Sectorul CIVES
 
 

Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Marius » Mie Mar 01, 2006 3:50 pm

Mîine la Brasov se va întruni Blocul National al Revolutionarilor, organizatie condusä de Dorin Lazär Maior (fost deputat PRM trecut la PSD), care reuneste organizatii de revolutionari din mai multe orase. La acea întrunire va participa si Virgil Hosu, presedintele Asociatiei Luptätorilor Timisoreni Arestati în Revolutie (ALTAR).
Am discutat cu Hosu si i-am propus sä cearä cu acest prilej votarea unei rezolutii în care sä se condamne, de cätre BNR, felul în care, prin Legea 556/2004, s-a înfiintat Institutul Revolutiei Române. Am pregätit pentru Hosu si un material despre motivele care fac îndoielnicä corectitudinea Institutului Revolutiei Române, material care repetä argumentele prezentate aici pe forum. viewtopic.php?t=202
Rämîne de väzut dacä Hosu va sustine aceastä pozitie la reuniunea BNR, si dacä BNR va accepta pozitia lui Hosu.

I-am mai propus lui Hosu sä cearä ca toti cei care candideazä la functii de conducere în BNR sä spunä dacä au probleme cu justitia. Ideea mi-a venit fiindcä dupä plecarea lui Dorin Lazär Maior din PRM în "România Mare" acesta era acuzat de tot felul de ilegalitäti. Nu consider "România Mare" o sursä credibilä, dar nu stricä ca omul sä spunä clar dacä a fost sau este inculpat în vreun proces penal.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Mar 04, 2006 9:03 pm

Articol în Evenimentul Zilei: http://www.evz.ro/article.php?artid=252041

Ion Iliescu, renegat de revolutionari
Simona Popica, Laura Ciobanu


Fostul sef de stat a fost deposedat de functia de presedinte de onoare al Blocului National al Revolutionarilor 1989.


Blocul National al Revolutionarilor (BNR) 1989, care reuneste toate asociatiile de revolutionari din tara, a decis ieri, la Congresul Extraordinar de la Brasov, excluderea lui Ion Iliescu din functia de presedinte de onoare.

Decizia a fost luata chiar de ziua fostului presedinte. Alaturi de Iliescu, a mai fost confirmata "mazilirea" lui Sergiu Nicolaescu, Dan Iosif, Codrin Stefanescu, Emilian Cutean si Ioan Duta.

Argumente

"Motivele sunt, pe de-o parte, manipularea noastra continua, dar si neimplicarea lor atat in problemele ideatice, adica in lupta impotriva comunismului, cat si in cele organizatorice. Si, ca dovada, multe asociatii inca nu isi cunosc identitatea si inca se mai verifica si contesta dosare de revolutionari", a declarat Dorin Lazar Maior, liderul BNR 1989, ales ieri.

Mai mult, in documentele pregatite pentru congres se arata ca "obiectivul inlaturarii definitive a regimului comunist a fost deturnat, incercandu-se canalizarea Revolutiei exclusiv impotriva clanului Ceausescu si camarilei apropiate acestuia.Deturnarea a avut ca scop conservarea privilegiilor activistilor fostului PCR. (...) Proaspetii instalati la putere si acolitii lor au reusit aceasta deturnare, cu consecinte dezastruoase pentru Romania".

Fostul presedinte, despre revolutionari: "Sunt neseriosi"

Ion Iliescu i-a acuzat pe revolutionari ca sunt neseriosi si le-a transmis ca, de acum incolo, n-o sa-i mai bage in seama.

"Eu am primit o diploma de onoare de la Blocul National al Revolutionarilor acum zece ani. Pai, se poate? Ma onoreaza, si acum vin cu alte aiureli. Sunt oameni neseriosi si nici nu ii mai iau in seama", a comentat Iliescu.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Mar 06, 2006 4:59 am

Domne

este o enormitate ce aud! Nu ma mira deloc, cine o face Maries? Pai ia sa gândim nitelusi; Ion Iliescu a fost revolutinarul sef!

De altfel si inflatia de revolutinari, asociatii vorbeste de la sine!

Eu pun chestiunea din punct de vedere al unui crestin-democrat, monarhist, nu comunist, nici social-democrat, revolutia este concept stângisto-leninist, maioist-trosksit, comunist sadea!

