Un dialog in grupul Facebook "Revolutia romana in 1989"

 

21 noiembrie

Cind a inceput si s-a terminat "revolutia din decembrie"?

 

Domnule Mioc

 

Cunoasteti probabil punctul meu de vedere privind "revolutia din 1989" la care ati dori sa se opreasca discutiile in forumul dv.

 

1. Nici o revolutie nu dureaza sapte ore sau sapte zile. Numai o revolta , o rascoala , un protest,  o ciocnire pot dura atit. O revolutie insa dureaza ani, intr-o logica specifica, pe care sper ca nu trebuie sa o mai expun. Stim de ce Ion Iliescu a declarat revolutia incheiata, o data cu acapararea puterii de catre FSN-ul sau contrarevolutionar.  Dar nu vad de ce aparatorii revolutiei autentice ar "comasa-o" intre 16 si 22 decembrie 1989, compromitindu-i atfel sensul si credibilitatea. Ca unul care a aratat un consecvent respect pentru eroismul Timisoarei, v-as ruga sa fiti atent spre noi , cei care am incercat pe parcursul anului 1990 (si chiar dupa) sa ducem la capat revolutia anticomunista, sa rezistam deturnarii (confiscarii, sufocarii) sale. Sper ca veti considera ca facind parte din revolutia reaprinsa in 1989 si seria de infruntari politice, civice, stradale (cu episodul semnificativ din Piata Universitatii) care s-a terminat cu zdrobirea noastra de catre securicomunistii in tranzitie.

 

2  Ar fi bine sa precizati cind incepe si cind se tremina revolutia despre care vreti sa se vorbeasca  in acest grup. Eu consider ca ea a durat pina in decembrie 1990, cind Timisoara a fost infrinta, pentru ca a fost lasata singura : de intelectuali (care au tradat in acea toamna si actiunea politica din FDAR si apelul strazii la reluarea luptei) , de opozitia politica (aservita, satelizata, complice, legitimanta), de sindicatele deturnate, etc. Dar s-ar putea considera ca limita si momentul septembrie 1991, cind "opozitia" a  fugit de ocazia de eliberare (salvare) a tarii deschisa de revolta minerilor. Sau a consemna ca final momentul fatal  din noiembrie 1996, cind securicomunistii au  adus la putere Conventia, folosind-o ca paravan de legitimare si arma subtila de descurajare civica.  Sau… ca revolutia nu s-a terminat nici azi - din moment ce nu i-a fost indeplinit nici un obiectiv. Dimpotriva.  

 

3 Cu aceasta ocazie va marturisesc , ca unul care sustine multe dintre actiunile si pozitiile dv. , ca ma deranjeaza ca ati acceptat certificatul lor de revolutionar, fapt pe care-l consider incompatbil cu ideile (oportune si juste) pe care le expuneti . Si asta nu numai pentru ca nu se cade sa va lasati premiat de dusman, recunoscind regimului contrarevolutionar din Romania dreptul sa imparta diplome si privilegii eroilor anticomunisti. Ci si pentru ca in acest fel confirmati teza stupida , manipulanta si nociva ca revolutia ar fi durat citeva zile- incit se poata fi apreciat cineva pentru ce a facut in acele zile. Fostii revolutionari din decembrie , care nu au continuat dupa aceea lupta cu FSN-ul, care nu s-au implicat in combaterea feseniadelor  contrarevolutionare- se pretind degeaba revolutionari anticomunisti.  Daca ti-ai riscat viata citeva zile ca sa il huidui pe Ceausescu,  dar dupa aceea te-ai dat la o parte din calea FSN-ului uzurpator, sau chiar ai intrat in solda Iliestilor- ai dovedit ca nu revolutia anticomunista era chemarea ta.

 

4 Pun aceasta intrebare si pentru ca am avut impresia ca va lasati furat reductionist de "revolutia din decembrie"- si in sens opus, in ce priveste startul ei. A inceput revolutia anticomunista la 16 decembrie 1989? Sigur nu in 1987, la Brasov? Sigur nu in 1977, in Valea Jiului sau prin SLOMR? Daca aceste momente nu au avut o incarcatura anticomunista deplina, din cauza contextului, puteti insa considera si ca rezistenta de dupa 1944 a fost mai putin semnificativa decit miscarea din decembrie 1989, desi a umplut pamintul cu oase si puscariile cu suflete? Nu e pacat sa restringeti spatiul fenomenului care va pasioneaza intre limite care ii micosoreaza masa critica si sansele de a fi considerat asa cum doriti?.

 

5 O revolutia invinsa atitea decenii, ar trebui atitata, nu inchisa in carti de istorie si ziare, cu pretentii savante sau pretexte (b)analitice. Sper ca nu m-am inselat vazind in dv un justitiar, care are obiective mai mari decit sa se afirme ca istoric sau sa apere meritele Timisoarei.

 

Al dv coleg,

Ioan Rosca .

 

23 November 07:39

Domnule Roşca, vă răspund cu īntīrziere fiindcă am fost 2 zile la Bucureşti pentru procesele cu Gelu Voican. Acest grup l-am conceput axat doar pe problema revoluţiei din 1989 fiindcă altminteri discuţiile ar degenera şi s-ar dilua. Am văzut īn alte locuri ale internetului cum se formează 2 tabere, pro şi anti-Băsescu, care se īnjură reciproc dar care practic nu discută īntre ele. Amīndouă taberele consideră că prin ceea ce fac duc mai departe idealurile revoluţiei. Nu vreau să ajungem la o asemenea situaţie şi de aceea am precizat că problemele de politică actuală īşi au locul pe grup numai dacă au legătură cu revoluţia din 1989. Astea sīnt condiţiile, cui īi place bine, cui nu-i place iarăşi bine, sīnt o mulţime de alte grupuri şi forumuri pe internet unde se pot discuta temele interzise aici. Drepturile legale de revoluţionar le-am acceptat aşa cum au acceptat şi deţinuţii politici asemenea drepturi. Nu e nimic anormal să accepţi o lege, anormal este linşajul moral care se īncearcă la adresa revoluţionarilor pe acest motiv, fiind singura categorie īnvinuită īn mass-media pentru că au drepturi speciale conferite de lege. Legea respectivă nu a dat-o Iliescu, ci au susţinut-o absolut toate forţele politice din parlament la vremea respectivă (stenogramele şedinţelor stau mărturie). Vă īntreb: de ce deţinuţii politici nu sīnt atacaţi furibund īn mass-media pe motiv că profită de avantaje materiale din bugetul statului īn acelaşi mod īn care sīnt atacaţi revoluţionarii? Şi lor Iliescu le-a dat drepturi (Decretul-Lege 118/1990), dar nimeni nu le-a spus lui Coposu sau Ticu Dumitrescu "nesimţiţi" dacă au īncasat indemnizaţia prevăzută de lege. Minciuna, frauda sīnt condamnabile şi personal am condamnat fraudele care s-au făcut la atribuirea certificatelor de revoluţionar, inclusiv prin demersuri legale. Nu mi-a stat īn putinţă să fac mai mult fiindcă n-am avut putere de decizie īn această problemă şi frauda a fost sprijinită politic, şi nu doar de "tabăra Iliescu". Am īnsă conştiinţa īmpăcată că am īncercat să fac cīt am putut. Alţii, care primesc salar ca să supravegheze lucrurile astea, nu şi-au făcut treaba. Susţin totodată că revoluţia din 1989 are un caracter unic anume pentru faptul că a izbutit să răstoarne regimul Ceauşescu. De aceea nu se compară nici cu Braşov 1987, nici cu Valea Jiului 1977 nici cu alte mişcări. Eu cred că are importanţă şi ceea ce realizezi īn viaţă, nu numai ceea ce īncerci să realizezi. Oameni plini de bune intenţii dar cu rezultate zero sīnt puzderie. De altfel, şi "securicomuniştii" īnţeleg foarte bine această diferenţă esenţială, motiv pentru care şi diferenţa de tratament īntre deţinuţi politici şi revoluţionari, pe care v-o pomeneam.

Marius Mioc

 

23 noiembrie 2011

Va provocasem la niste lamuriri in interesul actiunii dv.(asa cum il percepeam eu) Raspunsul insa ma surprinde- se pare ca am dat peste niste confuzii sau divergente grave.

Dv chiar credeti ca revolutia a inceput pe16 si s-a terminat pe 22 decembrie 1989? Nu tratati bataliile anului 1990 ca pe o continuare a acestei revolutii? Atunci Iliescu nu a inabusit revolutia anticomunista in 1990 ci  a cumintit niste zurbagii de strada (printre care ma numar).

