Petiție: Legea 217/2015 nu este constituțională

 

            Domnule Ciorbea,

  semnalăm că aveți datoria legală și morală de a denunța neconstituționalitatea legii 217/2015 (care completează și modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituțională).  Nu puteți ascunde laș atunci cînd România e tratată ca o colonie în care băștinașii sînt privați de libertate, ca o țară învinsă în 1944 și ocupată pînă azi.

            Dacă vă veți deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertățile cetățenești- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veți păcătui fatal față de libertatea de conștiință a urmașilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-și  apere țara și demnitatea de urgia comunistă.

A venit momentul să vă dovediți buna credință sau să vă dezonorați iremediabil.

V-ați clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democrației, naționalismului, creștinismului și memoriei foștilor deținuți politici/ luptători anticomuniști, urcînd spre putere pe "culoarul" PNTcd. Veți permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecția călăilor și moștenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, parașutate dinafara României?

Vă cerem să faceți demersurile de rigoare, față de toate instituțiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situației (în primul rînd Curtea Constituțională, dar și ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

           

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roșca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului

 

Semnaturile se pot adauga la adresa:

http://www.petitieonline.com/legea_217_nu_este_constituionala

 

Note de precizare:

1. Nu considerăm necesară/oportună enumerarea articolelor din Constituție încălcate de legea 217, începînd cu dreptul la opinie și asociere, continuînd cu prezumția de nevinovăție și terminînd cu suveranitatea României-recunoscută de Constituție. Legea este integral  neconstituțională, antidemocratică, antilibertară și antinațională.

2. Nu considerăm relevante limitările formale  în calea intervențiilor Avocatului Poporului. Contestăm obstacolele în calea democrației reale și afirmăm puterea cetățeanului asupra respectării Constituției. Dacă domnul Ciorbea nu găsește căi formale de a-și onora rolul de fond, solicităm oricărei instituții implicabile să-și facă datoria față de populația prinsă sub puterea statului.

3. Nu așteptăm ridicarea excepției de constituționalitate în procese la legea 217/2015, pentru că vrem să ne împotrivim la timp, energic, încercării de intimidare a opiniei publice, prin promulgarea unor astfel de legi represive. Abrogarea ei nu ajunge- trebuie să împiedicăm recidiva - limitarea libertății noastre de către uzurpatorii instituțiilor ce pretind a ne reprezenta.