In fine, eu am refuzat as ceva si ma felicit!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Lun Mar 06, 2006 6:33 pm

Am vorbit cu Virgil Hosu, care a fost la congresul de la Brasov (ales vicepresedinte al BNR cu acest prilej - unul dintre cei vreo 15 vicepresedinti). Zice cä au fost vreo 1500 participanti, din care vreo 50 din Timisoara. Desi ales vicepresedinte, nu a avut prilejul sä vorbeascä în plen. I s-ar fi dat cuvîntul doar dupä alegerile pentru conducerea BNR, dar atunci lumea a început sä plece si a plecat si el, deci n-a putut ridica problema IRR. Dupä spusele lui Hosu, nici excluderea lui Iliescu & comp nu s-a pus la vot cît a fost el acolo, crede cä s-a pus la vot dupä ce el a plecat. Totul a fost organizat astfel încît sä nu existe certuri, de aia problemele litigioase au fost läsate la urmä, cînd lumea începuse sä plece.
Hosu mi-a zis cä Märies a primit si el o functie - ceva în "Consiliul de Onoare" sau asa ceva.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Mar 06, 2006 7:38 pm

Domnule Marius

Eu personal nu la-m remarcat pe Maries in 21 Dec 89! In P-ta Univ (Iunie 90), dupa 20 Mai, a contribuit prin incapatânarea sa si a lui Dinca, continua, compromite fenomneul P-ta Univ, finalul acesteia calpod Maries-Dinca, este o alta chestiune ramasa controversata!

Cum a ajuns Maries Presedintele 21 dec 89, pentru mine este o minune dâmboviteana, ca de reprezentant al revolutinarilor sa numai vorbesc!

Eu nu contest posibilitatea ca si Maries sa fii contribuit in 21 dec 89 la protest, dar eu nu am cunostinta de as ceva, plus ca nu am citit nimic concret despre a sa implicare, poate îmi recomadati un link sau informatii precise despre activitatea sa.

Indiferent de implicarea sa sau nu, eu nu cred ca este optim detine pozitia de lider!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Doru Maries

Mesajde Ioan Rosca » Dum Mar 19, 2006 7:11 pm

Doru Maries afirma ca a participat la evenimentele din 22 decembrie, la sediul CC si ca are martori.
Dar asta e mai putin important. Important e ce a facut DUPA aceea. Il gasim in pozitii cheie in momente critice din lupta anului 1990 (18 februarie, 13 iunie, Jilava - pina in noiembrie, dosarul Voinea- din 2004 etc).
Ca sa va lamuriti din ce unghi (in ce spirit) a actionat, intrati in contact cu el.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Nica Leon » Mar Oct 16, 2007 12:50 pm

Îl cunosc pe Doru Mărieş şi, spre dezamăgirea multora şi dsperarea criminalului comunist Iliescu Ion, care tat întreabă, ca baba proastă, cine este acest Doru Mărieş,eu pot să confirm că a fost la Revoluţie, fiind în corpul C al sediului C.C., la momentul ridicării elicopterului de pe acoperiş.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde alin » Joi Oct 25, 2007 5:05 pm

problema cu revolutionarii, evenimentele din decembrie 89 si in general ce se petrece in RO este asta:
- totul a fost si mai este controlat de la centru, a fost inventat de FSN_Iliescu si slujeste obiectivelor lor.

- certificatele de revolutionar au fost date tocmai ca sa inchida gura la cei veritabili si sa-i faca manevrabili, santajabili.
- miile de certificate date unor oameni aflati fizic in locuri unde nu se intampla nimic au diluat complet masa 'revolutionarilor' reducand-o la o pasta amorfa, numai buna de turnat in orice forma.
- 'cercetarea' adevarului despre decembrie 89 a fost facuta de securisti, oameni incadrati oficial sau nu, vizibl sau mai putin vizibil, in proiectul securisto-comunist: carti, 'institute', comisii, etc, etc
- cand s-a pus problema studierii 'dosarelor' si aducerea in instanta a unor cauze, s-a facut cu aparatul din dotare, controlat si echipat inca de neocomunisti si securisti.

toate eforturile de a iesi din aceasta fundatura sunt deci sortite esecului, deoarece folosim uneltele, mijloacele puse de securisti la dispozitie: unelte stirbe, cu care nu putem sapa, inainta.

si ca si cum nu era suficient, ne invrajbim si insultam unii pe altii, in putinele locuri unde avem ocazia sa discutam liber.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Marius » Vin Oct 26, 2007 11:53 am

alin scrie:miile de certificate date unor oameni aflati fizic in locuri unde nu se intampla nimic au diluat complet masa 'revolutionarilor' reducand-o la o pasta amorfa, numai buna de turnat in orice forma.