Va limitati astfel perspectiva si rosturile, veti ramine un cronicar de evenimente. Va priveste.

Ce scrieti despre fostii detinutii politici este insa scandalos. Cum puteti sa comparati pe cei tocati in temnite-iad (si care sint despagubiti pentru daunele uriase produse prin abuz judiciar, nu pentru "merite anticomuniste" ), cu unii care au iesit in strada citeva zile, recompensati NUMAI pentru a-l lasa pe Iliescu in pace? Doar ranitii din decembrie sau rudele mortilor au motive legitime de despagubire, nu si "eroii" care nu au suferit nici o pierdere. Sau revenim la moda comunista a recompensarii ilegalistilor? Ati fost inchis citeva zile in 1989. Calculati cit inseamna asta in raport cu 16 ani de Pitesti, Aiud, Gherla, Sighet, Canal. 

Cum de va pierdeti simtul dreptatii cind e vorba de auto-justificari? E penibil ca ati primit solda lui Iliescu, pretul pentru acceptarea terminarii revolutiei in 1989.

Si e de neinteles, pentru ca dv ati continuat neobosit lupta contra fesenismului contrarevolutionar.

In loc sa faceti aluzii ieftine la sterilitatea mea (e pur si simplu alt subiect), ati putea sa va spuneti clar punctul de vedere privind problema pusa in mesajul meu: poate fi numit revolutionar ("de decembrie 1989") un ins care a evitat dupa 22 lupta cu fesenismul, sau chiar a intrat in solda lui?

Ioan Rosca

 

24 noiembrie

Domnule Roşca, nu ştiu dacă vă daţi seama că atunci cīnd afirmaţi că eu am primit "solda lui Iliescu" ca preţ pentru acceptarea nu ştiu căror idei singurul care se compromite sīnteţi dv. Aţi citit cel puţin o parte din scrierile mele, deci ...nu puteţi invoca neştiinţa. Eu am susţinut īntotdeauna ceea ce am crezut eu, şi nu ceea ce mi-au dictat alţii īn schimbul unei "solde". Nu am motive să mă justific faţă de dv., justificările mele sīnt cărţile şi articolele pe care le-am publicat. Am luptat īn 1989 pentru libertatea de exprimare, şi aceasta implică īn primul rīnd dreptul de a spune lucruri care deranjează. Faptul că dv. consideraţi "scandaloase" unele din gīndurile mele nu mă va īmpiedica să le susţin. Nu mă voi autocenzura, fiindcă autocenzura este primul pas spre cenzură. Nefiind politician īn căutare de voturi, nu īncerc să spun doar lucruri plăcute audienţei. N-am făcut aluzii la sterilitatea dv. ci la cea a deţinuţilor politici (tagmă īn care, după cum īmi amintesc, nu vă īncadraţi). Da, consider că deţinuţii politici au fost sterili īn lupta cu comunismul, rezultatele lor au fost ZERO, şi asta e o diferenţă ESENŢIALĂ faţă de revoluţionarii din 1989. Dar şi după 1989 deţinuţii politici au fost sterili īn lupta politică. Amintiţi-vă de guvernarea CDR-istă 1996-2000, cīnd deţinuţi politici au avut funcţii mari īn stat, PNŢCD-ul era practic partidul lor. Ce proces al comunismului au făcut atunci, cīnd au avut pīnea şi cuţitul īn mīnă? Dv. sīnteţi admirator al suferinţei, eraţi creator de planuri de extorcare a statului romān de cīt mai mulţi bani sub motiv de "suferinţe anticomuniste". Mi-aţi expus aceste planuri mai demult, nu v-am contrazis dar nici nu v-am susţinut. Mie mi se pare ciudat să susţii ideea ca statul să plătească milioane de euro unor "suferinzi" din perioada comunistă dar să te indignezi dacă persoane care au contribuit activ la răsturnarea comunismului primesc o indemnizaţie de sute de euro. Dar şi ideea de suferinţă anticomunistă va fi confiscată de "securicomunişti". Legea 221/2009 a venit oarecum īn īntīmpinarea ideilor dv. dar această lege slujeşte unor indivizi de felul lui Gelu Voican Voiculescu, care pretind că au suferit īn regimul comunist şi cer sute de mii de euro despăgubiri de la stat. http://mariusmioc.wordpress.com/2011/11/23/procesul-despagubirilor-lui-gelu-voican-voiculescu-procurorul-se-opune-cererii-mele-de-interventie/ Spre deosebire de dv., eu nu sīnt un admirator al suferinţei ci al acţiunii eficiente. Legat de cealaltă problemă ridicată de dv., eu n-am zis că revoluţia s-a isprăvit pe 22 decembrie. Revoluţia a continuat pentru realizarea idealurilor ei, dar acestea nu le stabileşte Ioan Roşca din Piatra Neamţ, unde n-a existat revoluţie decīt īn scriptele Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari. Eu m-am bizuit pe documente emise chiar īn revoluţie, nu pe ideile mele proprii, cīnd am cerut tragerea la răspundere a criminalilor din 1989. Deci, pe acest grup, e legitimă discutarea acţiunilor de după 1989 pentru tragerea la răspundere a criminalilor din 1989 şi faptele de după 1989 ale lui Ion Iliescu legate de această problemă. Nu este īnsă legitimă discutarea părerilor lui Ion Iliescu despre cota unică de impozitare, de pildă.

Marius Mioc

 

25 noiembrie

 

E bine ca va spuneti parerea net. E rau ca nu v-o puteti privi critic.

Nu sesizati lucruri elementare:

 

1 Principiul despagubirii pentru daune cauzate de erori si abuzuri judiciare nu are nici o legatura cu premierea "meritelor revolution...are"- care este absolut penibila si a fost menita cumintirii celor ce ar fi trebuit sa lupte cu Iliescu, dupa 22 decembrie. Vad ca nu raspundeti intrebarii mele centrale : poate fi numit revolutionar anticomunist un ins care a lasat FSN-ul contrarevolutionar in pace, sau l-a sprijinit, dupa 22 decembrie ?

 

2 Nu poate exista o revolutie anticomunista intre 16 si 22 decembrie, ma mir ca nu acceptati acest truism. Ori incadrati batalia "decembrie" intr-un fenomen mai larg , care sa se poata numi macar tentativa de revolutie inabusita (deturnata) ori serviti FSN-ului pe tava teza "revolutiei" scurte (Iliescu lungind-o doar cu citeva zile, dar evitind cu orice pret problema sensului ciocnirilor din 1990).

 

3 Cum nu m-am apucat niciodata sa contest curajul si trauma timisorenilor in decembrie 1989 (dimpotriva), nu pot aprecia parerile dv despre ce am trait noi la Piatra Neamt in 1990... pentru ca am facut manifestatii pentru Timisoara. Am iesit atunci tocmai pentru ca mi-am imaginat ce ati simtit in ghearele securistilor. Dv se pare ca nu vreti/puteti sa va imaginati cum e sa te haituie mii de "oameni de bine" provocati de FSN sa te linseze. In 1990, cind am fost la Timisoara sau Bucuresti am sesizat ca acolo nu se intelege situatia din zonele rosii , in care revolutia nu s-a aprins in decembrie, determinind conditii locale oribile.

 

4.Grav e ca, fiind clar nepregatit pe subiectul rezistentei la instalarea comunismului si vietii din puscariile comuniste, deveniti ingrat. Am sa va pun in curind in fata unei demonstratii, sint si eu un ins meticulos. Romania a avut luptatori admirabili, uimitor de multi, facuti zob- genocidar. Detinutii politici rezistenti au suferit traume incalculabile si s-au luptat cu sistemul de o mie de ori mai costisitor decit revolutionarii din decembrie, fiind infrinti datorita contextului - incomparabil cu cel din 1989. In 1989 insa, dirjii din '50 nu mai erau in puteresau nu mai erau de loc. In locul lor, au navalit in arena veleitari neputinciosi, infestati cu informatori, sabotati de putere, plasati in fata unei populatii degenerate, tradati de occident- aventurieri a caror prestatie lamantabila a facut mult rau, dar se explica bine fara a desconsidera pagubos fibra de demnitate nationala distrusa dupa1944 de comunisti.

 

5 In fine (raspund si domnului care ma crede -nu stiu de ce- implicat in campionatul de merite revolutionare, alaturi de Maries sau de altii): marele test cazut de asa zisii "revolutionarii" romani e ca nu le pasa de eliberarea reala a Romaniei (care nu s-a realizat) ca nu incearca (de 20 de ani) reanimarea luptei pierdute atunci- cu mari pierderi pentru tara- ci umplu vitrina de detalii cu lucrurile pe care le-au facut, intr-o imprejurare sau alta.

