însă chiar mi s-ar părea hilar să intre în această categorie şi licenţa pentru seminţe. Asta nu ar fi decât o altă formă de diversiune menită să distragă atenţia de la adevăratul scop al ACTA.

 

2 Supravegherea reprezentarii democratice

Elis Ancuta  [Alternativa Civica] 5.02.2012 Cum te afecteaza pe tine ACTA!!

[IR Nu ajunge "Dezaprob ACTA!"…]

Florin Cosma lucrurile nu sunt asa de simple Ioan Rosca, cunosti asta oricum. ACTA a fost semnat ca un tratat intre state nu ca legislatie votata in parlament, aceasta ocolire a democratiei mult trambitate de vest trebuie sa ne puna niste intrebari. E vorba de interesul tuturor oamenilor iar oamenii nu sunt din pacate capabili inca sa-si vada interesele lor.. ca un intreg nu ca individ.

IR 5.02.2012 Just. Si tocmai aici e problema majora. Ca mergem spre o civilizatie in care oamenii nu-si mai decid soarta. Combaterea ACTA e prilejul de a declansa rezistenta fata de pseudo-reprezentare (pseudo-democratie).

Japin Raul 5.02.2012 atunci cand o lege gen acta va fi supusa dezbaterilor publice,supusa la vot gen referendum,abia atunci poti sa spui ca traiesti intr-o democratie sanatoasa si poti sa-ti decizi singur soarta.....pana atunci.....

 

Oastea Digitala [Romania fara EI! (Romania without THEM!)!]  5.02.2012

Protest Stop ACTA România - Salvaţi Internetul

[IR…]

Andrei Craciun 5.02.2012 Nu e destul sa ne opunem ACTA ci sa ne opunem alesilor nostri din parlamentul european care au semnat. Eu propun sa strangem semnaturi si sa le cerem sa isi dea demisia din parlamentu European.

George Epurescu Stransul semnaturilor este irelevant, e o iluzie. Singurul lucru care-i sperie este Piata Universitatii si protestele la nivel national.

Stefania Vasiliu Din pacate in Parlamentul European au fost ALESI!!! asa ca la urmatoarele alegeri trebuie sa mergem la VOT si sa alegem oameni competenti, curati si care sa ne reprezinte cu demnitate

Andrei Craciun Eu zic chiar daca nu isi vor da demisia sa strangem semanturi impotriva lor sa fie foarte constienti ca nu au sprijinu poporului si mai ales ca isi vor pierde functiile la urmatoarele alegeri.

IR 5.02.2012 Eu cred ca ar trebui implementat un sistem pe Internet de reactie, care sa permita populatiei

sa demonstreze, continuu, ca nu e reprezentata cu adevarat. Votind tot timpul direct si la obiect, impotriva fiecarei decizii luate in numele "reprezentatilor", in contra vointei lor. Asta ca pas catre o democratie

directa sau reala.

Andrei Craciun Te felicit Ioan Rosca pt comentariu si nu mai am nimic de comentat.

George Epurescu Asta e dupa schimbarea Constitutiei! Participarea cetateanului la decizie si drept de veto. Pana acolo avem de trecut hopul actual.

IR 5.02.2012 Pina la schimbarea constitutiei, de ce ne-am rezuma la a tipa in strada si pe facebook? Cita energie sa mai risipim pina optimizam rezistenta?

E asa de greu sa implementam un sistem care sa culeaga dorintele reale ale cetatenilor, pe un arbore tematic bine organizat, culegind opiniile (preferintele) pe fiecare subiect de interes public, pe marginea fiecarei legi sau decizii, inainte sau dupa ce e comisa de asa-zisii reprezentanti (care circula de la un partid la altul dupa alegeri si nu au semnat nici un contract cu partidul sau alegatorii, incit sa poata fi trimisi

la raspundere pentru inselaciune cu daune grave, pe baza codului civil)?

Nu ar fi demonstrarea masiva a falsei democratii care ne domesticeste perfid, primul pas spre emancipare?

Daca s-ar dori, s-ar putea rezolva si problemele "tehnice", cum ar fi aceea a verificarii rezonabile a identitatii

votantilor de jos in sus (daca merg cartile de credit in linie, nu vad de ce nu s-ar putea face o identificare mult mai putin critica, mai ales data votarea ar fi la vedere), sau a organizarii stratului semantic care sa permita fagurelui problematic sa creasca coerent.

Dar pentru asta ar trebui ca informaticienii sau impatimitii internetului sa aiba un dram de educatie civica, de interes pentru cetate. Nu li se preda asa ceva nicaieri.

Andrei Craciun Foarte adevarat si apreciez 100% propunerea ta. Sper sa si devina realitate.

George Epurescu Daca sarim pasi in momentul asta, stricam tot ce am inceput! Daca legea fundamentala spune clar ca avem democratie constitutionala nu putem face nimic pana cand nu schimbam constitutia. Discutiile exista si dezbaterile pe tema asta.

IR 5.02.2012 Domnule Epurescu. Atentionarea dv mi se adreseaza? Vedeti ceva neconstitutional in ce am propus?

George Epurescu  Ca sa aiba valoare, o astfel de initiativa, extrem de costisitoare si consumatoare de timp pentru cetatenii de rand, ar trebui sa fie urmata de consecinte. Daca doar adun si nu am mecanisme legale sa folosesc informatia stransa ea ramane la... nivel de presiune publica. Intr-o democratie nu e rau, dar la noi este o deturnare a efortului de la atacarea radacinii raului catre efecte care nu aduc nimic folositor in lupta de azi. Cat despre neconstitutionalitate e greu de definit, dar un singur exemplu va dau, cel legat de contractul cu alegatorii. Aici Constitutia e clara si nu pot fi trasi la raspundere pe codul civil.

IR 5.02.2012 Va inselati. Nu exista nici o piedica in a penaliza conform codului civil incalcarea unui contract, care prevede si daunele de imagine. Doar ca la noi, partidele pun candidatii pe liste fara a le cere sa semneze vreun contract civil cu ele.... Intuiti de ce. Va dati seama ce s-ar intimpla daca publicul ar presa partidele sa faca astfel de contracte, fara de care nimeni sa nu ajung pe lista?

In ce priveste stocarea, nu e nici o nevoie. Priviti atent istoria wikipedia, google, facebook. Sau cazul LINUX. Un fagure de reactie democratica s-ar dezvolta ca o avalansa, cu contributia tuturor celor satui de pseudo-reprezentare. Dar nu se vrea. Va vorbeste un expert in retele semantice colaborative.

 

[IR …. 5 February at 15:31]

Ioan Emilian Istrate Nu cred că ar fi foarte dificil de implementat un asemenea sistem. Mai degrabă întrevăd probleme legate de logistică...

IR 5.02.2012  Priviti atent istoria wikipedia, google, facebook. Sau cazul LINUX. Un fagure de reactie democratica s-ar dezvolta ca o avalansa, cu contributia tuturor celor satui de pseudo-reprezentare. Dar nu se vrea. Va vorbeste un expert in retele semantice.

Ioan Emilian Istrate Haideţi atunci să formăm prima celulă a acestui fagure!

IR 5.02.2012  Fara a fi nevoie de prea multi, si o astfel de lucrare (tehnica) nu poate fi decit colectiva (de aceea am amintit de cazul LINUX). Daca se aduna un grup de ingineri de sisteme informationale cu aceasta intentie, eu pot contribui la formular...ea specificatiilor si arhitectura conceptuala (cum am facut-o pentru sistemul TELOS, in LORNET), alocind un timp rezonabil (evitati proiectele in care prea putinii participanti isi dau duhul), alaturi de ceilalti. Exista deja platforme pentru organizarea unor proiecte informatice distribuite (dialogul, partajarea modelelor, fisierelor sursa, aplicatiei test) .

Ioan Emilian Istrate 5.02.2012 M-ar interesa o colaborare într-o asemenea echipă. Nu sunt un inginer de sistem însă sunt sigur că pot contribui cu ceva, poate cu unele idei, sau măcar la testarea aplicaţiilor...

IR 5 February at 17:18 Cea mai importanta etapa din viata unui proiect este aceea de definire a specificatiilor, cu care se ocupa de o vreme "requirements engineering". Aici nu informaticienii intervin ci aceia care inteleg ce fiziologie se doreste. Tot in zona asta as fi util si eu.

Cristian Stoica Buna treaba! Sunt si eu pe aproape! Just in case! :-)

Ioan Emilian Istrate Eu consider că nu este neapărat necesară o aplicaţie de sine stătătoare, din mai multe considerente. E posibil să fie construit un modul care să poată fi încărcat, spre exemplu, în Joomla!. Sunt multe situri care îl folosesc.

IR 5 February at 17:36 Sigur. Poate si un forum structurat bine poate rezolva treaba acceptabil. Nu trebuie facuta programare neaparat, decit daca actualele instrumente nu pot fi adaptate ca sa faca exact ce se vrea. Inginerie de sistem inseamna tocmai sa cauti... solutii optime, nu sa dezvolti orbeste aplicatii, reinventind roata. Un prim pas ar fi semnalarea platformelor existente, care par a rezolva tehnic problema. Si aici oricine poate contibui. Dar chestiunea nu poate evolua , daca nu isi asuma cineva coordonarea proiectului. Din pacate, din motive personale, nu pot face asta, raminind un instigator cu ceva posibilitati de sprijin.

Ioan Emilian Istrate ‎:) 5 February at 17:40 Haideţi să căutăm atunci un coordonator de proiect. Eu am în minte acum o persoană care are o gândire foarte structurată, însă nu ştiu dacă ar fi interesată de un asemenea proiect. Ar fi bine să întocmim o listă cu oameni interesaţi şi apoi să căutăm şi un coordonator.

Alex Imreh Si in traditia FB primul lucru ar fi un grup de tehnic de lucru?

Solar Pannel ce coordonator iar alegem unul care sa ne insele nu se vede ce fac liderii numai oamenii slabi au nevoie de un lider

IR 5 February at 18:06 Se vorbeste aici de un coordanator pentru implementarea unui sistem nu pentru folosirea lui. Nu se poate ridica o cladire temeinica fara coordonator, fara echipa, fara plan, fara termene livrabile .

Alex Imreh 5 February at 18:09 Docamdata vorbim de probleme tehnice, software. Pt asta am facut un grup de lucru.

 

Alex Imreh created the group. VOT/ ADNi  5 February at 17:48

[IR 5 February at 17:49]

Cristian Stoica 5 February at 17:56 Democracy Reloaded

IR Numele conteaza mai putin, pina e lansat sistemul. Mie imi place sintagma "Democratie reala" care face zob o gramada de atacuri potentiale si loveste in plin farsa.

Dan Todor 5 February at 18:00 acuma am citit primul comentariu ... exista o platforma implementata de partidul piratilor, care mie mi se pare cel putin un bun inceput. Doua caracteristici de baza: orice initiativa este propulsata pe mecanisme de tipul digg sau slashdot , iar, mult mai important, fiecare participant isi poate 'dona' votul unui reprezentant al sau, sau pe un areal restrins... de exemplu, eu zic ca ma pricep la IT, dar votul meu in materie de agricultura il da 'X', votul meu in materie de medicina il da 'Y' si asa mai departe ...

Ioan Emilian Istrate  5 February at 18:00 Eu, în paralel cream un alt grup, exact cu acelaşi scop

IR 5 February at 18:03 prezent [] Inca o parere. Pina apar prea multi bagatori de seama care sa incurce as deschide larg portile , inca din faza de definire. Cit mai multe pareri nu strica, nu e nimic secret de altfel, doar sa existe un grup mic de coordonare. Pot fi imaginate si alte strategii.

IR 5 February at 18:12

Vad cinci faze.

1 Definirea specificatiilor.Operatie colectiva, dar cu un coordonator, cu termene si avind ca livrabil caietul de specificatii initial. Cu aceasta ocazie trebuie facuta si "veghea" informationala , adica vazute instrumentele si ideile utilizabile .Si racolati citiva informaticieni pentru dezvoltare.

2 Implementarea infrastructurii, adaptind una existenta si dezvoltind partile "custom". Perioada de test rapid pe un prototip.

3 Instalarea si lansarea in folointa cu promovarea necesara, inclusiv explicarea clara a rostului.

4 Administrarea curenta cu ameliorarile ce se impun pe drum.

5 Valorificarea civica - adica presiunea asupra politicienilor si a mediei , sa ia nota ca a deveni vizibila pseudo-reprezentarea.

De citiva ani ma gindesc la schema asta. Cit vor putea rezista daca devine vizibil, continu, cras, ca NU reprezinta alegatorii, ca nu apara interesele populatiei romanesti?

Dan Todor Eu am o propunere si mai simpla ... am un server intr-un datacenter din Germania, care nu-i prea folosit ... instalez pe el platforma liquidfeedback si vedem ce iese ... e destul de greu de gasit daca nu-i stii numele, si imi explic foarte usor asta .. nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar alege din clasa politica actuala daca platforma ar fi implementata la scara larga :)

Cristian Stoica liquidfeedback este free?

Dan Todor sigur .... doar e facut de pirati :)) ... avem si codul sursa, daca trebuie il traducem

IR Pare foarte tentant. Aveti cumva un link spre ceva explicatii sau un demo sau chiar o implementare in functie?

Dan Todor https://lqfb.piratenpartei.de/ .. doar ca-i in germana ..

[]5 February at 18:11 Va rog aruncati o privire aici si .. dati un feedback :)  http://liquidfeedback.org/mission/

IR 5 February at 18:52 Trebuie sa studiez ca sa-mi dau parerea privind liquidfeedback.org. E clar ca e in

acealasi spirit in care simt si eu. Merge chiar mai departe ca votarea individuala si introduce delegarea voluntara (proxy vote). Asta, probabil pe ideea ca nu toata lumea are timp sau pricepere, dar poate stirni si suspiciuni, caci iar apare intermedierea. Eu ma gindeam mai curind, ca sa combatem zgomotul microbismului votant, sa limitam numarul de exprimari la care cineva are dreptul pe an (luna)- incit fiecare sa voteze economic, numai ce il arde cu adevarat.

Deja simt problema adecvarii, daca ar fi sa fie folosit sistemul cum am definit initial. Pare un foarte potrivit pentru emergenta ideilor politice , intr-un grup de actiune. Nu stiu daca este scalabil la nivelul unei natiuni.

Nimic nu ne opreste ca , peste un sistem de culegere a opiniilor de baza, sa instalam instrumente de coagulare a unor initiative de grup. Dar ramin la intuitia ca lovitura fatala o vom da facind fotografia clara a divortului dintre conducatori si condusi. Ceea ce cere ca sa apara net structura deciziilor care se iau Sus (legile parlamentului si hotaririle guvernamentale, zi de zi) plesnita cu reactia "reprezentatilor". Chestiunea formarii unor curente si initiative este altceva, ar putea perfect complementa schema.

IR  6 February at 16:2 In lipsa unei documentatii tehnice privind arhitectura , stiti cumva daca produsul e scalabil pina la milioane de useri? Sa ne inchipuim ca am reusi activarea cetatenilor.[] e o functie importanta, utilizatorii trebuie sa poata fi avertizati de aparitia unor masuri care-i intereseaza, conform profilului declarat, dedus din activitate sau din relatiile asociative create. Sint facilitati fara de care sistemul poate deveni inutilizabil, caci la noi apar sute de schimbari ale prevederilor in fiecare zi!! Poate si ideea delegarii votului e fertila (ca si a limitarii numarului de votari anuale- ce poate para prostia dindu-si cu pararea). Voi reveni cu specificatiile propuse de mine cind am putin timp.

Alex Imreh Exista o problema de fond, cum se obtine participarea la Vot? Pe green am pus de mai multe ori intrebari, au raspuns citeva zeci din 20.000.

IR 5 February at 18:33 Aici e intra-devar o problema delicata, identificarea. Ea a frinat si dezvoltarea invatamintului la distanta - partea de evaluare. Am publicat si eu niste articole despre gestiunea flexibila a politicii de acces in retele. Exista si pericolul utilizarii URITE a sistemului , tocmai prin subterfugii si abuzuri legate de identificare. Deci trebuie atentie. Dar vom gasi un compromis adaptabil. Nu e chiar atit de critic, caci nu se iau decizii ci numai semnalam obtiuni. Si se va relaxa si mai tare problema daca nu permitem anonimatul. Cine nu se semneaza nu are ce cauta in agora.

Dan Todor infrastructura PKI ?

Ioan Emilian Istrate 7 February at 19:44 Trebuie recompensaţi, cumva, colaboratorii... ;)

Alex Imreh Ask Mr.G about 'online survey' .. Facebook in sine este asa ceva, tot problema participarii mi se pare cea mai dificila. Personele cele mai active, (care vocifereaza cel mai mult) nu sint si cele mai reprezentative. Daca intrebi intr-un grup de monarhisti sau intr-un grup de stingisti despre monarhie vei obtine evident sondaje diferite. Nu vad cum ar putea fi determinati oamenii sa raspunda la sondaje, si mai ales sa determini sa raspunda segmente reprezentative nu doar felii din societate.