Actualmente obţinerea certificatelor este principala preocupare a asociaţiilor de revoluţionari. Bine ar fi fost ca asociaţiile de revoluţionari să nu fi fost implicate în nici un fel în obţinerea certificatelor, dar însăşi Legea 341/2004 obligă la dobîndirea avizului unei asociaţii de revoluţionari. Ideea că asociaţiile de revoluţionari vor elimina impostorii e greşită, majoritatea impostorilor au apărut anume prin intermediul acestor asociaţii. Avizul e doar o modalitate prin care legiuitorul diluează răspunderea, SSPRul sau comisia parlamentară pot spune "nu sîntem vinovaţi că am dat certificate unor impostori, ei au avut aviz de la asociaţia de revoluţionari deci a fost verificat acolo", iar asociaţiile de revoluţionari pot spune "noi am dat doar un aviz consultativ, hotărîrea de eliberare a certificatului nu ne aparţine nouă ci SSPR şi Comisiei parlamentare". Un preşedinte de asociaţie, chiar bine intenţionat fiind, nu are cum să chezăşuiască despre meritele în revoluţie a sute de persoane. Fiecare poate vorbi doar despre cîţiva oameni pe care i-a văzut personal. Un preşedinte de asociaţie care ar vrea să facă curăţenie şi să refuze acordarea avizului ar fi înlăturat în mod democratic de la conducerea asociaţiei respective, căci membrii asociaţiei fac presiuni ca să primească certificate, iar problema asta, fiind legată de nişte drepturi concrete, e de natură să mobilizeze oamenii, spre deosebire de probleme abstracte legate de politica românească, care după 18 ani de la revoluţie nu mai au atîta capacitate de mobilizare. Cunosc situaţia unor asociaţii din Timişoara care au sute de membri, dar la adunarea generală nu participă mai mult de 20 (sub 10%), de mult nu mai există adunări în cvorumul prevăzut de lege. Dar ăia care ar fi eventual refuzaţi la obţinerea avizului sigur vor veni la adunare să protesteze contra conducerii. Rarele cazuri de refuzaţi la obţinerea avizului sînt mai degrabă adversari personali ai conducerilor de asociaţii (eventual concurenţa la conducerea asociaţiei respective). Indiferent ce zice legea, nici un preşedinte de asociaţie nu va fi tras la răspundere penală pentru un aviz dat unui impostor, căci oricînd se poate invoca "neîntrunirea tuturor elementelor constitutive ale infracţiunii", adică că preşedintele respectiv a fost de bună credinţă cînd a eliberat avizul. Poate doar în cazuri flagrante de mită să se ajungă la răspundere penală. SSPR a publicat lista celor care au primit certificate, lista celor care au primit avizul SSPR şi aşteaptă avizul Comisiei parlamentare, lista certificatelor trimise la imprimerie care urmează să se tipărească. un lucru însă nu s-a publicat şi mă întreb cînd se va publica: lista celor respinşi în această operaţiune de preschimbare.

Eu nu cred că se poate face vreo acţiune eficientă prin intermediul asociaţiilor de revoluţionari. Există şi o "Asociaţie a Revoluţionarilor fără privilegii" (condusă de Radu Filipescu) dar cu activitate concretă zero, ei s-au înffinţat doar ca să arate că există.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Vin Oct 26, 2007 4:04 pm

problema rezida in definitia revolutionarului:
o persoana care are niste drepturi la niste privilegii.

in momentul in care ai agatat o bucata aburinda la capatul sforii este clar ca ai creeat o categorie intreaga de pretendenti (persoane, asociatii..)

de fapt care ar trebui sa fie rezultatele unei asociatii de 'revolutionari' ?

daca scopul unei astfel de asociatii este continuarea 'revolutiei', a reformei, schimbarea a 'ceva', aflarea adevarului, pedepsirea unor fapte, atunci debandada asta de preschimbari si birocratie nu este decat o manipulare crasa.

revolutionarii fara certificate pot fi o solutie, dar in principiu, azi in 2007, un tanar de 21 de ani poate face la fel de mult, daca nu mai mult decat cineva care avea 21 de ani in 89 si a fost in caldirea CC.
imaginea 'revolutionarilor' care se bat intre ei pe ciozvarta este exact ce au nevoie securistii pentru a convinge pe tinerii de azi sa stea departe de ce s-a intamplat acum 18 ani.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Ne merităm soarta!

