Problema cu securisto-comunistii - Alexandru Platon, 1 februarie 2005

Desigur ca multi se intreaba: de ce mai discutam de securisti si comunisti in 2005 ?

Adevarul e ca si in 1990 se intrebau la fel, dar atunci o faceau mai des, aveau mai multe ocazii, acum mirarea lor e legata nu atat de subiect cat de simplul fapt ca cineva mai poate avea astfel de curiozitati care n-au nici o pertinenta in realitatea romaneasca de azi.

In sfarsit, presupunand ca mai are cineva chef sa asculte :
Problema cu securisto-comunistii care conduc Romania nu este ca au fost, este ca au ramas.
A cauta dosare este pana la urma inutil de moment ce nu stim ce vrem sa facem cu un securisto-comunist dupa ce l-am descoperit.
Atata timp cat asteptam cuminti ca un securist mai mult sau mai putin dovedit, dar corupt cu acte in regula, sa-si dea demisia sau sa fie demis de un guvern sau presedinte care nu crede nici cinci secunde in institutia justitiei , independenta acesteia, sau macar in necesitatea acesteia pentru functionarea unei societati normale, atata vreme cat noi insine nu suntem cu nimic mai prejos decat presedintele tarii, ales de noi sau de rudele noastre, si avem aceeasi dificultate de a gasi vreaun rost conceptului de justitie in rosturile existentei noastre zilnice in particular si patriei noastre dragi in general, ei bine, atata vreme cat nu stim care e problema cu securistii si comunistii, se cheama ca nu avem o problema.

Cat despre subsemnatul, pot sa spun doar atat : securisto-comunistii de la varf se vad cu ochiul liber, in felul in care isi vad de treburile statului de fiecare zi, in felul in care se ingrijesc ca nimeni din cei asemenea lor sa nu aiba de suferit.
Cand a fost ultima oara ca un securisto-comunist propulsat la carma unei institutii importante, minister sau guvern s-a inversunat macar in treacat asupra unui fost coleg de servici de pe vremea ceausista, l-a demascat in propriul partid sau propriul guvern si a incercat sa faca un pic de curatenie in jur ?
Oamenii acestia nu sunt periculosi pentru ceea ce au facut ci pentru ceea ce fac, mai precis pentru ceea ce sunt lasati sa faca.

Asta pentru ca ni se pare normal. Ca ei sa hotarasca ce si cum in tara asta, ca si inainte. Ni se pare norrmal sa nu fim in stare sa schimbam nimic.
Ni se pare normal pentru ca nu am crezut niciodata ca se poate.

Cand au fost cativa care au incercat ceva la disperare ne-a fost rusine de rusinea noastra si ne-am bucurat ca securisto-comunistii au rezolvat repede si salutar problema si ne-au dat din nou motive sa nu ne mai fie jena; la adapostul majoritatii comfortabile si iubitoare de tara si liniste.
Problema cu securisto-comunistii care conduc Romania suntem noi, cei multi care nu am fost decat simpli membri de partid sau simpli oameni cinstiti si fara carnete, care ne-am stiut intotdeauna lungul nasului si numarul de la pantofi.
Fara noi, ei nu ar fi fost si nici nu ar fi.


<<< Închidere >>>