IR 10 February at 16:20 Incentive- da, s-a dovedit a fi crucial in sisteme de recomandare sau asistenta reciproca. Toti vor sa primeasca sprijin nu si sa ofere. La noi ar fi numai unul major: sa demonstram impreuna ca sintem pseudo-reprezentati, victime ale unei farse politice , pe care trebuie s-o demascam. Nu va fi insa usor sa raspindesti dorinta de a face aceasta demonstratie, depasind scepticismele, delasarile si obtuzitatile. Sistemul trebuie sa convinga prin el insasi, pe masura ce ar apare in ochii oamenilor freseca manipularii lor.

IR 5 February at 18:22  Si o precizare. Eu nu am avut in vedere un sistem colorat politic, in afara de ideea de a REVELA discrepanta intre populatie si "reprezentanti", si asta aratind consistent ce vrea fiecare , pe toate subiectele pe care se iau decizii in numele oamenilor. Orice polarizare a sistemului catre dreapta, stinga etc , orice marketing politic sau civic - nu corespunde ideii mele si nu cred ca poate duce la succesul sistemului (imaginat de mine). Militantismul se poate face in alt cadru, o data risipita ceata, eu atit am vrut sa rezolv, sa demascam pseudo-democratia si farsa si prin asta sa micsoram plaja de manevra a vinzatorilor de tara , care profita de non-transparenta fundamentala: urmarirea relatiei falsificate conducatori-condusi.

Cristian Stoica De acord 100%. Si in plus, consider ca si actualii membrii de partide politice, daca sunt pusi in fata unui asemenea sistem de vot interactiv, ar vota dupa cum le dicteaza constiinta, nu partidul.

IR 5 February at 18:36  Nu promit nimic dar voi incerca sa cer ajutor informaticienilor care s-au lansat in firma mea de soft (inghetata intre timp, ca ma ocup cu procesele comunismului si tranzitiei ...). Poate pun un pic umarul.

Dan Todor 5 February at 18:45 Ca tot sintem intr-un grup in care se discuta de voturi ... compania la care lucrez acuma tocmai a lansat device-ul la care lucram de vreo doi ani acu doua saptamini ... puteti vedea detalii la http://www.karbonstream.com/ ... interesant este ca, desi destinatarul este piata de education si testare, la doua zile dupa lansare am fost contactati de autoritatea electorala din Canada, de cea din Danemarca si de un departament de la UN care se ocupa de supravegheri de alegeri in tarile nu tocmai democratice ... poate fi o complementaritate la ce discutam aici.

PS nu incerc sa-mi fac publicitate, device-ul se va vinde exclusiv pe piata americana pentru moment, adica cel putin anul asta :) ..[]

este o tableta cu suprafata digitizoare. Avantajul major consta in faptul ca pui pe ea o foaie de hirtie normala si scrii cu un pix sau cu un creion normal, fara alte trick-uri ( pixuri speciale, hirtii cu gilme, etc. ) .. Datele sint prelu...ate si trimise la server, dar, mai important, ramine si martorul de hirtie, si nu-i schimbi omului modul de a lucra, in afara faptul ca foloseste un suprort de hirtie... mai special :)

IR 5 February at 19:24 Si eu va asigur de lipsa oricarui interes privat. Voi cauta numai voluntari. Ma ocup de 15 ani de sisteme de cooperare intelectuala, in echipe de cercetare canadiene. Dar nu am in spate vreo afacere ci o cumplita ura pe acest sistem patolo...gizant. Ideile mele au fost respinse pina acum, multe reviste mi-au trimis inapoi fara comentarii eseurile despre informatica civica, iar incercarea de a conecta satele romanesti intr-un sistem de optimizare a achizitiilor si vinzarilor a produs scandalizarea unor responsabili care mi-au spus in fata: daca incerci sa apropii consumatorii de producatori, politicienii intretinuti de intermediari te vor aface zob. Am luat nota. Apropierea condusului de conducator ar fi razbunarea mea.

IR  5 February at 21:23 Numai pentru cine vrea sa ste din ce unghi abordez eu aceste sisteme (dar nu va speriati, stiu ce inseamna simplificarea operationala), dau citeva linkuri la articole publicate. Desi tocmai cele care mi-au fost respinse sint interesante pentru proiect- le voi pune pe Internet.
Meaningful access: policy, management and orchestration. IJAMC (2008 No 2-3)

 Access management for knowledge communities - a policy orchestration formula
The risks of virtual learning, ICVL'2006 Proceedings, Bucharest Univ Press, Marin Vlada &others ed., pp 155-163, 2006.
Organising a public information space about the crimes of a totalitarian regime, InSciT2006 Merida, Digital libraries track. Proceedings in Current research in information science and technologies, Vicente P.Guerrero-Bote ed. pp 191-197, 2006
Rosca, I. Knowledge and object phylogenetic production cascades - the TELOS case, CE'2006 conference, Antibes Knowledge in CE track, Proccedings in Leading the web in concurrent engineering, Parisa Godus &others ed., 2006, pp 296-304, IOS pres, 2006
Rosca, I. Instrumentation de la gestion des connaissances au sein d'une communeaute de pratique sur le web semantique (Knowledge management instrumentation for a community of practice on the semantic Web), Symposium REF-2005, Montpellier ( 2005)
Paquette, G., Rosca, I. An Ontology-based Referencing of Actors, Operations and Resources in eLearning Systems, SW-EL, 2004
Rogozan, D., Paquette, G., Rosca, I.. Évolution de l'ontologie utilisée comme référentiel sémantique dans un systeme de téléapprentissage (Evolution of an ontology used as semantic reference system in a tele-learning system), Université de Technologie de Compiegne, 243-249, (2004)
Rosca I., Paquette.G. Organic Aggregation of Knowledge Objects in Educational Systems, Canadian Journal of Learning Technologies, Volume 28-3, Fall 2002, (pp. 11-26)
Vers une vision systémique du processus de l'explication. Récit d'une recherche sur l'intégration de la pédagogie, de l'ingénierie et de la modélisation - Thčse de doctorat
IR 6 February at 16:09 Am mai pus citeva articole pe site-ul meu, refuzate fara explicatii de reviste si congrese (ba chiar mi-au dat jos un capitol dintr-o carte colectiva in clipa publicarii). Am inteles pina la urma ca problema pusa de mine (vezi mai ales in p...rimele doua link-uri) derajeaza extrem : cum ar trebui cercetat efectul noilor tehnologii informationale asupra fiziologiei intelectuale colective, incit "progresul" orb, pilotat numai de setea unora de cistig, sa nu produca o degenerare antropologica.

http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/cognitive_communities_using_semantic_matching_knowledge_propagation_and_human_transformation.pdf
http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/telos_et_la_gestion_des_connaissances.pdf
http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/pragmatic_layer_or_knowledge_physiology.pdf
http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/a_4d_vision_about_knowledge_physiology.pdf
http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/adaptable_models_for_procedure_orchestration_and_competence_matching_services.pdf
http://www.ioanrosca.com/education/unpublished_articles/expansion_of_evolving_distributing_systems_by_recursive_aggregation_and_production_cascades.pdf

Alex Imreh 7 February at 16:24 Domnule Rosca profit de camera asta de discutie, stiti cumva tari ''civilizate'' unde procentajul necesar unui partid sa poata intra in Parlament sa fie sub 5%?

IR 07.02.2012 Nu am urmarit problema cantitativ. Dar calitativ va spun ca pragurile acestea sint principalul obstacol pentru evadarea spre democratie reala. De exemplu, acum citiva ani, existau in grupurile contestatare din SUA discutii aprinse privind ...modul de a depasi capcana alegerii intre cele doua partide, care a transformat politica americana intr-o farsa totala. Toata lumea a admis pina la urma ca nu se poate ridica in SUA al 3-lea partid, daca nu se schimba regulile jocului. Cind a venit momentul alegerilor, partizanii non-interventiei in iraq (desi erau foarte multi) au votat cu raul mai mic (democratii- care si ei erau pentru invazie si ocupatie) pentru ca sa nu iasa iar echipa sinistrului Bush . Este ceea ce m-a facut sa ma gindesc la sistemul de reactie publica. Pina nu scoatem la lumina discrepanta dintre "reprezentanti" si "reprezentati "nu vad cum putem inainta (neviolent). Cei care vor schimbarea ar dori evident eliminarea pragurilor care asigura perpetuarea sistemului- dar asta , deocamdata, poate fi tinut ascuns.

IR 07.02.2012 Ma intreb daca formarea unui bulgare de gen "open source" nu ar impune desecretizarea grupului. Nu e decizia mea ci a celui care-l coordoneaza. Eu inteleg si nevoia de anonimitate a unora ce intervin , sau a ideilor expuse, dar din experienta mea NICIODATA nu esti ferit de urechea Lor. Asa ca , fereala de iscoade nu face decitsa dimunueze audienta , micsorind sansele formarii masei critice.

Ioan Emilian Istrate Eu sunt de părere că e mai bine să mergem din aproape în aproape, într-un grup închis, secret chiar, din motive practice, cel puţin deocamdată. Vom coopta noi membri printre prieteni şi cunoscuţi. Un grup deschis va fi bombardat la un momen...t dat de tot felul de "interesaţi" care ne vor abate de la scopul nostru. Nu vom avea timp pentru realizarea obiectivului propus din pricina numeroaselor discuţii de tot felul, mai mult sau mai puţin legate de interesele grupului. Ar fi nevoie atunci şi de o moderare "la sânge", ceea ce nu cred că ne putem permite în momentul de faţă...

IR 07.02.2012 Reactia unui amic informatician in SUA:"o prima observatie: interactiunea / votul pe internet nu sunt de dorit...internetul poate fi controlat, infestat si manipulat / deturnat.... pe asta se si bazeaza furtul de vot electronic de la ultimele alegeri - usa si nu numai ..." ma face sa precizez un aspect esential: "Nu e vorba aici de votarea cu efect legislativ sau decizional ci doar ca sondaj revelator. Riscurile sint deci puternic reduse." De aceea conceptul de "vot" nu corespunde perfect ideii mele. Caut un cuvind mai potrivit.[]

Un alt prieten din industrie scrie : "'Ideea imi place foarte tare! Ar fi cu adevarat modelul de monitorizarea politicului cu vizibilitate totala pt oricine! O tansparenta care n-a mai existat niciodata! Ar fi ca o interfata de monitorizare a unor servicii pe net, doar ca se aplica oamenilor! :) Imi fac un cont facebook, pt ca n-am! Am evitat pana acum orice retea sociala, dar se pare ca trebuie sa ma updatez! :)Pe masura ce ideile prind contur, o sa vad cum pot ajuta si eu. Da, pune-ma in grupul respectiv!"

Cred ca e mult mai bun conceptul de "monitorizare a reprezentativitatii."

Cristian Stoica In loc de sistem de vot putem sa il numim sistem de sondaj online...

Oricum, cu sondajele se incepe...

Eduard Tric standardele de securitate hardware in Europa sint diferite de Us. Votul electronic cu two factor auth a fost utilizat cu succes in Estonia. Usa nu e o referinta in materie de It security. Ei gereaza majoritatea cazurilor de breach after (prin procese )

Alex Imreh  9 February at 13:47Denumirea de ADNi care o propun se leaga de ideea discutata initial cu Dan si Tric, discutii separate incepute acu un an aproape. Discutam de un forum securizat, dedicat ''problematicii noastre''. Universul Romanesc are un forum de acest gen, nu stiu exact cita participare are. Problema s-a aminat pt ca nu aveam nici noi participare, acum din 20.000 am selectat nuclee, incercam sa facem o structurare pe judete in grupuri ADN. Ca specificatii eu as dori de la un astfel de forum sa ofere si video-conferinte in grup. Google+ si Skype rezolva problema punctual in acest moment, cred ca e mare nevoie de asa ceva ca sa se iasa din acel virtual, din acele postari nesfirsite care nu sint facute cu implicare personala reala. Deci eu propune selectare de activisti, un fel de potentiali membrii de par...tid, care sa se cunoasca intre ei prin interactiune reala, sa vorbeasca ca si cum ar sta la aceeasi masa, astfel sa cistige incredere unul in altul, sa se selecteze ei intre ei, sa fie toate astea exercitii de democratie participativa intr-un fel de ''partid virtual''. Aceste instrumente virtuale ar putea stimula organizarea si implicarea pt a construi o miscare grass root. Deocamdata putem vorbi doar de grupuri civice, in functie de participare putem vorbi mai incolo de mai mult, oricine judeca lucrurile astea serios stie ca problemele serioase se pot rezolva doar politic prin noi partide care fie o alternativa reala la ''pdl+usl=same shit'', care sa reprezinte adevarata societate civila, clasa de mijloc, practic marea masa de cetateni, firmele mici, medii romanesti contra oligarhiilor din tara mina in mina cu oligarhiile de afara.

 

Mioc Marius [ Mişcarea Virtuală DACIA] 8.02.2012

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sefii-the-pirate-bay-la-inchisoare-interviu-exclusiv-cu-unul-dintre-fondatori-964673.html

IR 8.02.2012 Marele truc este sa numesti furt copierea, ca si cum ar fi acealasi lucru cu privarea de un obiect. El trebuie legat de altul: a face bani nelimitati fara nici un efort, facind copy-paste, pe baza dreptului de proprietate protejat. Acesta e marele furt- cel care l-a imbogatit pe Billgates. Juristii, inca o data , adoptind vechiul drept la noua tehnologie, impun societatii reguli nocive.

 

Gabriela Craciunescu  [Green] 8 February 12:21 Trezirea! Cu asta nu se glumeşte. Dacă această corporaţie are mână liberă în România, suntem duşi. Pentru cine nu ştie încă, Mon-santo este una dintre cele mai criminale corporaţii care se ocupă, printre altele, cu modificarea genetică şi vânzarea la scară globală a pesticidelor şi fungicidelor. Tacticile lor guvernamentale şi "juridice" sunt abominabile. În orice ţară au ajuns, au făcut prăpăd. Începând cu America. Mai jos, la comentarii, doar unul dintre multele filme care detaliază strategiile acestui gigant.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11445561-cine-este-stelian-fuia-propunerea-pdl-pentru-sefia-ministerului-agriculturii-presedinte-comisiei-pentru-agricultura-din-parlament-doctor-stiinte-agricole-fost-director-comercial-monsanto-romania.htm

IR 8.02.2012 Daca un director Monsanto pune mina pe agricultura si grupul Green nu reactioneaza semnificativ, se compromite in ochii mei ideea de grup facebook... romanesc .

 

3 Radu Golban si interesele romanesti

Marinescu Marius [Alternativa Civica ] 6.02.2012

http://spunesitu.adevarul.ro/Politic/Dezbateri/Solidaritatea-europeana-si-creantele-Germaniei-De-ce-sa-nu-avem-o-actiune-comuna-cu-Grecia-pentru-recuperarea-datoriilor-istorice-de-la-Germania-9907

IR 6.02.2012 Adaug si tema "illegitimate and odious debt", caci si ea priveste Grecia si Romania.

Este evitata metodic de putere si media, ca si indemnurile domnului Radu Golban.

Semn clar de colonialism.

 

Radu Golban [Alianta Cetatenilor etc] 7.02.2012

Doamnelor şi Domnilor,

Vă rog să accesati linkul de mai jos pentru a fi redirectionati la petitia "Recuperarea

creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro" unde poate fi semnata pe electronic. Totodată vă rog să trimiteti acest email tuturor prietenilor, cunostintelor si rudelor pentru a obtine sprijinul a cât mai multor ... persoane. Astept sprijinul românilor pentru a determina guvernul să clarifice această datorie.

http://www.petitieonline.ro/petitie/recuperarea_creantei_istorice_de_la_germania_de_peste_18_miliarde_de_euro-p10919050.html

Va multumesc!

Radu Golban

IR 7.02.2012 Va multumesc pentru initiativa! Am semnat de mai multe ori si tot nu apar pe lista semnaturilor. Sper sa gresesc eu ceva si sa nu fie acolo un bug. Nu am fost niciodata incintat de acele mizgileli de descifrat pentru a filtra robotii. Nu vad ce spam trebuie blocat acolo, cerd ca va va micsora numarul de semnaturi utilizarea cimpului de descifrare a desenului..