Mesajde Nica Leon » Lun Oct 29, 2007 12:39 pm

Marius a scris:

1.Actualmente obţinerea certificatelor este principala preocupare a asociaţiilor de revoluţionari.
2. Există şi o "Asociaţie a Revoluţionarilor fără privilegii" (condusă de Radu Filipescu) dar cu activitate concretă zero, ei s-au înffinţat doar ca să arate că există


1.Eu nu cred că obţinerea certificatelor de “revoluţionar” este numai o preocupare actuală. Ea s-a manifestat imediat după Revoluţie, cînd au fost create nişte hîrtii, care au fost vîndute pînă şi unor chelnări, de unii care se prezentau a fi şefi. Din păcate asemenea vite, cu apucături infracţionale sunt protejate de parchetarii care, au luat şi ei certificatele cu pricina, iar acum blochează orice cercetare, pentru a nu se ajunge şi la ei.
Această stare dovedeşte cît de original este statul de drept România.
Cu toate acestea comisarul european pentru justiţie, Franco Frattini a lăudat marile prefaceri din justiţia noastră originală. Mai mare ruşinea!

2. Respectiva adunătură nu poate fi numită de revoluţionari, pentru că, dacă membrii săi ar fi fort într-adevăr ceea ce pretind, nu l-ar fi pus pe Radu Filipescu în fruntea lor.
Este ştiut că Radu Filipescu nu a participat la nici o revoluţie, aşa că şi ei nu sînt decît tot nişte închipuiţi veleitari şi fuduli.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde IULIAN DOFTOREANU » Lun Iun 09, 2008 8:57 am

MAIOR LAZAR DORIN
de IULIAN DOFTOREANU pe Vin Iun 06, 2008 10:38 pm

De pe PORTALUL REVOLUTIEI www.portalulrevolutiei.ro
si din Blogul lui DOFTOREANU www.iuliandoftoreanu.blogspot.com


Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #3976 : Iunie 04, 2008, 10:25:09 »


Nani Nani
Sr. Member
Mesaje: 319

LUME LUME si iar LUME! Pe forumu brasovenilor se discuta despre cazu sefului nostru al mare. Despre Dorin Lazar Maior si suveica cu banii de la banca Romextera. LUME LUME chiar nu esti interesata? Unde ii Costin si cu Maries ca ei se plangeau rau de tot de Maior. Da unde is sustinatorii lui din Ardeal. Bucur si Curta si alti mai mari si mai mititei sefi de revolutionari. Toti aia de care depinde preschimbarea certificatului nostru. ALO ALO! Voi care il tot barfeati pe Maior si voi care il tot periati. Voi care ziceati ca daca ati avea dovezi impotriva lui in 10 zile il dati jos. Unde santeti fa vitejii lui peste? E un revolutionar simplu care-i da la moaca lui Maior. Unu care nu e sef de asociatie sau de liga sau de fundatie si nici de uniune si alte dastea. A postat o groaza de documente si ne arata cum s-a folosit Maior de noi cand ca de o masa de manevra cand numa de numele nostru bun ca sa isi faca afacerile sau sa castige increderea altora si sa ii fure. Chiar va prefaceti ca nu observati nimic? Pai eu sa il intreb pe revolutionaru tepuit de Maior? Voi astia cu titlu de fosti deputati sau senatori nu ingaimati nimic? Ing cum zice Badea ai? Da justitiarii bataiosi de pe forum undes? Era unu care isi zicea chiar Justitiaru si care era chiar din Brasov. Unde esti ma Tepes?
Ma voi vreti film grafica trei de sau reconstituirea pe teren ca sa ingaimati ceva?
Eu zic ca santeti cam toti tot asa de talhari ca si Maior de aia nu aveti curaj sa ziceti nica. Halal sa va fie. Toti o apa si un pamant. Ma duc acasa sa desfac o bere doua sa le dau peste cap si trag un ragait scarbos in cinstea voastra. V-as trage si o flegma da n-am curaj ca santeti multi si mafioti.
« Ultima modificare: Iunie 04, 2008, 10:31:11 de către razvan »
Realitatea necenzurata in cazul Maior Lazar Dorin pe Blogul lui DOFTOREANU. www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
IULIAN DOFTOREANU
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Iun 03, 2008 5:51 pm
Localitate: BRASOV

Mesajde IULIAN DOFTOREANU » Joi Iun 12, 2008 9:31 am

Cititi despre ce nu trebuie sa faca un ales al poporului pe

www.maiorlazardorin.blogspot.com

iar pe PORTALUL REVOLUTIEI, cititi ce spun cei care l-au promovat ca ales al poporului pe MAIOR LAZAR DORIN,