 

Ca sa-mi fie clara pozitia-eu admit ca nu am reusit nimic, doar m-am zbatut steril sa reaprind o revolutie stinsa. Dv , fostii (?) revolutionari (?) din decembrie (?), ce credeti ca ati reusit?

 

Ioan Rosca

 

15 decembrie

Ce tot le ei apararea domnule Marius Mioc, la asa zisilor revolutionari ai Dvs.! Cum nu are dreptate domnul Roncea !

.Au plătit arabii vre-un ban revolutionarilor lor pentru al da jos pe Gadaffi si dupa moartea sa, uciderea acestuia, l-au stabilit revolutionarilor, ca sa folosesc termenul iubit al Dvs., o pensie pe viata? De ce nu scrieti nimic despre cei trei ofiterii eroi din Bucuresti, care au fost criminal, ilegal, abuziv, trecuti īn rezervă de Ex. generalul, soldatul Stănculescu?; ofiteri dati afară din armată, pentru că au cerut cu curaj si consecvent, ca acesta, să fie judecat imediat (1990) Si condamnat pentru crimele sale, salvīnd astfel onoarea Dvs., onoarea Timisoarei, a cadrelor militare din acest oras?

De ce nu scrieti despre militarii, cadrele Dvs., din Timisoara, „eroii vostrii militari „ care au tras īn voi īmpreună cu securiștii și l-au propus pe criminalul vostru STANCULESCU ministrul APARARII si i-au cerut acestui criminalui să vă facă dreptate !!!! HAHAHA !!!!

De ce nu scrieti si nu vă revoltati că acesti, trei, eroi militari, din Bucuresti: Lt.col.Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian, Cpt. Jurist Stan Valerian, Cpt. Dipl. Ing. Ghioc Ilie, cadre ale armatei de 16 ani de zile nu primesc nici-o pensie militară, iar dumneavoastră Mercenarii lui ILIESCU īncasati lunari banii tării pe de pomană? Să credem că pensiile noastre de drept alunecă īn buzunarele Dvs., domnilor revolotionari. Nu vă este putină jenă?

De ce nu v-ati revoltat pīnă acum si nu vă revolati pentru nedreptatea care li s-a făcut acestor trei ofiteri curajosi, bucuresteni, care au salvat onoarea militarilor si a oraselor Timisoara si Bucuresti, cu pretul carierei lor militare, ofiteri care au cerut condamnarea imediată a Ministrului lor, criminalul V.A. Stănculescu? Nu vă interesează, despre acestia, domnule istoric Marius Mioc, căci nu sunt din Timisoara. HAHAHA! Cine vrea să stabilească si să scrie corect istoria Revoltei din Dec. 1989!!!???

Ati actionat numai pentru sprijinirea omului vostru din Timisoara Cpt. Durac Nicolae, cel care a sustinut alături de ceilalti instalarea generalului criminal, ceausist Stănculescu la venirea la cīrma armatei, generalul care a nenorocit pe mai departe, post Dec.1989, armata. Generalul ceausist Stănculescu care a avansat ofiterii criminali ai poporului, executantii ordinelor sale criminale, la grade de generali, producīnd o inflatie de generali. Īn 1990 si după existau, si poate mai există si astăzi, mai multi generali decit colonei. Maiori īn 1989, generali īn 1990. Ca la tarabă īn piată. Cum spuneam dupü 1989 puteai să te duci la Ministerul Apărării si să cumperi generali la Kilogram.

Să vă fie rusine domnule Marius Mioc, căci v-am considerat un om cinstit.

Constat că sustineti criminalii si scrieti neadevăruri pentru a īncasa pe mai departe bani de la Revolutionarul vostru drag Ion Iliescu !!!

RUSINE !!

Silviu Octavian Popescu

 

15 decembrie

Imi pare rau ca se ajunge la infruntari intre noi, cei putini care am ramas pe pozitii anti-comunisto-feseniste.

Mai grav inca e ca nu e vorba de probleme minore ci de neintelegeri de fond privind sensul evenimentelor din ultimele decenii.

Readuc in atentie discutia stirnita recent de un mesaj al meu pe acest blog:

http://www.facebook.com/groups/237617792929557/302644509760218/#!/groups/237617792929557/permalink/302644509760218/

Nu foloseste la nimic sa ne certam. Important ar fi sa ne lamurim , explindu-ne viziunile.

Eu nu il acuz pe domnul Mioc decit de ingustime, fiind altfel convins ca sintem de aceeasi parte a baricadei.

Dar constat ca nu vedem la fel. Cum de nu intelege un combatant consecvent al minciunilor tranzitiei ca un criteriu fundamental de selectie a revolutionarilor anticomunisti autentici este lupta cu FSN-ul lui Ion Iliescu, continuatorul crimelor comunismului din 1989 pina azi? Nu e clar ca NICI un sustinator al FSN-ului Contrarevolutionar nu poate fi numit "erou anticomunist" , indiferent ce a facut pe strada, citeva zile din decembrie 1989?

In aprilie 1990, am constatat stupefiat ca liderii societatii Timisoara, cei care lansasera Proclamatia si ne chemasera la congresul ANPT (aducind semnaturi obtinute in conditii dramatice),  cazusera la pace cu Iliescu si incercau sa potoleasca focul antifesenist. Mirat am fost si aflind ca o buna parte a populatiei orasului e cu Frontul, dovedind ca in decembrie nu iesisera impotriva comunismului ci a frigului si foamei.  

Nu stie domnul Mioc care este rostul mituirii revoltatilor din decembrie de catre FSN? Complicitate, compromitere, diversiune. Reusite pe deplin. Revolutionarii prezidati de Ion Iliescu nu mai pot pretinde nimic de la istorie.  Degeaba s-a suparat pe mine domnul Mioc cind i-am atras atentia, prieteneste, ca se face de rusine primind in continuare solda fesenista. Eroismul care se lasa rasplatit cu bani, privilegii si sinecuri se stinge. Victimele si urmasii lor au drepturi juridice firesti, cu sau fara glazura politica.

Paraschiv a dat o lectie de anticomunism consecvent si demnitate. Cititi-i dosarul impresionant si veti vedea cum arata un rezistent anticomunist adevarat, un erou adevarat, un pretendent justificat la despagubiri pentru nesfirsita maltratare cu care a fost tratata lupta sa pentru dreptatea altora.

Ioan Rosca

 

15 December 18:18

Si EI sunt MARTIRI

http://www.agache.org/index.php?option=com_content&view=article&id=525%3Aarticol-din-adevarul-povestea-cutremuratoare-a-dorinei-cheuchisan-care-pe-22-decembrie-1989-a-asistat-la-linsarea-propriului-sot-de-catre-populatia-maghiara-din-comuna-harghiteana-dealu&catid=151%3Aatrocitatile-din-judetele-harghita-si-covasna&Itemid=59

Articol din Adevărul - Povestea cutremurătoare a Dorinei Cheuchişan, care, pe 22 decembrie 1989, a a [] www.agache.org

Daniel Tomozei

 

15 decembrie

Tipic pentru confuzia in care e mentinuta opinia publica.  Se pretinde ca toate victimele din decembrie sint martiri, indiferent de ce parte au fost. Inteleg compasiunea pentru suferintele celor (foarte putini) ce si-au pierdut tatal militian, sotul securist etc- prinsi de furia multimii, sau cazuti accidental, poate nevinovati. Dar ei nu pot fi decit martirii regimului comunist, nu si a revolutiei de eliberare de sub aparatul lor.

Singurele persoane care mai erau inchise acum citiva ani pentru crime petrecute in decembrie erau niste manifestanti care au ucis militieni. Halal revolutie anticomunista, care s-a terminat asa, ucisa juridic....

Cu citeva zile inainte de evenimentele de la Tirgu Mures din 1990, a sosit la Piatra Neamt o delegatie din trei persoane care a prezentat asociatiilor civice din oras crimele maghiarilor asupra romanilor , facute in decembrie 1989. Era vorba de militieni, securisti, activisti- cazuti victima. M-am ridicat si am intrebat daca exista si exemple de romani maltratati care sa nu fi fost in aparatul represiv. Mi s-a raspuns taios "Securitatea a aparat romanitatea in Ardeal". I-am anuntat atunci pe propagandistii rrrrrromanismului securistoid ca alternativele comunist/anticomunist si romanism/antiromanism creeaza patru cadrane si ca eu sint in cadranul romanilor anticomunisti, respingind atit romanismul securist cit si anticomunismul antiromanesc. Apoi am condus demonstratia de la 25 martie 1990 din Piatra Neamt in cu totul alta directie decit celelalte care au avut loc in restul Moldovei in acea zi  In loc sa manifestam impotriva ungurilor criminali care ucid securisti patrioti si ne fura Transilvania (justificind relegitimarea Securitatii sub sigla SRI), am manifestat pentru Proclamatia de la Timisoara. Ulterior am platit aceasta pozitie, asa ca imi pica greu indemnurile la martirizarea membrilor aparatului represiv "patriot" care mi-a distrus tara.

