Zvircoliri sinistre la PNT-CD


   Am semnalat in multe texte istoria relatiilor mele cu PNTCD, a eforturilor pe care le-am depus pentru a evita degradarea acestei formatiuni, care a avut, dupa 1989 o mare responsabilitate in organizarea luptei pentru eliberarea Romaniei (vezi o sinteza la http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=240).

   In perioada alegerilor din 2004, am incercat inca o data sa sprijin si sa stimulez renasterea PNT-CD, prin diverse interventii (scrisori deschise catre domnul Ciuhandu, mesaje plasate pe lista yahoo PNT etc). Nu am intrat in discutii legate de persoane, cancanuri, interese, orgolii, ocupari de "culuare".
M-am straduit sa sensibilizez pe cei preocupati de evolutia partidului, fata de importanta lacunelor de principu, de platforma, de valori, de oportunitate. Sa amintesc nevoia de racordare a telurilor- la durerile si nevoile romanilor jefuiti. Am semnalat celor ce s-au intors cu fata si buzunarul la "Europa" si cu spatele la poporul roman, care au renuntat total la caracterul "national" si "taranesc" sau au tradat linia anticomunista -ca "partidul" nu mai poate interesa pe nimeni, oricite batalii de culise (pentru ciolane) ar gazdui.

   Nefiind de loc interesat de "alternativele": 1. Partidul continua sub sigla "PNT-CD" o politica nefericita si 2. El inmorminteaza sigla istorica, arborind demagogic steaguri si doctrine de import- am anuntat ca ma retrag din discutii.
Am deschis insa, in Piata Universitatii un forum dedicat dialogului despre soarta PNT-CD (http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewforum.php?f=23)
Nu am plasat pina acum nici o replica in grupul yahoo "The right Romania" (in care m-a inscris cineva, fara sa o fi cerut)- desi am urmarit uneori dezbaterile. Ma voi abtine si mai departe. Nu vad cum si despre ce as putea comunica. Nimeni nu mi-a raspuns la intrebarile despre ce se mai intelege azi prin "dreapta" si "stinga", in context international si romanesc, despre obiectivele justitiare care ar urma sa stirneasca interesul pagubitilor umiliti. M-am saturat de ambiguitati, confuzii,speculatii.

   Nu ma surprind de loc ultimele "dezvoltari". Etapa "talpesiadei" era previzibila, e doar consecinta unui proces canceros - semnalat de mine de mult. Nu are rost sa ne cufundam in acuzatii si anchete sterile. Stim cine sint calaii, regizorii degradarii. Era probabil inevitabil, din moment e a cistigat Contrarevolutia si Tranzitia criminala. Dar agonia e insuportabila. Mesajul trimis forumului de domnul Varlam ( (http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=247)) mi-a readus cangrena in fata.
Plasez acest semnal, ca sa nu se creada ca sint indiferent. Sau ca am uitat… Dimpotriva. Inca ma ustura. Mai ales neputinta. Lucrurile devin atit de urite, incit am intrebat (pe cine am mai putut gasi din "vechea garda" - domnul Ioanitoiu, de exemplu)- daca nu ar fi mai bine sa fie inchis partidul, inainte de a deveni un bordel oficializat, un sancru la vedere.
In definitiv, cu tot respectul cuvenit celor ce s-au dedicat PNT-ului, trebuie sa le reamintesc ca a fost si este doar un instrument. Telul era insa altul, era o Romanie frumoasa, nu-i asa? Daca nu se poate altfel, daca instrumentul cangrenat nu mai foloseste, ci compromite, jertfiti-l! Salvati telul. Nascociti alte instrumente.

Ioan Rosca, 20 februarie 2006

<<< Închidere >>>