Cercetarea crimelor comunismului, apărarea victimelor şi pedepsirea responsabililor

- semnale şi discuţii pe facebook în spaţiul AER-

 

Cosmin Budeanca 22.02.2012

Ne mor torţionarii, doamnă Kövesi! - Numarul 583 - Iulie - 2011 - Arhiva - Observatorcultural.ro

www.observatorcultural.ro

Ioan Rosca Semnalez si cercetarea mea : http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

………

Ioan Rosca 1.03.2012  in mai multe grupuri

Astăzi a plecat dintre noi şi vulturul Gavril Vatamaniuc.

Îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru adevăr, dreptate si ţară. Cu gîndul, cu vorba, cu fapta, cu arma, cu viaţa. Pentru uluitoarea lui vitalitate, vrednicie si consecvenţă, combinată cu un curaj şi o luciditate fără egal.

Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a povestit, pentru tot ce m-a sfătuit, pentru tot ce a făcut ca să sprijine firavele mele încercări justiţiare, inclusiv pentru cercetările de la procuratura de pe lîngă ICCJ, închise cu NUP.

Iată că au reuşit complicii criminalilor comunişti să-l bage şi pe el in mormînt, otrăvit de spectacolul năpîrlirii vinovaţilor în baroni de tranziţie, nemîngîiat de reparaţia pe care a cerut-o, cu demnitate. Nici măcar sentinţa definitivă pronunţată anul trecut, prin care i se recunoştea dreptul la nişte despăgubiri derizorii (faţă de ce a suferit, pentru că şi-a apărat ţara) nu a fost pusă în execuţie! Nu i s-au recunoscut pentru pensie anii în care a luptat singur în munţi, înfruntînd nenumărate asalturi ale securităţii- deşi faptul era recunoscut de justiţie, din 1990. Tratat ca un "bandit", pînă la capăt.

A supravieţuit cultivînd roşii în mica lui seră din curtea casei de la Frasin (judeţul Suceava)…

Priviţi-l vă rog depunînd mărturie (lui Iustin Lazăr) despre cum a fost :

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/vatamaniucg/filme/

sau explicînd la TVR farsa condamnării comunismului:

http://www.youtube.com/watch?playnext=1&index=0&feature=PlayList&v=7nHE53jHoQQ&list=PL2F2D5795ADD9181E

sau citiţi-i amintirile :

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/vatamaniucg/muntele_marturisitor/

Şi gîndiţi-vă dacă l-am meritat….

Ioan Roşca, 1 martie 2012

Valeriu M.Ciuca  Condoleante, domnule Rosca, pentru pierderea unui maestru spiritual inspirator in odiseea ce o parcurgeti spre idealul justitiei si umanismului. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Intelepciunea ce-o dovediti, observ, are fermenti de coplesitoare valoare umana.

Ovidiu-Adrian Marinescu      1 March 14:26

Dumnezeu să-l odihnească! Dumnezeu ia la el toţi oamenii buni!

Serban Anghel     1 March 13:10 Dumnezeu sa-l odihneaca

Luminita Petrisor Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Din pacate toti luptatorii anti comunisti se vor duce incet incet. De asta se si tergiverseaza atata, intai promulgarea apoi aplicarea si acum modificarea Legii 221/2009...mizandu-se pe faptul ca mai sunt doar cativa si aceeia batrani si bolnavi care se vor duce in curand si cu asta scapa si de plata datoriei morale pe care acest stat o are fata de ei...dar ce e drept in tara asta????

Oricum..o mare pierdere...condoleante familiei

Flori Balanescu Dumnezeu sa-l ierte! Si sa-l odihneasca!

Costel C.Dumnezeu sa-i dea mertitata odihna; si sa-l aseze cu ceilalti luptatori romani.

Ioan Bozac Ar trebui sa-l meritam, dar mai avem mult pina acolo. MI-e teama ca nu va veni (si, mai ales, ca noi nu vom apuca) vremea cind sa se poata spune ca aici a fost o revolutie anti-comunista.

Farkas Cristian   1 March 14:04

Vai de capul nostru..asa vor zice si de noi, nepotii nostrii...     

Serban Anghel     1 March 13:10  Dumnezeu sa-l odihneaca

Dumnezeu sa-l odihneasca 1 Moarte calailor...    

Neagoe Corneliu  1 March 13:07

Dumnezeu sa-l odihneasca 1 Moarte calailor securisto-comunisti!

C Cojocaru Multumesc pentru mesaj. Dumnezeu să-l odihnească pe Gavril Vatamaniuc.

Julian Rosengren Dumnezeu sa il odihneasca!

Constantin Duşescu Regretam, aceasta disparitie si faptul ca, jertfa sa a fost,

inabusita de administratie si politica! Dumnezeu sa-l ietrte!

Morar Mircea Sergiu     1 March 20:02

Legea lustraţiei îi apără pe cei care in epoca comunistă au făcut rău şi îi apără azi tot pe aceştia în detrimentul acestor supravieţuitori ai ,,holocaustului,, şi a prigoanei comuniste.

Dan Turturica O veste foare trista...D-le Rosca, o sa va contacteze pe email colegul meu, Claudiu Padurean, care va scrie un text despre personalitatea d-lui Vatamaniuc. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Provincia Crisana         1 March 19:15

Din păcate mai suntem puţini în viaţă, cei care am mai şi luptat cu arma-n mână, sus în munţi, aşteptându-i pe Americani, care au venit după ani şi ani de aşteptări....

Mircea Stănescu D-zeu să-l odihnească!

Eroii se duc, iar noi vom pricopsi cu lustrabili care îi lustrează pe alţii (în regulă, ciurucuri!), la fel cum ne-am pricopsit şi cu: totalitarişti care studiază totalitarismul ori securişti care deconspiră Securitatea! Ca la ei, acolo, din dotare, desigur!...Doamne-ajută!

 Ana Ciucan Tutuianu Multumesc... Domnul sa-l primeasca in Lumina Lui cea Vesnica !Nu, nu l-am meritat !

Liliana Corobca Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Mare pacat ca s-a dus fara sa i se faca dreptate.

Iana Bertea : "Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!"

Daniela Badea     2 March 04:12

Locul dansului este undeva prin Rai, langa Dumnezeu ! Ii multumim pentru o existenta atat de frumoasa, pentru si printre noi !

Dumitru Zburlea 2 March 00:42

Am dat Like din respect pentru sufletul mare şi dăruirea cu care şi-a apărat ţara şi crezul. Un mare patriot, un mare luptător şi totodată un exemplu demn de urmat. Dumnezeu să-l odihnească!

Reactii  pe mai multe grupuri

Lucia Stroila Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu e niciodata prea tarziu pentru a face dreptate unui om. Nici dupa moartea sa.

    Ioan Rosca Atentie aici este intreaga discutie de la TVR. http://www.youtube.com/watch?playnext=1&index=0&feature=PlayList&v=7nHE53jHoQQ&list=PL2F2D5795ADD9181E

    Dar mai consistenta este marturia lui Vatamaniuc:

    http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/vatamaniucg/filme/

    Dezbatere privind sensul Procesului Comunismului - Partea I

    Dezbatere care a urmat furtunoasei sedinte din parlament, in care presedintele a condamnat comunismul

    Minerva Grama Dumnezeul sa-l odihneasca in pace.

    Costin Movila Dumnezeu sa-l ierte si sa-l numere de-a dreapta cu sfintii!

    Maris Marin Dar procesul Imperialismului sclavagist din Romania,cind incepe????

    Ioan Rosca Tot atunci. E tot aia.

Carmen-maria Bucur   1 March 13:46 Dumnezeu sa-l odihneasca

Constantin Nistor 6 March 03:45

Sunt fiu de partizan din munti BUCOVINEI si ma aplec la stimata onoare A neinfricatului patriot VATAMANIUC GAVRIL credca e ultimul care pleaca la cele vesnice .imi sunt cunoscuti si alti care nu mai sunt printre noi,Motrescu,Cenusa,si alti.......

Mirela Alis Dobrescu     2 March 12:26 Dumnezeu sa-l odihneasca!

Comment history

Sergiu Barna       2 March 11:42 ce e bun, nu moare

Corneliu Sicoe     2 March 02:18 Dumnezeu sa-l ierte!

Margareta Dumitrescu  1 March 22:24

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!sa ne ocroteasca si sa ne dea gandurile bune

Ioan Balan 1 March 21:42 Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in paza Sa!

Casian Balabasciuc 1 March 20:34

    POVARA

    Unora dintre noi destinul le aruncă în spate greutăţi pe care să le care o viaţă întreagă. Curios lucru însă, îi alege întotdeauna numai pe aceia ce pot să poarte povara, căci nu oricine poate fi îndeajuns de dârz ca să o ducă. Aleşii sunt oameni simpli, dar extrem de adânci. Simpli, ca să atragă atenţia lumii că virtutea se întemeiază pe simplitate. Adânci, ca să aibă unde să-şi ascundă tristeţea, durerea şi poate, uneori, o lacrimă.

    Între dragostea de ţară şi setea de libertate este o legătură tainică. Cel care îşi iubeşte ţara nu poate să o vadă decât liberă. Ţara ta este, la o adică, libertatea ta. Sau măcar ar trebui să fie. Pentru libertatea acestei ţări au luptat oameni simpli, care au iubit-o. Lupta este şi ea o povară. Ca şi demnitatea. Ca şi credinţa. Cei ce nu-şi pot iubi ţara, nu-şi iubesc libertatea. Cei ce nu-şi iubesc libertatea nu pot lupta.

    În Bucovina au luptat oameni cu suflet voind să-şi vadă ţara liberă de duşmani, de comunism, de trădători. Au făcut-o cu credinţă până în ultima clipă, chiar dacă au înţeles că luptă împotriva unei lumi. Lor demnitatea le-a spus că nu pot avea ceva mai de preţ decât libertatea. Nici măcar viaţa nu putea fi mai scumpă. Au ştiut să moară frumos, fără să îngenuncheze în faţa călăilor născuţi din acelaşi neam , fără să-şi plângă soarta, fiind siguri că sacrificiul lor era de trebuinţă pentru ca obrazul naţiunii să rămână curat. Şi-au dus povara până la capăt învingând deznădejdea.

    Lui Gavril Vatamaniuc i-a fost dat să învingă şi moartea ce îl aştepta. A învins-o de mai multe ori în munţi, în detenţie, în comunism. Moartea nu l-a putut învinge. L-a învins timpul, pentru că timpul rămâne singura povară ce nu poate fi dusă niciodată până la capăt. Din fotografia din care ne priveşte, de azi de dincolo de existenţă, privirea lui ne fixează tristă şi dezamăgită, ca şi când dragostea lui de ţară a rămas o iubire neîmpărtăşită.

    Dumnezeu să-ţi rânduiască odihnă meritată, Gavril Vatamaniuc! Grea ţi-a fost povara…

    Ioan Rosca http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=241996099224272&set=a.111200255637191.20976.100002416512510&type=1&mid=5&n_m=ioan_rosca%40yahoo.com http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=241996099224272&set=a.111200255637191.20976.10000241651251

    Ioan Rosca   7.03.12  15:30 Am postat si aici anuntul mortii lui Vatamaniuc, pentru ca a fost un sustinator al AER, sau mai exact- un inspirator.

………

Tapus Constantin 6.03.12

http://romanicablues.wordpress.com/2011/09/11/constantin-tapus-luptator-anticomunist/

Ioan Rosca Si cum vede luptatorul Tapus problema pusa de mine in acest spatiu? Aveti sugestii privind masurile pe care ar trebui sa le propuna o platforma de revolutie politica in legatura cu securicomunistii? Si caile de a promova aceste masuri? Caci pura comemorare a ce s-a facut pina in 1989, nu este tema acestui for.

Tapus Constantin Domnule Rosca daca credeti ca nu respect tematica grupului ma puteti sterge din lista de membri .

Maria Ratiu Unde dai si unde crapa...

Ioan Rosca Domana Ratiu- Am constatat ca peste orice alt fenomen, politic sau social, troneaza babilonia generalizata. Nimeni nu mai intelege pe altcineva. Nici mesajele lungi, nici cele scurte, nici cele calme, nici cele patimase- nu mai sint intelese…. orice face autorul! Este efectul cancerului informational. Nu avem cum sa ne opunem acestei evolutii a conditiei umane, dar e bine sa o percepem, caci este marea ghiulea atirnata de constiinta colectiva.

……..

Mioc Marius 4.03.12

File de istorie.

http://mariusmioc.wordpress.com/2011/03/03/martie-1953-stalin-cel-mai-bun-si-mai-iubit-prieten-al-poporului-roman-e-grav-bolnav/

    Tapus Constantin Cel mai mare criminal din istoria omenirii Stalin a murit in patul lui la o varsta inaintata nu inainte te a trimite la moarte si in gulag peste 20 de milioane de cetateni sovietici si rusi ! Oare a ajuns in iad ca sa ispaseasca pentru tot raul care l-a facut pe acest pamant ???

    Lucia Stroila Ca a trimis la moarte cetateni sovietici si rusi, ar fi ceva, dar a trimis la moarte cetateni ROMANI si asta nu-i poate fi iertat!!

    Silvana Maria iadul exista? iadul s-a numit Siberia. Iadul se mai numeste si foamea, frica, frigul, singuratateA

    Lucia Stroila Ceea ce inseamna ca exista... Si e chiar palpabil, din pacate

Pentru oameni ca stalin si ca altii de pe la noi eu mi-as dori sa existe un iad adevarat, cu cazane de smoala si cate toate din cartile bisericesti. Sa arda o vesnicie in cazanul cu smoala

))) da, ai dreptate!! lasa-i pe ei sa se bucure de raul tau!!

    Ioan Rosca Domnule Mioc, nu pot decit sa ma bucur ca abordati subiectul, eu care v-am recomandat extinderea problemei revolutiei anticomuniste in spatiu si timp. Mai ramine sa aduceti firul la zi, aratindu-ne ce ar trebui facut sa scapam de urmasii lui Stalin, care ne conduc.

    Mioc Marius Articolul postat aici e vechi de 1 an, dinaintea recomandărilor dv. Eu de multă vreme m-am referit şi la alte probleme decît revoluţia din 1989, dar recomandările pe care mi le-aţi făcut pe grupul despre revoluţie sînt neavenite. Dacă mă voi înscrie pe un grup despre creşterea iepurilor de casă, aţi fi în stare şi acolo să-mi recomandaţi să-mi extind preocupările la problema generală a luptei anticomuniste, să nu mă limitez numai la iepuri. Lucrurile trebuie făcute la locul potrivit şi în momentul potrivit.

    Ioan Rosca Considerati ca este potrivit sa amintiti de Stalin intr-un spatiu in care se discuta alierea formatiunilor anti-sistem, dar nu si sa discuti de lupta cu comunismul si fesenismul intr-un spatiu in care se discuta pro-domo despre "revolutionarii din decembrie"?

    Nu va mai pot lua in serios, dupa astfel de rationamente. Mai ales ca, oricit am insistat, nu mi-ati raspuns nimic la observatiile de fond privind erorile propagandei pentru "revolutia din 1989", terminata cu succes- dupa dv.- la 22 decembrie.

    Cum sa intelegeti atunci ca revolutia anticomunista.... ramine de facut? Despre asta vreau sa vorbim aici.

    Mioc Marius Grupul "Revoluţia română din 1989" nu este un grup "pro-domo", ci unul în care se dezbat problemele legate de revoluţia română din 1989. Grupul nu este de tip propagandistic, există în grup persoane cu opinii diverse, inclusiv simpatizanţi ai lui Ceauşescu. http://www.facebook.com/groups/237617792929557/

………

Ioan Rosca 15.03 .12

Închiderea procesului pentru acoperirea feseniadei de către procuratură [editorial]

    Nicolae Chiperi Batrine ,cu scuzele de rigoare pentru apelativ, [asta ca esti cel mai vechi si perseverent] care te lupti cu  aceasta democratie originala,instaurata de Ilici,..si cu o justitie confiscata de actualul stat mafiot...

    Deacuma cred ca ar trebui ,sa cautam LIANTUL pentru UNIREA tuturor partidelor, miscarilor antisistem, si toti sa facem o REVOLUTIE,pasnica,...numai confiscarea STRAZII, PIETELOR, si stat in strada pina la demisia in bloc a GUVERNULUI,...urmind in lant,PARLAMENT,...PRESEDINTE exemple avem destule; ARGENTINA,..ISLANDA,...iar cind puterea va fii in miinele poporului si JUSTITIA va fii reformata,...se vor rezolva toate dosarele care au fost judecate STRIMB,..le vom  INDREPTA..

    Nicolae Chiperi Cornele,...eu nu sint decit un OM,...si nu putem zice ca omul intruchipeaza perfectiunea in general DAR,...totul este perfectibil,....se poate ajusta din mers greselile,...dar conteaza TINTA[ce vrem?] schimbam ''un GRUP deinterese cu altul''.....de aceea, eu nu m-as incurca cu maruntisuri,....toti trebuie in primul rind sa ne UNIM care  avem acelasi ''drum,ca sa devenim o FORTA de care trebuit tinut cont,...si cu aceasta FORTA,sa obtinem  DEMISIA intregului guvern,..si toate celelalte care urmeaza acestui lucru,.dizolvarea PARLAMENTULUI,s.a.

care decurd acestui lucru;.....nu i-ti face griji cu vidul de putere,..hai sa nu inventam iara ROATA,..avem exemple destule cum au FACUT altii[ISLANDAsa]....mai important, avem exemplul nostru din 1989,...trebuie sa fii convins ca numai o MISCARE care scoate masele in strada are SUCCES,...SI factorii de conducere sa fie  UNITI in cuget si simtiri ,...altfel nu rezolvam nimic cu orgolii marunte, si nici cu grupuri de interese marunteAdevaratele ALEGERI vor fii facute dupa ce vom obtine PUTEREA,...si va putea incepe JOCUL democratic de alternanta la putere a diferitelor partide care or mai ramine,....referitor la partide am o viziune mai EMINESCEANA..

    Nicolae Chiperi DIVERSIUNEA,si manipularea este apanajul oamenilor LASI,si tradatori ,mincinosi,..care prin orsice mijloace au CONFISCAT puterea pentru interesele lor mafiote,....ce sa mai actionezi pe cale LEGALA cind domnul ROSCA IOAN se lupta de 22 de ani si nu a putut rezolva prea multe,...din cite stiu...din cauza acestui sistem DICTATORIAL,....DEce altii pot si noi NU,...nu-ti pui intrebarea? NU intelegi ca trebuie schimbat un SISTEM care merge pe un drum GRESIT,...si acest lucru nu se face prin joc democratic,  mata nu vezi ca toate partidele care au fost in parlament,prin rotatie au fost la putere?...NE trebuie o VIZIUNE ,unde partidele sa lase interesul lor de partid in beneficiul interesului NATIONAL,..avem oameni destepti,....pacat ca sintem DEZBINATI si de acest lucru profita ''prietenii nostrii''....NU trebuie sa ne pierdem in amanunte...    noi acum avem o ''democratie originala'' care simuleaza jocul democratic,...sintem in NEOCOMUNISM ce NUvrei sa schimbi?....si acest sistem pe care NU vrei sa-l schimbi, ne-a lasat fara TARA [deciziile sint  luate de altii FMI EU]

    Ioan Rosca Argumentele domnului Micut privind fenomenul deturnarii, capitalizarii si ratacirii miscarilor de strada , cu trimitere la experienta noastra recenta- sint , din pacate, foarte solide.

    Argumentele domnului Chiperi privind fenomenul dezbinarii, meschinariei, veleitarismului care impiedica unirea politica de jos in sus, pe care il combat si in acest spatiu- sint , din pacate, foarte solide.

    Si atunci? Care sint leacurile impotriva acestor doua mecanisme prin care puterea se perpetueaza? Sau exista un alt mod de a o rasturna?

    Nicolae Chiperi  15 March at 15:27 O.K....ti-a iesit un sfint din gura,...dar trebuie sa fim cit mai multi,...JOCURILE nu le fac cei care sint bagati in fata[marionete] si care sint manevrati de adevaratii STAPINI ,care  stau in CULISE,....Ideea este Cornele, sa anticipam miscarile lor cu masurile de rigoare,...ca un corp care  respinge un virus,....dar trebuie o conducere colectiva cu reprezentanti din partea tuturor, si deciziile importante supuse votului,.....daca se VREA se poata...si UNITI pentru un TEL. Cu scuzele de rigoare, altceva am vrut sa spun,...pentru momentul HOTARITOR,sa fim uniti si sa stim pe ce ne bazam,...restul totul ce a-ti spus este valabil si bine

........

Ioan Rosca 22.03.12

Literatura pe care o propuneti are aceeasi origine, pe care se intimpla sa o pot decela, nefiind tinar sau neinstruit: propagandistii securisto-(national)-comunisti. Nu ca nu ar fi si informatii sau idei valide in lucrarile lor. Tehnica pe care o folosesc, ca orice experti in dezinformare, este plamadirea sensurilor convenabile telului urmarit, folosind tot felul de ingrediente informationale si argumentative. Concluzia la care trebuie sa ajungem fiind ca, securitatea si chiar comunistii "patrioti" ai lui Ceusescu si-au iubit tara si ne-au vrut binele, aparindu-ne de strainii hulpavi si rauvoitori. Ca bravi continuatori ai lui Stefan, Mihai, Eminescu, au aparat tarisoara de rusi, evrei, capitalisti etc. Atit de bine…ca au facut-o zob, punind-o la cheremul strainilor. Daca ramii intre detaliile pe care le ingramadesc acesti ideologi mascati , nu observi cum te-au ratacit ei de la adevaruri fundamentale. Ca intre 1944 si 1964 securicomunistii instalati de URSS au facut genocid. Ca intre 1964 si 1989 uzurpatorii statului roman au continuat lucrarea, sub alta forma, schimbind generatia, facindu-se ca schimba macazul, dar nepedepsind pe cei folositi in prima etapa intru zdrobirea rezistentei. Ca dupa 1989 au napirlit in capitalisti, punind mina pe toata avutia nationala, distrugind total economia si societatea, comutind Fanarul de la Est la Vest..

Multe dintre componentele esafodajului justificativ al vechiului regim, sint valide. Si eu detest imperialismul neocolonialist care a facut atita rau Romaniei. Si admit ca actuala simulare a democratiei acopera esenta incorecta a sistemelor moderne de exploatare si manipulare si ca visul democratiei reale nu e usor de implinit, avind in vedere slabiciunile conditiei umane. Dar sa invoci aceste racile ale lumii, ca justificare a bunelor intentii care ar fi animat brutele inhaitate care au facut praf Romania intre 1944 si 2012- imi repugna. Avind in vedere contrastul dintre tezele pro-securiste sustinute in sursele pe care le tot propuneti si tragica realitate, comiteti un sacrilegiu, domnule Micut, dar asta e treaba (dreptul) dv.

In schimb, avind in vedere faptul ca evident nu va intereseza scopul acestui spatiu, ci vreti sa-l folositi ca ocazie de a difuza o anume propaganda, pe care o puteti face cunoscuta in alte locuri, va voi exclude acum, dupa suficente preveniri.

Marian Horeanga Deh, Israelul avea nevoie de bani pentru razboiele din Middle East!

Marian Horeanga Domnule Rosca intr-un fel discutiile despre aceste fapte sunt tardive dar necesare. Ma gindesc ca romanasul nostru a fost si este exploatat tocmai pentru ca nu a inteles prea bine ce se intimpla cu el si fiindca a fost luat de prost. Dumneata stii multe lucruri ascunse si in acelasi timp mai cunosti oameni care stiu si ei. Oare nu ar fi mai practic sa transmitem aceste informatii noii generatii. Multi dintre noi, cei care citim acest group suntem trecuti de juma de secol. Cred ca datoria noastra - lupta pe care trebuie sa o ducem ca romani mandri - este sa informam generatia tinara despre adevarata istorie a neamului. Nu trebuie sa-i tratam ca pe niste „ţânci” fiindcă se vor purta ca atare. Trebuie să-i facem să înţeleagă că au o datorie sacră faţă de copii lor aşa cum şi noi o avem faţă de ei. Ceea ce bolşevismul ne-a „educat” a fost şi este să nu gândim (căci gândea partidul pentru noi), sa nu ştim (de aceea era controlata media, nu pentru că vroiau „domnii tovarăşi” să-şi depene gândurile de dragoste faţă de neam - mulţi dintre ei au fost păcăliţi big time!), să aşteptăm să primim de la alţii, etc. A fost un dresaj bine orchestrat, care ... din nefericire ... CONTINUĂ!!! Gorbaciov a stricat puţin sistemul pentru că nu s-au înţeles grupurile între ele ... În fine! Ţara este mică ca număr de populaţie - şi ştim de ce ... ştim multe de ce dar, ne este frică să o facem public fiindcă aşa am fost dresaţi. Că Romania a fost aleasă pentru viitoarea aterizare/lansare a unui intreg alt popor ... NORMAL că se vrea cât mai golită, cu cât mai puţină populaţie de „dirijat” si asimilat ... Acţiunea de ocupare a României a început de multă vreme domnule Rosca! Multă vreme am spus că sunt braşoave chestiile cu România noul Ierusalim ... NU domnule Rosca si dragi români, nu sunt „braşoave”! Sunt dureroase realităţi! Poporul român, mai ales noua generaţie trebuie scoasă din acest denial construit cu atâta grijă şi atâta măiestrie de cei ce vor să invadeze acest teritoriu numit România. NU ar fi pentru prima dată - aşa cum bine ne arată Eminescu! Lupul întotdeauna se va întoarce la stâna de unde a furat o oaie, dar apoi cei ce ne-au furat dreptul la propria viaţă? ... dreptul de naştere? Domnule Rosca datoria noastră este să vorbim şi sa publicăm ... dacă nu prin ziare, reviste, radio, TV, atunci aici pe internet. Tinerii noştri n-au fost educaţi sa ştie aceste lucruri. Li s-a îmbuibat capul cu „materii folositoare” şi sunt violaţi psihic şi intelectual cu „bombardamente” (care par gratuite!!!) despre datoria lor de a şti cât mai multe, TOCMAI ca să nu mai aibă nici timp nici chef să ştie ADEVĂRUL a ce înseamnă să fii Român în România şi care este dreptul dat de propria naştere pe acest tărâm. Acesta cred şi sunt convins că este adevăratul nostru ţel!!! Că vor să vină in ţara noastră, să trăiască aici ... Să vină! Şi atât timp cât vin cu gândul de a colabora ... nu spun neapărat frăţeşte, dar hotărât spun: uman, egal şi cu respect! Nici un popor nu a acceptat şi nici nu va accepta STĂPÂNI! O arată istoria! Si o ştiu şi ei: tocmai de asta le este frică!!! De aceea au început această campanie de a îndepărta Românii din locul lor de naştere. Au venit înainte de 1945 şi şi-au pus „ouălele” aici, au venit şi după 1945 la fel de abitir - e plin guvernul de „puii” lor. Înţeled acest lucru tinerii din ziua de azi?????? Şi dacă ar înţelege care ar fi reacţia lor, domnule Rosca? Ştim acest lucru?

Ioan Rosca

 Domnule Horeanga. Nu mesajele despre evrei cuceritori au fost cele pe care nu le-am mai admis ca pertinente aici (desi nici ele nu se inscriu in tema acestui spatiu) ci cele despre patriotismul unei parti a securitatii si despre legitimitatea regimului ceausist. Dv puteti sa propuneti ca apararea tarii de filosemitism nociv sa fie un punct din platforma anti-sistem. Dar m-as mira ca multe grupari sa-si asume un astfel de punct in program.