Pe 22 decembrie 1989, fiind printre cei care au atacat cladirea goala a Casei Albe din Piatra Neamt, m-am pomenit in primul FSN, organizat intr-o atmsofera de opereta. La ora 19.30 a aparut tovarasul Ursache, seful securitatii Neamt care a jurat credinta revolutiei, pe steag, oferindu-ne sprijinul oamenilor sai in apararea orasului de tiganii care pradau. Am intervenit, amintind adunarii ca noi contra securitatii incercam sa luptam in aceasta revolutie, nu a tiganilor. Reactia apatica a salii (aproape dormeau, alcatuind comisii de cultura, ascultind bonom discursurile organizatorice- ciudatii "revolutionari" din Piatra Neamt) m-a determinat sa-mi dau demisia din FSN, in semn de protest pentru asocierea cu Securitatea. De la 22 decembrie 1989 , ora 20, contest contrarevolutia FSN.

Nu am de ce sa ma dezic azi , conderind securi-militienii eroi si aventurierii din acea sala "revolutionari". Ar fi culmea sa ma ratacesc acum, cind ceata s-a risipit.

Ioan Rosca

           

15 Decembrie

Aveti perfecta dreptate domnule Ioan Rosca. Nu stiu nici eu daca domnul Marius Mioc doreste sa recunoasca, sa inteleaga ce ii spuneti, reprosati, sau ce ii reprosez eu sau altii. Banii sunt ochiul dracului pentru aproape toti. Demnitate onoare, pina la bani. Sa nu mergem atit de departe si sa dam exemplul, celui mai mare erou anti-ceausist, Paraschiv, care a uimit o lume cu curajul sau. Sa revenim si sa recunoastem curajul, cistea, onoarea a trei ofiteri tineri anti/Iliescu, anti Stanculescu si dusmani ai fostiilor lor colegi criminali, sustinatori ai dictatorilor Ceausescu si Iliescu, ofiteri pe care ii treceti cu vederea si carora nu le asigurati sprijinul vostru pentru reabilitare.

Silviu Octavian

 

15 Decembrie 21:35

Domnule Silviu Octavian, eu nu vă recunosc dreptul moral de a acuza pe alţii că au primit certificat de revoluţionar īn condiţiile īn care dv. īnşivă aţi cerut un asemenea certificat (că nu l-aţi primit, e altă problemă; nu vă īncadraţi īn prevederile legale şi dacă l-aţi fi primit aţi fi putut fi calificat fără greş drept impostor). Īn acelaşi timp nu cred că aveţi dreptul moral să vă legaţi de unele avantaje financiare plătite din bugetul statului pentru revoluţionari (e vorba de drepturi stabilite prin lege, nu de furt), cītă vreme dv. aţi pretins 5 milioane de euro de la statul romān. Este o mare făţărnicie ca indivizi ca dv. care cer milioane de euro de la bugetul statului (nu din averea personală a celor care au săvīrşit abuzuri - şi aici īi atrag şi lui Ioan Rosca atenţia că din punctul meu de vedere activitatea dīnsului de a atrage răspunderea statului eu nu o consider justiţiară. Justiţie e, după părerea mea, doar cīnd vinovaţii concreţi au de plătit pentru faptele lor) să se arate indignaţi de cīteva sute de euro pe care statul īi plăteşte revoluţionarilor. Paraschiv e din aceeaşi tagmă cu dv., şi el cerea sume uriaşe ca despăgubiri de la stat (nu de la vinovaţii direcţi), de aceea probabil īl simpatizaţi. Cīnd Paraschiv a refuzat distincţia lui Băsescu, a făcut-o doar fiindcă procesul său era īn toi şi nu voia ca acea distincţie să fie considerată de instanţă ca o reparaţie morală īndestulătoare. Din punctul meu de vedere e anormal să acuzi pe cineva că profită de nişte prevederi legale. Nu mi se pare anormal că există nişte drepturi prevăzute īn lege pentru revoluţionari īn condiţiile īn care există legi asemănătoare pentru alte categorii: deţinuţi politici, deportaţi īn Bărăgan, prigoniţi pe motive etnice, refugiaţi din Basarabia şi Cadrilater, manifestanţi din noiembrie 1987 de la Braşov, sportivi de performanţă, membri ai academiei etc. Dacă s-ar desfiinţa toate aceste legi care prevăd indemnizaţii pe viaţă pentru unele categorii, aş īnţelege desfiinţarea indemnizaţiilor revoluţionarilor, dar faptul că legiuitorul doar de indemnizaţiile revoluţionarilor se leagă īmi arată că avem de a face cu (continuarea) campaniei īmpotriva revoluţiei din 1989. Este o realitate că revoluţionarii sīnt pentru politicieni o tagmă mult mai incomodă decīt deţinuţii politici sau deportaţii īn Bărăgan, de pildă. De aceea măsurile legislative şi campania din presă īndreptată strict īmpotriva lor (uneori aceleaşi persoane care atacă revoluţionarii din 1989 se arată plini de respect pentru deţinuţii politici sau deportaţii īn Bărăgan, ca să-şi sublinieze "anticomunismul"). Īn condiţiile īn care acelaşi guvern care anulează indemnizaţiile revoluţionarilor a găsit de cuviinţă să mărească substanţial pensiile foştilor securişti (care oricum luau mai mult decīt revoluţionarii), faptul că opinia publică e montată să discute "cīt de mulţi bani īncasează revoluţionarii de la stat" (deseori cu exagerări neruşinate cu privire la sumele respective) şi nu se discută aproape deloc cīt de mulţi bani īncasează de la stat foştii securişti mie mi se pare diversiune. O diversiune la care vă aduceţi aportul şi dv. Pe acest grup n-aţi avut nici o intervenţie care să arate fapte din timpul revoluţiei, ci doar aţi repetat de nu ştiu cīte ori cīt de imorali sīnt revoluţionarii care au primit certificat. Nu trebuie să repetaţi, noi v-am īnţeles părerile de prima dată. http://popescusilviucada.wordpress.com/2011/08/11/protest-adresat-presedintelui-romaniei-domnului-traian-basescu/

Mioc  Marius

 

16 decembrie

Devine tot mai jenant dar e bine sa ne lamurim. Trec peste toate celelalte minime (cum ar fi teza ca victima sistemului criminal din Romania trebuie sa denunte in justitie indivizi, nu statul comitent uzurpat, obligat apoi sa se indrepte in regres catre vinovati) ca sa va intreb cit v-ati gindit, inainte de a vorbi astfel de Paraschiv si de drepturile lui? Sau de fapt nici nu stiti prea bine cine e acest urias, cu care nu vom reusi sa fim "din aceeasi tagma"? Se pare ca ati trait/studiat superficial istoria comunismului, alocindu-va toata energia supramacinarii unor micro-scene locale, in buna traditie a rebusismului banalitic, stabilind cu maxima precizie microadevaruri disparate.

Nu sinteti dispus la a va privi exigent in oglinda pe care v-am intins-o camaradereste, ca sa curatati o pata de pe tinuta voit revolutionara. Pacat.

Ramin admiratorul a ce faceti bun, chiar daca descoper mihnit ca nu prea stiti de ce.

Ioan Rosca

           

17 December 00:32

http://www.youtube.com/watch?v=kV6CJ-_AxAM

PAVEL CORUT CONSPIRATIA AGENTILOR DECEMBRIE 1989 REVOLUTIA ROMANA

Daniel Tomozei

 

17 Decembrie 01:51

Ar fi bine sa faceti si mici comentarii la linkurile pe care le propuneti.

Cum vedeti textele in care se face apologia militienilor martiri?

Dar tezele securistilor despre decembrie 1989?