Radu Golban 7.02.2012 VA MULTUMESC! TOATE BUNE

Andrei Costoboc 7.02.2012 ‎(Date grupate) „…Recuperarea datoriilor Germaniei din relaţiile comerciale nerespectate cu România / În perioada subordonării României de către Germania hitleristă s-a încheiat, în anul 1935, Acordul pentru „reglementarea plăţilor între Im...periul German şi Regatul României”. Prin acest acord s-a stabilit ca plăţile dintre România şi Germania, provenind din schimbul de mărfuri şi din alte obligaţii de stat şi particulare, să fie efectuate prin cliring bilateral între Banca Naţională a României şi Casa Germană de Compensaţie din Berlin. Printr-o clauză instituită în 1940, Banca Naţională a fost obligată să achite exportatorii din România, chiar dacă sumele necesare pentru aceasta depăşeau vărsămintele în lei ale importatorilor.
Revenind la ideea iniţială - elaborarea soluţiilor de ieşire din criză prin identificarea unor potenţiale surse de finanţare pentru România -, menţionăm că la baza cercetării nu a stat nici intenţia de a fi descoperitorii unui miracol şi nici intenţia de a denigra practicile comerciale germane. Din contră, animaţi de ideea valorificării oricărei surse potenţiale pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România, ne asumăm responsabilitatea de a fi promotorii unui demers firesc, bazat pe date concrete.
Deoarece poziţiile pro şi contra sunt în mod egal fecunde (ele determinându-se reciproc), suntem deschişi provocărilor critice pe această temă. ” (REZUMAT PRELUAT)
Tezaurul si datoria Germaniei - întrunirea "Trilateralei" la Bucureşti?: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1446
Datoria nemţilor către România, îngropată de Senat : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1745
Radu Golban, despre datoria istorică a Germaniei: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=711
Capitalul german din Romania si rolul sovromurilor in „cooperarea” germano-rusa: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=710
ARTICOLE CONEXE: http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=673

IR 7.02.2012  Acum vom vedea ce valoare are spatiul civic facebook. Pentru infirmarea impresiei mele, ca e acum un ocean de raspindaci si de gura casca, in care se zbat patetic citiva activisti constienti si dedicati, ar trebui sa urce exploziv numarul c...elor care semneaza petitia Goldan. Deocamdata, nu prea se afiseaza linga domnul Goldan luptatorii pentru o Romanie demna… O fi din cauza acelui cimp inutil si incomodant de filtrare a robotilor, prin descifrarea unei mizgileli, pe care eu ii sfatui pe initiatori sa-l elimine, daca se poate? Sau poate a obligatiei de a-ti declara identitatea (confirmata prin email) care blocheaza latraturile anonime ale "contesatatarilor" lasi, care nu vor sa se expuna, ca nu se stie cum iese? A supiciunii generalizate, care face si mai mult rau decit credulitatea si manipularea? Sau a crasei superficialitati in care se zvircoleste patriotismul de tranzitie?

Grig Grigore 7.02.2012  un milion de semnaturi spui ? ha ha ha, tareeeeeeeee. a tras la indigo ce a avut cu un an ianinte. fals in acte publice, asha se numeshte actziunea. pentru milionul despre care aduci tu aminte, daca nu shtii, a folosit momeala celor 20000 de euro. promisiuni desharte facute unor oameni adushi la sapa de lemn. ei, cinstit shi omeneshte este modul in care a procedat ?

[]

Oscar Raelian 7.02.2012  Radu Golban .. si banii astia unde se vor duce? . de ce sa semnez petitia cand stiu ca nu o sa am parte de ei, ca sa intre in buzunarul altora? .. no thanks :) .

IR 7.02.2012  Catre "Raelian"- nici nu ai putea semna, ascuns dupa un nume fictiv. Cit priveste opinia anonima, este ilogica.

Oscar Raelian Ioan Rosca ... ai dreptate despre opinia anonima.. tu fiind un anonim.. esti ilogic pentru mine ;) .. eu am si poze.. si informatii despre mine.. si nume.. tu ai doar o opinie ilogica :))) si o gandire fictiva

[] daca as putea.. ti-as anula dreptul de vot .. numai pentru faptul ca esti un rasist care incearca sa incalce si sa anuleze drepturile cuiva.. am dreptul sa stiu pentru ce votez.. am dreptul sa stiu unde se duc ''banii nostri''.. sunt banii romanilor nu ai guvernului sau a mafiotilor.. si am dreptul sa am opinia mea care deranjeaza mult gandirea ta de scursura genetica si progenitura congenitala parlamentara :))))

Minerva Grama D-le Oscar Raelian, dar, dumneavoastra oare ce sunteti ? Cum poti sa cataloghezi un om necunoscandul ? Esti un om al dezbinarii ? Sau ma insel ?

Oscar Raelian ah nuuu .. deloc D-na Minerva Grama .. eu nu cataloghez un necunoscut, acesti indivizi care sunt sub o falsa identitate si pretind ca eu as fi, ii cunosc destul de bine ce le duce capul si de unde se trag. Iar faptul ca imi ataca dreptul de... vot si de a avea o opinie si dreptul de a cere cont si informatii despre ''unde se duc banii mei'' .. imi acorda dreptul de a vorbi in felul de mai sus, numai in cazul in care ei incearca sa imi inchida gura si sa ma faca sa votez :). intelegi doamna draga :D .. ? ca sa fiu mai direct .. nu voi accepta marlania prostilor din parlament care duc tara de rapa, mai ales aici pe facebook, unde eu ofer informatii adevarate despre persoana mea, iar respectivii vin ''under-cover'' sa inchida gura :) ..

IR 7.02.2012  Prost pari dumneata domnule X, din moment ce te crezi aici in fata unor aparatori ai parlamentului. Ca nu ai habar cine sint eu , ma rog, o fi firesc, dar vad ca nu stii nici de Radu Golban mare lucru, din moment ce il abordezi asa. Ce virsta ai dumneata?

 

Catalin Avramescu [Partidul Crestin Democrat] 7.02.2012 Nu voi semna aceasta petitie. Nu totul se invarte in jurul banilor. Datoriile vechi sunt greu de recuperat si de obicei nu prea se mai achita, nici rusii nu ne vor da tezaurul inapoi. Germania este un partener economic vital pentru Romania.... Germania a sprijinit si sprijina in mod constant integrarea Romaniei in structurile europene, pe care tot Germania le tine in spate din punct de vedere economic. Germania joaca un rol activ si foarte important in reglementarea conflictului din Transnistria.

IR 7.02.2012  Argumente ideologice. Problema e juridica. Datoriile se platesc. Daca Romania ar avea datoria asta, poate chiar fata de Germania, ati deduce exact pe aceleasi premise, ca ar trebui sa platim. V-a patruns colonialismul in constiinta?

Catalin Avramescu De ce sa ceri unui prieten o veche datorie pe care oricum stii ca nu o va plati si sa strici astfel relatia cu el? Ce castiga Romania din tensionarea relatiilor cu Germania?

IR 7.02.2012  Prieten vechi? Datoria asta e facuta intr-un moment de agresiune politico-economica asupra Romaniei, impinsa de Germania la dezastrul WWII. Iar nemtii au platit inmiit evreilor, nu? S-au stricat relatiile cu Israelul? Continuati discutia politicianist- nu juridic. Pot sti si ce parere aveti despre recuperarea tezaurului de la rusi, alti "prieteni vechi"?

Catalin Avramescu Nu am spus prieten vechi, am spus datorie veche. Germania de astazi este un prieten al Romaniei. In acest moment rusii refuza sa discute cu diplomatii romani daca acestia ridica problema tezaurului. Ce e gresit ca sa estimezi sansele de suc...ces ale unei initiative? Iar daca acestea sunt nule, plus ca apar si efecte negative pe langa, nu este indicat sa te opresti? Da, intradevar, ca politician trebuie sa gandesti si politicianist. Raspunzi de soarta oamenilor care si-ar pierde locurile de munca din racirea relatiilor economice cu Germania. Raspunzi visul reintregirii neamului romanesc. Raspunzi de viitorul european al copiilor nostri. Ca politician nu poti merge pana in panzele albe intotdeauna, pentru ca nu compromiti doar viitorul tau.

 

Gheorghe Bucovineanu [Vocea Romaniei] Domnule Rossenberg Alfred VR ...ce parere aveti, sinteti liderul grupului, luminati calea! 

Rossenberg Alfred VR 8 February at 19:19 D-le Gheorghe Bucovineanu, intr-o tara unde "manelistii" reprezinta majoritatea si intr-un grup unde niciodata, nimeni nu a inteles mesajul pe care am dorit sa-l transmit si nici macar apelul chiar explicat ca la copii, nu a fost inteles......cum credeti ca se mai poate "starni" identitatea nationala cand cei "multi si prosti" stau numai de can-can-uri in strada sau in parlament? Aceasta manipulare imi provoaca disconfort mental, caci deh...greata imi este din '89. Stam ca prostii in strada, in timp ce taxele si coplata inca exista in spitale, in timp ce medicamentele sunt la preturi astronomice si serviciile medicale idem. Stam ca prostii in strada, in timp ce "regii asfalturilor" deszapezesc in cadrul acelorasi contracte de 22 ani. Stam ca prostii in strada, cerand demisiile lui x, y si z, cand institutiile statului nu functioneaza de 22 ani si mai important decat cine este la guvernare sau in parlament, este cine conduc aceste institutii marea majoritate fiind in imperiul presupusei Justitii. Stam si ne zbatem ca pestele pe uscat cand "toti sunt o apa si'un pamant" si niciunul nu vine cu reforma in sistem, ci, in permanenta este circul mediatic al "culorilor" politice si...atat. Este revoltator sa aud toti sefii de servicii secrete care au fost sau care sunt in show-uri politice. Oriunde in lume, dupa asemenea precedent, acesti sefi care si daca au trecut 50 ani de cand au fost in functie, sunt invaluiti de 'coasa' si 'divinitate' in conditiile cele mai naturale, ca deh...nemurirea este doar pentru zei si pentru prosti, evident. Probabil trebuie multa rabdare si multa abilitate cu cei multi si prosti, dar pentru a-i "misca" trebuiesc 40 de apostoli. Cand insa tot romanul este destept, filozof si politician...greu daca nu si imposibil a realiza ceva in aceasta tara. Admir pe cei care inca mai lupta si care mai cred ca pot schimba. Eu...asa cum pot...singur...am satisfactia ca schimb si acolo unde ajung reusesc sa construiesc. Dar singur...neavand zeci de maini si picioare...si cu o legislatie stufoasa, reusesc totusi sa ingenunchez cei mai grei rechini. Si? ...atat. Din pacate...atat. Am 114.200 romani care sunt langa mine si cu mine, dar sunt putini si nu reusesc sa-i tavalesc intr-un vis care trebuie sa fie pentru milioane de romani. Este absurd sa-i sacrific pentru beneficiul celor care stiu doar sa cleveteasca si...atat. Pe d-nul Radu Golban il admir si pretuiesc, dar atat timp cat va crede in Antenele motanului Felix, sa nu-l surprinda ca atunci cand va supara pe nemernici...tacera va fi de aur. Da, Vocea Romaniei il sustine si oricand ofera tot concursul si nu numai mediatic ci si procedural. Cand considera oportun, astept un semnal. Pana atunci...mult succes.

IR 8.02.2012 Sa observam domnule Rossenberg, ca tocmai cei care ne-am implicat in intelegerea si combaterea patologiei provocate… sintem mai sceptici. Eu nici macar nu mai sper ca noul val, trecind peste al nostru, care se retrage tocit, sa ajunga mai d...eparte. Pentru asta, ar fi trebuit sa salvam scara pe care am fi putut constitui o treapta, pentru cei ce vin. Reactiile generatiei produse de ingineria degenerescentei constiintelor si de innamolirea sistemica in progres decadent, imi arata ca razboiul de sens nu poate fi cistigat cu strategiile si instrumentele de care dispun contestatarii.

Rossenberg Alfred VR 8.02.2012  Cand exista 40 de oameni decisi, reusesc numai si numai atunci cand strategic niciunul nu greseste si cand fiecare stie ce are de facut si respecta intocmai. Altfel...este un suicid si...atat.

[Radu Golban revine pe 19.02.2012, in mai multe grupuri, mesajul sau e sters din Vocea Romaniei]

IR 19.02.2012 Mi se stringe inima la gindul ca veti descoperi starea romanilor.

Dar insistati. Dati o lovitura scepticismului meu consolidat.

Cu ce v-as/v-am putea sprijini?

Cavalerul Trac [Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!]Capul sus Ioane :) merita sa incercam !

Leonard Petrisor intrebarea mea , directa si pertinenta : de ce nu s-a pus problema asta pana acum ?....au trecut 20 ani, deci ???

Cavalerul Trac Daca Omu' asta propune acum ... ne resemnam? Eu acum 20 ani eram ...mult mai mic :))) E vremea Noastra acum omule ! Semneaza, da mai departe implica-te sau ... lamenteaza -te din fotoliu si da -te de ceasul mortii ! Pas cu pas debarcam oligarhia , Uniti sa fim !

Leonard Petrisor si inca ceva : nu neg verosimilitatea acestui gen de actiune, dar cred ca este normal sa stiu care a fost ideea de a astepta pana acum...

IR 19.02.2012 Pina acum am fost condusi de o banda de criminali care au uzurpat statul. Ca sa fie lasati la putere, au servit fara cricnire rapitorii  externi. Romania este o colonie care si-a schimbat stapinii de la est la vest… dar nu si parazitii dinauntru.  Domnul Golban a dat peste unul dintre firele aservirii si incearca sa ne trezeasca. E bine sa va documentati, ca sa semnati cu pofta. Si poate, sa va vedeti lanturile… Ati citit/vazut "Generoasa Fundatie?"

 

 

4 Ilie Serbanescu - si neocolonizarea

Ilie Catrinoiu   [Liga distributista] 27 January 19:32 http://www.cotidianul.ro/ilie-serbanescu-romania-e-terminata-peste-20-de-ani-romanii-vor-disparea-166253/   Daca in locul PDL punem USL, asa e.

IR 27.01.2012 Comentariul meu pe site-ul ziarului : "Domnule Serbanescu, degeaba incercati sa treziti constiintele, sa provocati o resuscitare. Patologia sociala a trecut de linia reversibilului. Nu vedeti ca sinteti atit de singur in a spune adevaruri socio-economice, ca nu va sustin colegii, cumparati de paraziti interni si externi, ca nimeni nu va considera un profesionist cinstit si patriotic, pentru ca deranjati domesticirea mediatica? Turma e pastorita incit sa nu-si sesizeze conditia coloniala , ca sa nu se scutuere din ea. Eu va transmit totusi multumirile mele. Ioan Rosca"

Ovidiu Hurduzeu         27 January 20:56  Domnule Gavrilov, in vremea lui Ion Mihalache si Zelea Codreanu, satele erau suprapopulate, de aici setea de pamant. Nu stiu daca dacii erau "cei mai viteji dintre traci", dar erau cei mai numerosi. Romanii din Transilvania au rezistat tuturor persecutiilor fiindca erau mai numerosi decat asupritorii lor.Sa avem economia elvetienilor, si tot am disparea ca popor in o suta de ani la actualul ritm de scadere demografica. Daca mai adaugam si problemele pe care le enumera Serbanescu, scenariul apocaliptic devine din ce in ce mai posibil. "Ratiunea demografica" este necrutatoare. Multe popoare din istorie au disparut. Tot acest trend negativ ar putea fi oprit si in 6 luni Romania sa redevina o tara demna daca...

IR 27.01.2012  Din motive care nu conteaza aici, am urmarit evolutia terenurilor posedate de fiecare familie improprietrita la 1864 (1881, 1921) pina in 1944, intr-o cumuna din judetul Buzau (analizind integral tabelele de improprietarire, agrare, registrele de tranzactii). In paralel, am studiat evolutia legislatiei , realitatea aplicarii reformelor agrare, analize din interbelic pe tema. Am stabilit si genealogia completa a comunei-exemplu, urmarind, caz cu caz, nasterile si decesele (folosind toate registrele de stare civila si bisericesti). Nu pot rezuma aici studiul, la care inca lucrez. Fac insa o observatie, pe care o cred utila in context. Initial cele 100 de familii impamintenite "de Cuza" pe circa 500 de hectare s-au descurcat bine, ridicindu-se frumos din conditia anterioara improprietaririi. Adaugindu-se si ameliorarile sociale (medicale etc) a scazut rata mortalitatii, care fusese ingrozitoare (mureau in fiecare familie majoritatea copiilor, voi da date complete). Asta a dus la o crestere rapida a populatiei satelor, pe care nici tributul greu a razboiului nu a "rezolvat-o". Pamintul mostenit de copiii care supravietuiau, s-a divizat, incit in 1921 situatia redevenise grea. Noua improprietarire ridica iar nivelul lor de viata, dar fenomenul imputinarii lotului individual se reia nemilos, caci omenii traiesc si mai bine, putindu-si ridica mai multi copii. In 1944 pe mia de hectare din acea comuna erau 2000 de familii , un cadru economic radical diferit, ducind inevitabil la criza. Cum si in alte sate situatia a fost similara,  frumoasa viata a satului format din tarani mijlocasi se lovea de obstacole intelese nesatisfacator. Nu stiu in ce masura afluirea spre orase rezolva o astfel de problema. Nu fac propaganda pentru anumite solutii. Va semnalez doar problema, importanta pentru o teorie viabila a distributiei geografice a economiei agrare. Amintesc si ca , in timp ce comunistii, marii dusmani ai taranilor mijlocasi,  cooperativizau si sistematizau, occidentul dadea si el lovituri cumplite satelor, promovind fermierul pe 200 de hectare. De atfel, in arhiva CC-PCR, am gasit dosare din 1961/2 , exact inaintea asaltului final al cooperativizarii, care redau vizita de lucru a unei delegatii masive a conducatorilor agriculturii comuniste … in SUA , unde au fost instruiti citeva luni de oameni de afaceri privati (?) privind agricultura industrializata, pe suprafete mari. In comuna de care m-am ocupat , ar urma deci sa locuiasca cinci fermieri- pe acest model "progresist". Actualizarea taranismului este esentiala pentru a evada dintr-un viitor sumbru. Dar ea cere nu numai pasiune si dedicare, ci si rigoare in informare si analiza. 