Marian Horeanga De asta putem fi siguri!:-) ... că nu vor fi incluse în program. Ceea ce vroiam să scot în evidenţă, domnule Rosca, este că indiferent ce vrea „politichia” făcută de cei actuali, datoria noastră este de a educa tineretul despre istoria reală a românilor - infectată cu tot felul de minciuni şi omisiuni in interesul altora decât al românilor. Nu ştiu, şi nici nu cred că putem să spunem că această mişcare necesară - aş spune chiar impusă de prezent - ar face parte dintr-o formă de „apararea tarii de filosemitism nociv”, ci pur şi simplu dintr-o mişcare de aducere a poprului (în special a noii generaţii) la realitatea istoriei. Influenţa celor care vor să hotărască soarta popoarelor pentru beneficiul „programului” susţinut de ei, nu este numai in România. Am să dau un simplu exemplu actual pe care-l cunosc mai bine: în USA beneficiul financiar (care are foarte multe aspecte) este susţinut şi de modul de asigurare medicală care se practică. Ştim ca preşedintele Obama se chinuie de la începutul oficiului lui să implementeze un nou sistem de asigurare medicală; iată că a ajuns să folosească prerogativa de preşedinte ca să impună această schimbare în folosul americanilor din clasa medie inferioară şi a celei de jos. De ce am dat acest exemplu? Pentru că USA este construită economic ... se ştie fără perdea de cine şi de când ... dar, atât timp cât schimbarea este făcută legal şi pe faţă de către guvern ... România ca să ajungă să aibă un astfel de guvern trebuie întâi să înţeleagă cu cine, de ce şi cum să lupte, PLUS să aibă români cunoscători despre drepturile care le au prin naştere - un concept ţinut ascuns cu măiestrie.

…….

Ioan Rosca 27.03 .12

Din pacate titlul grupului e prea general si va duce la babilonie daca nu se opereaza o structurare tematica.

Pentru ca problemele "comunismului" din Romania ca fenomen politic, juridic, social, economic sau cultural sint altceva decit chestiunea terorii si represiunii. Dupa 1989 agentii strainilor s-au inteles cu mostenitorii criminalilor, incit sa ne impinga catre un anti-comunism doctrinar, steril si paradoxal (in numele lui s-au imbogatit fostii Tovarasi napirliti capitalist). Noi nu comunismul trebuia sa-l pedepsim, nu economia cladita cu truda, ci pe cei care ne-au batjocorit si exploatat, clasa profitoare care a dovedit ce usor se schimba metodele, ca sa pastrezi puterea.

Mioc Marius Domnule Ioan Rosca, mereu sînteţi nemulţumit de tematica grupurilor iniţiate de mine. Ba că au tematică prea restrînsă, ba că au tematică prea generală. Dar nimeni nu vă opreşte să înfiinţaţi dv. grupuri pe facebook cu tematicile care vă sînt pe plac. Existenţa grupurilor iniţiate de mine nu vă împiedică cu nimic în iniţiativele dv.

Ioan Rosca Lasati asta. Imi dati sau nu dreptate?

Mioc Marius Dacă tematica aleasă de mine a grupului "va duce la babilonie", asta doar istoria o va lămuri!

Ioan Rosca

Vad ca nu reusiti sa cititi (citati) propozitii intregi.

"Din pacate titlul grupului e prea general si va duce la babilonie daca nu se opereaza o structurare tematica."

Ca sa nu mai vorbim de paragraful care explica sensul:

"Pentru ca problemele "comunismlui" din Romania [] "

Nu structurati subiectul, daca nu vreti. Nu stiu de ce m-ati adaugat, daca nu vreti sa va spun parerea, pe un subiect ca acesta. Va las sa lamuriti aici problema comunismului in Romania.

Cornel-Florin Seracin

Domnule Gheorghe Giovanni Ţeavă, cum vedeţi "noua paradigmă socio-economică." Eu unul nu mai pot crede că e ceva nou sub soarele ăsta. Dacă spuneţi că nu capitalismul este înlocuitorul socialismului, capitalismul fiind în viziunea dumneavoa

stră la fel ca socialismul "faţa aceleiaşi monede", care ar putea fi noua organizare a societăţii omeneşti, ţinând cont de faptul că din punct de vedere al structurii, formei fizice (cap, corp, picioare) şi mentalităţii omul nu este deloc altul faţă de cel din secolul XX, de exemplu. Şi apropo de spiritual, îmi amintesc o piesă de teatru "Sinucigaşul" de N. Erdman în care un personaj care vroia să se împuşte întreba prietenii la masa de adio, dacă e viaţă după moarte. Unul din prieteni în răspunde: "în socialism sigur nu e viaţă după moarte, dar în capitalism s'ar putea să mai fie." Aşa că, glumind un pic, spiritual te poţi dezvolta mai bine în capitalism. Socialismul ştim cum a fost şi ştim că e o utopie, capitalismul spuneţi că "e pe moarte", ce punem în loc? Organizarea unei societăţi de tip teocratic, ar putea fi o soluţie pentru mileniul III?

Gheorghe Giovanni Ţeavă Cornel-Florin Seracin... eheee, sunt trei ani că încercăm să încropim o NOUĂ PARADIGMĂ !? ... la grupul Facebook „Mişcarea Virtuală Dacia” avem 84 de documente cu „elemente” ale acesteia... este dificil să vă răspund într-o postare. Dacă sunteţi curios iată link-ul : www.facebook.com/groups/141387601036/

……..

Susman Dorina Carmen's post in LUPTATOR IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA 11 May 2012 10:21 Domnul Marius Oprea trebuie sa conduca I.C.C.R. ! Acesta este indemnul meu pentru domnul prim-ministru Victor Ponta.

Ioan Rosca    11.05.12 10:36

Nu va puteti astepta la asa ceva de la o guvernare Iliescu. 

Susman Dorina Carmen         11 May 10:51

Cu alte cuvite sa inteleg..."pleaca ai nostrii, vin ai nostrii?" Noi chiar nu vrem sa mai iesim din sensul giratoriu...? Mie nu-mi place senzatia de ameteala...i-mi produce greata...voua nu?

degeaba avem "papusi" noi atat timp cat... 

Dinca Adrian       11 May 11:05

degeaba avem "papusi" noi atat timp cat "maestrii papusari" sunt aceiasi!

 Ioan Rosca 11.05 Nici aripa FSN2-PDL a lui Basescu nu era favorabila judecarii crimelor comunismului, dincolo de mascarada din 2006.

Dar aripa FSN1-PSD a lui Iliescu va face fatis totul ca sa impiedice justitia.

……..

Florin Dobrescu 18.05

http://www.facebook.com/events/390989924276725/?context=create

„Să nu ne răzbunaţi!”

19 May at 19:00 at Sala Rapsodia, Str. Lipscani nr. 53

Ioan Rosca 19.05.12  Sper ca titlul e o ironie amara. Chiar si asa ma deranjeaza aceasta gaselnita, a celor infrinti pe toata linia. Cum sa recunoastem ca ne-au facut zob comunistii si dupa 1989, ca am ramas in miinile lor? Declaram ca nu i-am pedepsit, din generozitate si iertare crestina, pe cei care ne domina in continuare. Sintem minunati- nu ne razbunam pe stapini... Fata jalnica a ipocriziei.

Nicolae Chiperi IN actualul context, chiar daca ai vrea NU poti pentru ca acum conduc urmasii criminalilor de atunci,....aceasta lozinca este jalnica,arata neputinta acestor oameni.

………

Ioan Rosca 24.05.12

Comentariile publicului la demiterea lui Tismaneanu arata cit de mare este neputincioasa deruta a romanilor, in fata tranzitiei criminale. Sigur ca e vorba de un cameleon odios, agent al unor interese antiromanesti, impus de axa Washington-(Tel Aviv)- Moscova (aliatii, care au terminat al 2-lea razboi mondial cu genocidul din Europa de Est), sustinut de ramura PDL a FSN-ului, care a simulat "condamnarea comunismului". Dar de aici pina la a te bucura de revenirea la cirma a aripii FSN fatis procomuniste - e un drum pe care numai naivii incurabili il pot strabate. Ca unul care am incercat sa combat diversiunea Tismaneanu (vezi Apelul pentru infiintarea CRVC, din 8 mai 2005) si sa silesc justitia sa-si demaste complicitatea (vezi procesul 3095/2/2012 de la Curtea de Apel, in care miine se da pronuntarea in dosarul genocidului comunist) semnalez impotmolirea generala in iluzii, aparente, farse si facaturi. Nici macar Marius Oprea nu a facut cu adevarat ceva pentru condamnarea celor care au impiedicat condamnarea criminalilor comunisti, dupa 1989. Credeti ca USL-ul lui Iliescu si Roman va permite deblocarea anchetei penale deschisa contra lor, la parchetul ICCJ? E jalnica bucuria chibitilor ca rotativa criminala mai face un pas de dans, calcind in picioare adevarul, dreptatea si tara. Ioan Rosca

Tiberiu Kovacs 24.05  perfect adevarat dar din pacate justitia in romania a fost confidcata de criminalii juristi formati ca profesionisti de ceausescu.

Grecu Steluta       post in Crin Antonescu Presedinte 24.05  santem cam derutati de felul nostru in general...de aia si traim cum traim!        

Geo Georgeta 24.05  asta pentru ca nu ne bazam pe propriile noastre cunostinte !

……..

Alexandrinna Aianis 10.06.12  17:12

Mesajul lui Ceausescu post-mortem!

“Dragi romani..ALOO….ALOOO.!! Stimati tovarasi, mi s-a permis sa va vorbesc din lumea de dincolo, pentru ultima data, post – mortem .Pentru noua generatie din ultimii 20 de ani ,care nu ma cunosc ,eu sunt Secretarul General al Partidului Comunist Roman Tovarasul Nicolae Ceausescu.

Dragi tovarasi si pretini , iata ca dupa 20 de ani de cand am fost asasinat de catre fortele oculte ale masoneriei si a unor grupari mondiale malefice,de la Epoca de Aur pe care am construit-o cu ajutorul clasei muncitoare,constat cu mare regret si durere in suflet, ca Romania se afla in starea de AGONIE de dinaintea MORTII.

Aflu cu lacrimi in ochi ,ca dupa eforturile mele de a tine departe de poporul roman,pe toti imperialistii, mafiotii economici, tradatorii de tara,capitalistii lacomi si avizi dupa putere, acestia sunt ce-i care va conduc,acestia pentru care voi m-ati impuscat, v-au adus pe voi dragi romani la limita dintre viata si moarte.

Am scapat tara de datorii, datorita voua. Datorii pe care le-am facut in interesul de a va construi case si apartamente, strazi, sosele, metrou, orase, fabrici si uzine, terenuri agricole, ferme si toate de care va mai amintiti…Caci au ramas doar amintiri; amintiri de suferinta cu munca si sudoare caci toate au fost desarte, de toate ati fost furati.! Ati rabdat de foame ,este adevarat ,dar astea au fost eforturi nelimitate pentru care voi sa traiti mai bine si pentru care eu eram pe cale de a infaptui un socialism mai bun ca orice forma de guvernamant din lume. Capitalismul se simtea amenintat ,eram singura tara din lume fara datorii externe si iata ca atunci forte obscure, tradatori ai neamului romanesc, masoni si alte grupari oculte, activisti ai Noii Ordini Mondiale, au recurs la asasinarea mea pentru a va fura voua munca voastra si toate bunurile tarii ,dezbinandu-va intre voi, inrobindu-va, si luandu-va orice putere de a va mai rascula pe viitor impotriva lor.

Nu v-au luat doar tara, v-au furat personalitatea, demnitatea, onestitatea, curajul, unitatea de neam. Uniunea Europeana este asasinul real al Romaniei si cu adanca durere in suflet , urez sincere condoleante poporului roman,pentru ca deja v-ati pierdut identitatea si umanitatea in care ati trait liberi dar nu ati stiut pana ce acesti huligani v-au pacalit cu o libertate falsa si perversa. Dragi tovarasi si pretini , singura voastra sansa este sa va inarmati cu cinstea , demnitatea si curajul stramosilor vostri , sa va luati furcile si topoarele si sa mergeti in cautarea judecatii.

Asta e singura cale , multi destepti din tabara adversa ,care se vor arata ca fiind educati si diplomati, va vor spune ca furca si coasa e o metoda depasita. Nu este si niciodata nu va fi , ei ce-i care va fura sunt sustinuti de justitie, iar voi trebuie sa fiti adevarata justitie pentru a avea o judecata dreapta. Sa nu-i credeti cand o sa va faca anarhisti, huligani etc. pentru ca toate tarile ”civilizate” asta fac de mii de ani subjuga pe cei slabi. Fortele militare nucleare subjuga pe cei slabi si isi impart lumea intre ei, si totusi sunt catalogate ca tari civilizate si mai sunt si sustinute in genocidul mondial pe care il preactica . Nu cred ca este nevoie sa va mai relatez politica mondiala a anilor `89-2009.

Cam astea am avut de spus si sper ca singele strabunilor, sa reinvie din nou in venele voastre statutul de roman si inima voastra sa bata cu mandrie.” (AUTOR NECUNOSCUT)

    Ioan Rosca 10.06.12  20:46 Nu nevoie sa imbraci vocea ciumei, ca sa demasti nocivitatea holerei.

    Nicolae Chiperi ESTE O.K.

    Mocanu Cezar Poporul roman este un popor care traieste si-si alimenteaza orgoliul din trecut! Este un popor care uita ca daca nu existi azi, in momentul de fata, ca daca refuzi sa fii prezent zilei de azi, atunci viitorul este pura intamplare, hazard! Asta se intampla, se traieste din trecut sperand la un viitor mai bun fara a avea curajul sa se priveasca in ochi prezentul!!!

    Alexandrinna Aianis trecutul nu trebuie uitat cu partile lui rele si bune, cat am suferit in trecut ar fi trebuit acum sa fim o mica elvetie, am fi putut sa o ducem si mai bine, ce nemai lipsea si ce ne mai trebuia ca sa fie bine? Guvernantii ne-au vandut tara si pe noi, ne-au indatorta si ne-au sacrificat fara nici o urma de remuscare, sau contesti prezentul? de viitor... daca nu punem piciorul in prag sa spunem stop, viitor nu prea mai avem

nu ne alimentam orgoliile, ca nu traim pe kaiserstrasse, ca sa vorbim din versuri, am fost si suntem inca in tara, am suferit pana in 89 considerand ca suntem sacrificati pt un viitor mai bun, pt generatiile tinere, nestiind ca de fapt rodul sacrificiilor noastre va fi subiect de imparteala intre o banda de jefuitori asezati in fruntea tariii

    Mocanu Cezar Da... scuze! Eu, lasul, am plecat din tara, ceea ce inseamna ca nu mai am dreptul sa spun nimic. N-am inteles niciodata de ce are romanul atitudinea asta... Sa stii insa ca am plecat din tara iesind din transeele lui '89!

    Alexandrinna Aianis     ba da, ai dreptul sa spuipoate sa ne si sustii ca situatia este mult mai grava decat pare, tocmai ca vedem prezentul si desfasurarea actiunilor unor bande, care fiind in fruntea tarii au masacrat romania rau de tot; cinstea unui om este cea...See more

    Mocanu Cezar     12 June at 19:26Cum spunei in postul precedent - "am fost si suntem inca in tara!" Nu se vede! Daca ati fost, cum a fost posibil sa se ajunga in situatia asta? Daca poporul era prezent si atent la ce se intampla... Eu n-am pretentii!

……..

Ioan Rosca  10.06.12, 00:35

S-a dus si Constantin Iulian. Raminem tot mai singuri. De curind ii dusesem CD/urile cu cele 49 de volume ale dosarului genocidului comunist, alcatuite de echipa Voinea la procuratura militara. Tocmai redacta un protest fata de decizia CEDO , care confirma impunitatea criminalilor comunisti. Era energic si lucid. Era.

Cosmin Budeanca posted in Comunismul - crimele comunismulul | ideologia comunista

12 June 21:41 Lista tristeţii (foşti deţinuţi politici care ne-au părăsit) - Gheorghe Jijie http://www.facebook.com/l/iAQFDCnIhAQFGk7z44A3y3-HUJwwmt3eAaDdHX-gcAabGsQ/cosmin-budeanca.blogspot.ro/2012/06/lista-tristetii-fosti-detinuti-politici_12.html

Ioan Rosca 12.06.12 A fost sufletul actiunii din justitie pentru procesul crimelor comunismului, un om extraordinar, cu care am avut onoarea sa colaborez si care ma lasa si mai singur.

…..

Ioan Rosca  12.06.12 15:04

A murit azi si Gh Jijie, cel care a lupat neobosit pina la o virsta venerabila pentru ca sa fie cunoscute si pedepsite crimele comunismului. Inteleg acum de ce nu mi s-a raspuns azi, la telefonul pe care i-l dadusem pentru a afla cine se ocupa de dosarul de la CEDO, dupa moartea lui Constantin Iulian, de zilele trecute. Pur si simplu nu mai pot comenta.

Mircea Sevaciuc 12 June at 18:22Dumnezeu sa-i odihneasca pe luptatorii - anticomunistii Iulian Constantin si Ghe. Jijie, cazuti in slujba poporului roman!

……..

Ioan Rosca 12.07.12 In timp ce afara, continua discriminarea victimelor comunismului:

http://www.comment.md/story.php?title=germania-va-plati-245-milioane-euro-victimelor-holocaustului-din-urss#.T_5whhzSxS8.facebook

…….

Ioan Rosca 12.07.12

Ce facem, emigram masiv in Moldova? Poate asa am putea forma masa critica :)

http://www.publika.md/cruce-pe-secera-si-ciocan-regimul-totalitar-comunist-este-condamnat-de-parlament_938101.html

    George Popescu Poate ramanem in Romania si ii invitam pe romanii din moldova sa ne invete aici cum sa fim verticali... ;)

    Ioan Rosca   15.07.12 Nici iluzii prea mari nu trebuie sa ne facem. E si Moldova victima a unor procese degenerescente similare, ba chiar si mai adinci, din cauza ocupatiei ruse. Dar tocmai de aceea, au circumstante atenuante si merita simpatie.

……..

Ioan Rosca 17.07 .12

A meritat? Pentru ce si-au dat viata romanii viteji? Pentru ca sa ajungem aici?

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cum-i-vanat-securitatea-ocupantii-ambasadei-berna

……

Eugen Horoiu 20.07

De 13 ani, organizaţiile pentru drepturile omului au documentat atrocităţile săvârşite de PCC: defăimări, bătăi, violuri, torturi şi uciderea a zeci de mii de bărbaţi şi de femei nevinovaţi, a căror singură crimă a fost de a avea o credinţă care nu este controlată de către regimul comunist.

Ioan Rosca 20.07.12 13:35 Ce uşor am uitat de unde venim, cum ne-au tratat actualii noştri patroni.

………

Ioan Rosca 21.07.12

Nici eu nu am cunostinta.

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/vanatorul-de-securisti-la-22-de-ani-de-la-caderea-comunismului-eu-inca-nu-am-cunostinta-ca-vreun-securist-sa-fi-fost-pedepsit--95078.htm

Si am sapat putin problema asta.... Va propun o sinteza:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-5

........

Constantin Condurache 22.07.12

Un editorial interesant prin tematica abordata, merita studiat pe indelete, interpretat la rece si la cald: Cum s-a făcut de-a ajuns Ion Iliescu preşedintele României cu recomandarea lui Vladimir Tismăneanu - istorii de deşteptat copiii (II)-

Fiecare regim pe limba lui piere. Băsismul piere pe limba bifurcată, vicleană, în care i-a năucit pe români în ultimul cincinal. În tot acest timp, administraţia Băsescu a oferit spectacolul jalnic al "luptei" corupţilor împotriva corupţiei, a foştilor propagandişti comunişti împotriva "comunismului", a plagiatorilor, mogulilor şi securiştilor "noştri" (buni) împotriva plagiatorilor, mogulilor şi securiştilor "lor" (răi). Concepţia băsistă despre lume şi viaţă - inefabila Weltanschauung băsistă a cărei legitimitate nu depinde în vreun fel de consistenţa şi consecvenţa ei - prevede că oricine nu e băsist e cu Iliescu. Sau cu mogulii. Sau cu ruşii. Adică, da, tot cu Iliescu. Naţionalismul xenofob, prin Corn

eliu Vadim Tudor, vine de la Iliescu. Securiştii, prin "Felix", vin de la Iliescu. Corupţia, prin Adrian Năstase, vine tot de la Iliescu. Dar Iliescu de unde vine? Cine ne-a căpătuit cu Ion Iliescu?

1. Cum se manufacturează un raport final (sau mai multe)

Răspunsul la această întrebare ar trebui să se găsească în piatra de temelie a regimului băsist "modernizator"/"anticomunist"/"al desprinderii de trecut": în Raportul final (2006) al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România prezidate de Vladimir Tismăneanu. În Raportul final din 2006, Iliescu e menţionat doar în contexte negative, blamat fiind pentru "zelul şi demonismul" cu care a contribuit la "impunerea şi perpetuarea unui sistem bazat pe crimă şi fărădelege" (Raport final 2006, 630). Citind Raportul final, rămâi ferm convins că Ion Iliescu a fost, de la bun început, şi pe tot parcursul carierei sale de ideolog şi aparatcic comunist, un netrebnic. În viziunea teleologică - şi deci fundamental an-istorică - a Raportului final din 2006, datele lui Ion Iliescu din 1950 (con)duc inevitabil la acţiunile lui Ion Iliescu din 1990. Determinismul psiho-istoric al Raportului final din 2006 nu lasă nici o portiţă de scăpare şi nu admite nici un ocol în parcursul lui Ion Iliescu de la rolul de opresor bolşevic/stalinist al studenţilor în anii 1950 la cel de opresor neobolşevic/stalinist al studenţilor şi Opoziţiei (PNŢ şi PNL) în 1990.

Dar dacă Ion Iliescu rămâne neschimbat - cel puţin în Raportului final din 2006 -, Tismăneanu fluctuează. Am chiar bănuiala că Iliescu rămâne - în versiunea 2006 - stabil pentru ca Tismăneanu să poată varia mai uşor.

TEXT INTEGRAL:

http://focuriinnoapte.blogspot.ca/2012/07/cum-s-facut-de-ajuns-ion-iliescu.html

Ioan Rosca 22.07.12 De-abia textul integral al lui Mircea Platon da masura consistentei sale.

Adaug o analiza pe text:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-9-2010-8

……..

Victor Roncea propune: in I'ROMANIA

http://roncea.ro/2012/07/24/tismaneanu-si-basescu-cine-e-omul-cui-cum-l-a-creat-tismaneanu-pe-iliescu-in-tandem-cu-brucan-si-cum-si-a-plagiat-raportul-final-analize-de-la-liviu-turcu-la-mircea-platon-pe-adresele-comanita-9/

Ioan Rosca 24.07.12

In ecuatie trebuie pus si Sorin Iliesiu. Sint martor ca prin el s-a lansat axa Tismaneanu-Basescu

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-6-2006-2

http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/comitet_victimele_comunismului.htm

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-8-2010-12

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2010-8

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-6-2010-8

etc...

Dar nu uitati ca primul pas a fost de tatucul Iliescu, dupa ce s-a reglat si veriga Mihai:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-9-2010-8

Sinteti sau nu de acord ca sint TOTI tradatori?

Ca sa nu ramin cu impresia ca faceti propaganda USL.

………

Ioan Rosca 24.07.12

Preiau de la Mihai Şomănescuun link, care pune degetul in rana.

Pacat ca domnul Roncea nu ne propune aici astfel de semnale si nu cele din gama pe care stie deja ca nu o agreez.

http://roncea.ro/2009/07/04/remember-scrisoarea-anei-si-a-lui-ion-gavrila-ogoranu-catre-monica-macovei-dupa-ce-aceasta-le-a-refuzat-recunoasterea-meritelor-anticomuniste/

Bogdan Alin Sincer mi.au dat lacrimile! Nu sunt surprins de refuz,decoratii si recunostinta primesc doar ei... Cand mai au nevoie de o marioneta ii mai pun cateva stele sa.l faka general,la fel si cu magistratii"supremi",avocat al poporului. Dc nu mai avem rezistenta? Akm am avea nevoie d ea

    Ioan Rosca Au avut grija sa-i bage in mormint neostoiti, din 1989 pina azi.

    Ca sa ne vorbeasca acum de luatul de la zero (nu si a averilor...) si sa ne impinga in fata anticomunisti ca Basescu, Tismaneanu, Ungureanu, Monica Macovei, Roman, Antonescu etc.

    Dar toate astea sint ARHISTIUTE.

    De ce nu se incropeste o reactie, o rezistenta?

    Acest spatiu e dedicat discutarii acestei intrebari.

    Bogdan Alin Sunt multi tineri care ar fi in stare sa lupte orbeste pentru dreptate,dar lipseste elementul financiar si omul care sa porneasca initiativa

    Ioan Rosca Sub nici o forma nu orbeste! Nu vedeti ca si eroismul nu duce nicaieri, fara maxima inteligenta?

    Bogdan Alin Dupa parerea mea azi am ajuns aici din pricina 'inteligentei' a prea multor persoane care au aspiratii de sefi, priviti pe grupurile fb,fiecare vrea sa fie lider,fiecare are o parere diferita,suntem numai "triburi" dezbinate de orgoli si conceptii idioate desi tot sustin ca sunt antisistem,ca au acelasi tel. Trebuie sa iasa un lider in fata care sa.i uneasca pe toti cei ce se chinuie in viata asta mizera... Pentru astfel d actiuni nu exista "democratie" ci doar consultare si trecerea la actiune fara indoieli... Asta daca vrem sa se intaple ceva, si nu vb neaparat de rezistenta militara similara cu cea a partizanilor dn munti

    Ioan Rosca De acord cu sindromul semnalat (vedeti va rog si altele in documentul din Files) Dar nu cred ca solutia e in cautarea unui lider maximus si contopirea grupurilor! Ci in conexarea multor centre care functioneaza autonom si specializat pe anumite obiective.

    Sa presupunem ca aveti un mare lide, unic, de neinlocuit. Poate fi santajat, bruiat, compromis, amenintat, ucis. Ce face atunci respectiva miscare? Sau uitati-va ce au patit legionarii la Pitesti, si din cauza ascultarii fata de sefii lor de cuib. Mult mai eficace este atacul virotic, de peste tot, imposibil de decapitat. Daca pica un cap, alte zece trebuie sa apara in loc. Nici sa nu-si mai piarda timpul Tovarasii sa anihileze virfurile ca sa opreasca miscarea.

    Riscul , munca si raspunderea trebuie asumate solidar. Altfel nu va fi altfel.

    Bogdan Alin Sunt de acord si cu opinia dvs dar este ft greu iar asta din lipsa de incredere! Priviti grupul green suntem peste 25. 000 de persoane si mereu sunt neintelegeri ,contradictii si tot asa nu se face nimic,acm k avem posibilitatea prin intermediul retelelor de socializare sa luam legatura k atatia oameni am putea face ceva dar...

