Anticomunism si anticonformism - Ioan Rosca, 11 ianuarie 2005

Faptul ca un anticomunist virulent critica si societatea occidentala, deruta (intriga, infurie) subiectii neo-indoctrinarii. Ei nu pot concepe legatura organica dintre anticomunism si anticonformism. Un scurt text nu poate strabate o prapastie informationala. Dar poate semnala existenta ei. De aceea am recurs la prezenta explicatie sintetica.

Comunistii ne-au tratat ca pe niste sclavi, cerindu-ne sa ne asumam conditia domestica. Ne-au miscat ca pe niste pioni obedienti, piese ale a unui mecanism "determinist", ne-au inchis in logica dezumanizanta a sistemului lor.
Nu accept sa fiu tratat astfel- de nici o Putere. Nu sint o rotita functionala in nici un sistem- orice ar pretinde ca reprezinta.

Comunistii ne-au trecut bunicii printr-un genocid, parintii printr-un lagar de concentrare si pe noi printr-o cura de alienare.
Denunt orice represiune , orice nedreptate, orice forma de dezumanizare- indiferent cine o face si cu ce pretext.

Comunistii ne-au impus victoria celor sireti, necinstiti, nerusinati, josnici, egoisti incapabili, profitori –silindu-ne sa muncim pentru ei.
Detest siretlicurile care permit "smecherilor" sa prospere, modelele care glorifica specula in locul muncii cinstite, economia de cazinou, bunastarea bazata pe inselaciune si siretenie, imperialismul.

Comunistii ne-au promis raiul in viitor, cerindu-ne sa acceptam eroic mizeriile prezentului, sa intelegem "sacrificiile de etapa"
Resping justificarea spolierii si mizeriei de azi, in numele bunastarii promise miine

Comunistii ne-au aservit URSS-ului, care ne-a jefuit si condamnat la subdezvoltare- pretinzind ca e mai bine sa ai un "tatuc" protector, decit sa-ti organizezi liber viata.
Depling aservirea tarii fata de orice putere, moda anti-autonomie, indemnurile la o "integrare" vasala , ingaduinta fata de obiectivele neo-colonialiste ale mondializarii.

Comunistii au capitalizat greselile capitalistilor, folosindu-le ca paravan pentru a-si acoperi crimele.
Nu voi inchide ochii fata de murdarile sistemului concurent comunismului, ingaduindu-i sa capitalizeze tragedia noastra.

Comunistii au simulat activitatea politica, "preocuparea" pentru cetate.
Am invatat sa reperez simulacrele politice. Si doresc o democratie directa, participativa, reala.

Comunistii au promovat centralismul, gigantismul industrial si planificarea economiei.
Sint alaturi de micii intreprinzatori, victime ale marilor corporatii. Doresc democratizarea economica si descentralizarea societatii.

Comunistii ne-au dominat cu aparatul represiv al statului (Securitate, Activul de partid Justitie, Militie, Administratie, etc) care au impus un limbaj de lemn, supraveghindu-ne continuu, violindu-ne intimitatea, hartuindu-ne cu politia gindirii.
Depling conditia cetateanului-prizonier , victima a unei paturi parazite- care foloseste statul ca instrument de dominatie. Ma voi opune represiunii, supravegherii si inchizitiei, indiferent de justificarile lor. Nu voi accepta intarirea statului politist in numele combaterii "terorismului".

Comunistii ne-au interzis indoiala, contestatia, dizidenta si impotrivirea. Au devalorizat demnitatea si rezistenta, aratind ca doar supunerea si colaborationsmul te scot la liman. Ne-au compromis in cascada, dupa metoda experimentata in inchisoarea Pitesti.
Nu accept acum, o alta cenzura. Nu voi deveni un umil lingau fata de noile structuri dominante Nu pentru a esua azi in neo-colaborationism, am incercat sa rezist odinioara.

Comunistii ne-au cerut sa credem in valorile , doctrinele, tezele si dogmele enuntate de ei. Ne-au atacat discernamintul, incercind sa ne distruga capacitatea de a impleti gindirea riguroasa cu intuitia valorilor primare.
Voi rezista mai departe propagandei de toate culorile- aparindu-mi simtul critic Nu m-am chinuit atit sa rezist unei indobitociri agresive, ca sa cad victima uneia insidioase, molipsindu-ma de dezagregarea care contagiaza societatea "libera".

Comunistii au desconsiderat individualitatea si ne-au impins spre osmoza, "consens" si gregaritate.
Rezist incercarilor de a fi transformat in furnica- in numele productivitatii uniformitatii.

Comunistii ne-au mintit intoxicat , manipulat, dezinformat, dezeducat- prin scoala si media.
Ma apar si de propaganda manipulatoare a mediei corporatiste, criticind indoctrinarea prin " educatie".

Comunistii ne-au impus primatul valorilor materiale, religia materialismului dialectic.
Ma inspaiminta raspindirea omului "pragmatic","realist", egoist, mercantil, superficial, amoral, apoetic, aspiritual- cultivata in societatea contemporana.

Comunistii ne-au atacat vitalitatea , ne-au intuncat bucuria existentei, libertatii si creatiei
Nu uit, ispitit de ciuma vulgaritii promovate interesat, ca sint plamadit din mister viu , nu din lut. Ca sint liber sa-mi creez si traiesc sensurile.

Asadar... nu imi reneg atitudinea contestatara din timpul comunismului si post-comunismului ci dimpotriva , o duc mai departe. Anticomunismul meu a avut nonconformism la radacina, asa ca asta va avea si in frunze. El nu s-a "vindecat", ci s-a maturizat si generalizat.


<<< Închidere >>>