Ioan Rosca

 

17 December 02:21

Nu este vorba despre nici o "apologia militienilor martiri" sau "tezele securistilor despre decembrie 1989". Inainte de a face niste afirmatii documentati-va. A acuza niste oameni numai pentru ca lucrau intr-o anumita institutie este sub orice critica. Cititi va rog cartile scrise de domnul Pavel Corut : "Quinta sparta", "Fulgerul albastru" si "Floarea de argint", comparati ceea ce se scrie in aceste carti cu ceea ce s-a petrecut si ceea ce s-a transmis la televizor, si apoi vorbiti. Acuzati daca aveti dovezi, partea (militianul/ securistul dovedit vinovat) nu trebuie sa se confunde cu intregul (Militie/ Departamentul Securitatii Statului). In fine daca interviul doamnei Dorina Cheuchisan nu va cutremurat, atunci nu meritati sa va numiti OM.

Daniel Tomozei

 

17 decembrie

Va multumesc pentru clarificari.

Am fost cutremurat, dar in sens invers, cind am aflat ca singurii inchisi pentru evenimentele din 1989 sint revolutionarii care au facut victime printre calaii securicomunisti. Era frumos sa cada in acest razboi asimetric numai ai nostri, nu?

Deasemenea ma cutremura tupeul securistilor care dau lectii despre revolutie.

Si ma mai cutremura, sper, naivitatea dv.

Ioan Rosca     

 

19 December 09:09

SILVIU OCTAVIAN POPESCU - instigare la subminarea puterii de statNăscut la 12.09.1994, īn Sibiu. Domiciliat īn Bucureşti. Căutat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu īnchisoare. Condamnat 5 ani pentru instigare la subminarea puterii de stat (participaţie improprie). Implicat īn ""MINERIADA 1991". Īn 1991 este posibil să fi părăsit Romānia īmpreună cu soţia sa Popescu Gabriela, cu destinaţia iniţială Olanda sau Belgia, īn prezent s-ar afla īn Austria.[]

domnule SILVIU OCTAVIAN,ati organizat sau nu Mineriada din 1991,sau de ce va cauta Interpolul?raspunsul poate fi doar : da sau nu.Nu exista cale de mijloc.Degeaba il injurati pe iliescu.

Puscasu Vlad

 

19 decembrie

 

Credeam ca stie toata lumea stie cine e Silviu Popescu, despre care si eu am scris si caruia chiar domnl Mioc i-a organizat un spatiu de prezentare.
Faptul ca de-abia acum incepeti sa descoperiti cine onoreaza acest blog arata ca tinerii care incearca sa preia stafeta luptei noastre sint dezorientati si neinformati.

Atentie, va trebui sa innotati in oceanul de laturi toxice secretat de oamenii puterii acesti 20 de ani.  

Sint extraordinari luptatorii ca Silviu Popescu, care in loc sa isi arate curajul citeva zile, in mijlocul unei multimi revoltate, si-a dedicat doua decenii infruntarii sistemului, platind totul.  V-au facut sa credeti ca "mineriada" din 1991 era pro-fsn, nu-i asa? Sa nu aflati pina astazi ca a fost marea ocazie de eliberare, ratata din cauza lasitatilor si comlicitatilor.

Acum inteleg si de ce celalalt tinerel crede ca si securistii sint martiri.

Ma trec fiori vazind ca domnul Popescu, exilat de atitia ani, nu intelege ce va pati daca va veni sa faca dreptate in Romania. Se va pomeni absolut singur. Oricit si orice va face.Aici degradarea a mers pina la capat..Imi fac datoria sa-l previn, ca unul care s-a fript. 

Nimeni nu va dori sa infrunte Sistemul , nici macar ca in 1990 sau 1991. Romanii sint iremediabil domesticiti 

Ioan Rosca

 

19 December 10:54

domnule Rosca,fata de dvs am stima,auzind despre cazul Viorel Roventiu,erou adevarat anti-Ceausescu.

[] Insa asa cum mineriada a fost in 1991 anti-FSN,tot atat a fost de benefica,cum ca au murit vreo 3 studenti,si altii,plus ca au creat o imagine Romanieie ,,extraodrinara,, pentru investitorii straini.Cu atat mai mult cu cat tovarasu iliescu si gasca KGB a putut sa-si perpetueze specia cameleonico-KGB-ista,si sa mai faca un Caritas,FNI,Banco-Rex.si altele....

[] ,,mineriada esuata,, Atat de esuata,ca ne credeti naivi demni de manipulare.Asa esuata ca in 1996 tovarasu miron cozma a candidat pe lista PDSR la alegeri in Hunedoara.Hai sa fim seriosi!

Puscasu Vlad 

 

19 decembrie

De aceea? Deci nici despre mine nu stiti mai nimic?

(vezi www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitatii.com)

Nu credeti ca lupta cu criminalii tranzitiei impune si rigoare, de exemplu - o documentare solida.?

Nu va dati seama ca interesul stapinilor e sa aiba supusi superficiali?

Daca va veti obosi sa studiati dosarul Popescu, veti pali de jena, pentru ce ati scris despre el.

Eu v-am simtit bunele intentii si candoarea, deci nu m-am suparat. Dar ce credeti ca a simtit dumnealui din partea unor "pro-revolutionari" care nici macar acum nu au aflat ce a facut Silviu Popescu pentru eliberarea Romaniei de comunisto-fesenisti?

Ioan Rosca

 

19 December 11:04

nu stiu cine e acest Silviu Popescu,insa stiu sigur 100 la 1000,ca domnia lui nu poate sa divulge multe secrete de stat! si spre deosebire de revolutionarii din 1989 autentici ca domnul Mioc Marius acest domn Silviu Popescu CADA,are multe secrete de stat de ascuns.Domnul Mioc spune totul pe fata,cu documente solide, tot ce stie,cu marturii,etc.Asta e diferenta.

[]bun ,si ce era in 1991 daca reusea Mineriada anti-FSN? veneau la putere legionarii,anticomunistii,taranistii,liberalii? sau venea esalonul 2 din FSN,respectiv esalonu 3 din PCR? venea Miron cozma minerul,ca prim-ministru? pai plecau ajutoarele din Anglia in 3 zile,si cele din Belgia.

[]unii sunt anti-FSN ,nu dau nume,desi ii cunosc bine,de prin tara, pe pozitia de national-CEAUSISTI! nu uitati asta.Asta nu inseamna ca sunt anti-comunisti.Altii sunt legionari anti-FSN-KGB-ceausescu! altii sunt revolutionari autentici.Altii nu au nici o religie,sunt cameleoni ca iliescu.S-ar proclama si rege doar pentru PUTERE!

Puscasu Vlad

 

19 decembrie

Va spun eu, pe scurt.

Silviu Popescu este un initiator al miscarii de eliberare a armatei si de pedepisre a celor care au tras in popor, in 1989 si au fost avansati pentru asta. Nu am vazut pe nimeni mai hotarit decit el in a declara public necesitatea infruntarii contrarevolutiei FSN de catre armata curatita de comunism. Drept pentru care, a fost dat afara din armata, in toamna anului 1990.

Dupa aceea, ca lider in Alianta Civica, a militat intens pentru eliberarea tarii de clica criminala care uzurpa puterea si distrugea tara- prin masuri economice ireversibile. S-a alaturat in vara 1991 sindicatelor si protestatarilor care cereau rasturnarea lui Roman si Iliescu- pentru oprirea dezastrului socio-economic.

A sustinut actiunea minerilor in 1991, ca sa scape tara de criminalii care ii distrugeau economia, unii dintre manifestantii anti-fsn platind atunci cu viata, altii cu sanatatea. Silviu Popescu fiind singurul anticomunist condamnat, pe motivul ca a instigat minerii sa nu se opreasca, pina nu-l dau jos si pe Iliescu.

Pleaca din tara si este pus pe lista criminalilor urmariti  international. Crede ca dupa prescrierea pedepsei , intors in Romania, va obtine dreptate pentru el si libertate pentru ceilalti.

Fie ca dusul rece pe care il primeste pe acest blog sa-l trezeasca..

Ioan Rosca 

 

19 December

pe Viorel Roventiu,care a fost si e un detinut politic autentic,si un adevarat anticomunist,aproape nimeni nu-l promoveaza.De ce? pentru ca NU a facut pactul cu KGB-ul din 1989,si pentru ca a ramas anti-comunist si contra lui iliescu,deci si contra KGB,nu doar cu mitraliera spre Ceasca![]

tovarasu voican voiculescu l-a cunoscut pe acest Viorel roventiu in puscarie,insa i-a spus lui iliescu ca e ,,periculos,daca l-a ratat in 1983 pe Ceausescu,nu-l va rata pe iliescu-KGB

Puscasu Vlad 

 

19 decembrie

Despre Roventu , am scris la :

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/roventu/

NU A URMAT NIMIC.