 

5 Privatizarile jefuitoare

Sterea Eliza     [Vocea Romaniei] 1 February 13:24 Ma intreb, unde au disparut imensele sume rezultate din vinzarea obiectivelor economice construite in perioada socialista si cele imprumutate ulterior? Aceste sume nu se reflecta nici in investitii cu termen lung, nici in nivelul de trai al populatiei. O mare parte a ajuns in miinile mafiei politici-economice de tranzitie bastinase, iar majoritatea au luat calea strainatatii, saracind cumplit natiunea noastra.

IR 01.02.2012 http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-92-2005-1

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-101-2005-1

De asa ceva banalistii politici aserviti nu se ocupa. Nu le pare "expertilor economici" "ciudat" ca o tara nu are bani, dupa ce a vindut toate activele statului (o avere uriasa, acaparata de la romani in timpul comunismului) si a facut masiv imprumuturi.

Dar cine tine sa controleze contabilitatea regimului?

Costin Movila   [Alianta Cetatenilor, etc] 3 February 09:17 Intentiile actualei conduceri politice din Romania

Înalta trădare a României

Publicat de Ion Coja in Textele altora pe 02.02.2012

Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste despre un subiect de o gravitate extrema – Basescu, Boc & Co. pregatesc discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman.Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor “investitori strategici” toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor. Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis (“cu discount semnificativ”, potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora.

Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru “privatizarea” perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor “investitori” alesi pe spranceana.

Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani sunt date acum gratis unor asasini economici internationali de un presedinte ilegitim, care nu reprezinta in niciun caz interesele poporului roman.

Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:

• OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012

• Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012

• Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15%pana la finele lunii aprilie 2012;

• Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15%pana la finele lunii iunie 2012;

• Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012

• Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:

• Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima partea anului 2012

• CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012

• Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012

• Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012

• Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

• Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

• Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

Despre companii, pe scurt:

Primul grup de companii getioneaza resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze si de energie electrica.

Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigureaza in urmatorii ani.

Sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivaleaza cu o crima in masa. Si acesta nu este un eufemism.

Exista deja precedentul Petrom si instrainarea pe nimic a resurselor de petrol si capacitatilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, soferilor in acest caz, care au putut vedea pe pielea si pe buzunarul lor ce inseamna monopolul asupra resurselor energetice. Pretul carburantilor in acest caz, a ajuns pana la cer fara ca cineva sa poata interveni in vreun fel.

De ce? Pentru ca se poate, pur si simplu! Ce ni s-a intamplat cu carburantii ne asteapta cum cu gazele si cu energia electrica. Numai ca, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde si mai grave pentru ca vor afecta mase mari de oameni adusi intre timp la sapa de lemn.

Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt din mai multe motive:

- pentru a se justifica privatizarea lor – pentru a putea fi vandute ulterior pe nimic – pentru a intretine mitul ultrademonetizat al “baietilor destepti” – pentru a fi mulse de camarilla politica

In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploateaza, produc si “transporta” energia electrica si gazele in acesta tara. Vorbim de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftina energie din tara din apa si energie nucleara si de o infrastructura construita in zeci de ani de poporul roman.

Al doilea grup de companii reprezinta crema industriei chimice din Romania, cu aplicatii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploatatie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc si furnizeaza energie electrica, cum ar fiElectrocentrale Bucuresti pentru Capitala dar si complexele energetice Oltenia si Hunedoara care furnizeaza energie electrica produsa din carbune si care pot avea adevarate pozitii de monopol in conditii de seceta cand Hidroelectrica si chiar Nuclearelectrica isi reduc drastic acivitatea sic and multe unitati sunt oprite din cauza debitelor scazute ale raurilor.

De ce sunt privatizate:

Este simplu! Pentru ca sunt apetisante. Pentru ca se poate. Pentru ca asasinii economici care graviteaza in jurul clicii Basescu, Boc, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele. Pentru ca odata cu privatizarea acestor companii, care au pozitii de cvasimonopol, se ia prizoniera o intreaga tara care va fi prinsa ca intr-un lagar si va fi complet dependenta de sefii ei straini care le pot creste sau scadea pretul la gaze sau la curent electric sau chiar le pot opri gazele sau lumina dupa bunul plac.

De ce ni se spune ca sunt privatizate:

Pentru ca ar fi nevoie chipurile de un investitor strategic care sa retehnologizeze aceste companii. Numai ca acestea sunt atat de profitabile incat nu au nevoie de niciun asa-zis investitor. Au nevoie doar sa fie lasate in pace. Sau, pentru a scapa de asa-numitii “baieti destepti” in fond capusele politice legate ombilical de asa-numitele partide politice, care le-au finantat de-a lungul timpului.

In ceea ce priveste asa numita retehnologizare cu care a venit investitorul strategic nu trebuie decat sa urmarim cazul Petrom, o companie vanduta pe nimic unui asa numit investitor strategic care apoi nu a facut altceva decat sa exploteze rezervele de petrol si sa inchida pur si simplu combinatul Arpechim Pitesti. Cam la asta s-au rezumat investitiile OMV.

La polul opus avem cazul Ungariei al carei premier patriot si responsabil, Viktor Orban, a negociat dur cu rusii pentru preluarea celor 20% din actiunile MOL vandute anterior tot la “sugestia” binevoitoare a UE intr-un exces de febra a privatizarilor cu orice pret.

Comunicatul halucinant al OPSPI:

“Modalitatile de privatizare ale companiilor mentionate vor fi recomandate de catre consultantii de privatizare desemnati in baza contractelor, in urma realizarii unor analize diagnostic vizand aspecte juridice, tehnice, financiare, comerciale, resurse umane si de mediu”, precizeaza OPSPI.

In ceea ce priveste oportunitatea privatizarii companiilor de stat intr-o perioada dificila pe plan international, reprezentantii OPSPI spun ca intregul proces va tine cont de realitatea pietelor.

“Potrivit prevederilor din noul proiect de Scrisoare de Intentie aferenta Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, privatizarea acestor companii se va realiza printr-un proces care va tine cont de realitatea pietelor si care se va desfasura cu consultarea reprezentantilor FMI si ai CE. Consultantii de tranzactie vor avea sarcina de a elabora rapoarte de evaluare si de a recomanda si justifica pretul la care se ofera actiunile in vederea incheierii unor tranzactii de succes”, mai precizeaza OPSPI.

Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor:

Aceste companii cu un potential de dezvoltare imens au fost tinute intentionat in acesta stare de precaritate. Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor. Nu s-a incercat nicio clipa sa fie aduse la conducerea acestora echipe de management profesioniste si, mai ales, nu s-a dorit ca ele sa fie profitabile. Si, cu toate acestea, aceste companii au reusit sa se mentina ani de zile pe linia de plutire tocmai pentru ca au o mare valoare intrinseca.

Cum sunt privatizate:

Financial Times compara recent vanzarea acestor companii importante pentru economia romaneasca cu situatia unui bogatas care, ajuns, la limita resurselor, isi vinde argintaria din casa. Nimic mai adevarat. Numai ca acesta vanzare este, de fapt, o simpla donatie, o schimbare de proprietar.

Sunt cele mai interesante societati care au mai ramas de furat in Romania, de care nici macar lacustele rosii PSD-iste nu au indraznit sa se atinga. In plus, bursele sunt la pamant in acest moment iar vanzarea unro pachete de actiuni pe bursa echivaleaza cu un adevarat cadou facut asa-numitilor investitori.

Cine le vrea atat de tare:

Exista un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA si Europa, apropiate FMI, CE si BM. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vanzarea acestor pachete de actiuni.

De ce sunt vandute pachete de 15%? Metoda “calului troian”

Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice imaginea ca statul inca controleaza aceste companii, insa suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de actiuni sa fie preluat de catre “investitor” dupa una-doua majorari succesive de capital la care statul, evident, nu va participa.

Participatia “investitorului” va creste apoi la 30% iar apoi la 50-60%. Acest model a fost “brevetat” in cazul Petrom sau in cazul Fondului Proprietatea unde statul era initial proprietar.

In cazul Petrom, statul a pastrat initial un pachet de actiuni de 40%, insa dupa cateva majorari successive de capital, participatia s-a diminuat pana la 9%, statul roman pierzand, astfel, o sursa extrem de importnata de venituri in conditiile in care valoarea actiunilor companiei a crescut fantastic pe fondul crizei energetice.

Mai mult, Guvernul este umilit acum in incercarea de a-si vinde pe bursa si ultimele actiuni la Petrom pentru ca acest caz déjŕ nu mai are miza. Jocurile sunt déjŕ facute iar proprietarul este bine stabilit.

In cazul Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt pentru despagubirea fostilor proprietari, jaful a fost si mai mare. In cadrul acestui fond au fost incluse actiuni la companii foarte apetisante (multe si din lista de mai sus). De la o detinere initiala de 100%, statul a ajuns la 80%, apoi la 40%, prin majorari succesive de capital ale actionarului minoritar la care statul nu a participat, pentru ca acum sa nu mai detina nimic la Fondul Proprietatea. O alta teapa data fostilor proprietari care isi asteapta despagubirile si acum, dupa mai bine de 20 de ani.

De vanzare “cu discount” in cele mai proaste conditii de piata:

Sa vinzi perlele coroanei in aceste conditii de piata echivaleaza cu o crima indreptata impotriva poporului roman. Orice guvern cat de cat responsabil ar fi amanat acesta decizie asteptand conditii de piata mai bune. Nu si cuplul Basescu-Boc! Presati de creditorii internationali, acestia trebuie sa urmeze docili agenda acestora si sa vanda ACUM! In orice conditii! Ca si cum ridicolul nu ar fi suficient de mare, Basescu, inspirat de escul listarii Petrom, vrea sa vanda acum chiar si cu discount.

Industria, pe taraba, cu discount:

Actiunile cuplului Basescu-Boc sunt de-a dreptul ostile la adresa poporului roman. Nu numai ca vanzarea actiunilor are loc in cele mai nefavorabile conditii de piata, insa acestea sunt vandute chiar “cu discount” ca la mall, numai sa fie vanduta odata. In acest sens, OPSPI da un comunicat care suna cam asa: “sunt urata, bolnava si saraca, dar vreau sa ma castoresc acum!”. Efectul: transferul de proprietate gratis din proprietatea poporului roman in cea a bancherilor internationali, prietenii lui Basescu.

Pretul, stabilit de consultanti. Basescu se spala pe maini:

Consultantii alesi pe spranceana pentru acesta privatizare fac parte din marea finanta internationala, mult blamata in tota lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Acestia vor “recomanda” pretul de vanzare dupa o analiza a “realitatilor economice”. Practic, acesti consultanti ii vor spune lui Basescu la ce pret trebuie sa vanda acestor actiuni chiar prietenilor lor apropiati de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Basescu, dupa mintea lui, se va spala pe maini, pasand reponsabilitatea asupra consultantului.

Inselaciunea la adresa poporului roman, premiza pentru o viitoare renationalizare:

In orice sistem de drept, un bun dobandit prin inselaciune, prin doll adica, trebuie returnat proprietarului initial. In acesta situatie tentativa de furt este mai mult decat clara iar presiunile pentru vanzarea in acest moment, pe ultima suta de metri, de catre un Guvern corupt si ilegitim, sunt dovedite. In aceste conditii, cu siguranta aceste intreprinderi vor reveni poporului roman. Trebuie sa se intample asa.

Responsabilitatea este individuala:

Exista un precedent istoric. Unul dintre capetele de acuzare in procesul lui Nicolae Ceausescu a fost subminarea economiei nationale. Pare hilar astazi cand ne gandim ca, chiar sub mandatul lui Ceausescu, au fost construite aceste intreprinderi. Pentru acesta acuzatie, puerila, de altfel, Ceausescu a fost executat si i s-a confiscate intreaga avere! Mai mult ca sigur ca gasca ilegitima care a vandut Romania in doar doua mandate va avea o soarta similara. Mai devreme sau mai tarziu.

De data acesta raspunderea este individuala! Cu atat mai mult ca, in cazul lui Basescu, au existat semnale ca ar putea fi un agent infiltrat (activitatea sa la Anvers l-a expus riscului recrutarii de catre agentii straine) la varful statului inca de acum 20 de ani cand sefii lui de afara i-au ordonat sa lichideze flota maritima, o concurenta redutabila pentru ei in acele vremuri. Si, s-a conformat rapid. Dupa 20 de ani a primit ordinul sa dea lovitura de gratie Romaniei si sa transforme tara intr-o colonie. Si, de asemenea, s-a executat rapid.

Manipularea penibila:

In interventiile sale televizate, la saptamani dupa inceperea protestelor impotriva sa, Basescu ne-a vorbit despre fluturi, baloane si alte bazaconii. Nu a scos un sunet, insa, despre jaful pe care l-a pus la cale. S-a gandit probabil, ca nu-i intereseaza pe romani pe mana cui ajunge energia tarii. A tinut, insa, sa precizeze ca nu a gresit nimic pana acum, ca a facut doar ce a trebuit sa faca. Pusa in acest context, declaratia sa este halucinanta!

Lipsa de consultare a poporului:

Orice guvern responsabil n-ar fi privatizat in nicio situatie intregul sistem energetic al tarii. In cel mai rau caz, supus fiind la presiuni externe, ar fi organizat un referendum pe acesta tema extrem de importanta pentru viitorul Romaniei. Nu, in schimb, cuplul Basescu-Boc a preferat sa joace alba-neagra cu poporul roman si sa profite de lipsa lui de atentie. Pana acum!

Mesajul presedintelui in primul discurs dupa demonstratiile impotriva sa. No comment:

“S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani in relatia cu institutiile statului. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore, fiind vorba de un preedinte ales direct. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi e extrem de clara situatia in care se afla. Stiu ca masuri precum cresterea tva, reducerea salariilor bugetare, restructurarea sectoarelor bugetare, introducerea contributiilor pentru sanatate la pensiile de 750 de lei i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu in acelasi timp ca aceeasi abordare o au si milioane de romani care n-au iesit in strada. E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legaturile de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in preedinte.“

Mass-media vanduta si cumparata:

Probabil ca abia daca ati vazut cate o relatare palida in presa despre acest adevarat jaf care ni se pregateste. Ne-am fi asteptat la dezbateri furtunoase pe acesta tema si la mii de articole scrise. In schimb, nimic!

Televiziunile au profitat de zapada ca sa ne manipuleze si sa ne impuna false probleme, nu inainte de a analiza pe toate partile discursurile penibililor Ponta si Antonescu. Jaful din energie nu este interesant. Nu e de mirare ca actionariatul majoritatii televiziunilor apartine cam aceleiasi minoritati entice, care vrea ca acesta alba-neagra in care perdantul este poporul roman, sa aiba succes.

Studiu de caz – Romgaz – Transgaz:

Comunicate Ministerul EconomieiBucureşti, 24 ianuarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 24 ianuarie 2012, a avut loc deschiderea Ofertelor Financiare ale Ofertanţilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi ale căror Oferte Tehnice au întrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini, în cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Iniţiale de vânzare a pachetului de acţiuni emise de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., reprezentând 15% din capitalul social existent al societăţii, derulat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I.), pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, si anume:

- Consortiul format din:

o Erste Group Bank AG, o Goldman Sachs International, o Banca Comerciala Romana, o Raiffeisen Capital & Investment – Consortiul format din: o B.R.D. – Groupe Societe Generale, o Citigroup Global Markets Limited, o ING Bank N.V. London Branch, o Societe Generale, o ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucuresti -Consortiul format din:

o Unicredit CAIB Securities Romania, o Unicredit Bank AG-London Branch, o Alpha Bank Romania, o Alpha Finance Romania, o BT Securities, o JP Morgan Securities Ltd.

Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi „Salans, Moore şi Asociaţii” împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură „Septimiu Stoica”, in urma punctajului total obţinut de către Ofertanţi, au declarat Ofertă câştigătoare cea a Consorţiului de intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment, acesta fiind declarat Ofertant selectat.

În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu Ofertantul selectat în vederea încheierii Contractului de intermediere.

Biroul de presă al MECMA

INFORMARE DE PRESA

Bucuresti, 25 ianuarie 2012: Astazi a avut loc semnarea contractului de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT S.A., WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES şi BT SECURITIES S.A., ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni a unui pachet de acţiuni de 15% emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş, derulată de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş.