    Ioan Rosca NUMAI pentru a intra in contact poate fi folosit facebook. Daca vreti sa treceti la alta etapa, va trebuie alte instrumente si alta atitudine, simbiotica, pe care in gneral romanii nu o au! Ce folos ca s-au strins pe green 25 de mii de  persoane? Citi dintre acestia participa la discutii? Citi incearca sa faca ceva? Eu prefer abordarea incrementala, sa ne adunam porgresiv, pertinent. Va veti toci cheful de actiune in incercari care nu ajung nicaieri.

    Bogdan Alin Asta asa este daca inainte participam la foarte multe dezbteri pe teme de acest gen acm... E dureros sa vezi ata nepasare,resemnare etc

………

Daniela Pirvulescu 29.07.12

Am trait sub regimul comunist inainte de Revolutie, am trait si dupa, m-am edificat mai mult decat suficient. Nu doresc revenirea acelor ideologii! Doar modul murdar in care lucreaza ar trebui sa dea de gandit romanilor. Nu facem decat sa repetam o istorie nefaforabila noua, indivizilor de rand. Am ales "dreapta", am ales sa nu merg la vot!!! ASTA AU FACUT COMUNISTII: http://www.youtube.com/watch?v=VBmpQ2eC4a8&feature=related

Seracin Ioan Da, Daniela, neducându-te la vot ai ales să rămână în fruntea ţării tale un securisto-comunist imbecil şi mincinos. Bravo pentru alegerea ta!!!

Ioan Rosca Miine va veti trezi in aceeasi groapa, ca mergeti sau nu sa mai legitimati o data Sistemul care va jefuieste si domesticeste.

Dumitru Iancau felicitari Daniela,ai un caracter sanatos inca o data felicitari ,iesti o doamna adevarata .te salut si te respect .

Ion Campineanu Numai inlaturarea lui Basescu strica jocurile grupului de interese Daniela, a celor din jurul lui . Ceilalti , la fel de compromisi , cu ilici ion Iliescu in cap de lista, vor trebui sa-l traga la raspundere altfel nu se justifica intervent

ia lor. A refuza sa votezi , nu reprezinta altceva decat optiunea ta ca altii sa stabileasca un curs al istoriei in numele tau Daniela !Asa ca indiferent de optiunea ta e bine sa te exprimi tu asupra a ceea ce vrei , nu sa lasi pe altii sa hotarasca in numele tau. Daca PD-L-istii ar fi corecti, ceea ce e exclus, prin faptele lor, ar merge la vot sa-si exprime optiunile. Asa, vor sa profite de influentele externe, sa micsoreze numarul de votanti sub jumatate +1 din numarul celor cu drept de vot. Adica raman aceeasi grobieni, caci manifestarea lor nu are conotatii democratice sub nici o forma. Ar trewbui sa reflectezi ca nesimtirea ,,Javrei ordinare" ia adus la disperare si pe politisti, asa cum sunt ei, cu rele sai cu bune, adica parte a auytoritatii de stat , de exercitiu public care, mentinetine cat de cat un echilibru in relatiile sociale degradate prin vointa lui BASESCU si a MONICAI MACOVEI AJUTATI IN 2005-2006 CALIN POPESCU TARICEANU sa distruga corestitudinea, si asa precara din justitie. Fii tu insuti Daniela !

Dumitru Iancau o zi minunata Daniela tie si celor dragi tie . amin . iesti o fata faina Daniela .

Ioan Rosca 29.07 Ma asteptam ca inr-un grup penetist sa mai susure un rest de anticomunism....

……….

Gilbert Dragos Dumitru 28.07.12

Cei vinovaţi de crimele comunismului trebuie pedepsiţi

"Numele ofiţerilor de Securitate trebuie cunoscute – indiferent dacă trăiesc sau nu“ – spune la RFI Dinu Zamfirescu, preşedinte la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Dinu Zamfirescu intervievat de Ioana Haşu:

http://www.rfi.ro/rfi-embed/34538/0

Ioan Rosca 28.07 Sa fim seriosi!!!

Iata ce corespodenta am avut cu domnul Cosmin Budeanca pe aceasta tema:

Cosmin Budeanca 25.07 in  http://www.facebook.com/groups/comunismul/

Guvernul României a redat Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dreptul de a sesiza organele de cercetare penală. În cadrul Institutului vor putea lucra procurori şi poliţişti

Ioan Rosca Si cum ramine cu cercetarea penala a genocidului comunist, inchisa in acest an prin sentintele ICCJ si Curtea de Apel?

Cosmin Budeanca: ramane de vazut...

Ioan Rosca: Cum va explicati, domnule Budeanca, ca nimeni de la ICCD nu m-a ajutat in lupta pentru a nu lasa sa se inchida dosarul nostru comun in justitie?

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

In mod deosebit va atrag atentia asupra urmatoarei intimplari. Constatind ca am fost scos din proces pe motiv ca nu as fi implicat in dosar (manevra pentru care au "ratacit" dosarele) si ca domnul Ionitoiu , singurul care mai ducea procesul inainte, era grav bolnav, i-am telefonat domnului Marius Oprea, ca sa il rog sa intervina in proces, pentru a nu se inchide. Mi-a spus ca e ocupat cu o filmare si va reveni. Nu a revenit pina azi... Exact figura pe care mi-a facut-o si in 2008, cind l-am rugat sa facem ceva impreuna pentru a nu fi ingropat dosarul la procuratura cu NUP. Dosar in care la care si ICCD contribuise amplu.

Procesul a confirmat NUP-ul, chiar daca am depus concluzii devastatoare, pe care mi-ar face placere sa stiu ca le-ati citit :

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-5

Vi se pare normal ca sa incerc eu sa pun in valoare si documentele selectate de echipa dv. pentru ca nu ati trimis pe nimeni la acest proces... care era de fapt misiunea institutului?

In situatia asta , va intreb pe dv. (pentru ca va stiu de buna credinta si nevizat personal de intrebare): nu cumva ICCD este o sinecura, folosita de tineri arivisti, pentru a face doctorate de istorie recenta pe banda , folosind manoasa tema a crimelor comunismului, dar stiind bine unde sa se opreasca, pentru a nu deranja pe cei care se rotesc la putere? Fara sa le pese DE LOC de justitie si dreptate?

Nu am nici un motiv sa cred ca ICCD va deveni mai justitiar acum, sub Iliescu si Roman, decit a fost sub fratii lor Basescu si Timaneanu.

M-ar bucura sa riscati un raspuns franc. Daca nu puteti, din cauza pozitiei dv acolo, m-ar bucura sa luati nota ca mai sintem unii nepacaliti de farsa numita ICCD.

Ioan Rosca

Cosmin Budeanca: dupa cum stiti si dumneavoastra foarte bine, ca va confuntati cu ele de atatia ani, sunt interese majore pentru a se face sau a nu se face anumite lucruri.

Ioan Rosca Ştiu. Şi mai ştiu că dv. aţi pus mult suflet ca IICC să facă măcar parţial ce trebuia, nu numai să se facă.

Tocmai de aceea m-am adresat dv. , cu respect. Am bănuit că nu mă veţi lăsa fără răspuns, ca alţii...

Laşi şi prefăcuţi pot fi intelectualii. Te chemă la luptă împotriva unui agent ca Tismăneanu, dar funcţioneză şi ei cumincior, la oscior, la curtea PNL. Şi chiar sub PSD îşi fac un drumuleţ.

Prea multă ipocrizie, prea multă impostură.

Daca ar avea caracter , cei care se joacă de-a cercetarea crimelor comunismului, în sensul menirii iniţiale a instituţiei (deci pe dimensiune penală) şi-ar da demisia, nu ar accepta sa mănînce pîine dulce sau să facă o carieră doar aparent onorabilă, pe baza suferinţelor unor victime răs-batjocorite, lăsate pradă ramurilor FSN, care vă conduc instituţia alternativ.

E drept că tot ei ţin în gheare justiţia şi ţara.

Dar IICC e ceva special, trădarea are aici un gust cu atît mai amar cu cît e glazurată cu vorbe dulci.

De exemplu despre rezistenţa prin cultura ... la Tranziţie.

Ioan Roşca 27 iulie 2012

Gilbert Dragos Dumitru Da, adica doar vorbe. fara resfrangeri concrete. Doar asta am vazut atata vreme.

…….

Dumitru Iancau Partidul National Taranesc Crestin Democrat 29.07 VA ROG PE TOTI CEI CARE AVETI SI STITI POSTATI TOATE POZELE SAUVIDEOCLIPURILE UNDE COMUNISTI AU LOVIT TOATA ELITA ROMANEASCA , MULTAM FAIN PTR AJUTOR SI INTELEGERE IN LUPTA IMPOTRIVA COMUNISMULUI SI A COMUNISTILOR DIN ROMANIA . AMIN

    Ioan Rosca Ce ziceti de asta:

    www.procesulcomunismului.com

    Marturia lui Vatamaniuc ar fi suficienta

    http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/vatamaniucg/filme/

    Dumitru Iancau SA POSTAM TOT CE AVEM CU LOVITURILE COMUNISTILOR IMPOTRIVA ELITEI ROMANESTI !!!!!!! .

    Ioan Rosca 29.07.12 21:56 Degeaba postam domnule Iancau. Eu am pierdut 22 de ani ca sa nu se uite. S-a uitat. Inclusiv in partidul dv.

    Dumitru Iancau EXISTA IN ROMANIA UN OM CARE ATERORIZAT OAMENI DIN REZISTENTA ANTICOMUNISTA , SI NU POATE MURI PANA NU SPUNE TOT CE A FACUT, SPER SA OBTIN O DECLARATIE INREGISTRATA CU MARTORI ........ O SA VA CRUCITI OAMENI BUNI .

    Dumitru Iancau NU ESTE DEGEABA D-LE ROSCA , UNI AU LUPTAT CU ARMELE NOI LUPTAM CU CE TREBUIE ACUMA SI DUPA AIA CU CE VA FI NEVOIE.

……

Mioc Marius 30.07.12  Legea 221/2009 - jefuirea bugetului statului sub pretextul suferinţelor din perioada comunistă.

http://www.puterea.ro/articol/academicianul_de_azi_fierarul_betonist_de_ieri

    Ioan Rosca 30.07.12 Foarte interesant ! Asadar unul dintre stilpii regimului fesnist care a impiedicat repararea abuzurilor judiciare comise in timpul comunismului cere despagubirile care lui Vasile Paraschiv nu i-au fost acordate, exact de juristii mentinuti in posturi de amicii domnului Theodorescu.

    Probabil e o provocare.

    Dupa cum e probabil o provocare si faptul ca domnul Mioc revine aici cu teza ca despagubirile pentru abuzuri judiciare, evitate prin emiterea si apoi anularea legii 221 (ca si cum raspunderea civila delictuala nu ar fi fost suficienta) sint... " jefuirea bugetului statului sub pretextul suferinţelor din perioada comunistă"

    Mioc Marius Răspunderea civilă delictuală trebuie să fie a persoanelor care au săvîrşit abuzuri. Transferul răspunderii asupra statului înseamnă nepedepsirea nemernicilor comunişti, de aceea consider (spre deosebire de domnul Roşca) că acest lucru nu trebuie făcut. Nu doar enunţ accest principiu, ci l-am şi aplicat în practică. Cînd am avut o hotărîre judecătorească prin care puteam să încasez despăgubiri atît de la stat cît şi de la un securist care mi-a creat prejudicii în 1989, am ales calea de a lua banii direct de la securistul respectiv, nu de la stat. http://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/18/fostul-sef-al-securitatii-timis-viata-mea-e-distrusa-100-si-cine-ma-finanteaza-pe-mine/

    Ioan Rosca Domnule Mioc. Studiati actiunea in regres, care se bazeaza pe raportul comitent-prepus. Rog si pe domnii Popescu si Kovacs sa intervina cu explicatii.

    Victima abuzurilor institutiilor statului trebuie despagubita de stat, nu poate astepta la infinit sa se gaseasca vinovatii. Care poate au decedat sau plecat departe. Prejudiciul trebuie recuperat ulterior de la cei vinovati, statul avind obligatia sa faca cercetarile de rigoare. Daca nu le face, din complicitate, sa sufere paguba. Si daca restul populatiei arata nesimtire fata de cel nedreptatit, sa plateasca si ei.

    Daca dv veti fi inhatat si tinut inchis 16 ani, in conditii de exterminare, fara absolut nici o vina, pun pariu ca nu veti mai considera ca sinteti obligat sa cercetati singur cine e vinovatul personal. Eroarea si cu atit mai mult abuzul judiciar se plateste de institutiile responabile oriunde in lume, daca victima nu se poate adresa catre un agresor individual.

    Dv stiti cit platesc azi instantele din Romania cuiva inchis citeva luni pe nedrept in conditii incomparabile cu cele aplicate fostelor victime ale represiunii? Cum de aprobaţi discriminarea lor, singura categorie care nu are drept la despăgubiri, tocmai dv, un anticomunist de decembrie?.

    Mioc Marius Eu consider că dreptatea înseamnă anume identificarea concretă a vinovaţilor, exact aspectul pe care-l neglijaţi dv. Dar e normală şi legea care prevede dreptul oricărui arestat pe nedrept să fie despăgubit de stat, cît şi termenul de prescripţie (1 an, în legislaţia actuală) pentru a cere despăgubiri pe acea lege specială. În cazul deţinuţilor politici se poate spune că termenul de prescripţie a început să curgă abia din 1989, dar e împlinit acum, cum s-a constatat în cazul Vasile Paraschiv. Legea 221/2009 practic a repus în termen pe cei care au suferit abuzuri în perioada comunistă, şi vă atrag atenţia că prin abuz nu se înţelege numai "ţinut închis 16 ani, în condiţii de exterminare". V-am dat exemplul "Răzvan Theodorescu", vă mai pot da şi altele. În forumul "Piaţa Universităţii" discutam mai demult (în glumă, dar juridic cred că se putea încadra în prevederile legii 221/2009) că şi maică-mea ar putea cere despăgubiri fiindcă a fost şefă de policlinică în perioada comunistă şi după ce soră-mea a plecat în SUA şi-a pierdut funcţia de şefă, caracterul politic al retrogradării ei fiind dovedibil. Asta-i legea 221/2009, şi cred că e o lege proastă. http://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/29/dizidentul-vasile-paraschiv-zero-lei-despagubire-constantin-minica-10000-lei-problema-prescriptiei-in-acest-tip-de-procese/

    Ioan Rosca Domnule Mioc nu mai sinteti la dv in spatiu, incit sa va sara prietenii pentru a-mi acoperi vocea, cind nu va place ce spun. Acum va trebui sa justificati ce afirmati. Desi deviem de la scopul acestui spatiu, chiar cu acest subiect, altfel important pentru mine.

    Pe ce va bazati cind afirmati ca eu neglijez aflarea vinovatilor, cind ma ocup cu asta de 22 de ani... pentru ca nu cred ca asta cade in sarcina victimei! Ati fost dv linga mine in gropile comune sau la procuratura, ca sa-mi spuneti ca nu caut vinovatii?

    Aveti vreun comentariu la obiect macar la ultimul meu demers:

    http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-5

    Sigur ca si mama dv a avut de suferit! Ca doar nu are cineva monopolul de victima... eventual numai revolutionarii de la Timisoara, pe care vad ca-i tratati la concurenta cu victimele comunismului.

    Ramine penibil ca dv considerati ca aveati dreptul la despagubiri pentru cele citeva zile din decembrie... dar cei care au fost schinjuiti inuman atitia ani nu il au ... pentru ca nu-si pot face singuri cercetarile penale.

    Vorbiti cu nonsalanta despre prescriere, din pacate exact ca Ei, ca si cum din 1989 pina acum ar putut fi pedepsiti vinovatii si nu ar fi perfect aplicabila si intreruperea si supendarea si imprescriptibilitatea.

    Pledoaria dv impotriva despagubirii victimelor comunismului e deplorabila, oricum o asezonati.

    Eduard Tric Eu nu inteleg discutia , Teodorescu a fost tortionar la mineriade , l-am vazut personal in Magurele cum proceda la identificari . ii cautau pe cei de la televiziune , sau cel putin asa spunea

    Ioan Rosca Cu asta sintem sigur de acord si eu si domnul Mioc.

    Tocmai asta a vrut el sa ne semnaleze. Dar nu s-a putut abtine sa nu foloseasca acest scandalos exemplu ca argument impotriva tuturor despagubirilor de acest gen.

    Dar tocmai pentru ca asocierea criminalului Razvan cu victimele securicomunismului e o impietate, iese mai clar in evidenta eroarea de apreciere pe care ma tot chinui sa o corectez.

    Mioc Marius Domnule Ioan Rosca, am impresia că aţi rămas traumatizat de faptul că în grupul "Revoluţia română din 1989" unele persoane nu v-au susţinut ideile. Vă asigur că n-a fost nici un fel de complot al meu şi al "prietenilor" mei. V-am mai spus că la acel grup facebook la care sînt administrator, participanţii nu sînt selectaţi pe criterii de prietenie cu mine ci de interes cu privire la tematica grupului - revoluţia din 1989. Oamenii cînd au reacţionat negativ la mesajele dv. (în genul celui de aici, cu "deplorabil", "penibil") a fost reacţia lor spontană şi nu vreo acţiune concertată cu scopul de a vă acoperi glasul (iniţial vă plîngeaţi că nu vă sînt luate în seamă mesajele, iar după ce au fost luate în seamă vă plîngeţi că au sărit să vă acopere glasul). Eu cînd am cerut bani direct de la securistul Sima am vrut să rup paradigma existentă din 1989 pînă azi, că Statul trebuie să despăgubească victimele comunismului, introducînd ideea răspunderii personale a vinovaţilor. Această atitudine mi-a adus critici - precum cele ale dv. că demersul meu ar fi "penibil" - şi duşmănii. Să ştiţi că pe "securicomunişti" nu-i deranjează dacă Statul plăteşte despăgubiri, îi deranjează doar dacă ei personal sînt puşi la plată. Altminteri, ei pot chiar să profite de despăgubiri fiind specialişti în a profita de banii statului. În demersul meu nu am cerut nici o lege specială care să-mi dea dreptul la despăgubiri (de aia nu sînt dator nici unui politician care ar fi promovat o asemenea lege) ci m-am bizuit pe Codul Civil în vigoare de la Cuza încoace (pînă la intrarea în vigoare a codului Băsescu). Constat că în continuare aveţi resentimente faţă de revoluţionarii din 1989 (singurii care chiar au dat jos regimul comunist, nu doar au pălăvrăgit contra lui). Prescripţia, existentă în sistemele legislative din orice ţară cînd e vorba de probleme băneşti, are rolul ei. Într-un articol legat de pretenţiile lui Gelu Voican Voiculescu, întemeiate pe aceeaşi lege 221/2009 pe care o apăraţi, mi-am exprimat părerea că cine a suferit în comunism trebuia imediat după căderea regimului să lămurească asta, dezvăluirile făcute cu întîrziere, mai ales cînd e vorba şi de pretenţii băneşti, fiind discutabile (iar alt neajuns îl arătaţi şi dv: torţionarii pot muri între timp; păi nu e păcat să moară fără să fie traşi la răspundere?). Alăturarea exemplelor Răzvan Theodorescu sau Gelu Voican Voiculescu la cele ale deţinuţilor politici nu este scandaloasă, ci este o realitate juridică. Exact asta se întîmplă în instanţele româneşti, independent de voinţa mea sau a dv. Vreţi să neglijăm realitatea? http://mariusmioc.wordpress.com/2011/01/28/gelu-voican-cere-748000-de-euro-despagubiri-de-la-statul-roman/

    Ioan Rosca V-am spus ca nu aceasta este tematica acestui spatiu si intre timp cred ca stiti care este. Aveti ceva de spus despre federalizarea grupurilor care ar vrea sa ofere o alternativa politica binomului fesenist?

    Cit priveste problema discutata, nu ma mai astept de la dv sa admiteti cind grestiti, de exemplu ca, dupa cum colaborasem noi doi, nu era cazul sa ma lasati porcait in grupul dv. facindu-va ca nu prea stiti cine sint, pentru ca mi-am permis sa va atrag atentia la toti ca revolutia nu se putea termina pe 22 decembrie...

    Nu raspundeti nimic la argumentele despre fireasca actiune in regres. Nu puteti digera ca eu am o parere exact pe dos fata de a dv. :

    "Eu cînd am cerut bani direct de la securistul Sima am vrut să rup  paradigma existentă din 1989 pînă azi, că Statul trebuie să  despăgubească victimele comunismului, introducînd ideea răspunderii personale a vinovaţilor.Această atitudine mi-a adus critici - precum cele ale dv. că demersul meu ar fi "penibil" - şi duşmănii. "

    Ce va supara mai mult, daca va acuz de rea credinta sau de superficialitate?

    Cu minuţiozitatea dv. nu pot prezuma usor ca aveti scapari de auto-documentare.

    Cind dv ati anuntat: (la http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=783)

    "Dezvălui aici o problemă personală: Am încasat primii bani de la Sima Traian, care în 1989 era şeful Securităţii Timiş.[]"

    eu am reacţionat imediat astfel:

http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=783

………

Florina Pop 2.08.12

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Molotov-unul_dintre_semnatarii_pactului_Pactului_Molotov-Ribbentrop-din_1939-este_inca_cetatean_de_onoare_al_Clujului_0_748125273.html

Ioan Rosca 2.08.12  De ce nu? Nu vor "elitele" sa-l repuna in scaun pe Mihai, cel cu care s-a facut treaba? Si nu conduce Ion Iliescu PSD? Si nu e Roman consilierul PNL?

………

Florin Dobrescu 2.08.12

http://www.rfi.ro/articol/reportaj-rfi/rau-venit-jilava

Ioan Rosca 2.08.12 De notat aici si ca victimelor nu li s-a permis, acesti 22 de ani sa faca ce trebuie, in justitie. Intii ca s-ar fi prescris tot, pina in 1989. Apoi ca s-a prescris dupa 1989 , desi cei 15 ani toate dosarele au fost inchise si cercetarile tergiversate. Ca pe de alta parte, ocupantii IICC (slugile domnului Tismaneanu) sa pretinda ca toti fostii legionari nu au dreptul la conditia de victima.

Un gind pios domnilor Jijie, Iulian, greu de inlocuit....

…….

Costin Movila 17.08.12 In sfarsit o actiune concreta la adresa jafului national ce se petrece la nivel de Romania!

http://www.cotidianul.ro/plangere-penala-pe-numele-lui-traian-basescu-pentru-tradare-si-nu-numai-191571/

Ileana Andersson 17.08.12 Aiurea, plangerea e o varza completa. Ar fi fost de ajuns si numai 2-3 capete de acuzare dar bine documentate cu dovezi. Multe din acuze nu pot fi luate in considerare caci pot fi catalogate drept actiuni si declaratii politice. Ori pentru alea Basescu ca de altfel orice orice politician are imunitate.

Costin Movila Eu cred ca-i cazu sa punem Constitutia in discutie din punct de vedere textual. De ce trebuie ca hotii sa se ascunda in spatele a nu stiu ce imunitate!!!??? ..... aici este vorba de ceia ce aceptam noi, poporul! Bine ar fi ca cei ce suntem pe diversele grupuri de interactiune romanesti sa nu trecem cu usurinta peste aceasta postare ci fiecare sa o dea mai departe celor apropiati, findca este de departe cea mai realista si profesionala luare de pozi tie impotriva abuzurilor savarsite de un politician din "89" si pana in prezent. Chiar si demionstratile facute in strada nu au un efect atat de puternic ca aducerea unui vinovat in fata instantei de judecata, mai ales cand acuzatia se face in baza articolelor cuprinse in cartea de capatai a tarii, care se numeste CONSTITUTIE! Avocata Mihaela Angheluş şi profesorul american de origine română Ioniţă Romulus, cei ce au initiat aceasta plangere in instanta ar trebuii sustinuti cu tot dinatinsul! .........

Ileana Andersson Eu una nu mai cred in justitia din Romania. Am sa cred in momentul in care am sa vad ca poate judeca si in defavoarea celor de la putere. Pana atunci politica este si va ramane mijlocul pentru imobogatire si furtisag a altora dar si pentru asigurarea imunitatii in fata justitiei.

Ioan Rosca 17.08.12 Cam in aceeasi termeni au fost redactate plingerea penala depusa de mine in 2005 si cea depusa de sute de membri ai CRVC in 2006, in care ceream anchetarea si inculparea conducatorilor statului care au distrus Romania in tranzitie, in frunte cu Ion Iliescu. Sintem in 2006 si eu nu m-am mai intors la Montreal, din cauza interminabilelor demersuri la procuratura si in instanta. Stie cineva asta? Vad ca domnul Movila nu....

Efect absolut nul. In epoca Basescu , nu am putut provoca nici o fisura in sistem, nici macar inculparea unui Iliescu sau Roman pentru ce au facut in 1990. Credeti ca s-a schimbat Justitia, principalul instrument al crimei, infestata de complici? Ea trebuie intii inculpata si curatata , numai dupa aceea va putea fi folosita pentru inculparea partasilor.

Ceea ce nu inseamna ca demersul acesta nu e bun- va scoate si mai bine in evidenta faptul ca Romania nu este stat de drept. Numai cei care nu au intrat pe teren ci comenteaza de pe margine isi fac iluzii, inca nu inteleg cit e de grava situatia si ca Romania ar trebui ELIBERATA.         

Costin Movila      17 August 13:24 .... sa nu uitam ca mai sunt si instante internationale daca se ajunge la conflicte de interese un unstanta dar este bine ca cineva a facut pasul. Mai departe consider ca trebuie sustinuti. Ar fi bine ca cineva aflat acasa sa ia legatura cu cele doua persoane care au facut demersul!

Ioan Rosca Pe 13 august am depus plingerea la CEDO impotriva paralizarii in justitia romana a procesului comunismului si contrarevolutiei FSN. Din expereinta mea, nu se va manifesta nici fata de acest demers solidaritate justitiara (incercarea mea de a organiza o retea in acest scop a esuat expresiv). Dar ma rog, nimic nu opreste pe cineva sa sara cuiva in ajutor. Eu nu am primit nici unul:
http://www.ioanrosca.com/eseuri/cercetarea_judecarea_crimelor_comunismului.htm

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

........

http://lupta-ns.blogspot.ro/2012/08/marius-oprea-niciun-securist-nu-fost.html

Lupta NS: Marius Oprea: Niciun securist nu a fost condamnat. Tortionarii au pensii imense

Ioan Rosca 15.08.12 Mda.... Numai ca la procesele din justitie pentru anularea acestor decizii de NUP domnul Oprea nu a vrut sa vina.... Asta e portia mea..... Portia lui- sint posturile in institute, cartile, capitalul de imagine...

……

Ioan Rosca 24.08

Sa nu uitam cum s-a declansat distrugerea noastra.

http://www.art-emis.ro/editoriale/1194.html

Dumitru Zburlea "Chiar dacă eşti un real susţinător al adevărului, în lupta cu susţinătorii minciunii se vor confrunta adevărul tău cu adevărul lor. Dacă vei fi învins, istoria va consemna doar adevărul lor." - Call of Duty, Modern Warfare 2.

..........

Constantinof Dragan 29.08.12  eu nu intzeleg nici astazi cum ceausescu cu patru clase a le lui era lider nr unu in exporturi si facea profituri romaniei iar astia in 22 de ani unde libertatea si democratzia este la ea acasa aduc peirderi colosale la visteria romaniei e ceva bizar
    Ema Boicu O fi facut 4 clase pe bune..