Nici macar unul singur din miile de "civici" carora le-am trimis pe email apelul pentru spijinirea lui Roventu nu a reactionat. Pe cutia lui postala- nu au sosit emailuri.

E usor de comentat prin cartier, pe Internet , in ziare si la televiziune si de compus eseuri si tirade despre revolutionarism, eventual platite.

Mai greu e de aratat solidaritate fata de un luptator de talie.

Saptamina trecuta, cind l-am vazut pe Roventu ultima data era la fel de singur luptind cu mizeria la care l-a obligat demnitatea. El nu are prima pentru merite deosebite, dimpotriva, e considerat recidivist si blocat in orice incercare de a-si gasi o slujba decenta.

Nu m-ar mira de loc ca si in cazul lui, sa ma pomensec cu remarci de tipul "ce vrea acest detinut de drept comun" (care a vrut sa-l impuste pe Ceausescu) , asa cum m-am pomenit cu "ce vrea infractorul Silviu Octavian" (care a vrut sa-l rastoarne pe Iliescu)

In definitiv , pentru debusolati, Roventu este criminal, a vrut sa ucida un om, nu?

 

Ioan Rosca

 

19 December 11:43

il da jos pe iliescu in 1991,ca sa ce?sa vina nicolae militaru,sau altul in grad? din lac in put,din jungla in TANZANIA, din lacul Babadag direct in Marea neagra.Sa vina miron cozma prim-ministru.Ca sa ma convingeti,spuneti pe romaneste cine e acest Silviu Popescu,spuneti pe romaneste despre anturajul lui.Spuneti pe romaneste ce a vrut alaturi de mineri si Miron cozma.Sa faci erou e simplu,insa cu DOVEZI si NUME! ca si Marius Mioc Marius din Timisoara!

Puscasu Vlad

 

19 decembrie

Incepeti documentarea de aici:
http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cada/

Dupa aceea reveniti cu noi intrebari. Ca sa nu ne pierdem vremea cu aiureli.

Ioan Rosca

 

19 December 11:47

domnul Roventiu in primul rand sa intre in AFDPR,ca sa ii fie recunoscut statutul,si sa primeasca ceea ce merita,o indemnizatie lunara.Apoi sa se bage tare in politica,nu sa stea retras!

Puscasu Vlad

 

19 decembrie

Roventu nu poate primi nimic, pentru ca este considerat detinut de drept comun, a incalcat legea. Avea nevoie de spijin pentru a face un proces de anulare a vechii sentinte.Nu i l-a dat nimeni. La tv nu mai vrea sa mearga e scirbit de opereta meritelor revolutionare.

El este "cadavrul din debara" pentru regimul Iliescu, care l-a  tinut ascuns pina in 1999, in zarca din Aiud, cu lanturi groase la picioare. El a platit incomparabil cu "meritosii" din decembrie (nu ma refer la raniti sau urmasi de decedati) care compromit de 22 de ani revolutia, sub bagheta lui Ion Iliescu.

Ioan Rosca 

 

19 December

Cititi domnule Ioan Rosca, daca si dispensarul comunei Dealu era in Decembrie 1989 sediu al "calaior securicomunisti"...

http://www.cuzanet.ro/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=1069

Daniel Tomozei

 

Nu stiti probabil ca militienii din comunele patriei erau pastorii informatorilor de la tara, cu care aveau intilniri informative saptaminale. Fiecare militian-securist avea o grupa de informatori, care raporta patriotic cine fura stiuleti de pe cimp sau exprima ginduri rele fata de stapinii PCR.

Ce-ar fi ca revolutionarii din 1789 sa-i considere martiri pe aristocratii decapitati, in frunte cu regele. O aberatie- doar restauratia poate avea aceasta pozitie.

Asta nu inseamna ca revolutia franceza nu a facut victime , de ambele parti, multe nevinovate, multe platindu-si pozitiile sociale. Dar intr-un razboi, fie el si civil, fiecare isi cinsteste mortii sai.

E socant cum intelegeti dv revolutia din 1989 , in care toata lumea e de aceeasi parte.

Ioan Rosca

 

19 December

Inca nu a aparut un partid curat, in care fosta garda sa nu-si fi bagat sufletul spurcat si in care sa ne punem speranta. Acel partid care isi propune in statutul sau sa respecte toate punctele Proclamatiei de la Timisoara, acela va fi salvarea. Si atunci, cred ca va aprea si o televiziune care sa ne reprezinte Tara si interesele ei. Momentan este insa o utopie. Un vis care daca s-ar realiza, toate aceste postari ar fi inutile, pentru ca soarele ar lumina din nou deasupra sufletelor noastre. Soarele sperantrei, nu cel din '46.[] Si cei care asteapta aceasta minune sunt acel 55% de scarbiti si mintiti in toate ciclurile electorale. Scarbiti de bolsevism.

Mircea Bozan

 

19 december

Roventiu a fost un detinut politic in toata regula acestui termen.Merita toata recunostinta sincera.Cu atat mai mult cu cat unii ca vasile paraschiv,care s-a facut celebritate anti-comunista,insa nu si in realitate chiar a fost asa.Dupa razboi multi viteji se arata.Roventiu chiar a fost viteaz,uitat de lume si parasit de societatea pentru care a luptat.

Puscasu Vlad 

 

19 decembrie

Ufff...Nici despre Vasile Paraschiv nu stiti mai nimic.Este virful rezistentei anticomuniste dupa 1964- cu o activitate fara egal. Sintem toti mici fata de el.

Ce-ar fi totusi sa mai si cititi, inainte sa scrieti? Pacat de bunele dv intentii.

Probabil nici faptul ca eu, Popescu si Mioc sintem de aceeasi parte, in razboiul cu feseneul contrarevolutionar, nu-l intelegeti prea bine. Tocmai pentru ca sintem camarazi i-am atras atentia lui Mioc ca face o greseala.

Ioan Rosca

 

           

21 December 15:23

Alex Mihai Stoenescu, acest Teodor Brateş al mileniului 3, şi ultimele sale gulgute.

http://mariusmioc.wordpress.com/2011/12/21/ordinul-26001988-si-minciunile-stoenesciene-din-evenimentul-zilei/

Mioc Marius

 

Indivizii astia ar trebui dati in judecata de asociatiile de revolutionari, pentru grave prejudicii de imagine, pe raspundere civila delictuala, aratindu-se temeinic cum dezinformeaza si instiga, si pentru ce si cine. Caci una e sa spui ca unii nu sint adevarati luptatori pentru libertate ci impostori sau slugi ale contrarevolutiei feseniste si alta sa prezinti toti revolutionarii ca agenti straini si pe securisti ca patrioti, eliberatori ai Romaniei in 1989.

Ioan Rosca

           

21 December 17:40

PATRIOT = REVOLUTIONAR - (minus) INDEMNIZATIE

Silviu Octavian

 

21 Decembrie 17:59

Atacul sistemului contestat se da pe doua directii impletite:

- contra eroismului revolutionar din decembrie 1989

- contra privilegiilor acordate revolutionarilor cu patalama

Vad ca uniicred sau incearca sa ne faca sa credem ca aceste cauze se suprapun, ca trebuie sa aparam deodata si eroismul anticomunist si privilegiile. Ei sustin vicioasa inferenta : eroism deci privilegii, sau prin contrapozitie: daca nu mai sint privilegii nu se mai respecta eroismul.

Asa cum am mai spus , eu cred ca exista contradictie fatala intre apararea demnitatii eroilor si a privilegiilor lor. Sustin din toata inima cauza respectului fata de cei care si-au riscat viata in decembrie, pentru libertatea tuturora. Trebuie combatatuti Stoienestii care legitimeaza faptul monstruos implinit al contrarevolutiei. Dar le atrag atentia revolutionarilor autentici ca vor pierde partida de constiinta , adaca se craponeaza de privilegii acum.

Ca sa isi mentina privilegiile, eroii din decembrie l-au tolerat pe Iliescu 22 de ani. Ceea ce nu e de loc eroic si nu permite conservarea titulaturii de "luptator anticomunist" ci maxim de "rasculat anticeausist", alaturi de cine stie ce securisti si activisti nemultumiti de seful lor.

Contestarea emanatilor (cum o face Maries) a condus poate la pierderea privilegiilor, tocmai pentru ca a stricat pactul de complicitate a "revolutionarilor" cu puterea fesenista multilaterala- care i-a hranit.

Nu se poate si cu respect si cu ghisefturi. Fiecare ar trebui sa aleaga.