IR 03.02.2012 Si acum, in spiritul Mioritei, sa ne resemnam ca vom fi ucisi in curind .... Sa chemam mioara si sa-i povestim plingind ce ni se va face.

 

6 Wild carphatia

Nicu Parlog [Green] 6.02.2012 Interesant...

Made in Romania - WILD CARPATHIA FULL documentary subtitrat in romana

IR 6.02.2012 Sint imagini si ginduri frumoase in acest film, in care propaganda e destul e fina si pare bine intentionata. Se pare ca romanilor trebuie sa li se spuna dinafara sa-si apere bogatiile, rusticitatea si etosul, asa cum li s-a spus , tot dina...fara, sa distruga totul in numele progresului. Ma irita putin accentuarea Transilvaniei ca spatiu special din Romania, dar o fi doar rezultatul unei perspective locale. Sper ca efectul nu va fi sporirea poftelor musafirilor lui Tiriac. Relatia dintre turism si autenticitate nu e neaparat benefica.

 

7 Dreptate sociala in occident

Cristian Calin [Green]06.02.2012 Antena 3 a inceput promovarea mesajelor progresiste. Care este acest mesaj? O sa auziti din ce in ce mai des ca romanii vor dreptate sociala. Unde am mai vazut ca demonstrantii au cerut dreptate sociala? In Siria, in Egypt, Libia etc etc. Totodata, in emisiunea lui Gadea au fost aduse in discutie concluziile forumul economic de la Davos(sau mai bine zis forumul lui George Soros). Iata concluzia principala a acestui forum: oamenii vor dreptate sociala. Daca imi verificati postarile, ince de acum 6 luni avertizam ca progresistii vor aduce tema dreptatii sociale si in Romania. Iata ca acel moment a sosit. E doar inceputul. Va urma o perioada extrem de grea pentru Romania . Treziti-va. JOS ACTUALA CLASA POLITICA.

IR 06.02.2012 Si care e problema dumitale cu dreptatea sociala? De ce o detesti? Pentru ca miliardarul escroc Soros se face ca o sutine? Pentru ca imbogatitii tranzitiei provin din nomenclatura comunista? Pentru ca nu intelegi situatia complexa din occi...dent? Pentru ca ai auzit ca activistii pentru dreptate sociala sint toti niste lepadaturi vindute "ocultei"? Pentru ca-ti fac concurenta in strada ( ca acel Craciun, pe care-l infierai de curind)? Ai curajul sa te afisezi public cu pancarta "Eu nu vreau dreptate sociala!"?

Alex Imreh 07.02.2012 Problema e cu manipularea nu cu conceptul.

Cristian Calin 06.02.2012 Ion Rosca...tu stii ce inseamna dreptatea sociala promovata de progresisti? Ce spui daca "imbogatitii tranzitiei" vor deveni si mai bogati in timpul dreptatii sociale? Orice spun e o pierdere de vreme cu dumneata....acum 2 zile sustineai pe... marioneta din Piata Universitatii: Claudiu Craciun. Nu in ultimul rand o singura mentiune: nu primesc lectii despre " situatia complexa din occident " de la trompeta progresista. Dacave atat de complexa situatia din occident , de ce mai protestati? Din dorinta de a fi configator cu orice pret, incepi sa faci greseli. Am curaj sa ma afisez public cu urmatoarea lozinca: JOS ACTUALA CLASA POLITICA.

IR 07.02.2012 Ca sa-ti inteleg lipsa de orizont, ar trebui sa stiu unde locuiesti si cu ce te ocupi, domnule Cristian Calin. Cu activistii ca dumneata, care instiga luptatorii romani pentru libertate, in numele combaterii "conspiratiei" si "ocultei" sa-s...i deteste corespondentii din occident, civismul local se compromite. Daca urasti bancherii si directorii multinationalelor dar denunti si occidentalii care ii contesta, esti pierdut in incoernta. Sau practici ura pentru orice nu este mioritic?

Alex Imreh 07.02.2012 Pe aceasta pagina nu au fost lasate astfel de polemici. Imi este greu sa ''cenzurez'' in cazul acesta din respect pt cele doua persoane. Va rog daca doriti sa lamuriti unele amanunte sa o faceti in privat.

Eduard Tric Pai da , a combate fara a intelege duce la esec. Eu l-am citit pe Soros , e un tip interesant, stiu multi oameni inteligenti care lucreaza pt el sau organizatiile lui , asta nu inseamna ca sint de acord cu ideile . innocence is no excuse.

IR 07.02.2012 Manipularea prezumata pentru orice luptator pentru dreptate sociala? Domnule Imreh, aflati ca Piata Universitatii a fost distrusa de acest gen de supiciune generalizata mai tare decit de manipulatori. Teama orbeasca de provocare s-a dovedit... mai nociva chiar decit provocarea. Ma ingrozeste remanenta acestei atitudini auto-distructive, care ar putea fi atit de usor evitata, daca activistii ar fi rationali, educati intru discernamint, nuanta si rigoare. Valurile entuziastilor si furiosilor zabauci si-au rispit energiile fara nici un efect. Nu va recomand toleranta fata de superficialitate.

Alex Imreh 07.02.2012 Pe o multime de filme binecunoscute o sa vedeti titrarea un romaneste facuta de fight4romania. Sint convins ca daca ne-am intilni toti 3 la o bere am avea multe de povestit, din pacate comunicare in sine in spatiul virtual este de obicei foarte superficiala. http://www.fight4romania.com/Proiecte/Democratie-Directa.html

IR Vad ca minimizati gravitatea observatiilor mele despre superficialitate, tratindu-ma ca un micropolemist care se hartuie cu unul sau altul. Treaba dv.cum va gestionati actiunea. Eu v-am prevenit. [] Am fost pe linkul fight4 dar nu stiu ce ar trebui sa observ?

Cristian Calin 07.02.2012 In acest moment, pe Antena3 la emisiunea lui Gadea am avut o confirmare ca tot ce se intampla in Piata Universitatii este o regie ieftina. Cand spun asta ma gandesc la tanarul protestatar care era venit de la Budapesta. Ce studia tanarul st...udent? Stiinte Politice. Am toata convingerea ca este venit pe filiera Open Society Institute din Budapesta. Pentru cei care nu stiu sa reluam: Claudiu Craciun(protestatar in Piata Universitatii) sustinator declarat si dovedit al Fundatiei OpenSociety(ori, pe scurt, fundatia lui George Soros). Tot in Piata avem studentul de la Stiinte Politice de la Budapesta(probabil un alt sustinator al ideilor promovate de Fundatiai Open Society). In studioul lui Gadea il avem invitat pe Cristian Parvulescu - presedintele Pro Democratia(asociatie sponsorizata de fundatia Open Society filiera Budapesta. Nu stiu cum face Gadea si Antena3 insa aduce in fata publicului numai oameni din anturajul Fundatiei Open Society. O simpla coincidenta? Eu zic ca nu. Progresistii sustinuti de George Soros doresc sa preia puterea in Romania. Tu ce crezi?

Iulian Capsali 07.02.2012 Eu, Cristian, vad ca esti limpede in judecatile pe care le faci. Exista o increngatura "progresista" ale carei fire duc la fundatiile lui Soros. Ce este atat de greu de priceput, nu stiu. Craciun este o mazeta de stanga (sa faci partid cu C...ernea este mai tembel decat cu Verdeţ sau Tismaneanu) iar naivii cred ca a ajuns in PE pentru ca era un...protestatar al Pietei. Toti mogulii Romaniei, deci inclusiv Voiculescu si a sa Antena, nu o sa aiba in veci o agenda nationala, pentru ca nu-i intereseaza. Vor fi toti folositi in largul concert "pro-democratic" orchestrat. Nu sunt de acord ca Piata Universitatii este o facatura. Oamenii s-au saturat de politica antinationala a acestor ipochimeni. Ca intre ei sunt si activisti globalisti, stangisti si anarhisti, asta nu am nicio indoiala pentru ca i-am vazut. Inclusiv pe prietenul omului, Flueras, cel care a scuipat pe steagul Romaniei la Occupy nu stiu ce amfiteatru de la Universitate, in decembrie.

Alex Imreh 08.02.2012 Inca o exprimare limpede, un exemplu de demnitate nationala. Sigur nimic nu se poate dovedi in acest domeniu dar cum spuneam nu e cazul sa ne entuziasmam de omul in pulover sau de omul in uniforma, sa ne pastram spiritul critic.

IR 08.02.2012 Eu simt nevoia unei lamuriri de fond domnule Imreh. Dv vedeti grupul anti-sistem Green inafara disputei dreapta-stinga (contestind chiar aceasta dihotomie rasuflata) sau ca un grup care-si camufleaza simpatiile de dreapta, pentru a denunta ...mai eficace orice luptator civic cu simpatii "stingiste" cum ar fi interesul pentru dreptate sociala? Caci nu prea vad aici si vigilenta contra "agentilor dreptei nationaliste" (si nici nu cred ca ar fi cazul) care insa nu au sovait sa ma elimine din grupul "Demnitate nationala" pentru ca mi-am declarat pozitia. Eu ma simt frate cu luptatorii pentru demnitate umana de aiurea. Va rog sa nu-mi mai raspundeti diplomatic. Va repet ca nu vreau sa va stric socotelile. Dar am dreptul sa sa stiu in ce ma bag.Exclusivismul imi convine la fel de putin ca si cosmopolitismul.

Alex Imreh Eu cu Ovidiu si altii am pozitionat ideea de ''green'' fix pe centru. Spun ca este falsa dihotomia stinga psd/drepta pdl in masura in care pozitiile auto-denumite de stinga dreapa sint infiltrate si deturnate de interese oligarhice/clientel...are care sint tot mai mult de extrema dreapta. (dovada si usl asa zisa coalitie intre ''stinga'' psd si dreapta ''pnl). Sustinem ca anumiti stingisti sint finantati si controlati direct sau insidios de forte oculte gen soros. Din acest grup au ''plecat'' chiar destui activisti de extrema dreapta, cu pozitii rasiste sau ''national-socialiste''. In privinta domnului Craciun repet a 20-a oara avem RETINERI nu verdicte. Sustinem ca oligarhiile din tara mina in mina cu oligarhiile de afara sufoca economia de piata, clasa de mijloc, ca atare promovam o economie civica care sa fie contra monopolurilor si pentru clasa de mijloc, o economie civica bazata pe o proprietate privata asurpa mijloacelor de productie cit mai larg dispersata, exemple mentionate in acest sens sint Mondragon, Emilia Romagna. Timp de un an de zile s-au tot discutat idei, se vede ce s-a discutat in blog 30311.ro, in docs. Nu propunem un partid, propunem o structurare pe grupuri civice care sa aiba actiuni civice in jurul unor idei ca cele mentionate in documentul ''Ce vrem''. Aceste grupuri civice, pot sa aiba doctrinar orientari oarecum diferite, dau doua exemple - Save Rosia Montana si Demnitate Nationala. grupul green in acest moment nu se defineste printr-o doctrina cit prin oameni, nu invit lumea sa aiba incredere in doctrine care duc la discutii nesfirsite si la divizari, sustin lumea sa aiba incredere in oameni de acest gen https://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/doc/290519497675348/ care sa activeze civic pt idei de acest gen https://www.facebook.com/groups/ViitorulEsteVerde/doc/296285183765446/ Eu cred ca mai clar de atit nu se poate. Grupul green este o invitatie, oricine poate sa accepte aceste idei si pozitii sau nu. Dorim sa gasim cit mai multi oameni care rezoneaza si care impreuna pot actiona cit mai eficient in jurul a tot ce am spus mai sus.

IR 08.02.2012 Multumesc pentru raspuns. Dati-mi voie si mie, dupa atitia ani de viata inafara Romaniei, urmarind critic societatea occidentala rapusa de neoliberalism, in raport cu dezastrul din Romania rapusa de neocolonialism fesenisecurist, sa va atr...ag atentia ca perceptia romanilor asupra contestatarilor din occident (tratati la gramada ca agenti ai comunismului sau ai corporatismului) reprezinta o paguboasa ingustime de orizont. Majoritatea occidentalilor realmente sensibili fata de injustitia sociala si degenerarea mercantila a conditiei umane pe care i-am cunoscut, se considerau de stinga, din cauza capcanei in care i-a adus si pe ei falsa dihotomie care permite sistemului sa se mentina. Cine nu percepe aceasta confuzie si isi exhiba adversitatea tifnoasa fata de anticapitalismul "stingist", nu se va racorda la miscarea mondiala anti-exploatare. Poate ca ma insel simtind obtuzitate si superficialitate in modul in care unii inteleg contestarea Sistemului.

Alex Imreh 08.02.2012 Daca socotim ca 'pdl+usl=aceeasi mizerie' reprezinta in realitate interesele unei oligarhii si noi sintem contra acestei elite provenite din fosta aristorcratie rosie, atunci noi sintem clar la stinga lor. Clasa de mijloc pe care dorim sa o... sprijinim, sa se refaca, este clar la stinga fata de actuala ''clasa politica'', economic si politic. Clasa de mijloc ar trebui sa devina clasa dominanta economic si politic contra acelor 5% care au monopolizat puterea economica si politica, acesta este in termeni 'clasici' ecuatia de astazi. Problema este cu unii idealisti care se lasa ''sponsorizati'' si care sint folositi de elite de afara si de elite oculte din tara, cu intelectuali gen intelectualii lui ilici organizati de brucan si intelectualii lui basescu grupati pe facaturi ca noua republica. Clasa aceasta de mijloc de care vorbim este defapt marea majoritatea a romanilor, la stinga acestei clase de mijloc ramine doar un ''lumpen-proletariat'' manelist care a pus defapt botul constant la manipulari gen cvt, jiji sau ppdd. Marea majoritate care nu mai crede azi nici in actuala putere nici in actuala opozitie ar trebui sa se regrupeze intr-o a treia forta politica (1-2-3 noi partide) si a treia cale ar trebui sa se bazeze pe firmele mici mijlocii romanesti, pe forme de productie asociative, pe fermieri traditionali, sa apere interesele lor. Deci in esenta vorbim de economie civica contra neoliberalism, de a treia cale ca se sprijine economie civica cu proprietate larg distribuita asupra mijloacelor de productie, de structurarea societatii civile ca sa se apere civic si apoi politic de ''exploatarea'' la care sint supusi de oligarhiile locale mina in mina cu oligarhiile externe. Iata deci o exprimare in ''termeni stingisti'', pentru urechi care rezoneaza la termeni ''de stinga''.

IR 19.02.2012 Apropo de http://www.fight4romania.com/Proiecte/Democratie-Directa.html , ceva ma intriga la numele pe care le aleg cei care vor sa simta cit mai romneste. De ce atitea denumiri englezesti (inclusiv green), vad ca pina si glumita asta americana cu 4=for si 2=to e la mare pret, ca sa nu mai vorbim de "tu" convertit penibil din you.

 

8 Lovitura "Ungureanu"

Ovidiu Hurduzeu 9.02.2012 Green Ana Pauker pe peretele lui Ungureanu

Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu si-a declarat ieri sustinerea pentru portretul Anei Pauker, asezat langa biroul sau, in cadrul galeriei fostilor ministri de Externe ai Romaniei, informeaza un comunicat al Asociatiei Academice de Administratie Publica EUROPA (AAAPE). Reprezentantii AAAPE i-au cerut ieri in public ministrului Ungureanu sa indeparteze tabloul Anei Pauker, insa acesta a refuzat spunand ca din punct de vedere istoric nu poate renunta la nici unul dintre tablourile afisate pe holurile MAE. Ungureanu a declarat ca initiativa afisarii tabloului Anei Pauker ii apartine. (D.E.) (Ziua, 30 iunie 2006 )

... ANA PAUKER face parte din galeria marilor călăi ai neamului românesc

nume real: Hannah Rabinsohn, evreica (1/12/1893, Codaesti, Vaslui - 3/06/1960, Bucuresti) Supranumita "Doamna rosie" a blocului sovietic, liderul neoficial al Partidului Comunist Roman imediat dupa razboi, conducătoarea din umbră al ţării pe care o ura din tot sufletul, agenta nr. 1 a Moscovei la Bucureşti, a contribuit din plin la genocidul comunist si la distrugerea României sub bagheta lui Stalin. "A fost o terorista de anvergura internationala, cu nimic mai prejos decat un alt produs mai tardiv al Moscovei, Carlos Ilici Ramirez. Daca in cruzime ea l-a egalat pe Carlos, in schimb l-a depasit categoric in privinta vicleniei si machiavelismului" (Liviu Vălenas, "Memorialul stalinismului", pg. 166)

Ilie Catrinoiu 9.02.2012 Asta e "intelectualul" crescut de Plesu si Patapievici, alti "intelectuali".

Mihai Şomănescu Pai tocmai, Ilie. Astfel de oameni sunt promovati pentru ca cei care mai stiu istoria reala sa fie avertizati: "uite ce istorie trebuie sa stii ca sa ajungi sus". Daca spui adevarul, te trimitem la coltul "extremistilor, xenofobilor, etc".