    Ioan Rosca Ceausescu nu a facut nimic. Au facut detinutii din lagarul sau. Dintre care multi nu aveau doar patru clase. Sint unul dintre ei. Vreti sa contabilizati rezultatele eforturilor mele in contul lui Ceausescu? Nu cu acordul meu.

    Constantinof Dragan nu sint de acord cu tine

 serios gresesti dar te intzeleg pai daca ala de ieri de care tu spui ca a facut rau romaniei atunci generatzia asta de astazi care atzi jefuit shi pradat tara atzi jucat romania la ruleta F M I daca ai fost detzinut politic ai fi reushit sa schimbi tzra cu oamenii de linga tine deci nu se repeta greseala nu crezi????     patru clase fara patru clase dar mergea dar acum ce merge sintem mai rau ca acum 22 DEANI IN URMA

    Ioan Rosca Domnule Dragan, in acest spatiu nostalgia pentru securicomunism nu-si are locul. Intii , pentru ca eu, administratorul, sint un consecvent militant pentru judecarea crimelor comunismului si a celor care le-au continuat si protejat dupa 1990. Apoi, pentru ca nu invit aici oameni care cred ca trebuie sa alegem intre holera comunista si ciuma tranzitiei, mai ales ca sint produse de aceeiasi banda de ticalosi care au privatizat lagarul creat de rusi si dezvoltat de Ceausescu, penru a-l vinde la americani si integra in Europa.

Ema Boicu ‎:)

Constantinof Dragan imi pare rau ca ti am lasat aceasta impresie toutshi fiind un realist si facind o mare diferentza intre trecut si prezent eu nu ma pot pronuntza in privintza comunismului ca mi ar fi facut rau sau sa fiu prejudiciat de acel sitem cu toate ca eramc am mic 18 ani cind a plecat ceausescu dintre cei vii dar ceea ce vad astazi crimele care sint facute astazi intr un mod pervers manipularea sin dezinformarea cred ca sint de 1000 de ori mult mai periculoase decit cele de care spuneai .. atunci mancai ceva natural astazima uit cum sintetzi indopatzi ca puii de avicola . nu mai producetzi tomate in romania le importatzi de unde putetzi ca sint mai bune acelea cu chimicale de atzi uitat shi ce gust are roshia ..ca sa nu mai spunem ca astazi trec romanii pe linga vitrine si se uita lung la ce frumusetzi se vad pe acolo..pe timpuri nu se auzea de somaj .dar astazi se scot pe banda rulanta somerii asta pentru ca exista acel sistem bine calculat shi organizat de regii pamintului .Si tot realist fiind parea mea ca nu vezti nu vezti reushi sa spargetzi si sa darimatzi acest sistem.daca ar fi sa cada va cade tot pentru ca asa vor regii pamintului shi tot ei vor gasi o noua forma sa fie bine in interesul lor iar sclavagismul astazi este lacea mai inalta forma dezvoltata sclavagismul din timpurile vechi era o jucarie pe linga cel de astazi cu respect va doresc seara placuta preferind sa ramin la a mea nostalgie de dragi tov si preteni.

Nicolae Chiperi si un cizmar a fost in stare ca conduca o tara,...dar a fost patriot,..a avut ambitie sa demonstreze ca ROMANIA este condusa in folosul poporului si produceam de la ac, pina la centrale atomo-electrice,..toate industriile facute la cele mai bune standarde internationale,...si spionajul economic a avut rolul lui,....am fost cei mai buni din ''blocul de la Varsovia'' , de asta am fost considerati si posibili dusmani ai comunismului>>!!!...SI urmasii comunistilor ,cominternisti, ne-au vindut intereselor straine,...distrugind tot ce aveam mai bun,..ajungind slugile strainilor,..

nemaiavind in tara unde muncii,..totul fiind al strainilor,...romanii auramas in curu gol,..si urmeaza in ultimele lunisa termine de furat ultimele bogatii care le mai avem,>>!!!!..de asta nu mai am eu de lucru,....si mai mult stau decit lucrez.

Constantinof Dragan domnule rosca uitatziva putzin la educatzia copiilor de astazi uitatziva putzin in scolile de astazi ca nu potzi face diferentza daca te duci intr o clasa cine este profesoara si cine este elevul lasa mult de dorit

Ioan Rosca Domnule Dragan. Folositi binaritatea logica a lui SAU exclusiv in mod inadecvat. Ambele etape ale regimului comunisto-fesenist sint genocidare. Din faptul ca tranzitia la capitalismul de cumetrie a fost devasatatoare , deduceti ca "alternativa" comunista a fost acceptabila. Trebuia sa traiti in acea puscarie sinistra , in acel lagar de munca fortata, in acel azil de nebuni, in acel cuptor de nedemnitate si fatarnicie ca sa intelegeti monstruozitatea acelei faze de distrugere a Romaniei, din care a decurs cea care va scoate din fire.

Constantinof Dragan nu stiu de ce dar mie acest capitalism mirsav pervers si monstruos nu mi inspira nimic cit despre democratzia de astazi si libertatea pffffffffffff mieste frica sa ma uit dimineazta in oglinda

Ioan Rosca Nici mie. Dar e timpul sa luati nota ca exista tot mai multi anticomunisti si anticapitalisti, ca mine. E suficient sa nu mai crezi ca alta cale nu ar fi posibila.

Constantinof Dragan ok

vom trai si vom vedea doar atit pot spune

……..

Mioc Marius 4.10.12

CEDO a stabilit: respingerea despăgubirilor pentru foştii deţinuţi politici, conform legii 221/2009, e corectă.

http://www.hotararicedo.ro/index.php/news/2012/09/legea-nr-221-2009-despagubirile-pentru-prejudiciile-morale-privind-condamnarile-cu-caracter-politic-si-masurile-administrative-asimilate-acestora-decizia-de-inadmisibilitate-din-cauza-nastaca-dolca-si-altii-c-romaniei#.UGwosLDqxlY.facebook

    Alexandrinna Aianis romanii sunt singuri impotriva intunericului

    Ioan Rosca Este foarte expresiv verbiajul cu care juristii mercenari acopera distrugerea unei societati de catre justitia cangrenata. Argumentatii tehnicoase hipnotizind/intimidind neinitiatii, piruete argumentative care se bazeaza pe faptul ca cititorul nu are puterea sa le sesizeze gaunosenia si nocivitatea.

    Scufundati in detalii nesemnificative, observatorii manipulabili nu sesizeaza enormitatea "demonstrarii" faptului ca victimele genocidului comunist nu au drept la despagubiri.

    Savantele referiri la legea 221 sint total irelevante pentru problema desdaunarii victimelor unui abuz judiciar cu consecinte ingrozitoare.

    Adevarul este simplu: acest genocid trebuie ascuns, cu orice pret. Ca sa nu se puna problema responsabililor. "Aliatii" l-au comis/tolerat- tot ei "nu inteleg" azi de ce trebuie facuta dreptate. Au interese comune cu mostenitorii criminalilor.

    Mioc Marius De menţionat că Legea 221/2009 nu pune problema responsabililor, ci transferă întreaga responsabilitate pe entitatea impersonală statul român.

……

Octavian Nedov 30.10.12

Cititorii au ales: cel mai bun conducător pe care l-a avut România este Nicolae Ceauşescu

http://www.adevarul.ro/actualitate/dezbatere_adevarul-sefi_de_stat-cel_mai_bun_conducator_al_romaniei-ceausescu-regele_mihai_0_800320022.html#.UI9_5keeE4o.facebook

    Ioan Rosca Iata unde ne-a condus Tranzitia Criminala. Victima isi slaveste calaul. Tovarasii lui Ion Iliescu au facut zob recordul de reeducare de la Pitesti...

…….

Ioan Rosca 5.11.12

Dupa ce vor dispare toti va incepe cultul eroismului lor....

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/adevarul-ion_ilioiu-grupul_gavrila-luptator_anticomunist-fagaras_0_804519696.html#

……..

Ioan Rosca 8.11

Iata cum se spala cu vorbe criminalii prin fapte.... Daca si odiosul tradator Bodnaras ne devine reper de patriotism, pentru ca a jucat o scena in fata unui iancheu, atunci inseamna ca securicomunistii vor navali in arena patriotismului, nestinjeniti de nimeni si crezuti de un tineret cu creierul sters.

http://www.george-damian.ro/parerile-lui-emil-badnaras-fata-de-basarabia-si-uniunea-sovietica-4018.html

……..

Gabriela Craciunescu 9.11.12

.......ISTORIA SE REPETA !!!!

Ion Iliescu şi Victor Atanasie Stănculescu, în spatele înăbuşirii revoltelor studenţeşti din Timişoa

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Iliescu-Victor-Atanasie-Stanculescu-Timisoara_0_807519241.html#.UJzacZrX8ew.facebook

<p>O inedită expoziţie scoate la iveală o serie de documente din arhivele comuniste, care aparţin celor care au avut de suferit din timpul revoltelor studenţeşti din 1956<br> </p>

    Ioan Rosca Re-semnalez veriga Kemenici, ins care l-a pazit pe Ceausescu si in 1968, cind Stanculescu se ocupa de apararea Comitetului Central.

    Desemenea , re-semnalez ca l-am gasit, in arhiva CCPCR-sectia agrara, pe Ion Iliescu, alaturi de Ceausescu si multi alti criminali sinistri, in echipele trimise de CC prin sate, pentru a infringe rezistenta taranilor.

…..

Ioan Rosca 10.11.12

Asta e tot Romania, nu?

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/prima-zi-de-campanie-in-scornicesti-nimeni-n-o-sa-l-intreaca-pe-ceausescu-un-barbat-modest-un-crestin-adevarat-628558.html

……

Ioan Rosca 15.11.12

Acum , la comemorarea a 25 de ani sa ne reamintim cum a fost comunismul. Caci unii, vazind ca din anumite puncte de vedere, postcomunismul e mult mai rau, uita in ce hal de umilinta si domesticire fusesem adusi, ca sa producem. Sau fac teorii despre securitatea buna si fata noua a regimului, dupa 1964.

Tuturor nostalgicilor si manipulatorilor istoriei le amintesc ca tranzitia criminala e si ea fructul comunismului, rezultatul ei.

http://directproprietar.ro/15-noiembrie-1987---15-noiembrie-2012-Viei-distruse-de-revolta-de-la-Steagu-Rou-din-Braov--25-de-ani-fr-dreptate

Mioc Marius Conform art. 18-22 din Legea 341/2004, persoanele care au suferit ca urmare a revoltei braşovene din 1987 şi soţii acestora primesc o indemnizaţie lunară din bugetul statului. Ce părere aveţi despre asta, domnule Ioan Rosca?

Ioan Rosca Cred ca stiti ce parere am:

1. Nimic mai firesc decit plata despagubirilor pentru eroare/abuz judiciar/politienesc.

2. In cazul rasturnarii unui stat uzurpat, care a folosit legalitatea criminal, noul stat trebuie sa arate ca s-a curatat, facind dreptate.

3. Cea mai eficace presiune pentru a fi gasiti vinovatii este invocarea raspunderii comitentului fata de prepus si a obligatiei de a se face procese in regres pentru recuperarea pagubelor statului.

4. Populatia care asista pasiv la blocarea justitiei, merita sa plateasca, pentru nesimtire civica. Crimele de acest gen lovesc societatea, nu numai victima si repararea lor e o raspundere colectiva.

5 Victimele care nu-si arata solidaritate reciproca sint demne de dispret. Ca si analistii care considera ca esenta problemei este ca nu cumva sa fie despagubit vreun sarlatan pe nedrept.

6 Fara a amesteca aici premierea revolutionarilor pentru "merite". Vorbesc numai de repararea unor daune reale.

Mioc Marius Domnule Ioan Rosca, să ştiţi că nu-mi place să fac presupuneri despre părerile altora. De aia prefer să vă întreb direct despre părerile dv. Eu v-am cerut părerea despre oportunitatea unor prevederi legale în vigoare în prezent. Dv. îmi răspundeţi cu generalităţi. Deci, totuşi, sînt oportune prevederile menţionate ale legii 341/2004, legate de indemnizaţia care se acordă revoltaţilor din 1987 de la Braşov? Da sau nu? Eventual, parţial da şi parţial nu, cu explicaţii. Părerea dv.?

Mioc Marius Să zicem că "Acţiunea pentru Eliberarea României" va ajunge reprezentată în parlament prin Ioan Rosca, şi cineva propune o lege de anulare a indemnizaţiilor revoltaţilor din 1987 din Braşov. În acest ipotetic scenariu cum ar vota parlamentarul Roşca?

Ioan Rosca Ati schimbat sensul intrebarii (recititi). Vreti sa stiti ce parere am despre calitatile/defectele legii respective, nu despre faptul ca se ofera indemnizatii? Cind voi avea timp/interes voi analiza atent legea respectiva- si va raspund.

Ioan Rosca Am aruncat un ochi si va pot spune o prima impresie. Dar nu admit ipoteza ofensatoare (pentru mine) ca as putea vota in parlamentul Romaniei- este total exclus, pentru ca nu recunosc legitimitatea regimului de ocupatie si jaf din tara si nici macar, in general a "democratiei reprezentative" care degradeaza specia umana. Va amintesc ca eu contest public regimul fesenist (prosecuricomunist), din 3 Mai 1990.

Principalul defect al art 18-22 este ca face parte din Legea 341. Asa cum am spus deja (dar dv.nu ati luat nota) mi se pare just sa fie despagubiti cei care au de suferit din cauza abuzurilor statului- asa cum prevad articolele legate de represiunea de la Brasov. In schimb, restul legii 341 extinde ideea de reparatie (pentru a o compromite) la categorii carora nu trebuia sa li se aplice- ca nu e de ce. Gaselnita "revolutionarismului recompensabil" si "meritelor deosebite" acopera un acord mizerabil facut de puterea fesenista cu niste asociatii care ar fi putut-o deranja, daca nu le era cumparata astfel tacerea sau chiar complicitatea.

…..

Ioan Rosca 19.11.12

Nu stiu in ce masura acestea se incadreaza bine la "crimele comunismului". Nu e si asa suficienta confuzie?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/detinuti-de-drept-comun-executati-romania-comunism-1011620.html

……

Leonardo Firenze 19.11.12 

Alexandrinna Mihail

Cand a avut Romania un moment de respiro?

Cand a avut Romania un moment de pace?

Numai pe timpul lui Ceausescu.

Acum Romania este ocupata! Acum Romania este in razboi: razboi economic, razboi psihologic, razboi modern.

Tradatorii tarii arunca in continuare gogosi populatiei, ei fiind in slujba celor care ne cotropesc tara si intimitatea, dar pe banii victimelor lor, adica pe banii populatiei.

Dreptatea, cinstea, bunul simt si adevarul, atata vreme cat acceptam tradarea si pe tradatori, vor ajunge arhaisme.

Prin CNP am fost numerotati. CNP ul il vom primi prin microcip, moda tatuajelor s-a dus!

Suntem si vom ramane sclavii elitelor bestii, cu acordul si sustinerea sustinatorilor, fanilor tradatorilor!

Sa fie acesti sustinatori, primii cetateni din Romania cu creierele spalate?

    Ioan Rosca 19.11.12

    Un moment de respiro?!!

    Un moment de pace?!!

    Asa rezumati dv viata in lagar? Prin munca fortata si obedienta de aclavi domesticiti, s-a realizat ceea ce Tranzitia a distrus sau deplasat in buzunarele vechilor paznici.

    Nu puteti critica ciuma decit laudind holera?

    Ce virsta aveti?

    Ioan Rosca Romanii care si-au folosit urit libertatea si, in loc sa-si dea seama cit de mult au gresit, fac elogiul sclaviei, isi merita soarta.

    Leonardo Firenze 19.11 POPORUL ERA STAPAN PE AVUUTIILE LUI!OAMENII CARE AU IESIT REVOLTATI PE BUNA DREPTATE IN STRADA NU SE ASTEPTAU SA SE AJUNGA AICI.OAMNII AU VRUT ALTCEVA AU SPERAT IN SOCIALISMUL CU FATA UMANA AL DOMNULUI ILIESCU!AMINTITI-VA CE IUBIT ERA DE POPOR ATUNCI SI UNDE S-A AJUNS ACUM.SI INTREB E CORECT CA CEAUSESCU A FOST CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU SUBMINAREA ECONOMIEI NATIO NALE SI GENOCID SI VA ROG SA RASPUNDETI DUMNEAVOASTRA IN GAND CINE A SUBMINAT ECONOMIA NATIONALA SI CINE A FACUT GENOCIDUL.ERAM STUDENT IN 1978 CAND PROFESORUL DE GEOLOGIE CARE A FACUT PARTE DINTR-O ECHIPA DE PROSPECTIUNI NE-A SPUS CA AU DESCOPERIT UN FILON DE AUR DE DIMENSIUNI CONSIDERABILE DAR DIN ORDINUL LUI CEAUSESCU NU SE VA EXPLOATA PENTRU CA TREBUIE SA RAMANA PENTRU GENERATIILE URMATOARE,ADICA.....DA AM VAZUT CUM NE-AU CONDUS TOTI EMANATII DE DUPA 89 CU GANDUL LA GENERATIILE URMATOARE.

    Nelu Dochita Poporul nu a fost niciodata stapin pe nimic!

    Leonardo Firenze ATUNCI SA NU NE ASTEPTAM NICI DE ACUM IN COLO!MAI E PUTIN SI PLEACA TOTI CA POATE ASA VOR MAI MARII!BINE CU FORTA NU SE POATE FACE RAU DA !

    Ioan Rosca Domnule Firenze,

    Sintem de mai multe categorii, noi cei nemultumiti de tranzitia criminala ca a distrus Romania. Ca sa ne putem asocia, trebuie sa cautam numitorul comun, si nu sa incercam sa bagam sub pres ce ne desparte.

    Daca dv ati facut parte dintre cei care au crezut in 1990 in socialismul cu fata umana si l-au sustinut pe Iliescu, atunci aflati ca eu am fost de partea cealalta a baricadei atunci. Cred ca ce s-a intimplat nu a dat dreptate celor care ne-au spart capul pentru ca ne-am impotrivit FSNului, care a transformat securicomunistii in patroni.

    Eu astept de la pacalitii FSN-ului scuzele celui trezit la realitate, nu sa arate aceeasi lipsa de discernamint, facind elogiul cauzei care a produs efectele pe acare le deplingeti.

Ioan Rosca 20.11.12 Poporul nu e stapin nici pe constiinta adevaratelor sale interese, domnule Dochita. Altfel nu facea ce a facut in 1990. Acum geme (partea care nu a furat suficient). Dar atunci si-a aratat din plin lipsa de discernamint si de calitati morale. Ca asta e efectul unei indobitociri de care altii sint responsabili- e altceva. Dar poporul a fost complice la degradarea sa.

........

Socrate Stanculescu 21.11.12

ASA ESTE !!

l-AU ASASINAT PE CEAUSESCU PENTRU CA ROMANIA SA DEVINA O RUINA mp4

www.youtube.com

OAMENI BUNI: muream de foame pemtru ca Ceausescu a inteles pericolul inadatorii Romaniei la BM si FMI , si vroia cu orice pret sa achite cat mai repede acele...

    Ioan Rosca 22.11 L-au omorit pe Ceusescu pentru ca sa puna mina pe prada acumulata in lagarul sau si sa evite pedeapsa pentru mentinerea noastra in sclavie. Si ca sa faca asta, au distrus economia. Dar nu sa nu rasturnam concluzia corecta. Trebuie executati si complicii-tradatori ai lui Ceausescu , nu prezentata ca merit al lui munca poporului roman inrobit.

……

Ioan Ionuţ 26.11.12 haideti sa privim si realitatea drept in fata: Comunistii au creat o industrie puternica ce a inceput sa deranjeze si o agricultura la fel. Capitalistii doar au demolat tot. Fara comentarii.

Ioan Rosca Eu totusi comentez. Comunistii NU AU CREAT NIMIC. Poporul roman exterminat , terorizat, donmesticit intr-un lagar de munca a creat tot ce s-a distrus dupa 1989 , in avantajul mostenitorilor comunistilor. Iar capitalistii au profitat de ocazie, grabindu-se sa prade cit mai eficace.

Ioan Ionuţ Se poate spune si asa. Un lucru e cert: sub comunisti s-a putut crea. Dupa 1990 nu trebuia decat reorganizata economia si dezvoltata prin cointeresarea factorilor de resort fiindca se scapase de dirigismul dictatorial. Nici macar nu au pradat eficace. Nu vad ce eficienta are sa vinzi la fier vechi utilaje performante importate cu efort financiar si social considerabil, utilaje inca in ambalaj. Cei care au preluat nici macar nu stiau ce sunt acelea si la ce folosesc. Conta doar greutatea lor.

Ioan Rosca Da. Din 1990 o tot spun. Trebuia rasturnata oligarhia comunista, nu economia cladita sub cnutul ei. S-a facut exact invers: s-a distrus capitalul national si s-au salvat si imbogatiti comunistii. Daca tehnicienii bine instruiti, care existau atunci in numar mare, ar fi fost implicati in organizare, optimizare, modernizare, reorientare pe piete etc- economia putea fi salvata pe perioada unei tranzitii echitabile spre proprietate privata.

Dar domnule Ionut, tocmai asta nu avea cum sa convina:

- comunistilor dinauntru, care nu s-ar fi putut imbogati altfel si nici nu ar fi putut evita rasturnarea de la putere si pedepsirea

- capitalistilor, care nu ar fi putut prezenta caderea regimului represiv ca pe o dovada a superioritatii capitalismului si nu ar fi putut insfaca prada

Asa ca "dusmanii" razboiului ideologic s-au inteles perfect

E vreo dovada mai consistenta ca ideologiile politice si axa "dreapta-stinga" au devenit o diversiune?

Ioan Ionuţ 26.11 Da, sunt doua fete ale aceeasi monede cu valoare negativa pe care le intoarcem o data la 4 ani. Oricare fata o alegem tot pierdem. Asa e moneda asta. O putem inlocui cu una de aur. Dar oare vrem?

Ioan Rosca Scoateti dv monezile astea la vedere si veti vedea ce se intimpla. E posibil sa nu mai fie crezut aurul, de atita facatura. Dar atentie si la iluziile alchimiei...

Ioan Ionuţ  26 November 11:33

Ati intuit bine. Asta e. Am verificat. dar sunt si dintre cei care le recunosc desi cu oarecare circumspectie. E explicabil...

Ioan Rosca Ma numar printre circumspectii temeinci. Trimiterea la povestea alchimiei voia sa va aminteasca riscul ca si dv sa va inselati in privinta performantelor antidotului in care credeti. Caci despre asa ceva este vorba aici, despre un elixir care ar urma sa-si arate eficacitatea in contextul realitatii sociale mobile, fundata pe conditia umana ingrata,  deci sa rezolve o problema hipercomplexa, pe care cu tot respectul, nu cred ca o puteti nici dv invinge. Mi-ati mai spus ca scepticismul acesta poate dauna, dar eu sint victima insuficientei luciditati si incerc sa-mi previn camarazii  de cautare.

Ioan Ionuţ Eu nu am sustinut niciodata ca e o problema simpla. Dar problemele hipercomplicate se pot rezolva simplu, axista exemple chiar din antichitate:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Nodul_Gordian

. Mai deunazi cautam ceva tebla de aluminiu. Am intrat la Dedeman si am gasit-o la pret de tabla de argint (nu chiar de aur).

Hipermarket-ul a fost amplasat pe locul marii intreprinderi Tehnofrig (din Cluj), producatoare de utilaj frigorific industrial. Cea mai mare parte din productie se exporta. A fost maturata fara urma. A lasant totusi o urma; niste datorii mari ale statului roman catre beneficiarii carora nu li s-a putut livara produsul din cauza demolarii intreprinderii. Ca vreti mai stupid?

Ma uitam prin rafturile pline de marfa. Lipseau doar cumparatorii si personalul de la casele de marcat (cam 1 la 10). Si fara sa vreau mi-au aparut in gand asa, abstracti, cumparatorii la ei acasa. De cum intri intr-un bloc, dai cu ochii de un panou de afisaj pentru cheltuielile de intretinere. Parcurgi in fuga coloanele tabelului si constati ca peste 80 % sunt restantieri, Asta in Cluj. Ma intreb ce o fi in alte zone si mai sarace. Si brusc am facut legatura cu lipsa cumparatorilor de la Dedeman sau oricare alt market: Faptul ca s-au amplasat in locul intreprinderilor mai mari sau mai mici. Ce sa poti cumpara la un venit mediu pe membru de familie situat sub 300 lei? Tot fara comentarii...

Sorin Roman O discutie destul de constructiva!...mi-a placut...din ambele parti!...

Maria Ratiu O discutie pe cat de inutila (ma refer aici la contestarea omului politic Coposu) pe atat de sterila si repetitiva.

Gheorghe Sidonenco Sunt intru totul de acord cu tine,draga prietena,ca este inutila discutile asupra unui capitol deja inchis tocmai cand sunt de actualitate alte prioritati.

Petru Borodi Domna M.Ratiu, nimica nu-i inutil!!! si nici o discutie care lamureste unele chestiuni nu-i sterila ! " Nici un neadevar nu va participa la Cladirea Adevarului, ci Adevarul celor Trecute daca e ascuns sau spus cu jumatate de masura va caladi pe un fundament pe cat de necinstit tot pe atata de prost.rau-facator!" Aros din Milet P.S. Tot ce s-a discutat estebine venit si chiar necesar a fi dezbatut ONEST!

Ioan Rosca Doamna Ratiu, nu ma asteptam sa va incinte pozitia mea, mai ales ca stiu ca stiti ca nu vine de la un gura-casca care-si da cu parerea ci de la cineva care a cunoscut indeaproape, continuu, situatia din PNTcd. Pentru mine este important sa nu ne cladim viitorul pe mituri false. Sa fim cit mai bine informati, lucizi, logici. Daca degradarea sau bicisnicia unui partid nu poate fi imputata si sefilor sai, atunci Ceausescu nu e vinovat de ce a facut PCR. Sentinta: "PNTcd a fost jalnic dar Coposu a fost minunat" nu este numai falsa, este si contradictorie. Liderii RASPUND. Daca nu sint in stare sa evite naufragiul partidului lor, sint obligati sa faca loc altora. Este pretul pentru cocotatul in frunte.

Asta nu inseamna ca trebuie sa cadem in cealalta extrema si sa nu vedem si ce a facut bine cineva. Puteti insa spune ce a reusit domnul Coposu , in afara unor discursuri frumoase si a unor atitudini respectabile? Exista o scara pe care fiecare evalueaza pe ceilalti, fata de o anume referinta.Daca il raportam la fesenisti, evident ca a fost mult deasupra. Dar eu am fost antifesenist dedicat si neputintele domnului Coposu m-au costat.

Insa il asez oricind pe scara valorii civice deasupra domnului Ratiu, al carui colaborationism continuu cu regimul criminal de tranzitie a facut mult rau (amintesc doar interventia sa impardonabila in apararea lui Iliescu in 1991, la venirea minerilor).

Aurel Teodorescu Am fost de fata la episodul cu navala minerilor in sala unde se deafasura Congresului PNTCD in 1991 si certific afirmatia d-lui Rosca.

about an hour ago · Like

Maria Ratiu Pot sa spun clar ca dl Ratiu nu l-a aparat pe Iliescu ca persoana ci institutia pe care o reprezenta. Ratiu a aparat democratia di institutiile ei nici intr-un caz persoanele. Il judecati total gresit.