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/ ... pic=92.285

Raspunsurile lui DOFTOREANU la campania din Transilvania Expres, menita sa-l cosmetizeze pe marele revolutionar, le gasiti si pe forumul TEX,

http://forum.transilvaniaexpres.ro/view ... =3558#3558

sau pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Realitatea necenzurata in cazul Maior Lazar Dorin pe Blogul lui DOFTOREANU. www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
IULIAN DOFTOREANU
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Iun 03, 2008 5:51 pm
Localitate: BRASOV

Mesajde Marius » Sâm Aug 30, 2008 11:16 am

O fi scris "Evenimentul Zilei" acum 2 ani că lui Iliescu i-a fost retras titlul de preşedinte de onoare al Blocului Naţional al Revoluţionarilor (iar eu semnalam că Virgil Hosu, care a fost la acel congres şi cu care am vorbit, nu a observat să se voteze aşa ceva), iată însă o ştire recentă din presă care arată că Iliescu e în continuare preşedinte de onoare al BNR: http://www.stirilocale.ro/brasov/Dorin_ ... 87970.html

Dorin Lazar Maior vrea sa candideze la parlamentare
30 August 2008
Presedintele Blocului National al Revolutionarilor (BNR), Dorin Lazar Maior, a declarat vineri, ca vrea sa candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD sau independent. "Cu alte partide nu incerc nicio apropiere. Daca se va pune problema eu voi candida si imi voi asuma responsabilitatea sa candidez in cel mai greu colegiu din Brasov, unde va candida o personalitate politica cea mai bine cotata si adversar al PSD. Daca in Brasov va candida Theodor Stolojan, eu acolo merg", a precizat Maior, fost deputat PRM si PSD. El a anuntat ca acceasi intentie o au si alti sase colegi, care se vor orienta spre partidele cu care au avut legaturi.

"In mod cert, BNR va aparea in arena politica intr-o formula sau alta si va dori sa-si promoveze cativa oameni care merita, au notorietate si un statut moral pentru a candida. Este vorba despre circa sapte persoane (inclusiv Maior, n.r.) si, in mod normal se vor orienta spre partidele cu care au fost in contact", a declarat Maior, pentru AGERPRES. Sursa citata a adaugat ca alianta PSD-PC este curentul de opinie majoritar, "in timp ce Maries (Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, n.r.) alege culoarul spre PD-L".

Presedintele Blocului National al Revolutionarilor a facut aceste afirmatii vineri, dupa sedinta Consiliului National al BNR care s-a desfasurat la Brasov inaintea Congresului BNR din 5 septembrie de la Bucuresti. La intalnire au participat 63 de reprezentanti din peste 100 de asociatii ale revolutionarilor din tara. La Congresul de saptamana viitoare se va lua in discutie imbunatatirea colaborarii dintre BNR si SSPR, Comisia Parlamentara si Institutul pentru aflarea adevarului despre Revolutie.

"Dorim ca numarul si ritmul dosarelor verificate sa creasca. De asemenea, acolo unde va fi nevoie, pe organigrama de conducere a BNR vor aparea si alte nume asa incat sa putem sa ne organizam mai bine si pentru campania electorala din toamna", a mai aratat Dorin Lazar Maior. Sursa citata a mai precizat ca Ion Iliescu a confirmat ca va participa la lucrarile Congresului si ca isi asuma si functia de presedinte de onoare a BNR.

"Din punct de vedere statutar functia de presedinte de onoare nu a disparut din statut. Au fost o serie de contestatii, in legatura cu aceasta functie si nici nu a fost o colaborare din partea ambelor parti", a subliniat Dorin Lazar Maior.

In ceea ce priveste candidatura lui Maior pe listele PSD, vicepresedintele filialei PSD Brasov, Otilian Neagoe a declarat pentru AGERPRES ca, in acest moment pe listele provizorii a candidatilor PSD Brasov pentru Parlament, nu figureaza numele lui Dorin Lazar Maior. De asemenea, nici din partea PC nu figureaza vreun nume pe listele de candidati ai PSD la Brasov. AGE

Sursa: Rompres
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

alegeri 2008

Mesajde Ene Viorel » Sâm Aug 30, 2008 4:22 pm

La recentul congres al PNTCD de duminica trecuta domnii Iliesiu si Teodor Maries au propus din partea Partidului Verzilor o urgenta coalitie, deci Maries nu este deocamdata in PD-L !!!!
Intrebati-l???
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009