IR 9.02.2012 Este de notorietate publica influenta pe care o are lobby-ul evreiesc (israelian) asupa politicii americane. Inscaunarea lui Tismaneanu la IICC si plasarea portretului Anei Pauker la MAE de catre Ungureanu sint explicate in cartea lui Solje...nitin ("Doua secole impreuna"). El a demonstrat temeinic ca o parte semnificativa (si foarte activa) din cadrul respectivului lobby este emanatia evreilor comunisti, emigrati din URSS (sau Europa de Est)- dupa ce "deceniile de miere" dintre ei si regimul sovietelor au trecut, si colacul de salvare comunist a fost parasit- pe pista sionista. In aceste conditii, dominatia americana la Bucuresti se traduce cu boicotarea la cel mai inalt nivel a Procesului Comunismului, acoperita cu simularea lui. Dupa ce Iliescu, impacat cu Mihai, pregatit de Tismaneanu, i-a facut jocul lui Wiesel, numirea - de catre un Basescu aservit SUA- in fruntea unei Comisii in care nu aveau ce cauta urmasii distrugatorilor, a unui lector PCR care a strabatut parcursul semnalat de Soljenitin, este azi continuata firesc cu numirea unui expert… in studii iudaice, trecut din laboratorul CC-UTC la cirma spionajului vasal. Nu uitati nici legea anticonstitutionala promulgata de Basescu, care prevede cinci ani de puscarie pentru un roman care ar indrazni sa ofenseze un evreu ocupant. Prea putini au avut curajul sa o conteste la timp. O sa vedeti ce acoperire a crimelor coloniale va fi frica sa nu fii declarat antisemit. Ne-am intors in 1944, si iar vom fi pusi sa vinam "fascisti".

Ovidiu Hurduzeu 9.02.2012

http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com/2011/09/petarde-anti-antisemite-i.html

http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com/2011/09/petarde-anti-antisemite-2.html

Stefana Bianu 9.02.2012 nota bene: nici ministrul Baconschi nu a dat jos potretul lui A P !

ref la "a treia forta": toate padurile au uscaturi! pana la jidovi, cum erau numiti evreii, uscaturile noastre nationale chiar si istorice, dintre cei cu sange de boieri, ne-au vandut, ne-au tradat ne-au obidit! ii acceptam pe ei pt ca sunt neaosi?

IR 9.02.2012 Pentru domana Bianu. Eu am scris despre evreii comunisti, cei care ne-au facut rau si a caror urmasi vin calare pe calul american ca sa ne dea lectii. Din cite imi amintesc din discutia noastra de la Iasi (conferinta CMR 2005) v-a mirat cer...erea mea sa schimbati punctul 3 al Comunicatului, in care se propunea acordarea imediata a cetateniei, tuturor celor nascuti in Romania (si urmasilor). V-am atras atentia ca evreii comunisti au plecat si au renuntat la cetatenie nesiliti de nimeni, unii dintre ei fiind printre responsabilii pentru genocidul anti-romanesc. Comunicatul a fost schimbat corespunzator (dupa care … a disparut, noroc ca aveam eu o copie). Aflind ulterior (poate e fals?) ca v-ati casatorit cu un evreu, ma intreb daca asta nu va impiedica sa percepeti pericolul ca nationalismul romanesc (la spuneti ca tineti) sa fie sufocat in numele condamnarii antisemitismului. Relativ la cealalta problema pusa de Sojenitin, migrarea unora spre occident in timpul comunismului, va rog inca o data sa-mi explicati cum ati ajuns dv in IRAQ inainte de 1989? Un raspuns adecvat imi va arata ca poate m-am inselat certindu-va cu dv acum citiva ani, atunci cind am vazut ca apareti peste tot, in toate actiunile opozitiei civile, uneori vorbind in numele altora. Ma veti scuza pentru suspiciune, daca va amintesc sindromul Ana Blandiana?

Stefana Bianu  9.02.2012 Domnule Ioan Rosca, eu nu v-am "atacat" pe dvstra in ceea ce ati scris despre evreii comunisti! Comentariul meu era legat de "Petarde anti-semite"! Ref la comunicatul conferintei CMR uitasem istoria cu dezbaterea noastra pe tema acordarea c...etateniei automat tuturor celor care au pierdut-o din varii motive! Argumentele dvstra au fost logice si acceptate, de altfel daca tot suntem la capitolul pro memo: eu am insistat sa fiti invitat si sa veniti, nu intamplator, si a meritat! Nu stiu de ce-mi pomeniti de sindromul Ana Blandiana!?

Ce nu inteleg de asemeni pe mine ma intrebati "cum ati ajuns in IRAQ inainte de 1989"? Eu nu am fost in IRAQ! Daca doriti amanunte despre mine, nu ezitati sa cititi CVul si daca nu va ajunge, va dau mandat sa cereti dosarul meu de la CNSAS,... eu nu l-am cerut! Dle Ioan Rosca, eu nu sunt o concurenta pt dvstra! Stiu ca nu va sunt pe plac pt ca am indraznit sa va spun ca aveti o latura prea anarhica pt mine! Eu caut in general solutii concrete, de multe ori am gresit dar mi-am asumat riscul dinnainte! Cum afirmati ca am vorbit in numele altora? Si o ultima info pt dvstra: emigrantii cumparati de Izrael si Germania, au primit pasapoartele numai dupa renuntarea la cetatenia romana. Dezamagita, SB

IR 8.02.2012 E bine sa ne lamurim. Acum inteleg ca ati condus macro-proiectele de care auzisem (vad ca nu in IRAQ-scuze- ci in Arabia Saudita si Siria) ca german, nu ca trimis al regimului comunist.

Dar din CV-urile dv de la http://www.formula-as.ro/20...06/725/accente-2/rosia-montana-nu-moare-7135-print (" Nascuta in 18 septembrie 1942, la Bucuresti, este fiica de fost detinut politic.A absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti. Dupa ce a emigrat in Germania Federala, intre 1975 si 1982, a lucrat ca manager de macro-proiecte.La sfarsitul anilor 80 s-a dedicat organizarii proiectelor umanitare, civice si de cultura desfasurate in Belgia (1982-1989) si apoi in Franta, unde locuieste in prezent[]" ,

sau de la http://www.15noiembrie1987.ro/parteneri/p_02.html (Activitati profesionale in tara la "Electromagnetica", "ISPE" si "ICPET"; Plecata din tara din 1975;Activitate profesionala in Germania :sef de macro-proiecte (Arabia Saudita) la "PH Holtzman " Franckfurt , 5ani; coordonator macro-proiecte ( Siria) la "BEA" Dusseldorf 3 ani),

nu se intelege esentialul (pentru discutia de fata) : Cum ati emigrat in Germania? Ca etnic german , sau ca sotie a cuiva care a putut pleca? (vad ca nu mi-ati raspuns la intrebarea directa daca v-ati casatorit cu un evreu)? Sau poate cu un german? De la "Institutul Politehnic- cursuri serale", saltul in Arabia si Siria trebuie explicat.

Acum imi dau seama ca totusi nu m-ati inteles in 2005, desi m-ati invitat si aprobat. Cei care au parasit Romania ca sa ajunga in tara lor materna, nu din motive politice sau siliti de cineva, in mod deosebit nomenclaturistii comunisti, nu au de ce reprimi automat cetatenia romana, la care au renuntat benevol, optind pentru alta natie.

Am devenit circumspect fata de agitatia dv civica (ostentativa si sterila, care, da, imi aminteste de Blandiana) in clipa in care am vazut ca trimiteti peste tot emailuri terminate (acolo unde se pune semnatura-sigla) cu adresa site-urilor mele. Construindu-va , si prin confiscarea mea, imaginea de luptator pentru procesul comunismului, pe baza careia ati fost cocotata in directoratul IICC, aranjind chiar de la Paris compozitia acestuia (moment in care, un "anarhist" ca mine, nu a avut ce cauta).

Dar haide sa nu stricam discutia de principiu. Sintem de acord ca romanii au de ce fi circumspecti fata de alogeni, intr-o perioada in care tara lor e colonizata? De exemplu credeti ca un roman-german

va trata la fel cu mine petitia lui Radu Golban? Ca un roman-evreu va privi la fel ca mine vinatoarea de antisemiti sau intrarea conducerii Romaniei in mina Mossadului?

Stefana Bianu Dle Ioan Rosca, sincer am si alte lucruri de facut decat sa va raspund la INTEROGATORIUL dvstra! si de altfel pe cine din grup intereseaza SUSPICIUNILE dvstra justificate sau nejustificate legate de mine!? "OSTENTATIVA si STERILA" mea "agit...atie civica" cum spuneti, v-a amintit de Blandiana! Afirmati ca v-am confiscat, dand in semnatura mea adrese de site-uri pe care le consideram utile cu mentiunea merita de citit, sau simplu de citit!? Vai dle I Rosca! Si imi atribuiti faptul ca "am aranjat chiar de la Paris componenta Consiliului IICCR"!? Nu m-am "COCOTAT" in acest consiliu, am fost invitata sa particip si nu intrebata daca ii accept sau nu pe ceilalti membri! Atunci credeam ca ati fi fost cel mai indreptatit sa faceti parte din componenta, acum cand vad ce erori faceti cu mine (...nu era masina, ci bicicleta, nu era gasita ci furata...ma rog bancul celebru), ma indoiesc! Ma defaimati si-mi interziceti dreptul la libera opinie, dvstra puteti continua, eu nu va mai raspund!

IR 9.02.2012 Pacat . De data asta incercasem eliminarea unor neintelegeri, reprosuri si suspiciuni injuste. Sint capabil sa admit ca ma insel. Dar numai daca discutia e onesta. M-am inselat regretabil afirmind ca ati fost trimisa in IRAQ si mai ales de... statul roman, asa cum m-au informat altii. Mi s-a mai spus ca v-ati casatorit cu un evreu. Nu e o crima, si poate ca nici macar nu e adevarat. Intrebarea mea despre sotul dv. nu era un atac la persoana ci dorinta de a va intelege CV-ul, lamurind un element de care depinde pozitia dv. in problema antisemitismului. In ce priveste insa raporturile noastre directe sau activitatile celuilalt, avem fiecare dreptul sa le consideram cum vrem. Sintem in conflict privind metodele activismului, dar nu neaparat si privind valorile in joc. De aceea, inca nu va consider un dusman si va spun in fata de gindesc.

Si pentru ca sa risipim si alte zvonuri eventual injuste, va rog sa infirmati si faptul ca in perioada constituirii IICC, domnul Marius Oprea a fost oaspetele dv. la Paris. A fost sau nu sustinut de dv? V-a dezamagit sau nu ulterior, ca pe ...mine? (vezi http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-7-2010-8) În ce grup informal s-a discutat compozitia consiliului IICC, decizindu-se (de cine?) ca eu sa fiu din nou evitat, ca "radical", desi aveam o activitate incomparabila cu cei alesi, in dosarul cercetarii crimelor comunismului De ce v-ati considerat legitimă într-o postură refuzată unuia ca Ioniţoiu, Goma sau Frunză? Un răspuns franc ar face bine relaţiei noastre.

 

Emil Mihai 12.02.2012 [ VREAU O TARA CA AFARA]

http://www.cotidianul.ro/ctp-despre-ungureanu-nu-poti-sa-faci-asemenea-afirmatii-la-botul-elicopterului-e-o-chestiune-de-bun-simt-172556/

Filip Capsali 12.02.2012 [Green]  Lam vazut ieri pe MRU cum declara , cum perora ca nu mai tolereaza lenea ! Cine nu mai tolereaza lenea , el , tanarul UTC ist , tatucul lui securist Base si toata pletora de canalii ignorante care conduc gresit destinele tarii mele ! El , ei , nu inteleg imbecilii ca nu sunt sefii acelor oameni sufocati de lipsuri si peste toate si de zapada , si ca in randul lor , ai fratilor nostrii romani sunt si batrani si bolnavi , sunt si eroi si urmasi ai eroilor , sunt platitori de taxe , sunt batrani a caror copii lucreaza in strainatate si trimit banii ACASA ! Si pentru dobitocul cu pricina , bolnav de putere si suficienta ar trebui sa fie tot Acasa , dar se vede ca boul nu simte asta si JIGNESTE poporul meu , al nostru ! UTC istul imbecil , daca era snatos la cap si la caracter si si iubea natia trebuia sa i roage si sa i insufleteasca , sa i incurajeze si sa le ceara sa i ierte ca nu pot face mai mult pentru ei , pentru POPORUL ROMAN !

 

Daniela Stan 12.02.2012 [PCCSIADNADC- Partidul Celor Care S-ar Intoarce Acasa, Dar N-]

http://www.antena3.ro/romania/mihai-razvan-ungureanu-despre-deszapeziri-nu-putem-plati-lenea-la-nesfarsit-155023.html

Mihai Răzvan Ungureanu, despre deszăpeziri: Nu putem plăti lenea la nesfârşit

IR 12.02.2012 Exact astfel de afirmatii trebuie sa faca "imparatul" care se bazeaza pe garzile pretoriene. Poporul poate fi facut vinovat, daca ai cu cine-l tine in friu. Nu are nevoie decit de simpatia paznicilor regimului, intretinuta cu laude, ...salarii, pensii si priviegii . Simularea democratiei mai produce niste incurcaturi, dar le rezolva media aservita si intelectualii domesticiti. Vedeti bine ca metoda functioneaza, din moment ce de 22 de ani nu se ridica nici un partid periculos pentru sistemul colonial-securist.

Daniela Stan Aici ii dau dreptate....lenea e la loc de cinste in Romania...postasem acum ceva timp o chestie funny cum ca romanul sta in casa si se roaga la sfinti sa faca zapada sa "dispara" :)))

IR 12.02.2012 Atingeti subiectul dureros al degenerarii societatii romanesti. Pe de o parte, mirlanul de tranzitie, care a fost transformat intr-un parazit jalnic, asteptind vreo pomana, intre doua furaciuni paguboase. Pe de alta, batrinii neputinciosi..., care au muncit toata viata, ascunsi prin cocioabe, condamnati la mizerie, care efectiv nu mai pot face fata, uitati pina si de copiii lor. Sint acum descoperiti sub zapada, dar ei de mult putrezesc fara speranta si fara vina. Nu cred ca mai trebuie si dispretuiti.

 

Alex Imreh 18.02.2012 Personalitatile de varf ale retelei “Soros Open Network Romania”: Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu etc. In cadrul retelei “Soros Open Network Romania” sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute. Razvan Ungureanu este un bun exemplu in acest sens. Pana in 1997, actualul ministru de Externe – Razvan Ungureanu – a lucrat pentru FSD. Aceasta i-a permis sa beneficieze de burse si stagii de pregatire. Astfel, in ’90-’91, Ungureanu a primit o bursa pentru masterat la “St. Cross College” al lui “University of Oxford”, masterat luat in 1993. Acest lucru i-a ingaduit ulterior lui Ungureanu sa devina membru al prestigioasei “European Association for Jewish Studies” de la Oxford. In 1998, Ungureanu a devenit “Senior F...ellow” la “Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui “St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume. Primind “Premiul Posen”, Ungureanu a beneficiat si de o bursa de doi ani (1996/1997 si 1997/1998), la cunoscuta “Universitate Ebrica” din Ierusalim. In 2000, Ungureanu a sustinut cursuri ca “Senior Reader” la “NATO School” din Oberammergau (Germania), iar in 2003 Ungureanu este “senior Reader” la “George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania). Din martie 2005, Mihai Ungureanu este profesor asociat si la “Universitatea Nationala de Aparare”. La 2 mai 2005, intampinandu-l la Ierusalim pe Mihai Ungureanu, Silvan Shalom (ministrul de Externe al Israelului) spunea: “Bine ai venit, prietene Ungureanu, expert in iudaism si prieten al Israelului!” Iata cum a ajuns sa guverneze Romania. http://bataiosu.wordpress.com/2008/10/03/george-soros-si-tentacolele-sale-peste-romania/

IR 18.02.2012 Interesant este ca Ungureanu este considerat "profesionist" cu asemenea studii ("ebraice" etc), care nu dovedesc vreo expertiza utilizabila in pozitia in care a fost cocotat. De 22 de ani, intelectualitatea "umanista" colaboratinista si veleitara pretinde legitimitate manageriala pentru ca a scris poezii, jucat teatru, facut critica literara, meditat la ingeri, etc. Promovarea, nejustificabila, in pozitii cheie a acestor "tehnicieni" , marionete care nu au experienta in analiza, coordonarea sau implementarea sistemelor complexe socio-tehnice, are motivatii oculte (un rol in aservirea tarii si uzurparea statului), care, in cazul lui Ungureanu, sint usor observabile.