Ioan Rosca Are putina importanta pentru noi ce-si imagina Ratiu ca face, cind elucubra. Se credea probabil pe alta lume, nu avea nici o idee unde a venit, de aceea s-a inconjurat cu securisti fara nici o retinere si perora lozinci despre democratie, consens, conciliere nationala - in timp ce gardienii lagarului asmuteau pe noi oamenii de bine si ne alungau din tara. Important e ce efecte a avut dezorientarea sa. Cum apreciati faptul ca in 1991 nu s-a reusit decit rasturnarea guvernului Roman , nu si debarcarea uzurpatorului Iliescu, pe care Ratiu il apara ca legitim, identificindu-l cu institutia. Eu nu-l voi ierta.

Ioan Rosca Domnule Teodorescu, mai grav este ce a facut la intararea minerilor in parlament. Pur si simplu a paralizat dorinta lor de a-l descauna pe Iliescu, din prea mare dragoste de democratie....

Cit priveste intrarea minerilor in congresul PNTcd , citi mai vor sa-si aduca aminte ce s-a intimplat atunci? Dupa ce toata sala i-a aplaudat ca pe niste oi ratacite care se intorc la calea dreapta ca sa dreaga ce-au stricat, si-au mai adus aminte cineva de asta atunci cind Cosma si Popescu au fost condamnati sub regim CDR pentru ce facusera in 1991, in ovatiile taraniste?

Maria Ratiu Sigur ca nereusita unui Partid atinge lideii sai. Coposu stia asta dar, repet, stia ca ceea ce Roamania si PNTCD aveau datoria sa faca nu putea pentru ca nu aveau oameni... Au trait drama de a vedea ca oamenii in care si-au pus speranta nu aveau curajul de a-si asuma greselile omenesti si au devenit santajabili... Nu mai aveau forta sa lupte, si uneori se vedea asta in mod flagrant. Alteori erau proprio in imposibilitatea de a face alte miscari decat cele impuse de jocurile securistilor infiltrati...Eu insami m-am vazut constransa sa accept decizii pentru care votam contra in Biroul Executiv Judetean (doar pentru ca eram in minoritate, pana cand am fost pusa in situatia de a-mi da demisia di functiile departid) si dle Ioan Rosca, ati trait si d-voastra aceste proaste decizii. A incercat si Coposu si Ratiu sa se inconjoare de oameni din familie, si da se manifesta mai mult sau mai putin nepotismul dar era si datorita neincrederii care domina intre membrii Partidului. Asta a macinat din interior Partidul: nu poti sa faci politica atunci cand nu ai incredere in cei cu care mergi la drum. Multi acuzau paronoia de a vedea peste tor securisti sau delatori dar mi se pare ca realitatea era tocmai asta.

Aurel Teodorescu Cunosc foarte bine situatia din PNTCD sub toate aspectele, inca din ianuarie 1990.Toti cei care, fie prin familii, fie prin opozitia la regimul comunist, se aflau in PNTCD tocmai pentru ca stiau ce martiraj suferisera parintii lor, rudele si fruntasii PNT, au fost inlaturati de la actul de decizie politica in PNTCD, la nivel central si local. Atat Coposu cat si Ratiu au manifestat permanent dorinta de a promova in conducerea partidului, la orice nivel, activisti ai PCR si persoane straine de tarnism. Acest comportament politic are, desigur, o explicatie. Cand va sosi momentul propice, adevarul va iesi la lumina. Deocamdata, cunoscand cauzele prabusirii PNTCD, avand in vedere precedentele din PNTCD si cunoscand pe cei care se fac vinovati de toate acestea, trebuie sa ne gandim la viitorul taranismului in politica romaneasca tocmai avand in vedere experienta amara prin care am trecut datorita tradarii din partea liderilor partidului. Aceasta sa ne fie preocuparea noastra prezenta, fiindca timpul curge implacabil si necrutator pentru cei neaveniti in politica.

Maria Ratiu Minierii sunt sau erau o patura sociala gregara si infantila socialmente vorbind. Dar in acelasi timp sunt o clasa de care PCR s-a folosit si careia i s-a transmis credinta pentru 50 de ani ca sunt o forta politica, o armata civila. Facea parte din Indicatiile NKVD-ului date pentru a fi invatate si aplicate in fiecare tara din Lagarul Comunist. Faptul ca au fost primit la Congres a fost pentru a demonstra ca omeneste sunt iertati dar justitia isi face cursul ei. Iata de ce procesele si-au urmat cursul pentru faptele pe care le-au comis. Sau ar trebui sa inteleg ca nu sunteti de acord cu condamanrea lui Cosma si Popescu, dle Ioan Rosca?

Ioan Rosca Cum as putea fi eu de acord cu condamnarea celor care au rasturnat guvernul ilegitim si criminal Roman, cind eu am facut greva foamei in 1990 ca sa contest legitimitatea unor "alegeri" desfasurate ca in 1946 si fara respectarea punctului 8? Chiar in timpul ciocnirilor mi-am declarat in presa solidaritatea cu actiunea minerilor , demarcindu-ma de conducerea Aliantei Civice, care se delimitase de luptatorii strazii, lasindu-l singur si pe Octavian Popescu. Am scris mai multe explicatii, pentru cei care nu au inteles ce s-a intimplat atunci si ce a facut dupa 1996 tradatorul CDR, ajuns la remorca lui Roman.

Maria Ratiu 27.12 Judecati acele momente ca un literat si exaltat, nu ca un om politic, dle Ioan Rosca. " Nu o sa fiu nicidata de acord ca o patura sociala sa rastoarne un guvern in tara doar pentru ca nu am obtinut, prin grava foamei ceea ce voiam... Voi alege tot timpul metode de protest politice si actiuni politice, chiar daca asta inseamna sa am muuuulta rabdare": asta este invatatura unui democrat crestin. Schimbarea se face cu rabdare si respectarea principiilor statului de drept, cu educarea si formarea generatiilor tinere, cu propunere valorilor politice si juridice in Parlament, cu formarea simtului civic de participare a societatii civile. Libertate inseamna participare, iar participarea se face respectand principiile unui stat de drept. Asta este ceea ce Coposu, Ratiu si ceilalti au incercat sa transmita: au acceptat hotararile majoritatii asa cum era aceasta majoritate in acel moment. Au intervenit sa apere principiile statului de drept si separarea puterilor in stat ceea ce mi se pare ca au reusit (macar sa transmita ca idee) in timp...

Petru Borodi Draga doamna Ratiu citesc cu atentie atitudinea fiecaruia dintre cei ce sunt parte la acest dialog UTIL si remar si subliniey ca : "Nimenea nu poate , decat daca-i dement si deplin rauvoitor, sa conteste < Dreptul Legitim la Auto Aparare a unui Neam Suveran>! Drept care se exercita doar si numai in consecinta si indiscutabil cu mijloace si practici IMPUSE de agresorii Neamului suveran, fie acestia interni sau/si externi!" Aros din Milet

Ioan Rosca Ati fost in Romania in anul 1990 doamna? Cum puteti afirma ca regimul fesenist era un stat de drept si ca erau la putere legitim, dupa ce au confiscat o revolutie si au falsificat alegerile prin manipulare si teroare, ca in 1946, inclusiv incalcind punctul 8, pentru care au semnat si domnii Coposu si Ratiu... uitind ulterior ce inseamna el in fond? Cum puteti trata lupta noastra de atunci pentru eliberarea Romaniei ca pe o exaltare? Si bitele securisto-mineresti v-au parut un joc literar?

Deci ii apreciati pe cei doi lideri taranisti pentru ca v-ati contagiat cu ideile lor nocive...

Maria Ratiu Dle Rosca, am fost in tara in '90 si am fost in Piata Universitatii de pe 15 aprilie pana la sfarsitul lunii mai. Faceam cu schimbul cu sora mea mai mica, sotul ei si inca doua familii din Bucuresti in jurul Kilometrului Zero 24 de ore din 24... Intoarsa in Roman, la fabrica, am inteles ca efortul si munca mea de mai bine de o luna in Ministerul Textilelor (eram in delegatie sa dau drumul la documentatia pentru cumpararea de utilaje noi. Fabrica noastra avea nevoie ca de apa de utilaje noi pentru ca se lucra cu masini vechi de peste 20 de ani) a devenit maculatura doar prntr-o singura fraza spusa de criminalul Iliescu si preluata de Perte Roman: toate fondurile de investitii vor fi transferate la fondul de salarii ale intreprinderilor. Asa au fost decapitalizate intreprinderile, dle Ioan Rosca, pentru a fi vandute pe nimic si pentru a se crea in mod artificial somaj. Cand s-a anuntat in sedinta cu muncitorii aceasta hotarare a guvernului am cerut cuvantul sa le explic ca nu este corect, ca nu putem sa renuntam la a investi si la a cumpara utilaje. Voiam sa le explic si am incercat sa explic ca de fapt viitorul lor ca muncitori depinde de munca mea de la Bucuresti, ca trebuie doar sa mai asteptam cateva zile si utilajele vor veni...Si...? Daca nu erau baietii dela sectia mecanica eram linsata. Asta a fost reactia. Se striga "Jos Ratiu" si "noi muncim nu gandim" sau "golanca" "moarte golanilor"si s-a aruncat spre podium cu foarfeci cu scule de lucru...cu tot ce le venea in mana cu o ura si o furie pe care nu am vazut-o nici in ziua cand Ceausescu a fugit. Au iesit apoi in curte si in strada si au facut o demonstratie de toata frumusetea... Cand Ceausescu a fost dat jos, au fost multi pe care i-am vazut plangand si eu ma minunam dar cand am facut cruce si am zis "multumesc lui D-zeu ca a fugit criminalul" numeni nu a indraznit sa-mi reproseze ceva, in schimb atunci, erau pusi sa distruga tot. Coposu si Ratiu au incercat sa faca democratie, au respectat si au actionat legile democratiei pentru prima oara unei populatii care nu stiau nimic din ceea ce vrea sa spuna asta incercand sa explice si prin forta exemplului unei tari intregi, care erau 90% ca si muncitorii din fabrica de la Roman cum trebuie sa fie democratia si ce inseamna separarea puterilor in stat. D-voastra dle Rosca faceti parte di cei 10% care, ca si mine eram in Piata Universitatii si infruntam cu mult curaj obtuzitatea si reaua credinta a lui Iliescu si oamenilor lui dar mai ales infruntam optuzitatea unei tari intregi. Vi se pare poate dura caracterizarea facuta unui popor intreg dar este exact ceea ce gandesc. 50 de ani s-a lucrat la mentinerea gregarismului poporului roman. Iata articolele cu care PCR si astazi USL si PDL lucreaza ca sa mentina in obscuritate generatiile de romani. Spuneti-mi ca nu este adevarat sau ca sunt afra de rational cand fac referire la Indicatiile NKVD: Art. 35 "Din scolile elementare, de specialitate dar mai ales din licee si facultati trebuie sa fie inlaturati profesorii de valoare si cei care se bucura de popularitate in randul elevilor si studentilor. In locul lor trebuie adusi oameni numiti de noi( Secu. sau PC) avand un nivel de pregatire slab sau mediocru.

Continui: "trebuie sa se anuleze modul de a trata materiile diferenziat, uniformizandu-le artificial valoarea si ponderea; trebuie redusa cantitatea de material documentar, mai ales informatiile la zi in orice domeniu. In licee se va opri predarea limbilor latina si greaca veche, a filosofiei generle, a logicii si a geneticii. In manualele de istorie nu trebuie amintit care din domnitorii autohtoni ori din alte tari a servit sau a vrut sa serveasca binele statuluirespectiv; se va insista pe rautatea si lacomia oricarui rege, pe efectul nefast al monarhiilor si pe lupta popoarelor asuprite de clasele conducatoare. In scolile de specialitate si facultati trebuie introdusa specializarea ingusta."

Ioan Rosca 27.11.12 Doamna, Piatra Neamtul nu e departe de Roman, deci cred ca am trecut amindoi prin acelasi iad, observind cum este amplificata si valorificata alienarea populatiei de catre regimul fesenist. Ma mir insa ca nu tragem de aici aceeaesi concluzie: ca uzurparea puterii prin maipulare si terorizarea adversarilor a fost doar aparent legitima (democratica) si nu avea de ce fi recunoscuta de liderii opozitiei. Pe vremea aceea eu eram liderul rezistentei din Piatra Neamt si sint mai in masura ca dv sa afirm ca nu au existat de loc conditii de alegeri libere. De aceea eu m-am retras din alegeri la 3 mai 1990 si le-am denuntat ferm, incercind sa-i determin si pe liderii de la Bucuresti sa faca la fel. Dar nu au vrut sub nici o forma sa inteleaga situatia din teritoriu si consecintele asumarii punctului 8 - si de aceea au condus catastrofal lupta de eliberare, facind concesii pina sub pragul colaborationismului. Din ce scrieti, imi dau seama ca dv nu ati urmarit de aproape activitatea liderilor opozitiei din acea perioada, asa cum am facut-o eu, chiar hartuindu-i ca sa se trezeasca. Probabil nu ati studiat textele mele (www.ioanrosca.com) si de aceea m-ati tratat ca pe un amator civic, nu ca pe un politician implicat atunci, un martor care a vazut si inteles multe. De exemplu, ca rezolutia congresului FDAR-Cluj din 8 decembrie 1990 , care cerea retragerea opozitiei din "parlament"... a fost ascunsa publicului. Nu, eu nu scriu literatura ci explic ca unul din motivele pentru care nu s-a reusit nimic in 1990 (pe linga cele imputabile puterii, populatiei si strainatatii) a fost prestatia deplorabila a liderilor opozitiei (partide, asociatii civice si revolutionare). Nu o spun acum, o spun de atunci. Si am platit scump ca sa o pot spune. Dar fiecare isi duce steagul sau.

Maria Ratiu Art. 45: "Trebuie facut astfel ca in facultati sa ajunga cu prioritate sau exclusiv cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesati sa se perfectioneze la un nivel inalt ci doar sa obtina o diploma." Insa articolul 9 mi se pare cel mai elocvent si se aplica cu succes si astazi de catre PDL: "Se va urmari ca functionarii de stat (excluziv organele de securitate si DIN INDUSTRIA MINELOR) sa aiba retributii mici. REGULA SE VA APLICA IN PRIMUL RAND IN DOMENIILE SANATATII, JUSTITIEI, INVATAMANTULUI SI CULTURII, mai putin cadrelor de conducere, alese pe baza loialitatii fata de sistemul nostru si a MEDIOCRITATII IN MESERIE." Deci, domnule Ioan Rosca incepand din '46 toate generatiile crescute si educate in maniera si dupa "principiile" de mai sus au adus societatea romana, si nu numai (incercati sa mergeti ca turist in rep Moldova sau in Ucraina) in conditia de a nu avea discernamant, de a accepta o televiziune mediocra si de a se lasa manipulati de catre specialisti ai manipularii cu un discurs simplu si populist. Acest discurs nu a fost folosit de Coposu si nici de Ratiu ci de cei scoliti la scolile comuniste din Romania si Moscova. PNTCD a facut multe greseli si plateste pentru asta dar plateste si pentru onestitatea cu care si-a asumat greselile unei guvernari care nu era doar PNT-ista. Si asta doar pentru ca si-a asumat responsabilitatea si doar pentru ca avea la conducere oameni onesti si cu CREDINTA in ADEVAR si DREPTATE care sunt doua principii ale Democratiei Crestine, ca va place sau nu.

Ioan Rosca  Nu-mi place demagogia, nici impostura, nici superficialitatea, nici veleitarismul, nici gaunosenia. Cineva care trimbiteaza principii si nu le materializeaza prin nimic, imi produce o impresie deplorabila. Si exact asta au aratat mai mult decit depasitii lideri ai PNTcd, care nu trebuiau sa faca din 1990 pina in 2000 jocul de legitimare a regimului fesenist. Stim amindoi ce au facut rusii comunisti si securistii nostri si activistii fesenizati si romanii domesticiti . Dar eu v-am tot intrebat ce au facut bun liderii pe care ii admirati ca sa inteleg de ce  nu va conving cind va spun ca i-am vazut, de aproape , gresind grav, continuu, dovedindu-se total incapabili sa organizeze rezistenta impotriva regimului uzurpator fesenist.
Adevarul e ca printre colegii mei de baricada , foarte putini se arata dispusi sa recunoasca ca un razboi se pierde si din cauza prestatiei tale slabe nu numai din cauza loviturilor adversarului.
Maria Ratiu As vrea sa pot intelege ce ati fi vrut sa faca? Au demascat regimul comunist, au demascat ceea ce Iliescu a facut si a obligat practic pe Iliescu sa accepte un dialog cu o opozitie pe care nu o recunostea, au obligat FSN sa faca alegeri parlamentare cand Iliescu a luat puterea la Revolutie cu intentia clara sa faca un guvern comunist, semi-totalitar ( ceva asemanator cu Perestroica) si sa tina mai departe tara la cheremul URSS. Au facut opozitie FSN-ului intr-un moment cand toti erau impotriva partidelor politice istorice pentru ca au invatat la scoala ca partidele istorice au omorat oameni si au exploatat. Vreti sa va aduc imagini, documente, publicatii in presa din acele zile, din toata acea perioada? Nu am astfel de documente si chiar daca as vrea sa le caut acum in arhivele PNTCD-ului nu se mai gasesc...de cand Pavelescu a ocupat sediul central. Apoi eu nu am scris ca d-voastra pagini de jurnal tranformandu-le in documentarii si nici nu am colectionat documente. Coposu si Ratiu au reprezentat o alternativa la FSN si au aratat populatiei ca se poate si GANDI altfel. La 22 de ani de la revolutie d-voastra ati incercat sa faceti o miscare antisistem si va straduiti sa informati despre asta si sa aplicati propriile principii...Nu ati reusit decat sa va enervati astazi cu mine... Anti sistem...? Nimic decat niste idei ratacite. E drept ca am promis sa pun pe perete si eu propunerea mea pentru ceea ce eu am numit o miscare neo-Democrat-Crestina in Romania...Am ezita si ezit inca desi o am schitata ca statut si principii de baza dar mai stau sa ma gandesc daca sa o impartasesc cuiva sau sa o las sa fie o idee care a murit ca si ideea d-voastra de antisistem. Si stiti de ce? Pentru ca eu am conceput aceasta miscare fara lideri. Am conceput-o doar ca pe o miscare a unei echipe de intelectuali in care fiecare vine si isi aduce ideile, puterea de lucru si de convingere a populatiei incercand doar in scopul de a schimba mentalitatea comunitatilor, mai intai si apoi de a intra in viata politica. Am conceput-o ca pe o miscare care sa raspandeasca schimbarea inclusiv a activitatii Bisericii Ortodoxe in raport cu enoriasii. Asta insa ia foarte mult timp si observ la d-voastra o graba care nu duce la mare lucru dect la critici si discutii...cum le-ati numit? Sterile? Mie nu mi se pare sterila prezenta unui Coposu sau a unui Ratiu in viata politica romaneasca chiar daca acum sunt istorie. Dumnezeu sa-i odihneasca in pacea Lui! Si ca sa inchei: ROMANIA ESTE INCA O TARA COMUNISTA. Cand o sa intelegem asta si o sa incepem sa constietizam ca este asa, vom sti si cum sa actionam si vom inceta sa mai dam sentinte mortilor.

Ioan Rosca Cu tot respectul va atrag atentia ca nu ati raspuns la argumentele mele, deci va aparati o credinta sufleteasca de analiza critica la care incerc sa va provoc. Asa ca nu mai insist. Ma deranjeaza numai ca nu intelegeti ca si eu (ca si altii) am incercat sa actionez in acea perioada (si nu acum, dupa 23 de ani) si am fost incurcat de cei pe care-i admirati. Ce as fi vrut sa faca le-am spus in fata si m-au refuzat. Daca aveti o data timp sa cititi relatarile mele veti vedea despre ce e vorba. E greu sa rezum chestiuni de asemenea importanta si subtilitate.
Enumar doar: 1. Sa nu tradeze revolutia din decembrie 2. Sa nu discute "civilizat" cu uzurpatorii FSN 3. Sa nu tradeze mitingul de protest din 28 ianuarie 4 Sa nu tradeze protestele din 18 februarie 5 Sa nu tradeze punctul 8 de la Timisoara 6 Sa nu se preteze la farsa din mai 1990 7 Sa nu tradeze mitingul din Piata Universitatii 8 Sa nu negocieze cu Magureanu ascunderea listelor de informatori 9  Sa nu participe la "parlamentul" fesenist 10 Sa nu execute orbeste ordinele internationalei crestin-democrate 11 Sa nu promoveze nepotist nulitati 12 Sa nu tradeze cauza taraneasca 13 Sa nu tradeze cauza nationala 14 Sa nu mai ascunda marile erori comise intre 1944 si 1947 15 Sa nu umple listele judetelor la alegeri prin metoda Catavencu 16 Sa nu se reduca doctrinar la sloganuri anticomuniste 17 Sa nu aiba ca prioritate recuperarea averilor familiilor lor 18 Sa nu intre in mafia jefuitorilor 19 Sa nu se alieze cu banda Petre Roman in 1996 20 Sa nu minta electoratul ca au zece mii de specialisti pregatiti 21 Sa nu permita lui Roman sa se razbune pentru mineroiada legitima din 1991 22 Sa nu lase in pace legile criminale regimului comunist si fesenist 23 Sa nu evite intrarea in partid a elementelor tinere valoroase 24 Sa nu se supuna santajului securitatii pentru a nu se face cunoscuta cedarea multora ca informatori 25 Sa nu puna umarul la aservirea externa a Romaniei 26 Sa nu se cocoate in fruntea unei lupte pe care nu o puteau duce, ci sa-si dea demisia ca sa faca loc altora, mai eficaci 27  Sa nu permita scindarea rindurilor rezistentei anticomuniste 28 Sa nu genereze factiuni care sa vinda parti din PNT catre diversse ramuri ale FSN 29 Sa nu descurajeze fatal pe cei care au sperat intr-o schimbare 30 Sa nu faca specula cu suferintele din anii '50 ci sa atace problemele prezentului 31 Sa nu sustina teoria "terapiei de soc" care a legitimat distrugerea economiei pentru imbogatirea securistilor 32 Sa faca lustratie, daca au ajuns la putere iar daca de fapt nu au ajuns, sa nu se preteze la farsa 33 Sa deblocheze procesul comunismului, nu sa se ocupe doar cu anularea penibila a sentintelor lotului Maniu 34 Sa nu continue pseudo-activitatea, ci sa radieze facaturile care folosesc sigla PNTcd. 35 Sa puna interesele tarii mai sus decit cele ale partidului Etc 

Ioan Ionuţ Toate formatiile, inclusiv PNTcd, au operat pe doua programe net diferite; unul de fatada pentru public si mass media si altul operational, de uz intern. De asta nu da nici pe departe ce s-a spus cu ce s-a facut.

Maria Ratiu Nu am reusit sa citesc, dle Rosca ceea ce ati scris dar promit ca o fac in noaptea asta si maine va voi esplica, sau ma rog, voi incerca sa explic in parte de ce s-a ales sa se "joace" cartile care s-au "jucat"- bine sau rau- asa cum s-au jucat. Sunt bucuroasa insa ca am avut aceasta discutie si ca vom putea clarifica cateva puncte poate numai distorsionat percepute, sper eu. Va asigur insa de buna credinta a PNTCD-ului si implicit a domnului Coposu si Ion Ratiu. Au fost greseli si faptul ca ni le-am asumat am platit ca partid si platim si acum poate chiar cu disparitia din viata politica a Romaniei dar asta nu inseamna sa aruncam la gunoi ideile lor sau o doctrina care poate sa scoata populatia din dependenta de drogurile pe care le injecteaza cu cinism FSN-urile de dupa Revolutie. Va urez o noapte buna!

Ioan Ionuţ Va trebui intr-o zi sa fac o mica expunere pe tema disjunctiei si intre teoria teoria comunista a socialismului democrat si feudalizara teritoriala si sociala in perioada socialista inclusiv pe componenta armata a acestui segment social intrucat armata proprie a acestuia (a feudalului socialist) securitatea a inceput in mod progresiv sa se comporte ca o armata de ocupatie fata de restul societatii.

Maria Ratiu Ca o armata de ocupatie? Armata cui? Daca vorbiti de armata propriului stat aunci nu puteti spune ca este"de ocupatie" ci "de represiune". Daca vorbiti de armata URSS, ceea ce nu e cazul Romaniei, atunci da, puteti folosi sintagma "armata de ocupatie".

Ioan Ionuţ Eu vorbesc de securitate care apara de fapt protipendada de partid si care se manifesta efectiv ca o armata de ocupatie fata de restul populatiei.

……

Ioan Rosca 30.11.12

Astept reactia domnului Mioc, care combate metodic zvonistica. Dar care inca nu mi-a raspuns daca admite ca pot fi si lucruri adevarate in ea. Adica, daca numai din dovedirea faptului ca o sustinere a afirmatiei P nu e valida ca demonstratie, el nu ar vrea sa deducem ca s-a demonstrat nonP ?

http://www.realitatea.net/fuga-nadia-bush-gorbaciov-ceausescu_1062833.html#ixzz2DcHXu1eM

Nadia Comaneci, cea mai valoroasa gimnasta a lumii, i-a facut pe George Bush si Mihail Gorbaciov sa discute despre inlaturarea lui Nicolae Ceausescu de la conducerea Romaniei.

    Mioc Marius Dezvăluiri bombă care nu se ştie cine le face. "Se spune ca in clipa in care cei doi discutau despre noua orientare politica a Europei, pe monitoarele amplasate in sala de consiliu a vasului, posturile americane nu conteneau sa vorbeasca despre Nadia Comaneci, care alesese libertatea. Atunci, Bush si Gorbaciov s-ar fi oprit din discutii, urmarind cu atentie transmisiile TV, dupa care au inceput sa discute de problema Romaniei si, mai cu seama, a variantelor de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu". Ar trebui verificat dacă au coincis ştirile despre Comăneci din televiziunile americane cu întîlnirea de la Malta - e o diferenţă de cîteva zile între evenimente (28/29 noiembrie - 2/3 decembrie) de aceea bănuiesc că e tipul de minciună la care se poate chiar dovedi că e minciună, dar oricum nimănui nu-i pasă şi nu urmăreşte demonstraţii bazate pe dovezi. Zvonistica e mult mai pe placul poporului.

Mioc Marius Noul tip de fată petrecăreaţă din România

de Tom Teepend

Nadia Comăneci pare să fie exact tipul corect de refugiat de la sfîrşitul războiului rece. După 46 de ani de refugiaţi politici aducînd cu ei poveşti despre gulag, întemniţări şi chiar omoruri motivate politic, iat-o pe Nadia – şi ea e gata să se distreze.

Oamenii aşteptau obişnuita poveste cînd s-a aflat vestea fugii ei din România: Doamna Comăneci va veni în SUA, îşi va exprima dragostea pentru libertate şi se va apuca să lucreze în ajutorul adevărului şi justiţiei şi împotriva forţelor întunericului. Desigur ea se va dedica, cel mai probabil, cauzei antrenării unor nimfete americane pentru a performa în gimnastică precum a făcut ea la faimoasa izbîndă din 1976 de la jocurile olimpice, cînd avea vîrsta de 14 ani.

Totuşi, ea nu a făcut nimic din toate astea. A spus că îi place că a ajuns în Statele Unite dar apoi a întrebat practic: “unde-i petrecerea?”.