Ioan Rosca

 

21 December 18:37

Domnule Roşca, aici nu e vorba de cramponat de privilegii. Fiindcă nici nu are importanţă dacă vreun revoluţionar a īncasat sau nu indemnizaţie, cei care vor să-l aducă la tăcere ca să rămīnă monopol mediatic securist pe tema revoluţiei oricum vor folosi problema drepturilor existente īn lege pentru revoluţionari īn acest scop. Cunoaşteţi cazul Mărieş. Criteriul după care se activează atacurile pe tema "privilegiilor neruşinate ale revoluţionarilor" īl reprezintă cīt de incomozi sīnt aceştia pentru clasa politică, nicidecum suma de bani care a fost cheltuită de la bugetul statului cu revoluţionarii. Acum se trag sforile la nivel īnalt pentru graţierea criminalului Stănculescu, iar pe acest grup subiectul principal de discuţie tot indemnizaţiile revoluţionarilor este. E şi asta o metodă de diversiune, şi una din metodele de manipulare a maselor este stabilirea subiectelor care trebuie să-i preocupe pe oamenii de rīnd.

Mioc Marius

 

21 decembrie

Apropo.

Aveti vreo idee de ce mi-a fost adus in boxa Stanculescu la termenul din 5 decembrie 2011 a procesului meu de la CSCJ pentru feseniada  din 1990? Nu il aveam printre cei reclamati explicit in plingerea mea din 2006 de la procuratura si nici nu am vazut ca aceasta sa fi ajuns la concluzia ca infractiunile reclamate de mine pot fi imputate lui Stanculescu.

Eu am cerut anchetarea si pedepsirea celor care au instigat (prin presa, tv, informatori si celulele FSN) populatia la reprimarea anticomunistilor in 1990.

Dosarul meu fiind inclus de Voinea in P75 (mineriada) am cerut si anularea NUP-ului pentru P75 .De aceea m-am pomenit oare cu lista piritilor altora?. Aceasta manevra ma deranjeaza caci le va permite sa tergiverseze.

S-au prezentat doar avocatii lui Iliescu de pe lista reclamata de mine nominal.

Ce se intimpla? L-au ales pe Stanculescu ca inculpat universal, de mi-l arunca in fata?

Ioan Rosca

 

21 December 17:46

domnule SILVIU OCTAVIAN, de ce am impresia ca nu aveti curajul sa veniti in Romania?insa in acelasi timp doriti sa ne dati lectii de moralitate minereasca sau miron-cozmaneasca.Oare de ce? ce PATRIOT sta in Vienna mancand la McDonalds acolo? hai sa fim seriosi.Credeam ca sunteti in excursie,insa dvs nu mai veniti aici.De ce? daca va considerati NEVINOVAT de ce nu veniti aici?

Puscasu Vlad 

 

21 December 18:02

Nu mi-ati urmat sfatul sa taceti pe ce nu va pricepeti! Ati reusit o intrebare deplorabila.

Popescu e urmarit international de regimul fesemist. De-abia anul viitor cred ca i se prescrie "crima" de a instiga minerii la rasturnarea lui Iliescu.

[] Eu am venit inapoi in Romania, lasindu-mi balta cariera de cercetator si cheltuindu-mi toate economiile, ca sa contribui la pedepsirea Iliestilor.  Sapte ani pierduti fara nici un fruct, si chiar fara rost, din cauza totalei prabusiri civice a romanilor capturati.

Cum va permiteti dv. sa atrageti un om care a platit deja atit,  in capcana/mlastina asta?

Domnul Popescu pare a avea intentia sa vina curind, cind i se va implini prescriptia.

Nu stiu cum sa-l previn ca-si va distruge si restul vietii pentru o nobila iluzie.

Probabil ca nu ma va crede, chiar daca ar putea nota ca vorbesc din experienta. Eu m-am distrus pina la capat incapatinindu-ma, de 22 de ani.

In Romania dreptatea are aproape 20 de milioane de dusmani, educati dupa metoda "Pitesti", victime compromise de complicitati , indobitocire, domesticire, animalizare.

Ei il vor primi pe Popescu "eliberatorul". Daca nu-l vor sfisia, nu-i vor da nici o atentie.. 

Ioan Rosca

 

21 December 18:27

domnule Rosca,ce parere aveti de Raul Volcinschi?

Puscasu Vlad

 

21 decembrie

Nu ma pot pronunta intr-un caz atit de complex. Pe de o parte sint actiunile lui vechi, care  l-au dus in temnitele comuniste, unde pare a fi facut acte de eroism. Ramine de vazut daca a iesit de acolo neracolat.

Faptul de a fi pus la cale un complot contra lui Ceausescu este mai greu de judecat, poate fi un act temerar sau, cum crede Cicerone Ionitoiu (de la care a cerut arme),  participare la o facatura securista sau KGBista, careia bietii soferi i-au cazut victime.

Ceea ce e impardonabil e ca l-a lasat pe Roventu zece ani dupa gratii si ca pina la moarte (anul trecut) s-a ferit sa dea o declaratie de martor care i-ar fi permis lui Roventu sa anuleze vechea sentinta.

Ioan Rosca

 

21 decembrie

domnule Rosca,personal am vb cu domul Volcinschi inainte sa moara despre dvs,si ceea ce spune Ionitoiu din Franta,din exil,pe care-l admir sincer(mai ales pentru ca arata multe documente pe site-ul procesulcomunismului si marturii favorabile anticomunistiilor legionari,deci respecta adevarul istoric).[]

deci sa inteleg ca personajul din fata mea, cu care am discutat Raul Volcinschi a fost KGB-ist,contra lui Ceausescu,iar Roventiu Viorel a participat la un complot KGB anti-Ceausescu de asasinare in 1983? sa inteleg ca Volcinschi e omul lui Magureanu,gelu voican?

Puscasu Vlad

 

21 decembrie

Recititi textul meu despre Roventu. Nu pot explica de ce Volcinschi a evitat sa dea la notariat o declaratie utilizabila in instanta. Eu m-am chinuit doi ani, pe mai multe cai, sa-l determin sa faca asta si nu a facut-o, lasindu-l pe Roventu fara o marturie esentiala (ceilalti complotisti nu mai sint).

Daca domnul Suru e cel cu care va sfatuiti, va poate spune mai multe. Sau domnul Borodi, care a incercat sa obtina declaratia Volcinschi, fara succes. Asta in ce priveste sursele pro-legionare.

In ce ma priveste, desi ma tot zbat sa se faca dreptate tinerilor patrioti macelariti de comunisti , considerati fascisti , pentru ca au intrat in anii '40 in "fratiile de cruce"  , desi am cunoscut -asa cum intuiti- fosti legionari in exil, si am cooperat cu ei in problema condamnarii comunismului criminal, nu am simtit niciodata dorinta de a ma alatura lor.

Am o alta orientare civica. 

Ioan Rosca

 

21 decembrie

Cu toata stima si consideratia fata de cei ce posteaza materiale, cred cu toata inima si sufletul meu, ca adevaratii revolutionari, care au fost si au facut revolutia, sunt in general, asa cum se cuvine, intre cei nerecunoscuti, si nu incearca sa dovedeasca nimic, deoarace stiu in sufletele lor, cine sunt si ce au facut, fara sa astepte vreo recunostinta de orice fel. Am fost inrebat la un moment dat, cum pot dovedi faptul ca unii membrii ai familiei mele au fost revolutionari.... E o intrebare absolut stupida. Revolutionar nu esti cu acte, ci in suflet! Revolutionar este si acela care in timpuri grele are curajul sa spuna nu atunci cand aparatul puterii incearca sa-l convinga sa faca ceva nedorit, dar si cel care a iesit sa sustina cauza dreapta, fara sa apara apoi in rapoarte sau alte ac...te. Nu uitati, multe din asa-zisele rapoarte si investigatii au fost si sunt false, nimeni neavand nici cea mai mica dovada sa argumenteze contrariul, decat ceea ce stie, si simte. Eu simt, ca toata jertfa si entuziasmul din 1989 au fost in zadar, simt ca am gresit absolut, atunci cand am avut incredere in acest popor incatusat in ortodoxismul acelorasi preoti si conducatori care au inchis usile catedralei in acele zile, popor, care si acum inghite balivernele conducatorilor si nu face absolut nimic in afara discutiilor fara finalitate in actiune! Vorbim de revolutie, dar de facut nu facem nimic sa punem capat acestei situatii penibile in care se afla tara noastra.

Eu sunt aici, sunt dispus s-o iau de la capat, sa ies din nou in strada sa lupt contra asupritorilor actuali, care incet-incet ne duc spre aceeasi cale de sub care am iesit!