9 "Serviciile" - garzi pretoriene parazitare

Constantin Ciobanu 9.02.2012  [Alianta Cetatenilor, Partidul Românilor Uniţi din toata lumea, Romania, Romania fara EI! (Romania without THEM!), Alianta Cetatenilor, Miscarea Liniara pre Libertate, MISCAREA INDIGNATILOR, Sansa pentru Romania, Grupul Civic-Liberal - grupul romanilor liberali fara de partid, Revoluţia română din 1989 , Green, Direcţia nouă în politica românească, Vocea Romaniei , VREAU O TARA CA AFARA, Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!, Save Rosia Montana, Victor Ponta, prim-ministru!, Link exchange group, CLUBUL LIBERALILOR ROMANI DIN STRAINATATE, Clubul Liberal Europa - Bruxelles, Partidul Social Democrat (PSD), Alternativa Civica, Crin Antonescu Presedinte] - [Nici un comentariu!!!] Mişcarea Euro-Civică Română [M-a eliminat din grup!]

Cooperativa “Ochiul si Timpanul” n-a auzit si n-a vazut inca Recesiunea - SRI+SIE+STS+SPP in 2012 vs. restul lumii […]…Stiati de pilda ca toate salariile din invatamant, cumulate, sunt cu 10% mai mici decat salariile din “servicii”(si nici macar n-am luat in discutie toate salariile baietilor, exista servicii plasate sub umbrele mai largi, gen DGIPI, unde bugetele sunt mai greu de dibuit)? Sau ca salariile din cele 4 institutii “ochiul si timpanul” acopera salariile cumulate din Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sanatatii, Comunicatiilor? Pai austeritatea asta e doar pentru catei, nu si pentru dulaii sub acoperire? Apropo, am scazut demografic, luam in discutie scaderea numarului de parlamentari si nu diluam si serviciile de informatii?

In definitiv, cati angajati o avea SRI-...ul? FBI, o institutie care a auzit de transparenta, are 33.000, din care 13.000 (!) agenti si restul auxiliari (traducatori, analisti, angajati la “tehnic”, etc). Pai SUA are o populatie de vreo 15 ori mai mare decat Romania, are secrete de aparat si amenintari teroriste de constracarat, in mod serios. Ar insemna ca 2.000 de vigilenti ne ajung si noua? Sa ne raportam mai bine la cei 4000 de angajati MI5?

De ce se vorbeste atunci de peste 12.000 la SRI, peste 3000 la SIE, ceva mai putin la DGIPI, cifre oferite de fosti sefi ai institutiilor in cauza (aici)? Si presupun ca cifrele sunt modeste, fiind oferite inainte de 2008, dupa care tot sectorul bugetar a explodat numeric. Pana la urma intrebarea care se pune este urmatoarea: isi permite Romania servicii speciale atat de stufoase? Daca da, faceti-o domnilor guvernanti transparent, sa plateasca fiecare lefegiu din Romania o taxa pentru “siguranta nationala”, taxa Big Brother, sa stim cel putin o socoteala.

MAI MULTE: http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1796

IR 9.02.2012 In conditiile in care jefuitorii Romaniei sint nestingheriti de aceste "servicii", este clar ca altul e rolul acestora. Care? Recititi istoria Romei si veti vedea ce patesc cetatile care se potcovesc cu "garzi pretoriene". Nu mai ajungi la... putere decit platind tribut competitiv dulailor securisti. Daca ei sint multumiti si multi, nu mai conteaza poporul infometat. Nici cine defileaza la puterea oficialoa nu conteaza, sintem de fapt sclavii Serviciilor din umbra sau a fortelor de represiune care rezolva izbucnirile de revolta.

Constantin Ciobanu Ţara lor: Am ajuns “lideri ai spionajului mondial” […] … Spre deosebire de ţări ca SUA sau Marea Britanie, România are un număr secret de agenţi secreţi, dar, din declaraţiile unor foşti directori SIE rezultă că avem cel puţin 60 de agenţi ...de securitate la suta de mii locuitori, în vreme de britanicii au 6, iar americanii 9.  România are 7 servicii de securitate, alte state europene, câte unul […] “România – liderul spionajului mondial. Nici Ceauşescu nu avea atâţia agenţi 007 ″ titrează cotidianul italian La Repubblica, care avansează cifra de 12.000 de angajaţi ai SRI, preluată din presa românească, unde este citat Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). …angajaţii SIE : 3500

[]

Absurditatea serviciilor secrete din Romania […]Trăim vremuri de mare restrişte şi cumpănă, prost gestionate de un stat (de fapt de o şleahtă de oameni aflat în spatele său) incapabil să identifice corect nevoile societăţii pe care pretinde... că o apără şi o păstoreşte. Se vorbeşte pe la toate colţurile de solidaritate socială, de echitate în a împărţi necazul tuturor şi proporţional cu bunăstarea din timpurile de avânt economic.

Când vezi însă modul gregar şi absolut sălbatic cu care reprezentanţii aleşi se aruncă pe banul public începi să te întrebi a cui este de fapt această criză în care am intrat şi din care ne găsim cu greu limanul. Firmele care lucrează cu statul înregistrează profituri ca şi până acum din tot ceea ce vând statului la preţuri scăpate de sub orice control, băncile înregistrează profituri din distribuirea unui bun public (banul) cu precădere către statul îngropat în deficite.

Dintre aceste instituţii publice, cele mai absurde şi cele mai inutile sunt serviciile secrete. Statul român este cel mai bine păzit din lume deşi nu ştiu ce mari secrete mai are de ascuns în momentul de faţă. Este statul care îşi permite să aloce resurse importante (numai în bugetul din 2010 bugetul alocat este cu 40% mai mare decât în 2009 şi a ajuns la cifra de circa 2 miliarde lei, aproximativ jumătate de miliard anual). În cei 20 de ani de la Revoluţie aceste servicii secrete au supt din averea noastră cel puţin 10 miliarde de Euro,(s.n.) bani mai mult decât suficienţi pentru a termina autostrăzile din România. Dacă în 1989 fosta Securitate a lui Ceauşescu număra 11.000 de agenţi în 2010 serviciile secrete totalizau cu 1.000 de agenţi mai mult. Este de-a dreptul hilar să faci referendum în România pentru a reduce parlamentarii de la 500 la 300 dar laşi neatinsă (chiar înfloritoare) tagma serviciilor secrete.

De ce “ne” trebuie totuşi astfel de servicii? La umbra lor s-au desfăşurat tot timpul “misiuni” speciale (unele cu caracter de contrabandă ca în cazul celebru “Ţigareta”), secretul naţional ce le învăluie este un paravan excelent pentru a ascunde de ochii opiniei publice contractele derulate de către aceste instituţii din banul public, informaţiile obţinute în urma orelor de ascultare a telefoanelor private pot fi foarte utile în a dejuca intenţiile adversarilor de a prinde niscaiva putere.(s.n.) Sunt utile astfel de servicii pentru a asigura liderii politici că “baia de mulţime” ocazionată de diferite tăieri de panglici nu se transformă într-o “baie de scuipat” sau de “ouă stricate”. Aceste servicii secrete plătite gras din banul public nu sunt decât o rămăşiţă a puterii socialiste (nu diferă cu nimic de fosta Securitate pe scheletul căreia s-au construit), pe care actualii guvernanţi (tot socialişti şi ei până în măduva oaselor) nu au puterea sau curajul să le facă să dispară definitiv din existenţa noastră(s.n.). Niciodată aceste servicii nu au dezvăluit decât ce trebuie şi când trebuie, nu au redus la tăcere decât pe cine trebuie, fiind absolut inutile contribuabilului român care plăteşte taxe în creştere pentru a le menţine neatinse şi înfloritoare.

DETALII : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1798

Catalin Suceveanu  [Mişcarea Virtuală DACIA] 9.02.2012 Păi asta ni se trage dinainte de 89, când jumătate din populaţie se ferea de securitate iar cealaltă jumătate făcea parte din sistem. La cât sunt românii de tari de cap (adică să accepte tacit biciul grofilor) trebuie şi nişte instituţii ale statului să se ocupe de „educarea” cetăţenilor care se cred liberi.

Fofuca Ileana 9.02.2012 nu i-a speriat ce-a patit ceausescu chiar daca in comparatie cu ce s-a facut in romania.romania este vanduta...prin datoriile pe care le-a facut si le face nu se stie unde va ajunge.datoriile in 1988 erau zero.

 

10 Reunificarea

Felix Cuceanu [Proiectul Crestin Democrat]5.02.2012

De ce nu vreau unirea Moldovei cu România

IR 5.02.2012 Desi sper ca textul dv e doar o provocare, reactionez, telegrafic. Una e sa discuti strategia care poate elibera constiintele de otrava care le-a facut sa uite ce inseamna Romania intreaga si cum a fost ea sfisiata in 1944, si alta sa conte...sti legitimitatea reunificarii. Nu e vorba de nici o unire, ci de revenirea la o unitate distrusa de tradatorii de neam care si-au lasat garzile pe ambele maluri ale Prutului. Nu e vorba de o problema USL, caci Iliescu a impiedicat unirea in 1990, ci de o necesitate nationala de intrare in normal. Dupa ce a umplut Siberia cu cadavre , tocmai pentru ca a fost mancurtizata, Basarabia victima trebuie ajutata sa evadeze. Ca moldovean , imi vreau fratii linga mine.

 

11 Votul diasporei

From: Mircea Popescu <m.popescu@sbcglobal.net>

Subject: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

To: "marina gaina" <gainamarina@gmail.com>

Date: Friday, 10 February, 2012, 5:34 PM

Sigur, PNL isi stabileste strategia pe care o considera de cuviinta. Raman la parerea ca infiintarea filialelor partidelor in diaspora este profund daunatoare coeziunii si unitatii romanilor.

O spun in deplina cunostinta de cauza, ca unul care a lansat pentru prima data in 1998, impreuna cu colegii din cadrul Consiliului Romano-American si apoi in Consiliul Mondial Roman, ideea reprezentarii parlamentare a diasporei.

In forma actuala, Legea Electorala deserveste cauza nationala, pe de o parte pentru romanii din diaspora si din Basarabia care NU sunt reprezentati, reprezentarea lor fiind de fapt o forma mascata pentru partide de a-si asigura niste locuri in plus in parlament prin membrii proprii trimis in diaspora cu care nu au nimic de-aface, iar pe de alta parte pentru societatea civila din tara careia ii este INTERZISA participarea parlamentara, aceasta fiind "acaparata" de reprezentantii minoritatilor nationale, inclusiv UDMR, cu urmarile cunoscute din regiunile in care romanii sunt minoritari.

O sa va rog sa urmariti noul meu articol de pe blogul (http://mipopescu.wordpress.com) despre "masina de vot" a minoritatilor care trage un serios semnal de alarma asupra ilegitimitatii pe care-l au guvernele care se cladesc la limita prin votul acestor minoritati.

 Daca pentru PNL, este mai importanta obtinerea avantajelor elctorale decat realizarea unei unitati a romanilor din afara granitelor, continuati politica distructiva in aceasta directie pe care a dus-o PDL. In acest caz, nu as vedea nicio diferenta intre cele doua formatiuni politice.

Atentie insa, ca in Statele Unite, unde exista un important numar de romani (in jur de 1 milion) infiintarea filialelor partidelor straine este interzisa prin lege.

Apoi, pentru 1-2 reprezentanti pe care eventual ii veti obtine prin repartizarea pe liste, deci nu printr-un vot corect uninominal, va veti compromite ca partid care considera ca actioneaza pentru interesul national.

Personal, regret ca, in calitatea dumneavoastra de partid parlamentar, nu sunteti dispusi sa faceti pasul important de a reda romanilor din diaspora dreptul natural de a fi reprezentati in parlamentul national, cu atat mai mult cu cat ajutorul financiar al acestora care se cifreaza la cca. 5 miliarde de euro pompati anual in tara, dupa cum rezulta din rapoartele BNR, va ajuta si pe dumneavoastra sa participati la procesul legislativ, eventual la guvernare.

Sa inteleg ca dumneavoastra, ca secretar tehnic, ati raspuns in numele conducerii PNL?

Mircea Popescu

IR 10.02.2012 Am mai discutat cu dv tema aceasta si voiam sa va las in pace, pentru ca nu e bine sa deranjam eforturile altora, decit daca interfereaza cu scopurile noastre. Dar tocmai asta se intimpla. As rezuma contradictiile dintre noi astfel:

1 Eu nu consider legitim- democratic votul cuiva care nu contribuie (fiscal, participativ) la viata cetatii, nu suporta consecintele deciziilor colective, nu simte pe pielea lui pulsul interior al cetatii si este obligat la fidelitate fata de puteri straine. Reprezentantii celor plecati ar trebui sa decida numai pe problemele lor specifice, poate intr-un mini-parlament al diasporei.

2 Intr-un senat corporatist (in sensul interbelic, experimenat si de fascism- nu o spun depreciativ) s-ar incadra mai firesc reprezentarea categoriilor (cum ar fi imigrantul american etc.) care nu e insa potrivita cu un sistem bazat pe partide. Facind loc "romanilor exteriori", s-ar legitima si amplifica ghiveciul creat prin reprezentarea separata a minoritatilor si a partidelor etnice, pe care nu o consider fasta.

3 Diaspora, exilul si romanii plecati temporar nu sint neaparat desprinsi de tara, cu probleme specifice de emigranti, ci pot avea preocupari similare celor de acasa. Nu puteti interzice cuiva plecat sa se pozitioneze fata de contrapunerea politica din tara. Pe mine m-ar interesa , daca as vota din Canada, sa intaresc votul anti-sistem corupt, nu sa aleg ce emigrant ar pretinde ca urmareste interesele canadienilor de origine romana, pentru ca apoi sa sustina ce partid are chef. Ar  trebui sa pot vota un partid daca asa vreau, nu delegatul nu stiu carui "sector" din diaspora.

4 Pentru basarabeni, propunerea dv pare un pas bun spre integrare, dar ar creea complicatii mai mari  decit cistigurile in directia reunificarii. Ar fi bizar ca ei sa decida soarta romanilor liberi, care in schimb, nu pot participa politic in Moldova ocupata.

Sper ca ne stim suficent incit sa nu luati acest mesaj ca un atac.

Ioan Rosca

From: Arhitectura <dsc1@dsclex.ro>

To: dialoguri@yahoogroups.com

Sent: Fri, February 10, 2012 1:07:44 PM

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

Daca discutia ar fi despre un "sistem electoral", cu avantaje sau dezavantaje lui, intradevar votul "Diasporei" ar trebui sa fi limitat la ... le trebuie sa nu "viza ca sa vina in Romania". :)))

Pentru ca nu poti fi supus la doua "imparatii" si IMPARATII !

Din pacate este vorba de cu totul altceva si anume este vorba despre Lobby-ul pe care pertidele si-l fac in strainatate, in speranta ca romanii traitori in Singapore sau America o sa voteze o anumita doctrina sau om

Cum partidele din Romania nu mai au nici un fel de doctrina in afara de principiul "gheara pe baniii statului", pulifricii alesi de Diapora reprezinta doar niste interese ale unor grupuri minoritare, religioase si EXTERNE!

Puneti la socoteala si cati romani din "diaspora" au votat, indiferent ca sunt deja cetateni ai altui stat sau doar plecati la munca si ajungem la concluzia ca vocalii precum domnul Popescu, reprezinta cu certitudine doar interese de moment, in speranta obtinerii ... unor "medalii". :)

Cum lobby-ul romanesc este inexistent in marile capitale ale lumii (versus cel maghiar in ultimii 70 de ani) avantajele reale pentru "platitorii de taxe romani" cum spuneti dvs. este zero barat !

 Cu stima,

Dicu-Sava Cristian

From: Mircea Popescu

To: dialoguri@yahoogroups.com

Sent: Friday, February 10, 2012 11:22 PM

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

Ca natarai sunt unii. Poti sa le fluturi si-un tramvai in fata ca ei tot ... medalii vad.

Iar daca amintesti critic de matrapazlacurile partidul de care-s legati prin mii de interese, vad si rosu in fata ochilor. "Alesii" diasporei? Tampenia asta-i scoasa din propaganda partidului iubit care a pus gheara pe locurile diasporei.Ma, voi nici acum nu va potoliti? Tot mai visati 1 milion de voturi "cinstite" din diaspora date diversilor Agamita Dandanache carora le suna clopoteii in cap?

IR 10.02.2012 V-am lasat timp sa va reveniti, dar vad ca degeaba.  Ce-i cu mornaiala asta de circiuma, cu sloganurile de stadion? De ce nu raspundeti consistent observatiilor mele? Traiti intr-o tara care nu permite dubla cetatenie, si ati prezentat-o deseori ca model, nu? Inteleg ca dv. mai sinteti cetatean roman, deci nu aveti ceteatenie americana?Desi Canada mi-a permis jocul dublu, nu consider corect sa influentez destinul romanilor ramasi acasa. Am devenit prin asta PDLlist? Mai bine realizati ca faceti jocul FSN cu campania asta pentru parlamentari "de diaspora", deturnind interesul celor plecati pentru rasturnarea sistemului putred.