Ei bine, dacă revoluţionarii americani şi-au justificat acţiunile pe baza dreptului înnăscut la viaţă, libertate şi căutarea fericirii, doamna Comăneci în mod limpede a ales căutarea ca fiind favorita ei din această trinitate civilă.

Ea a ajuns aici de cîteva zile, vorbind frumos despre libertate dacă a fost întrebată, cînd a lăsat să se afle că a fugit din România pentru a fi alături de un oarecare Constantin Panait, om însurat şi el însuşi fugar din România. Se pare că el a convins-o că se va îmbogăţi acceptîndu-l ca manager al ei.

(…) Între timp, exista o legătură sentimentală la care trebuia renunţat, şi doamna Comăneci cu domnul Panait au mizat pe asta, spre durerea doamnei Panait şi consternarea publicului.

Doamna Comăneci a încercat să explice că, hei, este o femeie de 28 de ani, nu zîna care şi-a croit calea spre inima lumii. Asta nu a părut să aibă efectul scontat, aşa că o dezminţire a fost emisă că nu este nimic romantic, ca să spunem aşa, între ea şi domnul Panait. Neobişnuinţa ei cu limba engleză a făcut-o să se exprime greşit. Ne pare rău de neînţelegere şi aduceţi-ne înapoi contractele de sponsorizare.

Articolul complet la http://mariusmioc.wordpress.com/2012/03/14/scrisoarea-catre-ceausescu-a-lui-nica-leon-si-nadia-comaneci-fata-petrecareata-in-presa-canadiana-din-decembrie-1989/

    Ioan Rosca 30.11.12 Domnule Mioc, vad ca atrageti atentia asupra contrapunerii intre doua atitudini, cea a lui Nica Leon aparind opozitie autentica si extrem de curajoasa.

    Va amintiti cite scintei ieseau in timpul discutiilor de pe forumul pe care am colaborat, unde domnul Leon bruftuluia dur pe toata lumea (inclusiv pe dv)? Si ca eu am recomandat intelegere fata de stilul lui extrem de agresiv si egocentric, avind in vedere meritele sale iesite din comun, pe care le-am urmarit destul de atent:

    http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/nica_leon/

    Din care se vede ca domnul Leon a inceput inaintea altora si nu s-a oprit la 22 decembrie, combatind continuu fesenismul care continua regimul comunist. Consecventa activa, pentru care merita toata admiratia.

    Chiar si acum, cind domnul Leon o rupt relatiile cu mine, pentru ca i-am atras atentia sa nu-mi strice lucrarea in spatiul AER, ramin impresionat de faptele sale, prea putin stirbite -pentru mine- de defectele sale de caracter. Si pun chiar intrebarile:

    - nu cumva tocmai din caractere ca acesta izvorasc luptatorii de care cumintii politicosi au uneori nevoie, ca sa reziste lupilor?

    - si invers , nu cumva mizantropia uricioasa sau dura este tocmai produsul faptului ca te-ai jertfit pentru niste lasi?

    Asta- tot ca pledoarie pentru nuante, si fara a sari in extrema admiratiei fara discernamint. Poate ca si domnul Leon a avut ceva in spate, ca sa comita o astfel de scrisoare. Dar daca a facut-o, e plauzibil ca nu mai avea nimic de pierdut si deci ca a facut si pe 21 decembrie ce spune- ceea ce inseamna ca timisorenii ii sint datori, inclusiv dv. Si invers, ca el va este dator pentru ca ati iesit atunci, altfel cred ca ar fi platit fatal pentru acea scrisoare.

    Si atunci? De ce nu va cautati, ca sa va multumiti reciproc?

    Poate din acelasi motiv pentru care nu ati stiut raspunde recunostintei mele pentru eroismul Timisoarei din decembrie, admitind ca si noi, cei care am luptat fara menajamente si cu pierderi in 1990 cu Contrarevolutia FSN.... existam. Trebuia sa treceti peste faptul ca asta perturba teoria dv ca revolta de la Timisoara a fost o revolutie reusita, terminata pe 22 decembrie.

…..

Leonardo Firenze 30.11.12

Cenaclul Flacăra - Trăiască România

www.youtube.com

Trăiască România ! Chiar daca există 1-2 versuri în care zice "Trăiască Ceauşescu", trebuie ignorate deoarece în perioada aceea era în floare cultul personal...

    Ioan Rosca 30.11.12 Nu numai atunci era in floare patriotismul gaunos, de parada, a celor care urla patriotard pe timp de pace, sau de departe, din spatele unor fronturi pe care au mare grija sa nu ajunga.

    20 de milioane de dezertori care-si cinta focos dragostea fata de patria pe care o degradeaza zilnic... ca sa se descurce.

    Putine lucruri sint mai penibile ca spectacolele de fatarnicie colectiva, din care cenaclul Flacara isi facuse specialitate. Sclavii domesticiti , care nu faceau nimic pentru eliberarea tarii lor transformata in lagar se imbatau colectiv. ore intregi, cu vorbe goale despre vitejia altora.

    Aceasta a fost parerea mea si atunci. Acum sint infiorat de nostalgia pentru ciuma pe care holera tranzitiei o provoaca.

Leonardo Firenze 30.11

Îmi vreau Republica Socialista Romania înapoi,sondele sa extraga ptr romani tite...See more

by: Claudiu Mihai Constantinescu

Ioan Rosca 30.11 Au si nostalgicii comunismului dreptul de a nu intelege nimic.

……

Leonardo Firenze 2.12.12

Vrem adevarul despre crimele revolutiei 12.wmv

http://www.youtube.com/watch?v=PO_ZU8j1m_w&feature=share

Avanpremiera procesului Iliescu la B1TV

    Mioc Marius De ce nu-s capabili bucureştenii să lămurească misterele revoluţiei? Pentru că aceste mistere nu există! (folclor timişorean)

    Leonardo Firenze Nu sunt mistere sunt realitati constatate de foarte multi oameni!

    Andries Vasile Credeti?

    Mioc Marius Este o blasfemie să foloseşti expresia "adevărul despre revoluţie" într-o emisiune în care prezinţi teoriile falsificatorului istoriei Alex Mihai Stoenescu http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09/14/prejudecatile-birocratice-ale-lui-alex-stoenescu/

    Prejudecăţile birocratice ale lui Alex Mihai Stoenescu

    Mioc Marius http://mariusmioc.wordpress.com/2011/12/21/ordinul-26001988-si-minciunile-stoenesciene-din-evenimentul-zilei/

    Ordinul 2600/1988 şi minciunile stoenesciene din “Evenimentul Zilei”

    Leonardo Firenze ISTORIA NU-I CIORNA PE CARE S-O RESCRI/IN FUNCTIE DE ZILNIC SCHIMBATE INTERESE/NE-AM SATURAT DE FALSURI MINCIUNI SI DE PROSTII/VREAU OPERE COMPLETE NU OPERE ALESE /....GEN GUSE DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA RAMANE UN MARE EROU AL POPORULUI ROMAN !

    Mioc Marius Generalul Guse a fost un mare criminal, dar in cadrul actiunii de falsificare a istoriei care s-a declansat in Romania in decembrie 1989 toti criminalii au fost declarati eroi. http://mariusmioc.wordpress.com/2009/07/10/egon-krenz-petar-mladenov-si-stefan-guse/

    Leonardo Firenze FUGI LA BAIE SI TE CA...CA TI-A AJUNS LA CREIER NU STI CE VORBESTI!

    Leonardo Firenze DESCOPERA-TI FATA JAVRA SI NU MAI PONEGRI EROII NEAMULUI!

    Mioc Marius Căcatul de Guşe nu e erou al neamului ci criminal mînjit cu sînge românesc în decembrie 1989.

    Ioan Rosca Domnule Firenze, dupa cum ati vazut, v-am lasat sa tot postati mesaje cu care nu sint de acord. Asta pentru ca simt necesare discutii cu cei pacaliti pina acum de demagogii din Romania. Poate se trezesc, poate isi cer scuze ca ne-au incurcat, in acesti 23 de ani, facind jocul lui Iliescu, Vadim, Diaconescu etc- adica a tuturor sforarilor patriotarzi. Este clar ca o anumita categorie de oameni, minati de bune intentii, dar inconstienti de nepriceperea lor, sint victime perfecte pentru dezinformare continua. De exemplu acum , v-ati apucat sa-i dati lectii lui Marius Mioc despre un subiect la care lucreaza de 23 de ani. Nu-i asa ca nu va trece prin cap, ca rrroman tipic, ca va bagati in chestiuni care va depasesc?

    Petru Borodi As dori sa ma insel insa domnul "Leonardo Firenze" isi ascunde adevarata identitate sub acest nume de imprumut fiindca nici un roman nu are aceste doua nume ( Firenze o localitate si Leonardo =Davinci!!) "De ce-si ascund unii pana si numele? oare poate crezand ca sunt alticineva decat in realitate!" cand lauzi pe unul ca si Guse ai cu siguranta un trecut pe care nu vrei sa-l etalezi nici chiar tu !

........

Leonardo Firenze 4.12.12

ATATA TIMP CAT IN ROMANIA MAI EXISTA OAMENI CA GENERALUL CHELARU ROMANIA NU A MURIT SI NU VA MURI CACI S-AU NASCUT DEJA ALTII CARE SUNT IN CRESTERE SI VOR CALCA IN PICIOARE STARPITURILE OTRAVITE SI ASMUTITE IMPOTRIVA NEAMULUI GETO-DACIC!

    Ioan Rosca E parerea dv. Cei care au lucrat cu el (cum ar fi domnul Octavian Popescu- CADA) il considera necinstit, demagog , periculos.

    Leonardo Firenze NUMELE DE CADA NU-MI SUNA BINE!E COADA DE DE DESTABILIZARE A ARMATEI!DEMOCRATIE IN ARMATA?PLUTON CARE VREI SA TE INTORCI LA STANGA ?MIE NU-MI PLACE DE COMANDANT!SEFII SE NUMESC SI SUBORDONATII EXECUTA!ASTA E ARMATA ADEVARATA!ALTFEL E HAOS!

    Leonardo Firenze AS FI VRUT SA EXISTE CADA IN TIMPUL EXECUTIEI CUPLULUI CEAUSESCU POATE SE GASEAU UNII CARE SA INTOARCA ARMELE INVERS !

    Ioan Rosca Ei asa e mai clar. Dv sinteti avocatul regimului criminal comunist, de aceea slaviti pe toti cei care l-au slujit cu abnegatie. Credeti ca putem colabora totusi, desi noi sintem de partea cealalata, numai pe problema salvarii Romaniei de ruinarea economica si aservirea coloniala?

    Leonardo Firenze Si cei care au fost si sunt la putere din 89 si pana azi spun ca au fost de partea cealalalta.Eu nu am fost nici activist nici securist desi aici se face o mare confuzie intre cei care au profitat si cei care au slujit chiar cu pretul vietii neamul romanesc si datorita carora ROMANIA mai este inca in granitele ei.Am fost inginer intr-o fabrica care facea export in 64 de tari de pe toate continentele care acum nu mai exista gratie FSN industria un morman de fiare vechi sunt plecat de 9 ani din tara si fac munca de muncitor desi am o bogata experienta inginereasca si vin este a parintilor daca pot spune asa ca nu m-au invatat sa fur sa mint sa insel.A fost o educatie data de o invatatoare si un inginer care si-au facut datoria cu cinste acolo unde au lucrat.Desi sunt departe de tara si nu stiu daca ma voi mai intoarce curand nu pot ramaane pasiv la dezastrul care s-a abatut asupra tarii in care m-am nascut si imi spun opinia dupa informatiile pe care le-am acumulat pana acum.Sunt optimist ca adevarul va iesi la iveala si starpiturile vor disparea in urma blestemului dacic caci dupa atata furtuna va rasari si soarele in tara noastra!

    Ioan Rosca Domnule Firenze,

    Am apucat si eu placerea de a-mi folosi mintea ca inginer, pentru tara mea. Sint mindru de asta, dar mi-e rusine de modul in care am suportat jugul securisto-comunist. Nu trebuie sa alegem intre iubirea de tara si iubirea de libertate ci dimpotriva , sa iubim eliberarea tarii in care sa putem pune in valoare libertatea fiecaruia.

    Si eu am emigrat, in 1992, ca sa contest radical regimul de la Bucuresti, dar nu am cazut in capcana confuziei dintre dorul de tara sau de tinerete si simpatizarea a-posteriori a bolii care a rapus Romania. Pentru ca- nu uitati- exact cei care ne calareau inainte de 1989 au facut jaful si distrugerea de dupa. Incerc sa va trag de mineca, ca sa nu le mai cintati in struna.

……..

Leonardo Firenze 5.12.12

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.141524949193034.23657.141523249193204&type=3

Photo

Nicolae Ceauşescu

A fost Ceauşescu un vizionar? Dupa 30 de ani, i se confirmă profeţiile: capitali

smul creşte diferenţa dintre bogaţi şi saraci.

"Marile puteri si-au crescut PIB-ul pe locuitor de circa 4 ori in ultimii 25 de ani. Spre exemplu, daca in 1984, Germania avea un PIB/capita de 9.014 dolari, in 2009 acesta crescuse la 40.670 dolari. Un avans puternic marca si Marea Britanie (7.778 dolari in 1984, respectiv 40.670 dolari in 2009), Franta (9.247 dolari in 1984 si 41.081 dolari in 2009) si desigur, Statele Unite (16.538 dolari in 1984 si 45.989 in 2009).

In fostele tari in curs de dezvoltare, cunoscute mai nou ca emergente, avansul PIB-ului pe cap de locuitor a fost chiar mai rapid in unele cazuri (in Ungaria a crescut de 6 ori), insa ecartul dintre est si vest s-a marit in termeni nominali. Daca pentru Romania, Polonia sau Ucraina nu exista date privind situatia din 1984, in cazul Bulgariei, de exemplu, PIB-ul pe cap de locuitor a crescut, in acelasi interval, de la 1.951 dolari la 6.423 dolari, iar in Ungaria de la 1.918 la 12.868 dolari.

In Romania, primele date apar abia in 1989, cand PIB-ul/capita era de 1.790 dolari. In 2009, indicativul a ajuns la 7.500 dolari, o crestere de peste 4 ori.

Potrivit statisticilor Bancii Mondiale, cele mai sarace tari ale lumii au ramas cele din Africa, unde PIB pe cap de locuitor abia atinge cateva sute de dolari."

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/a-fost-ceausescu-un-vizionar-dupa-30-de-ani-i-se-confirma-profetiile-capitalismul-creste-diferenta-dintre-bogati-si-saraci-video-54648/

by: Nicolae Ceauşescu

    Ioan Rosca Domnule Firenze. Daca tot faceti propagnada pro-comunista, faceti-o macar cum trebuie. Ati citat acest text de ca si cum l-ar fi scris el si nu domnul Negrescu.

    Leonardo Firenze Nu e vorba de propaganda e vorba de realitate ca romanii sa se trezeasca obiectiv care il aveti si dumneavoastra ca la adormiti vorbiti degeaba.Nu are importanta ca sunt comunisti nationalisti sau legionari important este sa se trezeasca si sa-si dea mana pana scapam de dracu nu vedeti unde am ajuns si ei o voteaza pe UDREA BECALI ROMAANNNN ?!!samd.

    Ioan Rosca Nu e un motiv sa citati gresit. Articolul NU e scris de N Ceausescu. Just?

    Leonardo Firenze Decat astia mai bine MAREA ADUNARE NATIONALA !

    Ioan Rosca Dar sint TOT AIA , plus urmasii (mostenitorii) lor... Este crucial sa sesizati asta. Tocmai Tovarasii care ne-au umilit in lagar s-au impatronat jefuind Romania.

    Leonardo Firenze In politica e ca in fotbal atacul fara extreme nu da rezultate!Macar de-am lua exemplul grecilor !

    Ioan Rosca Domnule Firenze, chiar nu intelegeti ce se intimpla? Gardienii care ne-au pazit sa ridicam economia si-au insusit munca noastra silita, au distrus ce nu au putut insfaca si ne-au vindut la alti stapini de afara. Pacalind slugile de ieri si jefuitii de azi incit sa regrete vremurile cind construiau altora palate.

Leonardo Firenze Pai asa scrie in doctrina lui LENIN"Daca ai pierdut puterea politica pune repede mana pe puterea economica "cum au facut de fapt rusii dar astia au vandut-o si i-a durut in curte de cei care au muncit si au rabdat sa faca acea economie si acum e vai de mama lor priěn straini umiliti si cand se vor intoarce acasa o vor lua...N-

 

…….

Ioan Rosca 5.12.12

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti

Tel. 0728.310.344 // e-mail: frfdpla@gmail.com

FOŞTII DEŢINUŢI POLITICI ABANDONAŢI ÎNCĂ O DATĂ DE OCCIDENT. CEDO - COMPLICE CU CRIMELE COMUNISMULUI.

C O M U N I C A T - 5.12.2011

În ziua de 28.11. 2011, conducerea Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politici - Luptători Anticomunişti, a luat cunoştinţă de respingerea cererii sale introdusă la data de 06.01.2010 şi înregistrată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sub nr. 3316/10.

Această Curte a primit, pe parcurs, 3 (trei) volume de documente trimise de noi, în care erau arătate crimele săvârşite de regimul comunist din România între anii 1945-1989, fiind precizate nominal peste 3.000 de omucideri identificate până în prezent numai în temniţele politice din această perioadă, precum şi autorii acestor crime, dar şi condiţiile inumane de detenţie şi muncă forţată la care au fost supuşi deţinuţii politici anticomunişti.

Totodată, au fost prezentate Curţii şi dovezi oficiale ale tăinuirii acestor crime de către Justiţia Română de după 1989, care, permanent, la intervenţiile noastre, a decis neînceperea urmăririi penale.

Respingerea cererii noastre demonstrează, fără îndoială, solidarizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului cu crimele comunismului săvârşite în România înainte de 1989 şi de asemenea solidarizarea cu tăinuitorii acestor crime de după 1989.

Pentru noi, foştii deţinuţi politici-luptători anticomunişti, a devenit limpede cum suntem priviţi în continuare de către cei ce conduc astăzi statele Europei. Suntem convinşi că istoria îi va eticheta pe aceştia, într-o zi, aşa cum se cuvine, fiindcă va exista un moment al adevărului şi pentru victimele lăsate pradă, fără apărare, de forţele aliate din Apus, după cel de al doilea război mondial.

Victime atunci, victime astăzi!

Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici - Luptători Anticomunişti

Presedinte, Constantin IULIAN

Secretar, Gheorghe JIJIE

(odihneasca-se in pace, daca pot)

    Ioan Rosca 5.12 Si acum raspunsul "Curtii" din 27.11.11 la cererea 3316/10 depusa de Federatia condusa de Iulian si Jijie (decedati intre timp)

    "Domnule,va scriu referitor la cererea introdusa in data de 6 ianuarie 2010 si inregistarata cu numarul de mai sus. CEDO a decis in data de 10 noiembrie 2011, intr-un complet de judecator unic (E Steiner) sa declare inadmisibila cererea susmentionata.

    Tinind seama de toate aspectele care i-au fost prezentate si in limitele competentei sale de a examina solicitarile formulate, Curtea a considerat ca nu au fost indeplinite conditiile de admisibilitate la articolele 34 si 35 din Conventie.

    Aceasta decizie este definitiva si nu poate face obiectul nici unui recurs, nici in fata Marii Camere nici al unui alt organism al Curtii. Grefa nu va putea sa va ofere alte detalii cu privire la decizia judecatorului unic. Prin urmare nu veti mai primi alte scrisori din partea Curtii cu privire la aceasta cerere.Conform directivelor Curtii dosarul va fi distrus intr-un termen de un an de la data acestei decizii.

    Aceasta comunicare este facuta in baza articolului 52 A din regulamentul curtii.

    Cu stima, pentru curte, V Nicolaescu, referent juridic"

    Ioan Rosca E rindul meu acum. Sa vedem cum vor proceda pentru a sufoca plingerea mea la CEDO si dosarul anex, la care am lucrat suficient ca sa nu fie usor de trecut cu vederea. Sper ca sa pot demonstra astfel riguros complicitatea "Europei" la ascunderea unui genocid.

    Ioan Rosca 5.12.12 Si acum sa vedem cine este terminatoarea de la CEDO, tovarasa Elisabeth Steiner.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_Steiner

    "Steiner was admitted to Austrian Bar in December 1987 and established legal practice in Vienna in January 1988 and practiced solo until her appointment as a Judge. Between March 1999 and October 2001 she acted for some 80,000 former slave and forced laborers from Ukraine, Belarus and Russia, involving extensive fact-finding missions to those countries. Between 1999 and January 2001 she represented Holocaust victims from various countries (USA, Austria, etc.). Judge Steiner places an emphasis on women's rights and maintains contacts with women's rights organizations in China, Nigeria, Bhutan, Nepal, Morocco, Sierra Leone, Algeria, Belarus, Ukraine."

    Buna nu? Cererea de judecare a macelaririi anticomunistilor romani a fost adresata catre o reprezentanta a victimelor holocaustului.....

Ioan Rosca 5.12 Cred ca asta e monstrul in roba....

http://www.echr.coe.int/ECHR/Resources/TheCourt/TheCourt/JudgesCVandPhotos/photos/STEINER.jpg

Serban Popa Comunicatul se termină cu fraza : victime şi atunci, victime şi acum.

Serban Popa Dacă s-ar fi terminat cu concluzia şi, totodată îndemnul : Luptători atunci, luptători acum, ar fi fost cu totul altceva. Aşa ce putem să spunem altceva decât : VAE VICTIS

Serban Popa Cât despre terminatoarea de la CEDO, monstrul în robă etc. ce se poate spune ? Oare nu ştim cine se află în spatele ei ? Oare nu ştim cine a adus bolşevismul în Rusia şi cine a răspândit bolşevismul în lume şi de ce ? Oare nu ştim cine a scos (aparent) de pe scena lumii bolşevismul şi de ce ? Păi dacă ştim de ce am ajuns unde am ajuns, de ce să ne legăm de nişte amărâţi ca madam Steiner în loc să ne luăm de mahării care, de cel puţin 150 de ani, trag sforile pe lumea asta? Şi dacă tot ştim despre toate, de ce tot batem AER-ul în piuă şi nu ne organizăm ca să se termine odată dracului (Doamne iartă-mă) cu ei ???!!!

Serban Popa De ce domnule Roşca ???

Ioan Rosca De ce nu reusim sa facem fata la atacul celor cocotati sus, am incerc si eu sa inteleg de multa vreme. Citeva concluzii ar fi aici:

www.facebook.com/groups/367470513272109/doc/459356997416793/

Probabil ca din aceste multe motive au ramas fostii detinuti fara dreptate si am ajuns si eu atit de singur in fata masinii criminale a justitiei, desi am incercat sa stirnesc solidaritate justitiara. De atita comentat, romanii anticomunistii nu au mai avut timp sa participe la lupta.

Sa le fie de bine.

Serban Popa Am citit Obstacole si am constatat că aţi surprins cu acribie efectele. Cauza lor o constituie însă lipsa de capital a mai mut de 90 % din români. Iar lipsa de capital este cauzată de FURTUL - nu abuzul,conform versiunii dr. Cojocaru - comis de către statul român prin promulgarea Legii 15/1990. Când românii vor înţelege acest adevăr elementar şi, mai ales, atunci când vor înţelege că SINGURA soluţie este anularea (efectelor) acestui furt prin CONFISCAREA CAPITALULUI FURAT CARE LE APARTINE DE DREPT şi pedepsirea exemplară a vinovaţilor atunci (abia atunci) o să le fie de bine. Sunteţi administratorul acestui site. Începeţi şi terminaţi fiecare din intervenţiile dumneavoastră cu cuvintele : TREBUIE CONFISCATĂ AVEREA FURATĂ !!!

Serban Popa Tot aşa cum Cato cel Bătrân îşi termina fiecare discurs din Senatul roman cu cuvintele : Cartagina trebuie distrusă, tot astfel fiecare intervenţie pe site trebuie să înceapă şi să se termine cu cuvintele : Ă TREBUIE CONFISCATĂ AVEREA FURATĂ !!! Iar Cartagina chiar a fost distrusă, iar locul pe care se înălţase a fost arat.

Ioan Rosca 6.12.12

1. Intre timp , imi cunoasteti suficient pozitia ca sa stiti ca si eu sustin fara rezerve ca AVEREA FURATA TREBUIA SI AR TREBUI CONFISCATA! E bine si "TREBUIE" , desi probabil nu se va intimpla, din motive la care m-am referit. Caci efectele devin cauze. Nu pot pune acest adevar la capatul fiecarui text , pentru ca am o gama mai larga de preocupari. In 1990, imi terminam interventiile cu "Revolutia va invinge , nu comunismul!" . Ma jenez azi de acest patetism.

2. Cit priveste cauzele ultime, ramin la parerea ca ele sint mult mai sus. Nu s-a facut CE TREBUIA (confiscare si pedepsire) pentru ca nu i-am rasturnat de la putere, si asta dintr-o sumedenie de alte cauze, dintre care multe sint amintite si in documentul pe care il comentati (cum ar fi cele care tin de rezistenta uzurpatorilor, structurile sistemului ne-epurate, degradarea populatiei expuse la comunism, conditia umana etc)

3. M-am auto-exilat in 1992, pentru a contesta radical regimul de la Bucuresti, inclusiv pentru jefuirea si distrugerea avutiei nationale. Am incercat apoi sa ma alatur rezistentei exterioare, la fel de anemica . Iar in 2005 mi-am parasit din nou cariera, refacuta cu greu (de arhitect de sisteme tele-informationale si cercetator stiintific ) pentru a impinge inainte judecarea crimelor comunismului si fesenismului. Iata-ma in 2012, ramas singur in fata criminalilor din justitie (ultimii detinuti politici murind nemingiiati), cu tot ce am avut (bani sau bunuri) cheltuit- pentru a putea contiunua. Falimentar, pe toata linia. Totul are un capat- si eu l-am atins.

4. Am cerut si domnului Cojocaru, prin 2007, sprijin pentru a aduce in instanta pe cei care au furat si distrus averea poporului roman. Asa l-am intilnit. Dumnealui a respins propunerea sa devina martor-acuzator, din pozitia celui care a facut demersurile din 1990, deci care a dovedit ca FSN actioneaza premeditat pentru dezmostenirea poporului roman. Mi-a explicat riguros motivele pentru care nu crede in justitie , fiind necesara intii indepartarea capusei de la putere. Desi am ramas pe pozitia mea, ca trebuia silita si justitia sa-si aratae pina la fund complicitatea (lucrare penibila pe care incerc sa o termin), am capacitatea sa sesizez si legitimitatea unui alt punct de vedere. Asa cum imi pare a domnului Cojocaru . Si al dv- de altfel. Nu spun asta ca sa revenim in cerc, ci doar ca un supliment explicativ in contextul discutiei despre judecarea crimelor comunismului.

5 Cit priveste activitatea mea justitiara, va propun citeva linkuri:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-5

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2012-2

Folosirea statului in jaful funciar comunisto-fesenist

Ioan Rosca 6.12.12 Nota- Din 2005 , nu fac decit sa citesc drept- legi, spete, jurisprudenta, teorie, sa consult juristi, sa discut cu victime ale justitiei, sa compun texte pentru instanta si sa particip la procesele prin care incerc sa demonstrez criminalitatea justitiei. :

http://www.ioanrosca.com/eseuri/cercetarea_judecarea_crimelor_comunismului.htm

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

Asa ca va imaginati cum imi suna indemnul sa ma instruiesc putin in drept ...