Veniti si voi, sau ramaneti la discutii si dispute interminabile fara rost?!

Iesim, facem ceva, sau stam la discutii? Deci? Cum ramane? Cati din cei prezenti aici va asumati raspunderea actiunilor dvs si dovediti prin actiune ca sunteti ceea ce afirmati ca ati fost sau nu.....

Spuneti cand si unde, eu vin sa lupt! Concret, despre asta si caile de redresarea acestei tari, spre drumul normalitatii, ar trebui sa fie tema discutiilor unor adevarati revolutionari!

Cu stima si respect fata de cei ce sunt cu adevarat, si arata acest lucru, va doresc sarbatori pline de revelatie si dragoste, si nu uitati, mai sunt multi ca mine, care nuse luda cu ce fac, dar fac.... si asteapta sa iasa cand e nevoie!

Toszo Arpad

           

23 December 13:34

            Grupul artistilor teroristi i-a ridicat azi un monument lui Gheorghe Trosca pe locul crimei KGB[]  roncea.ro

Victor Roncea

 

23 decembrie

Domnule Roncea.

Ce v-a facut pe dv , un critic atent al pseudo-rezistentei anticomuniste, sa va angajati in tabara nationalismului securicomunist? Cum vi s-a stirnit dv., un om cu experienta si discernamint, credinta ca pazitorii ordinii comuniste au fost adevarati patrioti?

Pur si simplu nu va pot crede candid.

Ioan Rosca

 

23.12.2011 WIENA- AUSTRIA

Apel de Crăciun, Apel Solemn, Apel de suflet si pentru constiintă, cu ocazia celor mai frumoase zile ale anului, cu ocazia sărbătorile de iarnă!

==============================================

Dragă Tară, dragi surori si dragi frati, dragi romāni,

Nu am să vă agurmentez, deci nu am să mă justific cu nimic, acum, nu am să vă explic ce m-a determinat să vă adresez acest apel; să vă rog să īmi acordati īncrederea Dumneavoastră supremă.

O să o fac cu altă ocazie. Vă promit ca de obicei că nu vă rămīn dator.

S-ar părea că mai există suficient timp, pīnă cīnd se vor ivi la orizont zorii noilor alegeri Prezidentiale īn Romānia. O fata Morgana., dragi mei prieteni, dragi romāni. Clarificarea, fixarea si sustinerea candidaturii candidatiilor, raspīndirea lor in cadrul electoratului si convingerea acestuia de importanta, valoarea comparativă a candidatiilor, necesită anii, dacă dorim să avem succes, să īncheiem īn sfīrsit, odată, o campanie electorală model. De aceea si apelul meu īncă de pe acuma.

O singură introducere doresc să vă o fac cunoscută.

Ati acceptat pīnă acum trei Presedinti ai Dvs., ai Romāniei; trei persoane care mai de care mai josnice, incapabili si mincinosi, doi profesori de comunism si un căpitan de vas, tot comunist si pe deasupra cu relatii bune cu fosta securitate.

Profesorii de comunism: unul cu „fata umană”, īn traducere directă, plină de sīnge, tovarasul demnitar ceausist, Ion Iliescu, si cel de al doilea reprezentantul comunismului cu fata inumană, DON QUIJOTE de la Bucuresti, rezidul intelectualitătii romāne, Emil Constantinescu.

Cel de al treilea, si cel mai proaspăt surogat comunisto-securist, tovarăsul Traian Băsescu, bisnitarul sef al Romāniei si cel care a reusit, pe deplin, să desăvīrsească naufragiul Romāniei dirijat de presedintii anteriori; presedinte care a reusit să depoziteze bogătiile navei, esuate, ROMANIA, īn hambarele salepersonale, construite special pe insula disperării pe care ne-a proptit solid.

Dragii mei, dragi romani de pretutindeni, dacă doriti să traiti, īncă momentul, mult dorit al propulsării tării pe drumul adevărat al unei reale Democratii, să vă bucurati de un aer curat, cinstit, să vă simtiti īn tara voastră ca īntr-o grădină īn floare, să puteti culege nectarul muncii voastre, īn genul albinelor, dacă doriti o societate civilizată, a respectului reciproc si al solidaritătii umane, să trăiti fără hoti si criminali, dacă doriti o societate fără coruptie, īn care toate institutiile să respecte legile tării, dacă doriti o societate modernă īn care să nu mai fie posibil să fiti exploatati, dispunīnd de salarii si pensii civilizate, dacă doriti o viată politică statuată pe principii cu adevărat democratice, dacă doriti să eliminati demagogi, mincinosi, dacă doriti un īnvătămīnt, o mentinere a sănătătii, cu mijloace ultra moderne, dacă doriti o tară stimată īn Europa si pe īntregul mapamond, dacă doriti să nu mai fiti mintiti, să cunoasteti permanent adevărul si să vi se facă mereu dreptate, dacă doriti rezolvarea problemelor nationale, impunerea respectului necesar gazdelor, dacă doriti realizarea unirii, reīntrgirea neamului, realizarea Romāniei Mari, dacă doriti relatii externe demne, fără ploconeli fată de tările mari, dezvoltate, dacă doriti reducerea deficitului financiar creat de incapabilii politici de pīnă acum, dacă doriti redobīndirea bunurilor tării, vīndute de hotii politici ai tării de pīnă acum si recuperarea sumelor de bani de la acestia, dacă doriti rezilierea contractelor īnrobitoare, rusinoase, defavorabile realizate de aceeasi hoti politici ai tării, pentru īmbogătirea lor, dacă doriti tragerea acestora la răspundere pentru aceste crime economice, dacă doriti aflarea adevărului despre complotul anti-Ceausescu 1989, rolul teroristilor lui Ceausescu si cei ai lui Ion Iliescu, dacă doriti să vi se facă dreptate si să fie răzbunat īntregul popor romān, nu numai eroii nostrii, pentru mortii nevinovaţi ai Revoltei din 1989 si a revoltelor anti- Iliescu, dacă vreţi să fiţi răzbunaţi pentru cei 22 de ani şi cīţi se vor mai scurge pīnă la alegerea noului Preşedinte al Romāniei, de noi chinuri inutile şi multe alte lucruri importante, vă rog din inimă să aveţi īncredere īn cel mai curat, sincer om al Romāniei, un om capabil, curajos, demn, hotărīt, extrem de cinstit şi care intenţionează să iniţieze renaşterea Romāniei moderne, democratice, cu sprijinul Dvs., atunci susţineţi şi propagaţi de pe acum candidatura, la noua Presidenţie a Romāniei, a domnului Ex-Lt. Col., de armată, Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian.

Acest om nu vă va minţi nici o clipă şi va īncerca să facă totul pentru a īndeplini toate sau aproape toate din promisiunile mai sus enumerate, īn limita timpului, mandatului prezidenţial.

Sper ca apelul meu să fie bine judecat de oamenii care mă cunosc şi cei care nu mă cunosc şi īn final să vă pronunţaţi, majoritatea astfel:

Ne-am păcălit de trei ori, de ce să nu mergem odată şi pe mīna acestui om care ne promite atītea şi care se pare că este sincer şi capabil!

Dragi romāni de pretutindeni vă mulţumesc anticipat şi vă promit că nu am să vă dezamăgesc. O să punem ordine īmpreună īn ţară şi vom readuce totul la normal Vom trăi fericiţi, construind Romānia visată, pentru noi şi copii noştrii, pentru generaţiile viitoare, care sper să ne aprecieze eforturile.

Cu toată dragoste omul Popescu Silviu Octavian

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

P.S. Voi reitera acest document, apel de atītea ori pīnă cīnd vor īnţelege şi ultimi romāni că au acum ocazia să promoveze la conducerea lor, un om care să opereze cu laserul cangrenele Romāniei.

Solicit pe această cale tuturor cunoscuţiilor, prietenilor şi neprietenilor, tuturor care mă agrează şi nu mă agrază, pentru stilul dur, cinstit, să răspīndească īn mass media, printre oameni apelul meu, chiar sub forma unor foi volante, pentru ca electoratul romān să poată lua cunoştiinţă de acest apel de suflet, de la inima la inima şi adresat computerului nostru, capul omenesc.

Silviu Octavian Popescu

 

23 decembrie

Ioan Rosca

Am publicat azi trei relatari despre la ultimele mele demersuri justitiare:

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-12

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-10

http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2011-9

Trebuia sa le pun aici , domnule Mioc?

Sau nu au legatura cu "revolutia din decembrie"?