2/10/2012 2:20 PM, Mircea Popescu wrote:

1. Romanii din afara trimit anula peste 5 miliarde euro, conform rapoartelor BNR.Multi romani din afara mai platesc impozite fie pentru diverse afaceri in Romania, fie pentru casele pe care le au acolo, etc.

2. In Constitutie nu-i prevazut nicaieri ca Parlamentul este strict monopolul partidelor. Nicaieri, Va provoc sa-mi gasiti articolul sau paragarful care mentioneaza ca Parlamentul este alcatuit din partide.

3. Parlamentu rprezinta POPORUL, domnule Rosca, nu partidele. Asa scrie in Constitutie, deci oamenii trebuie sa aiba dreptul sa-si aleaga reprezentantii lor. Diaspora este parte a poporului, deci are aceleasi drepturi, si ca parte a poporului roman TREBUIE sa fie reprezentata. Cu atat mai mult este indecent, amoral ca niste indivizi din tara sa reprezinte comunitati cu care n-au nicio legatura.Daca schimbarea sistemului este mai normala cu votul unor minoritati care nu insumeaza nici 5% din populatia interna, ca la toata populatia romaneasca, probabil aceste minoritati se situeaza undeva in jur de 2%, atunci inseamna ca democratia asta prin care minoritatea dicteaza majoritatii este adusa de undeva din Botswana.

4. Nu inteleg cum basarabenii decid soarta "romanilor liberi". Ce-s aia romani liberi. Chiar nu inteleg ce vreti sa spuneti.

From: dan G <dan@ghiocel.com>

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

To: dialoguri@yahoogroups.com

Date: Friday, 10 February, 2012, 10:54 PM

Asta nu conteaza in ochii astora ca kknadianu'

Dan G

IR 10.02.2012 Dialogul pare inutil. M-am inselat scriindu-va. Va las in pace.

On 2/10/2012 2:01 PM, Mircea Popescu wrote: Asa-i, fac jocul oricui, numai al romanilor nu, deoarece sunt agent strain si ce-i mai rau am cetatenia americana.

De unde ati scos-o cu interdictia dublei cetatenii in Statele Unite?

Faptul ca adoptati politica lui "n-au mancat salam cu soia" ma face sa cred ca doriti ca romanii din afara granitelor sa-si inchida ciocul si sa nici nu mai comenteze evenimentele din tara.

Eventul sa intre cu viza. Oricum Art. 16 din Constitutie, in conceptia dumneavoastra, trebuie lichidat.

IR 10.02.2012   Domnule Popescu, nu cred ca nu stiti ca nu v-ati ocupat de eliberarea romanilor de parazitii lor politici, nici 1% cit mine. Ce urmariti facindu-va ca nu ma cunoasteti? Sa estompati gravitatea observatiilor mele privid absurdul dv proiect, pe care-l agitati ca sa va aflati in treaba?

From: dan G <dan@ghiocel.com>

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

To: dialoguri@yahoogroups.com

Date: Friday, 10 February, 2012, 10:51 PM

Magaru' asta kknadian nu este singur, in Romania este o atitudine generala ostila contra diasporei care a "indraznit" sa plece din Romania  in loc sa stea in cloaca in care se simt ei bine.

Nu ati observat ce bine se simt lichelele alea din Piata Universitatii? Se simt ca in sfarsit au si ei o treaba! Bineinteles, o treaba buna si serioasa nu sunt in stare sau dispusi sa faca. Au ales calea ce-a mai usoara, a chiulangiului de la munca.   Am vazut pe site ul lui Dan Diaconescu (Antena3 ) o lista intreaga de propuneri de imbunatatiri legislative, dar este cineva interesat sa le impinga?Este deplorabil pentru o tara cand ajunge ca o mana de lichele sa  dea jos guvernul. Ca la bolshevici!

Am auzit ca "votul prin corespondenta" inca sta pe mese. Putoarea asta de kknadian vrea sa fure voturile  milioanelor de romani plecati in strainatate. Prefera sa stea in mocirla kknadiana in loc sa ii ajute pe romani sa se emancipeze

Dan G

IR 10.02.2012 Vad domnule Popescu ca nu sinteti singurul patriot exterior, intretineti-va mai departe cu DanG...

From: dan G <dan@ghiocel.com>

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

To: dialoguri@yahoogroups.com

Date: Friday, 10 February, 2012, 10:20 PM

Ia zi, bah, tiriplicule, tu esti kknadian de acuma, nu mai esti roman? De ce nu te mai intereseaza soarta romanilor de acasa bah pleava nenorocia kknadiana?

America accepta dubla cetatenie, deci care e problema ta, bah, martafoiule?

Nu prea stiu ce au facut kktii de kknadieni, dar diaspora americana a avut o influenta foarte puternica in liberalizarea si imbunatatirea conditriilor din Rimania din ultimii 60 de ani.

Baga-te in borta ta de sarpe kknadian, si taci din gura, cretinule, nu mai lattra ca prostu'

Dan G

IR 10.02.2012 Stiti cumva cum il cheama si unde sade acest nimeni care se ratoieste la mine, domnule Popescu?

From: Arhitectura <dsc1@dsclex.ro>

Subject: Re: [dialoguri] Re: răspuns la mesajul de pe site

To: dialoguri@yahoogroups.com

Date: Friday, 10 February, 2012, 10:09 PM

Mai  ...nea Ioane,

Ce vrei sa-ti raspunda cineva dat afara din industria de armament americana, pentru ca nu s-a declarat "agent de influenta al unui stat strain" ?

Ca e capitan, maior, colonel, de Securitate, de SRI ?

Acum cica lucreaza in industia filmului, in media ....

Cine stie ce "meduze" retuseaza pe comp, ca sa nu se vada mana secretarei de platou, cand ii maseaza lui "macho man" scula ofilita !

Face campanie ca sa rupa din voturile lui Basescu ! Ca de adus voturi la pesederei, penelei, nu are cum.

Si uita ce leapsa a luat, cu farfuza trimisa sa candideze in State, data trecuta ! [si din cauza mea :) }]

Cu stima,

Dicu-Sava Cristian

IR 11.02.2012 Domnule Dicu-Sava

V-am urmarit cu interes pledoariile pentru luciditate.  Mi-ar pare rau sa fi ramas cu impresia ca sint exaltat. Daca veti dori sa-mi intelegeti mai bine calea de cercetare a conditiei umane, puteti folosi:

http://www.piatauniversitatii.com/

http://www.procesulcomunismului.com/

http://www.ioanrosca.com/

Asta pentru ca dialogul nostru aici nu va continua. Dupa acest ultim mesaj, voi cere UNSUBSCRIBE.

 

12 Stefan N. Maier si memoria

Stefan N. Maier (12-2-2012) [Acum]

http://www.acum.tv/articol/46927/comment-page-1/#comment-23943

N-am fost întotdeauna atât de deştept pe cât sunt astăzi, deşi mă consider în continuare tot un prost şi un naiv, „calităţi” pe care probabil n-am să pot să mi le dezatribui vreodată. Îmi plac versurile unui cântec de muzică country, care sună în traducere liberă cam aşa:  „Nu mai sunt la fel de bun pe cât am fost odată, dar o dată sunt la fel de bun pe cât am fost dintotdeauna”.

Presiuni de diferite naturi, efectiv ne obligă pe cei care încercăm să facem o diferenţă în peisajul publicisticii în limba română să revenim la subiectul anilor de tristă amintire cunoscuţi drept „Epoca de Aur”, „Epoca Nicolae Ceauşescu” sau „Perioada construirii Societăţii Socialiste Multilateral Dezvoltate”. Aceste presiuni sunt create în principal fie de intervenţii amnezice în legătură cu acei ani, fie de remarci maliţioase potrivit cărora la ACUM am fi mai preocupaţi de istoriografia Holocaustului decât de victimele comunismului (să ridice această problemă cei care au încercat să publice pe tema situaţiilor create de dictatura ceauşistă şi cărora le-am refuzat publicarea!).

Există însă şi o a treia categorie de presiuni, care consider că mă priveşte direct, deoarece izvorăşte din retorica specifică atitudinii comunistoide în raport cu comunicarea. Ori dacă n-aş scrie despre asta, ar echivala cu o dezicere de unul dintre actele, numărabile pe degetele unei mâini, care mi-au decis destinul.

De ce comunicarea? N-am ştiut nici eu prea bine până foarte recent când, într-o după-amiază friguroasă am luat copiii adolescenţi la un film care mi s-a părut potrivit pentru ei, din ceea ce aflasem până în acel moment: „The Iron Lady”. În acel film, cunoscuta actriţă Meryl Streep, în rolul lui Margaret Thatcher, are o discuţie aparent banală cu un doctor, în timpul căreia vorbeşte despre inapetenţa societăţii contemporane de a mai gândi. Oamenii vor să ia cât mai mult de-a gata, spune ea, refuzând să-şi urmărească gândurile. Acestea devin cuvinte, cuvintele devin fapte, iar faptele se transformă în destin.

Am avut atunci revelaţia că exact din cauza asta sunt condamnat să rămân pe veci un prost şi un naiv, afirmaţie care v-a şocat poate, pe unii, care aţi fi vrut să gândiţi în alţi termeni despre mine. Iar ca să atenuez acest şoc, mi-am propus să încerc un tur de forţă şi să şi demonstrez că am dreptate.

Într-adevăr, internalizând replica genială a personajului Margaret Thatcher care, evident, reflectă o persoană reală – întâmplător îi datorez viaţa parţial şi indirect pentru contribuţia pe care şi-a adus-o la căderea „Cortinei de Fier” – mi-am clarificat o dată pentru totdeauna de ce am ajuns în celula unei închisori ceauşiste.

Am ajuns acolo pentru că am avut prostia şi naivitatea de a transforma simţăminte în gânduri, gânduri în cuvinte şi cuvinte în fapte (tiparniţa ilegală construită de „grupul Băcanu” din care am făcut parte, este astăzi una dintre „piesele grele” ale celui mai vizitat muzeu din lume, „Newseum” în Washington, D.C.). Aceeaşi prostie şi naivitate le am şi astăzi şi aş face acelaşi lucru (doar, poate, mai chibzuit) dacă ar fi s-o iau de la început. Arestându-ne, regimul a ştiut că gândurile noastre, transformate în cuvinte şi fapte, pot deveni destin. A încercat să oprească această transformare dar a refuzat să realizeze că noi eram doar fumul unui vulcan ce avea să erupă unsprezece luni mai târziu, fiindcă focul fusese deja aprins. Nu vreau să deschid un alt subiect, dar din acelasi motiv actualul regim de la Bucureşti va fi măturat de îndată ce vremea (efectiv condiţiile meteorologice) o va permite. Tocmai ziceam ca spun ce gândesc?

Deşi n-am cunoscut “regimul închisorilor ceauşiste”, fiind doar „arestat preventiv” timp de 93 de zile, n-aş vrea să se creadă însă că tortura psihologică şi nopţile de veghe în compania anchetatorilor Securităţii au fost o plimbare prin parc. Nu doresc nimănui să fie ridicat de acasă, unde nimeni nu ştia de activitatea ilegală, cum am fost eu, pentru crima de a fi spus ceea ce gândeam. Nu doresc nimănui să aştepte naşterea unui copil şi să afle, în acelaşi timp, că, din nefericire, s-ar putea să nu-l vadă niciodată deoarece sentinţa meritată pentru fapta săvârşită constă în Pedeapsa Capitală. Însăşi acest detaliu poate fi subiectul unei alte povestiri cu un sfârşit tragic petrecute practic în acelaşi vârtej al destinului…

Aşadar sper să nu vă dezamăgesc, vorbind mai mult despre lecţiile pe care le-am învăţat decât despre faptele care m-au condus la însuşirea lor. De altfel, ce să spun nou, despre care nu s-a mai scris? Nu mi-ar fi ruşine să compar condiţiile de la Rahova unde, de bine de rău, auzeam vocile cristaline ale unor copii de grădiniţă în fiecare dimineaţă, prin geamul prin care străbătea o fâşie de lumină, cu condiţiile de la Canal sau din infaimosul „Experiment Piteşti”? Să spun ce am simţit când mi s-a comunicat că voi fi condamnat la moarte? Să povestesc cum mă „împrietenisem” cu un păianjen? Cum l-am văzut pentru prima dată pe Mircea Răceanu, cunoscutul dizident, urmare unei greşeli a gardienilor care l-au introdus în Celula 8 pentru câteva secunde? Cum ascultam tânguielile interminabile ale unei femei, cea care ne pusese la dispoziţie locuinţa conspirativă unde culegeam literă cu literă ziarul „România”? Cum am aflat, ieşind, de reacţiile prietenilor şi cunoscuţilor, dintre care majoritatea au început să-mi evite familia? Cum l-am căutat după revoluţie pe Petru Clej, despre care ştiam că aflase de la mama că sunt închis încă din primele zile de după arestare şi îşi exprimase solidaritatea fără rezerve, cu rugămintea de a veni la „România liberă”? Cum a rezistat soţia mea ca şi când ar fi avut certitudinea că totul se va termina curând, deşi nu se ştia dacă ne vom mai vedea vreodată? Toate acestea sunt „istorie” şi poate le va veni rândul să fie povestite cândva şi cu lux de amănunte.

Acum însă, este important să facem un efort de reamintire pentru ca acele lucruri să nu se mai repete. Este nevoie de o atitudine clară, intolerantă în raport cu discursul comunistoid marcat de „eu ştiu mai bine decât tine” dar lipsit de argumente şi demonstraţii şi bazat pe forţă sau înşelătorie. Oamenii au început să uite. În loc să privească înainte şi să facă ceva cu libertatea lor, îşi îndreaptă privirile melancolice spre trecut unde, amestecate cu tinereţea lor şi sub eroziunea timpului, cozile la mâncare, controalele ginecologice obligatorii şi mai ales aplaudatul unor discursuri în care nu credea nimeni, alături de multe alte nenorociri, par mai acceptabile. De ce nu, repetabile!

Ne propunem să oferim o alternativă acestor trăiri sau gânduri care minimalizează crimele trecutului, înainte ca ele să devină fapte şi destin. Dacă nu pentru România, măcar pentru ei înşişi să privească unii dintre cititorii noştri, atent, alternativele care se desprind din amintiri.

Noi chiar am trăit acele timpuri.

IR 3.02.2012 [Mesaj sters] "Pentru ca sintem la amintiri, am sa va spun aici domnule Stefan Maier cind si unde ne-am cunoscut (caci de curind ati afirmat ca nu mai stiti cine sint). Imediat dupa 22 decembrie, dupa ce ati fost eliberat, va intilneati cu Mirela Mandric, vara mea, prietena dv., venita de la Iasi, care va adusese in vizita acasa (la mama mea, istoric interbelist) citiva ani inainte de 1989. Pacat ca ati uitat primirea prieteneasca facuta atunci unui evreu destept si drept. Tot ea m-a dus, incepind cu 3-4 ianuarie 1990, zi de zi, acasa la colegul dv de actiune, domnul Mihai Bacanu, pe care am incercat sa-l conving ore intregi ca FSN fura revolutia si Ion Iliescu trebuie infruntat. Am constatat stupefiat ca il simpatizeaza pe emanat, il intilneste uneori, si ca la comanda acestuia… l-a scos din joc pe Mazilu, dupa 12 ianuarie. In acea perioada, dv. pregateati o plecare in SUA, pentru a gasi suport (financiar) pentru Romania Libera, si ati mers acolo, atunci, desi fetitia dv. era grav bolnava. Avind in vedere jocul dublu (dupa parerea mea, pe care o pot documenta) facut de acest ziar, instalat ulterior in fruntea opozitiei anticomuniste, de modul ciudat in care s-a privatizat, am motive sa cred ca a fost finantat din SUA- si ca urmare a calatoriei dv. Chestiunea prezinta importanta , intr-o lume in care diverse servicii secrete infesteaza "presa libera". Si poate explica faptul ca un om ca dv. (care scrisese lucruri respectabile) a trecut "acum" la mercenariat filo-semit strident… in ACUM. Sa fie o coincidenta , sau  de vina e tot uitarea, ca ati ales tocmai numele revistei (publicata la ghestender) pe care am lansat-o, la Piatra Neamt la 25 martie 1990, cu ocazia mitingului pentru Proclamatia de la Timisoara, la care Mirela, cu care va intilneati pe atunci, a participat ca ziarist? (http://www.piatauniversitatii.com/ico/p1989-1990/docs/acum25martie90.htm)

Stefan N. Maier 3.02.2012 Am eliminat o serie de comentarii pline de ura si inexactitati ale unui cititor frustrat pe nume Ioan Rosca. In timp ce dormeam, datorita diferentei de fus orar, acesta si-a permis sa faca o serie de afirmatii (care din neatentie au aparut) foarte personale la adresa mea pe care nici macar revista ACUM nu le poate accepta. Il invit sa scrie pe larg, undeva unde i se accepta monstruozitatile si minciunile, despre subiectele care il framanta. Nu simt nevoia sa polemizez la nivelul lui I.R., din motive de sanitate.