Ioan Rosca 7.12.12

Un nou semnal extrem de expresiv- de la Dan Culcer.

Operaţiunea Keelhaul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Operaţiunea Keelhaul a fost desfăşurată în nordul Italiei de către forţele britanice şi americane şi a avut ca scop repatrierea forţată a prizonierilor de război ruşi, care luptaseră în cadrul forţelor armate germane, în Uniunea Sovietică. Operaţiunea a avut loc în perioada 14 august 1946 – 9 mai 1947.[1] Denumirea a fost mai apoi aplicată, (în mod special după publicarea cărţii omonime a lui Epstein), altor acte de forţare de repatriere după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial ale foştilor cetăţeni ai URSS şi din Europa Răsăriteană, care încercau să fugă de ameninţarea comunismului.[2] [3]

[]

Printre repatriaţii cu forţa s-au numărat şi emigranţii „albi”, care nu fuseseră niciodată cetăţeni sovietici, dar care luptaseră de parte Germaniei Naziste împotriva Uniunii Sovietice. Printre deportaţi s-au aflat personalităţi ale emigraţiei precum generalul Andrei Şkuro şi atamanul cazacilor de pe Don, Piotr Krasnov. Deportările emigranţilor albi contravenea angajamentelor asumate de delegaţia britanică la Conferinţa de la Ialta, prin care aceştia se angajau să predea doar cetăţenii sovietici, care avuseseră această calitate după 1 septembrie 1939. (Vedeţi şi: Trădarea cazacilor).

Ultima repatriere forţată din cadrul Operaţiunii Keelhaul, care a implicat selectarea şi transferul ulterior a aproximativ 1.000 de „ruşi” din lagărele Bagnoli, Aversa, Pisa, şi Riccione,[1] ca urmare a aplicării „Directivei NcNarney-Clark Directive”, a început pe 14 august 1946. Au fost transferaţi sub jurisdicţia autorităţilor sovietice persoanele care au activat în Armata germană. Operaţiunea de transfer a primit numele de cod „East Wind” (Vântul de la răsărit) şi a avut loc în Austria, în localitatea Sankt Valentin pe 8 şi 9 mai 1947.[1]

[]

Vă rog să citiţi acest text selectat de mine, în speranţa că vă poate interesa. Dedic acest link tuturor naivilor sau proştilor care cred că interesele marilor puteri pot fi compatibile cu morala şi cu intereselor statelor mici. Cu prietenie, Dan Culcer

……

Ioan Rosca 14.12.12

Bravo. Chiar daca veti da peste alti complici. Va tin pumnii

http://www.verticalonline.ro/curtea-constitutionala-actionata-penal-de-un-gorjean

Curtea Constituţională, acţionată penal de un gorjean | Vertical

www.verticalonline.ro

În curând, judecătorii Curţii Constituţionale vor trebui „să dea cu subsemnatul” la Curtea Penală Internaţională de la Haga, dacă această

    Dumitru Zburlea De-asta vor să schimbe uslinoşii Constituţia, ca să perpetueze în stil propriu sistemul comunisto-mafiot de dinainte şi de după Revoluţia din 89.

…..

Leonardo Firenze 15.12.12

A fost un mare,mare patriot si a demonstart ca a fost a creat case,locuri de mun...See more

by: Negru Maria

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.306121599424293.63271.100000793676431&type=3

    Ioan Rosca La prima mizerie de acest gen pe care o puneti aici,voi face ce trebuie. De ce nu mergeti dv intr-un grup de nostalgici comunisti? Va face placere sa ne scuipati in fata? Nu ajunge ca slavitii tovarasi ne-au distrus viata si tara?

…..

Ioan Rosca 17.12.12

Importanta plenarei la care se face referire aici este ca arata politica premeditata de atingere a tremenelor de prescriptie pentru crime. (a se vedea explicatii la :

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-5)

http://adevarul.ro/cultura/istorie/marele-bal-reabilitarea-patrascanu-excluderea-draghici-1_50ce2726596d72009109ccb3/index.html

…….

Ioan Rosca 19.12.12

Angajatii IIICMER stiu foarte bine ca fac banuti dintr-o farsa. Acum cind falsul anticomunist Basescu e talonat de banda lui Iliescu, ce naiba mai cauta la acel institut, in afara de salarii, doctorate si capital civic nemeritat? Au facut ceva din ce scria in legea de infiintare? A fost cineva condamnat in urma cercetarilor lor? Dar nu isi dau demisia, ci cirtesc pe la colturi....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/angajatii-iiccmer-se-plang-de-amenintari-cu-moartea-si-tratamente-discretionare-din-partea-101.html

…….

Mioc Marius 9.12.12

Pe măsură ce trece timpul de la un eveniment istoric se poate minţi cu mai mult tupeu despre el. Martorii dispar, cei care încă sînt în viaţă nu mai au amintiri atît de precise, apare o nouă generaţie care n-a trăit evenimentele - toate acestea favorizează falsificarea istoriei.

Mai nou aud că revoluţionarii din 1989 au abandonat lupta după numai 6 zile, numai prin Piatra Neamţ lupta fiind continuată. Eu îmi amintesc că anume în oraşele în care a fost revoluţie a existat rezistenţă semnificativă faţă de regimul FSN, Timişoara fiind centru principal de rezistenţă împotriva FSN. Cred că nu m-am ramolit, uite şi o înregistrare video din 8 iunie 1990 (deci mult după trecerea celor 6 zile) care arată un miting de protest faţă de realităţile politice care fuseseră consfinţite la vremea aceea şi prin alegerile din 20 mai 1990.

http://mariusmioc.wordpress.com/2011/01/18/timisoara-8-iunie-1990-armata-trebuie-epurata-de-criminali-si-colaborationisti-miting-in-favoarea-cada-video/

Timişoara, 8 iunie 1990. “Armata trebuie epurată de criminali şi colaboraţionişti”. Miting în favoar

mariusmioc.wordpress.com

În 8 iunie 1990, în Piaţa Unirii din Timişoara a avut loc un miting în favoarea Comitetului de

    Ioan Rosca Parca incepeti sa o luati de drumul bun? Ati depasit teza ca revolutia s-a terminat pe 22 decembrie? Incepeti sa cautati urme si prin 1990? Mai ramine sa observati contra cui erau aceste proteste (FSN) si pe ce motiv (confiscarea/deturnarea/tradare revolutiei) si ajungeti la lumina.

    Cit priveste deosebirea dintre a iesi in 1990 la Timisoara la protest anti-guvernamental... si la Piatra Neamt , incep sa ma indoiesc ca o veti putea intelege vreodata...

    Mioc Marius Domnule Ioan Rosca, eu totdeauna am fost pe drumul bun. Există doar o problemă cu unii falsificatori ai istoriei şi calomniatori care dau sentinţe care n-au nici o legătură cu adevărul.

    Ioan Rosca 20.12.12 Haide sa fim constructivi domnule Mioc, acum ca parem a ne intelege ca biata revolutie nu s-a incheiat la 22 decembrie, o data cu intronarea FSN-ului Contrarevolutionar, care a sufocat-o pe parcursul anului 1990.

    Sint cu totul de acord ca in Timisoara au fost cei mai multi adversari ai emanatiei FSN , care au dorit sa se mearga pina la capat cu ce s-a incercat in decembrie si au incercat sa convinga si pe altii sa iasa la lupta. Si la mine au venit, sa ne ajute sa lamurim lumea ce este FSN:

    http://www.piatauniversitatii.com/ico/p1989-1990/docs/contrarev_9.htm

    convinsi ca pietrenii nu sint informati si descoperind cit de grava e situatia din Moldova, pe care o semnalam inutil pe vremea aceea:

    http://www.piatauniversitatii.com/ico/p1989-1990/docs/contrarev_8.htm

    Dar e vorba de oameni simpli , dintre aceia care ies la o manifestatie si apoi pleaca acasa. Liderii insa par a va fi tradat , sau vindut, sau condus dezastruos, intelegidu-se cu Frontul (vezi si Iordache, Fortuna etc).

    L-am intrebat pe domnul Mihet ce s-a intimplat cu conducerea societatii Timisoara, de a intors placa? De ce au renuntat la contestarea lui Iliescu pentru punctul 8? De ce au blocat tendintele de radicalizare anticomunista a congresului ANPT si apoi au facut astfel ca sa nu se mai intruneasca? De ce au recunoscut alegerile... desi nu se respectase punctul 8? De ce s-au intilnit cu Iliescu in aprilie si, mi-au povestit mie membrii asociatiei ca Iliescu, s-au lasat convinsi ca acesta va curati singur securistii, daca e lasat in pace? De la cine au primit atunci burse, pentru a pleca in SUA? Ce influenta a avut GDS asupra lor? De ce nici Alianta Civica mosita de ei nu a avut dinti? Ce alte chilipiruri sau amenintari i-au determinat sa se cuminteasca si sa treca protestul pe linie moarta? De ce se arata Popovici preocupat in octombrie 1990 sa nu ii bruscam pe securisti si prin 2004 lamurea demonstrantii anti-Iliescu de la Paris -sa plece acasa, ca punctul 8 nu mai e de actualitate?

    Am tot repetat aceste intrebari:

    http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-7-2012-3

    dar nimeni nu raspunde.

    Nu ati putea dv ca azi, in numele comemorarii, sa i le puneti domnului Mihet? Sau cui credeti dv ca ar putea lamuri problema pusa de mine? Nu vi se pare important faptul ca liderii asociatiilor luptatoare din 1990 au tradat cauza pentru care se zbateau membrii de rind? Macar pe viitor sa stim cum procedeaza puterea si sa se evite eroarea de organizare in jurul citorva persoane?

…….

Ioan Rosca 14.1.13

Stie cineva mai multe despre asta?:

"Casa Poporului are un singur buncăr antiatomic, legat de principalele instituţii ale statului prin 20 de kilometri decatacombe. Aceste secrete ale Bucureştiului au fost dezvăluite pentru Libertatea de colonelul în rezervă Nicolae Kovacs.

"Ceauşescu voia să demonstreze prin Casa Poporului că e cel mai tare conducător din blocul socialist. Şi a reuşit", spune colonelul în rezervă Nicolae Kovacs (82 de ani), omul care a condus partea cea mai secretă a lucrărilor de la Casa Poporului.

Kovacs, absolvent al secţiei de construcţii speciale din Academia Militară, a avut comanda celor 12.000 de militari rezervişti care au lucrat la acest edificiu gigantic. Colonelul dezvăluie că în Casa Poporului sunt 5.000 de încăperi şi că în subteran există şapte etaje, ultimul fiind ocupat de buncărul antiatomic al lui Ceauşescu, o incintă cu pereţi din beton de 1,5 metri grosime, acoperiţi cu o placă de eclatare, care nu poate fi penetrată de radiaţii.

Adăpostul e compus din sala principală, adică punctul de comandă - cartierul general care trebuia să aibă legături

telefonice cu toate unităţile militare din România - şi mai multe apartamente de locuit, destinate conducerii statului, în caz de război.

"Sala principală urma să fie dotată cu o masă mare în mijloc şi pe pereţi, cu un sistem de hărţi ale României, în relief. Pentru ventilaţie s-au adus pompe suedeze, cu filtre speciale, care au fost încastrate în pereţi. Aveam vreo 12 camere mari cu filtre de rezervă, stivuite pe rafturi. Acestea au fost singurele componente străine din Casa Poporului", ne-a declarat Kovacs. Kovacs a lucrat la toate tunelurile. Ca ofiţer superior specializat în construcţii speciale, Kovacs a lucrat la tot ce înseamnă pasaje secrete realizate în timpul lui Ceauşescu.

"Este vorba de aproximativ 20 de kilometri de tuneluri realizate în aşa fel încât să se poată circula prin ele cu maşini cu

motor electric. Tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici pleacă două tuneluri mari: unul spre fostul Comitet Central (actualul Minister de Interne din Piaţa Revoluţiei - n.r.) şi unul spre actualul Minister al Apărării. Cele dinspre Piaţa Revoluţiei sunt întrerupte din loc în loc de uşi de şapte tone greutate fiecare, pentru a închide etanş zona în caz de necesitate. Au fost înglobate în acest sistem şi catacombele mai vechi, realizate în perioada interbelică, cum e cea din zona Cotroceni, a lui Carol al II-lea. Sunt şi multe tuneluri secundare, cum e cel dintre Casa Poporului şi staţia de metrou Izvor, care probabil că vor fi folosite, la un moment dat, pentru utilităţi publice", ne-a explicat colonelul Kovacs.

Unele catacombe, ţinute secrete până acum - mai precis cele situate în zona Pieţei Victoria -, vor fi amenajate pentru parcaje subterane.

Al doilea buncăr al lui Ceauşescu... a fost inceput de Hitler.

Concomitent cu şantierul de la Casa Poporului, Kovacs a lucrat şi la clădirile "speciale" din apropiere, actualul Hotel Marriott şi Ministerul Apărării. "Pe locul ales pentr minister era deja un buncăr cu un planşeu din beton de 1,2 metri grosime, construit de nemţi prin 1942. De acolo, armata germană dislocată în România avea legătură telefonică directă cu Hitler. Am încercat să demolăm acea structură, dar era prea greu şi am hotărât să o înglobăm în noul imobil. Aşa a devenit construcţia lui Hitler al doilea buncăr antiatomic al lui Ceauşescu, care nu este sub Casa Poporului, cum s-a spus mereu, ci, repet, sub Ministerul Apărării", a detaliat Nicolae Kovacs.

    Mircea Serban ...Confirm cele declarate. Eu insumi in 1986 am muncit 2 zile la cota -90, iar pentru a scapa de acolo, am carat de la Iulica OPREA -"Privighetoare, Slobozia, cascaval, salam de Sibiu, pentru a-mi castiga biletul de iesire de acolo! Sub Dambovita, la vremea regularizarii albiei, au fost instalate conducte si cu caracter logistico-militar! ...din nefericire, dupa plecarea mea -intempestiva, din Romania, am lasat toata biblioteca mea in Bucuresti, Calea Mosilor 73, furata de vecini si mineri, tigani etc, unde se aflau si cateva planuri ale Casei Poporului... banuiesc cine a intrat in posesia acestora!

……

Dumitru Rizoaica 15.1.13

Astazi 15-01-2013 s-au implinit 50 de ani de la prima mea eliberare din detentia politica de la Aiud!

Ioan Rosca 15.1.13 Sper sa va fac o o surpriza ... Am pus acum la File, foaia eliberarii dv. din registrul penitenciarului.

http://www.facebook.com/groups/367470513272109/541838969168595/

Dumitru Rizoaica Multumesc dle Rosca!

A fost intradevar o mare surpriza!

Dumitru Rizoaica De unde ati avut aceasta fila?

Ioan Rosca 16.1.13 Din registrul penitenciarului Aiud, trimis o data cu toate celelalte registre de la penitenciare, echipei de ancheta a generalului Dan Voinea, pentru dosarul 35/P/2006 - genocidul comunist si ascunderea lui dupa 1990 (este in volumul 39, fila 146).

Toate cele 49 de volume aterizind in dosarul meu de la ICCJ (plingerea pe care am facut-o pentru NUP-pus dosarului genocidului comunist)-am capatat dreptul sa le fotografiez (vezi relatarea la http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-9 ).

In curind voi expune toate volumele la locul lor:

www.procesulcomunismului.com

impreuna cu celelalte documente pe care le-am pregtait pentru a dovedi complicitatea justitiei la ascunderea genocidului.

……

Maria Ratiu 22.1.13

memorialul   http://www.youtube.com/watch?v=Wtgf2oALqOE

www.youtube.com

    Ioan Ionuţ Haideti sa fim cinstiti; comunistii nu au facut decat sa plateasca polita cu aceeasi moneda. Burghezo-mosierimea de atunci exact asta merita. Nu avem ce le plange de mila si inca mai sunt dintre acei pe care nu-i pot prosti televiziunile burgheze sau neoburgheze.

    Eu, daca as reusi sa creez un partid si as ajunge la varf, exact asta as face: arestari im miez de noapte, procese la bbiect cu trecerea dupa gratii si a avocatilor care prin actionea lor nu fac altceva decat sa obstructioneze un act de justitie corect.

    Socrate Stanculescu 23.1 Dar ''Clasa muncitoare merge-n paradis'' iti place ''tovarase''? Eu am avut bunici gospodari si muncitori de-au ajubs sa aiba 100 HEXTARE de vie la Cotesti..PRIN MUNCA CINSTITA !!Si,cand a ''venit''comunismul-pe tancurile rusesti-I-A LASAT IN SAPA DE CAUCIUC ! Nu zic ca n-au fost excese Atunci,dar NU SE COMPARA CU TEROAREA DE 48 PANA-N APROAPE 60 !!Am avut un ''parece ''noroc'' cu Raposatul,c-am sapat de rusi din tara DUPA CE-AU JEFUIT-O ''PE-NTRCUTE'' IN ORICE PRIVINTA;CA ALTFEL SI-ACUM AVEAI,A DOUA LIMBA DE STUDIU,RUSA !!Asa ca ''mai usor cu pianul pe scari''...

    Ioan Rosca 23.1.13  Nici eu nu ma dau in vint dupa ciocoii din nici un regim. Dar "comunistii" nu au platit nici o polita ...decit poporului roman pe care il urau si l-au supus la genocid. Erau aproape toti agenti KGB , straini de neam si ahtiati dupa chilipiruri in slujba ocupantului. Ca spioni antinationali si adevarati teroristi mercenari fusesera inchisi in general, nu ca luptatori sociali. Gargara ideologica nu trebuie sa acopere dictatura monstruoasa si jaful. Puscariile au fost in primul rind pline cu tarani harnici si demni si cu oameni ce se voiau liberi. Iar dupa 1989 tot ce s-a smuls de pe victime a trecut in proprietatea privata a Tovarasilor. Criminalii nu au culoare politica.

……

   Ioan Rosca  28.1.13

    Ascunderea genocidului antiromânesc- demonstraţie sintetică

    http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2013-1

Ioan Ionuţ 28.1.13 Noi cum amproceda cu multimea de criminali economici daca am schimba sistemul?

Ioan Rosca Am cerceta ce au facut. I-am judeca si i-am condamna pentru delapidarea avutiei colective si le-am confisca prada.

Nimic din toate astea nu s-a intimplat dupa 1944. Ci numai o feroce represiune contra oricarei rezistente. Este nociv sa sugerati o paralela intre ce au facut comunistii si ce ar trebui sa facem noi, o echivalenta intre a face dreptate si a face nedreptate -prin justitie.

Important este si sa observati ca nu mai functioneaza nici alibi-ul trecerii in proprietate colectiva a surplusurilor celor bogati-fie ea si abuziva. Caci prada a ajuns in buzunarele gardienilor dupa 1990, cind s-a finalizat tilharia.

Ioan Rosca Din 100 de persoane de pe listele victimelor, de exemplu din registrele penitenciarelor si a coloniilor de munca- 99 nu au fost exploatatori! In calea comunismului au stat in primul rind taranii muncitori, tinerii curajosi si intelectualii cinstiti.

Ioan Ionuţ 28.1.13 "Cine nu e cu noi e impotriva noastra". De aici a inceput marea gresala care s-a incheiat in '89 inlocuita cu una si mai mare. Evident, nu si pentru ei.

…..

Ioan Rosca 14.02.13

De la Mircea Sevaciuc

http://newsbv.ro/2013/02/14/la-multi-ani-luptatorului-werner-sommeraurer-la-77-de-ani/

……

Leonardo Firenze 17.02.13

DE CE VREAU CA POLITICIENII SA FIE IMPUSCATI?

http://salwatiromania.wordpress.com/de-ce-vreau-ca-politicienii-sa-fie-impuscati/

O sa ma intrebati de ce tocmai impuscati ? Pentru ca asta au facut si cu Ceausescu, insa capetele de acuzare au fost in inversul faptelor. Adica Ceausescu a construit si ridicat Romania, si ...

Mioc Marius http://mariusmioc.wordpress.com/2011/10/10/previziune-din-1994-daca-anumite-conditii-sint-indeplinite-calea-spre-reabilitarea-ceusismului-e-deschisa-in-romania-ion-cristoiu-si-raportul-sri-despre-revolutie/

Ioan Rosca 17.02.30 Romania pe care o vedeti, domnule Firenze, este opera benzii conduse un timp de Nicolae Ceausescu. De construit, am construit noi- prizonierii. Gardienii nostri dinainte de 1989 au distrus-o dupa. De fapt, noi am muncit in timpul comunismului numai pentru ca ei sa se imbogateasca azi. Asa ca va previn pentru ultima data domnule Firenze- nu pot accepta astfel de mesaje in spatiul administrat de mine. Urla victimele comunismului in mormint.

Cristian Bereanda Nu trebuie impuscati, ci omorati prin tortura.

    Ioan Rosca 17.02.13 Asta e evident, domnule Firenze. Aveti oricite locuri sa va exprimati nostalgia fata de regimul lui Ceausescu.. Am explicat de ce nu pot accepta asa ceva aici.

…….

Ioan Rosca 18.02.13

Acesta e anticomunismul nociv, pe care incerc sa-l combat.

1. Adeptul unei doctrine socio-economice nu este vinovat de ce au facut diversi criminali in numele respectivei doctrine. Nu comunismul a ucis - ci "comunistii". Ei trebuiau pedepssiti pentru faptele lor concrete , nu gindirea teoretica pe care au invocat-o de forma. Gindirea politica trebuie sa ramine libera. In loc sa luptam pentru decriminalizarea delictelor de opinie (de exemplu, a face puscarie pentru sustinerea unor idei considerate fasciste, antisemitite etc- este o grava incalcare a libertatii )- ne agitam sa extindem sfera interdictiilor. Pe cind interzicerea si pedepsirea adeptilor capitalismului, pentru ca regimul de tranzitie capitalista a distrus tara?

2 Nu vor fi interzise simbolurile comuniste si apologia regimului criminal. E vorba de fapt de o diversiune, care acopera totala ineficacitate a IICC in a-si indeplini mandatul (fortind justitia sa intrerupa protectia criminalilor comunisti). In loc sa fie urmariti penal vinovatii de genocid si cei care i-au acoperit si imbogatit dupa 1989, este stirnita antipatia stingii mondiale pentru asa-zisa noastra lepadare de comunism. Cu comunistii la cirma capitalismului, interzicem aspiratiile unora pentru proprietate comuna. O farsa care nu poate avea decit efectul de a ingreuna judecarea genocidului comunist.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/iiccmer-anun-a-pregatirea-unui-proiect-de-lege-pentru-interzicerea-organiza-iilor-i-simbolurilor-comuniste-637016.html

    Cristi Gheara E o prostie.a interzice o idee înseamnă de fapt o promovare indirectă a ei. E stiut ca fructul interzis pare mai dulce.Si in România.ca si oriunde in lume nu a fost comunism.la fel e valabil si cu crestinismul.

    Ileana Andersson 19.02.13 Ioan Rosca, si capitalismul este o utopie ca si comunismul, si capitalismul isi are victimele sale la fel ca si comunismul. Capitalismul a dat rezu

Capitalismul a dat rezultate bune atata vreme cat a coexistat cu comunismul la care se raporta si numai in tari mari puteri foste imperii coloniale. In tari colonizate precum cele din America Latina, capitalismul a fost o calamitate. Trebui sa ne eleiberam de gandirea si paradigmele rece.

….

Ioan Rosca 26.02.13

O statistica utila.

1. Pentru a ne aminti ce risipa se facea in industria faraonica, acut dependenta/consumatoare de resurse, dezvoltata iresponsabil in regimul Ceausist.

2. Pentru a observa ce potential avea Romania in 1990, cind capacitatile de productie a energiei ar fi putut fi redirectionate in scopuri utile, dar in loc de optimizare s-a facut distrugerea trazitiei

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/178699.html

……..

    Ioan Rosca 9.03.13

    Sa nu uitam nici asta.

    http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-a-ajuns-dirijorul-ciolan-criminal-de-razboi-295509.html

…….

    Ioan Rosca 10.03.13

    Nostalgia dupa vechile vremuri era previzibila pentru ca multi romani:

    - nu pot intelege ca nu trebuie ales intre doua rele concurente, ci trebuie denuntate amindoua (si comunismul si tranzitia)

    - nu inteleg ca tranzitia distrugatoare a fost facuta tocmai de nomenclatura securicomunista

    - au pierdut, prin compromisurile descurcarii, constiinta omului demn si curat, caruia ii repugna nedreptatile

    Pe scurt , reeducarea a reusit.

    http://adevarul.ro/cultura/istorie/Tara-umilintei-templele-foamei-ne-am-batut-ou-fratii-petreus-cartela-sticla-lapte-lumina-butelia-caldura-portie-1_51385c2700f5182b85dbfc3b/index.html

Ion Vintu Antonescu 10.03.13

domnule Rosca,dvs puneti problema intr-un mod foarte eronat!! despre ce ,,securisti,, vorbim noi aici? de ce nu spuneti nimic ca in anii diabolici ai comunismului ateu romanii mancau OASE DE PORC ca la caini,in timp ce evreii(toti evreii din Romania!) primeau pachete cu mancare COSHER,se alimentau din magazinele lor speciale,cu ajutoare internationale masive de la Joint,B nai Brith,iar rabinul rosu MOSES ROSEN denigra Romania si pe Ceausescu,in asa hal pe plan mondial,incat Romania a primit un EMBARGO puternic politic apoi economic.Totul porneste de la politic,spionaj si diplomatie! urmeaza apoi efectul:ECONOMICUL! si asta te termina.Adica dupa ce EUROPA LIBERA denigra Romania non stop ca-i mare stat terorist,tot Romania suferea apoi embargo economic,nu mai aveam afaceri cu nimeni si muream de foame.Adica dupa ce te violeaza MOSES ROSEN, NATO GRU KGB,tot Ceausescu-i de vina si Romania nu-i asa?dupa ce te violeaza tot ei spun ca totul a fost benevol nu-i asa? domnule Rosca,dumneata nu pricepi faptul ca in timp ce Ceasca imbogatea bancile judeo-capitaliste FMI si Banca Mondiala ,imbogatind pe evrei,poporul murea de foame,si tot Romania era acuzata de antisemitism iar Ceausescu ca fiind terorist!! apoi dupa 1989 cine au venit la putere? tot ei! ca zicea porcul stalinist,care a fost si evreu, BRUCAN BRUKNER: ,,dupa noi TOT NOI,, Evident ca tot ei au ajuns la putere dupa 1989,ei evreii.Si tot noi suntem nostalgici,securisti,comunisti,si Ceausescu e rau,nu evreii,nu FMI nu Banca Mondiala,nu NATO GRU KGB,ci romanii ci Ceausescu! cu logica asta ne taiem singuri craca de sub picioare,ne acuzam intre noi ca la PITESTI,ca la reeducare ca suntem securisti,comunisti,si uite ce iese din CNSAS: denigrarea Bisericii nationale,compromiterea unor romani.Adica dupa ce evreul securist A TORTURAT preotul ortodox sa colaboreze cu Securitatea, TOT EL,adica TISMANEANU ori fiul lui, ne acuza ca avem preoti securisti?!?!?!?!?!?!? adica dupa ce X isi sparge capul,si tu ripostezi cu un pumn,tot el te acuza pe tine ca esti violent si infractor! stii ceva? cu mentalitatea asta dai apa la moara la evrei,la sionisti,la toti dusmanii Romaniei fara sa realizezi asta! ZOE PETRE evreica,care ne ataca Biserica,si multi altii de la televizor!

    Ioan Rosca 10.03.13 Pot sintetiza asa mesajul dv:

    "Pentru ca evreii fac /au facut rau Romaniei, trebuie sa toleram si chiar sa simpatizam pe toti ne-evreii care i-au facut rau- de exemplu pe Ceausescu si pe securistii sai" ?

    Continui dupa ce raspundeti.

Ioan Rosca 14.03.13 Va multumesc pentru franchete. M-ati indatorat sa va explic si eu -telegrafic- de ce va voi scoate acum din acest grup, unde e clar ca nu aveti ce cauta (probabil nu ati citit nimic despre AER si nici ceva scris de mine). Nu am cum colabora cu persoanele cu orientarea dv. pentru ca:

1. Nu sint printre copiii ne-informati carora puteti sa le spuneti ca securitatea a aparat tara de strainii rai, jefuitori. Cei ca mine stiu ca tocmai securistii au vindut tara strainilor, dupa 1990. Au cazut la pace cu toate fortele colonizatoare, numai sa fie lasati , nepedpsiti pentru ca ne-au tinut intr-un lagar, sa se infrupte din prada. Desi au fost platiti in continuare din buget sa apere interesele nostre, nu au facut nimic in acest sens, dimpotriva. Asa ca apelul dv la menajarea lor, ca mare scut al nostru fata de pradatori- e o aberatie.

2. Nu i-a pus nimeni in pericol pe securisti, au mentinut continuu controlul total asupra noastra. Ne domina si-si vad de interesele parazitare. Asa ca apelul dv sa nu-i speriem, e inacceptabil.

3. Am toate dovezile ca fostii legionari au fost supusi unor presiuni insuportabile in timpul inchisorii si dupa aceea, ca sa devina informatori ai securitatii. Ca atare, multi dintre cei care se agita patriotard in neocamasa vede sint provocatori ai securitatii. Nu afirm ca dv ati fi unul dintre ei (poate sinteti doar un exaltat fara discernamint), dar modul gaunos agresiv in care tratati problema evreilor (cu valuri de invective si "argumente" grotesti ) ma face sa va banui ca vreti sa compromiteti acest spatiu.

De aceea nu voi continua acest dialog. La revedere

Cristian Bereanda Coruptia si mafia de azi continua de fapt coruptia si mafia de dinainte de 90. O spun fiindca sunt din Bacau, unul din centrele de unde s-a dezvoltat aceasta coruptie, repet, inainte de 90.

……..

Ioan Rosca 25.03.13

Dar impotriva tragerii IICC pe o linie moarta de focar de articole si doctorate, contrar mandatului initial, de catalizator al proceselor penale -de ce nu protesteaza cei care fac bani din vorbaria despre crimele comunismului?

Dar contra faptului ca IICC a tolerat scoaterea fostilor legionari dintre victimele demne de reparatie ale genocidului comunist (care contine si un genocid contra antisemitilor)?

http://adevarul.ro/news/politica/cinci-istorici-cer-demisia-directorului-institutuluipentru-investigarea-crimelor-comunismului-1_515038a800f5182b854c4206/index.html

…….

Antonie Popescu 26.03.13

HOTARARE CEDO _ Timisoara 71 persoane dezdaunate moral din cauza tergiversarii anchetei in dosarele revolutiei

http://hudoc.echr.coe.int/sites/fra/pages/search.aspx?i=001-117615

Cauza

Acatrinei et al. România (nr. 10425/09 şi 71 cereri) *

Reclamantii sunt 72 de cetăţeni români născuţi între 1919 şi 1988 şi locuiesc în Timişoara, Ianova, Dumbravita, Milişăuţi, Murani, Satchinez, Avrămeni, Eforie Sud şi Târgu Jiu (România). Reclamantii sunt victime sau urmasi ai victimelor represiunii armate asupra demonstraţiilor pasnice care au început la Timişoara în Decembrie 1989 împotriva regimului comunist. Aceste persoane au fost recunoscute de către toate investigaţii oficiale, după căderea regimului ca victime ale represiunii. Bazându-se în special pe articolele 2 (dreptul la viaţă) şi 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante), reclamanţii s-au plâns că autorităţile nu au efectuat o anchetă eficientă cu privire la moartea rudelor lor sau de abuzurile la care ei au fost supusi în timpul represiunii împotriva anti-comuniste din Decembrie 1989 de la Timişoara.

Încălcarea articolului 2 (anchetă) - în ceea ce priveşte 65 de petenti.

Încălcarea articolului 3 alineatul (anchetă) - în ceea ce priveşte celelalte şapte persoane reclamante

Curtea a acordat doar satisfacţie: 5.000 de euro (EUR) pentru prejudiciul material la fiecare dintre cele 65 de solicitanţi pentru încălcarea articolului 2 şi de 3 500 EUR pentru prejudiciul moral in cazul fiecaruia dintre cele şapte solicitanţi pentru care s-a stabilit încălcarea articolului 3 din Conventia EDO.

    Mioc Marius Prima hotărîre CEDO de acest tip, din 2009 http://mariusmioc.wordpress.com/2009/12/16/cedo-tergiversare-chitac-stanculescu-vina-lidia-barbulescu/

      Ioan Rosca Daca CEDO ar cere ca victimele comunistilor (inainte sau dupa 1990) sa fie despagubite corect de vinovati, s-ar rasturna situatia din Romania.

……..

Ioan Rosca 27.03.13

"În ciuda condamnării exemplare a comunismului, în decembrie 2006" ????

http://adev.ro/mka2rh

În ciuda condamnării exemplare a comunismului, în decembrie 2006, tema stârneşte la noi reacţii vehemente şi contradictorii. De la mediul politic şi economic la cel academic şi eclesial. Dezbaterea este prematură şi tardivă în acelaşi timp.

    Emil Vladesan Care condamnare?Aceea facuta de comunisti de frunte ca Basescu sau TISMANEANU.....o rusine, o parodie. La respectiva reprezentatie tragi-comica nu a fost invitat nici un Luptator impotriva comunismului!

…..

Ioan Rosca 6.04.13

Sa nu uitam ce a insemnat securitatea.

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/securitate-1_515e8dd500f5182b8587b06a/index.html

…….

Ioan Rosca 6.04.13

 http://adevarul.ro/cultura/istorie/ogoranu-goma-maniu-1_515eaeb200f5182b85885fd9/index.html

……

Andreica Sorin

http://www.iiccr.ro/ro/evenimente/conferinte/conferinte_2013/interne_2013/william_totok_va_sustine_conferinta_reconsiderarea_critica_a_trecutului/

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) este un organism guvernamental care studiaza, documenteaza si sustine constientizarea publica a istoriei comunismului in Romania, prin proiecte de cercetare, educationale, editoriale si muzeale. Activitatea IICC...

    Ioan Rosca 7. 04.13 IICCMER a fost cotropit de aparatorii celor de denuntat si denigratorii victimelor. Se va compromite total Totok facind acest joc?

……….

Ioan Rosca 8.04.13

Iata, in toata spledoarea , cum trateaza justitia fesenista victimele genocidului comunist. Ea pretinde a nu sti ca dupa 23 august 1944 , nu mai aveau ce cauta prizonieri romani in URSS si ca statul trebuia sa faca demersuri pentru a aduce acasa cetatenii romani tinuti ilegal in captivitate. Si nici ca PCR , lucrind ca instrument al ocupantului, nu numai ca nu a facut nimic in acest sens, dar a si coordonat EXPATRIEREA basarabenilor, care au ajus tot in Siberia !!! Si asta ....dupa 6 martie 1945.

http://adevarul.ro/locale/bistrita/lagar-urss-1_5161b2f900f5182b8593afcf/index.html

Cristian Bereanda Desigur, iar sumele trebuie sa le plateasca Iliescu, Voiculescu si ceilalalti dinozauri comunisti ramasi in viata si care sunt direct respunzatori de crimele comunismului. Daca nu se acopera sumele, la munca silnica.

……….

Ioan Rosca 8.04.13

Imi pare bine ca Viorel Roventu a refuzat sa participe la aceasta emisiune, chiar daca tonul a fost rezonabil. Dar parazitismul mediatico-academic pe spatele eroilor lasati de izbeliste - trebuie amendat.

http://www.antena3.ro/romania/nostalgiile-i-fantomele-comunismului-trebuie-sa-definim-ce-sunt-interesele-romane-ti-210081.html

........

    Ioan Rosca 11.04.13

    Vechiul text al lui Coja ramine actual.

    Nu am decit obisnuitele mele adnotari, sper ne-minore.

    Da, este probabil ca si de aceea l-au vrut detronat. Dar sa nu uitam dominoul din Europa de Est- care are alte explicatii, si mai grave. Pina prin 1987, occidentul nu avea nici o problema cu sclavia noastra, ca doar americanii si rusii isi impartisera lumea la sfirsitul razboiului, asa cum o facusera nemtii si rusii la inceput.

    Ceauesecu si nu altcineva a facut imprumuturile pentru a caror achitare am fost de-a dreptul exterminati. Si le-a folosit, deseori, pentru a dezvolta ramuri de industrie energofage sau inutile, sau menite vesnicii ramineri in urma tehnologice. In fine, securistii si comunistii lui sint aceia care au pus mina de caimacul acestei economii si au distrus restul, adica au jefuit si batjocorit munca poporului roman.

    "În primăvara lui 1989, Nicolae Ceauşescu a anunţat că România şi-a încheiat plata datoriei şi nu mai este nimănui datoare.

    Mai mult, Ceauşescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, aşadar. Totul având drept scop să ferească ţara, în viitor, de riscurile pe care cu atâtea sacrificii le-a înfruntat în anii '80, anii atât de cumpliţi pentru noi toţi, când Ceauşescu, somat de creditori, a angajat societatea românească în cursa contra-cronometru de plată a datoriilor. Mi-aduc bine aminte de tonul cu care "Europa liberă" a comentat, la început, această situaţie: ni se prevedea un faliment total, falimentul unor neputincioşi, al unor prăpădiţi care au contractat, cu inconştienţă, datorii peste puterile lor de a le returna! Iar faptul că paralel cu plata datoriilor se continuau giganticele investiţii - canale de navigaţie, centrală atomică, metrou, noul centru civic, hidrocentrale, etc. - părea dovada certă a nebuniei megalomane a lui Ceauşescu şi a laşităţii noastre că îl suportăm!

    Prin anii '87 - '88, tonul "Europei Libere" a devenit altul: i se reproşa acum lui Ceauşescu nu incapacitatea economiei româneşti de a-şi plăti cheltuielile, ci i se reproşa însuşi faptul că ne plătim datoriile, căci aceasta ar fi fost o mare prostie, zicea alde d-l Orăscu, doar toate celelalte ţări trăiesc bine mersi fără să-şi achite creditele primite, ci numai dobânzile.

    Am constatat astfel, cu mare uimire, că, în loc să fie apreciată ca un act de corectitudine, plata datoriilor înfuria anumite persoane sau instituţii, stârnea comentariile cele mai înveninate.

    Ca persoană care am fost crescut în teama de a nu rămâne cuiva dator, n-am prea înţeles, la început, această ciudată atitudine. Mai apoi, cugetând oareşicât, am înţeles un adevăr simplu despre cei care trăiesc din a-i împrumuta pe alţii, despre cei care trăiesc din câştigul astfel realizat, adică cămătarii: bancherii te împrumută nu ca să le restitui cât mai repede banii, ci ca să le rămâi la nesfârşit dator, plătindu-le cu regularitate numai dobânzile.

    Drept care mă întreb cu maximă ingenuitate: ce s-ar întâmpla cu finanţele mondiale dacă toate ţările ar proceda cum a procedat România în primăvara anului 1989? Să ne imaginăm că toţi datornicii şi-ar plăti datoriile şi ar hotărî, prin lege, să nu mai facă alte datorii! În ce s-ar transforma sumele imense ce s-ar aduna astfel în depozitele băncilor dacă nimeni nu va mai apela la bănci, să se împrumute! În ce altceva decât în mari grămezi de hârtie inutilă?!.

    Cu alte cuvinte, România devenise, în primăvara anului 1989, o mare primejdie pentru finanţele mondiale, pentru cei dedulciţi la traiul din camătă, trai nemuncit! Primejdia constând în puterea exemplului, a forţei de contagiune pe care ar fi putut-o avea "modelul românesc"!.

    Mi-am dat seama de asta şi din înverşunarea deplasată cu care "Europa liberă" si "Vocea Americii"au comentat momentuleliberării României de povara datoriilor externe. Nimeni, în Occident nu s-a grăbit să ne felicite. Dimpotrivă! Iar când Ceauşescu şi-a exprimat dorinţa, dar şi putinţa ca România să iasă pe piaţa de credite, acordând împrumuturi cu o dobândă mult mai mică decât cea îndeobşte practicată, pentru a dovedi astfel umanismul societăţii pe care o reprezenta, mi-am dat seama, cutremurat, că Nicolae Ceauşescu, şi-a semnat sentinţa de condamnare la moarte!

    Cred că acest gest, de sfidare şi de demascare a marii finanţe mondiale, a dus cel mai mult la acea concertare de forţe care au reuşit, profitând de generozitatea şi puterea de sacrificiu a tineretului român, nu numai să-l dea jos pe Ceauşescu de la putere, dar să-l şi pedepsească personal, fizic, pentru insolenţa sa.

    Cu consecinţa, "firească", a revenirii României, cuminţită, în rândurile ţărilor îndatorate până la gât marii finanţe, dând astfel putere de contagiune altui exemplu: cine va mai încercavreodată, în Europa de Est sau în Africa, în America Latinăsau în Asia să procedeze ca Nicolae Ceauşescu, ca el o s-opăţească!

    Tare aş fi curios să ştiu cât a costat această debarcare a lui Ceauşescu! KGB-ul, la ale cărui servicii a apelat marea finanţa mondială, este o instituţie serioasă, care ţine la preţ! La fel şi celelalte. Mai puţin securitatea română, care, bucşită cum era cu imbecili la toate nivelurile sale, nu este exclus să-şi fi dat concursul pe gratis, din patriotism, convinsă că se pune în slujba poporului român!

    De plătit, fireşte, noi vom plăti costul înlăturării lui Ceauşescu şi-l vom plăti înzecit, însutit, înmiit, poate.

    Aşa nerod şi troglodit cum ne plăcea nouă să-l credem pe Ceauşescu, acesta a înţeles totuşi un lucru pe care noi, mult mai deştepţi cum ne-a făcut revoluţia, ezităm să-l recunoaştem, ca să nu ne facem de rîsul lumii. Adică ezităm să-i recunoaştem lui Ceauşescu vreun merit, cât de neînsemnat. Eu unul i-aş recunoaşte deci lui Ceauşescu şi unele merite, măcar pe acela de a fi înţeles relaţia strânsă, în lumea de azi şi de mâine, între suveranitatea naţională şi mărimea datoriei externe a unui stat.

    M-am dumirit de aceasta deunăzi, când Parlamentul nostru a aprobat să ne împrumutăm cu vreo 300 de milioane de dolari şinu a tresărit aflând că Fondul Monetar Internaţional ne va acorda acel împrumut numai dacă vom respecta nişte"indicaţii superioare".

    Am scăpat de dracu', şi am dat peste ta-su! Aşa se face că am scos şi o Constituţie în care se afirmă principiul sacrosanct al suveranităţii naţionale, dar am legat această suveranitate numai de inviolabilitatea hotarelor, care interzice armatelor străine să calce pământul sfînt al Patriei.

    Chiar nu au înţeles parlamentarii noştri din Constituantă că agresiunea militară a încetat să mai fie la modă? Că este un procedeu tot mai primitiv pentru sensibilitatea omului modern, tot mai desuet şi mai ineficient? Mult mai curată se dovedeşte a fi agresiunea financiară, arma cea mai subtilă şi mai productivă la acest sfârşit de mileniu! Lumea s-a deşteptat, s-a săturat de violenţă, de sânge! De generali şi colonei!

    Drept care, în locul acestora şi în acelaşi scop, pământul este bântuit în lung şi în lat de experţii financiari ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale pentru, sanchi!Dezvoltare, şi alte "agenturi"!

    Asta, fireşte, după ce prin diverse mijloace, inclusiv propulsarea de agenţi ai marii Finanţe în fotolii ministeriale ori prezidenţiale, ţara vizată este adusă în situaţia de a cere ea însăşi, cu căciula în mână, împrumuturi şi investitori. (La drept vorbind, ce este investiţia străină altceva decât un împrumut pe care te obligi să nu-l mai returnezi, ci doar să-i plăteşticreditorului dobânzile?) Astfel că suveranitatea noastră naţională, de care se umflă-n piept Constituţia română încă de laprimele rânduri, în curând va fi, cu concursul senin al Parlamentului României, numai vorbe în vânt! Va fi cel mai tristneadevăr din câte neadevăruri cuprinde Constituţia României, săraca!

    Căci s-a ajuns la o situaţie paradoxală şi extrem de primejdioasă pentru un viitor românesc al copiilor noştri: deşi noi, în România, ne îndreptăm spre o economie de piaţă, deşi ne privatizăm care mai de care, grăbindu-ne să lichidăm proprietatea şi economia de stat, datoria externă care se acumulează în această perioadă de privatizare nu are şi ea un caracter privat, ci este o datorie de stat, a ţării, a poporului român!

    Cum şi când se va achita de aceste datorii statul român, de vreme ce rolul şi puterea sa în economia noastră urmează să se diminueze în mod sistematic şi programat'??! Cine a programat această cacealma a privatizării în folosul oricui, numai în folosul ţării nu?!

    Sigur, vor sări câţiva deştepţi să ne aducă aminte că şi guvernul S.U.A., statul american, deci poporul american, are câteva sute de miliarde de dolari datorii faţă de aceeaşi finanţă mondială, faţă de aceleaşi bănci la care suntem şi noi, din nou, datori! Dar, vor uita acei deştepţi să ne precizeze, neştiutori cum suntem, că acele bănci sunt bănci americane, occidentale, interesele lor - ale băncilor şi ale statului american fiind foarte coincidente! Nu am nimic împotrivă să se îndatoreze statul român la Banca Naţională a României sau la Banca Dacia Felix! Să se îndatoreze la mine şi să-i pun eu condiţiile în care accept să-l creditez!

    Fireşte, Ceauşescu trebuia dat jos! Şi încă cu mult înainte de decembrie 1989! Şi cel mai bine era dacă s-ar fi dat singur la o parte!

    Din păcate, aşa cum s-au petrecut lucrurile, de dispariţia lui Ceauşescu nu a ajuns să profite poporul român, aşa cum era firesc, adică să profite cei ce au suferit de pe urma lui Ceauşescu,ci au ajuns să profite duşmanii neamului românesc, aceiaşi care profitaseră şi în anii grei când, prin corvoadă naţională, le-am plătit îndoit şi întreit creditele cu care ne-au momit şi ne-au pricopsit în anii '70!

    Acum, când, scăpaţi de datorii, se cuvenea să trăim şi noi caoamenii, ne-am trezit iar cu ei pe cap, cu aceiaşi binevoitori, veniţi să ne dicteze cum să se facă reforma! Această turnură tragică a lucrurilor de după 22 decembrie 1989, ora 12, a fost posibilă prin acţiunea criminală, repet: acţiunea criminală a unor persoane ce pot fi nominal identificate! Scopul principal al acestora a fost, în modul cel mai clar, să aducă din nou România în rândurile ţărilor îndatorate la finanţa mondială. Adică scopulurmărit şi, în parte, deja atins, a fost pierderea suveranităţii naţionale româneşti.

    Au azmuţit asupra noastră o mână de exaltaţi maghiari sau secui şi noi am crezut că aceştia sunt cei ce atentează la suveranitateanaţională a românilor. Din nefericire savanţii care au gândit Constituţia României nu au fost nici ei mai deştepţi, astfel că nu şi-au pus problema suveranităţii naţionale decât în termenii constituţiilor din secolul al XIX-lea, făcând din Constituţianoastră un corect compendiu al acestor texte. Nici un semn din partea acestor autori că ar fi înţeles adevăratele primejdii, de azi şi de mâine cu care se confruntă Ţara . Acesta fiind unul din motivele pentru care am votat împotriva acestei constituţii.

    Prof.univ.dr. Ion Coja"

Serban Popa 11.04.13 Degeaba ne face proşti dl Coja. Atunci când i-am explicat cum stă treaba cu proprietatea asupra capitalului acumulat înainte de 1989 (inclusiv prin plata datoriei externe despre care se dă mare dsa) a dispărut ca măgaru în ceaţă, fără să se pronunţe în nici un fel. Să nu fi înţeles atunci nimic (este vorba de începutul anilor 2000) din ceea ce i-am spus ? De fapt, cât de vechi este textul cu pricina ? Oricum, pentru a ne lămuri mai bine cum stau lucrurile, trebuie ştiut faptul că aşa cum stă bine unor români autentici, Coja şi Cojocaru (sub masca unei ingăduinţe amabile) s-au ignorat şi sabotat - de când i-am cunoscut pe amândoi - ori de câte ori au avut ocazia.

…….

Ioan Rosca 11.04.13

Foarte bine.

Dar de ce nu au intervenit cind ancheta de la procuratura, in acest dosar, a fost trasa pe dreapta? De ce ne-au lasat singuri in fata ICCJ?

Si mai ales: de ce se ocupa numai cu cei peste 80 de ani si nu si de cei care au paralizat judecarea criminalilor, dupa 1990?

http://adevarul.ro/news/eveniment/au-inceput-investigatiile-35-presupusi-tortionari-comunisti-varste-cuprinse-81-99-ani-1_5166c79f053c7dd83ffa404e/index.html

Socrate Stanculescu 12.04.13 POLITIA CLASICA !! DISTRAGEREA ATENTIEI !!!!

Ioan Rosca 16.04.13 Foarte ciudate aceste consideraţii sperficiale şi neinformate! Ca şi cum de-abia acum ar începe lucrul la dosar! Să fie vorba numai de justificarea unor salarii?

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dezbateri/crimele-perfecte-ale-comunistilor-299273.html

Ioan Rosca Un pic mai bine, dar tot superficial.... Ce-ar fi fost daca Marius Oprea nu se inconjura numai cu pustime in cautare de doctorate si salar?

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-si-condamna-romania-tortionarii-299386.html

……..

Ioan Rosca 12.04.13

Cum va place tonul acestui articol?

http://adevarul.ro/cultura/istorie/prim-secretar-1_516806e3053c7dd83fffbfd6/index.html

În Epoca de Aur, fiecare judeţ era condus de câte un prim-secretar al Partidului Comunist Român şi era responsabil de tot ce mişca în judeţul lui. Nicu Ceauşescu, Ion Dincă, Barbu Petrescu Maria Ghiţulică, Ion Frăţilă sau Radu Bălan sunt doar câteva dintre personajele în faţa cărora tremura un judeţ...

Ioan Rosca http://adevarul.ro/news/bucuresti/barbu-petrescu-1_5167e096053c7dd83ffed935/index.html

……

Ioan Rosca 16.04.13

Cristoiu a uitat cine că majoritatea respectivilor ilegalişti au fost agenti KGB sau alogeni care colportau distrugerea Romaniei , in numele tezelor comuniste.Ceea ce nu inseamna ca nu e posibil si cazul unui exaltat. Dar nu vad nici un motiv ca sa i se faca propaganda acestuia, cit timp nu s-a facut procesul comunismului.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/Si-totusi-ilegalistiicomunisti-credeau-intr-un-ideal-1_516acc44053c7dd83f09ad3e/index.html

    Mioc Marius Reamintire despre cine e Ion Cristoiu. http://jurnalul.ro/special/interviuri/verde-n-fata-ion-cristoiu-sper-sa-prind-si-prabusirea-capitalismului-si-revenirea-comunismului-139360.html

…….

Ioan Rosca 24.04.13

Pentru romani , genocidul comunist ar trebui sa fie ceea ce este holocaustul pentru evrei. La Bucuresti, prioritatile nu au de ce fi aceleasi ca la Tel Aviv. Nu la Moscova, Washington sau Londra trebuie sa fie stabilite prioritatile nationale romanesti. Daca IICC isi tradeaza menirea, nu trebuie iertat.

http://www.cotidianul.ro/despre-ion-gavrila-ogoranu-si-rezistenta-armata-anticomunista-din-romania-211986/

Ioan Rosca Poate ca si aici scopurile erau parazitare. Dar macar s-ar fi parazitat o problematica oportuna.

    http://adevarul.ro/news/politica/deputatii-nu-vrut-infiintarea-unui-muzeu-alcomunismului-bucuresti-1_5176d07b053c7dd83f3cfbf2/index.html

……

Ioan Rosca 26.04.13

Desi a tacut cit a putut, Tiriac si-a revelat murdaria dintr-o singura declaratie. Dar ca sa sesizezi asta, trebuie sa stii cine a fost Maurer.

http://www.realitatea.net/tiriac-despre-ion-gheorghe-maurer-un-mare-politician-un-om-de-o-integritate-deosebita_1168147.html

......

Mioc Marius 29.04.13

http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/27/28-decembrie-1989-doborirea-avionului-bucuresti-belgrad-care-avea-un-singur-pasager-reporterul-englez-ian-parry/

În 28 decembrie 1989 s-a petrecut o catastrofă aviatică ciudată: avionul Bucureşti-Belgrad a fost doborît datorită “impactului cu un obiect dur”, cum a stabilit comisia de anchetă. Au murit cu acel...

Ioan Rosca http://jurnalul.ro/timp-liber/monden/misterul-avionului-de-pasageri-prabusit-in-decembrie-89-in-premiera-cu-carmen-avram-642026.html

Mioc Marius Acum a descoperit şi Antena 3 subiectul, "în premieră", după 5 ani de cînd scrisesem eu de el, alţii scriind încă din 1990 (tocmai de aceea e subiect serios; eu nu cred în dezvăluiri senzaţionale apărute brusc la 2 decenii de la revoluţie, dar despre subiectul ăsta s-a scris din 1990).

......

Ioan Rosca 15.05.13

Idiotii astia numesc spioni pe cei care revelau crimele regimului comunist ... Au preluat viziunea securitatii sau sint chiar cei vechi?

http://adevarul.ro/locale/hunedoara/hunedoara-1_51925b1c053c7dd83f99f849/index.html

........

Ioan Rosca 16.05.13

Se pot face gisefturi din orice....Dupa ce pedepsirea criminalilor comunisti va deveni imposibila, multi vor roade osciorul istoriei anticomunismului.

http://adevarul.ro/news/eveniment/o-parte-arhiva-radio-romania-libera-s-a-intors-bucuresri-1_5194f243053c7dd83fa351af/index.html

.......

Ioan Rosca 17.05.13

Ocupantul si stapinul sint intotdeauna la mare cinste ....

http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-a-devenit-calaul-vasinski-cetatean-de-onoare-al-sibiului-302180.html

Cum a devenit călăul Vâşinski cetăţean de onoare al Sibiului | Romania Libera

Romania libera - stiri iesite din tipar - actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video, anunturi de mica publicitateVasile Hada a aflat că Vâşinski îi va vizita oraşul şi a pregătit festivitatea solemnă în care călăul sovietic a fost făcut cetăţean de onoare al Sibiului, deşi.Cum a…

Marina Stefan margareta si oprescu